Solen skiner och jag sitter inne

Japp solen skiner och det är säkert en 20-25 grader ute och jag hade inte bangat en sekund på att bara njuta i solen, men jobbar man så jobbar man. Fast en sak som jag inte klagar på det är att det är ganska svalt inne och inte så där olidligt varmt som det kan bli på sommaren här.
Mer saker som är bra med att vara inne, gäller ju att hitta de nu när jag väl är inne.
* Jag får lite lön
* Jag slipper få en fin golfbränna nu när jag inte är ute på banan
* Det är inga pollen inne....

Och där tog de bästa anledningarna till att vara inne istället fär ute slut...

GRATTIS TILL STUDENTEN!


EMMA, OLIVIA och KATARINA!

Fobier

Alla har väl olika fobier, eller saker som man är rädd för. Jag har en stor skräck som jag varje år måste utsätta mig för speciellt på landet och det är det där med att det är svart ute. På landet blir det så j*kla svart också och gå ut då är inte det roligaste. Skulle nog aldrig gå ner till förådet på kvällen när det är så där mörkt... Sova på landet själv är det delade känslor att göra och speciellt eftersom två snälla herrar förra sommaren upplyste mig om vem som bodde i grannhuset innan och påstår att han gå igen, men tydkligen bara till tomtgränsen, ja för nu kändes det mycket tryggare. Kan inte förklara varför det är så men det är något jag jobbar på. Förra sommaren var jag inne i spökhuset på Gröna lund och det var ca 15 min av skräck. Jag har sagt att enda anledningen till att jag ska gå in i där igen är för att jag ska få hålla någon hårt i handen och då får det inte vara vem som hellst.
Saker jag inte gillar, sen mer eller mindre
Dentofobi- Tandläkaren
Nyctofobi - mörker (fanns två?)
Skotofobi - mörker (fanns två?)

Ornitofobi - fåglar (gäller för mig mest på torg där det är massa fåglar)

Jag tycker heller inte om att åka vissa hissar, speciellt de utan fönster. Jag kan vänja mig vid en hiss, kanske låter konstigt men det är som att jag lär känna hissen. Så efter ett par gånger i samma hiss med sällskap kan jag åka den själv. Sen beror det visserligen på var jag är. Var hemma hos en kompis idag som bor inne i stan och den hissen är läskig. Innan när jag varit och hälsat på och kommit dit själv har jag knatat de 6 trapporna upp, men idag var hissen där efter 3 och jag tog mod mot mig och åkte 3 våningar själv. Sen ner gick bra för då var jag inte själv, upp däremot efter våran promenad så skulle det in en till i hissen och den är för max 3 personen och vi var 3 stycken i hissen och det var lite jobbigt, men det gick. När jag hämtat mina saker så var hissen där och jag tog den hela vägen ner 6 trappor helt själv. Så jobbat lite på en av mina små fobier idag.


Hissen jag åkte i

Läsa ute i solen är mys

Suttit ute på en gräsmatta sedan kl 11.30 till 14.15 kanske. Sen orkade jag inte riktigt längre och gick in till datasalen igen. I datasalen satt vi innan lunch och fick lite gjort. Vi gick ut för att äta lunch och sen fastnade vi därute, men vi satt faktiskt ute och läste. Underbart att sitta ligga i solen och läsa, lika underbart är inte boken läste...men bara att ta sig igenom och försöka föstå. Imorgon ska jag tillbringa dagen inne igen och läsa och skriva om diskursanalys. Ser så fram emot detta....not. Men ser så fram emot när detta är inlämnat och godkännt.
Men mitt i allt detta fick jag ett trevligt sms och jag blev så glad och innan jag hunnit svar afick jag trevligt samtal i telefonen och det känns som någon tror på oss, YES!

Promenad i kvällssolen

Har varit ute på en underbar promenad med vännen ikväll. Vi började med att gå ner till Donken och äta glass i solen, ja det var tanken men solen var lite undangömd men vi gick snart upp värmen igen. Vi gick längst ner med vattnet och sen gick vi en bit nere vid odlingslotten (där hade vi lott när jag var liten) och sen var vi hemma igen. Promenaden vet jag inte hur lång den var, men vi var säkert ute i över timmen. Men vi han prata om allt mellan himmel och jord, skönt att få prata med dig igen om allt. Ja och du tror att du är en ängel eller hur, jag tror vi båda vet vem som är den oskyldiga. hahha

Bjuder på lite bilder
 
Äta glass kräver konsentration!

Odlingslotten

Jag och Lia

Nervösa att räcket skulle rasa?

Man ser inte alla flugfän...

Det var mys

Vi såg en luftballong (den var närmare än bilden visar)

Sist vill jag bara säga att det gör ont och gå på grus i skor med tunn sula....

En känslofri sommar, det blir lättare så...

Ja det skulle vara mycket lättare om det blev så.

Jag vill ha en sommar utan känslor. Även om jag tidigare sagt att jag tror att sommar 08 kommer vara något speciellt och att den kommer vara underbar så vill jag ha en känslo fri sommar. Vissa känslor vill jag inte plocka bort, men jobbiga känslor som under sommaren är egentligen underbara men som sen bara är jobbiga.
Sommaren -06 var helt underbar och jag saknar den sjukt mycket ibland och jag klagar inte på sommaren -07 för den var toppen, men 06 var ändå extra. Sommaren -06 hade man ett datum på när den skulle ta slut, visste när det roliga skulle ta slut. Det gick för fort allting, men kommer aldrig glömma den.
Sommaren -07 var super nice speciellt 3 veckor där ett tag då man slapp tänka men sen så var man tvungen att börja tänka och sen efter sommaren var slut var man tvungen att tänka för mycket....Jag vill inte hålla på att tänka och analysera en sommar till. Kan jag bara inte få var fri från dessa känslor. Antingen så är känslorna bra och jag blir lycklig och det blir den underbara sommar jag trott tidigare annars kan känslorna hållas utanför sommaren -08 det blir lättare så kanske.

Skål för sommaren 2006

och ett slag för sommaren 2007
Hur blir sommaren 2008?

Glass i kvällssolen

Pratade nyss men Lia och vi bestämde lite spontant att vi ska gå och äta glass i kvällssolen för att sedan gå en promenad, väldigt mysigt tycker jag och väldigt trevligt insiativ av mig tycker jag, hehhe.
Träffar vännen alldeles för sällan nu och vet egentligen inte varför blivit så men vi har så olika tider helt enkelt, trist. Ska bli mycket bättre på att ringa dig, ja bara för att snacka liksom.
NU ska jag inte sitta här längre utan bege mig bortåt för att möta upp henne för att kunna ta en mysig promenad i kvällssolen.

 Glass och sol snart med bästa vännen =)


Nu Fia med Knuff ute =)

Idag hittade jag en sak som jag bara var tvungen att köpa till landet. 
För er som vet vilken svaghet jag har för Fia Med Knuff kommer förstå för er andra ska jag berätta lite kort. Fia med Knuff har jag spelat sen jag var riktigt liten och jag mormor och min bror brukade spela och mormor la en femkrona i potten till den som vann, det var stort då! Sen har detta spel följt med på oräkliga tjejmiddagar med ganget (Emsibubblan, Susan, Lia och jag) och det har även på senare år kommit fram men i andra former och då det hetat fia med hutt, hahah. Spelade mycket fia med knuff (då ett stort på folvet) sista året jag jobbade på skolan också med 6 åringarna och det var ju kul så länge de inte gjorde pakter mot mig. ALLA MOT LENA! Ja och jag som hatar att förlora spelar ingen roll mot vem det är när det gäller detta spel. Spelet har även förekommit som resespel under basketresor, då bra med ett som är magnetiskt.
Ja och nu till det jag hittade idag. HIttade ett utomhus fia med knuff eller som det ibland kallas för Ludo. Spelplanen är 175*175 cm och det är en tärning man blåser upp och spelpjäserna blåser man upp till viss del men de innehåller även sand så de inte blåser iväg. Detta är givet i sommar, någon som är med på en utmaning. 
Ett måste för detta spel är ju midsommar om jag firar där jag tror det blir. Kan vi tjejer inte slå killarna i kubb så kommer jag i alla fall vinna i detta spel!

Framtiden

Innan träningen idag hade jag samtal med nya tränaren angående framtiden och det ser ljust ut. Jag känner att jag fick fram det jag ville säga och det möttes på ett enligt mig possitivt sätt. Just nu känns valet väldigt enkelt, men för någon månad sen kände jag helt tvärt om.

När vi spelat sista kvalmatchen i år var jag nästan helt säker på att jag hade spelat sista matchen i det Täby linnet, men just nu käns det som jag kommer dra på mig det igen. Det känns bra och just nu ser jag fram emot en till säsong.

Just nu ser jag fram emot detta, musik i öronen och matchställ på och sitta och knyta skor innan match.


Nya perspektiv

Var inte i skolan idag så länge efersom det verkar som att alla vill läsa böcker om diskursanalys just nu och det fanns ingen bok på Lärum (alla utlånade) och inga böcker på några andra bibliotek, jo ett och dit begav vi oss. Vi bestämde oss att gå till Fridhemsplan (kan det vara så) och där någonstans låg ett bibliotek. Vi hittade boken och bestämde oss ändå för att åka till Akademibokhandeln och köpa en annan bok, vi gjorde så. På väg tillbaka till tunnelbanan gick vi förbi Taco Bar och båda sa åhh va gott och lunch det skulle vi ju ha. Jag passade på att gå förbi HM på vägen till tunnelbanan och köpte lite små "osynliga" strumpor.

Jag åkte till biblioteket i Täby och sedan gick jag och pratade med Mange, det gick ju att ordna vilket var bra så jag ska sätta mig och läsa nu istället. "Mötet" gick bra tyckte jag, sista han säger är är det någonting som du behöver hjälp med så säg bara till, ja fundera ut vad jag ska göra med livet kanske. Nej men det känns ändå bra, men haft bra kontakt med honom innan och hoppas att kan få behålla lite av det nu även om han slutar om våran coach. Det som kändes skönt var att få kunna säga precis vad jag tyckte nu och att kunna bolla lite saker. Finns kanske mycket jag skulle vilja säga men kunde inte få fram det nu. Men ska se till att jag får fram det på ett eller annat sätt även om att öga mot öga är det sätter jag jag egentligen vill säga det.

Ska prata med nya coachen ikväll innan träningen. Får se hur det känns efter det.


Framtiden?

Imorgon em ska jag träffa våran coach som numera inte är våran coach längre. Mange har nu coachat oss i hur många säsonger blir det kan det var 3 hela? jag har ingen riktigt koll men det känns som länge, han var ju med oss lite sista säsongen med Micke också om jag inte minns helt fel. Men nu ska han lämna över coachtavlan till Tompa som ska coacha damlaget nästa säsong. Tompa har varit andra tränare och haft hand om 91/92 orna också i år. Iår har han inte varit med oss lika mycket som tidigare år, men varit med på de flesta hemma matcher och även någr borta matcher som inte varit så långt borta. 

Imorgon som sagt ska jag träffa Coach och snacka om säsongen som varit och lite så tror jag. Sen så ska jag även innan våran träning på kvällen träffa Tompa och snacka om hur det ser ut inför nästa säsong. Har väl egentligen bestämt mig tror jag hur jag ska göra. Ska bollen in i garderoben eller ska den få ligga kvar i väskan en säsong till? Ja jo jag tror jag har bestämt mig för hur det blir men vill ändå snacka lite och känna efter lite fortfarande hur allt känns innan jag tar ett avgörande beslut. Men kan säga att i nuläget ser jag fram emot träningarna både ute och inne, kanske mest ut om jag ska vara ärlig. Konstig känsla att se fram emot Ensta och springa 5 km, den känslan har jag aldrig haft förut, Aldrig kanske var ett starkt ord så ska jag inte säga men ser fram emot att ut och springa mycket mera nu än vad jag gjort innan så kan jag säga. 


Blir det att knyta basketskor nästa säsong också?

Säger B nu då!

Höll ju på att glömma bort innan att jag skrev säger man A så får man säga B, fast jag sa aldrig B då.
Susan som jag träffade häromdagen sa till mig. Vem är gravid? hahha nej ingen är gravid och kanske inte e så jätte stor grej, men jag tyckte det i alla fall var kul när jag fick reda på det.
Så i torsdags fick jag reda på att våran Coach har gift sig! Coolt, de är borta en vecka och kommer hem som ett gift par. De var ju förlovade och han hade ju sagt att han skulle gifta sig, men ändå lite coolt tyckte jag att göra det så där borta på resa. Även om det var välplanerat från deras sidan och de hade gift sig som jag fattade det i svenska kyrkan där utomlands. 
GRATTIS!  

Nu har sten 2 fallit

Första stenen föll i måndags när vi skickade in våran C-uppsats och idag föll sten nummer två efter att vi haft våran opponering och respondens och sista stenen kommer att falla senast den 9 Juni då arbetet ska vara inne. Efter som V som jag skriver med åker bort den 6 och jag spelar (förhoppningsvis) golftävling då så är vårat mål att skicka in den den 5 Juni. Sen runt midsommar får man se om man flyter upp till ytan eller om man sjunker ner på botten....
Idag så sjönk jag inte så långt, kunde varit värre och förlorat fotfästet på på bryggan som höll mig kvar. Men gick ganska bra och jag håller mig flytande nu i alla fall. 

Det blir hårdspurt denna vecka vilket kommer att sluta med att jag kanske missar en eller två studentmotagningar i laget, men ska försöka lösa det ändå. 

Imorgon kommer det kännas lite konstigt, vi har bestämt oss för att ses utanför cafet istället för att ses vid datasalen, ojoj vad an detta? Vi ska leta efter en bok på biblioteket som handlar om disskursanalys, som jag inte riktigt har koll på vad det är, även om hört ordet innan.  Så imorgon är det framför skolbänken igen, 2 veckor och sen SOMMARLOV =)


Ior lever du?

I torsdags skulle det varit begravning för Ior enligt kidnapparna, men frågan är om det är så att det varit en begravning eller ej? Jag hoppas fortfarande på att de har tagit sitt försnuft till fånga och lämnar tillbaka Ior snarast, han kommer aldrig kunna bli utbytt inte ens mot Nalle Puh, Ior är Ior och så är det.
Däremot hört rykten om att det inte är så goda nyheter kring Ior längre, snälla Jojjo säg att det inte är sant, säg att du hade fel. Du gav mig hopp innan, ta inte bort det från mig...


Kvällen sluta på Donken...

Kvällen spenderade jag med Susan i Kista Galleria med att shoppa och prova kläder. Åkte dit för att kolla på ett par solglasögon och en morsdagpresent åt mamma men kom hem med två nya byxor, morsdag present, ett kort och ja det var de. Susan var hungrig när vi kom dit, aa brukar bli så när man inte äter mer än ett ägg. Vi gick till vårt favorit matställe, greken och åt god mat. Sen kolla vi på en massa saker och fixa en sak och kolla lite mera på kläder och saker.
Jag köpte ett bar 3/4 jeans och ett par 3/4 mjukisar. Jeansen var vekligen jag, min stil och jag gillar de jätte mycket och mjukisarna var sköna.
Till mamma blev det en mascara från Body Shop. Hon hade pratat om att hon behövde en ny mascara så jag tänkte till lite ;)
Vi avslutade kvällen på Donken med en glass och lite dricka. Spana lite på folk oc förundrades över hur mycket små barn det var där, ska de inte till skolan imorgon och borde inte de ligga och sova nu? (klockar var nästan 21.00)
En bild säher mer än 1000 ord sägs det, kolla dessa byxor på killen i kassan då så låter jag bilden tala.

Min ta hand om mig helg

I helgen har jag varit uppe på landet med pappa och Lukas och bara haft det skönt, det var verkligen något jag behövde.
Fredagen spenderade jag med en vän och vi var på äventyr i sumpan och sen blev det Talang 2008 och en viss bartender imponerade på oss, han var fingerfärdig :p

Bestämde mig att åka raka vägen till landet från Frösunda och det var ganska skönt och gick på ca 45 min att ta sig till landet. Ja och dörren var öppen och Lukas ute när jag kom upp på kvällen/natten, skönt inget mörker.
Lördagen spelade jag golf  på dagen och när jag kom hem från golfen gick jag och pappa en runda med Lukas. Grillen satten på och nötter till förrätt dukades fram och pappa var reda att börja gå ut och grilla kommer vi pappa på att inte potatisen är insatt, oj då! men allt löste sig och tur var väl bara att vi (pappa) inte börja grilla och sen kom på potatisen. Maten var prima och jag körde en fräckis efter maten och säger men jag kan gå ut med Lukas och pappa fyller i ja men va bra då diskar jag då. Åhh va skönt jag slapp diska. Lukas bestämde sig efter en stunds promenerande att han inte ville gå längre och tvärstanna och gick hemmåt igen, Smart hund!

Söndagen fick jag sova ut på och det behövde jag verkligen och det var jätte skönt. Gick upp och fick i mig en macka till frulle och packade sedan väskan och gjorde allting klart. Tanken var att åka ner och träna lite golf innan jag och pappa skulle äta lunch på klubben och innan knatteträningen började. Jag han träna lite grann uppe på puttinggreen och putta ganska bra. Åt smarrig lasange och efter det var det knatteträning, jag fick en grupp på 5 st knoddar och vi hade puttingtävling och gick ett hål på lilla banan och prata regler. (oj va kul det lät med regelprat...)  

Kom tillbaka till landet och la mig på nya altanen som snart är klar och bara njöt av solen. 

Golfbränna är snyggt....

Jag kan bara säga en sak golfbränna och Bonnbränna är hett!
Min bror som är lite rölätt, undrar fortfarande varifrån han fått det. Kanske är han brevbärarens son ändå? Ja som sagt han är lite rölätt och blir efetr 5 min ute i solen röd som en tomat medans jag blir brun, hahah. Han har varit ute och jobbat nu ett par dagar eller veckor och det har nog varot lagom varmt så han kunnat gå i T-shirt för ryktena går om att han har skaffat sig en fin bonnbränna. För er som inte vet va en bonnbränna är så är resultatet att det ser ut som man solat i t-shirt och shorts, vilket är jätte hett.
Själv behöver man inte vara ute i solen så länge för att lyckas få färg, vilket har både för och nackdelar. Jag var ute i lördags på golfbanan mellan 9.30-14.30 och på kvällen inser jag att jag har en rand efer tröjan. Men det var ju inte ens så varmt ute...idag bestämde jag mig därför att gå i linne och hoppades att det skulle vara jätte varmt ute så randen försvann. Den har försvunnit och nu har jag fått färg efter linnet istället och shortsranden sitter snart där den ska den med. Ja men visst golfbränna är Hett!

Gör ett litet förtydligande, golfbränna = vita fötter, vita lår, och ser ut som man går i vitt linne....


Denna bild är från en av förra årets första rundor i linne, men visst det är snyggt sen att gå i halterneck eller bikini....

Talat ut hos psykologen

I fredags var jag och träffade min idrottspsykolog och hon börjar med att säga ja berätta nu. Men på ett sätt så fanns det inte så mycket att berätta, det kändes som det mesta har klarnat nu och jag tror jag har bestämt mig för hur det blir. I år eller nu så könns det så mycket enklare beslut än förra året shit va jag tveka och vela frm och tillbaka men nu tror jag jag har bestämt mig. Ganska skönt på ett sätt men kanske kommer ändra mig under sommaren men som det känns nu så är det ett beslut taget i alla fall.
Blir snack med gamla tränaren (känns konstigt att säga att han är gamla men är ju så nu...) och så ett snack med nygamla tränaren. Ny som är gammal, eller inte gammal (ålder) men gammal och efter det är kanske då själva BASLUT beslutet tas.

Våran nuvarande coach ska inte ha oss kvar, kommer vara pappaledig bla. Inga kommentarer på det just nu att han slutar men trist men kanske ändå bra att gå vidare?! Ny coach för damlaget kommer Tompa bli som varit våran ass.coach nu innan och det är kul att han ändå är kvar.

Bra dag som avslutas med trevligt sällskap

Japp idag har varit en bra dag, varit ute i solen en massa och kanske därför jag strålar av energi. Ska snart åka och hämta upp sällskapet för kvällen. Ja faktiskt egentligen när detta inlägg är klart. Det blir promenad och då har jag chansen att ventilera lite med idrottspsykologen, skönt men jag tror jag ändå har bestämt mig vad svaret är. Det är konstigt men det känns just nu SOLKLART var jag ska göra, frågan är hur det känns efter helgen eller ännu mer i augusti?
Varit ute en massa i solen idag som sagt, gått runda med Lukas flera gånger och även gått fram och tillbaka till centrum för att lämna två kvitton för att få lite pengar.
Ikväll blir det snack med idrottspsykologen och en promenix i solen och sen middag i all enkelhet. Bestämt mig att köra upp till landet redan ikväll också, även om det kommer vara svart som natten. Jag ska inte lämna bilen så det går nog bra och när kommer upp till landet är pappa där så inte ensam i stugan. Imorgon blir det golf och middag med pappa på kvällen. Ska bli jätte skönt att bara umgås med pappa och Lukas och bara vara, precis vad jag behöver just nu. Söndag blir det knatteträning och lite egen träning.
Berättar allt det där nu för vet inte hur uppdateringen i helgen blir. Landet = ingen dator (inte nu iaf, i sommar blir det dator)
nu ska jag packa ner det sista och sen bege mig.
Ha en underbar helg för det tänker jag ha!
Ps Glöm inte mor på söndag. Jag ska lösa det på ett sätt.

Kul men kan ej säga

Idag fick jag reda på en kul sak men kan tyvärr inte säga vad eller inte nu i alla fall men allt har sin tid. Även om det här kanske inte skulle göra en stor skandal om jag skrev det här men vi håller på nyheten ett tag till. Jag vill inte berätta roligare om personen själv får göra det. Men kan säga att jag tyckte det var kul =)
Ja och jag vet att man egentligen inte får säga A och sen inte får säga B men jag var tvungen....

Men GRATTIS!

Idrottspsykologen imorgon!

Ska delge en sms kontakt jag hade med en person idag. 

Skickar - Bra att jag ska träffa min idrottspsykolog imorgon, kan nog behöva ventilera lite imorgon. Men inte hela rundan jag lovar ;) 
Svaret - Bra att patienten har saker hon vill ta upp så vi inte bara sitter av tiden o pillar navel Hi hi...


Täby Basket Avslutning 07/08

Har varit på den årliga basketavslutningen ikväll, ett fullsatt CC tänk om vi kunde få spela matcher inför det.
Det började med att de minsta hade uppvisning eller någon slags staffet och sen de lite äldre en layupp tävling där det blev 16-16 mellan killar och tjejerna. Sen var det prisutdelning i ett rasande tempo. Lagets Kämpe, bolltrollare och Viking skulle delas ut till alla lag. En match mellan ett ihopplockat Solna/Täby lag mot delar av de Täby lag som var med och tog SM-silver för en massa massa år sen, skulle sedan spelas. Det som saknades i den matchen var lite blockar och lite dunkar men annars så roande en match kan vara med en massa äldre spelare mot ett gäng yngre/äldre.
Sist på avslutningen var det klubbens priser som delades ut, årets ledare, rockieledare, skytt, returtagare, passare, försvarare, kämpe, bolltrollare och en dam och en herr Viking.

Jag skulle ju berätta något kul och jag kan berätta att jag fick förra veckan ett brev och idag på avslutningen fick jag pris som årets Klubbens VIKING på damsidan. Tack! Jag blev jätte glad när jag fick brevet och detta troded jag verkligen inte en söndag i början av säsongen när låg på sidan av planen i en hall i Eskilstuna. Men alltr vände och kunde knappast få ett bättre avslut på säsongen =)  


Jag blir glad

Detta gick att läsa på Johannas blogg och jag ger inte upp hoppet! Tack för ditt stöd.
Lena, ge inte upp hoppet!
för jag har bildbevis på att ior lever :D
Jag hittade honom på rebeckas toalett den 21/5-08

Dagen blir nog bra!

Sitter i skolan och ska träffa min skrivkompis om 30 min, jag är tidig och ganska skönt kan fixa lite andra saker först (som detta).
Har velat berätta något kul ett tag men inte kunnat göra det av olika anledningar men snart kan jag göra det.
Kan så länge berätta något annat kul som jag var med om imorse. Fick åka med mamma till roslagsbanan och går på perongen och där träffar jag en trevlig person som man inte träffar varje dag. Det är min kusins kompis och träffade honom första gången när kusinen tog studenten har jag fått höra sen i efterhand, men det är inte så vi känner varandra. Förra året var han med nere i Västanvik och firade midsommar. Det var den midommaren som det spelades kubb i regn med paraply och ficklampa, aaa den midsommaren det spelades en massa kubb. En trevlig prick är det som jag senare träffat på Tegel med kusinen också. hahha inga kommentarer om den kvällen! Men jag bjöd iaf kusin på en drink.
Så jag hade sällskap hela vägen på roslagsbanan och det är ju alltid trevligt, speciellt när det är trevligt sällskap.

Läste i metro? eller kanske om det är City mitt horoskop också lite snabbt på tåget mellan Odenplan och torhildsplan och det såg bra ut....Brukar inte läsa det eller jo det gör jag men inte tror jag på det så mycket, men det lät så här: Din dag ser ganska lovande ut, med möjligheter tilll en eller annan liten överraskning. Spännande säger jag och undrar vad det kan vara, med en trevlig start på morgonen tror jag på en bra dag.

Vadå inte hett???

Pratade med en kompis om vad som är skönt att ha på sig när man är ute och springer. Hon har tidigare uttryckt sin åsikt på sin blogg, Citerar här Garpen "Idag har jag verkligen tjatat fram och tillbaka om långkalsonger och hur slutade nu storyn...jo, jag stod för den fulaste outfiten på träningen (läs: långkalsonger och shorts...a big NO NO men varmt var det iaf!). "
Men nu måste jag komma med ett inlägg, nej det är inte det snyggaste kanske men det är grymt skönt. När man tycker att det är för kallt och springa i shorts och alldeles för varmt i mjukisar så vad gör man? Jag föredrar faktiskt detta och det är grymt skönt och springa i en t-shirt och bli kall är inte heller skönt, så underställströja under och man fryser inte och är inte för varm. Både tjocktröja och mjukisar går stenhårt bort att springa i om jag får välja. Jag väljer heller denna fina (sköna) outfit.
 


Hahaha snyggt kanske inte men ack så skönt!

Snart första dommen...

Har precis kollat schemat och fått reda på när vi ska opponera och när vi ska vara respondenter (vilket jag då antar är att "försvara" vårat arbete) På måndag så sker det kl 11.00 ska vi vara respondenter och sen på eftermiddagen så ska vi vara opponenter. Fick just en nervös känsla genom hela kroppen, men på samma sätt lite pirrig känsla. Aaaaa men hoppas att det går bra, det gör det säkert.

Dagen framför mig ser nu ut på följande sätt.

♦ Sitter och skriver ut deras arbete ,som är en studie kring skönlitteraturens roll i förskolan vilket kan vara intressant. När det är klart är det bara att börja läsa igenom deras arbete, blir nog en gång först bara läsa och sen läsa för att granska efter vissa punkter. 
♦ Läsa igenom vårat arbete ytterligare en gång. 
♦ Försöka att hinna med att kolla på gammal kurs som ska kompliteras (annars blir det helgen) 
♦ Mellan där ska jag ta ut Lukas på promenix och hinna äta egen lunch. 
♦ Kvällen avslutas med F94 träning och så ska jag fixa en liten sak till de imorgon som jag lovat nu ett tag. 

Så nu är det bara att sätta igång, de 25 sidorna är snart utskrivna....
  


Hagel

I bakgrunden av skrivaren och radion hör jag ett dån utifrån och kollar ut genom fönster och inser att det verkligen spöregnar ute eller nej för det haglar nästan, det är regn blandat med hagel. Det kommer säkert att försvinna lika snabbt som det kom och jag hoppas det är snart eftersom jag ska ut med vovven snart.


GoD Natt!

Ska snart gå och lägga mig ner io sängen och kolla på One Three Hill tror jag, men problemet är att jag inte är 100 på vilket avsnitt jag är på.. Hmm men det löser sig, tror inte kommer se mer än 20 min ändå innan jag somnar. Är så trött nu, så nu ska jag nog bara gå och sova och kanske skita i filmen, orkar inte sätta in den och fixa med datorn. Ja eftersom jag inte har någon TV på rummet nu så måste jag kolla på DVD genom datorn vilket egentligen går super bra men inte idag för jag är så trött.
Så söger bara GOD NATT!


Inlämnat och klart?

Ja nu är vårat arbete inlämnat i alla fall sen om det är klart och godkännt kan inte vi avgöra det är upp till våran examinator och det får vi förhoppningsvis reda på innan midsommar. Men nu väntar ett par timmar ledigt och sedan börjar arbetet med att vi ska opponera (tror det heter så?) på ett annat arbete.
Men nu ska jag njuta av frihet i ett par timmar (eller nja ska städa mitt rum)

Jag blir bara glad

Har just fått alla bilder från gårdagen och jag kan bara säga att jag blir så glad och på bra humlr. Sitter och ler för mig själv och mår bara allmänt toppen, kunde knappt bli bättre. Nästan lite känslan att vara kär-men NEJ det är jag INTE. Lycklig kan man väl vara ändå ibland igår var en sådan dag, jag var glad och lycklig hela kvällen. Okey jag erkänne rjag hade 5 min av frustration då jag låg i soffan och var bara arg men samtidigt glad på ett sätt. Konstig känsla och svår att beskriva men hade varit lättare utan svar. Hade jag sluppit tänka, nu började jag istället tänka. Men jaja 5 min av 9 timmar ska man inte klaga på. Hade grymt kul igår och tänkte bjuda på lite härliga bilder. 

Lite bilder från kvällen!


Lycklig!

Ingen kommentar...hehe

Bildbevis också, jag målar naglarna

Drinken!

Mina 5 min av konstig känsla....

Utsläppt hår och "stora" örhängen är inte var dag

Nicklas Wahlgren (bilden tagen med mobilen)

Micke Syd tittar in i kameran
(bilden tagen
med mobilen)

Tittat på folk

Kom hem för kanske 15 min sen.
Sov ganska länge idag, eller vaknade första gången kl 9 av en sprängande huvudvärk, men man mår som man förtjänar.... Lyckades i alla fall somna om och vaknade sedan vid 11 snåret igen av att telefonen burra till, sms orkade inte svara, nägra minuter senare ringer personen och jag pallrar migt upp ur sängen och svarar. Så här i efterhand vet jag inte riktigt vad jag sa och inte sa...hmm men blev en redovisning kvällen tror jag?!  Gick och la mig i sängen igen men somnade inte om, låg och snacka lite med vännen som låg i våningssängen ovanför mig.
När vi väl pallrar oss upp ur sängen messar jag till pappa och säger att jag lever och han blir glad. Vi diskar och fixar lite och går ner till centrum och äter Kebab med ris. Skulel kunna beställa en halv portion av de där eftersom de är grymt stora och jag ändå aldrig orkar äta upp hela. Vi hör att Amanda Jenssen kommer till stora scenen om 10 min och vi tänker att det kan man väl se på. Vi går och köper glass, oj va gott det var och sätter oss på fiket mitt i centrum och lyssnar på den enda låten hon sjöng live, sen började hon signera skivor (ledsen pappa men du fick ingen skiva). Vi satt där i nästan 90 min och bara kolla på folk och småprata med Amandas nya album i bakgrunden, den är faktiskt ganska bra. Pappa köp den så lånar jag den hihi.
Sen gick vi hemmåt igen och konstaterade några saker.
* Igår kväll hade vi sjukt kul.
* Det känns bätter att suttit på en stol och tittat på folk än legat hemma i soffan och slappat (det känns som man gjort något nu)
* Det var jätte kallt ute.

vart ska kvällen sluta?

Målat naglarna,. vax i håret vart ska kvällen sluta?
Dricker pärondricka med sprite, smarrigt värre =)
Pratade nyss med Garpen som ringde och ja sa jag målar naglarna nu och hon fick bara fram VAAAAA!!! hahahha som jag nyss sa till Mutola att jag har känt henne sen jag var typ 10 år och har väl aldrig målat naglarna innan. Jo men några gånger.  
Nu lite mera hårspray och en singstar senare och sen rocka loss till 80 talet.

Ha en bra kväll för det tänker jag ha!

Kul dag!?

Från ungefär kl 10 idag fram till kl 17.00 har jag suttit framför datorn och skrivit på våran c-uppsats men nu börjar vi se ljuset och den ska kunna gå att lämna in på måndag kl 12.00. Vi pratade med våran handledare i över 70 min idag i telefonen och från början lät det inte alls bra men hon ändrade sig när vi förklarat oss och tillslut lät det ändå ok. Så nu ska det bli spännande att lämna in och se vad våran examinator säger.
Just nu börjar jag bli sjukt hungrig och ska slänga ner det sista innan jag ska ringa till Taxi Mutola ;)
Slänga ner det sista menas att jag ska fixa dricka till kvällen och sen ska vi till Centrum och fixa Sprite och så nått att äta och sen blir det 80-talet på Bruket ikväll!

Vi ses åter igen imorgon pigga och glada!

Saknar

Sitter och kollar på One Tree Hill och datorn har stått på bordet brevid nu ett tag. Bilderna som rullat på bildspelet är från somaren 2006 och när jag tittar på de så är minnena många. Jag saknar den jätte mycket och skulle just nu göra ganska mycket fSitta och kolla på bilderna ör attfå tillbaka den, ja åtminstonde för en vecka eller två. Det finns mycket minnen midsommar, grönan, baracken med alla middagar, Tävlingsveckan ja mycket mycket mer.
Eftersom en bild sägs sga mer än 1000 ord så...
Det finns bilder som jag kollat på om och om igen, kan inte sluta bry mig hur mycket jag än vill för jag fastnar på de bilderna, vill inte bry mig men gör det ändå. Därför kan jag inte lägga upp de här även om jag egentligen vill göra det. men som sagt en bild säger mer än 1000 ord och för mig betyder de så mycket minnen.


Första festen/midsommar

Grönan

Fest i Täby

Baracken mitt "andra hem" denna sommaren


Grillfesten

Så här lycklig var jag hela sommaren

Sista fetsen

Det blev inte som vi tänkt oss

nej det var inte riktigt som vi tänkt oss att få svar 23.30 och då inse att vi måste göra om hela våran resultat del som nu inte ens får heta resultatel utan något annat. Så idag har vi suttit framför datorn mellan 9.00-16.45 och gjort om ca 10 sidor, så nu hoppas vi att våran handledare tycker bättre om det som vi gjort nu, för jag orkar inte göra om det igen det har vi inte tid med. Aaaaaaaaaaaa
Så imorgon hoppas vi att vi fått svar från handledaren och att det är OK då så vi kan lämna in det på måndag.
Det som kom ut possitivt från det hela detta är kanske att vi nu har läst igenom hela arbetet sjuttielva gånger och vänt och vridit på orden, men det kanske inte är det bästa heller.

Nu ska jag sätta mig och skriva rent en sak till imorgon.

Berlin resan!

Berlin resan var underbar!
Har skrivit ner lite tankar under resans gång som jag tänkte dela med mig av ja och för er som inte vet så har vi varit med damerna och spelat Pfingstturnier 2008 i Zehelendorf, Berlin. Så det är kort och gott det jag kommer berätta om nu.


Resan startade på fredag morgon. 
KL 05.00 ringde klockan och det var dags för mig att pallra mig upp ur sängen och kom upp 05.10 då var det bara att fixa det sista (packa ner det sista i väskan). Klockan 06.05 kom Frallan och hämtade upp mig och vi åkte och hämta upp Chippen och sen till Tibble. Eftersom vi kom först till Tibble fick vi de bästa platserna (eller så är det bara en oskriven regel att älst går först.) Rockies och yngre får välja platser sist.... 06.30 lämnade bussen Tibble parkering och jag sov inte 06.40 som jag hade hoppats på, var vaken ganska länge faktiskt. Cirkus kl 07.00 hämtade vi upp Järvas P93 lag någonstans på vägen.
Efter det var det en bussfärd hela vägen ner till Trelleborg där vi skulle ta färgan över till Tyskland. Bussen stannade ungefär varannan timme och man kunde sträcka på benen. Vi stannade även på en mack någonstans (nä ingen visste var vi var) och fick chansen att äta mat, vi åt matsäck och glass ute i solen. På bussen roade vi oss med att kolla på massa avsnitt Sex and the City, spela Fia med Knuff och M.I.G och assossiationsleken (oj va svårt ord...)
 Väl nere i Trelleborg står det att färjan är ca 30 min försenad. Efter att vi undersökt kajen och insett att det var segt att sitta nere vid vattenkanten så kommer vi damer på ett sätt att underhålla oss och ja vissa andra delar av väntplatsen på. Vi leker barnlekar, hahah inga mer kommentarer på de.
När vi äntligen kommer på bussen är den ytterligare 30 min sen och vi börjar inse att vi kommer nog komma fram senare än vad vi tänkt oss....men då anar vi inte hur sent.
Nästan 4 timmar senar får vi sätta oss på bussen igen och länge sen man längta efter att gå och sätta sig på en buss, men va skönt det var. Ja när vi väl hitta bussen, inte det lättaste att hitta bussen...
Väl på bussen så somna de flesta ganska snabbt och efter många timmar på bussen hitta vi äntligen rätt. Vi var framme i Berlin. Vi går av bussen och släpar upp bagaget 2 trappor och vi kan tömma klasstummet på stolar och äntligen börja pumpa madrasser, bra med en pump på 9 st madrasser. Vi pumpade madrasser från ca 03.00 då vi kom fram till strax efter 04.00. Ja rätt trött var man då. Somna ovaggad vid 04.15 
Lördag morgon gick vi upp strax efter 9.00 för att gå och äta lite frukost. Ungefär halva laget valde att stanna kvar och sova över frukosten och gå direkt till lunchen kl 12.00 Men jag var en av de som gick och letade reda på frukosten och när vi väl hittat den fick vi en god frukost. Därefter gick vi till sporthallen för att ta reda på vart hallen som vi hade match i senare på dagen låg och hur vi skulle ta oss dit.  På väg hem från sportcentrum så går jag och Issa en liten extra promenad och får se lite extra av Zehelendorf (nää vi gick inte vilse, utan varken mobil eller någon aning om vad det hette vi bodde....) Men vi kom tillbaka och det var bara packaväskan och sen ge sig av till lunchen och sedan iväg på match. Efter lunchen går vi till Sportcentrum och köper Cuptröjor, hihi och sedan kom bussen och vi var på väg till match.
Matchen då. Först korta regler: Vi spelar 2*15 min RULLANDE TID!!! och med FLYGANDE BYTEN!!! Vi vinner första matchen med 39-28 efter egentligen bara ha spelat igenom matchen, några bra anfall i början men sen inget skönlir direkt.
Dusch och sen lite vila i skuggan. Efter ett tag får jag med mig Nasse och Frallan och vi ska leta upp en mataffär som sett nära hallen. Vi går och går och tillslut frågar vi en dam och får gå långt och sen var vi framme. Inne i matbutiken hittar vi jordgubbar men en gubbe köper allihopa 2 lådor och spar inga till oss :( Tur hittade vi jordgubbar utanför och blev glada. Vägen hem tog jätte jätte mycket kortare tid då vi inte gick runt halva hålan vi befann oss i. Lite mer sola och så var det match igen. Vinner nu med 30-23 men siffrorna kunde blivit större. Sitta seketeriat (kul på cup liksom och vi är inte ens värdklubben....)
Tiilbaka till maten och där är maten slut och de pekar på klockan och säger att hon är över 20.00 och de har faktiskt stängt. Vaaa!!!! Först skulle vi få mat efter 3 min men efter 10 min kommer en annan gubbe och skäller på oss på tyska, jag och Mathilda ger upp och går ut och är på dåligt humör. Då kommer det mat in, men vi bestämmer oss för att bojkotta maten. Vi går först till Lidel som är stängt och sedan till Subway och vi gick in och var sura och på dåligt humör och kom ut jätte glada =) En kille som jobbade där fick oss på jätte bra humör, du gjorde våran kväll!
Tillbaka till skolan och äta våra goda mackor och sedan blev det lek med damerna. Ja jag kan avslöja att kvällen innehöll bla kritor och hur det påverkar rösten. hahah
Vid 23 tiden var det dags för sängen och personligen somnade jag efter ca 10 min, även om jag kände mig klarvaken.

Söndag morgon var det upp för att spela åttondelsfinal och ny till en ny hall, hallen var mycket fräschare än tidigare hall. Första matchen som vi lirar som vi kan och vi vinner med 40-23. Sen blev det tillbaka till lunch och sedan tillbaka till match igen, men hinner med att gå förbi sporthallen och hämta ut min tryckta tröja. Där fick vi vänta jätte länge på bussen och vi började efter 20 min bli lite otåliga eftersom det började bli matchtid snart. Men vi kommer fram ca 40 min innan matchen och hinner värma upp. Denna match krossar vi med 47-7, deras bra spelare gav ju upp i halvtid. Så då var det hem och softa lite och hinna äta middag och sen iväg till semifinalen. Där väntade de tuffaste motståndet i turneringen och vi hänger inte riktigt med från början. Vi var sega i både kroppen och knoppen och de tar en 10 poängsledning, vi håller på att komma ikapp men ingenting vill riktigt fungera och vi förlorar med 6-7 poäng. F*N va trist det känns och ska man se något possitivt med det hela är att vi har en match på oss att bevisa att vi kan lira bättre. Återigen inser jag hur mycket jag hatar att förlora.
Söndag kvällen blir trots förlust en trevlig kväll och en hel del skratt, men mest när Tompa kom in och såg vad som låg i hans säng. Hahahaha De som var där vet och de räcker.

Måndag morgon blev en tidig morgon då klockorna ringde för uppstigning kl 06.00. Först var det att packa alla saker klart och sedan städa klassrummet. (Jag tror det var renare när vi lämna det än när vi kom) Släpande på matchkläder och det som vi skulle ha inne i bussen som t.ex. kudde gick vi ner till frukosten och sedan åkte vi bussen till matchen vi skulle spela om tredje pris. Laget kändes inte speciellt taggat och vi gör inte våran bästa match i turneringen men vinner med nästan 10 poäng ändå men kunde ha krossat de med 40 poäng. Men sitter hellre på en buss efter en vinst som då än efter att åkt ut i semi. Blev att duscha i iskalla duschar och sedan åkte vi till hallen där F92 hade spelat final och vunnit. Vänta på bussen och när vi ser chaffisen springer vi till bussen och sätter oss på samma platser åter igen. Det blev lite gnäll från vissa håll, men vi erbjöd platser men då ville de inte ha de. 
Sen var det en seg busresa hela vägen hem till Tibble. Efter ett par timmar gick vi på båten och väl på båten blev det buffé och det var gott, även om kryssningsbuffén slår denna med hästlängder. Väl på bussen igen så var det dags för sängen. Försökte sova så gott det gick men när vi kom fram till tibble runt 06.00 hade man inte sovit allt för bra. Men ingen idé att gå och lägga sig när man kom hem heller för skulle till skolan tidigt. 
Haft en underbar resa och det var en bra avslutning på säsongen men hade varit lite roligare om vi vunnit. Men men kan vi inte göra nått åt nu. 
MEN BORTA BRA MEN HEMMA BÄST!  

Åldern har ingen skillnad

Ja eller som egentligen ordspråket är, åldern har ingen betydelse.
Idag har jag tillbringat kvällen med två vänner och Lukas. När kom hem från skolan fick Lukas mat och sen insåg jag att jag inte skulle orka laga mat själv och var tvungen att åka till centrum för att fixa en viss 25 års present. Messa till Maria och hon var på =) Så det blev lite snack, shopping, mat. Trevligt som alltid! Åkte hem till Lukas och gick nu kvällsrundan med honom. Efter det så åkte jag till Mate och gick runt sjön med henne vilket också var mycket trevligt också som vanligt.  
Så jag har spenderat kvällen med två olika vänner där skillnaden är lika många år uppåt som den är neråt, men som sagt åldern har ingen skillnad.

Iors kidnappningsdrama fortsätter....

Iors kidnappningsdrama fortsätter. Konfronterade kidnapparen själv i tisdags kväll och har fått ut ett erkännande men Ior är fortfarande borta. Kidnapparen säger sig ha strimlat Ior i små bitar men inte förren jag har sett det med egna öögon kommer jag att tro på det och kommer än så länge göra som Grodan Leva På Hoppet!

Ior misshandlad

Ior på väg att strimlas?

Kidnapparen!

Berlin

Ja det kommer kommer komma både bilder och text från Berlin inom en snar framtid. Bilderna har jag inte hunnit få ner på datorn ännu och texten finns fortfarande bara i pappersform och väntar på att skrivas ner på tangenter. Jag har förhoppningar om att få ner det ikväll och in på bloggen här ikväll då men annars kommer det komma upp imorgon, men som sagt inom en snar framtid.

Helt slut i huvudet

Suttit framför samma dator från klockan 8.33 till nu och sitter fortfarande kvar. Fast nu har vi lagt C-uppsatsen åt sidan och Verran har åkt hem som jag skriver med. Jag sitter kvar ett tag till för att fixa lite saker och bedriva lite tid innan jag ska åka till "tanten" (förlåt) och Mutola och äta mat och kanske prata allvar (=hönskackel).
NU är jag totalt slut i huvidet och kommer lätt att somna på roslagsbanan hem, ganska skönt och hoppas nästan att det inte är snbbtåg för då kommer jag knappt hinna blunda innan vi är framme.
Men hur har det gått med skolan då. Joro vi har fått ihop en hel del men vad mycket längre allting tar än vad man kanske tänker sig. 
På måndag ska vi lämna in det och sen är det opponeringen kvar och sen så snart så är vi klara, Wieeeeeee 
 

Berlin 2008

Litet klassum i Berlin, luftmadrass, Issa, bussen ja orden är många som dyker upp när denna låt kommer komma upp på radio men denna låt är BERLIN 2008


Gulliga mamma

Kan först avslöja att jag orkade inte sitta i skolan till kl 16.00 som jag planerat, nej orkade inet sitta där alls länge, tröttheten tog ut sitt pris. Så nu sitter jag här hemma istället och skriver, nej nu har jag en liten kort paus. Kände för att berätta en så gullig sak min mamma sa innan när jag ringde henne vid 17.45 och undra om hon fortfarande var på jobbet. Fick till svar att ja men jag kommer hem snart, men jag ville inte ringa innan tänkte du låg kanske och sov och jag ville inte ringa och väcka dig. Åhh gulligt av henne. Sen sa hon jag kommer hem snart så fixar jag mat, bästa mamma ♥
Så nu ska jag tillbaka till artiklar om förskolan inomhusmiljö och motorik.  


Trötter och vill bara egentligen sova

men nu ska jag sitta här i skolan tills jag skrivit klart dessa artiklar eller nästan i alla fall. Varit igång sen jag kom hem imorse runt 6 tiden och åkte till skolan lite efter 8.00. Vi satt i datasalen från 9.15-12.20 och då hade vi skickat iväg de vi skrivit till våran c-uppsats och jag ska till imorgon var klar med min del. Men är sjukt trött och vill egentligen bara sova men det kan jag kanske göra när jag kommer hem.
Nej men nu ner med näsan i förskolan (en tidning) och skriv ner allt jag har strykit under och gör om några texter jag redan skrivit ner. det ska nog funka detta. 2 ½ timme i skolan nu så ska jag nog hinna en del, kände just nu bara till att jag behövde en liten paus. Så pausen är tagen och nu åter till tangenterna i ett word domkument.

Borta bra men hemma bäst!

Precis hemmkommen från Berlin, Tyskland. Ja eller kom hem till Tibble strax efter 06.00 och då var det bara hem och så åt jag lite frulle (var så hungrig) och nu ska jag skriva lite på datorn innan jag måste ge mig av till skolan.
Kan kort bara sammanfatta helgen i Berlin (resan fre-tis morgon) att den var rolig men det är piss att förlora en semi....Men vi avsluta iaf med att vinna matchen om 3 pris.
Ikväll blir det kanske lite uppdatering om resan eller så blir det imorgon det beror på när jag får sova...Någon jag  inte gjort senaste dygnet.

Berlin fre-tis (hemma i gryningen)

Om ett par timmar ska jag gå upp och börja färden mot Berlin. Vi åker från Tibble 6.30 och jag chansar på att jag sover 6.40 skulle iaf vara underbart att sova ett par timmar på bussen i början.
Nu är jag färdipackad ska bara fixa sista lilla saken, ett par skolarbeten jag måste ha med mig...Kul men ett måste faktiskt.

Sen har jag säkert glömt något men som sagt ska inte till värdens ände.
Men varöfr åka till Berlin nu när har så mycket i skolan? Berlin var bestämt för länge länge sen oc hvi ska ner dit med laget (vi är 9 som åker) på turnering/cup och det ska bli super kul. Spela matcher och sova klassrum =) hahah

Vi åker från tibble 6.30 och sen ska vi hämta upp ett Järva lag (tror jag det var) och sen åker vi ner mot Brors hemstad Trelleborg och tar färjan över till Tyskland och sen åker vi buss ett par timmar till för att komma fram. Vi beräknas vara framme vid 23 tiden och va skönt det ska bli sen vid 12-snåret skulle jag tro krypa ner under täcket på en luftmadrass. Sen har vi vad jag vet två matcher på lördagen och på sön och ev måndagen ingen aning hur vi har med matcher, men det visar sig.

Eftersom det inte går att mobilblogga just nu så kommer det nog tyvärr bli dåligt med uppdatering under dessa dagar jag år borta. Men dessto mer blir det att berätta när kommer hem.

Borde packa

Just nu borde jag verkligen packa...men jag orkar int eta tag i det. Men nu har jag i alla fall bestämt vad jag ska packa i. TACK janice du fick mig att inse den bästa lösningen, jag packar ner allt i en rullväska och luftmadrassen och töcket kommer ju få plats i den med =) va glad jag blev när jag insåg det.
Men nu måste jag ta tag i och börja plocka fram saker, jag är alltid lika dålig på att packa när jag ska bort på cup eller läger, alltid ute i sista sekunden.
Vad ska man ha med sig egentligen, inte så mycket faktisk. 
♦ Matchkläder
♦ Uppvärmingströja
♦ Skor o vattenflaska
♦ Några vanliga kläder
♦ Linnen och hoppas på att det blir varmt
♦ Shorts
♦ Tofflor
♦ Luftmadrass
♦ Sovsäckstäcke
♦ Nessesär (hur det nu stavas?)
♦ Sen imorgon blir det att packa matsäck
Tror det var det som jag skulel ha med mig. Säkert glömt någonting, men inte så att vi ska till Ingenmansland det finns ju faktiskt affärer i Berlin.


Iors kidnappnings drama fortsätter...

Ior såg senast strax innan 19-tiden igår vid Skavlöten, sen efetr det var hans spårlöst försvunnen. Efter ett par snabba telefonsamtal så var Ior lokaliserad. Pärsån hade "råkat" ta med honom, eller som jag skulle uttrycka det kidnappat honom.
Idag har jag lyckats tala med kidnapparen själv och hon har avslöjat att Ior har ramlat ner i toaletten och även om han kunde simma så är detta inte acceptabelt!
Jag hoppas att kidnapparen har tagit sitt förnuft till fånga under helgen nu och inte mutar med Nalle Puh....

image548

Att en hinderbana kan roa så

Träning i Skavlöten med tjejerna idag. När klockan var 18.00 och träningen skulel börja var det jag och Ryan där, strax efteråt kom Pärssån och sen kom Mickis och sen efetr en stund kom de tre sista tjejerna. Det var 5 stycken där och fyra skulle träna Pärsån kunde ju knappt gå hade sträckt sig i baksidan i benet och tog lite kort och var tidtagare idag under träningen.
De fick börja med att värma upp lite och sen sprang den 1.25 km (idag var vi snälla) sen blev det hinderbana. Från början lät de lite skeptiska till banan som vi skapat ihop. Våra (mina och Ryans) planer var att de skulle springa den 3 gånger, men jag tror det slutade med att de sprang den 4 åtminstånde och de ville verkligen springa, kul då har man lyckats. Jag sprang den en gång och jag kan avslöja att jag hade sämst tid....men jag var ju för17 inte uppvärmd, det var bara spring nu Lena. 

Tänkte bjuda på lite bilder från träningen. 

 Glad man kan vara
image540
Ryan leker i väntan på spelarna ska komma
image542
Hinderbanan var bla att leta sig rätt i labyrinten
image543
och upp på stocken ...
image546
och sen ner igen
image544
Sen bara raka vägen in i mål
image547

Ny kärlek

Jag jag skulle tro att det var kärlek vid första ögonkastet, den var ju så söt och jag var tvungen att ha den.
image539
Japp talar om denna lilla söta flaska med PEPSI MAX (33cl) och är den inte för söt.

Derby DIF-HAMMARBY

Just nu är det paus i derbyt på Råsunda mellan DIF och Hammarby. Hade gärna varit där, men funkar inte riktigt in i min planering just nu och sen så var det ingen som ville följa med heller, vadå heja på AIK är ju inge kul....
HIttade först på aftonbladets sportsida en länk man kunde kolla med små gubbar som sprang omkring på planen och följa matchen där, men insåg snabbt att det var inte så kul man vill höra. Så kolla på radiosporten och visst så sände de matchen =) och då insåg jag att gubbarna ligger 2 min efter live så jag struntade i gubbarna och kör bara med öronen. Nu är det halvlek och det står 0-0. Jag hoppas på Djurgårdsvinst =)

Formaliaföreläsning

Så har man varit på föreläsning om formalia idag mellan 9.30-11.00 var ganska intressant faktiskt och sitta i H-salen kändes inte som den pina det brukar vara. Intressant hur få vi var där ändå och föreläsaren säger va kul att så många har kunnat komma hit ändå. Vaaa jag tyckte vi var jätte få! Denna föreläsning skulle vi haft förra måndagen men då blev det fel och ingen föreläsar kom dit och sånt är ju alltid lika kul.
Nu har jag ätit lunch eller ett tag sen och nu sitter jag återigen i en datasal. Min skrivkompis är hemma med sjukt barn men kommer vid 14-tiden då vi ska ha handledning. Eftersom att jag hade räknat med att föreläsningen skulle hålla på till kl 12.00 som det stod har jag inte med mig så mycket artiklar men några stycken som jag ska skriva om nu. men måste försöka ta en paus också annars kommer jag nog inte orka sitta med på hela handledningen och det är ju faktiskt ganska bra om man är...
Det som är mest surt i dessa tiden som man ändå är inne i är att det är så fint väder. Aaaaa jag vill inte sitta inne i en kalla datasal, jag vill vara ute i solen.

Får nog bli en promenad från Odenplan sen till Tekniska högskolan idag med, belv en igår och var jätte skönt och imorse åkte jag ju bil till tåget....(inte bra, men går hem)

Oj va massa folk det var här

Japp idag i Tibble källaren var det en massa folk. Innan våran träning var det killar som tränade och det var en massa och så skulle vi träna idag både 91/92 och damerna. Våran tränare konstaterade en sak att det är lustigt att det kan vara 6 st på träningen igår i Ensta och idag när det är basket inne 22 st. Hmm men så har det alltid varit, lustigt det där. Men för de som missade Ensta så missade de bara en skön runda i spåret för det var trots allt skönt att springa.  
Träningen idag gick ut på att spela en massa och det blev en hel del spel, det var kul, men oj  vad vi slarvade. Det var mycket damer mot yngre men vi slarvade en massa... men vi vann ändå och slapp göra armhävningar eller springa. Jag lyckades med att inte behöva göra det en enda gång, jo 6 kosachhopp. Vi skulle skjuta 20 straffkast och jag satte 18 och varje miss var värd 3 kosachopp. Jag och Jansson vann Chicago 2/2 gånger och sen vann vi damer när vi spela Frodo drill och sen var mitt lag 3-3 turneringen, wieeee så blev inge straff för mig på hela träningen.. Lycklig man kan bli.
Känns lite skumt att vi åker till Berlin på fredag jag trodde det var en vecka kvar. Men vi åker på fredag kl 06.30 går bussen från Tibble och vi kommer hem på tisdag i gryningen. Ska bli jätte kul med cup och vad är inte bättre än att åka på cup och sova i klassrum med damerna =) 

image538
 

Vilka läser egentligen

Ja nu undrar jag verkligen, jag blir nyfiken vilka som läser denna lilla "dagbok". Idag har jag haft fler besökare än brukar ha vanligt vis och det är bara lunchtid. Visst jag vet några som läser men idag så kan de inte bara vara det som läst, emn visst det är kul inte så att jag klagar, hahah.
Men jag är ju nyfiken.

Efter lunchen i skolan

Sitter i skolan och har precis ätit lunch. Varit ute i 3 min mellan lunchenrummet och vägen till biblioteket. Vi hade inet ens behövt gå ut men lite frisk luft kanske är bra en dag som denna. PÅ vägen tillbaka till datasalarna så träffade jag CL och hon var så lycklig för att AIK vann igår på ett skit mål...Men visst mål som mål. 
Sen kom vi in på X och undrar vem som kan ha sagt något om det? Nä men det är lugnt, hahah. Sa vad "tanten" hade sagt och hon bara garva. (men vi säger inget nu att jag kallat henne för "tant" hihi)

Nu tillbaka till skolarbetet!

Träning i Ensta

Kl 18.00 så var det dags för årets första träning i Ensta. Det saknades en del personer från laget vissa sjuka, vissa vet jag inte var de var kanske sjuka... Men hoppas att alla blir friska snart för på fredagmorgon åker vi till Berlin på cup. 
Träningen idag var inte så jobbig, vi bara löpte 5:an. Coach sa innan vi började springa, spring hela vägen men så ni orkar hela tiden. Var skönt att komma ut och springa, även om gjort det tidigare men nu var det en annan sak. 
Kom i mål och trodde skulle vara mycket mera slut än vad jag var. Ser inte fram emot när pollena kommer....inte när det kommer en massa gräspollen iaf. Men den dagen den sorgen!
Kul att träffa laget igen kändes som det var ett tag sen och imorgon blir det basket också :D 


Ska åka hem snart

Nu har jag suttit i datasalen från ca 9.30 och knapprat på ett tangentbord och det finns fortfarande saker siom jag skulle behöva skriva er, det får bli i kväll. Nu är jag så trött så jag ser nästan i kors och ska hem och äta lite mat och sen kl 18.00 är det löpning i ensta.
Har än en gång kommit fram till att jag inte skulel kunna ha ett jobb som innebär att sitta framför datorn i en massa timmar som idag då jag suttit här i ca 6 timmar minus ca 30 min lunch. Imorgon är det en dag framför datorn till men onsdag blir det inte mycket dator. Då är det föreläsning och sedan kommer dommen (= vi har handledning). Torsdag blir dator dag igen och på fredag blir bussdag. Åker till Berlin med basketen på fredag ska bli super najs =) 
Nu ska jag hem och ta en power nap och sen åka till Ensta och sen hem och sätta mig och skriva klart detta till imorgon. Jag orkar verkligen inte göra det nu nämligen.   

Söndag

Snart så är ännu en söndag förbi. Kan kort sammanfatta dagen så här:
*Gick upp tidigt och åkte hemmifrån lika tidigt 07.05
*Var på jobbet 7.45 och slutade vid 12 för lite lunch, sen jobba med knattar mellan 13-15 låter kanske skönt men en timmes lunch, men s var inte fallet. Efter lunchen som blev ungefär 20 min så var det att hjälpa till att plocka *fram inför knattarna skulle komma. 
*Underhållit 17 små knattar (upp till 12 år) som tur jar jag inte själv. Men det var lite kul. 
*Hem och sen ut och traskade rundan och det blev en del snack om ja det.  
*Promenerade till ICA och köpte glass som jag fortfarande inte ätit. (var grymt sugen och ibland får man unna sig något extra)
*Deklarerat (=letat efter papper och sen tog det 2 sekunder)
*Sorterat tvätt
*Ska nog sätta mig coh titta lite skolsaker nu.


Grilla och promenader är mys

Jag älskar att grilla (= älskar när pappa grillar) för jag är kanske inte en höjdare på att grilla eller jo det kan jag men det där med att få igång grillen är inte min starka sida. Jag har provat sissådär en 3-4 gånger och med samma resultat varje gång. Det börjar bra men slutar alltid med att jag håller på att spränga mig själv i nytt försäk att tända på grillen... Så att tända grillen är int emin grej helt enkelt. 
Pappa grilla kött idag och till det blev det bulgur sallad med bönor och ruccola och chili i, smarrigt värre och gjort en hummus till som var stark men jätte god.

När jag kom hem från klubben skickade jag iväg ett spontant SMS till Lia och undrade om hon ville gå med på promenad, hon var sjuk och kunde inte gå med :( jag som hade en del att berätta, men vi ska ses nästa vecka =) har lite att uppdatera. VAr så sjukt trött och funderade nästan på att strunta i promenaden, när klockan var 17 så hade jag fortfarande inte kommit iväg och hade tänk ge mig av 30 min tidigare. Satte mobilen på ringning 17.10 och satte mig på sängen. En liten stund senare vaknar jag upp med ett ryck och trro jag sovit hur länge som hellst och helt plötsligt så börjar telefonen ringa, sov bara 10 min. Tog musik i öronen och skrev lapp till de här hemma och tog min runda. Så glad att jag gjorde det för det var så skönt, kunde nästan hela runda gå i bara kortärmad och bara njöt av solen.
Visst är det trevligt att gå med någon och prata (och analysera...) men ibland är det ändå såå skönt att gå själv och bara kunna skingra tankarna helt själv. Jag han tänka på allt och ingenting, men mest var det nog ändå ingenting idag. Bara gick och jag njöt verkligen.

Fick svar eller lite svar

Efter en natt av lite för lite sömn pga olika saker så var det bara att pallra sig upp ur sängen när klockan ringde. Kan meddela att var inte allt för pigg när klockan ringde strax efter kl 6 kom upp ur sängen strax innan halv 7 och det var bara leta fram jobbkläder och fixa en macka. Satt i bilen redan 06.55 och på väg till jobbet. Va fort det går när det int eär några bilar ute, var på jobbet strax efter halv 8 och jag som trodde jag skulle var aförst men M hade redan varit där och öppnat.
Är förvånandsvärt pigg ändå efter natten, men jag somnade ju strax innan midnatt men problemet var att jag vaknade runt 02 och låg vaken i  1 ½ timme innan man somnade om igen. Skönt att veta att snart ska man gå upp. KOmmer väl slockna poff i natt när lägger huvudet på kudden. Se till att int elägger mig allt för sent, ska bvara på jobbet senast 7.45 imorgon med.

Igår skrev jag om ett mess jag fick så fick jag svar senare men kanske lite konstigt var det men det löste sig ganska bra svar.

På återseende, nu ska jag åka upp till hotellet och bädda....

Seg....

Sitter här hemma framför mitt skrivbord och datorn och klockan är lite över 22.00 och gör ingenting. Lite seg är jag faktiskt och lite uttråkad. Fick ett roligt mess nyss roade lite men lite konfunderad blev jag ändå, hoppas på ett svar. Imorgon ska jag jobba så ska upp tidigt, jätte tidigt, ska åka hemifrån senast 07.00 för att vara på jobbet kl 7.45 senast. Vi öppnar 08.00 och jag lovade att vara där lite innan. 

Dagen har varit sååå lång och det känns mer som söndag än fredag. Men kan bero på att onsdagskvällen blev mer som lördag kväll och sen varit ledig nu i 2 dagar så skönt att ha helgen framför sig :) 
Hunnit med allt jag skrev upp som jag skulle göra. 

Jag och Maria var ute och sprang i Ensta på morgonen förmiddagen, sen var vi på IKEA. Också hunnit med att plugga lite och handlat lite mat. Började med maten och när mamma och pappa sen kom hem lagade jag och mamma mat. Det blev mat framför TVn men inte framför Så Ska Det Låta utan framför basket SM-final 2 mellan Solna-Sundsvall. Solna vann och leder nu med 2-0 i matcher och kan avgöra uppe i Sundsvall på måndag. 
Nu sitter jag och kollar på lite Youtube klipp eller lyssnar på låtar.

Sova kanske näää inte trött, bara lite uttråkad, kanske ska sätta på en film som man kan kolla på. Vad sägs om LOVE AND BASKETBOLL var länge sen och en av de bästa filmerna som finns.


God morgon!

Sitter här framför datorn och borde egentligen gå ner och äta frukost, men har inte riktigt vaknat till liv ännu. Varit vaken sen kl 9 ungefär men pallrade mig först upp ur sängen för cirkus 30 min sen. Kollat lite sidor på nätet, bla Garpens blogg och läst om hennes vidare äventyr i NY.

Nej men tänk om man skulle ta och gå ner och äta frukost och samtidigt messa Maria och bestämma en tid vi ska springa. Runt 11 är det sagt att vi ska springa runt i Ensta, just nu känner jag ingen motivation alls men kanske ändras. Igår var jag stört trött och halvsov mellan 19-20 och sen kom äntligen mamma och pappa hem (vid 21 tiden) med lite mat, pizza. För mig blev det en halv barn pizza sen sa det stopp, inte hungrig bara trött. Somnade strax innan 23 och lyckats sova drygt 10 timmar vilket var helt underbart.

Annars ska dagen se ut så här:
Frukost
Ensta och springa
Ikea med vän (blev bestämt nu)
Plugg
mera plugg
Basket på TV samtidigt ska jag laga mat till mor och far

Så nära men så långt borta ändå

för egentligen var det inte mer än ett par 100 meter bort men på samma gång kändes det som det var så mycket längre bort. Det var så nära men ändå så långt bort.... Åhhh ja ibland rör det till sig helt och hållet för en.
Visst är det lite jobbigt ändå som sagt om man inte har åldern inne eller att ibland ha det och ibland inte ha det....


Årets första runda = tävling

Torsdag 1 maj och det är en RÖD dag vilken ändå betyder att man är ledig. Så igårkväll ställde jag inte klockan på 06.45 bara för jag tycker det är så kul att gå upp tidigt, nej verkligen inte. Planerna var att gå upp vid 07.15 så skulle ha ca 30 min på mig att snoza, det blev 45 min snoza och när jag väl klev upp ur sängen kunde jag bara konstatera att mamma och pappa inte ens gått upp. Jag gick upp och klädde på mig lite kläder som kunde passa att spela i idag. Skönt att vädet int evar så kallt, förra årets första runda hade jag massa kläder på mig.

Jag åkte till landet kl 8.22 efter att ha fått i mig ett glas mjölk och ett glas nypondryck och en frukostmacka nedstoppad i väskan. Upp på landet och hämta golfklubbor och skor, sen ut till klubben.

Var i ovanligt god tid för att spela klubbtävling, men har man knappt hållit i en klubba på 7 månader så. Hann med att slå lite bollar på rangen och putta lite innan vi skulle slå ut. 10.30 slog första person i lag Lena och Packet ut. Vi börjar stark med en birdie (ett under par). Sen tänker jag inte dra hela scoren även om jag skulel kunnat göra det men vi slutar iaf på 6 birdies och 1 eagle och en bogey = 7 under par och vi är nöjda men lite missnöjda med boggien... Trevligt sällskap och trevligt väder och en underbart fin bana vad mer kan man kräva 1 maj. Nä inte mycket, vi kom 2:a på vårat resultat vilket var kul, men med ett slag mindre hade vi vunnit. (men så kan man inte hålla på att tänka jämt)

Årets första runda kan jag kort sammanfatta med att den var mycket lyckad med undantag med en sak, mina utslag. Shit mina utslag var stundtals katastrof och visste inte om jag skulle skratta eller gråta!


Lovade att inte skriva

om en vissa sak, så jag tänker inte göra det. Eller egentligen lovade jag aldrig men min kompis sa nu kommer du gå hem och skriva i bloggen blablabla och då kommer jag skratta. Så bara därför tänker jag inte skriva det, hahhah.
Valborg har firats med Mutola, vi var först ute och sprang i Ensta och sedan hem och sedan lagade jag middag (kul att man kan göra någon nytta ibland inte bara våldgästa typ alltid...) Middag framför TVn och magen trycks ihop, kollade på Frusna män söker fru eller vad det heter. Vi ville se mer av Jonas för han var den som var lite gullig men bara med mössa på. På kanal 5 började sedan ett konstigt program som vi inte riktigt förstod oss på, så vi spelade Buzz istället. Det blev 2-2 hon vann på POP Quis och jag på Mega Quis.
Däremellan kom det en del saker upp på tal JA. Men jag klagar inte nej inte alls men klart man undrar lite men jag är faktiskt glad ändå, det var trevligt att ändå höra att det inte var dött lopp....Sen att någon trodde jag var full för jag inte kunde stava i SMS, hahah full på kärlek nej inte ens det ikväll, annan kväll kanske. Ikväll var jag full på Pepsi MAX, jordgubbar och nötter och det var det som personen fick till svar.

Nu ska jag sova NATTI NATTI!
(för om nästan exakt 10 timmar kommer jag att slå mitt första tävlingsslag för säsongen)

RSS 2.0