Älska glass



image64

Finns det något som är så gott som GLASS??? Jag älskar glass, så gott. Bara glass och inget annat, behöver inte vara strössel eller sås på bara glass. Glass i rån är också en favorit.

Midsommarafton senare på kvällen...

Middag och det var sill, potatis, gräslök, lax, nubbe ja massa mat...Mycket sill, men fick lite köttbullar också :) De vart som när vi var små. Ett "barn"bord och ett vuxen bord. Men det blev så naturligt, men lika trevligt ändå. Man känner sig inte som ett barn längre, inte när de yngsta "barnet" var 21 och de älsta 24. Middagen gick och vi snappsa och sjöng lite och åt massa mat. Var nästan för mätt och jag som ändå inte åt sill, men efterrätten satt som ett lock tillslut.

Jag och Anna bestämmde oss för att ta en promenix med Lukas. Kommer tillbaka och stämmningen är nja lite seg. Det hade ju snackats en he del om att vi skulle spela kubb innna och nu vart det äntligen dags. Det blev tjejerna mot killarna 4-4 kunde inte bli bättre. Jo resultatet kunde blivit bättre...ja det kanske sa allt. Sen så blev det en paus...Hände lite saker som man var tvungen att ta tag i. Så när jag kommer tillbaka sitter de där inne och ser lite sega ut. Själv behövde man tänka på lite annat, rensa skallen lite. Jag och kusin bestämmer oss för att utmana killarna i kubb, nu bara vi "barn". Första matchen går till killarna, men vi kommer igen. Följande matcher går också till killarna. Men det var så otroligt kul. Skratta flera gånger så tårarna rann. När första pinnen man kasta försvann in i busken insåg vi att det var ganska mörkt ute. Vi gick in och hämtade ficklampor. Nu började spelet på allvar. Kubb i ösregn i mörker med ficklampor och innan ett par snappsar och några öl. Det var så otroligt kul. Grannarna kanske inte tyckte det var lika kul, inte med tanke på att klockan va en bit efter tolvslaget... Insåg inte själv förren man kom in hur blöt man, ojoj. Men roligt hade vi iaf. Kom väl i säng vid kanske närmare kvart i två, så inte så sent ändå.

Midsommarafton

Jag skulle ta det lugnt på midsommarafton, det var iaf min tanke. Nu var 2 läger slut och Lena skulle äntligen få sova ut. Japp, så var tanken. Bestämde mig för att följa med mor och far. Jag somnade nästan på en gång när vi satte oss i bilen och startat resan ner till Västanvik. VAknar till för att vi ska stanna och äta och så sov man en stund till. Underbart skönt att få sova i en bil ibland.
Vart skulle vi då, jo ner till Västanvik som ligger lite utanför Motala. Där har min morbror och hans fru stuga. De var där, två av mina kusiner och en kompis till kusin.

Vi kommer ner och då sitter "ungdommarna" redan ute på verandan och efter en stund kommer ölen upp, de äldre satt där inne. Det var trevligt och lyssna lite på musik men efter en stund kom lite mygg och det börja regna lite och vi gick in. Tänkte ju skulle komma i säng tidigt men det blev närmre halv 2. 

Upp på morgonen efter vid tio och så lite frulle och sen pkte vi in till Motala. VAd skulle vi göra där egentligen, jo kompisen till kusin, Vanheden (han var så lik honom i hatt...heheh, men inget negativt alls) skulle hälsa på någon släkt han hade där. Men de var inte hemma. Vi åker till Ica Stormarknad och tar ut pengar. Där ser Filip en ONOFF butik och blir alldeles lyrisk. Han ska bara in. Jaja men ska inte klaga, jag hittade Desperata hemmafruar hela andra säsongen för 199kr. Som hittat ju :)

Sen hem igen, nu regna det lite. Tråkigt på midsommarafton. Kl är lite efter 12 när första ölen knäcks. Men sen blev det lite lugnare med det. Åt lite lunch och sen var det uppehåll och vi gick ner till medevi och tittade lite på midsommarfirande. Tiden gick och det var trevligt därborta.Dags att komma hem byta tröja och så var det snart klart för mat.

Livet är inte rättvist

Nä livet är inte alltid rättvist. Mycker saker har hänt de senaste dagarna.

Hänt mycket kul saker, midsommar var helt underbart.
Men just nu är det saker som inte är lika kul som också hänt. Min kompis pappa gick bort i natt. RIP Jan och jag tänker på dig Helena, du vet att du kan ringa när som hellst om det är något. Min kusin ligger inne på sjukan och ska operera blindtarmen. De tror iaf att det var det. Tänker på dig och hoppas att du blir bra snart. 

Nu ska jag sova och tänka på dig! <3  

Så var läger två över också...

Efter att ha bott ytterligare ett par nätter i min "egna" säng på golfhotellet så var andra lägret också slut. Ganska skönt om jag ska vara helt ärlig, äntligen skulle jag få sova. Trodde jag ja. Sen var det midsommarfirande som väntade nere i Västanvik och jag som skulle ta det lugnt. (men mer om det senare).
Visst ungarna var stundtals jobbiga och man ville ta den ena och slå den andra med (nej så får man inte tänka). Men man får så mycket tillbaka av de så då är det värt det.

Lägret flöt på bra fram till sista kvällen. Där blev det lite hack i maskineriet men som tur ordnade de upp sig utan större skador. Det blev ingen spökvandring pga av en liten skada och lite få spöken... Men istället för spökvandring blev det ett sent dopp i poolen, ja de kom upp ur poolen vid midnatt. Sen läste vi spökhistorien som de väntat på. Sen kunde de flesta gå och lägga sig, men de ville inte ha öppna fönster de kanske kommer in någon då.
LÄgrets sista lunch är klar och helt plötsligt är det 20 juniorer som är på väg över 18 farwai...shit ungar säger jag och puff. De måste ju tänka de kan inte ut och leta boll nu, de är ju andra människor som spelar på banan. Vi springer ut och ser nu alla junisar utanför jordkällaren. Hahhah detta var ju allt för gulligt, de har gott och undersökt både jordkällaren på första hålet och smedjan vid vägen. De kommer tillbaka och säger att de var verkligen sannt de vi läste igår, de hängde snaror och sånt i smedjan...Ibland är ungar bara för underbara.

För att beskriva lägret med ett par ord kan jag säga, mycket golf, mycket bad, många poljetter (eller vad hetter det nu) mycket skratt och INGA KEPSAR I RESTAURANGEN!

Varför Leniz???

Idag fick jag frågan varför kallas du för Leniz? Inte vet jag var mitt svar. Killen jag fick den av var ju en av de som började kalla mig för det.

Kallas egentligen bara det av några, de på skolan där jag jobbade. Började med den klassen jag jobbade i och så blev det några på fritids och så på golfläger kallas jag det. Eller av chipparna på golflägret kallas jag det. De säger aldrig Lena de säger bara Leniz, inte vet jag riktigt varför och inte de heller för de kunde han inte svara på själv... Så jag vet inte. Plånkan kanske kan svara på för han e en av de som säger det jämt.

Trött och grinig...

Just nu känner jag mig bara trött och grinig....Ungarna sitter och kollar på film och jag har lånat en dator på klubben, blev jag lite gladare. Man kan inte tycka alla ungar man har på läger men man ska inte vilja skjuta ungarna heller. Men ibland så går de mig på nerverna, jag blir tokig. När man måste säga till en person för olika saker hela tiden. Inte så att det är kul att säga till samma person hela tiden heller, det är bra jobbigt.... Men chipparna är annars jätte gulliga och snälla. De spelar en massa massa golf och badar ganska mycket. Men så länge de tycker det är kul så. En lite pajsare sa idag, när tar lägret slut och vi säger på torsdag, då svarar han åhh kan vi inte vänta till nästa torsdag.

Jag är SKIT trött just nu och ska snart gå och lägga mig och sova en stund i en stol inne i filmrummet. Hur jag ska orka träna på torsdag är ett under. Körde bil idag i 5 min för att fixa muggar till chipparnas läska och chipps, va underbart det var att komma ifrån och bara få vara helt själv.... Annars har man chippar runt sig från morgonen till sena kvällen och där mellan så sover man i ett rum och då slocknar man på 5 sekunder. 

Ska bli underbart att komma hem till en egen säng och få sova. Har sovit hemma 2 nätter sen den 8 när slutade skolan. Varit ledig och inte gjort någonting ingen dag kom jag nyss på. Tävla på helgen sen läger, lägret slutar och man jobbar 3 timmar sen jobba man 11 timmar dagen efter sen barnvakt och sen nytt läger. 

Men ska inet bara klaga, men nu är jag trött och grinig. Men det är jätte kul att vara ledare också, nästan jämt....Annars hade jag aldrig gjort det. 

TAck och hej för mig!  

Juniorläger

Första juniorlägret är klart. Nu e jag bra trött, men just nu har man kommit in i en andra andning eller vad det heter. Nu är jag pigg, men egentligen är ja jätte trött...MEn ska sova snart.
Men vad har vi hittat på under lägret då? En massa, allt från golf till spökvandring.
Men några höjdpunkter under lägret.

*När tjejerna skrev -Akta vi har golfklubbor här. De skulle sova med sina träklubbor om någon av killarna kulle komma...Ja och de är banarbetare och inte barnarbetare...
*När G byter hål och barnens miner när hålet blev flyttat 5 meter bort...
*När ska slänga i W med kläderna på. Har du mobilen i fickan? Aaaa. Ta ur den då och lägg den där. Okey svarar han och sen forstätter han att streta emot innan han badar med alla kläder. 
*Spökrundan och jag som lovade att inga polaker skulle vara inblandade, men mig skrämmde de livet ur innan vi ens hunnit börja gå.
*Deras utveckling i golf.
Det kunde inte blivit bättre, det var riktigt bra och skit kul läger!
 
Nästa läger kommer säkert bli lika bra.

Trött...

Nu är jag trött som bara den. Jobbat sen kl 06.45 imorse och igår jobbade jag till 19.30. Men jobbade bara några timmar igår men om det varit bara jobb så hade ju det varit lugnt. VArit ledare på junioläger från måndag morgon till tor e.m Jag är helt slut. Så jobb idag och så barnvakt imorgon och så jobb på söndag oh så börjar nästa junisläger på söndag kl 16.00. Sen när det slutar på torsdagen så ska jag börja mitt sommarlov och passa på att sova ut. Men sen är det midsommar och har fortfarande ingen aning om vad jag ska göra alls. Känner lite den dagen den sorgen. Men med den inställningen så kan det bara bli bra ju, tror på det. 

Nu ska jag jobba lite till innan jag somnar och sen ska jag hem när mamma hämtar mig och sova lite. Har inte haft någon bil denna veckan så varit fast här ute på klubben från förra söndagen. Men som sagt varit fullt upp hela veckan. En påse poppcorn och ett glas Cola ikväll så somnar jag gott....heheh brukar man inte säga ett glas vin så somnar jag gott...

På junioläger....

Så var knoddarna i säng och man kan få sin timme eller så i lugn och ro utan knoddar. De ligger nu och förmodligen sover i sina sängar, men tror egentligen inte alla sover....Men trötta var de idag iaf när de kom i säng. De kom i säng en timme senare än planerat, men det kanske vi ledare har oss själva att skylla. Börja med att vi slängde i två chippar i poolen med kläderna på så blev det en till och en till...Sen åkte vi själva i och sen var nästan alla i...Men de hade kul :) De är snälla barnen men visst är det ändå skönt när de sover.....


Det man inte har i huvudet får man ha i benen (bilen)

Igår packade jag allting, trodde jag. Redan när jag kommit upp på landet inser jag att jag har glömt min Ipod och jag förde inte över pengar. På väg ner till golfklubben idag kommer jag på fler saker jag glömt, tog inte med mig planeringspapprena till lägret, men ordnar sig ändå.
På väg hem sen från golfklubben, kommer jag på fler saker jag glömt. Bestämmer mig för att åka hem och hämta fixa, blev en hel lång radda med saker.
*löparskor
*Ipod
*laddare (visserligens pappas)
*en skiva jag glömde
*maila över lägerpapper
*föra över pengar, bra så jag kan hämta allergimedicin
*Sen skulle jag till Coop och handla skruvar och en borste till pappa.

Så det man inte har i huvudet får man ha i benen. Men i detta fall var det skönt med bil hade varit långt att gå.

Imorgon är det DM lite nervös nästan var jag innan, men nu känns helt ok. Sen efter DM blir det till klubben och sova, kanske en löptur först och sen på måndag börjar läger 1.


Telefonkö

Sitta i telefonkö är nog ett av de mest tråkiga som finns. Suttit för ofta de senaste dagarna i telefonkö. Skulle byta operatör till mitt abonemnag och de har gjort alla fel man kan tänka sig. Inte jag som har gjort fel, utan de är faktiskt de. Jag kommer bli tokig, men mitt abonnemang går ut den 15 så efetr det har jag typ ingen telefon som funkar om de inte löser detta nu snart.
J*vla telefonköer, så segt att sitta i.


Sommarlov

Examinationen är klar. Mailat iväg den till mamma så hon kan få skriva ut den, eftersom  jag inte har någon svart färg i min skrivare. Inte så snyggt kanske att skriva ut i rött, eller snyggt men tror min lärare föredrar svart text. hihi

Så nu har jag en massa som skall göras till helgen, men ändå så har mitt SOMMARLOV börjat. Ska visserligen jobba lite i sommar och börjar redan nu med nästan 2 veckor på golfklubben som lägerledare. Men först måste jag fixa det sista inför det. MAila iväg den sista informationen till läger 2 bla.

Men solen skiner så ska sola mina vita lår och min vita mage lite idag också :D


image49

Ska göras snart..

Denna vecka är rätt knapp med tid, ja finns en del saker jag listat som skall göras innan jag får sommarlov.
Den första kom idag och den får jag då pricka av.

( x ) Flaggtävling 6/6 -07
( x ) Skriva klart examinationen 8/6 -07
(   ) Ringa läkaren efter mina recept för allergin 8/6 -07
(   ) Inspel kommer jag hinna på fredag
(   ) Lämna in examinationen på lhs senast fredag em kl 14.00 lr 15.00 ? 8/6 - 07
(   ) Triss Lady 9/6 - 07
(   ) DM på Sigtuna 10/6 -07
(   ) Läger 1 11-14/6 - 07
(   ) Läger 2 17-21/6 - 07
( x ) Börja mitt sommarlov :D  8/6 -07


Golfbränna är snyggt...

Golfbränna är snyggt....Vita fötter, vita lår och vit mage och vit halv rygg. Gick idag i linne och kjol. Jätte skönt att spela i kjol, har en golfkjol som är super skön. Inte så att jag brukar klä upp mig i kjol när jag lirar golf, men det är riktigt skönt med golfkjol. Det är små "cyckelbyxor" i vilket är skönt. Det är faktiskt skönare med kjol än med shorts när det är riktigt varmt. Men som sagt av detta får man sån fin golfbränna. Det är inte alltid till en fördel att bli jätte lätt brun. Idag har det varit riktigt varmt ute och min rygg ser ut som Danska flaggan. Den är röd och så har den vita steck efter mitt linneband, men sen där linnet är på ryggen alltså nedre delen av ryggen är jag jätte vit...

Skulle kunna jämföra min rygg med Danska flaggan eller om man tar Polens och vänder upp och ner på. 

image63

Trot eller ej, men det bränner inte så mycket, som jag själv skulle tro heller....
Lena eller nu kräftan...


Flaggslaget

Idag kl 7.15 kom jag inkörande på parkeringen på golfklubben. Där möter jag min spelpartner för dagen och de två jag ska gå i samma boll som. Går ner till rangen och slår lite och på vägen ner kommer jag på att jag glömde min macka hemma på bordet. Smart där, det var ju min del två på frukosten del ett var min gröt som jag åt.  Jaja jag klarar mig. Hinner med lite puttar och kl 08.00 slår killarna ut och sen jag. Vi börja lite knackigt men efter ett par hål så gick det bättre, från hål 7-18 spelade vi riktigt bra. Tävlingen var en kombinerad flaggtävling (sätter ner en flagga när slagen är slut) med en Irish greensome. Vi fick spela vidare på "lilla" banan. Vi lyckades håla ut på hål 2. Dags för lunch och det var skönt, sen blev det en väntan. Hur hade det gått, vi visste inte så mycket eftersom vi gick i första boll. Men det gick riktigt bra, vi vann :D Wieeee riktigt kul.

07.00 söndag morgon slår jag ut...

Trodde knappt på det när jag läste det från första början. 07.00 shit... Jag ska starta kl 7.00 på DM på söndag, det ändå jag kan se som possitivt med det är att jag går en 2-boll i första bollen. Men jag kommer typ åka hemmifrån kl kvart i 6 shit.
Det är tur att lägret inte börjar från på måndag morgon, jag kommer vara helt slut på söndag kväll efter 36 hål och gått upp i ottan....


Bilder från roadtripp

Tänkte det var dags att lägga in lite bilder från min och Puffs roadtripp.

image51
Än så länge på rätt väg

image52
Första bensträckaren och toabesöket utanför norrköping.

image53
Bensträckaren slutade med milkshake

image54
VARFÖR ser jag så rädd ut???

image55
Vårat rum på Ifö hus

image56
image57
Utsikten från rummet, ganska nice.

image58
Packning

image59
Gunilla är ganska ful och hon saknar takt och ton hon har allt man kan önska att man aldrig nånsin fick.....
Allsång på häg nivå
För jag har hittat en pojke som e snääääll...han sjunger roliga ramsor för mig varje kväll...åhhh

Dett får avsluta bilderna från denna lilla tripp.
Kommer snart en skiva med Roadtripps bästa!

Hur man gör av med överskottsenergi kl 22.14

Efter kl 20.00 satt jag och funderade ut hur jag skulle göra av med min överskottsenergi som jag hade. Tror jag är lite övertrött. Gå ut och gå kanske, men fick ingen med mig. Springa nä det orkade jag inte. Kunde följt med mamma och pappa med Lukas men det blev inte så... När jag inte fick något svar om promenad så satte jag mig framför datorn en stund istället och pratade lite i telefon. Blev ett kort samtal men vännen skulle ringa upp om ca 30 min. Då kunde jag ju inte gå ut, hon skulle ju ringa. Blev lite msn med Okla och under det samtalet kom jag på vad jag skulle göra. Jag kan ju cykla och köpa en glass på macken. Ja så gör jag. Klockan blev strax efter 22 och jag gav mig iväg på cykleln. Varför knarrar den så? Måste jag ta reda på, är lite nervös att frammdäcket ska ramla av eller så... På vägen inser jag att det är lite för kallt för att köpa glass, bestämmer mig för ballerina kex eller singoalla kex, kommer fram och de är helt slut fanns bara Brago kex och där är inge goda. Köpte Digestive bars och åt en på bägen och resten la jag in i frysen när jag kom hem. Ätit en till nu och nu får det vara nog. Men om 27 min (00.00) börjar en vit månad av onyttiga saker. Så jag cyklade dryga 6 km (3 dit o 3 hem) för att köpa kex som sen var slut...hmm men jag blev av med min överskottsenergi. Har visserligen cyklat 8 km för att köpa poppcorn en gång. Från landet till macken och hem igen, är man knäpp så är man..
Snart ska jag i alla fall sova.
Natti natti från mig!

Kryssning

Jag är så otroligt trött, tror jag är riktigt övertrött, för jag känner mig så pigg. MÅste hitta på något, gå ut och gå eller nått skulle vilja springa men det orkar jag inte. Funderar på att ta cykleln och bara cykla runt lite någonstans, i med hörlurar till Ipoden och köra någonstans. Men vart? och varför denna pigghet? Varit på kryssning från lör-sön.

Vi åkte med ett gäng från mitt gamla jobb, blandade åldrar men jag var yngst....  Men en riktigt trevlig kryssning, åkte med Birka Paradise. Åkte in till stan och båten igår kom väl dit vid 17-tiden, men vi fick inte gå på båten ca 40 minuter senare, då hade några redan gått på båten från oss. Kommer på båten och går ner till hytten. Tur att vår hyttkompis hade med sig cdspelare och skivor. Tiden gick ganska snabbt till taxfree öppnade och vi gick ner och köpte bira och en macka som blev middag.
Kvällen gick ganska snabbt och det blev en del öl och en del som försvann i hytten också...Sen gick vi upp till de andra och sen var det kareoke och schlager musik innan det blev discomusik. Därmellan han vi gå förbi ner till hytten för att svalka strupen lite. Kvällen slutade med att vi kom i säng vid 4 tiden. Då var man lite lagom glad.....räcker med att jag säger så.

Vaknade ett antal gånger på natten och hade verkligen ingen aning om vad klockan var eftersom att mobilen var avstäng för batterierna var slut. Det var en konst att ta sig från min säng in till toaletten (och det var ca 1 meter). När man kommit in på toaletten så blev man så illamående, det stank öl och instänkt där... Men tur var det att man inte märkte från på morgonen när man gick upp hur illa det verkligen luktade i rummet. Det var varmt och luktade en massa öl. En dusch på morgonen ( mer 12.30-tiden)  så var man pigg och glad. Upp på soldäck till de andra.  Jag och Motola bestämde oss för att gå och köpa en macka till frukost. MEn shit vilken kö det var, det blev en påse Gott och blandat för Motola och själv ingenting men en liten stund senare så gick jag ner och hittade glass :) en MAgnum klassik och det blev min frukost. Efter det kunde vi sitta uppe på däck och bara njuta. Låg en stund på mage och en stund på rygg och sola, skönt, man var lite halvt väck. Underbart att få sola och vila på samma gång. Ligger på mage och är lite halvt borta så känner jag hur någon nuddar vid armbågen öppnar ögonen och där ligger en av killarna som var med och tittar på mig...aaaa blev nästan lite rädd. Han säger hört att du lirar golf, japp stämmer ju. Får se om det blir någon runda i sommar?? Fick iaf höra det att vi skulle lira i sommar.

Efter båten stannat och blev vi praktiskt taget ivägkörda från hytten. Städtanterna var så oroliga att vi skulle missa landgången...Vi åkte till Medborgarplatsen och gick in till Sveriges segaste MCDonalds. Det tog en himla tid att bara få en BigMac. Men fick en helt nygjord hamburgare =)
Vi avslutade på Snaps uteservering med en cider och en öl. Det var riktigt skönt i solen. Sist en tunnelbanetur til Mörby. Äta Nivea lotion? Jag som trodde man skulle ha det på sig och då inte så man fortfarande är vit i ansiktet. Hahahha

Vilken trevlig kryssning =) Lena Like  

RSS 2.0