01.50 på Statiol någonstans....

Jag - Har ni öppet hela natten?
Statiolkillen - Ja typ, hade du tänkt stanna hela natten?
Jag - Näää verkligen inte, mamma är på väg att hämta mig.
Statiolkillen - Jaha
Jag förklarar varför jag är där och hur jag kom dit.
Statiolkillen - Alltså JAG HADE BYTT LAG PÅ EN GÅNG! Jag hade bytt lag, FY FAN!
Han går och hämtar en stol åt mig och ler lite och kollar inte på mig längre som jag är en alkis eller nån som rymmt hemmifrån....
Strax efter kommer mamma och plockar upp mig, jag springer ut genom dörren och säger tack och vinkar hej då.
Statiolkillen vinkar tillbaka och säger Hej då.

En av mammas första kommentarer när jag berättar är, bytte ni inte nummer han var ju rätt söt.

Denna konversation låter som hämtat från fyllan, men icke den är hämtat från resan hemmifrån Eskilstuna som inte slutade i Täby utan någon annanstans.... och inte med min vilje....

Bättre idag

Inatt har jag sovit helt ok, även om skulle kanske kunnat sovit en timme eller två till, fast visserligen låg jag och sov mellan 17.30-19.00 igår också. Sjukligt mår jag bättre och kanske försvinner det istället för att brya ut.

Nu är det en promenad till jobbet som gäller och så jobba hela dagen. Efter jobbet möter pappa mig och vi ska åka till centrum för jag ville kolla lite saker. Bok, smycke blandannat. Måste passa på när vi inte har någon träning nu en fredag och hinner inte till tjejernas träning heller då jag slutar 16.30. Nää nu måste jag gå om jag ska hinna till jobbet, idag avgörs också Sverige mot morgonzoo som jag vanligen följer eftersom jag går till jobbet samma tid varje dag precis när de går.

Tack och hej för mig!

ARG, BESVIKEN och trött....

Ja med tre korta ord kan jag sammanfatta onsdagskvällen. Detta handlar nu inte bara om matchen utan om så mycket mera, en sån här sak kan bara inte få hända. Alla har väl rätt och sova utan att känna sig bortglömd, men tack för den. Däremot TUSEN TACK till mamma och pappa som hjälpte mig hem vad skulle jag gjort utan er? ♥

Men för att skriva nått om matchen. Vi kom till Eskilstuna ca 50 min innan matchstart men kan inte skyll på de att vi var sena till match att vi lira så illa i början. Allt handlar om inställningen vi har innan matchen! 
Egentligen har jag inte så mycket att berätta om matchen för just nu är det så mycket annat i mitt huvud som präglar denna resa.

Eskilstuna 016 - Täby Basket 77-72 (17-17, 16-24, 20-16, 24-15) Kanske säger siffrorna lite hur matchen var. Vi började inte bra och kanske därför det står lika, men rycker upp oss lite men slarvar för mycket i försvar. Vi kan tacka de för att de inte fångar många av sina passar på breaken och springer i fler poäng mot oss i början. Inför andra perioden leder vi med 8 poäng men har efter tredje tappat ner detta till 4 poäng. Vi leder matchen till slutet av sista perioden då går Eskilstuna om och vinner matchen. Vi kan inte skylla på att vi inte orkade att de skulle ha mera kraft i benen än oss, vi hade helt enkelt fel inställning från början av matchen.

Efter matchen var det mycket känslor som jag gick igenom på bussen. För att ta fram nått possitivt med de hela så missade jag bara 1 straffkast (av en del) och det var betydligt bättre än mot Järva senast. Gjorde även mina 7p för Mickan som inte spela pga skada :( och så gjorde jag lite egna poäng, totalt 16p. Det var länge sen jag kände så här och visst var det skönt att få skriva av sig lite på bussen, tack för att ni lyssna på mig, sen att ni har såååå olika perspektiv på det hela gjorde nästan saken bättre faktiskt. Nu vila från basketen i 4 dagar (tor, fre, lör o sön) och det ska bli jätte skönt om jag ska vara helt ärlig. Visserligen har jag 94 match på lördag men det ska bli kul, även om det är bortamatch, de tjejerna har fått mig att tänka basket på ett annat sätt.

Nu laddar vi batterierna och tar nya tag mot Visby borta. Besökt Visby några gånger med då med golfklubbor och nu istället med basketskor, ska bli intressant.


Laddar upp med C-vitamin

Sitter här och dricker C-vitaminbrus med jordgubbssmak inte den godaste kanske men får i min lite C-vitamin ändå. Ska gå och lägga mig nu inom snar framtid, men först ska håret få torka lite till....vi skyller på de. Nää men ska faktiskt hoppa i säng snart.

Vaknade med att jag känslan NEJ INTE HA ONT I HALSEN känslan, men det bröt aldrig riktigt ut. På jobbet så var det ganska lugnt har varit ute en hel del vilket var skönt ändå trots att man kände sig krasslig. Vi spenderade utestunden på f.m nere vid fotbollsplanen och barnen sprang och sprang och var helt slut när de kom hem.

Maten var ingen höjdare, jag och fickbullar är verkligen inte bästa kompisar. Däremot ryktas det om lasange imorgon och det gillar jag och bra uppladdning inför kvällen. Imorgon spelar vi match mot Eskilstuna mot ja Eskilstuna och då ska jag F*N vara frisk.

Idag har varit en full dag, jobbat, 94 träning, egen träning och däremellan har jag tagit två stycken power naps på ca 10-15 min och det har kännts som jag sovit i 1 timme. Ser nästan fram emot bussresan hem imorgon och kan sova på bussen även om det inte är så lång resa, men jag lär somna ganska fort efter matchen.

Nej nu ska jag sova! Natti Natti och hur det går på matchen imorgon får ni reda på på torsdag för tror inte orkar blogga imorgon när kommer hem. Blir nog lite sent och eftersom jag lämnar huset vid 7.45 imorgon och sen går till jobbet och sen direkt till samling så blir det nog att sussa direkt när jag kommer hem.

Grus, slät sten och löv ida händer det grejer...

... ja vad ska man säga. HAhahah

Sov länge men hunnit med massor

Gick som sagt upp ganska sent idag och mamma hämtade mig och vi var på en lägenhetsvisning som var ganska intressant. Pappa ska försöka få kontakt med banken imorgon och så har han lovat att gå dit och kolla imorgon när de också har visning. Jag har möte då så kan inte kolla med honom. Ska bli spännande att se denna utveckling....

Jag lämnade av mamma och åkte ut till Tensta för att kolla på Tensta-Ockelbo. Nää inte bara därför men Okla var där så skulle träffa henne lite och så var ju Lisa där och spelade i Ockelbo. Matchen var ingen höjdare alls, Ockelbo förlorade men inget av lagen spelade bra. Jag missade första 8 min och när jag kom stod det 12-12 sen drog Tensta, men Ockelbo hade tydligen spelat riktigt bra första 5 min och lett med 2-9 va hände sen??? Som sagt varken Tensta eller Ockelbo spelade bra. När vi mötte Ockelbo var de betydligt bättre och jag undrar lite vad som hänt med Ockelbo idag, för de var inte bra idag. Trist men hoppas att det vänder för de och att de går bättre för de i de senare matcherna. Sen har jag andra synpunkter kring matchen som jag inte tänker dra här.... beteende på och utanför planen och vissa konstiga beslut. Säger bara 3 fauls är ingen fara låt den som är bra spela, de låg ju för 17 under med 25p. De skulle inte kunna gå om hon inte var inne på plan ändå....

När vi sedan väntade på att prata med Lisa efter matchen gick jag bort till lilla kiosken och köpte festis och där stod domaren som dömt och han började snacka. Han hade lite mer koll än jag trodde, heheh. Han hade dömt oss mot förlusten mot Blacke, att han kommer ihåg sånt. 

Från Tensta körde vi till Centralen där jag och Okla satt och fikade och pratade om dittan och dattan. Om allt går i lås nu så kommer jag snart och hälsar på Okla i Linköping en helg och det är snart och det ska bli riktigt kul. 

Planer smids också redan för en Stockholms helg, tror det blir jag som får stå för boendet då. Men det är tre olika serier som ska klaffas till att vara en spelfri helg. Ja eller om vi har hemmamatch på lördagen kanske det ändå funkar, men nu är bollen i rullning i alla fall och det är kul. 


Okla på fik på Centralen

 

Jag fick en klubba!

Kvällen igår var toppen!

Garpen kom och hämtade upp mig och vi åkte och köpte mat på Eldorado och snäll som jag var fixade jag en klubba till Mutola ;) Fin konversation blev det, hihi

Jag - Får jag ta en klubba också?
Personalen - Javisst, lite skrattande
Kund - Men jag trodde man skulle va
ra under 16 (eller sa han 6) för att få en klubba?
Jag - Men den är ju inte till mig
Kund - Visst det brukar låta så ;)
Samtidigt garvar bara personalen.
Jag -
Men det är säkert det är till en där hemma.
Trevlig helg på er!

Kvällen fortsatte men skratt, djupa samtal, inte så djupa samtal, uppdateringar, SingStar och så lite Våghals och ett och annat glas med lite vin. Ojoj va vuxen jag blivit nu som dricker vin och inte öl/cider hahah. 

Vi gick vidare till Bruket och efter ca 3 min promenad var jag blöt om fossingen, skorna läckte lite men vad gör de jag var glad ändå. Framme fick vi lite trista besked som Mutola också blev lite upprörd av, hoppas de löser sig annars mister ju de en flera trogna kunder....

Kvällen slutade inte med ett evigt köande, för vi skippade de och väntade ut kön istället och det visade sig vara ett smart val, det var skönt. Vad ambulansen gjorde därutanför sen kan man undra? För var bara en ambulans inga polisbilar eller jo två poliser men ingen bil vad jag såg så verkade inte som hänt nått... Annan rolig sak på vägen hem, jag hittade en bussremsa som någon kanske hade ..... på så var tvungen att tvätta av den.

Skönt att sova nära och komma hem och inatt blev på höga höjder då jag inte ville sova i bubbens koja. Sov riktigt skönt och var nog lite trött ändå. Vakna vid 8 tiden att brorsorna höll på att flyga runt i sin bur men somna om ganska snabbt, var vaken en stund och snacka lite med Mutola i rummet bredvid men somna om och pallra mig upp vid kvart i 2 då mamma skulle hämta mig vid 14.25. Underbart att sova så länge brukar jag aldrig göra och jag mådde riktigt bra när jag vaknade eller en Alvedon senare.

Sen var jag på lägenhetsvisning med mamma, den var kul och sen så har jag träffat Okla.   

Singstar och ja vad mer???

Att det blir SingStar ikväll är redan bestämt men vad kvällen sedan bjuder på är det ingen som vet. Den som håller sig vaken får se. Kan avslöja att planerna går mot Tegelbruket.

Nu kom min taxi fram så nu måste jag sticka!

Blåmärkesperiod!?

Jag tror jag ska skriva in till Våga fråga på RixMorgonZoo och fråga om det är så att man lättare får blåmärken i olika perioder i livet eller vissa perioder man är i. Jag är lite så i vilket fall som hellst, ibland får jag aldrig blåmärken och ibland får jag massa blåmärken. Det spelar ingen roll då om jag får lika dana smällar vid båda tillfällena men ena gången ger de blåmärken andra gången inte. Hur kan de komma sig? 

Toker kan ge mig små men ordentligt synbara blåmärken när hon känner för de, hennes j*vla tjuvnyp och j*vlar va ont de gör. Tur att vi numera alltid är snälla mot varandra och inte "bråkar" mera.

Men nu är det inte Toker som gett mig mina blåmärken denna gång. Ena som jag har mitt på armen är från Blackematchen och ena blåmärket som jag har under knät är nog från Järva matchen och blåmärket mitt på smalbenet är från när jag "sparka" till C på träningen, men hon hade inge märke, ja vissa blir straffade med en gång....   Men det mesiga med dessa är att de gör ont och de förstår ju inte små barn så när de är gulliga och kommer och lägger sig på benen på en kan man inte rycka undan benen eller knappt säga ajajaj för då skrämmer man ju de. hahha

Men detta lilla blåmärke är inget mot de som jag fick förra året i kvalet. Kan fortfarande inte fatta hur det gick till men det fanns där i typ 2 veckor sen också och det var groteskt och ja hur jag kunde spela på onsdagen efter fått de på sön är fortfarnade ett under. Men tror jag trängde bort de onda så och bara körde på adrelanin (heter de så?) för efteråt gjorde de sjukt ont. 

 

Hoppas på sömn i natt

Kom hem från jobbet idag och var skit trött, så borde kanske sova nu egentligen. Imorgon har jag sovmorgon 30 min och börjar inte från 8.30 vilket är helt underbart. Fredagar är sköna dagar, det är chill. Jag har bara 4 barn vid mitt bord och dt är ju skönt istället för 7, visserligen är vi två pedagoger mån-tor vid mitt bord de är de andra två borden inte så jag klagar verkligen inte. Nu på fredagar börjar jag inte alltid 8.30 utan har rullande, men imorgon stänger jag 17.30 så då har jag sovmorgon.

Efter gett Lukas mat och varit ute och gått med honom så la jag mig och slumra på sängen en stund, sov nog ca 20 min jätte skönt. Sen lyckades jag tänka till lite om matchen igår och fick nog ur mig ett par kloka ord. Så sen på träningen kände jag inte för att säga det igen, men sen sa coach typ samma sak ändå.  

På träningen var vi bara 8 st, det var 11 stycken borta från träningstruppen. Några tränar med U18 eftersom de har SM i helgen men resten sjuka, skadade eller borta. Vi hade en kul träning men jag var sååå dålig, ingenting verkligen ingenting funkade. Klart som sjutton jag fattar att jag ska lägag i bollen, tror du jag missar med flit eller?! men visst i stundens hetta kommer kommentarer farande. Jag vet själv hur de kan vara, men jag är inte dum i huvudet och missar med flit. Nää bestämde mig istället för att bara passa av istället. Det dummaste jag kanske gjode under träningen var när jag blev lack under Frodo drill och råkar sparka till C men följden av att jag har ett fin fint blåmärke mitt på smalbenet. Hahaha ibland så straffar sig det direkt!

Nu ska jag sätta på mitt sagoband tror jag och det får mig hur pigg jag än är att somna inom 3 min.

Underbar läsning!

Jag läser en del bloggar, mest vänners men ibland också andra som är kul. Har några favoriter och en av dessa är våra (damlagets) kaptener som bloggar på hemsidan. Mest (99%) är det våran ena kapten Mickan som står för inläggen och jag älskar verkligen hennes sätt att skriva. Det gör inget att det inte skrivs nytt varje dag inte ens varje vecka ;) för ibland kan jag läsa gamla inlägg och bara bli på så bra humör. Jag har helt klart några favoriter på hennes inlägg.

Om löpning klockren beskrivning!
Skilda världar? underbart - jag spelar anfall! 
Vardagsseger - Är man tävlingsmänniska så är man!
och det sista My Back Pages ! Jag är nog en som ältar en hel del, även fast jag blivit grymt mycket bättre på att släppa matcher just nu!

Mickan dina inlägg är underbara!


Dagens GRATTIS!

Idag fyller en Emma 20 år och stort GRATTIS till dig på stora dagen!

Det är lustigt att för ett par år sedan eller vänta måste ju varit typ ganska många år sen nu, du gick ju i högstadiet då och jag jobbade. När vi åkte buss och inte visste om vi skulle hälsa eller inte, hahah kul att man kan skratta åt det nu i alla fall. Från det till att en period sammåka till nästan alla träningar i veckan... Nu är det inte så längre att vi sammåker vi var bättre på det förr. Jag åker ju ändå förbi dig till några av våra träningar.

Stort grattis på födelsedagen!!! 


Tankar efter Järva borta!

Så var man hemma igen efter matchen mot BK Järva - Täby. Vi torskade med 73-65 och vet egentligen inte va jag ska skriva om matchen. Men vi torskar 3 av 4 perioder, går upp i ledning med 4 min kvar och de bombar i två 3or på oss och vi torskar sedan matchen. Vi låg under från typ första början och ja jag har inget mer att säga om matchen, jag är helt tom och helt j*vla slut.

Istället tänker jag skriva ner lite som rör sig i mitt huvud.

Jag jobbade till 16.30 promenerade hem och slängde i mig lite mat och packa väskan för att sedan samlas i Tibble 17.40. Åkte till hallen och var där och hann lagom byta om och höra lite musik innan coach kom in och snacka. Hade en bra känsla innan matchen men ändå inte samma känsla som jag brukar ha. Den där lite nervösa känslan jag brukar ha fanns inte där. Vet inte om det var på gott eller på ont. Vi hade lång uppvärmning planen var tom länge, den där nervösa känslan kom inte då heller. Jag lyssna på mina favvolåtar under uppvärmningen och klart att jag har några "måste" när gäller låtar.

Fick se lite folk i hallen som gjorde mig glad och lite extra taggad. Inte så ofta konstapel är och kollar och hon får mig glad.

Matchen startar och där slutar typ mina minnen eller kan ju säga saker om matchen men varför älta saker jag inte vill älta. Jag hatar och förlora och jag ja jag hatar det helt enkelt. Efter denna förlust kände jag en tomhet, jag missa sjukt med straffkast det var såååå dåligt. Så dålig på straffkast brukar jag inte vara, va hände där liksom blir så arg och besviken på en sån skit sak. Straffkast ska jag typ skjuta 90 % på eller åtminstone 80 % det gjorde jag inte idag.
Efter matchen kändes det som att allt slit var i onödan.... ja vafan vill inte alla eller vad det nu var så.... Sa till mamma och pappa när vi nästan var hemma. Har ni märkt att jag inte är sur eller arg. Nästan chockad över mig själv?! Men kanske är jag inte så djupt besviken över min egen insatts utan egentligen ganska nöjd förutom straffarna då.

Ingen aning om vad jag gjorde i poängväg, men vet att det borde kunnat vara en hel del mer om jag lagt i mina straffar, FAN!!! Det är inte poängen som räknas och därför skiter jag egentligen vad jag gjorde för jag vet att jag slet och fick lite utdelning för de iaf. Tror jag spelade hela sista och vet att jag lackade rejält en gång och drog en faul ryggen på en tjej mycket för jag var arg. Skulle hoppa på returen och hon stod framför mig och jag hoppa och slog till bollen ovanför henne, när domaren blåste faul sa jag ingenting, visste så väl att det var faul. Men ibland måste man få lacka! 

Nu ny träning imorgon och lediga på fredag, lördag och söndag och det ska bli ganska skönt och sen träning måndag och tisdag och nästa onsdag åker vi till Eskilstuna på match. Nya tag då och då ska straffarna i!   


Paket på posten

Idag när jag kom hem från jobbet (va konstigt det känns att skriva, men verklighet) så hade jag fått två paket. Ett från cdon.com och det andra var nallebudet som jag berättade om tidigare. Från cdon hade jag beställt två dvd filmer och en cd skiva. De hade också kommit idag, alltid kul att få paket ävem om de innehåller räkningar.... men bästa med denna räkning är att jag kan betala när jag fått min lön.

Detta låg i paketet.

  

Nallebud

När jag kom hem idag så hade jag fått ett nallebud.

Tack så jätte mycket!!!


Skolan slut!

När jag gick ner för trappan idag efter jobbet så insåg jag en sak. Va skönt jag kommer nu kunna komma hem och inte ha några måsten att göra. Inga arbeten, inga böcker som borde läsas, inga grejer som borde göras och det känns så himla underbart. Jag kan bara komma hem från jobbet och sen vänta in träningen. Det ända jag har som måsten just nu är ju att planera 94 träningarna, men så mycket är inte det ändå.

Nu kan jag läsa en bok och njuta igen, jag läste sjukt mycket böcker för att var mig i sommar och jag ska börja läsa de jag hittade igen. Nää inte samma böcker men samma författare. Men första av allt ska jag läsa en bok som jag fått låna, den heter Bäst när det gäller!


Sista arbetet inskickat!!!

Jag har nu skickat in sista arbetet och tänker fira med blåbär och hallon paj som nog blir en paj.

Känns jätte skönt att det är slut nu, även om det inte är slut från man får reda på om sista arbetet är godkännt eller ej men ändå helt underbart.  

Blackeberg - Täby

En helt annan känsla hade jag inför denna match, den här känslan som jag hade idag vill jag hitta tillbaka till på onsdag. Jag kände mig lugn och kände fan va kul det ska bli att spela, fast samtidigt kände jag ingen press, varken från mig själv eller från någon annan. Jag kände bara ett lugn och jag vet att förra gången i Vällingbyhallen gick det riktigt bra för mig och jag hade en bra känsla i kroppen. 
Snacket jag hade med coach på torsdagen tror jag ändå på ett sätt lugnade ner mig lite eller egentligen var det bara skönt att få ventilera lite tankar. 

Matchen började med uppkast och sedan fick jag äran att göra de 5 första poängen. Vänta nu Kråkan hur många skulle jag göra för dig? 5 var det inte så och en and one, som jag startade ju ;) Först en vänster layup tror jag tom la i bollen med vänster det händer ju inte allt för ofta och fick And one och den satt. Sen resten av matchen flöt mest på även om bollen inte alltid ville gå i. Helt ärligt har jag ingen aning om vad jag gjorde, blir lite kul imorgon och se. Jag var nöjd med min match efter matchen och det är kul. 

Annars så inledde vi matchen bra och hade riktigt bra fart i första perioden, andra perioden hittar Blacke mera i sin zoon och vi blir lite mera stillastående. I halvlek leder vi med 30-20. I tredje perioden vet jag inte vad vi gör, jo spelar riktigt illa. I anfall är vi stillastående och i försvar är vi rundstolpar, vi förlorar tredje med 22-6 (pinsamt) så dåliga är vi inte. Mellan tredje och fjärde säger coach ett par väl varda ord och om att höra hans besvikelse fick iaf mig att bevisa nu j*vlar ska vi in och kriga och vända detta. När vi kommer in på plan i fjärde är det som ett ntt lag kommer in på plan och ska bevisa att detta ska inte rinna oss ur händerna. Vi sliter och krigar och spelar bra basket. Vi går om och vinner matchen med ett par poäng. Kommer inte ihåg siffrorna och matchen är inte uppe på nätet ännu. Vinsten är en riktig lagseger och i sista perioden är det inte bar en som rycker upp sig utan verkligen hela laget. Bänken var med och måste även ge lite creed till publiken, Täby klacken för deras försvar, att de började låta lite och klappa var ett stort steg i rätt riktning.

Nu två träningar och sen match mot Järva på onsdag, som kanske är en av våra tuffaste motståndare eftersom de också vill upp.

Jag älskar våra nya uppvärmningsjackor!
(bilden är från Västerås borta)


Kick off

Igår var jag på stor kick off mellan de två olika företgen som slogs ihop efter nyår. Jag har ju aldrig varit anställd inom Västra Täby Förskolor men känner mig ändå som det är där man är, kanske är för jag börjat jobba på en förskola som tillhörde de innan. Men nu är det ju inte de längre som driver förskolorna utan Inspira förskolor och skolor. Så igår var vi på Kick off på munchen bryggeriet och det var verkligen jätte trevligt.

Det hela började med en fördrink (nått bubbligt) och ja det drack jag faktiskt, typ första gången jag dricker alkohol innan match. Men va sjutton gör ett glas bubblel när inte ens klockan var 19 liksom. Men annars är det lite ganska mycket emot mina principer att dricka alkohol innan match, skulle bara inte göra de. Jag och 4 kollegor till (två från min avdelning) satt vid bord 12 och vi satt även med en till förskola från Täby och sedan från förskolor från Sollentuna. Till våran stora glädje låg det vid varje plats ett lysrör. (se bilden)
Det serverades en jätte god trerättersmiddag.

Förrätt - någon lax på en bit bröd (åt faktiskt lite lax)
Huvudrätt - Lamfile nått med rotfrukter och en sås (jättegott)
Efterrätt - Någon slags äppelpaj med kanderade nötter

Till detta serverades  vitt vin till förrätten och sedan rött vin. Jag drack alkoholfritt vin och det vita var riktigt gott, det röda smakade lite för mycket svartvinbärssaft fast lite strävare bara.

Under kvällen bjöds det på en hel del tal och en hel del sång och annan underhållning. Stundtals skratta jag nästan så tårarna rann och jag insåg att jag trivs riktigt bra på min nya arbetsplats. 

 

Glad men trött och nu väntar mat

Är såååå trött men ändå glad. Vi vann matchen idag mot Blacke och det känns riktigt bra. Nu ska jag äta mat och kolla lite tv kanske skriver sen hur det gick på matchen.

Just nu är jag bara så tröööött...

Middag väntar

Vad ska jag ha på mig, inte för uppklädd men inte för vardaglig heller. Ska på fest tillsammans med ca 450 andra kollegor. Vet att det är ca 450 st som ska vara med (vad jag har hört) och så serveras det en 3 rättersmiddag och jag och 2 till från min avdelning sitter vid bord 12 sen vet jag inte mera. Men så är man ganska ny också.

Inte alla gånger man laddar upp med 3 rättersmiddag innan match ;) Visserligen helt alkoholfritt men ändå.

Viljan att lyckas måste vara större än rädslan att misslyckas!

Träningen idag var kul, men det var lite segt mellanåt. Kanske inte den bästa träningen vi gjort men inte den sämsta heller. På matchen på lördag vill jag hitta samma känsla jag hade i slutet av träningen den var bra och det flöt på och ja det kändes bra helt enkelt.

Innan träningen pratade jag lite med coach, det kändes ändå bra att berätta för honom hur jag kände det just nu. Ser kanske ändå lite annorlunda på saker nu än gjorde innan och fick lite tips som ska tänka på. Ska även få låna en bok, ska bli spännande. Så matchen på lördag gäller det att bara ta det lugnt och så kommer det, som Mutola säger Plötsligt händer det! Kanske lossnar det på lördag vem vet, jag kan påverka det genom att inte tänka och genom att tänka på rätt saker. Förra gången i Vällingbyhallen så gick det bra för mig och jag var nöjd efter den matchen. Så jag har en bra känsla för Vällingbyhallen och det ska bli sååååå kul att lira mot Blacke igen.

Fredagsträningen försvinner för min del imorgon för jag ska på jobbfest och inte vad för fest som hellst. Det är 3rättersmiddag och det är fest för att fira sammanslagningen (uppköpet) av de två företagen. Så de har bjudit in all personal som jobbar inom alla förskolor och ställer till med stor middag imorgon. Ska bli spännade att gå på och får sse om jag känner igen mina gamla dagisfröknar.
Att missar träningen känns lite konstigt, har typ inte missat en träning för en sån här grej på jätte länge. Kändes som var länge sen missade en träning överhuvudtaget men det var ju senast under jullovet och då var jag ju och hälsa på bror min. 

Hade även ett bra snack med vaktis häromdagen ang lite hur man/jag bör tänka och det fick mig kanske att tänka till lite också. Tack för tipsen!  

Gör en god gärning!

Gör en god gärning och byt startsida nu! Det kanske är för bra för att vara sannt, men klicka in på länken så gör du också en god gärning. Det finns massa repotage om sidan i olika tidningar som Metra och liknande och de har även pratat om detta på Tv4 Nyheterna så gör en god gärning du med, klicka på länken!

Tisdag!

Sitter här och försöker få ihop minst 5 sidor och max 7 sidor skolarbete och det är rätt segt. Har inte fått ihop så många sidor jag vill men det har ändå börjat lossna lite nu. Kan väl sitta uppe en timme till men sen måste jag sova, men känns ändå som att jag har kommit igång och det där med litteratur som jag brukar ha sjukt svårt med är redan löst typ det är najs. Så tyckte att jag var värd en lite paus så då tänkte jag passa på att berätta lite om dagen.

Jobbat till 16.30 direkt till möte i Skarpäng, det gick väl helt ok, sen hade jag lovat att ta F-98 träningen eftersom de hade föräldrarmöte under deras träningstid. Jag har haft de ett par gånger innan så det gick ändå helt ok. De är snälla och jag gjorde typ samma sak som jag skulle kunna gjort med mina tjejer. Så nu sitter jag och pluggar men undantag på detta litta break då. 

Måste berätta en underbar kommentar idag. Började F-98 träningen  med lite bollbehandling och låt de göra lite olika roliga övningar inte bara dribbla dribbla. Sista övningen vi gör är att dribbla en boll med fötterna och en annan boll som vanligt. Då säger en av tjejerna, M säger att vi inte får sparka på bollen, men det gör inget han är inte här nu!  Hahhahah jag visste inte vad jag skulle säga, jag sa men om han frågar vad ni gjort och ni berättar detta så säg att vi i damerna brukar få göra så här ibland. hahah Underbar kommentar från en 10 åring.


Överlevde måndagen och nu är det tisdag!

Och idag är det tisdag och jag har överlevt den också men det gick så mycket enklare, trodde ett tag nästan att skulle bara kollapsa av trätthet på träningen igår. Inge bra tips att jobba från 8.30-20.15 och sen åka direkt ner och träna, nää det är ingen höjdare. Dessutom har jag bara jobbat 2 ½ dagar innan så fortfarande mycket som är nytt, men det flyter på bra tycker jag och jag trivs.  Hade första avdelningsmötet igår men eftersom sista barnet gick ca 17.10 så han jag med att byta om och slänga i mig lite mat innan mötet startade.

På träningen var det fotografering och det gick väl sådär, fast ska inte säga nått innan har fått sett bilderna. Sen träning och jag var sjukt trött men det funkade väl ganska bra fram till fysbanan. Det blev visserligen en riktigt nedbantad version av fysbanan det var bara utfallsteg, armhävningar, slaiding (låter så iaf, stavas?) och kosackhopp sen jobba tillbaka och så klart allt med medicinboll, vi brukar springa en massa och göra lite fler saker. Efter tre av tre varv var jag död och kroppen ville inte resa på sig. Vi körde Frododrill efter de men det gick väl bra att springa en gång sen stupa jag typ ingen.

Så det var måndagen men idag var det tisdag.

Varit inne på lärarhögskolan förlåt Stokcholms Universitet nu för kanske sista gången. Hade ett examinationsseminarium som var obligatoriskt, så tagit ut min första semesterdag redan efter att inte ens jobbat en vecka. Men men thats life, jag välde ju att börja jobba nu den 7 jan och inte den 19 som jag kunde valt.

Annars har jag kollat på Prison Break och det är ju så sjukt bra, älskar serien. Nu kommer de säkert bli jakt igen och nu kommer de kanske byta sida? Hmm Den som lever får se!

Innan träningen var vi ute och sprang i 12 min det var underbart!

Imorgon lååååååång dag

Imorgon är det en lååååååång dag. Jobbar 8.30-17.30 sen direkt efter det möte 17.30-20.30 men ska försöka gå ca 20.15 så jag hinner till fotograferingen. Vi ska fotat innan träningen imorgon, sen träning till 22.00 sen kommer jag vara död när jag kommer hem. Men måste ju orka vara uppe lite till det är ju Prison Break när jag kommer hem och som jag har längtat =) 

Nu väntar sängen!  Sov gott! 

Om jag skulle klara mig utan mobil???

Mickan och jag har gjort upp ett vad eller inget vad egentligen utan mera en utmaning kanske man ska kalla de. Vi satt och snackade om att jag inte skulle klara mig utan mobil för en helg eller Mickan påstod de. Men jag anser att jag skulle kunna klara mig utan mobil. Jo men visst skulle det kanske vara lite tomt, men ändå så skulle jag klara mig. 

En helg ska Mickan få ta hand om min mobil en helg och vi ska se om jag inte klarar mig, men som Mickan sa vad ska du göra om jag har din mobil inte så att jag kan åka hem till Mickan för att "sno" tillbaka mobilen. Men ska bevisa för Mickan att jag kan klara mig.

Kanske ska låta Mickan ta hand om min mobil till nästa långa bortamatch, undrar hur de skulle gå? Men måste ju få svara på sms om jag får de för att berätta hur matchen gått, men vi kan ju göra upp att det bara är då jag får använda den, detta tål att tänkas på.

En sak kommer sakna är ju klockan, använder ju mobilen som klocka och hur jag jag kunna lösa de då?


Västerås-Täby 40-87

Så var första matchen för iår (2009) spelad och jag var jätte nervös innan på dagen men sen när man fick komma in i rätta laddningen släppte de. Under uppvärmningen kändes det bra och jag sprang runt men ett leende på läpparna, men sen under matchen så kändes det som det knyter sig och leendet försvann. Eller i början så är det väl ok och känner att jag får en ny chans ändå när jag får starta tredje (starta första också) men ändå så vill det sig inte. VEt inte vad som blir fel, för försvaret känns ändå godkänt men i anfall är inte känslan bra. När kommer in i fjärde igen så göra jag enkla misstag och kan inte ens lägga i bollen på typ en fri layup, nä då kanske man inte ska spela och lika bra att man inte gör de. Känner mig skit besviken rent ut sagt efter matchen.


Just nu känns det som att denna säsong för min del inte är någe bra, jag vill hitta tillbaka dit jag var innan. Eller är det jag som har för stora krav på mig själv??? Jag vet inte och undrar om det är någon som har några svar, jag behöver de för just nu känns det inge kul. Jag vill hitta tillbaka till den där känslan där jag har självförtroende och kan lita på mig själv och att spelet funkar. Visst någon match har jag väl spelat bra nu ska jag inte rata alla matcher, men just nu är det de negativa som ligger i huvudet. Men fick ett ganska klokt sms av en person efter jag berättat hur det gick, man måste lira dåligt i perioder för att veta vad man är dålig på. Men tror jag också har svårt att lyssna på de rådet.

Matchens skytt är helt klart Lesse som stoppar i nästan 30 poäng och hela 7 treor, det är tufft.

Efter matchen tänkte jag undrar hur detta blir med en bilresa hem nu när man inte är på humör, segt och trist. Men så fel jag fick och det får jag tacka Nasse och Cammo för. En underbar bilresa med er, även om jag var hackkycklingen och hela bilen gaddade ihop sig mot mig. Tarvligt säger jag bara! men trots detta gjorde ni bilresan hem lyckad och jag hade kul och lyckades glömma matchen för ett par timmar.

Nu match nästa helg då mot Blacke borta och jag vill inte ha denna känsla ingen efter den matchen. Jag vill ju känna glädje.


Västerås nästa!

Om några timmar åker vi till Västerås för att spela match. Vet inte mycket om Västerås mer än att de har en stor ungdomsfotbollsturnering men den vetskapen hjälper inte mig i matchen idag, inte alls. Om Västerås som basket lag vet jag nog ingeting skulel jag tro, jo en sak vet jag att de spelar morgonens match i vitt (Coach sa de idag). 

Under fredagskvällen fick jag två sms som fick mig att verkligen tagga till lite extra. TACK! Jag är riktigt laddad och det är så skönt att det drar igång på allvar nu snart och det om ett par timmar.  

NU börjar nervositeten krypa in i magen, men som någon klok någongång sagt, Det är bra att vara lite nervös i magen men inte i huvudet. Varit ute och gott med Lukas och lyckades att inte alls tänka på någonting och va skönt det var, nu väntar lite rutinsaker att göra bara innan match sen mot Tibble för samling. 

Ikväll ska jag ha en sak i åtanke, HA KUL och lite is i magen! 


Så var första veckan slut

Så var första jobbveckan slut och den slutade tidigt idag, slutade redan 13.00 idag vilket jag tyckte om. Öpnnade imorse så var på jobbet någon minut innan halv 8 men det kompenserades med att jag slutade 13.00 vilket var som sagt helt underbart.

Kom hem och fick reda på att bilen var lagad, lagad och lagad de hittade inge fel på den :s men funkar gör den i alla fall. Jag tog Lukas med mig och traska till verkstaden och sen så åkte vi hem. Jag gick och la mig på sängen och sov en stund (ca timmen) och åkte sedan ner till tjejernas träning. Idag var de 13 st där, hoppas denna veckas träningsnärvaro håller i sig. På sändag spelar vi med 10 spelare mot Åkersberga, ska bli spännande och se om de tagit med sig lite saker från Täby basket cup.

Efter tjejernas träning åkte jag och handlade och sedan till egen träning. Vi fick börja med att värma upp men löpskolning, segt. Men är vi inte varma får vi kanske skylla oss själva.... fast jag tar inte åt mig av allt, körde en övning och hoppade faktiskt hopprep innan och sprang innan träningen me, så jag var faktiskt varm.

Sen var det bara hem och fixa mat och sen blev det One Three Hill =)

Någon somnar ovaggad ikväll....

Nu pratar jag inte bara om vissa av barnen på förskolan utan om mig själv, är totalt slut. Borde sova nu och varför jag inte går och lägger mig är en bra fråga? Kanske för jag vill beklaga mig lite över min trötthet här för ni ska tycka synd om mig. Fast ni tänker säkert skyll dig själv och gå och lägg dig... Kanske stämmer ganska bra :S
Kortveckan har hitills iaf varit najs och imorgon slutar jag 13.00 och som mamma sa idag. Jag vet en som kommer gå raka vägen hem och slänga sig på sängen. Japp det vet jag me! 

Imorgon är det öppning men slutar tidigt och senare träning med tjejerna, ja jag kommer iaf var adär och sen egen träning och sist men inte viktigast ska jag klura ut hur jag kommer hem från träningen. På lördag match borta mot Västerås :D 

   

Spontanitet 2009 har startat

Om spontanitet var ordet 2008 så kan vi säga att det har börjar bra år 2009 också i samma spår.


Började med en spontanträff i Centrum som slutade med att vi hade köpt hårfärg och ännu senare på kvällen så var det svart målarfärg på väggen på sovrummet. Hur allt dett hängde ihop är en bra fråga, men spontant var det.


Jag och min vanliga hårfärg

Sen hände grejer...

steg 1

steg 2

steg 3

Slutresultat!


Andra spontana saken för kvällen stod Mutola för och det började så här... men en vit tom vägg

och slutade så här snyggt!

Nytt år nya tider nytt jobb

Imorse steg jag upp tidigt, redan 06.45 eller kom nog kanske inte upp försen 07.00 men då blev det lite brått. Började 08.00 och första dagen är det ju bra om man är där lite tidigare än prick hel. Jag knatade hemmifrån ca 07.42 och var på nya jobbet 07.55. Så skönt att ha nära till jobbet, men förhoppningsvis inte så länge till....

Nya jobbet är på en förskola och jag är på en avdelning med barn 3-4 år eller de kanske fyller 4-5 i år. Det är ca 20 barn på avdelningen och vi kommer vara 3-4 personal och det hittills bara bra. Jag trivs än så länmge efetr första dagen och barnen är väldigt snälla och har inte testat några gränser värst mycket ännu heller, skönt. Personalen är väl som all annan förskolepersonal lite äldre, hahah nej men min nya avdelning är yngst i genomsnittsålder.  


DAGENS GRATTIS!

Idag fyller en väldigt speciell person år. Du har hjälp mig genom sååååå mycket och finns alltid där för mig oavsett tid och rum. 

STORT GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN MARIA!
som har en underbart motto ovanför sängen


Jag sådde några blommor
en för varje vän Jag tror att de var fyra
men särskilt minns jag en
Det blev höst och vinter och blommorna de dog
på våren kom de åter men kvar bara tre stod
Så kom de stora regnet med moln så stora grå
och nästa gång jag såg dem så var de bara två
Sen så kom då solen med allt de ljus den har
och plötsligt står där ensam en liten blomma kvar
Du härdades i solen
du drunknade i regn
En sak är då säker
du är en verklig vän


Snacka om att vara spontan!

Ja snacka om att kvällen blev spontan, ny hårfärg och Carpe Diem på väggen.

Täby Basket Cup dag 4

Sista dagen på cupen, trist men även skönt för man blir lite seg att vara i olika baskethallar hela dagarna.
Idag har det varit fullt med finaler i Tibblehallen och tror att det varit en hel del b-finaler och placeringsmatcher i Skarpäng. Jag har varit i Tibble och hängt, satt sek med Mange i F-94 och F-94 finalen, det var två spännande matcher som var jämna. Mest imponerad var jag över SBBK i F93 finalen där de mötte Uppsala 94 men ryktades även om att SBBKs lag var födda 94 lite tufft med två 94 lag i final i en 93 serie. Uppsala var bra inge snack om saken men SBBKs lag var kul att kolla på, de var otroligt välskolade men samtidigt lite tråkigt verkade de eftersom de visade nästan inga känslor. JO när de vann så blev de jätte glada.

Missade däremot 91/92 finalen där Täby vann och Tiker blev matchens lirare :) GRATTIS! till både vinst och pris.

KL14.00 när alla finaler och de var slut så tränade vi. Det blev en ganska kort träning eller knappa timmen, sen kom en vaktis in och sa att hallen skulle vara tömd snart. Vi avslutade med att gå till Resturang gula måsen och äta lite lunch vid 15 tiden. Träffa mamma och pappa i Centrum och fick skjuts hem, najs.

Täby Basket Cup dag 3

Så var cupen över eller inte över men spelmässigt för våran del. Vi spelade sista matcherna idag och vi förlorade båda =(
Samling 08.00 i Bergtorp för jag trodde att det var match 8.00 så jag tänkte då är de lika bra att de är där i tid. Vi tackar hallchefen för att han inte hade bil utan därför kom till 8.00 och inte till 8.30 då hallen senast skulle vara öppen. Första blev det förlust med en hmm kommer inte ihåg men det rann iväg lite men spec den första perioden så spelade de riktigt j*kla bra tappa i mitten perioderna 2 o 3 och rycker upp sig i period 4 igen.

Nu match kl 16.00 i Tibble CC. Tjejerna var nog lite nervösa över att spela i CC och det var ju ändå publik som satt och kollade. Denna match blev det förlust med 4 eller 6 poäng och det känns som för få vill. Det är lite för stillastående men när de är nära på att komma ikapp i slutet så vill inte bollarna rinna i och avsluten blir lite stressade.

Trots dessa förluster så har tjejerna över lag höjt sitt spel det är kul att se hur tjejerna har utvecklats ändå på så kort tid. Ser jag över hur mycket de har lyft sitt spel från förra året då jag träffade de för första gången blir man ju bara glad.

Har även hunnit med att se U18 spela semifinalen mot Skuru och det vann ganska enkelt skulle jag säga. Semifinalen efteråt var däremot mycket mer spännande och det var först i slutsekunderna som det avgjordes. Fick även se en lika jämn match lite senare på kvällen då jag skulle hänga med Toker i Näsbydal. Hjälpte henne att sitta sek det var en redan där men jag erbjöd mig lite snällt eftersom jag ändå skulle vara där. Efter den matchen blev det träning och det var mycket 3-3 och 3-3-3 spel =)

Imorgon väntar återigen en dag i Tibble, ska bla sitta sek i F93 och  F94 finalerna men det går nog bra.


Täby Basket Cup dag 2

Jag orkade inte gå upp i ottan far att se matchen mellan Solna 2 och Sigtuna. Fick per sms veta att Sigtuna vunnit matchen med 1 poäng och alla i gruppen hade nu varsin seger och inbördes på varandra. Detta blev krångligt, Solna kom 1 för de hade +12 i målskillnad och både vi och Sigtuna hade -6 men då kom vi 2a i gruppen för vi hade inbördes på Sigtuna. Vi gick alltså vidare till A-slutspelsgrupp, där väntade först Solna 1. Vi inleder matchen med att spela riktigt bra försvar men bollen vill inte gå i korgen. Tredje perioden är en av de bästa för säsongen och vi vinner den perioden med 10-2 och med 1 min kvar av matchen är ställningen 22-19 till Solna men närmare kom vi inte. Solna vinner tillslut med 28-19 och bollarna rann åt fel håll i slutet, men trots detta gör tjejerna en riktigt bra match. 

Bara att ta nya tag till dag 3 då ännu igen de väntas tufft motstånd. Arvika står för morgonmötet och på e.m i CC står Järfälla för motståndet.  

Under dagen var jag också och kollade på U18 spela match i 91/92 serien, de mötte Sigtuna och vann matchen. Men det kanske inte var det roligaste med matchen utan det var att träffa Toker igen. Saknat henne en massa och det var tok länge sen vi såg ju, så hon fick sin lilla julklapp också igår.

DAGENS GRATTIS!

DAGENS GRATTIS går till en kompis som fyller år idag. STORT GRATTIS!

Börja väl egentligen först prata med honom i sommras men sen så snacka vi inte så mycket mer, men sen när hösten kom och senare i vinter har vi snackat mera. En trevlig prick och blir alltid glad av att prata med honom, han kan få mig att le bara av ingening, oftast....

Jobbigt nog har du fått mig att känna saltet på mina kinder också, kon fortfarande inte förklara varför jag tog det så hårt som jag gjorde. Fast egentligen var det kanske så att en jag insåg just då att  vännen svek mig och att en som jag trodde var en vän inte var det eller det var så det kändes då. Men det är överspelat nu, vännen och jag har pratat ut och jag var egentligen aldrig arg på henne kunde inte bli det på något sätt, bra ändå kanske.... Du och jag har också snackat om det, eller inte om det men om det ändå. Lite läskigt eller som du sa detta kanske låter konstigt men du hade så rätt. Jag sa ingenting men att du märkte det så tydligt, det kanske låter konstigt eller kanske var lite läskigt fast ändå inte läskigt för det var ju så skönt att prata ut lite ändå, bara ventilera ord.
 
Var lite nervös över att träffa dig igen och hade hoppats på att det skulle bli som det blev. När vi senare träffades så var det som förr igen och det kändes bra och jag är glad att vi pratat lite innan om allt, annars hade jag nog haft lite svårt att möta dig.

OJOJ jag som bara skulle säga GRATTIS! Så GRATTIS!


Täby Basket Cup dag 1

Första matchen kl 11.00 och samling 10.00 i Skarpäng. Jag var där lite tidigare kom väl strax efter halv kanske, fick se lite av en av Täbys P-96 matcher som de vann. Växla några ord men coachen och nej jag ska inte spela utan coachar också. Länge sen jag spelade TBC (Täby Basket Cup) själv men detta blir femte året jag cochar tror jag. Tre år med F-88 och nu andra året med F-94. 

Första matchen behöver vi inta prata om, tjejerna hade verkligen inte vaknat i första halvlek och spelade mindre bra (det var en jätte snäll version). Frågade tjejerna i halvlek om jag skulle vara ärlig eller vara snäll mot de, de svarade var ärlig och jag sa att just nu så ..... de. I tredje lackar en av tjejerna och det verkar som de andra hängde med lite nu för ny rycker de upp sig lite och fixar till scoren lite. Vi log som mest under med 20 p och matchen slutar 36-23 till Solna 2. 

Efter en hel del hallhäng så var det dags för match två för dagen. Motståndet var nu Sigtuna och vi visste att de var rätt långa sedan vi mött de i Lions förra året. Denna match är de helt klart mycket mera med och spelar stundtals riktigt bra. De visar nu att de kan och jag hoppas för deras skull att poängen faller rätt för tjejerna så de går vidare till A slutspelsserie. De skulle vara vara värda de efter första delen av säsongen och skulle vara synd om de missar de bara för de gör en skit match på morgonen. Men tyvärr är det så det är i cup, men jag håller tummarna för att poängen går åt vårt håll. 

Lite bilder tagna innan andra matchen. 

1.  2.  3.  
4.  5.

1. Rebecca har trasslat in sig i nätet
2. Jojjo får för första och sista gången ner Rebecca
3. Någon vill inte vara med på kort och Carro inspekterar sina fötter...
4. Focuserade tjejer
5. Undrar om det finns någ i sidan av skon?

Borta bra men hemma bäst!

Är hemma igen efter att varit borta en vecka, åkte ner till Trelleborg förra torsdagen och kom hem från Trelleborg ikväll. Har visserligen inte varit i Trelleborg alla dagar utan några mellandagar i Ängelholm också. Haft det jätte bra och det har varit otroligt skänt att komma bort från allt och alla (höll jag på att skriva, eller gjorde) Fast helt ärligt så bort från vissa saker har varit skönt. Jätte skönt att varit borta från internet i en hel vecka och varit skönt att inte kunna sitta framför datorn. Ja gjorde ett undantag i 20 min en dag i Ängelholm hos kusinerna men var ju tvungen att kolla en sak inför TBC som börjar imorgon och då passade jag på att skriva en liten kort uppdatering här.

Har ju msn i mobilen nu gratis i dryga två månader till och det har varit bra så kunnat pratat med lite vänner under min tid i Skåne. Men annars har det varit skönt att inte haft internet och msn också för den delen, men vissa pratar jag ju oftast med via msn och vi inte ses inte så att man messar till de utan kontakten är där. Bloggen då? Jo den har varit lite saknad den med, men skrivit ner lite saker som ska berätta om, man kan ju inte skriva ner en hel vecka och allt som har hänt men lite saker blir det för det har varit en händelserik vecka.

Men just nu säger jag bara BORTA BRA MEN HEMMA BÄST!!!


RSS 2.0