Att vara lite spontat

Att vara lite spontan.

Vännen min som skulle följa med upp till landet kunde inte komma med pga flyttstäd och lite saker, men vi höres ikväll.

Messade en annan vän ang nästa helg och mässan och frågan om vad som händer i helgen dök upp. Så jag skrev ja men följ med till landet och så blev det. Trevligt det också. Men i dag blir kubben kanske utbytt mot nytt spel som kommer gå mig på nerverna eller så blir det bara lugnt framför idol. Imorgon blir det nog en långpromenad och kanske får Lukas följa med om han är snäll.

Nu bär det av till Landet.

Lite omotiverat men så skönt efteråt

Idag har jag gjort en del saker som varit lite omotiverade men som är så skönt att ha gjort efteråt.
Börja med att sova en stund, ja eller till 7.45 då jag vaknar av att mamma tjatar och tjatar på Lukas att gå ner för trappan, men han vägrar. Mamma kommer in och säger jag behöver hjälp att få ner Lukas för trappan och det hela slutar med att jag får bära ner en 40 kg hund ner för trappan, sen är det inte så att han är så lättburen han är lite otymplig och man vill inte att han får för sig att hopp ner mitt i trappen. Efter vårat lilla äventyr i trappen så gick jag åter tillbaka till sängen och sov en timme till.

Sen har dagen flutit på ganska fint. Det mest omotiverande jag har gjort blir nog ändå min städning och dammsugning. Egentligen inte omotiverat för det behövdes men det är ju så otroligt tråkigt, jag hatar verkligen att dammsuga. Finns inge kul med det någonstans... Men nu är det gjort hela huset och mitt golv är tömt (hela sängen full istälet...).

Barbastark gymmar

Har också hunnit med att komma iväg till gymmet. Innan jag gick var jag ganska motiverad men väl nere på gymmet var det ganska segt. Lite folk precis som igår och det var ju skönt. Fast annars vet jag inte vad som gjorde mig så omotiverad, kanske musiken som spelades som var lite seg eller bara att det var skit segt. Gjorde övningarna och stretcha var riktigt skönt och även att komma hem och känna att man gjort passet var skönt.

Mera film ikväll

Igår kollade jag och vännen min på Förtrollad. Den är ju rikigt rolig ändå och värd att se. Fick chansen att se denna på bio i julas med lillkusinen och det var helt klart värt det. Bästa då var nog att den inte heller var dubbad =)
men ikväll blir det nog en annan typ av film och då blir det nog Sex and The City: The Movie

Torsdag kort och gott

Haft en bra dag!

* Vaknade upp av Tyke som gick på mig, nja kul men ja ok. Blev väckt och fick reda på att frukost var på gång men jag ville ju bara drömma klart lite. Varför kan man aldrig fortsätta drömma? (jo när man drömmer om äckliga saker går det bra....)
* Var och gymmade och det var nästan öde på gymmet, kan det bero på att det är lov? Jag tyckte det iaf var skönt att slippa alla andra och ska nog dit imorgon igen.
* Hann med en trevlig lunch i centrum.
* Köpte Rudbergs andra bok i triologin jag läser nu = Lycka! Sen blev det 3 till pocket Lyckades med lite rabbater få 4 pocket för 103 kr det tycker jag är bra =)
* Blev middag med annan vän och TV kväll där och en del prat och bra beslut. NU J*VLAR gäller det!
* Samtalet sedan gick ganska ok.
* Nu ska jag sova!

Filmkväll en onsdag

Jag och mamma åt en smarrig middag. spagetti och köttfärsås som jag hade gjort så det var klart den var smarrig eftersom jag hade gjort den :p 
Nu sitter jag hemma hos vännen min och vi ska kolla film och bara inte göra någonting. Ganska skönt och även om det är onsdag så känns det mera som fredag. Just nu kollar vi på Bonde Söker Fru, som egentligen bara stämmer på två av fyra bönder. Den ena är ju bög och den ena är ju en tjej, så två söker ju en man. Vännen min konstaterade just också en sak. Uttryckte sig så här, om jag var gay skulle jag aldrig vilja vara med i ett datingprogram för risken finns ju att dejterna faller för varandra. HAhahaha


Tillsammans är vi starka

Tillsammans är vi starka eller hur och tillsammans kan vi flytta berg.

Kvällen har varit känslosam och jag är nu helt slut i kroppen men kan ändå inte sova. Jag sitter och tänker på ganska mycket som hänt. Även om detta har varit en tuff kväll på många sätt så har vi ändå kommit varandra ännu ett steg närmare varandra. Tillsammans kan vi övervinna allt. Jag vet inte vad jag ska säga mera nu, för tror inte det finns så mycket att säga mer än att jag finns alltid här vad som än händer, jag älskar ju dig!


Bilder förtrollar ibland

Fick dessa två bilder idag och ibland blir man riktigt förundrad över hur bilder kan lura ens hjärna.

Den första är klockren i rökrummet.


Det andra i badrummet!!!

Tänk dig att du är på party... Tionde våningen i ett höghus... OCH SÅ MÅSTE DU ANVÄNDA BADRUMMET...
Du öppnar dörren...

KOM NU IHÅG GOLVET ÄR BARA ETT MÅLAT GOLV !


En behövlig vila

När kom hem från träningen igår var det med en annan känsla än vanligt. På ett sätt så var det en skön känsla men på ett annat sätt en annan känsla. Denna vecka ser verkligen inte ut som vanligt.

Idag på träningen var det många som var "lediga" och vi var endast 9 st på träningen. Det är ungefär hälften av vad vi brukar vara, många av de som var borta spelade ju tre U18 matcher i helgen och är därför lediga idag. Tanken slog mig också att jag inte skulle träna idag eftersom jag låter som kråka i halsen. Men eftersom jag inte hade ont i halsen bestämde jag mig för att träna och säger inte att jag gjorde fel val, för jag ångrar inte att jag tränade. Men jag var helt klart trött efter träningen, inte bara i halsen utan i hela kroppen. 

Om det var att vi bara var 9 st på träningen eller om det var att det var mycket 1-1 och 3-3 spel som gjorde att vi såg rätt sega ut vet jag inte. Men tror på en kombination på lite sega i benen och ja jag har ingen bra förklaring mera. Men imorgon är det träning igen och sedan lediga på onsdag och torsdag också. Torsdag är vi extra lediga pga träningen är inställd och på fredag blev träningen också inställd. Vi hade ingen match i helgen och helgen som kommer är vi också matchfria och har inte match från nästa helg då vi möter Ockelbo borta. Så nu får vi lite extra långledigt, lediga från ons-sön. Men med ett litet undantag att under dessa 5 dagars "vila" ska vi avverka minst 1 löppass.

Helt ärligt så ska det bli skönt med långledighet även om vi inte haft match nu i helgen, men helgen som kommer är jag helt basketfri och har inga matcher med tjejerna heller och inga träningar denna vecka med de heller. Kan ändå tycka att det ska bli skönt med ett par extra dagars ledighet och kan känna för att komma ut och springa.


Favorit i repris!

Jag kan se denna hur många gånger som hellst, jag skrattar lika mycket för mig själv varje gång. Underbart!

Första dagen på sista kursen

Så idag kan nedräkningen börja till den 19 januari kl 10.00 då jag ska vara klar med skolan. Kl 10.01 kanske man kan andas ut och vara riktigt lycklig för man har förhoppningsvis lämnat in sin sista uppgift. Måste ju bara se till att den blir godkänd på en gång, sen är jag KLAR fatta jag är KLAR efter 3 ½ år på Lärarhögskolan som numera tillhör Stockholms universitet så den gamla loggan finns nu ej mera utan är numera eller sen i januari -08 denna hära.



Idag påbörjade jag som sagt min sista kurs och den heter Funktionsnedsättning, delaktighet och lärande och den verkar vara mycket spännande. Denna första vecka är det skollov för de små i skolorna och våra lärare var snälla att ge oss ganska mycket studietid att läsa. Så till på måndag ska vi typ ha läst klart två böcker och vi har redan fått förbereda ett Case till på onsdag, men det har vi löst redan.

Konstigt att man kan bli så trött av att vara i skolan från 10-15 men jag var tvungen att sova lite (ca 30 min) när jag kom hem. Eller är det så att helgen sitter i fortfarande?

Nu dags att dressa med nya träningsställen för ska snart iväg och träna, halsen mår bra men låter fortfarande som en kråka.

Vart försvann rösten? Jag kan inte prata längre

Helgen har varit bra!
(och jag insåg nyss att detta blir ett långt inlägg....)

Igår hade jag häng med Mickan, vi var ute på Lidingö och kolla på U18 SM match. Täby torska med 9 p mot Solna, men det skulle lika bra kunnat bli en vinst de var inte så långt ifrån egentligen om flera hade kommit upp på den nivån de kunde. Janice var däremot grym i försvar, roliga var att hon hade verkligen domaren på sin sida och det märkte hon själv också, hon spela inte fult inte alls utan smart. Kul att se! 
Saknat dessa baskethäng när vi var i Solnahallen och kolla match och åt på tacobar innan i Centrum. Kanske blir det en favorit i repris på torsdag?! 

Kvällen spenderades på olika håll i Täby, Ica Stop, Eldorade, Grindtorp, Ellagård och så mellanlanda vi hemma hos Mutola innan vi drog vidare till slutstationen Tegel. Hela grejen med att gå ut det är ju nästan innan man kommer verkligen ut. Man gör sig i ordning och tänker efter 17 gånger vad man ska ha på sig och sprayar lite mer hårspray i håret och klagar lite på att det är för nytvättat och inte alls vill göra som jag vill att de ska göra. Självklart blev det en del Singstar och lite dricka innan också. Att Mutola litade på mig att blanda drink var ett stort steg, hahah. Men vadå jag var ju snäll, kråkan sa ja den smakade ju mest som pärondricka ja och då var det ju klart =) 

Vet inte vad som var den största faktorn till att min röst försvunnit nästan helt nu om det var min falska SingStar eller dagens (söndagens) match? Men förmodligen var det en ganska stor blandning av båda två, men en grund på SingStar och lite rasslig redan i veckan. Igår när vi sjöng började jag tappa rösten och senare på kvällen så lät jag som en Kråka, kraxa fram det jag skulle säga. 

Förutom att rösten inte riktigt hängde med så var det en riktigt rolig kväll. Även om jag mer eller mindre fick en lite chock efter 5 min på Tegel och fick mig att behöva ta luft ett tag så var det som sagt en lyckad kväll. Tiden får utvisa allting och jag är ändå nöjd men kvällen trots lilla chocken. Kanske överreagerade först för det vände ganska snabbt men ändå, jag blir knäpp på det här. vad ska jag tro, hur ska jag tro och vad vill jag känna? Finns kanske inga svar, men jag skulle nog ändå behöva ett nu snart.
 
Söndags morgon blev upp tidigt men sedan la jag mig i sängen och sov 2 timmar till och det var underbart, vaknade till vid 12 och ringde till Lia och vi möttes timmen senare och åt lunch i Centrum innan jag hade samling med mina 94 tjejer för att ha match. 

Tjejerna vann matchen med 78-32 tror jag de var. De spelade stundtals bra, men är lite mesiga i försvar. Men det som jag mest var  imponerad över det var att de 7 som spelade gjorde det som ett lag och hade bra sving på bollen och passade runt bollen stundtals mycket bättre än de gjort innan. Kul också att alla i laget gör poäng och det var från 5-19 poäng. Två spelade på över 17 och en på 19 poäng också kul, att det var spridning.
 
Kvällen har sedan spenderats framför datorn och skrivit klart min examination som jag skrev ut för ca 1 timme sen. Nää nu borde jag verkligen sova eftersom klockan igår vid denna tid var 02 och inte 01 eftersom det blev vintertid i natt. 

Sov gott!  

Glöm inte klockan!!!

Ja nu är det vinter och då ställer man tillbaka grillen och alltså ska klockan ställas tillbaka. Ja det finns säkert en massa knep gör att komma ihåg det där med klockan.

Själv är man lycklig för att det var just idag, man ställde tillbaka klockan. Fick sova en timme längre och redan hunnit hem igen, även fast jag känner just nu att det är sängen som väntar på mig. Ska sova 1-2 timmar till hade jag tänk för att sedan göra mig iordning för tjejernas match som sedan för plugget som väntar.

Hemma men ska dra vidare snart

Hemma nu och har precis slängt i mig lite mat men ska om ca 30 min bli upphämtad och dra mig vidare. Ikvälle blir det lite sing star och allt som hör där till, det blir träff med gamla vänner och en massa skoj hoppas jag också. Du Garp om träffar prinsen återstår att se, kanske kanske inte. Är det inte ikväll så blir det väl en annan dag :p

Häromdagen fick jag höra en ganska klok kommentar (ja jag erkänner den var smart). E huvudet dumt får kroppen lida. Kommentaren kom efter att vi pratat om att jag inte ville stuka foten att det liksom inte var meningen att trampa på bollen, då kläcker han ur sig den fina kommentaren. Ska tänka på den ikväll, för så kan det nog bli om man tänker på morgondagen och hur man mår. Hahhah

Nu är det snabba ryck som gäller, liten väska ska packas. Inte bara Singstar skiva som ska packas inte får man glömma boken!

Fredag

Så är det fredagkväll igen. Denna fredagen blir det inte mycket gjort här hemma, det blir att slappa framför TVn med den bärbara i knät just nu. På tv så rullar Prison Break säsong 2. Just avsnittet som jag kollar på kommer jag inte riktigt ihåg att jag sett men annars så har jag sett alla dessa avsnitt. 

Annars så har detta varit en ganska vanlig fredag. Varit hemma hela och suttit och pluggat. Håller på att skriva min examination och det blir väl lite jobb imorogn me. Kanske hinner klart imorgon annars så blir det på söndag efter tjejernas match. Men jag ska verkligen försöka att bli klar så mycket som möjligt imorgon, så jag kan ha det sista kvar till söndag. 

Var nere på tjejernas träning och det såg riktigt bra ut, hoppas att de ser lika bra ut på söndag på matchen. Efter deras träning åkte jag vidare till egen träning och där var hallen inte öppen så vi fick sitta utanför och vänta tills Tompa kom. Vi fick reda på att vi inte skulle bli så många på träningen. Vi blev bara 9 st, några är bortresta allt från Finland till Kina och några var borta (hade vila idag) eftersom de ska spela U18 sm i helgen. Så vi blev bara 9 st kvar.

Hade en jobbig träning men samtidigt kul. Vi spelade lite 3-3-3 och sköt en del och lite så. Har fått en ny favorit skott tävling, roligaste var att jag vann äver Nasse och hon blev lite putt för jag gav de 5 extra armhävningar, hahah Vadå men delar man andra platsen så klart man får dela upp armhävningarna mellan tvåan och trean, tvåan skulle göra 20 och trean 30 då var det ju inte mer än rätt att delad andra plats fick göra 25 var.... 

I helgen blir det mera basket, både lördag och söndag. Imorgon är det som sagt U18 SM och jag och Mickn ska till Lidingö och kolla och så på söndag har jag match med tjejerna. 

Nu åter igen till Prison Break.  
 

O.S.A.

Tredje boken av Denise Rudberg som jag läste ut för någon vecka sedan, hade nästan helt glömt bort att skriva om den. I denna får man en tillbakablick om hur allting startade och men facit i hand så är jag glad att de kom nu och att jag inte fick reda på detta innan, denna knöt verkligen ihop säcken på ett bra sätt och jag älskade boken. Kunde ligga och läsa långt in på kvällen och har svårt att släppa boken när man väl satte igång.

Är just nu inne på en ny triologi av D.Rudberg Jenny S och denna är lika bra den. Svår att släppa men måste inse att jag inte får läsa nu när är hemma utan måste plugga och få klart examinationen. Jenny S kan jag läsa ikväll, nu är det bara att beställa de två till böckerna av henne.

Är underbart glad att jag fick tipset att läsa dessa vöcker för jag verkligen älskar de. Denna sommar och höst har jag läst fler böcker än vad jag gjort på säkert 10 år.

Något som jag hatar....

Det är när man kommer hem och hela diskbänken är full med skitig disk. Det värsta köpet jag har gjort också är nog den fina skylten som sitter på diskmaskinen nu också sedan en tid tillbaka.

  

Tar egentligen bara 5 min max 10 min att plocka i och ur diskmaskinen men det är så otroligt tråkigt. Tror ska komma på någon tävling mot mig själv eller nått. Kom just på vad jag ska göra och jag utmanar dig Garpen. Ta tid hur lång tid det tar att plocka ur diskmaskinen och sedan gäller det till nästa gång att bräcka detta. Antar du utmaningen?


SÅ TRÅKIGT DETTA ÄR!

Horoskop

Satt och bläddrade igenom en riktig skvallertidning idag. Brukar aldrig köpa denna inte skvallertidningar för den delen i vanliga fall heller. Men fick ett ryck och va sjutton 14kr kan man väl offra någon gång. Läste bläddrade i alla fall igenom tidningen och kom fram till horoskopet och där fastna jag. Horoskop kan man tolka precis hur som helst hela tiden, men trots detta så gillar jag horoskop och måste läsa de om jag kommer till de. Kan tom ta en metro bara för att läsa horoskopet, haha men kan även erkänna att jag inte följer eller tror på de alltid. Men jag fastnade för detta horoskop och kan bara önska att det stämmer, för en del stämde ju redan in.


FISKARNA 19/2-20/3


Nu varavar du ner och tar en dag i taget. Även om du har mycket att göra låter du dig inte stressas. Brev eller mail som släpat efter kan äntligen bli skrivna och du ringer samtal till vänner du inte har hört av på en tid. Träffar kan också bli av! Turtal 18


Vanlig tisdag? Nää

Idag är det en vanlig tisdag men ändå inte en vanlig tisdag. Började dagen med att sova ut lite extra imorse, åhh så underbart skönt. Bar aligga i sängen och dega. Men som vi brukar säga synd att man var ...... hahhaha
Sen har jag jobbat på fritids på em. 12.30-16.30 och sen direkt till 94 träningen. Idag hade de ett riktigt bra tempo, även om de ibland inte tyckte övningarna var så jätte kul så trro jag de fick ut nått av de. Så länge en vanlig tisdag, men vid denna tid så brukar vi egentligen vara redo med löparskorna och springa på fotbollsplanen innan vi går in och kör basket på tisdagar. Men inte idag, idag så är det U18 match i hallen och våran träning är inställd. Ska jag vara helt ärlig så känns det ganska skönt. Ska gå och lägga mig och läsa min underbara bok nu och kolla lite på TV. Kolla på sånt jag aldrig kollar på i  vanliga fall eftersom jag alltid annars tränar på tisdagar.

På återseende!

Prison break är tillbaka =)

Prison Break är nu äntligen tillbaka igen. Åter igen måndagar 22.00 och i repris som tur är på onsdagar, hoppas bara på att det är en bra tid på onsdagar så man kan se de annars blir det att spela in. Missar ju första 20-30 min på måndagar eftersom vi tränar till 22.00. Insåg just att det blir att spela in Prison Break på onsdag för den går kl 01.15 och så länge orkar inte jag vara uppe. Så resterande måndagar blir det att spela in Brison Break och kolla när man kommer från träningen. 

Förra året när säsong 3 gick så gick det inge bra tid och jag missade en del avsnitt men jag har hela Prison Break 3 på dvd box som jag ska se, kanske kan jag börja imorgon kväll eftersom vi inte har någon träning då.


På besök i Zundaland.

Igår gjorde jag besök i Zundaland aka Solnahallen plus Garpens lya. Började dagen med att kolla på Råsunda-Gävle och efter en perod så orkade jag mig fortfarande inte en trappa upp för att gå en ner sen för att inhandla frulle. I period paus två så gick jag upp och sen ner igen och kom till kiosken och fick min frukost. Det blev en riktigt bra frukost så där vid 13.15 tiden.... En appelsinfestis, en bananaskid (Hur det nu stavas?) och en kexchoklad. Inte ätit kexchoklad på säkert 5 år och jag insåg att det var inge gott nu, det var ju jätte sött. Tänkte mig inte kexchoklad so mså sött och jag gick på en nit.

Råsunda vann matchen med 6-1. Det var en rolig match tyckte jag som egentligen kanske inte är någon innebandymästare, men kul är det att spela och kul att titta ibland. Zundas målvakt tog allt ja utom ett mål då, som Gävle gjorde med en man kvinna mer på planen. Det smäller på ganska bra mellan stunderna men ändå var det inte många Zunda spelare som åkte i backen. Men visst var det några Gävle spelare som var över sargen....

Kul att sitta på läktaren och höra hur folk snackade, heheh. Men kan bara hålla med om det som sas, du har ett j*kla tryck i skotten Garpen. Då undrar jag så här varför utnyttjar du inte du det mera. VÅGA SKJUT DET ÄR TUFF ATT GÖRA MÅL!  

Efter matchen kolla jag på när de plocka sarg, va glad jag är att vi slipper sånt efter våra matcher och träningar. När sargen var bortplockad var Garpen riktigt snabb genom omklädningsrummet, trodde hon var en sån där segis... men så fel jag hade hon var ju tvåa eller trea ut.

Jag bänkade mig framför Garpens dator och TV och kände mig som hemma (gör jag alltid där) medans Garpen hoppa in i duschen. En promenad bort och vi kom till Grekiska kolgrillen, Garpens och mitt häng. Slutar oftast där när vi ska köpa mat och inte laga själva när vi umgås, men så har de ju grymt god mat också.  

Kvällen avslutades framför TV i soffan och bitvis med varsin dator i knät. Hahah så sociala man kan vara mot varandra, vad gjorde ni då? Satt med varsin dator i knät..... Men ibland behöver man inte säga nått men när man går därifrån har man fått ut en massa tankar och ord ändå, det bästa samtalet på länge. Så underbart att ha en vänn som förstår en så enkelt.

Spontankväll

Orkar inte säga så mycket om kvällen igår, utan låter de som vet om det veta och för er andra otur att ni inte var där. Efter matchen så åt jag och Maria middag och sedan pratade vi om att gå till Bruket och så blev det, först var planerna inte alls att gå men väcktes under middagen. Lyssna lite musik och lite så. Sen under kvällen så var det olika saker som fick oss att bestämma att vi skulle dit. Vi åkte hem till Maria och gick därifrån ner till Bruket. Det var ett lyckat drag och träffade på en hel del roliga människor allt från gamla klasskamrater till en del basketfolk.

Självklart kom boken till användning även denna kväll och svaret denna gång blev, behöver mera fakta. Om jag fick mera fakta under kvällen, nja eller jo kanske eller jag vet inte. Blir tokigt förvirrad av hela denna situation. Vet inte vad jag ska tycka, tro, önska eller tro att någon tror eller så.

Men kvällen var riktigt lyckad och jag är glad att vi gick ner till bruket.


Hemmapremiär

Så igår spelade vi hemmapremiär mot Central hemma. Vi spelade nere i 5an och det kändes på stämningen i truppen att det var lite extra att det var första hemmamatchen.

Vi börjar med ett bra tryck på planen och efter första perioden så leder vi med 25-8 andra fortsätter vi med samma tryck framåt men släpper lite mer bakåt men vinner perioden med 28-17 och vi går med en halvtidsvila med 53-25. I det långa smala omklädningsrummet som vi kom in i så pratade vi om att hålla upp tempot hela matchen nu och att det inte blev som mot Uppsala där vi släppte på det lite och lät de komma in lite i matchen. Denna match skulle vi hålla upp tempot hela matchen. Vi går ut i tredje perioden på plan med 4 spelare, var är våran nya finska fläkt? Hon fyller på vattenflaskan och har inte kommit tillbaka, haha. Så bli att stoppa in en femte spelare snabbt. Vinner tredje och även fjärde perioden med siffrorna 23-14 och 26-18 och matchen slutar 102-47. Skönt med en storvinst speciellt mot ett lag som vi trodde skulle bli lite tuffare motstånd.

Mina egna tankar efter matchen ändrades under kvällen, så kan jag kort säga. Efter matchen var jag grymt besviken och kände trots en stor vinst att det inte var kul. Foten höll ju men varför fick jag inte chansen då ändå, säg inte att det är så bra om man ändå inte får chansen igen. Under kvällen senare så fick jag lite svar på olika funderingar som jag hade kring detta och utan att ens fråga. Det kom bara sådär och det kändes skönt och jag kunde se på det hela med andra ögon och kanske t.o.m. kanske förstå lite grann.


Spontanitet helgens ord

Sitter hemma hos Garpen med hennes mini dator, den är verkligen liten. Varit i Solnahallen och kollat när Zunda vunnit mot Gävle med 6-1. Kolla på TV 4 ikväll kl 20.00. Ska snart iväg och käka med Garpen och sen vart kvällen/eftermiddagen leder vet jag inte. Kanse lite film eller nått eller basket kanske. 

Gårdagen var också spontan. Efter våran vinst match med 102-47 mot Central så fick jag följe av Maria hem och vi käka middag. Sen efter lite funderande så lutatde det mot att vi kanske skulle ner till Bruket och lyssna lite musik och lite så och så blev det. Mer om matchen och Bruket en annan gång....

Frågade boken igår och fick svaret, du behöver ta reda på mera fakta, HAHAHAH Mera fakta fick jag, 

Två saker som jag var besviken/arg på har löst upp sig riktigt bra 


2 matcher coachade och 1 kvar att spela idag

Haft två stycken f94 matcher idag och har en egen dammatch kvar att spela. Vi har samling om ca 50 min och jag ska inleda mina små ritualer snarast och hoppas på att slippa ta bilen ner till Tibble själv. 94 matcherna gick bra, den första vann vi med 27 poäng och andra blev det en förlust med 10 p men att komma ihåg så var 7/10 som spelade sin andra match för dagen då. Först borta i sollentuna kl 9.00 och sen hemma 12.15. Det går med stora steg frammåt och det är kul, synd bara att vi inte fick i bollen i sista matchen då hade det varit betydligt jämnare och resultatet skulle lika bra kunnat sluta med vinst.

Nu ligger fokus på egen dammatch mot Central och det ska bli kul att lira. Kommer att lira nere i 5an och herrarna lirar innan oss så hoppas på att kunna fylla källaren med lite folk idag. Blir alltid en bättre stämning nere i källaren än i CC bland publiken, men det kan vara att de typ sitter inne på planen också.

Men nu mot mina ritualer och jag börjar känna mig lite nervös nästan.

Kallt-varmt

Foten höll för träning idag och jag ska spela imorgon =) Hoppas att den mjuknat lite till imorgon idag har den varit lite stel men inget som borde bli sämre utan bara bättre. Fick ett tips från Mange idag att jag ska stoppa ner den i iskallt vatten och när jag känner att det blir för kallt så byter jag och stoppar ner den i riktigt varmt vatten och gör så ett tag och avslutar med varmt vatten. Detta ska få blodet att få en ordentligt genomströmmning i foten och det tar tydligen bort vissa slaggprodukter som ligger där den är svullen. Jag hoppas på att detta ska hjälpa iaf. 

Imorgon är det som sagt match mot Central kl 16.15 nere i Tibble 5 men först ska jag ha match med tjejerna kl 9.00 i Sollentuna sph, så blir en tidig morgon för mig. 8.15 ska jag vara i hallen. Sen är frågan om jag kan hålla mig ifrån deras match 12.15 hemma som jag inte coachar men kanske ska vara med på ändå och kolla. Vi får se hur det blir under dagen. 

Nu till varmt-kallt.  

Omklädningsrum

Haft en disskussion om omklädningsrummen i Tibblehallen idag med en kompis. Vi kommer inte att kunna ha de omklädningsrum som vi brukar ha, nr 15 eftersom Änglarna (Täby IS innebandydamer) spelar match samtidigt som oss och de spelar ju i elitserien så de går före. Men vi kanske får ett omklädningsrum med bastu och bara en trappa upp från hallen. Så kanske inte blir så tokigt ändå. 
Det ända jag vill ha är ett omklädningsrum som går att låsa så vi slipper ta med oss alla grejer, sen sitter jag alltid i ett hörn när Coach snackar så jag vill gärna ha ett omklädningsrum med bänk ända ut i hörnet. 

Kanske skönt att vi inte har nr 15, vi har ju en hel del nya nu och hur skulle de reagera när vi kom in och sa nä där får ni inte sitta, nej inte där heller, ja där är ok. Men har man haft samma plats i 5-6 år så byter man inte bort den så där, lite som med tröjnummer.   


SATAN I GATAN!

Ja jag säger bara satan i gatan. Har jag inte stukat foten på en massa massa år så länge så jag inte ens minns det så behövde jag ju inte göra det idag heller. Det var ca 3 min kvar av träningen och vi spelar 4-4-4 och det ena laget visste inte hur många poäng de hade fast 5 p måste de haft. Men de fick köra på 4 eftersom de glömt att räkna, de anfaller och vi spelar försvar. Så på nått sett så lyckas jag typ kliva på bollen, pratade lite med en lagkamrat senare nu i kväll och hon sa at hon hade gjort en studspass till en person. Så förmodligen där vid det tillfället (förstår fortfarande inte hur?) lyckas jag att trampa på bollen och hör bara hur det knakar till och så gör det förj*vligt ont. Landar på mage men efter att ha lyckats lägga mig på rygg, efter de dragit mig av plan och låg ju redan på linjen typ så drog Tompa åt skon ordentligt. Sen lindade han den med elastisk linda och på stället där det gjorde mest ont lindade han in en tejprulle. 
Så här i efterhand så var det nog mest tejprullen som gjorde onte för när tog bort lindan när skulle duscha gjorde det inte alls lika ont. Kan nu gå på foten ganska bra men hoppas fortfarande på att det sker litet mirakel till imorgon och den känns jätte mycket  bättre. Jag vill så gärna spela matchen i helgen, jag vägrar vara skadad, jag vill spela.
Blir att linda foten imorgon under dagen och gå på den lite men kanske inte springa. Träningen får vi se imorgon hur jag gör med den. Kanske kan skjuta och köra lite balansövningar på balansplattan som ligger under sängen. Dags att damma av den nu igen och börja använda den, men denna gången till fötterna och inte till knät.
Blir nu bra foten!

Fick en powernap på 2 timmar

Igår kväll somnade jag i stolen där nere framför TV, vaknade ca 15 min senare kl 21.30 stänger av TV och gör mig i ordning för att gå och lägga mig, men så blir inte fallet. Får ett ryck och sätter på TVn igen och sätter igång inspelningen av Bonde söker fru och sätter mig och kollar klart. KL 22.00 går jag upp en stund framför datorn men en tanke på att snart gå och lägga mig och ytterligare en gång blir det inte som jag tänkt mig.... 

Bedriver lite slötid framför TV och Youtube och vid 23 snåret går jag in i badrummet och borstar gaddarna och gör mig redo för sängen och återigen blev det inte som jag tänkt mig.... Började prata med en person och nästan 2 timmar senare drygt 01.20 så var det godnatt och jag gick och la mig för att gå upp 5 timmar senare. 

Var i skolan 7.50 idag och skulle följa med åk 3 till konserthuset och lyssna på musik och Hur funkar musiken med Eva Funck känd från tv och bollibompa.

 

Det var helt ok och jag var pigg och somnade inte och kl 10.00 var vi alla jätte hungriga på matsäck och så blev det. Diskussionen varför alla människor i salen är ritade nakna kom upp och det borde ha varit nått med det århundradet. Skulle någon avbilda samma person idag skulle det bli ett väldigt liv... Åkte med hela vägen till skolan igen och sen tog jag bilen in till min egen skola och hade lektion i 2 timmar. Det var ingen lek va trött jag var, skulle skriva ner lite saker och skrev helt fel och utanför rader och liknande, vi fick en välförtjänt rast och jag åt upp min halva macka som var kvar sedan matsäcken och piggade på mig.

Bilresan hem gick super fort och det var nästan inga bilar. Kom hem och la mig framför TV och tänkte skulle läsa lite men istället blev det en fin liten powernap på nästan 2 timmar. Ja jag var nog lite tröttare än jag trodde...

Nu ska jag snart iväg och träna och ska försöka komma iväg tidigt så hinner göra fysen innan träningen istället så kan jag vila efteråt. Fast å andra sidan är denna dag en ganska skön dag att göra den efteråt på så blir nog bara lite chill i hallen innan och knäövningarna istället och fysen efteråt.

Storlek 37

Just nu är jag inne på tredje boken av Denise Rudberg men innan jag påbörjade den läste jag ut hennes andra bok, Storlek 37.
Det är en åter igen en undebar bok av D.Rudberg som jag kommer att läsa igen. Den knyter ihop lite lösa trådar i slutet av boken som jag undrade över. Var så lycklig att jag hade sista boken hemma när jag läst ut denna bok så jag inte behövde vänta på den.
Man lever sig in i boken på ett sätt som inte går att beskriva även fast de lever ett helt annat liv än vad jag gör, den dagen jag blir nästintill ekonomiskt oberoende ligger just nu inte nära. Trots detta liv de beskriver så kan man känna igen sig i vissa saker och tankar som hon beskriver och tror att det är därför man så lätt dras med i boken.

Precis vad jag behövde.

Fick ett mail igår när jag kom hem och i det stod det precis det jag behövde höra.


Jag vill hellre ha en blomma och ett snällt ord medan jag lever, än en hel hop när jag dör!



Lycka gör dig Söt,

Utmaningar gör dig Stark,

Sorger gör dig Human,

Misslyckanden gör dig Ödmjuk,

Framgång gör att du Strålar,  


men endast VÄNNER får dig att hålla ut!


Dags att ta tag i saker

Nu är det mycket som måste göras och det är dags att ta tag i saker nu.

Haft ett par fulla dagar och har ännu ett par fulla dagar framför mig. Idag vickade jag som lärare i en 1a så söta och sen var jag på fritids och imorgon är det samma sak, först åk 1 sen fritids men stänger imorgon så blir lång dag. Direkt efter det bara att bege sig till Skarpäng för att hinna prata med E angående vilka spelare som ska spela matcherna i helgen. Kommer väl hem vid 18 tiden så ska jag ta hand om Lukas på kvällen. 

Hade även tänkt att hinna med lita andra saker imorgon. 
* Skicka in jobbansökan. 
* Ringa samtal till Coachen eller försöka få tag på honom. 
* Jag hade tänkt att gymma men det sprack när jag skulle stänga på fritids. 
* Kanske dammsuga, skulle kanske behövas på mitt rum...
* Plocka in alla mina kläder
* Laga mat
 
Men det som jag kanske ser som viktigast just nu är att under dagen först försöka få tag på coach och sedan på kvällen skriva en jobbansökan, eller kanske mer ett CV. (heter det så?)

Men för att orka med det där ska jag nog hoppa ner i sängen nu. Undrar om tomtarna redan gått och lagt sig eller om de har gått och gömt sig.


Välkommen hem igen!

SÄger bara välkommen hem igen och hoppas att vi ses snart. Skönt att höra att du är hemma igen. Det kommer ordna sig nu ska du se med allt, låt de ta sin tid men allt kommer ordna sig tillslut för efter regn kommer sol.

Möttes av ett leende

Var i skolan idag, vi hade litteraturseminarium och jag hade inte läst boken. Eller hade skuggat igenom vissa delar av kapitlet vi skulle ha läst men det har varit lite mycket annat i helgen. Läraren var helt förstående och det kändes jätte bra och sen på "redovisningen" gick det ändå bra. 

Försökte hela eftermiddagen komma fram till idrottskliniken för att få en tid, men det var grym svårt bara upptaget och de har bara telefontid mellan 13.00-15.00 men tillslut kl 14.30 kom jag fram och fick en tid om 3 veckor men orka. Men ska försöka lösa att få en tid snabbare, ska ringa namn jag fått imorgon och se om går att lösa.

Sen har jag också varit och besökt vännen min. Det värmde mitt hjärta när jag möttes av ett leende idag och jag blev så glad. Det var en helt annan person jag mötte nu än jag gjort de senaste dagarna och det glädjer mig och det kändes ärligt och det var skönt också. Skönt att träffas bara vi och kunna prata om saker även om det är mycket som vi skulle kunna prata om till men det kommer och jag har ändå fått reda på saker nu som jag blir glad över det känns lättare att gå vidare nu för mig också.

Hela denna grejen har fått mig att se på saker lite annorlunda och hur viktigt det är att vårda relationen och du kommer alltid finnas där för mig och jag för dig det vill jag att du ska veta <3 Pappa sa att detta kommer stärka eran relation för att se något positivt ur det hela och jag tror det redan har skett lite grann eller vi har iaf funnit tillbaka mera där vi hade varandra innan.

Ditt leende idag fick mig att bli så lycklig.

Allt kommer ordna sig nu, låt det ta dit och låt det göra lite ont det kommer det att göra men du kommer klara detta fin fint och kommer komma stärkt ur allt detta och att du redan blickar framåt är ett första steg på vägen.


Match mot Uppsala

Match mot Uppsala som ställde upp med laget äldre, det var nog många i laget som hade barn...Den ena spelaren i Uppsala hennes barn mötte jag redan i 12/13 års ålder, sen har jag mött mamman i en massa år. Vi visste från början att detta skulle bli en tuff match och de har en tendens att gnälla lite (de har gjort de förr) men det gäller att stå på oss och spela vårt spel. 
Vi började första perioden med ett grymt sänk överallt på planen. Vi går av första perioden med en ledning med 36-6, period 2,3 och 4 har vi inte samma sänk och efter halvlek så gick det inte riktigt lika snabbt men roligt var det att lira ändå.
Periodsiffrorna blev 6-36, 16-17, 18-16, 15-7 och slutresultatet alltså 55-76 och seger åt oss i borta laget med 21 poäng. Kul var också att vi spelade verkligen som ett lag och alla bidrog till segern. Stämningen var på topp och alla var glada. 

För min egen del är jag lite mer än nöjd. Poängmässigt gjorde jag 14 poäng och satta 6/7 straffkast och sänkte i två 3or (jag trodde det bara var en...) Humörmässigt så höll jag fokus hela matchen, trots motståndet. Höll på att lacka en gång men då kom en liten fågel och viska i mitt öra, bli inte arg nu! Sen "rädda" Mathilda mig en gång när hon spännde ögonen i mig och sa Lena TYST! GLÖM DET NU! Mitt svar var bara jag är tyst men, Mathilda tittar på mig igen och säger TYST! jag lyssnar på henne och är tyst och sen så här i efterhand är jag lite stolt över mig själv just att jag inte blev arg. Nu låter det ju typ som att jag har svårt att hantera min ilska och så är det inte. Men när jag blir arg så förstör jag mest för mig själv och det är det är det jag vill undvika. Men tror att det kan vara så att jag spelar med en annan press på mig själv iår och det hjälper mig i mitt tänkande.

Det känns riktigt bra med denna vinst idag men imorgon ny träning och ny vecka och nästa lördag har vi hemmapremiär :D


Uppsala nästa

Nu har de senaste inläggen handlat om en sak men mina tankar har kretsat runt detta mycket de senaste dygnet.
Men nu idag så är det match mot Uppsala och det ska bli riktigt kul. Jag är laddad och det har känts bra på de sista träningarna. Både torsdagsträningen och fredagsträningen har inletts med lek. I torsdag så började vi att lira fotboll samtidigt som vi lirade basket och som mål var små innebandymål och efter ett tag kom även en innebandyboll in på plan som extra boll. Det tog ett tag innan det blev mål och då vann mitt lag på självmål heheh. Fredagens träning inleddes också med lek, men nu lite mera bara basketrealterade lekar. Men det var riktigt kul att få leka av sig innan träningen. Skönt at man som 25 åring kan få tycka det är kul att springa och köra kull bara för at man har en basketboll studsande brevid sig. Efter leken så blev det en hel del övningar med fart och spelövningar varvar med skott. Rolig träning och jag var riktigt trött efteråt.

Men nu till matchen mot Uppsala. Uppsala ställer förmodligen upp med ett par äldre och då menar jag äldre.. spelare men säkert samtidigt ett par yngre spelare. De äldre spelar på rution och de yngre tar med sig farten. Det ska bli riktigt kul att se vad vi kan göra mot detta lag iår. Förra året blev det 2 vinster och jag vet att jag missade iaf hemma matchen mot Uppsala och var ganska glad för de medans jag nu känner att det ska bli skit kul att möta detta lag. Ett lag man mött i omgångar sedan jag var 17-18 någonting och ska bli riktigt kul att kunna få slå de ännu en gång.

Så nu gäller det bara att inte ta ut nått i förskott och spelar vi med vårat tempo som vi kan och får bra fart på bollen så ska vi åka från Uppsala med en seger.

NU kör vi!

Närvaro betyder mer än ord.

Ibland betyder närvaron mer än orden i sig.

Pratade med vännen min igår kväll och hon sa att jag vet inte om jag är till hjälp, vet inte vad jag skulle säga. Men det räckte med att du lyssna det hjälpte. När en sån här sak händer så märker jag vilka jag verkligen litar på och kan prata med och att ni tar er tid och lyssnar och finns där det betyder en hel del för mig även om ni int ehar nått att säga, det behöver ni inte ni behöver bara lyssna. TACK återigen! Snart kommer min idrottspykolog hit och det ska bli skönt att få träffa henne igen och prata även om det inte handlar idrott så finns du där. 

Nu ska matchväskan packas och och min uppladdning kommer kanske inte vara den vanliga men jag vet att den kommer bli riktigt bra ändå, jag har en bra känsla.

Tankarna är många

Igår var en jobbig dag på många sätt men på samma sätt så var det en bra dag på många sätt.
Började med att allt var bra och jag hade dagen planerad, dagen blev inte som planerad. Jag orkade inte besöka förskolan, orkade inte hämta boken, orkade inte gå ner till tjejernas träning....
 
Innan våran träning fick jag chansen att prata med vännen och berätta hur det var och sedan pratade jag med mr T innan träningen också och förklarade hur det låg till. Kändes bra att kunna berätta ändå och sen under träningen gick det ändå bra. Jag är riktigt nöjd med träningen och det mesta flöt på och jag trro inte jag tänkte någonting och den känslan vill jag hitta imorgon. Ska ladda Ipoden med musik och bara tänka ingenting innan matchen imorgon och hitta känslan som jag hade på fredagsträningen. Hittar jag den så går det bra.

Efter träningen var det bara att duscha och sedan bege sig till UpplandsWäsby hem till kusinen. Där bjöds det på lasange och den var underbart god. Alltid lika underbart att träffa den sidan av släkten och skrattar alltid en massa och det var precis vad jag behövde igårkväll.

Eftersom jag hade kört dit i en bil och mamma och pappa i en bil hade vi två bilar i UW och jag kände att jag inte ville köra hem själv så pappa åkte med mig hem och det var jätte skönt att få prata med honom. Bara pratat med mamma och pappa i telefon och nu var det skönt att få prata med pappa på riktigt.
 
Idag har jag även pratat med min idrottspsykolog och vi ska träffas för lunch och en promenad imorgon och tack för middagen och sällskapet idag av Maria och lilla bubben.


Tänker på dig!

Det lilla "mötet" gick bra och jag var där i nästan 3 timmar och även om det under den tiden inte utbyttes så mycket ord så kändes det som att det var givande. Jag lämnade kvar en sak där som jag hoppas att du kan titta på och hitta glädje i, jag blir så glad när jag tittar i det så hoppas att du ska känna det samma.
Skulle vara där imorgon me men det krockar med våran match i Uppsala imorgon, men vi ses på måndag på ett sätt.


Det är med en klump i halsen....

Det är med en klump i halsen jag tänker på e.m besök. Jag är lite nervös faktisk hur allt ska gå, hur ska jag reagera, vad ska jag säga?
De jag har lyckats prata med hjälp mig en massa och de har inte dömt utan bara hjälp mig med mina känslor. Det finns kanske ingenting de kan säga för att göra det bättre och ingen kans faktiskt förstå om man inte varit där själv. Men de råd jag har fått att bara vara där och finnas till jag tror att de är de jag ska lyssna på och hoppas att det hjälper att bara komma dit nu idag. Jag vet inte vad jag ska säga mer än att SÅ HÄR FÅR MAN INTE GÖRA! men det är du nog medveten om egentligen. Jag kommer finnas där nu för dig precis som innan och min dörr är alltid öppen.
Pappa sa till mig igår när jag berättat, att nu går du och tränar ändå. Det gör dig bättre och det tror jag hon vill att du gör. Hade ett känslosvall innan jag kom in i hallen och precis innan träningen också. Vi började leka under träningen och det var skönt att börja lite avslappnat. Resten av träningen flöt bara på och jag tror det var länge sen jag tänkte så lite under en träning. Vill hitta samma känsla på söndag borta mot Uppsala att inte tänka för så mycket lättare det är då. Ska försöka hitta samma känsla men vill inte hitta känslan pga känslosvall.

Vaknade inatt kl 5 och kunde inte sova, efter en timme gick jag upp och skrev ut ett kort Lukas, han saknar dig så ska du veta och vem blir inte glad av att titta på honom. Sen la jag mig och läste 40 min och sen somnade jag till vid 7 tiden igen. Vaknade upp vid 11 av att hemtelefonen ringde. Skönt att jag kunde ta igen de vakna timmarna i natt.

Jag har hela tiden vetat att jag skulle besöka dig om du så klart inte sagt blankt nej, jag har inte tvekat en sekund även om jag är lite nervös inför det. Jag tror det lättar när jag får träffa dig. Du behöver inte säga nått om du inte vill och jag tänkter inte säga nått om du inte vill. Men jag kommer vara där för dig.

För dig alltid!

Jag kommer alltid finnas här för dig oavsett vad som händer. Som du sa har man varit bästa vänner i 10 eller 15 år så finns man alltid där för varandra, även om man haft det tufft ibland. Vet att vi haft perioder osm varit tuffa, men vi har inte bråkat men någonstans har vi ändå varit där för varandra även om vi haft olika åsikter om saker. 
Kom nu ihåg att jag finns där för dig som jag gjort nu i slutet, så gör inte så här mot mig nu. Du får bara inte göra det, du kommer klara av detta men låt det ta lite tid. 

JAG ÄLSKAR DIG och klarar inte av att förlora dig nu!   

Massage ska inte det var skönt?

Träning idag som vanligt nere i källaren i 5an. Kom ner till träningen med kanske en lite bekymrad min som han frågade, tyckte jag såg bekymrad ut men jag tänkte nog bara men inte vet jag. Det var visserligen lite mycket innan träningen. Underbart i de lägena oftast att komma ner och träna och släppa alla tankar på allt och inte tänka på någonting.
Började träningen med att få vaden utstretchad och även att han tryckte på vissa pungter i vaden men det gör så j*vla ont och då får man bara höra andas... Ta ett ljupt andetag och andas, ajajaj. Fast trots smärtan så har det ändå blivit bättre och det är skönt för den krampar inte lika mycket längre, spec inte bara helt plötsligt.
Kanske ska jag lyssna på Toker och gå och kolla upp det, men jag vill inte vila och just nu så blir det ju bättre så om det int eblir bättre nästa vecka så ska jag kolla upp det kanske.... Toker skulle även hjälpa mig att stretcha ut vaden efetr träningen och hon började även massera lite i den och shit vad det var smärta. Det var ingen lek det var smärta på hög nivå. AJAJAJ så nu gäller det att köra med mycket linement och massage, även om det gör ont, men ska testa så hoppas jag att det går över snart.

JAg som trodde massage skulle vara skönt, men detta var ju inte ens smärta som var skönt detta var bara smärta.


Ta aldrig en vän för givet!


Ta aldrig någon för givet.

Ha alla dina vänner nära ditt hjärta,

för du kanske vaknar en dag och upptäcker

att du förlorat en diamant när du var för upptagen

att samla på stenar.

Det är bättre att ha få diamanter än många stenar.


Svarens Bok

Jag har en bok som i lördags gav oss en hel del svar, men frågan är nu om jag ska våga använda den igen? Har några frågor som jag gärna skulle vilja ha svar på men frågan är om jag vågar använda mig av boken? Egentligen så är det ju bara en bok och hur kan den ge mig svaren men det skrämmande är att vi fick sånna svar som stämde in sen på vad som hände så jag vet inte. Kanske bara ska låta det ta sin tid och göra som jag sägt så många gånger förut, inte tänka så kanske det löser sig ganska enkelt.


Höll på att glömma Väninnan!

Väninnan av Denise RudbergNär jag i sommras hade lästa klart alla böcker av Martina Haag ville jag hitta en författare som hade flera böcker som jag kunde läsa, för det är underbart när man hittar en bok och vet att det finns flera sedan efter det. Vännen min tipsade eller sa läs Denise Rudbergs böcker, de är skit bra. Eftersom jag brukar lyssna på vännen min så beställde jag första boken och började läsa och så var man fast. Första boken är Väninnan och första reaktionen var oj va tjock den var, 496 sidor. När jag sen börja läsa skulle den kunna varit 100 sidor till, så bra bok. Jag blev alldeles lycklig när jag läste den och när jag var inne på slutet av boken hände andra roliga saker också och jag var så lycklig.

Jag kan bara rekomendera boken till alla, säger bara som vännen min LÄS DEN!
Nu håller jag på men hennes andra bok, Storlek 37 och är så lycklig för jag har sedan ytterligare en bok O.S.A och efter det finns en ny triologi, så jag är så glad just nu.

Maten är på spisen och jag byter om till träning.

Magen kurrar men som tur står maten på spisen och snart också i ugnen. Dagens middag blir kokt potatis med lax och pesto överdrag, en av mina favoriter när det gäller fiskrätter. Potatisen hade jag redan gjort klar genom att skala och ställa i vatten innan tjejernas träning. Så nu när jag kom hem var det bara att sätta på spisen och lägga in laxen i ugnen så snart är maten klar.
Medans jag väntar på att maten ska bli klar så ska jag passa på att dressa inför träning. Ser fram emot träningen idag, men kanske ändå mest inför löpningen ute. Man får sätta på sig kläder och så är det lite kyligt när man börjar men sen efter ett tag så är det riktigt skönt.
Jag tror dagens löpaklädsel kommer bli nått i denna stil, kanske inte det snyggaste men riktigt bekvämt.


DAGENS GRATTIS!

Dagens grattis går till Helena "Pysen" kusin vitamin, även känd som kaxigaste i stan. Ett stort Grattis på din 21 års dag. Hade gärna lagt upp filmsnutt från din studentmottagning men jag är snäll idag det är ju trots allt din dag idag. Men behöver man bli glad så är det bara att titta på de filmer som finns där och man blir bara glad.

Trevliga överraskningar

Efter skolan idag så var jag förbi Tibblehallen för att besöka kansliet och lämna in dommar kvitton. Sagt och gjort och sedan kom jag därifrån med flera saker, spelarkorten har kommit till Mitt i Cupen och så fick ja även lite biljetter till Solna match på fredag. Själva ska vi träna med damerna men fick lite biljetter till 94 tjejerna om de ville gå.
  Spelarkortet som tydligen ger en del rabatter på vissa evenemang. 

Så nyligen ringde telefonen och jag fick ett trevligt ekonomiskt meddelande, det var en trevlig överraskning så nu kanske man ska ut och fira att man inte gjorde av med en massa pengar utan att man får lite betalning ändå för de man gör. Trevligt trevligt =)  

Ska man inte bli frisk av att träna?

Alla säger att man ska idrotta/sporta för att hålla igång och vara frisk men tycker bara man hör att alla skadar sig istället när de idrottar. Den kommentaren kom från en kursare idag. Till viss del så stämmer det kanske, man hör så många som skadar sig under idrottsaktiviteter, men tänk ändå så många som idrottar som inte skadar sig....
En av mina barndomskompisar brukar säga att basket är en så farlig sport. Har hon rätt?  Bedöm själva...
Mitt facit efter att ha spelat basket i 15 år! (Shit 15 år vi har ju de i vårat lag som typ är 15...) 
* 4-5 akutebesök på akuten 
* 3 hjärnskakningar, men inte alla så stora....
* Kraftigt stukad fot (läkaren trodde den var bruten)
* Sen så har jag röntgar bröstbenet, handleden, foten igen men inte pga stukning. 
* Röntgat knät, även opererat titthål, En bit av korsbandet var av
 
Men oftast har det slutat bra och det kraftigaste är väl när jag hade hjärnskakning för nått år sen när jag inte fick spela på 6-8 veckor, fick ju hjärnskakning när det var 3 min kvara av säsongen kändes lite onödigt men... det gav mig tid att tänka igenom allt och det var med facit bra. Sen så har vi väl knäskadan förra året som inte var så kul, men var bara borta max 3 månader.. Först inte korsbandet, sen korsbandet sen som tur var inte igen eller det var 20% som är av och nu borta. Men kan spela som ingenting nu och jag är så lycklig för de.

Men om man slår ut detta på 15 år så har jag inte ens varit skadad sammanlagt ett år, kommer kanske upp i 8 månader max skulle jag tro så då är det inte så farligt.

Så det är ingen farlig sport och tänk så många som faktiskt mår bra av att de idrottar. Jag älskar det och den dagen jag slutar med basket så kommer jag att börja träna nått annat för sitta still det kan jag inte.


Har du frågan har boken svaren!

Japp men så är det, igår hemma hos Maria blev en hel del frågor besvarade med hjälp av svarens bok.


Efter att ha frågat boken några frågor började det bli läskigt och vi skrev nu ner frågorna och svaren för att kunna kolla om det blev så i efterhand. Kankse kan bjuda på någon fråga sedan men just nu ligger de hemma hos Maria så blir inte idag i alla fall. Men det är läskigt hur bra svaren kunde komma och de som vi frågade om kvällen blev ju faktiskt så och det var inget vi kunde styra över.
Kvällen var intressant ur många perspektiv och om jag fick svar på min fråga eller om bokens svar stämde kan jag inte riktigt tolka ännu, men vem har sagt att svaret skulle komma på en gång även om man kanske skulle vilja det.

Vi startade kvällen med en kebabpizza oj ojoj det var länge sen, ja eller när Okla var här men den var ju inte ens god den pizzan var det lök på.

Det blev pizza och vin till middag och efter det så blev det håll igång hela kvällen. Nja inte riktigt håll igång eller jo men det var ändå ganska lugnt. Det blev klädesbyten och övertalning av kläder och ja det hela slutade med att jag hade kjol och mitt nya linne och stövlar på mig. Ja men hör på den, stövlar och kjol när hände de senast (aldrig). När nu detta hände så glömde jag däremot att ta ett kort på hela outfitten men jag har ett bildbevis på stövlarna och kjolen finns med där på ett hörn.

Efter lite sminkning och avgörande i klädesvägen så blev det några låtar i Singstar. Jag som nästan vann en gång äver Maria men så sprack det....

Efter det så blev det en hel del frågor i svarens bok och en del klockrena svar kom fram som.
Släpp det! (Ja jag kanske verkligen ska göra det nu)
Det är värt besväret (Ja den dagen det sker så kanske det är värt att göra det ändå, 'ven om jag inte vill just nu)
Det kommer hålla dig igång (Ja på ett eller annat sätt JA)

En oförglömlig kväll på många sätt, så kan man kort sammanfatta kvällen.
Kvällens ordspråk, ska man var afin får man lida pin... och det gjorde ondare än vaderna men detta var kvinlig smärta. Pratat i kodspråk, kanske kanske inte!?

Två rosa protokoll i helgen

I helgen har jag haft två matcher med tjejerna och ett föräldrarmöte och det slutade med två rosa (vinst) protokoll och ett bra möte. En match på lördagen och en match på söndagen och båda slutade som sagt med vinst. Igår blev det vinst med ca 20 tror jag och idag blev det vinst med 30 tror jag. Spelmässigt så var de inte de bästa matcherna tjejerna gjort och det finns lite saker att träna på. Så mycket lättare att hitta fokus på vad de ska träna på när man sett de spela matcher. I går mötte de ett zoon försvar och det var första gången inte konstigt att det blev lite konstigt, men de löste de bra ändå stundtals. När de inser att de kan släppa bollen frammåt och svinga bollen lite innan de avslutar så kommer de lätta avsluten. Idag var det en riktigt bra första halvlek och den vann vi med 18-2 och tjejerna visade verkligen hur de kan lira, sen vad som hände vet jag inte riktigt men kanske ville de lite för mycket nu. De började tappa i försvar och i anfall gick det lite fort. Andra och tredje perioden vinner vi ändå liksom fjärde men fjärde var en helt klart bättre period igen. Kul att de ändå lyckas rycka upp sig igen. De som också är kul är att de börjar se själva vad de gör på plan som både är bra och mindre bra, ta med er denna fokus ni har på match så kommer träningarna höjas riktigt ordentligt.   

En bild säger mer än 1000 ord

Så är fredagskvällen snart slut och jag ska gå och lägga mig och läsa i min nya bok som jag fick igår, orkade bara läsa några sidor innan jag somnade.
Vännen min var över på middag och vi har käkat middag och kollat på TV och inte gjort någonting. Lagade lite mat  och åt framför Idol och sen var man fast i soffan. Årkar inte skriva så mycket för finns inte så mycket att skriva...
Däremot har min vad fått vad den förtjänade och att smärta kan vara skönt ibland är inte det konstigt? Måste ringa och kolla efter en tid om det inte blivit bättre på måndag, måste kanske försöka få bort köttbullarna nu.

Min anonyma vän

Vi kolla på:
Idol


Singing Bee

Hål i väggen

Bloggtorka!?

Bloggtorka nej det ar bara hänt en del saker osm jag varit tvungen att ta tag i och det löser sig på olika sätt. Bra och dåligt kan man säga....
Men nu hinner jag inte med detta just nu, ska ner och laga mat och sen ta tag i saker som hänt.

Livet går upp och det går ner men ändå mest upp nu!

Just nu går livet verkligen upp och ner, men måste ändå säga att det går mest upp i alla fall för mig och jag känner mig glad ändå. När allt verkade gå bra så kommer det frågor som gör att man ändå undrar, varför detta ord och varför så här och varför ska det vara så. Jag vet inte vad jag ska tror eller om jag ska tro på nått, så jag ska inte tro nått så kan jag bara bli glatt överraskad. Men så helt plötsligt känns det mycket bättre igen, så varför ska man tänka så mycket ska inte göra det mera. 

Haft lite neråt period också idag och jag blir ändå ledsen för att du är ledsen och det är klart att jag bryr mig om dig. Saknar att vi inte ses så ofta som under skoltiden men klart det är skillnad nu och snart blir det ännu mindre att vi kan ses.  Även om det låter fel just nu och kanske inte det du vill höra, så vet jag att det kommer lösa sig med tiden.

Men annars så har det förövrigt varit en bra vecka och häromdagen köpte jag nya mjukisar ett par gröngråa puma mjukisar som jag redan förälskat mig i. Jag älskar mjukisar och sitter här i ett av mina favvosar, ett par utslitna blåa Nikisar, helt underbara men någon storlek för stor också.
Mina nya!
  
Imorgon är det träningsmatch på träningstiden, det ska bli riktigt kul även om jag tycker det är lite synd att vi inte får dressa. Vi ska köra i våra träningslinnen och shorts, men vi kommer ju inte se lika dana ut eftersom hela truppen inte har linnena och shortsen. Lite trist för det är ändå en speciell känsla att dra på sig ställen och gå in på plan och börja värma. Men det får vänta en vecka till då vi möter Uppsala borta. Så imorgon blir det nog samma typ av träningsmatch som mot Järfälla men största skillnaden är att vi kommer tydligen ha domare imorgon. Kanske bra på ett sätt, vi kommer att tvingas att ta bort händerna i försvar och man kanske vågar gå lite rakare mot korgen när man vet att någon dömer. Kul ska det iaf bli att spela, även om det är träningsmatch.


Möte

Haft möte med 94 tjejerna idag ang att de ska slås ihop och bilda ett lag med det andra 94 laget. Det var mycket frågpr och mycket tankar som rörde framtiden men även saker som hänt innan. Det som hänt innan då jag och vi andra två coacherna kom in i laget är svårt för oss att påverka men detta som sker gör vi för deras skull och för att de ska få den bästa träningen och utvecklingen. Jag tror på detta på sikt och hade jag inte gjort det hade jag inte gått med på det.
Nu ska jag däremot sätta mig och tänka ut vilka som ska spela vilka matcher i helgen och kolla träningsnärvaro på alla, imorgon ska de få reda på vilka matcher de spelar.


Jag tar mina hustomtar och lägger mig nu!

Kommer hem från teatern och sätter mig framför datorn en stund, tanken var inte att skulle sitta så länge.
Blev lite längre än jag trodde och planerat. Men eftersom jag är i ljup saknad av mina böcker som kommer på posten vilken dag som hellst så tänkte jag bedriva lite dötid framför datorn och så blev det.

Kan säga att jag som varit på så bra humör egentligen från förra onsdagen men ordentligt från förra torsdagen är inte på lika bra humör längre. Lite nedstämd faktiskt och stum vet inte vad jag ska säga jag är i chock men jag vet att allt kommer att ordna sig på ett eller annat sätt. Men samtidigt är jag på bra humör för en liten ruta gjorde mig glad ändå ;) Så hoppas nu på en riktigt bra dag imorgon och hoppas att slipper tänka så mycket på dagen och att sen mötet går bra och även samtalet innan mötet går bra, emnd et är jag övertygad om. Jag är så glad att vi fortfarande pratar och att du nu hjälper mig är jag jätte glad över, det betyder mycket för mig, tack för det!

Men nu ska jag och mina hustomtar gå och lägga mig i sängen och sova!

Natti Natti


Teater

Ikväll var vi på teater med skolan eller vi var där istället för en basgruppsdag.
Jag är ju inte så kulturell av mig i vanliga fall och hade aldrig gått och sett denna pjäs om det inte varit så att vi skulle det med skolan. Teaterna var så där faktiskt, även om man fick skratta en del ibland så var den inte genomgående så bra så att jag skulle vilja se den igen. Vet inte om jag skulle rekomendera den heller, men kan bero på att de som jag känner kanske inte är värsta teater fansen. Jag tyckte nästan den var lite för ljup ibland och vill man hitta elände  så lyckades de göra det. Jag förstod inte riktigt vad meningen med var? Men det kanske tåls att tänka på.
Jag som var på så bra humör innan nu efter denna så käns det inte alls lika bra längre.....

Men jag hade som vanligt trevligt sällskap in och tackar MT som fixat att vi fick sitta brevid varandra också, tackar! Vi har än en gång lyckats jaga  bort en från sätena brevid oss. Men sitter man och talar i telefon så hela tågvagnen hör och vi skrattar lite får man faktiskt skylla sig själv. Det var lika bra det så slapp vi höra hennes snack, hahaha

RSS 2.0