Ingen vanlig fredag

Vanligt vis så tränar jag till 19.30 på fredagar. Då brukar det bara bli hem och in i duschen och sen så äter vi framför TVn och Lets Dance. Men denna fredagen så hade vi ingen träning och det rörde om här hemma....kanske inte så mycket men vi hade en inte "vanlig fredagsmiddag". Vi satt vid runda bordet och åt mat och pratade och hade trevligt. Kvallitetstid med mamma och pappa kan man kalla det.
Dagen har varit bra annars med. Träffade mitt favorit Pucko idag och sen var jag och letade present.
Tävlade mot mamma på väg hem från Roslagsnäsby. Hon åkte vil och jag cykla, hon vann men det tog mig 5.18 min hem, och hon slog mig bara med någon minut.

Efter ddet var jag och mamma ute och gick med Lukas och efter det så skrattade vi åt mina försök till att bifoga en fil i mail, men tredje gången gillt. Sen kom vi äntligen iväg till Centrum och där titta vi på lite saker och hon verkade lite nyfiken på Sing Star och jag fyller ju år snart :p Hade underbart samtal med mamma idag och underbart att hon förstod mig. Tack för att du lyssna och förstod det betyder!


Glömde visst en sak....

Jag skulle skicka ut mail idag ang kalasinbjudningar till laget. Det ska firas att vi är tre stycken som snart blir 67 år. Gjort en inbjudan och idag skulle jag som sagt maila iväg den. Så när mailet är fixat och jag skickat kommer jag på en sak, ojsan jag glömde bifoga filen. Skriver ett till mail och skriver lite checkt Jag glömde visst en sak... Jag gjorde en Mange. Skickar iväg det och när jag tryckt på skickat inser jag mitt misstag, NEEEEEEJ skriker jag ut till mamma som står brevid. I nästa mail jag skickar skriver jag bara, detta börjar bli pinsamt.... men nu glömde jag iaf inte att bifoga filen.

Dagens att göra

Har varit ute och gått med Lukas imorse och det var nice. Ska nu hitta en bild på honom och skicka in till T&D för att vara med i en tävling, mest på skoj. Berättar mera sen.
Nu ska jag packa väskan och sen ska jag cykla bort till mitt favori Pucko. Var jätte länge sen vi sågs så det ska bli najs ♥
Efter varit där blir det en cykleltur till Arninge eller om jag är lat (som det kommer bli) så blir det cykel till mammas jobb, lånar bilen och bil till Arninge. Men kommer ju köpa lite grejs där och det är jobbigt att ha på cykeln hem.
MEn nu sk jag bege mig. En viss person sitter och stressar mig att jag måste komma snart. Så bara lyssna på henne då. Haha


Spelar ni ett riktigt lag då eller?

Idag så var vi hela 3 stycken på träningen. Eller de var två stycken och jag, för vi har ju egentligen inte träning men får träna med de ändå. Det där lät väldigt rörigt, glöm det..... Vi var iaf tre som var där och vi började med att träna att tippa bollen, hahah. Det blev mycket teknik på ett lekfullt och roligt sätt, idag var kul träning. Träningarna brukar vara kul men idag har vi skrattat en hel del också. Roligste var nog ändå i slutet när vi körde Tippleken. Då vi bevisade att gammal är älst som en viss mr T brukar säga. Har aldrig fattat det där och kommer nog aldrig göra det heller.

Efter vi tränat klart och sitter och stretchar lite kommer två killar in och lägger ifårn sig väskorna och ställer sig vid halvplan och tar sats och hoppar och ska greppa ringen. De gör detta kanske två gånger var, sen lämnar de hallen.

Efter ett tag så kommer det in ett till gäng med killar och säger kolla basket. Sen får de låna bollen ett litet tag och skjuter lite, eller försöker skjuta kanske var rätta ordet. Inna de går frågar de, så ni lirar basket alltså, ja på riktigt. Ja hur kan man lira på lossas? Så Cammo får förklara att vi lirar i Täby Basket och ja sen vet jag inte riktigt mer vad hon sa. De verkade inte ha någon riktig koll, men sköna snubbar som kommer in i en hall helt plötsligt bara 21.20 en torsdag och längst ner i Tibblehallen.

Uppe med tuppen

nja inte riktigt med var uppe vid 7 imorse. Strax efter 8 gick jag en promenad med Lukas och vid 9-tiden så försökte jag pumpa min cykel vilket inte gick så bra. Varför det inte gick så bra fatta jag när jag förstod att pumpen inte passa....hm...men cyklade ner till macken och där funkade pumpen och nu har jag stenhårda däck. Lycklig cyklade jag vidare till Roslagsbanan och tåg tåget in till stan. Där mötte jag V som jag ska skriva mitt examensarbete med. Vi pratade lite om en första sak som skulle in, sen vart det mest prat om annat och lära känna varandra lite mera. Men det käns bra, det här kommer nog bli bra.

Efter det så strosade jag vidare inne i stan ett par timmar. Tittade på lite födelsedagspresenter till pappa och till lillkillen som snart också fyller år.

Hittade lite underkläder på Top Shop och så köpte jag en Djurgårdsmatchtröja. Visserligen kommer nya modellen på tröjor nu men jag kunde inte låta bli nu, det var ju riktigt bra pris och måste ju inte ha nyaste tröjan ändå. Men jag älskar fotbollströjor och de är så sköna att gå i på sommaren på kvällen när det är svalt ute.

Minnen

Satt och letade efter ett recept nyss och hitatde en blå mapp som jag öppnade. I den hade jag sparat teckningar som jag fått från barn under min tid på skolan. Det låg även en del kort som jag fått vid sommaravslutningar och så. Vissa gav mera minnen och större leende, kanske inte så konstigt, en del väcker mycket minnen.
Dagen innan jag slutade fick jag ett av de finaste diplom jag fått av förskoleklassen. På ena sidan en liten dikt och på baksidan kort på alla från förskoleklassen. Men det finaste diplomet jag fått är från Pucko =) 

Fick ett kort av klassen jag följt i 3 år och jobbat med och på det stod det också fina ord som betyder. Men ett av korten jag läste nyss fick jag tårar i ögonen av. Det var från Pucko och när jag läste de då så började jag nästan gråta och nu också.  

Innehållet i detta kort fick mig att nästan börja gråta
image451

Tack för tiden jag fick dela med er <3
image455
Namnskylten som satt på mitt skåp
(fick av elev som hon gjort i slöjden)

image454

DVD-boxar

I love
Har ett avsnitt kvar av första säsongen på One Three Hill nu och jag kan inte vänta tills jag kan börja kolla på säsong 2. Helt underbart är det och det bästa är att sen finns det en massa säsonger till som jag kan se.
Förra julen fick jag Prison Break säsong 1 i julklapp. Hade då redan sett nästan alla avsnitt, men eftersom vi slutade träna den tiden då PB började så missade jag alltid lite grann. Så förra julen sträckkollade jag alla avsnitt och förra helgen så hade jag och två vänner PB maraton.
Sp nu hoppas jag på att kanske får någon DVD i födelsedagspresent annar blir det CDon nästa.


Jag har tappat det någonstans och kan inte hitta det...

Eftersom vi inte har några träningar denna vecka, utan har aktiv vila som han så fint uttryckte sig i lördags efter matchen, får vi om vi vill träna med de 91/92 orna eller osm jag brukar kalla de juniorerna. De skulle bli mycket teknik på dessa träningar och de skulle troligen inte vara så många där heller. Jag och Frallan knata ner till Skarpäng idag och ryktet sa att det skulle vara max 3-5 personer där, vi var hela 7 st med oss två. Det blev mycket skjuta, skjuta.
Vi började med Chicago och jag och Frallan var inte så bra om vi säger så....inte första omgången men sen visade vi hur man ska göra. Efter det blev det mera skjuta och oj va illa jag sköt stundtals.
Vi avslutade med Tippleken och jag kunde verkligen inte skjuta 3or, det var hemskt. Sköt bara med armarna och det kändes helt knas. Uch jag vill hitta mitt skott igen, om du hittar det någonstans så kanske du kan övertala det att komma tillbaka till mig, jag lovar att ta hand om det väl. Inte bli sur på det för att det rymt eller så. Jag var ju inte sur på det i lördags då det smet ifrån mig när jag skulle skjuta straffkast. Fick idag reda på att jag satte bara 5/10 straffkast 50% vilket är riktigt illa....jag nästan skäms. Men lyckades iaf få i bollen på annat sätt.

VART ÄR DU?

image445

Jag överlede och jag mår nästan toppen också

Imorse var jag lite snuvig när jag vaknade men halsontet var nästan som bortblåst = UNDERBART. Nu snörvlar jag bara lite....
Föreläsningen som skulle vara mellan 9-12 idag visade sig var 2 st en mellan 9-10.20 och nästa 10.40-12.00. De var ganska intressanta och jag somnade inte en enda gång, gäspa inte ens. Föreläsningarna handlade ganska mycket om kommunikation.  
Sen åt jag lite lunch helt lonley men passa på att gå en promenad. Skulle luncha med V men hon hade sjukt barn hemma men lyckades komma till nästa föreläsning då jag också fick sällis av E. Denna föreläsning var om examensarbetet och 2 timmar gick riktigt fort.
Nu har jag ätit mat, hemmagjord tomatsoppa med några gryn i och starka korvar, men var gott. Snart kommer Frallan förbi och vi ska ner till Skarpäng för att skjuta loss lite med juniorerna. Utav sms förstod jag att det inte skulle bli jobbigt, planerna var att skjuta mycket och de skulle max var 3-5 st där. Har ju lite svårt att sitta still i flera dagar så kan vara skönt att skjuta lite och jag mår ju faktiskt mycket mycket bättre nu. Hade en 2 dagars jätteont i halsen period bara.
Min mamma uttryckte sig fint, ja skjuta kan du ju behöva träna på....speciellt straffkast. Jo tack jag vet!


Sukis idag

Igår när jag vaknade klagade jag nog mest i hela världen på att jag hade ont i halsen. Men jag hade verkligen jätte ont. Vaknade flera gånger av att halsen värkte. Det blev lite bättre under dagen och igår kväll så mådde jag mest illa och lite hals ont. Jag satt uppe och skrev ut mitt utkast som jag skulle ha med mig till skolan idag. Men när jag gick upp i morse mådde jag inge bra. Halsen värkte och jag mådde illa. Men jag gick ner och duscha där nere där duschen är varm va skönt med varm dusch. Efter jag fått i mig ungefär 5 skedar fil med k-special och ett halvt glas proviva nypondryck insåg jag att jag inte skulle orka gå till skolan. La mig på sängen igen vid 7.50 och mådde så illa. Somnade efter en stund och sov i ca 90 min innan klockan ringde.
Sen hade jag ont i halsen hela f.m och mådde lite halv illa, efter lunch blev det lite bättre och nu på kvällen har det nästan gått över. Imorgon måste jag till skolan på två föreläsningar.
Bäst att hoppa i säng nu så jag orkar.


Helgen avslutades med ett maraton

och det var inte vilket maraton som hellst heller. När vi kom upp ur sängarna strax efter 12,00 var det ingen som riktigt var sugen på frukost. Det blev lunch direkt varm kycklingsallad och kebabrulle. Vi hade ändå fått sova ganska många timmar med tanke på att vi kom i säng vid 4 snåret.
Med lunchen framför oss började vi kolla på Prison Break säsong 1. Avsnitt efter avsnitt och även om jag redan sett detta innan så blir man lika nervös varje gång. Det är många timmar och vi han inte se alla men det kommer säkert fler bakishäng snart ;)
image450

Livet är för kort, så jag har valt att göra en låt till henne

Detta var helt klart värt att vänta på. Hahahaha

Kvällens ord var spontanitet

Lördagskvällens ord var spontanitet.
Efter matchen så åkte jag och Garpen hem till Mutola. Mamma var gullig och ta mina basketkläder och jag bytte väska med henne och innan hon gick så fick jag ett par kloka ord på vägen. Gör nu ingen som inte jag skulle göra....hahah. Då får jag ju göra vad jag vill sa jag hahah.

Det blev middag, tjejsnack och en tävling. HAhahah Juste vi har ju faktiskt en vinnare i den, pris väntar ;)
Sen var det dags för melodifestivalen och den sög...Vi satt bara och väntade på Björn Gustafsson skulle uppträda. Jag tror fortfarande på vår låt med laget skulle kunna klara sig bra och vi har redan en som lovat att rösta på oss. När vi äntligen fått sett Björn Gustafsson så blev det Sing Star för hela slanten. Undrar om det var därför jag vaknade i söndags med jätte halsont? 
image448
Jag var grymmast hela tiden....
NOT. Jag förlorade typ varje gång ja utom en.

Kvällens låt är helt klart A night of passion med The poodles
Kvällens ord spontanitet, a night in passion, Thailand och glad påsk!  
Kvällens raggningsreplik Vill du vara min ........ i mitt ......... (hahah)
Kvällens bästa Vill du vara tandkrämen på min tandborste

Vissa saker kanske behöver en förklaring men det finns vissa saker som man bara inte kan förklara, men vi vet och det räcker.

Vi fick också gästspel av Lia innan vi begav oss till Tegel för att spendera resten av kvällen.
Tack så mycket R för du fixade våra jackor, TACK!

Täby-Borlänge

I lördags spelades våran sista seriematchen denna säsong och vi mötte Borlänge. En match vi bara skulle vinna, det var bara så. Vi spelade denna match nere i 5:an eftersom CC var dubbel bokad. En hall som vi tränar två av våra pass i och jag har tränat och spelat matcher i hallen i nästan 15 år , så den känns ganska hemma. Idag blev det ingen Tung gung till uppvärmningen men va sjutton det funkade lika bra ändå. Fick hjälp att stretcha ut lårmusklerna, mest högra som gjorde ont. Att få hjälp att stretcha ut sådär är en ont /smärta som ändå är skönt när det är över. Efter det kändes benen mycket bättre, Tack för hjälpen!

Innan matchen hade vi gjort upp en deal med vår tränare. Han skulle göra kosackhopp gånger 2 för varje poäng vi vann med över en viss gräns. För varje under skulle vi göra gånger 5. Så det var bara till att vi klarade det. Det hela slutade med att vi vinner matchen med 99-33 och Coach ska nu göra 48 st kosackhopp, men egentligen ska han göra 52 st men vi sa fel till honom efter matchen tror jag. Så nu har han "sluppit" 4 st, han tackar säkert bara. hahah

Men tillbaka till matchen, vi vinner som sagt med 99-33 (26-4, 23-14, 28-7, 22-8) men ojoj vad vi missade. Vi hade i halvlek som mål att komma över 109 (som förra matchen slutade på) men det ville sig inte riktigt. Även denna match är det 10 st som gör poäng och det var fler än hälften som slutade på 2 siffrigt.
Själv slutade jag på 19 poäng, blev faktiskt lite förvånad själv att det vart så mycket, över 10 visste jag men trodde inte så många, men glad överraskning. Men lite besviken över min straffkastprocent den kan inte varit så bra, missade massor känns det som.

Det var alltså sista seriematchen och nu har vi de som går i skolan sportlov och vi har träningsledigt en vecka. Efter det drar vi igång igen och då för att förbereda oss inför kvalet och slutspel i Stadium U22. Slutspelet i Stadium är ju kul för de som får lira, vilket är alla i laget utom jag =( men men har kvalet att se fram emot.

Garpen var på matchen och hon fotade lite. Här är några smakprov.

image445
Jag skjuter straffkast
image446
Time out
image447
Mina STÖRSTA och mest BETYDELSEFULLA "fans"

Lyckad helg men mer info senare

Finns massor att berätta om helgen som gått. Hade en underbar kväll med vänner igår och utgång. Dagen idag har också varit bara bra med "bakishäng" med Prison Break maraton, nice. 
Men kommer blogga om det senare, nu måste jag skriva en uppgift till skolan imorgon. Kommer väl få sitta uppe hela natten, men tänker så här, det är bara ett utkast så det får gå som det går. 
 


Glad och lyckling

Glad och lycklig är jag nu. Läst matchreferatet från våran seger match mot Borlänge, vi vann med 99-33 =) Bleb glad och lite förvånad att jag stoppatr i 19 pinnar, men missa för mycket straffkast men men.
Nu har vi kollt på en sugig slager och snart blir det Sing Star för hela slanten och massa party party.

Nu väntar PARTY PARTY

Jag och min rutiner hahahha

Pratade nyss med en vän på msn och detta är en del av konversationen. hahahah

M- när behöver du va hemma igen

Lena - måste tänka lite

Maria - hehe

Maria - men vi måste till centrum snart

Lena - aaa

M - du har ju dina ritualer

M - hihi

Lena - ja precis

Det slutade med att hon plockar upp mig 11.30 och jag hinner vara hemma igen vid 13.30-14.00 och genomföra mina ritualer, hahaha.
Fast idag så ska jag ju packa en hel del också, ska ju bort direkt efter matchen. Ska smöra lite för mamma om hon kan ta lite grejs till mig.


Match imorgon

16.30 matchens första och sista uppkast, sen kör man efter en grön pil. Imorgon spelas matchen inte som vanligt i CC utan vi kommer att spela matchen nere i källaren (5:an) och det är inge fel på det. Ganska skönt ändå på ett sätt, den hallen är ändå lite speciell att lira matcher i. Det är en annan känsla, hallen är mindre, våran otroligt stora (föräldrar plus några tappra andra, hehe) är mycket närmare och man skulle nästan kunna få känslan av att det är mycket folk som kollar. Musiken under uppvärmingen är högre och mer nära. Ja men kort och gott jag gillar att lira match i den hallen. 
Vi möter jumbon eller näst jumbon (undrar om det finns ett ord som heter så?) i serien och spelar vi som vi gjorde förra matchen kommer det inte vara snacka om saken. Men ingen underskattelse eller tro att man kan sätta in skorna på planen och inte lira, nej nej, matchen pågår i 40 min och då är det bara att slita de 40 min.  
Nu tagga tagga.


Så var fredagen snart slut.

Japp så var fredagen snart slut och det är dags att krypa ner i sängen. Blir nog ett avsnitt på One Three Hill innan jag nannar, eller så nannar jag poff när jag lägger mig i sängen, men det är ganska mysigt det med.

Träningen idag var rolig. Vi hade gästspel av mr C som var där eftersom varken Mange eller Tompa kunde komma. Det blev mycket lir och många bestraffningar. Men hade lite flyt och det team jag var med i lyckades slippa ganska många bestraffningar som oftast bestod av armhävningar.

Sen har jag kollat på Lets Dance men var tvungen att ta en paus för att åka och fixa popcorn och nu har jag köp 2 paket så det ska väl räcka i ett par veckor. Äter nog i snitt 1 paket i veckan vilken oftast blir fre eller lör så de borde räcka ca en månad. Eftersom jag ska ta med mig popcorn imorgon tänkte jag så då blir det ju två paket denna helg. Nej men uch vad tråkig info, det var tråkigt.

Match imorgon! tagga

Fredag underbara fredag

Återigen en toppen dag på förskolan, idag var det lugnt och vi hade det nästan lite för bra med 4 vuxna på 11 barn, Ja det är lyx. Men det blir så nu när en del barn var borta och jag som extra person där nu. På fm var vi ute på en promenad i 50 min och sen var jag med 5 åringarna på idrott. Lärde mig en ny lek, katt och råtta som var rolig. 
Vi fick tacos till lunch, smarrigt =) 
Efter lunch så skulle jag egentligen gått hem, men istället gjorde jag en dokumentation av lek med färger jag gjorde i måndags. Skrev ut foto och skrev en liten text till det. Sen lagom kl 15.00 så slutade jag och kommer tillbaka om en vecka. 

Nu har jag hunnit fundera över min upgift jag ska skriva till skolan och nu ska jag iväg på träning. Träning som kommer innehålla en hel del basket (hoppas jag) varit ont om det annars de sista 2 veckorna. Vi har fysat och kört riktigt tugnt nu i 2 veckor och det har inte blivt så mycket basket, som vi brukar ha. Vem som kommer hålla i träningen vet jag inte riktigt men kanske blir det Carpen eller så kommer C och gästspelar. Hörde rykten om det på vägen hem när jag träffa några från laget. 

Så nu är det träning som gäller och sen efter det har man ca 15 min på sig att duscha och sen blir det Lets Dance och middag framför TVn. 
Efter det kommer nog några tankar om morgondagens sista seriematch.   


Kom ihåg!

Även solen har sina fläckar.
image441

Är man smart så är man

Igår (Onsdag) trodde jag att min TV hade gått sönder när den helt plötsligt visade myrornas krig. Testade TVn imorse men fortfarnade myrornas krig. Pratade med mams och paps vid middagen om problemet. När jag kom hem efter träningen så säger de testa att sätta på TVn, åhh har ni fått den att funka? Ja problemet var löst. Men hur? Nästan lite pinsamt enkelt problem. Paps sa bara det är lättare att kolla med antennsladden i. Åhh så det var så simpelt, deras Tv hade inte heller funkat och eftersom vi har samma antennsladd så hade de kollat de. Ja nästan lite pinsamt enkelt.


Trötter men kan inte sova

Innan träningen kände jag mig ganska pigg och glad men efteråt kände jag mig inte riktigt lika pigg och glad. Efter träningen idag kände jag mig helt slut och överkörd av tåget. Det var 4 fyspasset på 4 dagar. Mån blev det gym och sen fys på träningen, tis blev det fys på träningen och ons ledigt och idag fys igen. Imorgon kommer ingen av våra "fysslavar" att vara med på träningen av olika anledningar så imorgon blir det uppvärmining med 11-manna och sedan med största sannorlikhet massa basket. Bara vi kan genomföra en bra och seriös träning imorgon så man känner sig bra inför matchen på lördag.

Träningens roligaste: Uppvärmingen, dribbla basketboll och samtidigt lira fotboll med en innebandyboll och samma sak men nu även med en extra basketboll att göra mål med.
Träningens jobbigaste: Kolmasken
Träningens skönast: Stretchingen efteråt

Nu är jag trött i hela kroppen men kan inte sova, fast om jag lägger huvudet på kudden somnar jag nog direkt.


Kom på att jag inte hade någon nyckel, oj då!

Idag hade jag planerat att åka ner till F94 träningen och vara med. Eftersom jag kom direkt från praktiken så orkade jag inte släpa med mig kläder dit. Men efter praktiken så hade jag fått samtal om att R inte kunde vara med och frågade om jag kunde ta den själv. Ja men visst inga problem, hitta på övningar kunde jag göra på vägen. Men så när jag kommer in i hallen kommer jag på. Jag har ingen nyckel till korgarna eller vev till de små korgarna på sidorna.  Men som tur så löste det sig lite genom att det kom en vaktmästare som var snäll och fixade nyckel så jag kunde få veva ner 3 korgar och han var snäll och vavade ner 2. Totalt blev det 4 korgar som blev nervevade, men de var på olika höjd. De han vevade ner var på tok för låga och de jag vevat ner var kanske lite höga men mer i normal höjd.
Men träningen löste sig bra ändå tillslut. Även om jag för typ första gången fick skälla på tjejerna, men jag orkade inte med en massa tjafs.

Efter träningen så fick jag höra att det var en rolig träning, vilket var kul att höra för jag tror inte de tyckte de i början...hmmm


Önskelista

Snart så fyller jag 25 år.

Ja har nog egentligen aldrig skrivit seriösa önskelistor till födelsedagar eller julklappar. Med seiösa menar jag att jag suttit och skrivit ner allting jag önskar mig. Kan till viss del ändå hålla med pappa och att till spec julklappar vill man ha något som man inte gå och köper själv. Ja jo sen är det ju alltid roligare när det är en överaskning men man blir glad över, något som man har sgat att man önskar sig men sen glömt bort.
Men klart har jag skrivit listor med saker jag önskar mig och berättat sjuttonhundra gånger vad att jag önskar mig prison break säsong 2 i julklapp och nu i födelsedagspresent.
Tidigare stod en liten platt TV högst på min önselista nu till min 25 års dag, men det är bara en önskan, för vet att jag inte får de. Skulel kunna önska mig en liten TV (ingen platt TV) och det skulle jag kanske kunna få, men det är inge roligt för när jag så småningom hittar ett eget ställe vill jag nog ändå ha en platt TV på väggen. Så min Tv får duga än så länge i min lilla håla.

Men tänkte ändå lista lite saker som jag önska mig.
(ja jag vet pappa läser ju detta så ibland får man inte vara dum...)

* Behöver bara säga att jag älskar Body Shop och något spännande därifrån är inte helt fel. Två dofter, en av mina favorier Cocos och en ny (för mig) som jag tror på till sommaren. Bilderna är därifrånimage438
image439

* Dvd box Prison Break säsong 2 
* One Three Hill säsong 2
* Underkläder
* LIten/Smink necessär hittade en på pikmee som jag faktiskt blev lite kär i.
 Bilden kommer därifrån
* Jeans
* Flip flop jag älskar att gå i flippisar på sommaren
* En ny TV ändå kanske, eftersom min just nu verkar ha gått sönder.....


Hitta två kap igår

Igår när jag gick och väntade på bussen så gick jag och strosa runt i Centrum lite och jag hittade dessa två halsband med örhängen till för 25 kr/styck (ord.pris 149 kr/styck).
Tyckte de var lite fina så jag slog till, 50 kr hade jag löst så då kunde jag inte motstå. 

   


Karlstad snart kommer jag med buss

Pratade med Okla på msn häromdagen (måndaskväll tror jag) och hon frågade när kommer du och hälsar på då? Och jag hade faktiskt ett svar, ganska snart hade jag tänkt. Jaaaa och hon kunde den helgen jag kunde, så nu äntligen blir det av. Det som är planerat är att det ska bli i slutet av V.11. Jag åker ner på fredagen och förmodligen hem på måndagen. Det blir buss för jag tror det är det helt klart billigaste alternativet och tar inte så farligt lång tid, inte så mycket längre tid än tåg. Med lite studentrabbat kommer jag t.o.r för cirkus 180-250 kr, det är ju faktiskt inte farligt och då kan jag ta de timmarna de tar extra på bussen. Men då borde fått första delen av min julklapp av Storebror och hans sambo så då går timmarna rätt snabbt.

På lördagen spelar Okla match och den kommer jag kolla på, sen skulel vi nog gå ut på lördag kväll. Ska bli jätte kul, inte bara att gå ut men att få hänga lite med Okla igen. Men om jag tänker efetr så tror jag nog aldrig vi har varit ute tillsammans. Hmm nää, mycket har vi hittat på men inte just de, lustigt egentligen.

Men ska bli jätte kul att komma och hälsa på dig och hoppas nu allt går vägen så ingen dyker upp. Det finns egentligen bara en sak som skulle kunna stoppa nu, det är om vi skulle få kvala då. Problemet är att vi vet inte när det blir kval, men det som vi hört är att det är efter påsk. Men vet inte, inte ens våran coach visste igår när jag pratade med honom.
Bilden är från Lathis.
image433

Så var bilen lite renare

Japp så var bilen tvättad och iaf lite renare. Även om Maria inte tyckte jag hade tvättat den så bra eller hon sa inte det ordagrannt men hon sa, Har du tvättat taket också? det är ju alldeles skitigt. Ja jo men den är ren innuti och så får vi se eller kanske lyssna om mamma säger nått imorgon om den luktar något. Hihi Jo men den är renare nu än den var innan men kanske skulle behövas tas hand om igen inom en snar frammtid (jag menar innan sommaren).

19.00 ska bilen bli ren.

19.00 så ska jag träffa Mutola och vi ska tvätt bilar. En blå bil som ska bli ren och den lilla röda så klart. Mamma blev glad när jag sa att skulel tvätta bilen. Eller så tänkte hon ÄNTLIGEN, tror mer på det kanske. Tydligen lovadde jag innan sommaren att jag skulle tvätta hela bilen, men jag har bestämt för mig att jag har gjort det, men det påstor hon att jag inte har gjort. Men nu ska den iaf bli ren både in- och utvändigt.


Det blev mera fys, jag kommer ju bli stark.

Tränade med juniorerna igår eftersom att på våran träningstid skulle 93:orna spela match. Men var lite sugen på att spala lite basket och så tänkte jag försöka växla ett par prd med en person. Växlade ett par ord med personen men blev inte de jag tänkte fråga men orkar inte bry mig...eller hade två frågor och ena blev besvarad.
Vi fick reda på att vi bara skulle spela basket i 45 min, för sen hade han lovat bort planen till matchen, så de sista 30 min skulle vi fysa. Jaaa var inte den känslan jag fick. Men mr T sa att det skulll vara lugnt, du kommer inte tycka denna fys är någe jobbig, inte mot vad ni gjorde igår.

Det blev en del spel och även Chicago, jag och Tess hade första gången 10 när någon ropar 21 men sedan var det tydligen helt fel och vio fortsatte och var ju uppe i 19 och sen ner till 15 upp till några poäng och vi avslutade på 17, vi var så nära men ändå så längt ifrån.....
Så när sista omgången nummerboll var spelad fick vi ett par minuter på att fylla vattenflaskan och sen fick vi välja nr 1-4. Va? Ingen fatta typ, men det blev nr 3 tror jag = det bev program 3. Vi höll inte på i riktigt 30 min men ett tag och det var inte jätte jobbigt men inte jätte lätt heller. Men det var riktigt skönt att stretcha ut länge länge efter träningen, det var nästan det skönaste under hela träningen. 

Efter träningen blev det en skön promenad hemmåt. Och så här dagen efter så känns det förvånandsvärt bra, stretchingen kanske hjälpte lite. 

Frisk luft

Tisdagen började ungefär som de flesta andra dagar under min praktik period nu. Ja missar bussen med ca 15 sekunder och får gå till Centrum. Men egentligen gör inte det så mycket, för det är ganska skönt med en morgonpromenad. Åker jag buss måste jag ta den som går 8.14 och får sedan vänta på nästa buss i ca 15-20 min men om jag går måste jag gå hemmifrån ca 8.20 och behöver inte vänta på bussen. Så spelar ju inte så stor roll inte nu när det är så fint väder.

Sen var jag med när 5 åringarna gick ner till sjön för att grilla korv och leka. Då fick jag ännu mera frisk luft, vi var ute i ca 2 ½ timme och det var jätte skönt. Ingen av barnen klaga på att de var kallt utan de verkade mätta och belåtna. Idag fick de grillad korv istället för frukt och det var mysigt.

Men sen när vi kom tillbaka till 12 tiden var det ganska skönt att få lite rast och bara sätta sig i personalrummet och göra ingenting.

Nu ska jag ut och få ännu mera luft, ska ut med vovven innan jag börjar med maten.  


Så var denna måndagen snart över

Varit på praktik och haft det bara bra, trivs så med personalen och med barnen, man känner sig så välkommen när man kommer dit. Tack för mottagandet.

Sitter och funderar över dagen och den har varit bra men nu väntar sängen och i den väntar.......
juste ja ingen alls, bara några kuddar och min nalle. Stolt över min nalle haft den sen jag bara var något år och den hade innan en kompis som heter Tiger (fast det är ett lejon) Tiger ligger nu nedpackad sen en längre tid och sover med mina andra gosedjur på vinden. Men min nalle kommer alltid sova i min säng så är det!
image431

Gymma du....

Det var det svaret jag fick när jag frågade om om vi skulle fysa hela träningen idag. Då kändes det nämligen inte så kul att gymma efter praktiken också. Men fick svaret gymma du...vi kommer köra hårt men då tar du i så mycket du orkar. Ja jo det var då jag insåg att det var fys. Men bestämde mig för att köra på gymmet 'ndå och det var riktigt skönt. Idag var det ingen stress och tankarna var någonstans som jag inte vet vart, helt underbart egentligen, tror inte tänkte alls.

Sen var det dags för träning och det vart återigen en måndag men inte så mycket basket. Vi gjorde annurlunda fys övningar och de var roliga, även om de inte är de under tiden och under en övning skulle jag hellst bara velat att tårarna fått rinna. Jag var så trött och mådde så illa, men det var bara att kämpa sig igenom och va skönt det är efteråt. Så här efter är det en underbar känsla. Men det bästa av allt detta är att jag känner att jag blivit starkare och att gymmet ändå ger lite nytta. Innan dec var det mest rehab med knät men även de slitet med det har gett lite resultat, det känner jag och det blir jag glad över själv så var bara tvungen att berätta det.


Leka med vattenfärger är kul

Idag var jag med 5 stycken knoddar och lekte med vattenfärger i målarrummet. Det var lite nyfikna inför vad de skulle göra och när jag bara tog fram vattenfärger och penslar tittade de undrande på mig. Sen blev de glada för de fick två penslar var att leka med och en egen vattenburk. De skulle få blanda och exprimentera med färger helt själva. I början såg de lite fundersamma ut men efter en stund så kom de igång. De blandades färger hej vilt och de fick citronvatten och det blev grönt vatten och det var rosa och alla möjliga färger. De byttes vatten i burkarna ofta och det var roligt att få nytt vatten och se om man kunde få samma färg igen eller färgen som kompisen fick.
Innan vi plockade ihop bestämde de sig för att hälla ut allt vatten ur burkarna samtidigt och titta på de, så fem knoddar framför diskhon och ut med allt vatten. Men vi har två burkar med färg som de har sparat som de ska visa fröken imorgon.
Detta var enkelt och riktigt roligt att göra med barnen. Men de är inga änglar alltid, man får hålla ett litet öga på de. Inget farligt hände, men bla detta
* Helt plötsligt sitter en knodd och suger på en pensel
* De börjar måla på sina händer och det är inte lite färg de heller
* En knodd säger, vi sminkar oss och tar upp penseln mot ansiktet och ska börja sminka sig.

Ja barn är spontana och det kanske är det som är charmen med detta (mitt blivande) arbete.


F-94 match och vilken match

Samling kl 9.00 i Tibble. Man har väl varit piggare om man säger så, men det funkade. Några minuter sena ca 15 så knatar vi iaf ner till bilarna för att åka bort till Jakobsbergs sporthall för att möta Järfälla. När vi kommer dit så pågår det en match redan med lite yngre knoddar men sen värkar det som den aldrig vill ta slut. Det blir en förlägning på 5 min och när tiden är ute och Järfälla leder med 2 p har en Alvik spelare skjutit (slängt) iväg en trea och blivit faulad och får tre kast. Hon sätter första och sätter andra men missar tredje och det blir ytterligare en förlägning och då vinner tillslut ett lag efter 5 nya minuter.

Så startar äntligen matchen med ca 15-20 min senare än planerat och med vilket temp de startar i. Börjar med att förlora uppkastet men snor tillbaka bollen och gör de två första poängen. En tjej på bänken säger, åhh va glad jag blev vi gjorde iaf de först poängen.
Sen spelar de med ett rasande tempo och springer och springer och sliter ner returer och stopar i bollen. Även om vi missar en del under korgen så tar vi ledningen och den släppte de aldrig. Det var verkligen jätte kul att se när de lirade och kan bara tacka föräldrarna för deras stöd på läktaren.

Tjejerna gör en underbar match och vinner med 36-24 även om de gärna ville komma upp i 40 p men en seger var grejad. Tjejerna var jätte glada. Inför fjärde perioden leder vi med 16 p och tjejerna pratar om att de måste fortsätta att lira ordentligt och inte slarva, de är bar 8 mål de ska göra för att vara i kapp. Men de kom aldrig närmare än 12 poäng. Då säger en av tjejerna, så här brukar de stå fast tvärtom och så skiner hon upp i ett leende för det är vi som leder.

Kan detta vara ställningen inför tredje kanske?
image429

Tacos och schlagerkväll

Efter matchen i lördags så blev det dusch och lite så i Tibble med laget. Då kom upp ett ämne (ja om man kan kalla det de) som jag inte tänkt på jätte länge och inser nu att F*N va skönt, det är inte jag som har gjort bort mig eller är dum det är faktiskt du. Men detta kom jag inte på förrän mycket senare på kvällen när jag och Mutola diskuterade saken.

Efter mammas gulliga meddelande på telefonen och vart bilen stod så hittade jag den, nära och bra =) och åkte några 100 meter för att komma hem till Mutola. Kommer in genom dörren och oj va gott det lukta. Det blev Tacos till middag, super smarrigt.
Sen blev det lite allvarssnack om kärlek med lill grabben som snart fyller 5 år. Vi pratade om hur man vet att man är kära och om man kan bli kär i vem som hellst och lite så. Hur vet man att A och F är kära då? Kan man se de på de? Ja för de pussas ju på munnen. Jaha så de är tydligen kärlek.

Sen äntligen började melodifestivalen. Men det var ingen låt som riktigt jag fastnade för, men tvillingarna kanske ändå var en favorit. Kebabpizzan var ju ett stort skämt men den fasta hos lill grabben, det var den låten som fick honom att ställa sig upp och dansa. Så söt!
Men den gick inte vidare, vilken otur....

Efter melodifestivalen blev det film, Se upp för dårarna. Den var inte alls som jag hade tänkt mig, fast helt ärligt vet jag inte hur ja hade tänkt mig den heller. Men den var riktigt rolig.

Täby-Falun

Kl 16.30 igår var det matchens enda uppkast mellan Täby Baskets damlag och Falu Baskets Damlag. En match som på pappret vi borde vinna ganska enkelt utan att vara allt för självsäkra. Men man får aldrig ta ut en seger i förskott, det blir inge bra.  

När vi sitter i omklädningsrummet innan och alla är klara och vi ska snacka säger Coach -Först måste vi bara reda ut en sak, Utslagningen i Lets Dance. Hahaha en av de sista sakerna han säger på fredagar när träningen är slut är -Nu är det hem till Lets Dance och nu detta, hahhah. Så när snacket om Utslagningen 3 min senare var klart var det fokus på match igen.

Vi började stabilt och sedan fortsatte vi så hela matchen. Vi vinner med klara 109-50. Många gör många poäng och fler än hälften gör 10 poäng eller mera, kul när hände de senast? Men när gjorde vi över 100 p senast också?

Även om segerna var skön, så klart den var rolig men efter matchen var nog ändå stora samtalsämnet alla Manges armhävningar han ska göra på träningen på måndag. Innan matchen bestämde han självmant att han skulle göra 5 armhävningar för varje break vi gjorde. Det blev en del och han ska imorgon göra 110 armhävningar, så hur många break vi gjorde får ni räkna ut själva. Är inte direkt känd för att vara mattesnille :p


Ojoj mycke att blogga om nu då...

Får se vart jag börjar, men kanske ska börja med:
* Gårdagens dammatch
* Tacos och melodifestivalen
* Dagens F94-match 
* Ja sen finns det en massa mer tankar som jag skrivt ner på papper som tanken är ska komma upp.  

Sova ut så underbart

Vaknade första gången kl 7.30 imorse och tänkte nää jag vill sova lite till. Gick upp besökte toan och sen gick jag och la mig igen och på de korta minutrarna som de tog han jag tänkta igenom vilken konstig dröm jag nyss hade haft (som för övrigt jag inte alls kommer ihåg nu). Sen somna jag om snabbt och va skönt och vaknade för ca 20 minuter sen. Åhh insåg att jag sovit i över 10 timmar och va underbart, det var väl det jag verkligen behövde.
Nu blir det stora TVn och onte Three Hill som gäller en stund sen innan mina "ritualer" startar för vi spela match idag 16.30 i CC mot Falun =)

Lukas stora kärlek på besök

Ikväll var Lukas stora kärlek här på besök. Lukas blir helt överlycklig när Lia kommer på besök och han ska sitta nära henne hela tiden och gärna uppe i knät om han får. Han har inte denna stora kärlek för någon av mina kompisar och jag undrar så vad Lia gjort för att charma honom så.

Låter bilden tala för sig själv, Detta är kärlek!
image428

Blev basket ikväll

Japp ikväll på träningen blev det basket, kanske inte så konstigt egentligen för det är ju basket vi lirar.
Men denna vecka har vi inte lirat så mycket basket överhuvudtaget, träningen i måndags bestod mest av fys, lite basket bara och det var lite och i tor så var det återigen inte mycket basket... (tis blev det visserligen basket men då med juniorerna) Så igår kläckte våran tränare ur sig lite fint, Imorgon så ska ni få prova på en ny sport, man dribblar en boll och den brukar kallas basket. hehhe därav min sista mening ;)
Varför det blivit så lite basket denna vecka ryktas det också om att det är för att en viss PW sa att veckan innan Borlänge matchen kan vi ju ha ledigt. lite väl kaxigt sagt. Så igår så sa Coach att ja men PW sa ju att ni inte behövde spela basket i veckan och få ledigt, men vi möter ju Falun imorgon? Så om det var lite basket denna vecka hur ser det då ut nästa vecka?

Mn nu först Falun som vi ska ta nya friska poäng mot imorgon. Förra gången var vi lite slappa mot de i början men sedan gjorde vi vad vi skulle i andra halvlek och körde över de. Tror vi kan köra över de imorgon me så länge vi inte bara ställer in skorna på banan och tror det är klart. Nej ingen underskattning här inte, NEJ TACK!

Full dag från 9.00

Ska snart springa iväg till bussen. Basketväskan är packad, täckisarna har jag redan på förskolan, knät käns lite bättre så allt är egentligen fixat. 
Ska iväg till förskolan och kommer nog komma dit strax efter 9.00 istället för 8.50 som jag brukar komma, men missade bussen imorse för jag gick upp 10 min försent nä inte för att jag sitter här. Jag var i princip bara klar 5 min försent så då tänkte jag kan jag skriva ett par rader här för att få tiden att gå lite innan jag går ner till bussen. 
Så dagen ser ut ungefär så här:
ca 9-15 på förskolan 
ca 15.05 går bussen, inte missa för då får jag gå eller kanske ska gå beror på väder
16.17 Träning F94
17-18 byta om och invänta egen träning
18.15-19.30 egen träning =)
19.30 förhoppningsvis upphämtad av Lia annars kommer jag hem på annat sätt.
19.45-20.00 tid för att duscha och på med fredagssmjukisarna
20.00 Middag med pappa och Lia framför Lets Dance
20.00 frammåt Lets Dance =) 

Så rätt full dag men så har mina fredagar sett ut ett tag nu. Men men jag klagar inte, förskolan trivs jag jätte bra på, tjejerna är snälla även om de gick mig på nerverna lite igår, egen träning ryktas om att det blir spela basket ikväll wieee. 

Ha en bra allihopa! 
Kollmer nog kvällsinlägg efter Lets Dance  

Smärtan kanske försvinner om jag sover lite...

Vet inte hur lång tid det var kvar men det var nog ett tag för vi han med att göra massa efteråt det var så det kändes iaf. Vi lira 4-4 och jag blev får omkull egentligen inte en hård smäll men åkte i backen. Landade på sidan och kände att det gjorde lite ont i knät, men inte så farligt. Bara resa på mig och spela vidare. Men det var efter det som det började kännas... vi förlorade matchen och fick gå av och vi hade aktiv vila i 1 min av 2, vilan var att stå i plankan i 1 min. Efter det en ny match och det gick väl att springa, sen skulle vi skjuta 10 straffkast och för varje miss 5 armhävningar, jag fick göra 10 armhävningar. Kan verkligen inte skylla missarna på att det gjorde ont, men det gjorde ont och var bara bita tag i linnet och bita ihop. Näst sista grejen vi gjorde var att springa långa sprints över hela planen 8st och sen skulle vi sätta 2 straffkast, jag sköt bara två =)
Sen var man både ganska trött och knät kändes svullet, men det är inte speciellt svullet men det känns tjock på något sätt. Stretcha men orkade inte riktigt, obehaglig känsla i knät. Tycker inte om känslan, även om vet hur det kändes när jag drog av 30 % av korsbandet och detta är inte i närheten men vill inte ha ont. Jag ville egentligen bara hem fast samtidigt orkade jag inte röra på mig.
Så nu tänker jag om jag somnar nu så kanske smärtan försvinner tills imorgon. Ja om jag tror på det så blir det nog så.


Kärlek för underliga strumpor

Idag fick jag kommentaren -Lena nu måste du ändå slagit rekord och jag vet att han pratar om mina strumpor. De var lila med massa olika prickar på. De har jag köpt på golfmässan förra året och köpte nya iår. De är riktitg bra kvalitet faktiskt och köpte 4 par för 100 kr och de har hållt jätte bra. spelat både basket och golf i dessa och de är ju låga så de syns ju inte förren jag tar av mig skorna.
En förkärlek för underliga strumpr kanske man skulle kunna säga. Eller inte underliga bara lite speciella, heheh andra skulle kalla de fula jag skulle kalla de fina. OBS! jag vill inte ha strumpor med smår tår, så speciella får de inte vara, utan "vanliga" strumpor.
Klart man måste bjuda på ett smakprov och visst är de inte hemska ;)

image427
 

Prova att säga detta om du kan!

Tre häxor tittar på tre Swatch klockor.
Vilken häxa tittar på vilken Swatch klocka?
Och nu på engelska....
Three Swatch watches.
Which witch watch Which Swatch watch?
Och nu för de som gått fortsättningskursen.
Tre könsopererade häxor tittar på tre Swatch klockknappar.
Vilken könsopererad häxa tittar på vilken Swatch klockknapp?
Och det hela på engelska....
Three switched witches watch three Swatch watch switches.
Which switched witch watch which Swatch watch switch?


Till världens bästa pappa

Undrar om pappa kommit på innan vad det var han skulle få? Jag hade åkt iväg till träningen när pappa kom hem men mamma la den på hans plats och han fik den när han kom hem och skulle äta mat. När jag kom hem var det en av de första sakerna han sa, Tack så mycket. Vad var det han tackade för då? En bild kommer och detta är något min pappa älskar mycket det vet jag. Bara du inte åt upp hela idag ;)

image425

Alla hjärtansdag

Idag är det alla hjärtansdag.
Säkert en helt underbar dag för alla men tyvärr inte lika underbar för alla. Läste i tidningen att 2/3 ungdommar mår dåligt denna dag. Uch så hemskt. Men jag ska focusera på det som är bra med denna dag.
Många mår ändå bra av den.
En av mina bästa vänner Lia firar årsdag (3 år) idag, ja kanske lite klychigt som hon själv skrev men vad gör man om man träffas på alla hjärtans dag. Grattis eller vad säger man!
Pappa jag hoppas att du blir glad när du kommer hem, för jag och mamma har fixat en grej till dig. Förra året hade vi problem att fixa detta men i år var vi ute i god tid ;) och kanske du redan vet vad det är nu, men det gör inget annars får du se när du kommer hem.

Skulle vilja passa på att skicka ut en STOR KRAM till alla mina kära vänner.
image424

Trevlig middag och match

Träffade Mathilda inne i stan för att äta lite mat och sen åka och kolla på Solna-SBBK i damligan. Först var vi och åt på ett ställe som jag inte minns vad det heter men det var super god mat och sedan åkte vi till Solnahallen för att se dammatchen mellan Solna-SBBK.
Matchen blev lite spännande mot slutet men annars var det mycket att Solna missa och Södertälje satte bollarna. Sbbk spelade nog ganska bra försvar för de var många gånger som de tvingade Solna att skjuta när klockan tjöt. Lite förvånad faktiskt att Solna missade så pass mycket som de gjorde.


Målarfärg över allt och tjuv och polis

Idag på förmiddagen var de "projektarbete" som pågick på förskolan. En av grupperna har gjort en buss och idag skulle den målas röd. Efter att bussen var målad röd var det inte bara den som var målad. Det var fyra små rena knoddar som gick in i målarrummet men det kom ut två nästan helröda, två halvröda och det var nog bara en som knotte inte hade färg någonstans. Hur han hade lyckats med konsten att inte ha färg någonstans undrade både jag och den andra pedagogen, då hade han även legat ner på golvet och målat. 
Underbart att se glädjen i ögonen hos barnen även om de var röda eller inte. Men sen kan man undra hur man lyckas få färg upp på låren när man har ett förkläde som går ner till fötterna? Men vad gör det säger som E själv sa, det går bort i tättmakinen (tvättmaskinen). Fast först fick vi stoppa ner E i tvättstället och tvätta av henne färgen. 

Efter allt målande var det skönt att komma ut i luften. Solen sken och det var lagom kallt ute. Funderade på att ta täckisar på mig, men nää blev bara mössa och fingervantar och tur var det. Han knappt komma ut innan det kom tre barn springande nedför backen mot mig och överst på backen står F och flinar. Det hala slutade med att jag och F som jobbar där sprang och jagade massa barn och det blev fler och fler. F kommer på en smart sak -Jag tror inte jag behöver överdragsbyxor längre. Heheh nä det blev ganska varmt att springa och jaga barn.  


Björn Gustafsson läser en dikt.

Såg inte melodifestivalen själv för jag var på Singing In The Rain, men min Toker skickade denna länk till mig i söndags och han är ju faktiskt klockren. Såg reprisen igår och han är ju bäst på hela melodifestivalen.
Kärlek är när Simba återvänder i Lejonkungen!

Kommer sakna dig grymt mycket

Shit jag fick tårar i ögonen när jag läste, jag saknar dig redan för vi inte setts på lite över en månad och hur ska jag då klara mig i aug när du ska flytta. Nu har vi inte sett på över en månad och jag tror inte vi ens har setts detta år och det måste vara det längsta vi inte har sett varandra på sen vi första gången träffa varandra för knappt 9 år sen. Shit vi har snart känt varandra i 10 år, det är lång tid.

image423

Nu den sista tiden har vi inte sett lika mycket som förr och ja jag tror jag vet varför, men det är ingen förklaring. Jag vet att du har haft det tufft nu en tid och jag kanske borde ha stöttat dig mycket bättre, men känner att jag inte riktigt fått reda på allt. Känner som vi har glidit ifrån varandra lite och det är det minsta jag vill göra. Jag vill att allt ska bli som förr. Då vi pratade om allt och hela tiden, vet att mycket hänt. Men finns en del saker som jag kanske blivit besviken på dig och det finns kanske saker som du blivit på mig. Men finns saker som jag vill höra av dig först och inte av någon annan eller läsa. Sen fick jag höra en sak som jag kanske inte vill höra även om det stämmde, men ville inte höra det av dig, spelar ingen roll hur sannt det än var... men du är en av mina bästa vänner kom ihåg det. Kanske jag skulle frågat dig oftare hur du mår och hur allting fungerar nu. Fast på ett sätt känns det som att jag orkar inte hela tiden ta insiativ, men visst jag vet att jag skulle gjort det nu den senaste tiden.

Men vi kanske kan glömma detta nu för faaan vad jag saknar dig. Kommer sakna dig ännu mera sen när du lämnar Täby för att bege dig norrut i aug. Men klart jag är glad för dig skull, jag är jätte glad för din skull. Kanske är det precis vad du behöver en nystart och allt kommer lösa sig på bästa sätt för dig det vet jag.

Ser fram emot fredag när du kommer hit och kollar Lets Dance och käkar mat.

Vaknade till liv och rolig träning

Jag gick ner till Skarpäng och han väl vakna lite till liv. Men var inte jätte jätte pigg precis innan träningen drog igång, men det försvann ganska snabbt när började värma. Jogga lite och sen skulle vi köra smidighet/lätt fys. Idag blev det träning med juniorerna, eftersom våran coach inte skulle komma på vårat skott pass och brukar inte vara mer än 1-3 personer där om han är där, så när han är där är det nästan 100 % säkert att ingen är där. Så därför blev det att träna med juniorerna idag. Tisdagar är ju annars "frivillig" träning på och vi kan välja vad vi vill göra men vi får träna med juniorerna om vi vill.

Idag blev det mycket teknik och vi fick även lira en del i Frodo drill och nummerboll. En rolig träning som avslutades med gemensam stretching. Innan träningen var jag först lite nja ska jag gå eller inte, men bestämde mig imorse för att träna. Fast när jag hade legat och sovit där på e.m så var jag inte så jätte sugen på träning. Men glad att jag bestämt mig för träning, kul träning var det.

Kanske dags att vakna till liv

Ja speciellet eftersom att jag ska gå iväg till Skarpängshallen för att träna om ca 20 min. Den senaste halvtimmen har jag legat och vaknat av väckarklockan och stängt av och tänkt bara 5 min till. Så trött så trött, men då kanske det kan vara skönt att komma iväg och träna lite. Sen när jag kommer hem ska jag äta lite mat, oj vad sent det blir mat idag och sen tror jag jag ska gå och lägga mig. Vi får se hur det blir med det, men ska försöka nanna tidigt idag.
Nä nu dags att byta om.

Gymmet har kanske gett lite resultat

Carpen ringde mig precis när jag skulle stänga dörren för att gå till träningen. (japp jag gick och det var underbart) Hon ville att jag skulle ta med mig en skiva till träningen, varför visste hon inte riktigt bara fått order om att fixa musik. Jag sprang upp och tog med mig lite skivor och började ana att träningen kommer nog innehålla fys. Så mycket riktigt träningen inehöll fys och det var ganska mycket fys också. I princip så var det bara fys. Pratade lite med coach innan träningen om vad vi skulle göra, men han sa ju typ inget tills jag sa säg nått vi inte kommer göra då. Får till svar spela basket, Va ingen basket alls, jo men bara lite grann. 

Träningen börjar med lite kordinationsträning vilket inte är min grej. Visst hälkick och så klarar jag men när vi ska börja baklänges och blanda massa och sen snurra armarna runt också får jag inte ihop det. Men jag bjuder på den underhållningen som Coach tydligen tyckte det var. Även om man är Djurgårdare kan man inte kunna allt! bara nästan ;)

Sen blev det lite basket blandat med en massa fys, mycket ben fys. Avslutade med en bana, som visserligen är lite roligt. Tre varv ja men det var inte så farligt, det fixar man. Vattenpaus och när vi dricker vatten så kommer det fram en massa massa häckar tätt, tätt ihop. Carpen får ta täten och sen var det bara att (försöka) flyga över de i 6 varv. Det var en massa massa häckar och sen avslutade vi med att sprinta ner till röda linjen. Skönt att få lite fart frammåt även om det inte direkt gick i sprintfart.

Efter träningen kändes det ändå ganska bra i benen och så här morgonen efter så känns det riktgt bra. Kanske är så att gymmet har gett lite effekt ändå. Men ska inte klaga på de gångerna gymmet varit segt ch tråkigt att gå ner i, för det är då jag ändå kört lite ben eftersom måste underhålla min grundfys nu mer än innan eftersom korsbandet ändå inte är 100 % helt. Men sen är det klart ganska skönt att slippa träningsvärk också.

Uppsala-Täby 57-69

Vi kom ifrån Uppsala med en vinst =) och va skönt det var med en seger. Även om jag själv var lite besviken efter matchen. Men inte alls som förra matchen, den här gången kunde jag bara skylla mina negativa tankar på mig själv och ingen annan. Jo lite på domaren, men var egentligen inte hans fel heller. När det var tre minuter fick jag lämna planen pga av att jag blödde, men det är bättre än hjärnskakning i alla fall. Ja mycket bättre. Domaren tvingade av mig för att jag blödde på armen även om jag försökte säga att jag inte alls gjorde de, men de rann en del ändå. Men jaja.

Vi börjar väl inte matchen på bästa sätt och ligger ett tag under med 12 p i första halvlek. Men där slutade det och vi ryckte upp oss och det var bara minus 4 i halvlek. I andra halvlek vägar vi kliva upp lite till i defence och vi vinner fler bollar och producerar frammåt. Slutresultatet skrivs till 57-69 och vi vinner tre av fyra perioder.

Så underbart med en till seger. Nu har vi två matcher kvar och om Alvik vinner över Blacke på fredag och vi gör vårt jobb de två sista matcherna så kommer vi att sluta 2:a i serien och då hoppas jag på kval till Ettan.

Inte att rekomendera

att inte tänka dig för om du inte vill ha ärr. Igår på matchen mot Uppsala var jag tvungen att gå av med cirkus 3 min kvar av matchen pga av att jag blödde på armen. Blev helt klart lite lack på domaren för att han tvinga mig att gå av för att det blödde. Tyckte inte det blödde så mycket, men insåg senare att det rann en del...
Jaja men det var ju inte det som jag tänkte på i början av detta inlägg. Det där var bara lite tradig bakgrundshistorik.
Något att inte rekomendera då när man fått två fina 4-5 cm långa sårskorpor är att när man är nyduschad inte tänka sig för och dra handduken över såret. Ajajaj det gör ont, man riskerar att dra bort skorporna vilket leder till att man får ärr vilket jag inte vill ha där.
Så nästa gång jag kommer ut ur duschen tänk till lite Lena!

Trötter efter praktik och långpromenad

Just nu är jag en riktigt trötter, trötter, trötter. Inte sovit mindre inatt än vad jag gjorde förra veckan, men det kan vara en kombination av min långpromenad hem och att jag började min praktik idag.
Idag så var det åter dags för mig att åka till min praktikförskola och ska nu vara där i två veckor och sen är det en vecka på lhs och sendan ytterligare två veckor på praktik. Praktikplatsen är jätt bra och jag trivs verkligen men både personal och barn. Idag när jag kom fick jag reda på att jag skulle få byta avdelning, först tänkte jag nej det vill jag inte, men sen okey och det funkade jätte bra.

Fick höra av min förra handledare att barnen frågat efter mig, ja klart man blir lite rörd. De hade planerat att skriva ett kort och berätta hur det var och jag som verkligen tänkt att jag skulle skriva ett kort jag me. Men får skriva ett innan sommaren får då slutar ju en hel del sköningar där, som börjar skolan efter sommaren.

Kom iväg ungefär en 15 min efter jag tänkt mig och det slutade med att jag gick hela vägen hem pga av jag inte orkade vänta på bussen. Det tog ca en timme och var jätte skönt att gå och tänka på allt och ingenting. Sen att jag gick en två omvägar för jag tänkte jag kanske skulle ta bussen det var bara klantigt, men men. Det var som sagt skönt att gå lite och få chansen att tänka på allt och ingenting.

Nu dags att knata till träning, antingen blir det bussen eller så går jag.


Buss till Uppsala för match

Kl 12.00 idag så åker vi buss mot Uppsala för att lira sista bortamatchen i serien iår, efter det återstår 2 helger med varsin hemma match innan serien är slut. Trist, hoppas att vi får kvala mot Basketettan.

Inte alltid man åker buss till Uppsala för att lira match, men det är så att vi ska åka med herrlaget till Uppsala och sedan åker de vidare till Ockelbo för att spela match.

Matchen då. Jag tror på vinst om vi gör som vi ska och vi kan kommer vi därifrån med en seger till. Men då göller det att vi inte går in med en inställning att detta är ett gammalt lag (som de visserligen är) men de har en hel del rutin och kan lira. Men i detta lag skulle jag tom vara ung, heheh.

Känner mig lite nervös eller kanske mest lite pirr i magen men det är väl så det ska vara. Ska nu packa väskan och gå ner och äta lite lunch för att sedan hämta upp E innan vi åker till Tibblehallen för att sedan gå på en buss mot Uppsala. 
Morgonens känsla: Jo det känns bra!

Singing in the rain

Igår hade jag blivit bjuden av pappa och mamma på Singing in the rain och den var verkligen jätte rolig. Det handlar om stumfilmsstjärnorna Don Lockwood spelad av Rennie Mirro och Lina Lamont spelad av Sissela Kyle som nu ska börja producera talfilm. Det går inte så bra för Lina Lamont pga av hennes röst. Katy Selden kommer in bilden och ska dubba Lina Lamont i största hemlighet, men när hon får rada på vad som sker blir det kaos. Hur ska de lösa sig, kommer Don Lockwood få sin kära Kathy Selden eller inte? 

Sissela Kyle var egentligen inte den som gjorde rollen men hon gjorde det grymt bra, och hur hon kunde hålla sin röst på den nivån som hon gjorde det jag fattar inte. Den var minsta sagt annorlunda. 

Det var häftigt när de i en scen börjar stört regna och ja man blev lite blöt eftersom vi satt på rad två och i sista scenen när de tacka publiken tror jag de gjorde allt för att skvätta ner publiken lite extra.
En till favorit som var med som spelade sååå bra var Johan Rheborg som Roscoe Dexter att han kunde hålla sig för skratt det kan jag inte förstå.

God Morgon en scen ur musikalen


Singing In The Rain grymt bra

Singing in the rain var grymt bra, men berättar mera ikväll eller imorgon när jag vaknat.
Nu ska jag äta nattamacka och sen tror jag det blir film att somna till, undra hur länge jag är vaken idag? igår var det ca 10 min.
Men musikalen var skit rolig och har du chansen se den!

Bra match trots förlust

Tjejerna gör idag sin bästa match som jag sett. Trots det förlorar vi med 24-42 men vi tappa mycket i början, 2-14, 5-10, 7-10, 10-8 så vi vinner sitsta perioden. Vi tappade som sagt mycket i början, men de ger aldrig upp och kämpar hela tiden. Spelet blev bättre i slutet när de inte slarvade med passarna. Stundtals i slutet vart det lite stressigt men annars så var det bra.
Jätte roligt att de utvecklingen på matchen för spelarna. I andra halvlek då en av våra minsta spelare går in på plan och sliter och kämpar och river ner bollar som hon inte gjort annat, skit kul att se. Sen har vi en spelare som gör 14 av våra 24 p och som spelar riktigt bra och släpper upp bollarna också och i andra halvlek så valdes avsluten lite klokare och då gick de i. Alla gör en bra match.
Dommarnivån var kanske inte stundtal på topp, nej de blåste inte faul utan vissa gånger istället stegfel när det var solklar faul, både på Täby och Uppsala som vi mötte.
Nästa helg är sista matchen i Stadium och sen får vi hoppas att ni är anmälda till Lions så det blir lite mer matcher.

Vad gjorde man innan sms och msn?

Det är en mycket bra fråga.

Men vad gjorde man då innan man kunde skicka mess, skriva på msn, prata via skype?


Skola, fritids, träning en helt vanlig dag i mitt liv

för 15-18 år sen...Ja det såg ju nästan ut så när man var liten och ungefär så har dagen sett ut idag med. Jag började med att åka in till Lhs och var där på lektion mellan 9.00-11.00 (slutade egentligen 12.00) men missade inget på sista timmen, det är jag nästan 100 på. Vi hade workshops och jag var med i en där vi skulle prata om att se barnet och det var ganska intressant. Fick lite nya tankar hur man kan göra och vi fick nästan 1 timme på oss att prata om olika saker.
Efter egen skola åkte jag till gamla jobbet och vickade på fritids. Dit är alltid kul att komma tillbaka och är så glad att jag får den möjligheten ibland också. Måste ändå erkänna lite att man har några små änglar där. Även om de inte alltid är änglar men när de tittar på en med små söta hundvalpsögon smälter man ju faktiskt och de har alltid gjort så från 6 års och nu upp till 5:an. De är göllig nu när man inte träffar de varje dag....För inte fick jag en kram av de varje morgon innan, de kunde kanske sitta knät ibland men nu möts man alltid av de med en stor kram och det är ju faktiskt riktigt gulligt, jag blir rörd.

Efter fritids åkte jag till Tibble där jag kom ner när det var ca 30 min kvar av tjejernas träning. Han snacka lite med de och jag gillar gruppen, den är rolig. De har en skön inställning. Inser också att det är nyttigt att vara med de, för de får mig att inse saker som jag annars inte tänkt på. Men de reagerar likadant och tänker ibland precis som jag gör fast man är på olika nivåer.

Så efter det var det cirkus timmen kvar innan egen träning. På den timmen han jag med en hel del saker, byta om, snacka med en innebandytränare om lite korsbandsskador och lite så, fick en överraskning jag coh sen var det dags att träna.


Sitter med rosa elefanter på huvudet och just blivit grundlurad

Japp så sitter man här efter träningen med rosa elefanter på huvudet, känns nästan som några snurrar runt det också. Fick en armbåge i huvudet under bänkbollen och aj va ont det gjorde och POFF sa det så var bulan där. Det gjorde bara ont på stället där bulan var och när jag skulle in och spela igen var det slut med bänkboll. Vi fortsatte med 3 min matcher. Huvudet kändes inte alls, gjorde inte ont bara lite på avlånga bulan som jag hade. Träningen fortsatte och slutade med lite kort prat.

Sen efter träningen på parkeringen så säger jag ordet jag inte får säga när en viss M är i närheten. Jag säger ordet allt för ofta, någon som vet vad det kan vara? haha den som inte vet blir jag imponerad av och stolt över mig själv för då kan jag inte sagt det så ofta.

Men säger jag kan göra 5 armhävningar ändå när jag kommer hem, han säger kan jag också göra när jag kommer hem.
När jag kommer hem och har duschat och så kommer jag på att telefonen ligger nog i basketväskan. Knatar ner och hämtar den och precis när jag tar upp den får jag ett mess (tillfällighet eller?) Mess av M där han skriver nu har jag gjort 35 armhävningar, hur många har du gjort? Jag är ÄRLIG och gör 36 och skriver det men är man djurgårdare så måste man ju vara bäst! Får ett svar. Jaha gick du på den lätta!? Djurgårdare=Lättlurade AIK steget före. Näää vad arg jag blev, han är säkert inte alls gjort några armhävningar. Värsta var väl inte att jag gjorde 36 nu om han inte har gjort sina 35 men det var att jag blev ju så nöjd med mitt svar och så kommer han och få sista ordet så fint. FAN också!
Men visst lite kul var det ju, men kommer jag aldrig erkänna för honom.  


Lite ringrostig

Var med mamma igår när hon skulle på damträning i Ullnatältet. Det började riktigt bra och mamma säger. -Jag tror jag kanske är här fel tid, oj då. Stämmde mycket bra, hon skulle bara där timmen innan, från kl 19.00 inte från 20.00. Men det löste sig fin fint och det fanns lediga mattor så hon fick träna ändå.
Jag fick också slå lite, men som M sa var jag nog lite ringrostig. Tog i och snabbt gick det, men när jag lugna ner mig så satt slagen där. Lite som att cykla, hihi. 
Ska bli skönt till våren när man kan komma ut och gå på banan igen och slå. MAn slipper tänka på annat och frisk luft är alltid skönt =) Kan känna lite sug nu att gå ut och lira golf på en grön och fin bana nu, men solen som skiner och värmer. Åhh jag nästan längtar. 
Igår inomhus
image420
I sommar
image421

Sommarjobb

Jag har blivit erbjuden sommarjobb! Jag har jätte glad och jag vill jätte gärna jobba där, ingenting är ännu bestämt så tänkter inte avslöja någonting mera just nu.
image419

Golfträning

Beslöt mig för att åka med mamma till golfträningen ute i Ullna tältet. Var så trött tidigare idag och ingen träning och ingen analysrunda blev det heller. Så då blev det att jag åker med mamma och kanske man kan slå en boll eller två och chippa och putta lite.
Kanske fixa en ny film, hihi


Fick en del skratt

Efter maten idag så knatade jag åter igen ner till Skarpängshallen, denna gången var det inte träning med tjejerna som det var ett par timmar tidigare och det var inte heller egen träning. Gick ner för att kolla på F92 match och det var därför vi inte hade skottpass i hallen idag. Täby mötte Södertälje och vann med ca 10 p, de ledde nog hela matchen. Träffade en gammal lagkamrat som var och kollade på sin lillasyster spela och så satt även våran coach där och tittade. Första halvlek tog jätte lång tid och när det var dryga 3 min kvar av första perioden insåg jag att va lång tid matchen har tagit. Under matchens gång så fick man sig en hel del skratt men det roligaste var nog ändå mellan 3 och 4 perioden då Coach skulle visa hur (o)vig han är. Han satte sig ner och sen så sa han ajajaj, han skulle försöka nå tårna med händerna. Men har man korta armar så är det klart att det är svårt....hahah
ByggMatte från Lets Dance och Coach är nog lika (o)viga.  

Jag fick den första

Satt och kollade lite på min anslagstavla som jag har och insåg att det är en massa grejer som jag har på den. Så hittade jag en intressant sak. Den gjordes under gymnasietiden, men vilket år?  

image416
Detta vad som stod på lappen
image417

En låt till en klasskamrat

Det är så logiskt alla fattar utom du, du har inte en aning.
Så nu är det bara och lyssna och njuta Blomman.
Hihihi

Samtal mellan elev, lärare och föräldrar

så hette våran föreläsning som jag var på i morse. Den var riktigt bra, gäspa inte en enda gång fast jag var så trött när jag åkte in på morgonen. Visste bara att vi skulle ha föreläsning om utvecklingssamtal och tyckte det kunde väl bli lite intressant. Ja jag hade en positiv inställning redan från början även om föreläsningen skulle vara i 3 timmar vilket är nästan lite för långt. Man (iaf inte jag) orkar inte sitta i 3 timmar och lyssna. Men ack så fel jag hade, vi fick en paus efter 80 min och då fick vi 30 min paus, trevligt! Sen var det 70 min kvar och oj va snabbt de gick. När jag kolla på telefonen var klockan 11.58 och insåg att shiit va sista timmen gick fort.

Föreläsaren talade inte specifikt om utvecklingssamtal som jag trodde det skulle var, det var det enda som stod på vårat papper, föreläsning utvecklingssamtal. Han pratade mer om samtal och hur man samtalar mellan olika personer hur man säger saker och lite så. Jätte intressant och riktigt bra och en bra föreläsare.
Han får 5 av 5 föreläsningssalar av mig!


En dröm att se en späckhuggare

Jag har en dröm att en gång få se en späckhuggare live, det skulle vara så himla häftigt.

Dubbelgångare

Efter skolan idag så hade jag sällis hela vägen till Galoppen med Eva och fick därifrån skjuts till Tibble, kunde ju gått från Täby Centrum, men hon skulle ju till Tibble så klart man ville ha lite sällis.
Knata ner på gymmet nere i källaren och när jag kommer in så började jag fundera har du kanske något halvsyskon i Täby? Eller så var det din dubbelgångare, men storleken större eller nog två storlekar större. Riktigt biff men annars så var ni faktiskt riktigt lika, lite chockad blev jag faktiskt. Fast inte så att man vill stå och glo på honom, hahah, vad skulle han tro då.

Fats kommer han ner till gymmet igen så måste man ju kolla lite, för de var ju så lika fast jag skulle nog ändå föredra den jag såg på gymmet, några storlekar större. Nä jag vet nog vad du tänker nu Mutola och inte så jag mena....hahah


Idag vände jag ilskan till något vettigt

Ibland blir jag bara så j*vla arg och vet inte varför. Idag var en sån dag, eller inte riktigt men var irriterad på träningen och Toker märkte nog det. Men denna träning så sa vi när vi skulle köra 1-1 att nu fixar vi detta och gör det bra och det funka riktigt bra. Nu låter det nästan som vi inte brukar komma överrens men så är det faktiskt inte. Sa till Toker idag, det har inget med dig och göra, jag är bara arg, hon svara bara lite lugnt jag vet.
Men var så irriterad för det ville inte som jag ville och bollen gick inte i och ja så. Men släppte lite när jag fick säga till x att du säger ju bara elaka saker till mig...nä inte gör jag de??? JO Nu har du ca 43 min på dig att säga något snällt. Tror visserligen inte att x tog det jag sa så allvarligt, tror inte ärligt att x gjorde det för att vara elak. Nä men så otroligt skönt att få säga det, sen släppte det och sen kunde jag inte låta bli att skratta när x skulle vara "elak". Men kunde hålla mig ifrån det nästan hela tiden. heheh


Nattens kloka

Ska tänka på att inte tänka så mycket :)

Barnvakt

Idag har jag jag suttit barnvakt åt världens coolaste 5-åring. Skulle kanske inte kalla det barnvakt, mer passning, heheh. Men vad är skillnaden, nä vet inte riktigt. Kan inte kalla att passa denna bubben att vara barnvakt, han är ju min kompis. Passade honom i ca 1 ½ timme idag och det gick jätte bra.

Lilla bubben, du är den coolaste 5-åringen jag känner och jag lovar att påminna dig när du tar Studenten att du sa som 5 åring att när jag blir stor ska jag aldrig dricka öl, om ditt val är de så visst inget fel på de bara det inte blir starkare grejer, fortsätt med saft det blir bra.  

Och du bubben kom ihåg att monster är ju inte på riktigt de är ju bara tecknade ;)

Golfmässa (resemässa)

Idag har jag och pappa varit på golfmässa på Annexet. För några år sen var det på Sollentunamässan och då var det mycket bättre, mycket större. Men vi var iaf där idag och checka läget, men vet inte om det blir att vi åker nästa år igen. Förra året var det ändå snäppet bättre än i år.

Det var mycket resor som de gjorde reklam för. I en monter gjorde de reklam för att spela golf i midnattssolen i Norge och det lät lockande. Så där tog vi lite information.

Vi kom också därifrån med lite strumpor, pappa köpte golfstrumpor och jag vanliga låga strumpor. Köpte samma sort förra året och de har varit jätte bra. 4 par 100 kr och de har hållit super, så köpte 4 till nu. Pappa köpte också 2 snygga piketröjor, en vit och en svart Nike och även jag 2 piketröjor i Nike en rosa och en svart.

Efter mässan gick vi till Globen Centrum och åt lite lunch, blev grillad Ciabata med Kyckling på och sallad, jätte gott. Det var då jag insåg vad jag ska göra om jag vinner 10 000-15 000 kr. Insett att det blir typ en droppe i havet till en lägenhet (kanske tog i lite där men) men jag ska åka på späckhuggarsafari, så J*vla coolt det skulle var att se späckhuggare, har varit en dröm sedan jag var liten att se späckhuggare live.


Tankarna har landat

Så här ett par timmar efter matchen så har tankarna landat lite, eller ganska mycket. Men det var egentligen först efter Oklas mess som jag fattade det. Hon skrev ingen speciellt egentligen. Fråga bara hur matchen gick om vi vann och hur det gick för mig? Det var då tankarna egentligen landade. Jo men jag är faktiskt näjd med mitt spel, gjorde ändå 12 p varav 5/5 straffkast och en 3:a på de tre perioderna jag spelade. Varför jag sen inte fick lira den fjärde det vet jag inte. Men jag kände ändå att jag var nöjd med det spel jag hade, vet faktiskt inte varför jag inte fick lira sista men det är inte något jag kan hålla p åatt grubbla på hela helgen.

Efter matchen när jag kom var det bara hoppa in i duschen och efter det så gick jag en runda med Lukas, ut i snöstormen med musik i öronen och släppa tankarna någonstans, det gick ganska bra. Efteråt kändes det mycket bättre. Efter det fick jag min favorit mat, pappas special (grön pasta och fläskfile i sås) hur smarrigt som hellst. Sen har jag och pappa kollat på Remember The Titans, den var jätte bra. 

Så tankarna har helt klart landat lite men tror att de kommer komma tillbaka lite hur jag än vill på måndag när det är dags för träning.

Direkt efter matchen

så var var mina känslor inte som de borde vara kanske. Om man vinner borde man väl var glad, men jag kände ingen direkt lycka efter dommaren blåst av matchen idag. Det jag kände var mest besvikenhet och jo klart man var lite glad, men ändå inte. Hade vi torskat hade det varit hemskt, men nu vinner vi med 12p och jag borde känna lycka. 
Direkt efter matchen känner jag att jag är ändå nöjd med min match men kan inte finna glädjen, vill veta vad jag gjort eller vad jag inte gjort och varför det blev så. Vill ju bara veta. Det är inte som förut och speciellt inte som förra säsongen, men visst kände lika dant efter vissa matcher förra året med då var det inte av denna anledning. Att börja spela så sent på säsongen som jag ändå gjorde så bar mina förväntningar inte alls som förra året, jag skulle börja bygga från 0 igen och när det känns som man kommit upp så sparkas fötterna undan för en. Pappa sa du får inte se det som någon sparkar undan fötterna men hur ska jag se det då? det är så det känns. Finns så mycket mer som skulle vilja säga men som inte jag tänker skriva här och nu.

Det var lite känslor jag hade direkt efter matchen bara, ganska skönt att skriva av sig.


Dagens visdomsord!

Det är bra att vara lite nevös i magen
bara man inte är det i huvudet!


Tibble CC 16.30

då sker matchens första och enda uppkast i matchen mellan Täby-Ockelbo. Nu börjar jag faktiskt bli lite nervös. Den här matchen gäller ganska mycket, vi ligger just nu 3:a men kan komma 2:a i serien om vi vinner alla våra matcher som vi har kvar, men Blacke som ligger snäppet före oss måste torska en match för att vi ska gå om de eftersom de har inbördes på oss, tror det är så det är iaf, men då har de serieledarna kvar och de har vi redan mött 2 gånger.
Men idag är det matchen mot Ockelbo som gäller och då är det den man ska focusera på. Kommer inte riktigt ih¨g förra matchen. Vet att jag inte spela eftersom jag var nyopererad då. Men var med och vaktade alla väskor när laget var på promenad och såg när laget tog en vinst mot de borta.
Nu lirar vi hemma och i CC och Ockelbo är alltid lite speciellt att möta. När vi lirade en av våra första säsonger i basketettan så hade vi "problem" mot Ockelbo och har gjort onödigt jämna matcher mot de vissa gånger. De kommer nog komma jätte taggade till denna match men vi får se till att visa att det är vi som är det bättre laget. Vi har spelat en hel del de senaste träningarna och många 3 min matcher och vi har haft bra spring på de. Springer vi idag och lirar som vi kan så kommer vi gå ifrån CC strax innan 18 med ett leende på läpparna.
Men det som gäller nu är att tagga till!

Jag ska gå och äta lite lunch nu och det är då min laddning inför matchen börjar, sen följer lite ritualer på de....saker som alltid jag gör inför match. Men har ett litett problem, förra matchen regnade det och då körde mamma mig till matchen, brukar alltid gå, men det gick ju bra sköt i 19 p och är riktigt nöjd men min match. Kanske ska jag inte gå idag eller ska jag åka med pappa? nä tror blir promenad ändå.

//En som börjar känna sig lite nervös!
(men inför förra matchen var jag tok nervös och de gick ju bra)

Mys fredag

Igår hade jag en "bara sitta nere i soffan och mysa fredag". Mamma är i Vemdalen och åker skidor så det var bara jag, pappa och Lukas hemma. När kom hem efter träningen hade pappa lagat mat och som vanligt på fredagar blev det mat kl 20.00 framför Lets Dance. Skönt när man kommer hem från träningen vid 19.40 och bara hoppa in i duschen och sen äta mat framför tvn, de är ju mys. Vi kolla på Lets dance och sen strax innan pausen så hämtade jag ner pappas bärbara dator och lekte lite. La bla in några få bilder här på bloggen, eftersom det inte funkar från min dator, något knas är det?
Jajaj men kanske det kan lösa sig på något sätt men hur? Någon som har ett bra tips så behöver jag hjälp.
Kolla på Lets Dance och efter utslagningen så gick skulel pappa ha datorn så jag gick upp till min dator istället.

Kvällen slutade med att jag kollade på Förortsungar, den var riktigt bra. Ganska rolig och underhållande. Trodde jag skulle somna mitt i filmen men såg faktiskt hela och när den var slut som somna jag poff.

När man får oväntat besök

eller mitt besök från Gugge var ganska väntat, vi hade ju bestämt tid. Jag och Gugge har känt varandra sen vi var 10 ungefär. Vi gick i samma klass från årskurs 4-6, 7-9 och under helga gymnasiet följdes vi åt och går nu även på lärarhögskolan tillsammans, eller inte tillsammans för jag ligger en termin innan henne. Sen så har jag mer inriktat mig mot de yngre barnen och hon vill ha lite äldre barn.
Så vi har följt varandra ganska länge och visst har det funnits tider efter studentet som vi inte sågs på ett år, men det är alltid lika lätt att prata med dig.
Denna träff idag var att hon skulel få en bok av mig till skolan, så hon passade på att följa med på en promenad med Lukas och så fick hon sedan bli den första jag bjöd på soppa.
Det var en trevlig runda och hon konstaterade det efteråt att det är riktigt skönt när man väl kommer ut, man måste bara ta och göra det.  
Trevligt (o)väntat besök!


Mina underbara pjamasbyxor

Sitter och myser i mina underbart härliga pjamasbyxor. Fick de i julklapp av mamma och pappa, TACK SÅ MYCKET!
image410

Shoppade i måndags

I måndags var jag i stan med en kompis och shoppade. HIttade lite saker och tänkte nu visa vad jag funnit.
Hittade en shorta ett par jeans och så köpte jag en tjocktröja från Carlings och en väska.

Jag kanske är kräsen

men det är faktiskt så att Estrellas popcorn är mycket godare ä OLWs. Letade i skafferiet och hittade bara ett paket popcorna kvar (det räcker ju visserligen, mamma är inte hemma) men blev nästan lite besviken när ag hade poppat klart, det var ju bara halva skålen. Sen smakade de inte alls lika gott som jag ville att de skulle göra. 
Det blir till att köpa nya popcorn och denna gång blir det Estrellas 50% mindre fett. Det godaste popcorna enligt mig =)  


Du betyder!

Nej ni bråkar bara, ja ni gör ju det när ni håller varandra. Den kommentaren sa en lagkamprat när de skulle bestämma vilka som höll vem. Svårt att förklara meningen men du vet vad jag menar eller hur? 
Men nej vi bråkar inte, inte så det är inte på riktigt. Jag blir bara så irriterad på dig ibland, men det har inget med dig att göra som person, inte alls. Men du vet varför och jag vet varför du blir arg ibland på mig.
Vi pratade om det på träningen när vi båda satt på bänken och vi har pratat om det förut också. Ja jag kan bli riktigt irriterad på dig om jag spelar försvar eller du på mig, men det är bara på dig som jag kan bli det. Men jag vågar bli det också. Det är ingen annan som jag skulle kunna bli det på och sen efter träningen bara släppa det som ingenting hade hänt.
Självklart så bråkar vi inte varje gång, långt ifrån alltid och det bråket vi har är ju egentligen inte bråk. Bara att jag trycker till dig lite extra, men jag vet att du tar det. Lite roligt är det ändå att kunna få dig lite arg och tror det är ömsesidigt ;)

Våran vänskap startade på en brygga på Åland, vi satt och prata och tiden bara flög iväg och sen dess har jag kunnat prata med dig om allt. Det är lätt att prata med dig och du har hjälpt mig genom svåra tider och glada tider.

Du lyssnar när jag behöver prata
du pratar när jag behöver lyssna.


RSS 2.0