Klart man är lite stolt!

Klart man är lite stolt öer sin MAMMA, för några veckor sedan tog hon sitt 5 (tror jag eller 4:e) D50 Guld i KM och så har hon ett silver också i bagaget. Denna dag iår jobbade jag som tävlingsledare och fick dela ut pris till alla vinnare och det är klart att man änå är lite okej, ganska mycket stolt  över sin MAMMA. Jag har en gång sagt att jag ska vinna fler D50 KM än mamma och det står jag fortfarande för men det börjar bli lite kämpigt nu för hon är uppe i en del och hon kan komma upp i 7 eller 8 som max och det är svårbräckt ändå.




Spel på ny bana

Igår var jag och mamma och spelade golf på International golf club Arlanda. Den ska vara så bra och med så fina greener och det ska vara en mästerskapsbana. Visst helt klart värt besöket och helt klart värt ett besök till och då ska jag spela från blå tee.
Greenerna var lite hårda men annars bra, men för hårda för att det skulle göra det riktigt bra. Kul att spela annan bana också men hade varit lite roligare om jag spelat bra i 18 hål också och inte bara i typ 14, åhh blir lite besviken på mig själv. Vem ska jag annars bli besvike på? Men varför kan jag inte lira bra i alla hål, måste börja sluta tänka. Men det är inte det heller att jag spelar bra i de 14 första hålen och sen det skiuter sig utan ett par hål här och där. Igår hade jag visserligen inge flyt alls, jo på ett hål då bollen faktiskt gick i och då är det kul att göra birdie från bunkern också =)
Banan är värst ett besök och jag hoppas nästan på att jag kan spela den en gång till och då som sagt från gul eller blå (de är samma) då den blir lite längre och de rekomenderade bättre damer att spela blå tee.

Holm är värre än mig...

De som känner mig vet att jag är skrockfull och har en massa saker för mig... Några saker kan jag bjuda på.
Måste tex alltid dricka vatten innan jag går in å basketplanen.
Studsa bollen en vanlig gång och en hård gång på planen innan jag sjuter straffkast.
En provsving och sen spänner jag hansken och sen kan jag slå ut slaget när jag ska svinga iväg bollen när jag lirar golf. 
Dessa kanske inte är så mycket att jag är skrockfull utan mera att jag har saker för mig som en viss gammal coach sa. -Du har en massa saker för dig. 
Men jag har funnit en som är värre än mig. Stefan Holm är värre än mig. han är ju helt knasig, hahah. Satt och kollade på tv och vägen till OS. Allt med siffror, kan han ju koppla till friidrott. Han hittade en massa saker på nummerplåtarna som egentli var lite kul, han sa tex 997 ja det kan vara 9.97 en bra tid på 100 meter.


Jobbar jobbar och drömmer lite....

Sitter och äter lunch framför datron, kanske inte det åpptimala men är man själv så vad gör man. Det är tur att man har catering på maten då, hehe de kommer ner en trappa med maten och man får äta framför datorn istället för i restaurangen. Det bästa med det är väl iaf att det finns en lösning och man behöver inte stänbga shoppen för lunch. Just nu är det lugnt också men snart kommer seniorerna in från deras tävling och då blir det liv i luckan igen. KAnske är bra om man ätit upp innan dess då.
Så tillbaka till min rotfruktslasagn och melonen till efterrätt och så kan jag fortsätta drömma om livet i det hela stora. Just nu ligger drömmarna någonstans på Gröna Lund och kanske spökhuset...

Helgens Grattis!

Två stora GRATTIS går till helgens födelsedagsbarn. Det är två stycken personer som betydd mycket för mig och gör även så fortfarande. Puff och jag har spelat många golfrundor ihop under årens lopp men iår inga alls eftersom hon är ute och lever livet som reseledare. Arek lärde jag känna under sommaren -06 då han jobbade på klubben som banarbetare (så även -07)Vi har också spelat en hel del rundor ihop och man skrattar alltid lika mycket varje gång oavsett med eller utan bomba i kroppen...
Stort Grattis till två nyfyllda 23 åringar!

Underbara dagar i solen

Tillbringat underbara dagar här på landet med mamma och Lukas. Vi har spelat golf, varit ute och gått, badat, ätit gott, solat och bara varit och pratat om allt och ingenting. Idag skulle vi spela golf på e.m och "bara" på lilla banan för träningen skull. Blev lite sovmorgon idag med underbart att sova återigen 9 timmar (andra dagen i rad) och sedan gå upp och äta frukost ute på altanen i solen.

Igår var vi ute på "stora" banan och spela och det gick väl ok egentligen men det var ensån där dag då golf var trist... det var bara inge kul men man gjorde det man skulle men ingeting gick i. På 11 hålet så såg vi en orm som vi fortfarande inte vet om det var en svart huggorm eller en snok. Den låg mitt på fairway och sola. Nästan så jag kunde tycka att den var lite söt där den låg, uchjag som inte gillar ormar egentligen. Okey söt var väl lite i starkaste laget att säga med den var facinerande.
 


Sommarbok nr 5

Nu är jag läst klart min femte bok dena sommar. Ännu en gång är det en bok av Martina Haag, nu hennes tredje bok, Martina Koden. Även denna liksom Hemma hos Martina är en krönikersamling som ger många tankar om livet och om ja allting.
Jag har verkligen fastnat för Martina Haag och ska nu söka efter uppföljaren på Underbar och älskad av alla (och på jobbet går det också bra) vet inte om den har kommit ut redan eller den är på väg, men jag väntar tills jag får tag på den. 
Denna bok då, den handlar o Martina och hennes familj. Underbar bok som alla verkligen borde läsa. Det tog inte många dagar att läsa ut den och jag skulle lätt kunna läsa både denna och Hemma hos Martin igen. 
Hitta uppföljaren, den heter I en annan del av Bromma, så nu ska de beställas =)  
 

Tävlingsmänniska

Är man tävlingsmänniska så är man. Man tävlar i allt, sen om det är i kubb, chinachack, golf eller att smascha flest flugor det spelar igen roll, kan man tävla i det så gör man det. Ett lysande exempel på detta är min kära mor. Hon är nästan snäppet värre än mig me :p

Susan spelar golf

I torsdags var Susan lite nervös över vad jag sa att jag fixat till henne. Skulle nog ha hållit henne lite mer på halster och bara säga till henne du ska vara på klubben 11.20 på fredag. Jag gav henne kuvertet på torsdagen när vi kom upp till landet och hon såg riktigt överraskad ut men samtidigt väldigt glad ut och inte lika nervös ut längre.

Kl 11.30 på fredagen stod hon på rangen och svingade klubban och skulle få en lektion av Mike. Det var Susans lilla överraskning (eller en del av för tidig födelsedagspresent). Mikes kommentar efter lektionen var. Hon är en talang och se till att hon tar vara på den nu.


Efter lunch blev det 9 hål. Även om vi glömde att putta innan vi gick ut så lyckades Susan att skrapa ihop 20 poäng vilket är riktigt riktigt bra, speciellt med tanke på att det var första 9 hålsrundan sedan 1999. (man ska gå på 18 på för att gå på sitt hcp så allt över är jätte bra) Men liten besviken var hon ändå, men är man tävlingsmänniska så är man.

En glass senare så gick vi en runda till på 9 hål. Denna runda fick vi sällskap av Junior. Många skratt blev det och en hel del underbara kommentarer.


- Även om jag inte spelat golf på nio år så tror jag hon ska vrida lite på fötterna hon står ju så snett.... (Susan)


- Du ska inte ha så stora krav på dig själv (junior)

- Men jag vet ju vad jag kan och då blir jag så irriterad (Susan)


Susans boll hamnar i bunkern på sista hålet och vi säger glöm nu inte att här får man inte grunda klubban innan man slår.

- Men får jag träffa bollen (Susan)

Hahaha ja det kan bli svårt att slå upp bollen ur bunkern utan att träffa den.  


Kubb

Kan kort berätta att jag och pappa förlorade med 2-1 i kubb mot Susan och mamma.

Kvällens kommentarer:

Lena - Så j*kla tur

Susan - Så j*kla skickligt


Inga fler kommentarer om detta, men lite bilder kommer när de är fixade.


Spontankväll i Norrtälje

Va lyckat det kan bli utan speciell planering, som våran spontankväll i Norrtälje i torsdags. Tanken hade slagit mig innan att jag och Susan kanske skulle kunna åka till Norrtälje och äta glass och gå en promenad längst vattnet eller nått annat trevligt. Allt beroende på hur vädret var och hur vi mådde sen dagen innan.


Status: Vi mådde bra och Susan hade ju redan kört bil och solen sken.

Maria ringde lite spontant och kom sedan upp till landet lagom till saft och bulle. Efter det åkte vi igenom Rimbo mot Norrtälje.


Vi bestämde att testa på en restaurang som vi sett i tidningen och trodde på. Maria fråga direkt efter vägen och det var bara att följa vattnet så skulle vi hitta rätt. På vägen så messade jag kocken och kolla om han jobbade. Tänkte om han inte svarar så kanske han jobbar, för inte trodde jag på svar om han jobbade heller. Efter ett tag så svarade han (han som inte är så bra på att svara annars...) att jo han jobbade.


När vi kom fram var det ganska lugnt opch vi fick ett bord nära vattnet i solen. Härligt att sitta nästan längst ut på bryggan och bara njuta av trevligt sällskap och trevlig miljö och härligt väder. Kunde knappt bli bättre...eller jo kanske...


Med notan skickade jag med en servett som jag skrev till kocken och tackade för den goda maten och önskade en fortsatt trevlig kväll. Även om det inte stod här är mitt nummer gör vad du vill med det så var jag ju trevlig ;)


Kvällen blev riktigt lyckad med god mat, trevligt sällskap, trevlig miljö som avslutades med en mysig promenad längst vattnet i jakten på mjukglass.


Lyckad kväll!

Kvällen började med champanjeöppning och slutade med.... Poff sa det så flög korken all sin väg. Sen kom vi på att vi inte skulle dricka champanjen nu, utan vänta en stund men korken kunde vi ju inte sätta i igen, den låg ju någonstans på gården. Smart! Maria letar reda på en sked och stoppar ner sked i flaskan, varför då? Förlaringen var att bubblorna skulle stanna kvar i flaskan och detta funkade tydligen på all kolsyrad dricka. Coolt och varje dag lär man sig något nytt!


Nägra glas senare blev det champanje på alltanen och sedan bar det iväg med pigga steg ner mot Bruket.


Väl inne så träffade jag en hel del gamla basketvänner, roligast var nog ändå att träffa en gammal 83:a som inte var igår man såg.


Kvällens kommentar får bli Garpens: Här blir inga barn gjorda, nu går vi hem....


Även om det inte förtjänade en hel drink kanske så var det en lyckad kväll, både innan utgång och utgång....


Men förresten Mutola vem var det som hade sällskap hela vägen hem, haha


Spontanitet kvällensord!

Lena- Spontanitet är kvällens ord
Maria- Lev upp til det då!
Lena- Det gör jag alltid, det står ju redan här.

Sol, vind och vatten

Låten Sol, Vind och Vatten har fått en helt nu tanke hos mig. Låten är fantastisk och jag tycker om den jätte mycket, riktig sommarvisa och man blir glad och lugn av att lyssna på den. Hör jag den nu så kommer jag tänka på andra saker eller inte saker utan på en person. Pol sjöng den för mig eller sjöng och sjöng, det han sjöng var sool, viinD åå vatten höööga berg det bästa sooo jaa vee. Hahhah Men ändå lite gulligt, han ville hörta låten om och om igen som jag hade på mobilen. Erbjöd mig att skicka den till honom men han orkade inte hämta telefonen, men får väl fixa den till honom sen. Lite imponerad blev jag ändå, för han hade lite koll på vad det bettyde sol, vind och vatten. 

Träffade den nya killen idag också, han verkade trevlig och pratade på. Var snäll och erbjöd de att åka med till Rimbo sen eftersom jag ska dit och ta bussen sen. Så slipper de iaf åka buss dit och behöver bara åka buss hem. Fast vi får se om de kommer ner sen när de slutat och kollar hur det blir, annars åker vi väl förbi baracken innan jag ger mig av. 

 


Susan besöker Gottröra!

Midsommarhelgen -06 är oförglömlig av vissa anledningar, det var skit kul. En sak som gör den minnesvärd mer än själva midsommar är dagen innan när jag och Susan stod och slog boll efter boll efter boll på rangen och tre killar bara mata och mata med mer bollar. Själva ville de inte slå, de skyllde på de som de haft i glasen och att de inte kunde spela därför, hahah hade inte jag heller kunnat om jag hade druckit de de hade druckit. Men Susan och jag fick oss en hel del golfträning och tror nog de var senaste gången Susan höll i en klubba. Men snart blir det annurlunda, hon kommer hit ett par dagar till landet för att bla spela lite golf. Hur det går för henne får ni veta senare, men jag tror det kommer gå jätte bra.


Det blir inte bara golfspel till dagarna som kommer, några promenade kommer vi nog hinna med, god mat och lite uppdatering. Lovat att visa ett speciellt hus så löprundan måste det bli en dag, den går ju faktiskt att gå. Sen hade mamma lite önskemål också om kvällsaktiviteter, hon sa sen när Susan kommer hit så kan vi ju spela Kubb, så Susan du är utmanad!  

Sen har jag fixat en liten överraskning till Susan också så hoppas hon inte blir nervös nu bara men det kommer gå jätte bra!


Städare

Jag vill hylla alla städare och ge de lite extra uppmärksamhet en dag som denna, speciellt de som städar hotellrum och liknade. Kom aldrig och säg att det är ett skit jobb, de gör ett underbart jobb i det tysta. Det är något man inte tänker på, lakanen tex ska bara vara släta på en hotellsäng.

Igår extraknäckte jag som städare, jag var uppe på golfhotellet och städade. 9 rum skulle städas och 5 sängar bäddas om. Fy sjutton va tråkigt jag tycker det är att bädda, även hemma så trist. Först riva ur alla sängar och sen bädda nytt, visst det går an men underlakanet är det värsta. Man kan inte slarva utan måste göra det ordentligt. Jag är själv en sån där person som inte klarar av när underlakanet är skrynkligt utan måste ha det slätt.

Jag tycker som sagt att det var mindre kul att städa, på nått sätt är det roligare att dammsuga shoppen varför vet jag inte. Därför har jag bestämt att hylla alla som har detta som sitt jobb, ni gör ett underbart jobb. Jag ska aldrig mer klaga då jag kommer till en säng som jag inte bäddat själv (de få gånger jag sover på hotell, vilket typ aldrig sker) för alla kan faktiskt ha en dålig dag. Jag behövde bara bädda 9 sängar och glad att jag inte behövde ta hela hotellet för då kan jag berätta att någon hade säkert fått lite skrynkliga underlakan, men nu blev alla 9 sängar godkända (även av mig). Jag ska städa flera rum i veckan och det jag saknade mest som skulle kunnat underlätta lite var lite musik. Hade musik i ett rum och va mycket roligare det blev.

Så all heder åt alla städare, tänk att städa och bädda sängar i 40 timmar i veckan. Jag skulle inte klara det tror jag, men jag skulle visserligen inte klara av att sitta framför kontor i 40 timmar i veckan heller....


Läs dessa!

Idag har jag läst klart 2 böcker på samma dag, hur ofta händer det? Aldrig men någon gång är den första eller hur. Så idag kommer jag att presentera sommarspecial bok 3 och 4.

Första boken är Underbar och älskad av alla (och på jobbet går det också jätte bra) av Martina Haag.

Boken är riktigt bra och även känd från att den kom ut på bio för något år sen. Boken har humor men ändå allvar och man kan stundtals känna igen sig i hennes tankar kring livet. Boken slutar inte riktigt som man kanske tror, helt lyckligt som en askungesaga. Men nej säger inte att slutet är olyckligt, jag gillar det. Läs boken så får du se.


Andra boken är Hemma hos Martina av Martina Haag.

Helt underbar bok som jag läste slut på en eftermiddag. Sträckläste verkligen hela boken med ett undantag då jag och mamma gick löprundan med Lukas och sedan under middagen.

Boken är bara så rolig. Vet inte riktigt vad jag ska skriva om den för att förklara den. Men den är rolig, allvarlig, lättläst så jag säger bara LÄS DEN!

Jag har redan börjat på Martina koden och får se när den är slutläst. För den har börjat lika bra som den förra.


Just nu tycker jag det bara är lite trist att hon inte har fler böcker på lager som jag kan se fram emot. Jag kommer vänta med spänning på de.


Spontanitet är ordet.

Spontanitet är ordet som brukar vara vårat motto under våra utekvällar. Imorgon smäller det igen, Garpen, Mutola och jag och ytterligare en Maria ska besöka Tegel imorgon kväll. Mutola har sagt att det är våran tur att vara spontana och vi får se vart det leder, men inga spontana sms har jag bestämt mig för, det är bra som det är nu inte förstöra det.


Jag säger bara CARPE DIEM!

Panik på morgonen, Var är jobbnycklarna?

Imorse var det mycket som skulle ordnas innan jag skulle iväg och jobba. Stoppa in golfklubborna i bilen, cykeln på bilen, och en väska som jag kan cykla med skulle med. Bestämde mig i dörröppningen att strunta i golfklubben och bara köra hem direkt och sen lägga mig och sola en stund, men vart är solen? Idag skulle det var varmt ute ju... Solen kom fram till slut och jag belv lycklig och satt ute ela eftermiddagen och läste.
Men hade lite panik imorse, hittade inte jobbnycklarna och jaom skulle jobba. SHIT! Men när jag kom dit hade Mr M redan öppnat, han hade httat min nycklar igår och insett att jag glömt de. Tur de kanske, men han hade kunnat klämt ur sig de så hade jag inte behövt få panik på morgone. 
Men allt löste sig bra och jag kunde cykla hem efter lunch lycklig och mätt.   


Bilder från en 5 åring

Lilla bubben fick låna min telefon igår när vi satt och åt glass på Donken, här är resulatet.

Mina fötter under bordet

Byxor eller det kanske är en kjol!?

 Maria

Marias fossingar

himlen

sina egna skor

muggar

Trött jag blir

Åhh så trött jag blir, varför ska allt skita sig. Kan inte skicka sms nu min telefon är ju dum. Åhh jag som behövde skicka iväg detta nu och så funkar det inte. Ja har provat att starta om telefonen men det hjälpte inte om inte det funka skull ejag byta telefon i 4 timmar för att utesluta telefonfel. Ja som att jag har en extra telefon på landet, nej men som tur har jag Mutolas gamla tlefon hemma i Täby och dit ska jag på onsdag, men skulle behöva skicka SMS nu åhh jag bir knäpp på denna telefon nu.

En seg dag på jobbet

Klockan är snart 09.00 och jag har varit på jobbet i ca 75 min och är redan uttråkad. Vad ska jag hitta på? Vädret är just nu inge farligt, men de har varnat för regn idag och på golfvädret varnar de för regn, så mycket spontangolf kanske det inte blir. Men då kan jag informera alla att det regnar typ ALDRIG här ute så kom hit och spela ändå. Nu regnar det inte, men solen skiner inte heller men det är inte kallt. Så perfekt golfväder.

Hittills har jag dammsugat hela shoppen, båda omklädningsrummen och kollat så det ser ok ut på toaletterna. Nu skuille jag behöva en flugsmällare och smälla flugor för de är ganska otrevliga tycker jag. Jag tycker inte om flugor, blä.
Jobbar här fram till 12.00 sen blir det lunchpaus och sen ska jag upp på hotellet och städa 4 eller om det är 5 rum. Träna lite golf kanske man ska hinna med att göra idag också, men tror inte det kommer bli så, ska passa på att vila ryggen.
Sen har ju jag lovat och gå och besöka en person efter jag städat på hotellet så jag får göra det och se om han lever. Han var riktigt nervös i lördags kväll men jag är säker på att allt gått jätte bra. 
Imorgon har de lovat sol och så i resten av veckan också wieeee!  

Kolmården i bilder

Undrar vad som är så intressant?

Bamses värld

Björnarna

Magiskt

En liten kisse!

Ger rysningar

underbara

Häftigast tror jag ändå

Var bara tvungen...

så söt

inte lika söt

för mammas skull

en lång sak..

lilla björnen

Största upplevelsen

Tack för oss för denna gången!

Kolmården

På måndagen fick jag skjuts till Maria och lilla bubben för att slagga där för att kl 08.00 skulle vi åka till Kolmården. Innan jag kom på att Maria gjort om sitt rum så fick jag informationen av bubben att jag fick låna hans säng och behövde inte sova på soffan, han skulle sova hos Maria. Omtänksam kille ;)

På kvällen blev det lite tv tittade, melonätande och snack. Lyckades konstatera när jag gick och la mig att detta är första gången jag sover i bubbens säng nykter.... Annars har det bara varit när han inte varit där och vi varit ute. Så denna kväll kanske man slipper drömma konstigt som jag brukar göra med lite alkohol i kroppen.

Klockan ringde 06.45 och knatade väl upp en stund efter det. 07.03 stod bubben klar vid dörren med skorna på och allt och frågar -Ska vi åka till Kolmården nu?

En timme senare klev vi in i bilen som skulle ta oss till Kolmården. Marias syster och hennes pojkvän hämtade upp oss och vid 10 tiden gick vi igenom Entrén till Kolmården.

Det är svårt att berätta om alla djur vi såg så jag tror det kommer bli lite bilder istället från några av de djur vi såg. Vi såg på rovfågeluppvisning och det var riktigt coolt, även om jag inte riktigt gillar fåglar, men detta var coolt.

Vi såg bla tigrar, björnar, delfiner, pingviner, apor, elefanter, kameler och en massa djurbajs (väldigt fachinerande). Efter att ha gått igenom hela Kolmården gick vi in på Tropicarium där såg vi allt från småapor till rockor.

Sist men inte minst var vi på safari med bil. Där såg vi lejon, björn, varg, giraffer, zebror och massa andra djur.


KOLMÅRDEN VAR EN UPPLEVELSE OCH EN PLATS SOM JAG INTE SKA VÄNTA MED I 20 ÅR IGEN INNAN JAG BESÖKER IGEN!


Sen att se Kolmården med en 5 åring, det förgyller det hela ändå lite extra. Kommentarerna är underbara! Kolla massa BAJS! hahah


Tömma kameran

Dags att tömma kameran på bilder, satte minneskortet i datorn och oj, 445 bilder som ska över... Det är bilder från Prodjekt Lena bakar, Kolmården och kusinbesök. Ska bli väldigt roligt att se alla bilder på datorn och inte bara på skärmen, undrar hur många som är bra nu? 
Nu ska vi kolla bilder =) Wieeee

Seriespel första dagen!

Idag har vi spelat 18 hål foursome + 18 hål bästboll på Johannesberg. Det är seriespel andra omgången eller sista omgången för denna säsong.
Foursomen spelade jag med mamma men vi lirade inget vidare bra, bästbollen gick bättre och Helena och vi gick på 75 slag och tillslut så ramla birdien i på sista hålet. Så jag fick min glass tilslut =)
Nu är det snart läggdags för imorgon är det tidig start som gäller, nej jag tror att det är runt 10 tiden. Men inte 100 så måste nog vara där nere till 08.00

Kusinerna kommer på besök

Snart om nmågra timmar klommer min faster, hennes man och 2 av 3 barn och Golden Laban hit till Gottröra. Träffar inte de så ofta så ska bli jätte kul att träffa de igen. Stora kusinträffen sker i Augusti men nu blir det en minikusinträff. Fatser och minstingen stannar kvar tills på söndag så det blir lite liv i luckan här ett par dagar. 

Nu ska jag hemmåt till landet igen för att ta fram kanelbullar som jag bakade igår ;) 

Kolmården =)

Snart kommer det både bilder (förhoppningsvis) och tex från Kolmården. Det var en underbar dag med massa skratt och massa gråt, nej ingen som grät och det var väl tur det.
Det blev en hel del bilder och några filmsnuttar från Delfinarium men problemet är att det tar 100 år att ladda upp bilderna från pappas dator eftersom att vi har uppringt modem på landet.
 DAgen var jätte bra så kan jag kort säga nu!

Tack för en underbar dag =)


Jag har hittat Nemo

Jag har hittat Nemo


Luncha med kusinvitamin

Om cirkus 1 timme så ska jag träffa kusinvitamin och luncha ihop i Centrum. Vad vi ska äta eller vart vi ska äta är inte bestämt inte ens vart vi ska ses, tänk va bra det är i dagens sammhälle med mobiler. Förr var man verkligen tvungen att bestämma en tid och vara där, men nu tar man bara upp mobilen och frågar vart är du när man undrar. Vet inte egentligen om detta är bra eller dåligt, finns nog lika många fördelar som nackdelar. Fast nu var det inte detta som inlägget skulel handla om. 
Ska träffa kusinvitamin och äta lunch med. Ska bli kul och höra om hon har något nytt roligt att berätta om, brukar hon alltid ha. Senast vi träffades var under midsommar och då hade hon en hel del avslöjande... en tatuering bla. Får se vad det bli denna gång. 

 

Kolmården nästa!

Senast jag var på Kolmården var nog någon gång på 80 talet. Jag kan inte minnas när det var senaste men har ett svagt, svagt minne av Delfinariet. Vi fick Molly -89 så senaste jag var på Kolmården borde varit -88 då jag var 5 år. Så 20 år sen sist, men nästa gång ska det inte bli 20 år. Skansen däremot har jag varit på oräkneliga gånger och jag älskar det lika mycket varje gång. Men för att gå på skansen nu så måste det ske med sina små kusiner eller nått, inte så att man åker dit med mamma eller pappa nu. Även om pappa har lovat mig att bjuda mig in på "nya" aphuset, fast nu är det inte så nytt längre. När det öppnade så skulle vi gå dit med det har bara inte blivit av, fast jag har varit där massa gånger ändå. Några gånger med kusiner och vänner och med klassen som jag jobbade ifrån.

Skansen är mysigt men nästan så man blir lite deprimerad av att gå där också. Alla kärlekspar som går där och ser alldeles kära.

På tisdag är det äntligen dags för att återigen besöka Kolmården. Ska dit med Maria o Alexander och hennes syster och pojkvän. Ska bli kul att återigen se Kolmården och alla djuren, även om jag inte minns mycket från förra gången.

Se nya tigerworld, se gorillan Enzo och massa, massa andra djur. 


Sommartips 2

Måste börja med att säga att alla borde läsa denna bok. Detta är den enda bok som jag gråtit till när jag läst den. Tårarna rann sakta ner för kinderna vissa sidor och mer levande bok var länge sen jag läste. Kan inte riktigt sätt fingret på varför den var så gripande jag tror man måste läsa den själv för att förstå. Boken handlar om hur Malin Sävstam och hennes son överlevde Tsunamin i dec. 2004 i Thailand. Hon miste sin man och två andra barn och även hennes bästa väninna och ett av hennes barn. I boken får man läsa Malins dagboksanteckningar från första början hur det var första året efter tsunamin.


Boken är att rekommendera för alla som vill läsa en gripande bok och en bok med känslor. Boken handlar mycket om hur det är att förlora anhöriga och hur livet går vidare ändå i det hela.


Detta är andra boken somjag läser i sommar och hittills den bästa! Nästa bok som jag börjat med är Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö.


Vill att det ska bli som förr...

Jag vill att allt ska bli som förr, det var lättare, trevligare och roligare. Men kanske bara inse att det inte kommer vara det och inte kommer bli så. Lite besviken är man ju ändå det började ju så bra och sluta i skit...denna gången började det bra och slutade inte ens med ett hej då... Nu är det inte alls bra. Dagen D har varit och är över. Det blev inte som jag trodde, inte alls. Vet inte om det var bra eller dåligt men från början såg utsikterna bra ut. Men med facit i hand vet jag varför utsikterna var som de var och det är väl ännu mera falskt spel då. Jag kanske inte var trevligaste i världen heller men jag var inte otrevlig. Att stå 3 meter ifrån varandra och inte kunna hälsa är väl kanske dumt...men just då kändes det bra, men nu känns det ändå lite dumt. Det går bra att snacka vissa gånger men sen inte kunna titta varandra i ögonen sekunden efter... Egentligen skulle jag vilja skriva precis som jag känner men det tänker jag inte göra, inte här för det vore dumt.
Men jag har i allafall öppnat dörren nu och var trevlig så nu är det upp till dig. Jag kan stryka över allt gammalt och skit i allt, jag vill egentligen bara att allt ska bli som förr, det var mycket lättare, trevligare och roligare då.

Erkännt vi var besegrade...

Jag har erkännt även om det inte var muntligt så gjorde jag det i sms och har erkännt mig besegrad... Ja lag PMC slog Lag Lilianne får inte vara med i år heller... Även om det var tungt så erkände jag att ni vann över oss och Grattis! Men jag vill ha revange (eller hur det stavas?) Kräftscramlan kanske kan få det till, men det återstår ju att det är långt tid tills dess, jag vill ha revange tidigare. Men tror inte de vågar sig på de, hahah.

Special-KM

Idag är det Special-KM ute på klubben. Det innebär att det är Klubbmästerskap för pojkjuniorer (upp till 21 år), damer 50, herrar 45, herrar 55, herrar 65. Jag kom till klubben vid 07.45 för att lämna av mamma som skulle gå ut och spela kl 08.30. Sen har jag lämnat ut scorkort på morgonen och just nu sitter jag också och lämnar ut scorkort igen till andra runda, samtidigt sitter jag och matar in resultat från de tävlande. Ganska kul för man får se alla resultat men samtidigt ganska segt för jag hade heller varit ute i solen. Men jag har samtidigt lovat att vara hundvakt så Lukas ligger härutanför shoppen och tittar på folk. Han ser ganska nöjd ut med livet och han trivs nog mycket bättre här en hemma själv på landet.
Nu ska vi avsluta startomgång 1 och sen blir det till att knappa resultat från startomgång 2 och sen skulle tydligen jag ha prisutdelning. Jasså det var något nytt, hade jag ingen aning om när jag kom på morgonen. Så det blir nog första gången att jag ska hålla i en prisutdelning själv och att jag skulle hålla i det var ju intressant.

Nervös....

Är lite nervös inför en sak som komma skall. Pratat med kloka vänner och de säger att allting kommer bli bra så får väl lyssna på de och bara gå inför att vara glad och att täka att det går säkert jätte bra.
Nu ska jag hoppa i säng för ska upp tidigt imorgon och då måste jag var pigg och glad. För imorgon måste jag ara pigg och GLAD mot alla så är det bara.
Lika bra att hoppa i säng tidigt dessutom och hoppas jag somnar fort så slipper jag tänka mera på det som komma skall. 
Sov gott! 


Tävling och jag har druckit kaffe

Idag gick det betydligt bättre än igår och va skönt, det kom ett bevis på att man kan ju... Igår var det Krögarcuppen och det var länge sen jag spelade så dåligt. Värsta att jag vet inte ens vad jag ska skylla på, det var bara så dåligt och mest kanske runt greenen. Det kom till ett läge där jag inte visst om jag skulle skratta eller gråta, de var så illa så att man kunde säga det utan att skämmas. Det där kanske inte alls lät som att det hängde ihop men ja ja.
Idag var det dags att spela bästboll. Min partner fick igår kväll lämna WO men jag lyckades hitta en ersättare och denna erättare byttes sesdan ut mot min Triss Lady partner från 2006. Det var inte jag som föreslogbytet utan min partner så det blev två nya lag sammanställningar. Lag Triss Lady och Lag ingen ville spela med oss. Spelet idag var betydligt bättre och idag spelade jag mera som jag skulle men kan ändå bättre.

Igår var det ju krögarcuppen och självklart grillafton på kvällen. Underbar grillbuffe, men allt från grillad majs till grillad fisk, men den missa jag nog.... Självklart fick man kaffe på maten och en golfboll i choklad. Golfbollen är grymt dog, även om det säkert var 5 år sen jag åt en sådan men igår var det dags igen. Men för att få äta golfboll måste man först dricka kaffe och jag choackade en person som försökt få mig dricka i snart 8 år och drack en halv kopp, men det är nu bevisat att det är inte gott!  

Början något nytt

Imorgon är det början på något nytt. En ny sommar tar riktigt form även om jag haft lov ganska länge nu, men jobbat lite och då känns inte osm riktigt lov lov. Även om junislägrena är riktigt kul så får man inte sova riktigt så mycket som man behöver. Kommern nog inte få göra det nästa vecka eller för det är Semestervecka på golfklubben och allt vad det innebär. Tävlingar, fester, Jäger, xider, tidiga mornar, sena kvällar, bomba (nä inte iår), skratt, grillafton, chockar alla med att ha klänning och så brukar det alltid bjuda på en och annan överraskning och vem ska stå för den iår? 

Men tävlinsveckan börjar inte riktigt ännu, den börjar på tisdag. Imorgon ska jag och mamma åka till Norrtälje medans pappa är hemma och jobbar. Norrtälje mste man åka till minst en gång på sommaren för det är så mysigt där på sommaren. Både dag- som kvällstid ;)

Löprundan och styrka

Idag efter jobbet och lite golträning så var det äntligen dags för att komma ut och springa. Trodde rundan skulle ta lite längre tid men den tog bara 21 minuter så nu har jag mitt förstå mål uppsatt att klara rundan under 20 min, LÖprundan är så mycket skönare att springa ä vad det är att springa frm och tillbaka till Vängsjöberg men kommer nog ändå blanda de rundorna i sommar. Vängsjöbersrrundan är mycket mer upp och ner och bara på asfalt. Men för variationens skull kommer jag sprina båda. 
När jag kom hem körde jag de delar av skivstångsprogrammet som jag kört innne på gymmet i vinter nu ute på altanen och gräsmattan. Kunde köra nästan alla övningar och det var riktigt skönt att komma igång med träningen. Det enda ag saknade idag på mitt träningspass var en bollpump så kunde pumpa min boll så jag kunde skjuta lite.
Som det kändes efter passet så kommer jag ha en riktig träningsvärk imorgon men som det känns nu så känns det riktigt bra och jag kanske inte får en sån träningsvärk ändå, vilket skulle vara skönt.

GIT problem

KOmmer till jobbet strax efter 7.30 och möter redan sugna golfare som är på väg ut. Allt går fint tills jag får igång datorn och ska sätta igång GIT, då vill sig det inte alls. Det är inte tvärdött men det är BIG PROBLEMS och jag kan inte komma in. Får börja skriva upp vilka som varit inne och betalt på papper. Efter en stund kan jag se på MIN GOLF att det är problem där också och inser att det är ändå skönt att det inte bara är vi som har problem utan det är hela systemet som verkar vara ur balans. Men kl 9.20 löser problemet sig och jag blir lycklig igen och kan nu anmäla folk till tävlingar igen och kolla starttiden, ja helt enkelt göra jobbet så mycket enklare. 
Tänk vad man gjorde innan man hade datorer när man skrev upp i böcker och sudda och skrev nytt och boka allt för hand utan datorer. Så datorer är inte bara bra, ibland ganska dumma också.  

Ordlistan alla väntat på!

Är du ett fan av Scrabble eller bara behöver uppdatera ditt ordförråd lite så kommer här ordlistan ni alla har väntat på.

Under några regniga dagar i Gottröra så skapades denna ordlista av Mathilda och Lena under spelandet av Scrabble. Självklart kommer det komma förklaringar till alla ord.

(Vi varnar känsliga läsare)


rännras - ränna som rasar

bi ledare - ledare för bin

horas - man blir horad, att horas

slnät - nät för sl bussar

sårfat - ett fat för sårskorpor

assto - ett dött sto

glassto - ett sto av glas

islax - de som ligger i vår frys, fryst lax kan man också säga.

Att zebra, man zebrar - som snigla fast med rumpan

sårregn - man har en massa sår

mansregn - som förklaring börjar Mathilda sjunga på it´s raining men

ägarsvek - svek från ägaren

jägarsvek - svek från jägaren

(funkar ägarsvek funkar jägarsvek)

förret - man retar före, retas före.  


Längtar efter premiären

Det var länge sedan jag längtade så efter att springa, emn nu var det snart en månad sen jag snorde på mig löparskorna och var ute och sprang i spår eller liknande. Fotboll, cricket har jag lirat och massa golf och en och annan långpromenad har jag hunnit med. Men sprungit har jag inte gjort, först pga av sjukdom i 3 veckor och nu denna vecka bara av inen bra anledning, violat upp mig. Men ikväll blir förhoppningsvis premiärloppet runt nya rundan på landet. Kommer att döpa rundan till löparrundan, det är en varierande runda med både asfalt, grusväg och bitvis traktårspår i gammal åker.

Först blir det att åka med mamma till naprapaten och hem till Täby och hämta kvarglömda saker, bla mitt skivstångsprogram. Så det blir det kanske också premiär på ikväll på landet. Jag riktigt längtar till att kunna börja springa igen! Wieeeee  


Flygande saker

Ibland när man behöver det som mest då kommer en flygande sak flygande och slår ut sina vingar och bara säger att allt kommer bli bra, det löser sig tillslut, det finns en mening med allt. En av flygarens motto måste vara det finns en mening med allt och jag tänker ändå ofta på det. Men ibland undrar jag varför och vill gärna ha svar innan meningen sker. Sen så kommer en annan flygare och säger att detta är det bästa som kunde ske, det kommer bli jätte bra. Jag försöker intala mig själv att detta som de säger är rätt och allting kommer att lösa sig bra, jag vill inget heller. Även om det är svårt så är det bara så att jag kanske måste, men det är något jag jobbar på hela tiden. Ännu är dagen inte ännu och jag kommer kunna tänka igenom den 711 gånger om och om igen. Även om jag hellst bara vill att dagen ska komma så vill jag det inte, vill inte möta dagen. Fast andra sidan så visste jag att den skulle komma men trodde inte jag skulle ta åt mig så mycket och det skrämmer mig samtidigt lite också, att jag var så känslig när det gällde detta. Jag hade hoppats på att jag inte kände som jag gjorde.

Vänskap

Vänskap


En vän som du finns alltid där för mig. Du lyssnar och du bryr dig om mig. Du är min tillflykt och klippa, med dig mår jag bra. Du motiverar mig som ingen annan gör. En vänskap som vår är värd så mycket. Nu är den hedrad med ljus och värme.

Tack för allt alltid!
Ibland behövs inga ord bara en vän och då finns du där för mig <3


Ryckskott

Vaknade imorse vid 08.15 och masa mig upp ur sängen för att gå på toa. Då ser jag att mamma ligger och sover, hmm frågar henne om hon vet vad klockan är och får bara lite luddigt svar nää. KLockan är ju kvart över åtta får jag fram och tänker nu har hon försovit sig rejält, hon skulle iväg och gympa kl 07.00? Det jag får fram av henne sedan är att hon har så ont i ryggen och jag ska köra henne till läkaren inne i stan till kl 10.00 Jag försäkte somna om i 10 min men det var svårt när man hörde henne när hon plågades. Jag var chockad, jag har aldrig sett mamma ha så ont och det gjorde ont i mig att se henne må så och även in på väg till naprapaten. Vi kom dit tidigt men han kunde ta emot henne nästan på en gång och knappa timmen var det en helt annan mamma som klev ut genom dörren. Även om det fortfarande gjorde lite ont så såg hon ut att må så mycket bättre nu, tackar för det.
Han kunde konstatera att han inte trodde hennes golfkarriär var i fara heller så jag får tampas mot mossan nästa vecka också, men bättre det än en sjuk mossa.

Sommarspecial bok 1

Det tog ett tag för mig att läsa ut den men jag har innte hunnit eller orkat läsa på kvällarna runt omkring midsommar pga junisläger. Men när jag väl läst boken har den varit svår släppt. 
Boken är Exit Kalahari, av Jenny Söderqvist & Helene Åberg
Den handlar om hur dessa två hamnar mitt ute i naturresarvatet Kalahari i Botswana och deras kamp om överlevnad och hur de ska kunna kontakta omvärden av att de lever. Även om man vet hur det slutar så är boken hela tiden spännande och man vill bara läsa mera. Så mitt första boktips är EXIT KALAHARI. 

Steka mage

Solen lyser och har precis ätit lunch med mamma i solen och ska nu lägga mig och läsa bokk i en solstol. Måste passa på att jobba lite på brännan nu när man inte är ute på golfbanan, gillar golfbanan och sol där med, men golfbrännan är inte den snyggaste och jag har redan fått de. Nu ut och steka magen i solen en stund, men blir nog en paus för Days ja jag vet det är pinsamt att man kollar men är man beroende så är man....

GRATTIS KICKI

Idag är det till att frattulera Kicki som fyller år, sen det där med åldern det har ju ingen betydelse så den hoppar vi över (och ska jag vara helt ärlig har jag inte hundra koll på den ändål...)
Så stort GRATTIS till dig idag!

Hönskackel

Ska snart iväg till "tanten" och träffa lite gamla kollegor och äta lite gott och prata lite strunt. Kan vara trevligt och speciellt vad jag behlver efter dagen. Inte gjort mycket mer än burit upp lite kartonger och äntligen lämnat in mitt armband och passa på att lämna in ett till trasigt. Det var nu snart bara 1 år sen det gick sönder och insåg nu när tog fram det att behöver nog putsa lite på det när jag får tillbaka det. Ja nu när det är lagat då är det något som kommer att häda det vet jag något possivit, kan det vara så att det börjar nu iaf när jag lämnat in det. Har jag lite flyt så blir det klart innan de går på 2 veckors semester.
Nä nu är det som sagt dags att skippa mjukisarna och på med en vanlig tröja och göra sig klar innan mamma kommer och plockar upp mig för att köra mig till "tanten".
Sen ikväll kan jag berätta om ett kul sms ja fick från en person långt borta =) det ser iaf lite ljust ut även om det kanske är mörkt.

Sanningen!

Du kan aldrig ångra det du gjort....men du kan ångra för evigt det du ALDRIG vågade göra.

Detta är ord som jag alltid tyckt stämmer in egentlligen, för även om du ångrar det du gjor så är det gjort. Men det som du aldrig gjorde kan du ångra för du aldrig vågade göra. Just nu så måste jag verkligen tänka på det, ångra aldrig något du gjort tänk att det gjorde mig glad just du och det var det rätta just då. Sen om det inte är det rätta valet just nu så kan jag inte göra något åt det, komme rinte göra saken bättre. Nu är det bara att gå med huvudet högt och vara stolt för den jag är. Mår jag bra är jag lycklig!

Ett val är alltid ett val

Jag kan alltid välja,
men jag bör veta att även när jag inte väljer,
så gör jag ett val.
 

Gick milen och det var nice!

Igår var jag och Maria ute och traska i Ensta. Jag kände mig fortfarande inte riktigt pigg efter 2-3 veckors krassligehet och ryggen värkte. Konstigt att jag hade så ont i ryggen sön kväll och hela måndagen att jag gick på alvedon, på måndag e.m tog jag citodon tablett jag som hade hemma för jag hade så ont. Men tror promenaden och stretching efteråt gjorde susen vakna imorse utan att ha ont. Underbart!
Vi gick hemmifrån Maria ut till Ensta och började gå i spåret, när vi kom till en punkt där vi var tvugna att välja 5 eller 10 km så titta vi på klockan och bestämde att det skulle bli 10 km. Vi fortsatte och gå och det var jätte skönt att bara gå och gå. När jag kom in så hade jag knappt någon röst prata kanske lite mycket...? Jag pratade säkert de första 5 km oavbrutet, stackars Maria som fick lyssna på mig skit snack. Hahah
 
Kom hem och stretchade lite och helt plötsligt hade jag blivit 5 cm längre än va jag var vid lunch. =)
Underbar runda som snart måset göras igen, men när det blir är nog större fråga. Blivande rundor jag kommer ta nu nästa gång är nog löprundan på landet eftersom jag snart flyttar ut dit.


Bara för att du är du!

Idag har jag varit på äventyr, nja eller meningen var inte att det skulle bli så men det blev lite så.
Började med att jag åkte och panta burkar på ICA och sedan åkte jag till Hagby och lämnade en stor kartong.
Skulle åka till Barkaby för att kolla lite saker och så av en anledning var jag tvungen att åka in till Jakobsbergs Centrum och där inne så träffar jag Klacken helt oväntat. Hon jobbade där i en bokaffär. Pratade lite sen fick hon kunder och jag var ändå tvungen att kila tillbaka till Barkaby.

Så väl inne på Barkaby hittade jag lite underkläder men inte så mycket mera. På vägen tillbaka gick jag inom Dormy och där hittade jag ett fint packet till mamma. Var bara tvungen att köpa det som en lite present för att hon är Bäst och för att hon gick caddie till mig under alla 3 rundor på seriespelet.


RSS 2.0