Det som kan göras imorgon varför göra det idag?

Kollade igenom mina papper inför imorgon och såg till min lycka att vi inte ska lämna in det från på tisdag, så varför göra det idag när jag kan skjuta upp det till morgondagen. Jag har skola mellan 9-12 och sen ska vi "bara" komma på hur vi ska redovisa vårat arbete på tisdag och eftersom vi har lite idéer så kanske det inte tar 100 år att göra klart de så jag är hemma senast 16.00 och då hinner jag skriva klart uppgiften imorgon då. Kanske börjar på den lite idag men beror på hur lång tid mina tankar kring annat tar att skriva ner.

//En som är expert på att skjuta upp saker (lite för bra ibland...)

Inte visste jag att lycka var en sån djungel

Ett kort inlägg innan jag lite för sent ska kolla igenom vad jag måste ha gjort tills imorgon i skolan. Sen återkommer jag om gårdagen.

Nää inte visste jag att lycka kunde vara en sån djungel.

Helgen har varit bara bra, trevlig fredagskväll och lördagen var jag nervös, spänd, laddad, arg, lugn, spänd, nervös, fokuserad, toppad, lycklig, glad, pigg, trött, sliten ja det var ganska mycket i lördags men kan kort säga att jag var LYCKLIG!

Vi vann borta mot Blacke och jag hade en jätte trevlig kväll. Idag har det varit en hur lååååååång söndag som hellst, men hunnit med lite saker både vettiga och inte så vettiga. Men jag är glad men förvirrad på en och samma gång, nu ner med näsan i skolböckerna eller rättare sagt ner med fingrarna på tangentbordet så fingrarna glöder.

Blacke borta snart

Ikväll (17.00) möter vi Blackeberg borta i Vällingbyhallen. Är lite nervös faktiskt, saknar några spelare i laget pga sjukdom men det går nog bra ändå. Inte därför jag är nervös tror jag är nog egentligen alltid lite nervös tror jag. Ena kaptenen ringde när jag var i centrum och kollade om jag hade plats i bil, men tyvär inte. Fick då frågan är du taggad, ja sa jag som självklart svar men när jag fick tänka efter så var svaret nog ja eller jo men det kommer nog mer när jag börjar äta lunch och packar väskan.

Vi har inte mött Blacke iår och förra året vart det en förlust tror jag (returmatchen kommer jag inte ihåg). Men nu så är det nytt år och vi har bara segrar och skulle vara så skönt om det var så efter kvällens match också.

Nej nu ska jag gå och packa väskan.

Ps! Mickan siffran 38 säger den dig nått;) Jag ska komma ihåg dem ikväll, för dig!


Äntligen

Äntligen så säger jag bara så har Johan åkt ut ur Idol. Jag följer verkligen inte Idol slaviskt men det är kul att kolla på ibland och eftersom det på fredagar oftast blir mat framför TVn efter träningen så blir det så. Pappa kollar ju på Idol och vill man ha mat så blir det Idol och jag klagar inte på det. Det har sagts att han är en rockidol fansen skriker som han vore en gud, men jag gillar han inte och han är ingen Idol. Men nu har han äntligen åkt ut! Uch va jag känne rmig taskig, brukar inte såga personer så här mycket men honom gillar jag inte och här får jag skriva vad jag vill så nu gör jag de.
Vem som vinner Idol? jag hoppas nog på Kevin eller Alice men trro på Kevin han är ju ändå bra och kan ju sjunga.

Under lunchen blev gården en stor vattenpöl

Vi har precis satt oss för att äta, potatis, fiskpanetter, sås och morötter. Maten ligger på tallriken och det är bara att hugga i. Då kommer en liten mini traktor eller som det verkligen var en snöplog och detta var ju högst intressant speciellt om man är 3-5 år. Nää jag vart inte så jätte road som barnen blev men det var vårare att få de att titta på maten istället för på traktorn som de kallade den. När de sett att den ska sopa gården från all snö så sätter de sig och äter, alla utom en av våra minsta. Han sitter som förstelnad men ryggen mot maten och kollar på "traktorn". Han vänder sig ibland om och ta en liten bit mat, men han börjar inte äta från den har åkt därifrån. Så gulligt att se hur faschinerander (stavning?) en plog kan vara. När plogen lämnat gården så äter han upp maten och börjar istället berätta om hästarna han ska gå och hämta på vägen hem. Vad de var för hästar är det nog ingen som fick nått riktigt grepp om.

På eftermiddagen blev det bara innelek, trots att barnen bog skulle behövt gå ut en stund. Men hela gården var ju en sjö och då är det inge kul att gå ut. All snö som smält hinner inte rinna undan och när plogen kom hjälpte denna till att få fram stora vattenpölar på gården istället för slask. Bra eller dåligt?!

Imorgon sista dagen på förskolan och sen har jag ingen mer praktik =( kommer sakna denna förskola.


Åhh så får man inte säga...

Jag är ju sjukt nyfiken av mig ibland och idag så gjorde Mutola mig ännu mera nyfiken. Åhhh du går inte säga så här.

Maria - du komer få en sak snart i brevlådan :)
Lena - jaha vadå
Lena - nu blev jag nyfiken
Maria - mm hemlis
Lena - va
Maria - jag får ju inte säga
Lena - så kan man ju inte säga
Lena - ååååååå
Maria - jo hihi
Maria - kunde ju inte hålla mig
Maria - så sa lite ;)
Lena - åhhh
Maria - hahah om några dagar vet du
Lena - ja och nu är jag så nyfiken
Maria - några dagar kvar
Lena - Jo det är ju så...
Lena - men jag ska försöla läsa dina tankar
Lena - tänk på det då och inte på.....
Maria - Lycka till ;)
Maria - det e inte från mig
Lena - från bubben
Maria - hahahah
Maria - no
Maria - nu e det slutgissat
Lena - jaha

Och där är det ingen ide att gissa längre, hon gör en gubbe med dragkedja för munnen och börjar att prata om nått helt annat.

Bara för att jag blev så myfiken idag måste jag ge igen fast det bli på en annan nyfiken person. Men har hon bra minne så kommer hon kanske ihåg. Men Garpen idag fixade jag klart din julklapp, ska bara slå in de ;)


700 j*vla spänn

Japp 700 j*vla spänn ska jag betala för en grej som inte ens är kul. Hade tillbringat några trevliga timmar med Lia i Kista galleria då vi bara ska åka hem och det är då bomben kommer. Aaaa jag har fått en parkerings böter, för att jag hade parkerat på en handicap ruta. Blir så lack men får väl skylla mig själv, vem ska jag annars skylla på? Kan inte skylla på någon annan, jo på de som inte kan sätta upp en skylt som man ser. Det fanns en ritad skylt på marken på parkeringen men borde det inte sitta en skylt som man kan se också???


Lärarfilosofin snart klar det betyder att jag snart är klar.

Sitter och funderar på vad för en lärare jag vill bli, eller jag vet att jag vill jobba inom förskolan och då blir det ju förskolelärare men inte de utan hurdan förskolärare jag vill bli. Vad jag vill med mitt arbete som förskolelärare. Under de (snart) 3 ½ åren jag har studerat så har vi skrivit på en lärarfilosofi och nu ska den snart in och detta betyder att snart är min skolgång klar och jag ska ut och jobba. AAaaaa ja liet så känns det ibland men på ett sätt känns det jätte skönt och jag ser så fram emot den dagen jag får skriva på ett kontrakt och har ett jobb. Då ska jag fira men med vad vet jag inte.Kanske en pizza hahah nej uch det vill jag inte ha. Nej men på nått sätt måste man ju fira lite, men den dagen får vi se när det blir. Nu måste jag först bli klar med min lärarfilosofi och ska försöka få me nått fint från Lpfö 98. 

Kan samtidigt konstatera att igår var det exakt 1 månad kvar till julafton och snön ligger som ett tjockt vitt täcke utanför och de 15 min vi var ute och sprang innan träningen var underbara, trots min lilla vurpa. 

Nej nu åter til min lärarfilosofi och om jag känner de så får ni kanske ta del av några rader en dag.  

Pulsa i snön träning

Det blev inget snöbollskrig innan träningen idag, trots Petras önskan om det. Men Coach sa planera det en gång så kan vi säkert ha det, hahah.

Men det blir löpning som vanligt idag och har nästan saknat de lite. Förra veckan blev det instället för det regna en massa ute och vi hade ju match både måndag och torsdag så vi hoppade löpningen då. Idag är det istället en massa snö ute men det hindrar inte oss att ge oss ut att springa. Det är bara på med varma underställ och långkallingar och mössa och vantar så är man redo för att möta kylan.
Jag ska byta om nu snart för att vara klar att springa om 33 min. Så kanske dags att byta om.

Kul saker händer

Just nu händer en massa kul saker och jag är på bra humör. Tänk va livet är så mycket enklare när jag (eller man) är på bra humör. Jag trivs så himla mycket bättre med mig själv och allting när jag är på bra humör. Ja tänk så mycket lättare livet är.

Det är massa snö ute och jag älskar det. Idag på förskolan så var vi ute i ca 1 timme innan lunch och lekte i snön, åkte stjärtlapp och kasta barn o snön. Efter lunch var vi också ute en stund och lekte i snön.

När jag kom hem var jag helt slut och satte mig framför datorn för att skicka iväg lite mail ang arbete och snart så gick ögonen i kors så jag bestämde mig för att ta en liten power nap innan jag skulle gå med Luke. Lägger mig på sängen och sätter på tvn och får snart sällskap av Lukas. Men vänta nu hur kom han upp för trappan? Svaret är han har smitit förbi grinden och gått upp. Men jag vägrar bära ner honom.... men han har varken fått mat eller varit ute. När mamma lite senare kommit hem och vi stått i ca 15 min och mutat ner honom för trappan så går han nu själv i trappan igen. Vadå man kan inte lära gamla hundar sitta. Så klart man blir glad av de. När jag ligger där i sängen och gosar men Luke och inte riktigt är vaken så ringer min mobil ett nummer som jag int ekänner igen och tänkte först skita i att svar men okey då. Det var bra att jag svarade, men måste kanske förklara mig lite på onsdag. Var ju gansk borta när jag svarade. De ringde från förskolan jag var på intervjuv innan på och ville att jag skulle komma tillbaka och träffa personalen och se hur det verkade. Jätte spännande och jag ska dit på onsdag efetr praktiken. 

Skulle jag bli erbjuden detta jobb så skulle jag kanske tacka ja, har ju inte så många andra alternativ just nu och ändå hunnit smält adet lite och tror nog att det skulle bli bra. Som sagt mycket går bra nu och jag är lycklig. Fick en underbar kommentar på bloggen igår av en avlägsen släkting eller blir det min nässkusins barn (hur det blir i släktskap vet jag inte) Kul att han få reda på att jag även har läsare nere i landet och inte bara i mina trakter.

Nu är det dags att kalla på tomtarna och krypa ner i sängen och sova.

Flytt???

Sitter och pratar med min tok på msn och vi har kommit på världens bästa problemlösning. Mamma kom med frågan idag om inte jag ville jobba på en annan ort i vårt avlånga land. Hon hade lite kontakter där och sa vill du jobba där, NEJ blev mitt svar ganska enkelt. Andra orten är Trelleborg dör min kära bror bor.

Mamma - Varför då? 
Jag - Jag bara vill inte de!
Mamma - Men varför då? 
Jag - jag kan bara inte de.
Mamma - men det finns billiga lägenheter där
Jag - ja och det antar jag att du redan kollat upp
Mamma - Japp
Mamma - Du kan få en 2a för runt 700 000 och då är den dyr
Jag - men jag kan inte
(Mina tankar efteråt) Va skönt ändå att bara flytta från allting och skulle ju kunan hitta en billig lägenhet där ändå, men just nu finns det personer i min närhet som betyder för mycket för mig än att jag skulle kunna flytta över 60 mil.  

Men jag och min tok har löst problemet, först lovade hon att om jag flyttade dit så skulle hon flytta med mig. Söta du!
Jag berättade att jag hittat en 3.5 i centrum av Trelleborg för samma pris som 2:an jag var och kollade på i dag i. Ja men jag vill ju bo här, då kom hon på hur vi löser de. Du köper den därnere och så ställer du den här någonstans i Täby där du vill bo. Ja men vilken bra ide! Hon har lovat att hjälpa mig att lyfta också, för de kan bli lite tungt att lyfta själv. Väl nere i Trelleborg så kan nog bror min hjälpa till och sen har jag ju ganska många släktingar på vägen så Tok och jag ska nog kunna lösa detta på ett relativt enkelt sätt. Hehheh

(Måste ändå erkänna att klart tanken slagit mig att flytta ner dit. Bror har sagt det förut, de söker ju förskolelärare här nere också och billigare att bo här.)

Bra dag =)

Idag är det söndag och det har varit en bra Söndag och jag känner mig glad. Fått en del gjort men har lite kvar på min lista över saker som jag ska göra.
* Måste maila ut ett mail till tjejerna som jag tränar, de är för dåliga på att höra av sig när de kan träna eller ej.
* Ska maila ett pedagogiskt företag (kan man säga så???) angående jobb.
* Svara på ett mail från min förra chef, ja även nuvarande är ju anställd ändå på ett sätt...
* Skriva i en massa träningstider
* Försöka göra klart bubbens present

Trots denna lista som ändå var en del att göra på så har det varit en bra dag. Jag har hunnit med en massa känns det som.

Sov ut länge imorse eller iaf till 10-tiden. Efter det så tog jag det bara lugnt och kollade på lite lägenheter som kunde tyckas intressanta och dessutom hade visning idag. HIttade en intressant lägenhet som jag mamma och pappa sedan var och kollade på. Den var fin och så men ändå tror jag kanske inte rikigt på den just nu till de priset. Men först ska jag få ett fast jobb sen är det verkligen dags att kolla lägenhet på allvar. Men klart man måste kolla lite på marknaden nu ändå. 

Efter det åkte vi till centrum, mamma och pappa skulle kolla på skor, jag skulle kolla på ingenting. Väl inne på centrum kom jag på att jag ville kolla på centrum om de hade ett par löparbyxor, nog dags nu att skippa långkallingarna och shortsen.... Då Täby Centrum har två Stadium butiker var jag klart tvungen att kolla i båda. När jag sen nästan dessutom gett upp så hittade jag en dress (jacka och byxor) som jag provade och blev kär. Det var precis en sån här jag ville ha och fick låna lite kronor av mor och eftersom det var VIP dagar på Stadium så fick jag dessutom 20% på köpet då jag har Stadium kort och blev lite extra glad. 
bild: Stadium.se


Nu ska jag fixa och trixa lite med bubbens gift och sedan ladda inför Ensam mamma söker 20.00 på TV3.  

Inflyttnings- och födelsedagsfest

I fredags var det dags för en av årets första lagfester och hoppas att detta inte blir den sista, men planerna finns redan på fler ;)

Jag började med att gå till fel hus, jag gick till hus 7 istället för 8. När jag står förvirrad i hus 7 ringer jag Mickan och ska bara fråga vilken våning det var frågar hon var är du? Och när jag sen kollar på klockan så inser jag att hon är 18.47 och vi som skulle vara där kl 18.30 jag trodde jag var sist men visade sig att jag var först. Det är vårat lag i ett nötskal iaf när det gäller middagar och sånt. (Till matcher och träning är alltid alla i tid.) Det var därför vi inte sa 19.00, sa Mickan vi visste att alla skulle bli sena. Men tillslut hade alla kommit och middagen kunde intas och hela laget tystnar...God pastasallad =)

Presentöppningen var en av höjdpunkterna under kvällen och så kul att se hur olika presenterna blev beroende vem den var till. Den ena får en kokbok och den andra shottglas, hahha.

En annan höjdpunkt var när vi spelade Kungen. Kungen är ett kortspel och finns nog lika många olika regler på Kungen som det finns utövare av spelet. Roligaste kortet är enligt mig att skapa en regel och då gäller det att få regeln, inte säga namn. HAHAHA den går man alltid på nit, utöver denna regel var det också så att den som satt till vänster var tvungen att ta lika många klunkar som den som fick straff fick ta. Ja det blev en hel del namn under omgången.

Fick oss en fin och snabb promenad löptur ner till tåget och sen en promenad till tegel där vi avlutade kvällen. 
Kvällen var mycket trevlig trots att vi vart lite besvikna när vi kom in, men som sagt den avslutades på bästa sätt. Hade en jätte trevlig kväll och underbart roligt innan vi gick ut också.  

Lite bilder...
I väntan på tåget
Tåget kommer

På väg till bruket....

...men bara ta ut pengar först.



 

Dålig uppdatering... bättre imorgon

Japp har varit en dålig uppdatering här om vad som hände igår och vad jag har hittat på under dagen. Under dagen idag är visserligen inte så mycket som hänt, varit och kollat på 08-Södertälje i Basketligan annars har jag mest slappat. Ska visserligen iväg nu och kolla på film snart, men kanske kommer somna ändå för är lite seg men en bra film kan så klart få mig att ändra på det.

Har även lekt lite men min tidiga julklapp till bubben och måste nog bli klar med den imorgon. Imorgon kanske jag även ska gå och kolla på lägenheter med mamma om det inte blir basket ute på Lidingö, men tror det kanske var segt att få med sig någon dit. Hmm får se hur det blir.

Har förövrigt laddat ner alla bilder från gårdagen och det var intressant, hihi.

Kan kort sammanfatta kvällen men att den var sjukt kul och jag hade speciellt kul under KUNGEN!

Tömmer kameran

Sitter just nu och tömmer kameran på bilder, det var ca 260 st som skulle tömmas från kameran och in i datorn. I vanliga fall brukar jag vara duktig och tömma den direkt men nu har det inte blivit så, det var massa olika bilder. Hittade bilder från:
Allt för hälsan mässan
Ockelbo borta
F-94 match i Åkersberga och Skarpäng
Inflyttnngs-/födelsedagsfesten nu igår

Efter att ha lagt olika bilder i olika mappar så ska jag lägga in lite bilder från igår och även kanske berätta lite om vad som hände...Men först tro jag det blir en promenad i snön till Ica för lite små godis. Japp ni såg rätt i snön det har snöat ute och den ligger kvar och det betyder att jag är glad, mycket glad.

Inte bli arg, det blir inte bättre....

Ockelbo stod för motståndet i dagens hemma match, en match som blivit flyttad för länge sen. Sagt det förut och säger det igen, Ockelbo är alltid speciellt att möta och det är alltid kul. Så även denna match. Kan inte sätta fingret på vad det är som är så speciellt med Ockelbo men nått är det.

Vi fick återigen omklädningsrum 12 eftersom de vi önskade ha (14 lr 15) var upptagna. När vi kommer ner till hallen står Ockelbo utanför och väntar på att få gå in. Ja friidrottarna var ju där innan och deras tid slutade 19.30 och då fick vi börja värma, så 15 min fick vi på korgen.

klockan slår 19.42 och domaren blåser 3 och 19.45 kan matchen starta. Vi vinner matchen mot Ockelbo idag med 79-44 periodsiffrorna vet jag inte nu, men vet att vi höll de på 4 p i andra perioden och att vi gjorde 28 i sista perioden. Mer än så vet jag inte just nu. Stundtals spelar vi lite slarvigt och då ska vi vara glada att de inte sätter fler skott än vad de gör. Men i halvlek så leder vi med 10 p tror jag och det är fortfarande match. Sen gör vi ett ryck och drygar ut ledningen. Vi vinner tillslut med 35 poäng.

Egen insats. Jag är egentligen inte missnöjd med min match men inte heller nöjd.... Det kändes stundtals som att jag kom helt fel och allt jag gjorde blev bara fel, speciellt i anfall. Det var små saker som gjorde det hela tiden och blev mer och mer frustrerad för bollen inte ville gå i. Får returen och ska bara peta i bollen, men icke. Blir arg och frustrerad och låter det kanske påverka mitt spel på ett inte possitivt sätt. Jag vill inte att det ska vara så, vill inte komma in i de gamla ovanor jag hade, jag som tyckte att jag hade kommit ur de.  Fats i dag var det som ett fall tillbaka, men helt ärligt så ska det bli skönt att få ledigt nu i 3 dagar från basketen. Lossa visserligen lite på slutet när jag äntligen fick i en and one och sen rasa 4 poäng i till av bara farten. Hamnade på 9 poäng totalt vara 7 av dessa poäng kom i sista 4 min av matchen. Tog 7 returer och 3 assist så lite nöjd med de får man väl vara ändå. Fats ändå är jag inte nöjd. Men pappa sa efter matchen, nu är du för hård mot dig själv. Kanske kanske inte.  

Pastan kokar...

... och jag börjar känna mig lite pirrig. Samlingen 18.30 eller hur, ja jo men så var det matchen börjar 19.45 och samling 75 min innan. Vet fortfarande inte om jag går till hallen eller om jag åker buss. Det beror på hur bussarna går, för de är bra kallt ute. Buss är ganska skönt att åka också till match, så länge jag slipper tänka så. Måste nog snart ner till min pasta, den är nog klar snart. Blir spagetti och köttfärssås till middag = mumsi. Till lunch fick vi kokt fisk och äggsås inte lika mumsi....

Annars har dagen varit bra, varit på arbetsintervjuv och det gick väl ok vet inte så mycket ännu men det kändes ändå ok. Får helt enkelt se vad som händer. Inorgon ska jag göra några telefonsamtal och se vad som händer där också.

Nej nu ner till pastan och sen blir det "rutiner" inför match. Ipoden ligger på laddning så det blir musik på vägen oavsett om det är buss eller promenad.

19.45 uppkast Täby-Ockelbo. Håll tummarna!


På väg till rehab

Japp så var det onsdag och vi är träningslediga. Fast jag har redan varit nere i Skarpäng på tjejernas träning och pratat med E och pratat lite med tjejerna. Trist att se att de var så få där men 3 mer idag än igår, undrar om det beror på att de int ehar match i helgen och om så fallet är är det riktigt synd. För man tränar inte bara de veckor de är matcher! Fast rörde inte en basketboll en enda gång idag, eller jo petade till en med foten som kom dribblande.

Men nu ska jag iväg och träna på Täby Rehab, ska även dit imorgon men då har jag tid med sjukgymnasten och ska prata lite om min hälsena som nu knasar sig också, hoppas det inte är nått där. Får se hur det känns efter dagens pass.
På återseende och senare blir det nog lite svar som mamma undrade över, vad de blir får ni se senare.

På vfu som det heter så fint.

Är ute på vfu denna vecka och nästa vecka. Ja och för er som inte går på lärarhögskolan, förlåt mig Stockholms Universitet kan jag berätta vad vfu står för, det står för verksamhetsförlagd utbildning. Egentligen är det typ som praktik men det kan också var att vi är ute och observerar, men jag skulle kalla det praktik.

Tillbringar iaf min vfu på en förskola och jag trivs jätte bra på den. Dessa två sista veckorna som blir mina allra sista vfu veckor på utbildningen är jag på en avdelning jag inte varit innan men trivs jätte bra med både personal och barnen. Igår kom en lite flicka på fyra år och kramade min hand och tittade på mig och sa -Lena jag tycker om dig! Då smälter man ju.

Imorgon är det skogsfrukost och det ska bli trevlig bara det inte regnar. Nästan skönt om det är lite frost ute annars är risken att det blir jätte blött ute.

Ska nog sova nu så jag orkar med morgondagen också.

Matchen mot Central

Vi visste redan innan matchen att det inte skulle bli någon promenad seger och säkert inte som förra gången då vi vann med ca 50 pinnar. Att spela en måndag kväll kl 19.15 är ju alltid lite annorlunda, inte samma sak som vanlig match. Samlingen var 18.00 och eftersom det är måndag så har de flesta (skulle tro alla) jobbat eller gått i skolan under dagen. Det är annurlunda att åka direkt till match istället för som på helgen inte ha nått innan att göra. 
Vi värmde upp i en kall korridor och fick sedan 12 min uppvärming på korgen. När vi skulel stretcha fick jag hjälp att stretcha ut vaden och fick även lite massage av vaden, det var ganska skönt. Det är sån där smärta som gör ont men på samma sätt är skön.

Matchen startar och denna match är jämn hela tiden även om vi leder i halvlek så är det inte klart någonstans. Jämför man med Uppsala matchen som ändå kändes ganska säker hela tiden trots att vi inte ledde med så mycket så var inte denna match inte lika säker. Lagen byttes åt att leda matchen men vi tog hem det och mycket av det för att vi ryckte i fjärde perioden som vi vinner med 7 poäng. Matchen slutade 46-57 (11-11, 13-15, 16-16, 6-15). 

En egen utvärdering av min match idag.
 
Jag är riktigt nöjd med min match idag, speciellt i andra halvlek. Fick lite känslan att det är bara att ta sig i kragen och göra nått åt detta nu, efter matchen är det försent. I början av matchen var jag inte så nöjd med mitt spel och var väl lite besviken i halvlek. Efter halvtid så vände det och fick i någon boll i början och lite possitiv feedback i defence och det kanske var det som behövdes för jag skulle hitta min väg tillbaka till mitt spel och mitt självförtroende som jag borde ha. (Som jag verkligen saknade i lördags) Helt plötsligt gick bollen i och fick mig med en riktigt skön and one den trodde jag knappt själv på. Jag är också nöjd med mitt försvarsspel även om jag hade 4 fauls. Den ena faulen mins jag inte men de tre sista kan jag ändå ta. Jag är nöjd med min match och glad att det släppte det spelet som jag hade i lördag. Gjorde 14 poäng, varav 11 poäng kom i andra halvlek. Men straffkasten var inte så bra, 4/8

Messade till M på vägen hem och berättade hur det gått. Fick lite trevliga svar tillbaka och även svar som fick mig att tänka till på vad som gjorde att jag kunde kontrollera "ilskan" på något som blev bra. 

Dagens kloka: Man får bli arg, men gäller att ta ut det på rätt sätt!

 

Nervös * 2

Nu sitter ja och är lite nervös gånger 2 och av två helt olika anledningar.

Första som jag egentligen är mest nervös över är det som komma skall på torsdag och då menar jag inte matchen mot Ockelbo, den kom inte upp i mitt huvud förrän nu precis. Men jag ska på arbetsintervjuv på en förskola, så mycket kan jag säga. Eftersom jag har en sjukt nyfiken mamma så messade jag henne när jag fick reda på detta att de var intresserade och ville att jag skulel ringa. Så nu när jag ringde mamma hade hon så klart kollat upp en del om detta och det verkade bra. Så på torsdag ska jag dit och träffa någon och prata. Aaaaa

Andra saken som gör min lite nervös det är matchen ikväll. Ikväll möter vi Central ett lag vi hemma slog med ca 50 p, men det kommer inte bli lika lätt ikväll. Förra matchen saknade de spelare som var med de och spelade i helgen och som säkert kommer vara med idag med. JAg ska nu ner och äta mat, pasta och köttbullar =) och sen börjar jag ladda med musik i öronen.

Håll tummarna

Du visste precis vad jag behövde

Var inte en glad Lena som kom in i omklädningsrummet igår efter matchen. Hon gick genom korridoren med tunga steg och en väska på axeln samtidigt som hon släpade matchställsväskan (f-94) efter sig. I dörren stod Coach och sträckte fram handen. Grinig som hon var kunde hon inte titta på honom för var rädd att tårarna skulle komma och kunde inte ta ögonkontakt. Handen kunde hon inte sträcka fram för att hon kände att hon var inte värd den. När hon släpade väskan genom dörren fick hon en klapp på axeln och hörde orden Ny match på måndag Lena! De orden värmde och innerst inne så blev hon glad och lättad. Skorna slängde hon av sig och de dunkade till i väggen och den ena skon flög till Mathilda som satt bredvid och hon tog den och demonstrativt satte tillbaka den bredvid henne. Snacket som coach hade gick in på ett plan men på ett plan inte, hon lyssnade men är inte 100 på att hon kunde ta åt sig då. Men det kanske var det hon gjorde ändå. När hela laget ska köra sin Täby efter coach snack så kommer Mathilda fram till Lena ger henne en kram och innerst inne så värmde det, men utåt sätt kunde hon inte ta det. Men du vet att jag innerst inne lyssnar på dig och tar t mig.

Du en av de jag verkligen lyssnar på när det gäller allt och även basketen och är glad att du säger ifrån när det inte är ok, du behöver inte säga nått men din blick räcker. Tex det du gjorde med skon, hehe eller när du bara kommer fram och säger men låt mig ge dig en kram. Du ser när jag är ledsen och vet precis när du kan säga så eller inte.


Efter samlingen fick hon hjälp att stretcha ut vaderna och det är inte bara Lenas vader som tackar för det utan lika mycket hennes hjärta och huvud. Hon fick möjlighet att landa i sina tankar lite och efter ett par kloka ord så kunde hon gå in i omklädningsrummet och även om tårarna inte var långt ifrån så var det lite lättare. Mathilda säger bara helt spontant, Lena vad gör du ikväll? Lena svara ingenting tror jag. Mathilda Jag vill hitta på nått med dig.

Ja och på den vägen vart det bestämt att Mathilda skulle äta middag och hemma hos mig, mamma och pappa. Jag hade tidigare valt att vi skulle äta lammkotletter och potatisgratäng och det var super smarrigt. Vi satt och pratade om allt mellan himmel och jord och jag uppskattade besöket av Mathilda  så mycket och tror nästan mina päron uppskattade de minst lika mycket. De slapp (ja jag är nu helt ärlig) en trist och butter Lena hemma hela kvällen och fick istället en glad Lena.

Efter middagen och lite kex åkte vi hem till Mathilda och kollade på Holiday och man blir ju typ kär när man ser den filmen.

Du sa till mig att jag visste precis vad du behövde jag känner ju dig och det gjorde du verkligen. Du fick min lördagskväll att bli helt underbar och jag är så glad att du är min VÄN! Så enkelt att prata med dig om allt och ingenting och som du skrev du visste precis vad jag behövde. TACK återigen ♥

Visst kan vi "bråka" ibland men det gör inget för samtidigt så kan vi prata om allt.
 


 


Matchen mot Uppsala

Matchen mot Uppsala.
Nya linnen, ny musik och äntligen skulle vi få spela hemma match i CC. Senaste gången vi gjorde det så var det i kvalet förra säsongen och det känns som en evighet sen. Gick till matchen och kände att jag hade den uppladdningen som jag brukade ha och med nya linnen så var jag taggad och tyckte detta skulle bli kul. Sen är det små detaljer som gör att vi inte fick höra nya musiken på uppvärmningen (små detaljer som att Ollie och Issa lyckats bränna musiken på en DVD skiva istället för en CD skiva, hahah) Musiken lånade vi av herrarna som spelade innan så vi var inte musiklösa ändå.

Matchen drar igång och vi spelar inte alls som förra gången. De började att ta ledningen tror jag men sedan kom vi ikapp och gick om och segern kändes aldrig riktigt hotat utan det var en känsla av av att vi skulle vinna hela tiden. Slutresultatet skrevs till 84-65 (20-18, 21-17, 23-20, 20-10)

Ska jag analysera min egen insats denna match så kommer den inte gå till historien, jo kanske som en av de sämre och jag vill verkligen lägga denna match till historien.  Jag blev utfaulad i 4 perioden, visst det kan jag kanske ta. Fast int esättet jag gör det på, det är int ebra någonstans. Nej spelade inte fult eller nått sånt, det var inget sånt. Jag är bara besviken på mig själv. Får tredje faulen i andra perioden, får sitta en stund men får starta efter halvlek. Fick ett par uppmuntrande ord i halvlek och jag gick in med inställningen inga mera fauls nu. HInner kanske spela i 1 min innan jag får en offensiv och får då min fjärde, vet att nu är det bara att gå av. Innan jag går av hinner jag dra i en trea men känslan är ändå lite jaha nu lossnar det lite. Men vet att måste gå av. Får förtroendet att starta fjärde också och säger jag lovar att inte faula (glömde säga peppar peppar ta i trä....) och det gick ju bra NOT! Får ytterligare en offensiv faul, men jag vände mig bara om inside, men då var det bara att gå av.
Sen sitta i ytterligare 10 min men nu med vetskapen om att jag verkligen int ekommer få spela mera var ingen höjdare. Men kan ändå helt ärligt säga att jag tog tag i mig själv och visade nog inte riktigt mina känslor innan matchen var slut.

Tack för stretchingen efter matchen av mina vader, det hjälpte inte bara vaderna men även mitt huvud och visst som jag fick höra, ny match på måndag. De orden betydde mycket!

Tibble CC 16.15 Täby-Uppsala

Snart är det dags att gå och göra sig ordning inför matchen. Har bestämt med Mathilda att ska möta henne vid tåget vid Tibble och sen ska vi se herrmatchen som börjar 14.15 och innan våran samling 15.00 ska vi hinna med en promenad också. Är det jätte bra match eller väldigt spännande har vi sagt att vi får se matchen, men tror ändå på en promenad någonstans. Så snart ska jag gå och börja min vanliga "rutiner" eller som Mutola säger ja du har ju dina rutiner du ska göra. Hahahha

Men ska ändra promenadrundan på vägen dit idag ju :p Ett litet stag för mänskligheten ett stort steg för Lena. Kommer också få nya matchställ idag, ska li så kul att dra på sig de och börja värma. Ser så fram emot denna matchen och vill hitta samma känsla som mot Ockelbo då hade jag en bra känsla och sen så funka de bra. 

Ny säsong ny promenadrunda till match :D 


Imorgon hemma premiär igen

Imorgon känns det som att det är lite hemmapremiär igen. Imorgon beträder vi CC för säsongens första riktiga hemmamatch. Tibble CC är hallen med de gröna väggarna och det blanka trägolvet och den stora läktaren. Läktaren är nästan lite läskigt stor men visst är det 800 på läktaren eller vad den nu rymmer så är det säkert en mäktig stämning, men med våra max 50 så....

Visserligen har vi redan haft en hemmamatch men den spelades nere i 5:an och det är inte riktigt samma sak. Så imorgon kl 16.15 kastas bollen upp i luften och en Täby spelare och en Uppsala spelare hoppar efter den. Efter uppkast så är bollen i spel och jag ser verkligen fram emot det imorgon. Springa fram och tillbaka på golvet för att värma upp och skjuta lite på korgarna innan matchen verkligen drar igång. Musiken trömmar ut ur högtalarna och man känner stämningen på planen. Imorgon dagen till ära så har vi nya matchställ också imorgon, har en bra känsla nu och hoppas den är lika bra imorgon.

Jag längtar till att få gå ner till hallen imorgon för regnar det inte blir det en promenad ner till Tibble för att först kolla lite på herrlagsmatchen som spelas innan oss. Om jag är lite nervös ja lite så där pirrig är jag allt, men så ska det vara .

Skola 9-15

Denna vecka har jag tillbringat en massa tid inne på LHS nej så heter det ju inte längre utan Stockholms Universitet, same shit different name ;) nej så ska jag inte säga, det är inte skit! Ja men vi har varit i skolan flera dagar denna vecka men kanske de för att kompensera att vi har VFU nu i 2 veckor. Idag hade vi först föreläsning i 3 timmar emllan 9-12. Klockan 12.00 var det äntligen dags för lunch och vi gick upp till matrummet bredvid H-salen. Där var inte mycket folk men inte mycket lediga platser heller, hur går det där ihop? Jo för någon har ätit upp alla stolar och på 3 runda små bord stod det fika på. Vi åt och skrattade och började plocka upp papper för grupparbete då det kommer in några som ska äta. Pernilla kommer då på att här kan vi inte sitta och gruppa för vi som jämt klagar på att de sitter folk här under lunchen och gruppar, så vi reste oss och gav plats till två glada istället. Gruppa kunde vi göra någon annanstans och så blev det. Några klappar i ryggen, några tummar upp och en massa skratt och 6 poäng till mig så skickade vi in vårat arbete till lärarna.

Så ska egentligen bli ganska skönt att komma ut på sin sista VFU nu och ha det i två veckor. Sen så snart är det jullov och sen efter det är det inte lång tid kvar innan man förhoppningsvis ska ut och jobba.


Godmorgon fredag

Säger godmorgon medans datorn skriver ut sista pappret jag ska ha med mig till skolan. Ska gå om ca 15 min, innan det ska jag bara borsta tänderna och packa väskan för hela dagen. Det betyder att jag går vid 08.00 och kommer hem strax innan 20.00 så 12 timmar senare och jag som bara har lektion mellan 9-12. Men sen ska vi stanna kvar och luncha och fixa lite smått och sen är det 94 träning och orkar inte åka hem mellan och vara hemma i 45 min bara då kan jag lika bra åka direkt. 
Tror blir Idol ikväll och sen en bra film för imorgon är det match =)

Tårarna rinner ner för kinden...

Just suttit och läst en text om känslor och jag kan bara säga att tårarna började rinna ner för mina kinder när jag läste texten. Det var så nära inpå men ändå så långt borta. Detta trodde jag väl aldrig, men är så glad att du delar med dig för mig och att jag får läsa och att jag kan dela detta med dig. Även om jag inte kan ta dina känslor ifrån dig även om jag skulle vilja på det sättet så du slapp bära allt själv, kan bara säga att jag lyssnar och finns här. Det känns lite lättare på ett sätt för mig när jag vet lite mera ändå. Vadå? läs bara om du orkar detta ska du inte ha själv, så självklart lyssnar jag eller läser jag. Vi har delat så mycket minnen både bra och mindre bra och det slutar inte här vi delar minnen fortfarande oavsett.

Jag vet att du skulle gjort samma sak för mig. Som du svara på mitt mess idag, är du lycklig är jag lycklig.

JAG ÄLSKAR DIG KOMPIS och JAG LÄMNAR DIG ALDRIG!


Lurad??? Men glad JAPP

Kommer till Centrum och står utanför Metro när en försäljare försöker flörta in sig med Maria. Hennes svar är jag vill inte, jag är besviken på er (Telenor). Men försäljaren ger sig inte,
(F)  -Du är utvald, får se om jag kan få dig glad?
(M) -Ja om du sänker mina kostnade...
(F)  -Får jag ditt mobilnummer ska jag se vad jag kan göra
(M) -Okey
Maria går därifrån lycklig över att nu kunna skicka 5000 fria sms till alla olika operatörer.

Sen börjar han ställa mig frågor och om vi ringer mycket till varandra eller smsar och så. Efter lite snack och lite övertalning, nej så var det faktiskt inte. Men jag ville ju ha en ny telefon samtidigt som jag trivdes med den jag har. Men utan att ha höjt mina kostnader så har jag fått en ny telefon och kommer nu ha ca 7 fria timmar till alla och kunna sms 50000 sms för ungefär lika mycket som mina räkningar ligger på nu. Lurad??? kanske nej men det kan jag inte säga att jag blivit, hade jag betalt mer än idag hade jag aldrig gott med på de.

Jag känner mig inte lurad, inte som en viss person kände sig förra gången....och detta klargjorde personen fint. Jag tycker inte om er. Jag var jätte bakis och han stod här och flina mot mig och jag gick på de.

Försäljaren idag sa bara men jag är inte här för att lura er, jag är bara en snäll Göteborgare, ingen Göteborgare som är här för att lura Stockholmare ;) Hahah


Hemsk upplevelse...ryser vid tanken

Var hemma hos Maria idag och prata lite på kvällen och vi gjorde ett försök till att se "The Strangers" men vi var tvugna att stänga av efter ca 20-30 min. Den var ju SKIT hemsk och det gick inte att se, spec inte om jag skulle åka hem i bilen helt själv sedan och Maria var inte så lycklig över att sova helt själv hemma heller. Vi stängde av och hoppades på att se något roande på TV istället.

Så för er som vågar, även om jag inte kan rekomendera det så denna. Jag kan avslöja att jag trodde jag skulle börja gråta, den var VIDRIG!!!

Lite regn hindrade inte löpningen

Tisdags träning betyder löpning ute innan vi går in i hall. Idag regnade det en massa, ja så mycket så att jag valde att vara lat och åka bil till hallen och det tar typ längre tid att åka bil än att gå. Kommer in i korridoren där några väntar redan då Tompa säger att den ena innebandyplanen är ledig så vi kan värma inne om vi vill. Men ville vi så fick vi klart springa också. Vi var 5 stycken som trotsade regnet och gav oss ut, tre stycken valde att springa intervallen och jag och Jansson valde att bara springa en runda. Vi sprang en runda på ca 10 min och trots regnet så var det riktigt skönt och när man kom in så var man riktigt varm.

Basket stod nu på schemat men först fick vi se våra nya matchställ =) Wiee lycka.


Sen rullade träningen på ganska bra, eller var lite segt ett tag men då fick vi höra att vi kan välja på att springa och spela match eller springa utan boll. Helt plötsligt kändes det som det blev en liten uppryckning och att tempot ökade lite. Skönt men det ska inte behövas att coach säger till oss. Vi brukar ha bra tempo ändå, men tydligen inte idag och då är det med all rätt att vi får höra de.

I slutet kände jag mig seg och ingenting funkade. När vi skulle skjuta så funkade det verkligen inte alls, satte typ 5 av 15 skott kul... Även om vi i vita laget vann alla våra matcher så kan jag inte säga att jag var riktigt nöjd. Det är ju kul om bollskapet går i också, jag lackar när den inte gör de och idag var en sån träning. Kände att idag var en sådär träning från mig. Nu vila imorgon och så nya tag på torsdag och fredag och sen är det hemmapremiär i CC på lördag. Haft hemmapremiär men den var ju i 5an och nu ska vi äntligen lira första matchen i CC. Jag är laddad och det ska bli riktigt kul att möta Uppsala igen. Hoppas att vi kan få ihop lite publik till matchen också, herrarna spelar innan så förhoppningsvis ska vi väl kunna få ihop lite folk.

Nu dags att krya ner i sängen med en bra bok.

Tisdag

Borde kanske sova egentligen redan nu, är trött men ändå inte trött. Orkar bara inte mera just nu.
Jag vill bara att allt ska bli som för 2-3 veckor sedan, då var jag glad typ hela tiden. Nu är det inte så längre varför vet jag inte. Det är väl allvaret och sanningen som kommer ikapp en. Måste komma in i att läsa i min bok igen, den fick en på bra humör och jag blev alldeles lycklig av att läsa den.

Men imorgon är jag "ledig" men ska träffa lite folk som inte sett på ett tag nu och så ska jag göra ett besök hos sjukgymnasten. Hon ska ha ett program till mig så ska jag dit på torsdag också innan skolan. Vaden blir ändå bättre och bättre så hoppas att det går över snart.
Imorgon på min "lediga" dag ska jag också hinna med att skriva klart mitt CV och skicka iväg det till lite ställen. Sen direkt efter sjukgymnasten så ska jag iväg för att träna tjejerna. Imorgon ska det bli mycket spel på halvplan, det måste bli så.

Annorlunda träning

Måndag betyder sen träning. Idag började vi träningen med att prata kort om matchen från helgen och sen gick vi igenom planen för träningen. Planen var mycket spelmoment och en hel del skytte. Fast först av allt så spelade vi innebandy och eftersom coach var orolig att det skulle vara en hel hög efter bollen så släppte han efter ett tag in två bollar på planen. De vita laget (vi som spelade med vita klubbor) vann och efter innebandyn fortsatte vårat segertåg i nummerboll och sedan i 3/4 skotttävlingar.

Träningen var kul och jobbig. Det var mycket spelövningar med bla nummerboll, bänkboll på två sidor, Frododrill och ja så en del skotttävlingar.


Träningen imorgon kommer nog att bli jobbigare. Först är det löpning ute på fotbollsplanen utanför Skarpäng och sedan är det 90 min basket inne. Hoppas på mycket spel imorgon också och även om det blir en del spring så hoppas jag att det blir med boll. Det är så mycket roligare att springa med boll än utan.


Imorgon är det också 94 träning och ska komma på nått kul till de. Tror att ska gå igenom inkast C tror det kanske kan göra några poäng på de och sen blir det att gå igenom hela 3an så de kan få lite mera sving på bollen.


Om det var så här det såg ut ikväll under våran innebandy match vet bara de som var där och titta.  


Ockelbo borta vinst 71-55

Ockelbo BK - Täby Basket 55-71 (16-19, 9-16, 19-20, 11-16)


När bussen stannade på tibble parkeringen kunde Mathilda konstatera att vi precis varit borta i 10 timmar. Japp vi åkte från Tibble kl 12.00 och kom tillbaka kl 22.00. Det var med sega ben jag steg av bussen och gick bort till bilen. Även om fick en hel del speltid på matchen så sov jag ändå nästan 90 min på vägen fit och säkert 90 min på vägen hem också. Låg längst bak i bussen och kunde ligga raklång och det var faktiskt riktigt behagligt. 

Jo men det är alltid en speciell känsla att komma till Ockelbo och Bionärhallen och spela. Detta grundar sig många år tillbaka. När vi för ca 5-6 år började sen lirade mot Ockelbo. Ockselbo var då ett lag som vi oftast spelade jämt mot även om vi vunnit de flesta matcherna mot just Ockelbo, men på nått sätt är det speciellt att lira i Ockelbo. Deras hall, Bionärhallen är härlig att spela i och de kommer ofta en del publik och kollar och det är ju alltid kul med mycket publik, hoppas nu att vi har samma publikanda på lördag mot Uppsala hemma. 

Men nu till matchen! 
Vi vinner tillslut med 16 poäng och när slutsingalen låter stod det 55-71 på tavlan (16-19, 9-16, 19-20, 11-16). Vi ryckte lite i slutet men vi var nere i en 5 poäng (nått sånt) när det bara var ett par minuter kvar. 
Det var en ganska fysik men inte fult spel hela matchen och sånna här matcher är kul att lira. Även om vi stundtals spelade lite stressat och slarvade i försvar så visade vi vilka som ville vinna matchen ordentligt i slutet. Då vann vi många bollar och spelade bra och det kändes också som om bollarna började ramla i våran väg tillslut också. Ockelbo hade stundtals ett grymt sänk och satte allt och då får vi verkligen int emesa utan måste gå ut hela vägen för skott. 

 Som jag sa i början är det alltid en speciell känsla att komma till Bionärhallen och spela och idag vart det verkligen det, av olika anledningar. På vägen dit fick jag reda på genom Oklahoma att Lisa skulle lira och när vi kommer så möter vi hela Ockelbolaget och där kom ju Lisa också, Riktigt kul att träffas igen och nu även lira mot varandra, även om vi gjort de tidigare men då kände vi ju inte varandra. Visste inte att hon lirade här igen så det var en rolig överaskning. 
Innan våran lilla promenad så ska vi bara dela ut linnen och det höll ju på att sluta riktigt illa.... Jag kan kort säga att jag var inte lycklig över situvationen men fick mitt nummer 6 men det var ändå inte rätt linne... Vi tackar också Ockelbo för ett par shorts. Kände under uppvärmningen att jag inte riktigt var på det humöret som jag var innan när vi kom till hallen. Då kom Frallan och log ett par gånger mot mig och hon fick mig verkligen på andra tankar och på nått sätt så släppte allt och jag slutade tänka på det och sen flöt allt bara på. 

Egen kritik: Jag är nöjd att jag kunde släppa allt runtomkring och bara köra på ändå. Orden jag fick höra av coach under uppvärmningen gav mig ett lugn och sen att det blev precis som han sa var riktigt kul. Detta är nått jag ska ta med mig till resten av matcherna.
  

Nyhet som funkar?

Varit på allt om hälsan mässan idag och kommer hem med en sak som kanske kommer att få stora konsekvenser på vissa saker. Om den funkar får vi se ikväll eller imorgon f,m
Kort om mässan den var bra och helt klart värt besöket!
På återseende.

Kladdekaka

Bakade kladdekaka ikväll och kom nyss på att ska nog ställa fixa den nu innan jag går och lägger mig också.

Världens bästa recept på kladdekaka. Gunnel Bjunö har inte bara skickat in världens bästa kladdekaksrecept utan hon var också världens bästa MORMOR!  
Mormor Gunnels recept på kladdekaka!
Ta fram alla saker

Kladdig kaka

Kakan in i ugnen

Nu dags för sängen...Natti natti

Bara att ladda om batterierna

Var som jag sa innan inte på så bra humör. Trodde att träningen skulle kunna ändra på detta men nja... Åkte buss till träningen och gick sedan från Tibble till Näsbydal och det var jätte skönt att få rensa tankarna lite. I väntan på bussen så raderade jag och läste en massa gamla sms en del jätte gamla som är sparade sen sommaren -06, jag höll på att börja gråta. Shit va jag saknar den sommaren ibland, men ändå är det ett avslutat kapitell och jag har gått vidare från den för en bra tid sen. Kanske var det mitt humör idag, att det inte var på topp, som fick mig så berörd igen.
 Minnen!!!

Så kom till träningen och visste att vi skulle skjuta mycket och spela en hel del. Det började väl ganska bra skulle jag tro, men när vi skulle skjuta och sätta 10 med 5 i stöten så gick det verkligen sämst och mitt självförtroende för skottet är just nu inte på topp. Straffkasten senare gick däremot bra, men annars kändes som allting gick åt skogen. Kände hur grinig jag var och att jag inte alls var på bra humör.
Nasse försökte få mig att tänka på annat under träningen inför sista matcherna och det gick väl lite bättre då men när inte boll jäkeln ville i så ****** (inge kommentarer).  Tack Nasse för hjälpen, det hjälpte mer än vad jag insåg just då under träningen.
Stretcha ut efter träningen och fick höra en kul sak om några av mina tjejer och hoppas att de får chansen igen, en ny helg då de inte har match.
Senare på kvällen fick jag däremot ett lite glädjande besked, fick ett litet meddelande där det stod Bra träning :) åhh va glad jag blev. Sa som det var att jag inte riktigt kände så för ja bla bla bla men sa även att det lilla meddelandet fick mig att le och jag blev glad. Så det kanske var en bra träning trots allt, kan även meddela att den var rolig så det kan jag inte heller skylla på.

Nu gäller det bara att ladda om batterierna tills på söndag då vi ska slå Ockelbo borta. Jag ska ladda upp genom att gå på Allt för hälsan mässan imorgon med Susan och hennes mamma och senare på kvällen ska vi äta middag båda familjerna ihop. Tror på en mycket trevlig dag imorgon, har alltid trevligt i de sällskapet så ska nog inte bli några problem.

Blir galen!!!

Jag kommer bli galen, men jag vill inte de.
Nu är det ju jag som är otrevlig.
Varför ska man hålla på så här för, eller varför ska jag göra det för? För 2 veckor sen var allt bra men nu tror jag att jag har sagt för mycket och nu är det inte lika bra längre, eller så är det bara jag som tänker så. Men det var lättare att bara titta bort och gå rakt fram och inte hälsa... spån som man är! Vill inte ha det så här, nu var det jag som var dum och inte trevlig. Släpp det nu och säg som M brukar säga, Skiiiiiiiiit i deeeeeeee men lättare sagt än gjort. 

När kom till Tibble idag så var klubbis öppet och Mange var där men gick bara dit och vände sen, lät som de prata en massa där så hälsade bara kort. Träffa en trevlig person på gymmet idag som fick en att le lite. Egentligen blev det inte så mycket gym idag, cyklade mest och körde lite ben men så cyklade jag igen. Saknade min egen musik i öronen men känslan att cykla var ändå bra slapp tänka på saker som jag gjort annars under eftermiddagen.

Nu dags att gå ner till träningen snart, där vill jag släppa allt och nu fokus på matchen i helgen =)  

You Raise Me Up

Idag har vi suttit inne i Sören och grupparbetat och denna låter är kortfattat hur våran grupp har jobbat. Man blir ju bara lycklig =)


Samtal som berör

Idag på väg hem från skolan så kände jag hur det burrade i hela fickan och anade att det var min kompis som ringt tidigare som ringde igen men så var inte fallet. Var en helt annan person, men blev ändå glad när såg vem det var, hann fundera på vad personen ville innan jag svarade.

Pratade lite skola, lite basket och lite allmänt hur livet leker och lite så. Har kunnat prata med personen som ringde ganska bra innan, men nu detta år är det nästan lättare att prata om allt annat, får ofta bra tips och det är en person som jag litar på och skulle kunna ringa till om nästan vad som hellst.

När jag kommit av tåget och gått på bussen istället så hamnade jag snett emot ett par äldre damer och de verkade uppskatta mitt samtal... de kommenterade vissa saker jag sa och skrattade lite och det var ganska tydligt att de lyssnade. hahah just då kände jag att shit va offentlig man är när man pratar i telefon på en buss.

Sen senare på kvällen när jag var hemma hos Mutola och kolla film så skrämmdes jag rejält av att telefonen som lät, FULL FART FRAMMÅT HÅLL TÄ... (sen hann jag svara). Efter vårat tidigare samtal hade jag messat och berättat om damerna, fick även fram att jag litade på personen och att jag tyckte det var enkelt att prata med dig och var glad för de. Tror nog att det var en liten nyfiken person som ringde ändå och jag fick berätta om de äldre damerna och så pratade vi lite om frihet och lite om spontana saker som man kan göra och inte göra.  

Du får mig ofta mig att se på saker annorlunda och på ett bra sätt, en förmåga du har. Även om du gjort mig förbannad vissa gånger under årets lopp så känner jag ändå ett fullt förtroende för dig. Skönt också att inse att det inte bara är vi tjejer som analyserar allting MEN varför ska man göra det för? Man lever ju bara en gång och då måste man frsöka att göra det fullt ut och vara lycklig.

Inte många dagar kvar nu...

Tillbringat ytterligare en dag i skolan och fått ännu mera information som ska sorteras in i skallen och läggas i en massa olika fack. Fast egentligen ska de inte ligga i en massa fack utan all information ska blandas så den kan användas på bästa sätt.

Föreläsning på f.m och ytterligare en anledning fick vi se för att vi behöver få tillbaka vaktmästarna till Conradsberg, de sägs ju ha flyttats till Universitetet nu efter sammanslagningen. Antingen får de fixa tillbaka vaktmästarna eller så får de ge alla lärare en utbildning i hur man kopplar datorerna till prodjektorn och att de lär sig hur högtalarsystemet funkar. Detta är problem som dykt upp de senaste föreläsningar vi haft och det är ju lite trist.

Annars har dagen flutit på bra med undantag på lunchen. Fixa tillbaka alla microvågsugnar till Conradsberg, det finns typ 5 st på hela campus. Det är ju stört!

På lunchen kom en snubbe fram till oss och ville att vi skulle lyssna på någon information om Kåren. Nja inte varit så intresserad i knappa 3½ år så nu när jag har knappt 3 månader kvar så nja tror inte de. Ska snart börja en nedräkning här på bloggen om mina dagar kvar. Måndag 19 januari kl 10.00 ska våran sista tenta vara inlämnad, gissa om jag längtar =)  


Besök hos sjukgymnasten på morgonen

Imorse var jag på Täby rehab och träffade sjukgymnasten. Första gången som jag var där och träffa henne men hon verkade både bra och vettig. Hon sa jag kan ju inte ställa någon diagnos men detta verkar ju som att det har varit en blödning och att du har en muskelbristning i vadmuskeln. Känslan jag fick när jag var hos läkaren i måndags var bra och han skickade mig på röntgen och jag fick komma tillbaka samma dag men när jag kom tillbaka var det inte mycket som kom ut ur hans mun. Han sa knappt vad det kunde vara utan det var mera gå till sjukgymnasten nu så löser sig det där nog....  :s Men fick lite svar idag och det var ju bra.
 
Nu ska hon sätta ihop ett program till mig som jag ska få nästa vecka när jag kommer tillbaka. Cykla sa hon var mycket bra också så tänkte nog försöka komma ner på gymmet på fredag vid lunch och cykla lite och kanske gymma lite lätt. Matchen är ju ändå inte förrän på söndag.

Sommaren -06 blev det inte bara Bomba utanför baracken, hittade ett gym också.
(bilden tagen runt midnatt skulle jag tro)

Dags att möta kylan

Om 30 min är det löpning som gäller, ja och inte inne i hallen utan ute på fotbollsplanen. Så har just slängt fram alla mina kläder jag ska ha på min både under de ca 20-30 minuters löppass och sedan för att kunna byta om till inne passet som innehåller basket. Igår fick vi reda på att det kommer bli mycket spring på träningen idag för att sedan avsluta med mycket skott torsdag och fredag inför matchen på söndag.

Men nu är det dags att på med kläderna som blir för dagen, underställ och shorts så himla hett och underställ t-shirt och en långärmad träningströja (modell stor), hittade mammas gamla lagledartröja från fotbollen och den må vara lite stor men även lite vindtät så kommer nog inte frysa idag. Inte glömma pannband idag heller, mössa kommer göra att jag rinner bort så blir bandana. 
Efter det blir det träningsstället som åker på för att spela basket. 

Ser fram emot löpningen, trot eller ej. Ända jag saknar nu är en laddad Ipod.... 

4 träningar sen Ockelbo på söndag

Så var det måndag igen och det betyder sen träning och direkt hem till Prison Break.
Måndags träningarna består ibland av favorit i repris (fysbana) men jag undrar om vi kommer ha den idag? Hmm man vet aldrig, vi har ju inte tränat med laget sen i tisdags och då var vi bara 12 st som tränade istället för typ 15-18 stycken. När jag tänker efter så brukar det inte kännas som vi är 18 stycken även om vi kan vara det på träningarna vissa dagar.
Imorgon är det Skarpäng och löpning ute innan och kan se fram emot de, nästan blivit liten höjdpunkt, hahaha skulle jag säga det för 1-2 år sen skulle jag aldrig tro mig själv. 
Onsdag ledigt och jag ska till sjukgymnasten men min vad. Hoppas nu att hon kan få rätt på den, men det ser ljusare ut nu i alla fall och det är alltid skönt. 

Sen är det bara torsdag och fredag kvar och sen på Söndag så sätter vi oss på f.m någon gång i en buss och åker mot Ockelbo för att lira match.  

Har alltid en speciell känsla inför Ockelbo matcherna, varför vet jag inte. Kanske är det för några år sen när vi lira i Basketettan så torska vi en av våra få matcher just mot Ockelbo och det var alltid jämt mo de fast vi egentligen var bättre. Förra året var jag inte med mot Ockelbo borta men jag var med och kollade på med ett ganska nyopererat knä. Gillar hallen i Ockelbo och det är en speciell känsla att gå in där ändå, jag har en bra känsla just nu och nu är det bara att den håller i sig.

Uppvärming förra året

Underbar helg

Haft en underbar helg.

♣ Jag har njutit av frisk luft på landet, saknar landet när man kommer dit.

♣ Lyckats sova 11+9 timmar.

♣ Trevliga middagar, fre, lör och söndag =)

♣ Nytt år (ny säsong) ny skog, löpning i Altorp med Mickan och Olliebolli.

♣ Filmmys (hur nu en skräckis är mys) på lördag och biomys på söndag.

♣ Köpt en ny mössa på Indiska idag och jag hittade en som jag verkligen gillade och Mate sa på en gång, den gillar jag den var snygg. Det är ju bra att jag är ärlig! Ja och det gillar jag.

♣ Spontanbion blev denna och den var helt klart värd att se, mysig bio som fick en att le.

Vicky Cristina Barcelona


Landet får mig att må bra

I fredags så plockade jag upp Susan och vi åkte iväg till Gottröra. Resan tog lite längre tid än vi tänkt oss.... nja inte så mycket längre tid kanske men på vägen hem upptäckte jag en massa saker som jag inte såg dagen innan. Ett flygplan och ett nytt stall som jag inte såg dagen innan, detta tycker man att man inte kan missa. Vad var anledningen då? För vi åkte samma väg båda gångerna.. Men när vi åkte dit var det svart ute och det var full snö storm (ja men nästan) det gick inte ens att köra med helljus för då såg man ingenting, så blev vanligt ljus och man såg lite. Men vi kom upp till landet och fick en underbar middag men både snacks och drink innan, förrätt, huvudrätt och efterrätt. Va länge sen jag åt en sådan härlig middag. 

Vi kolla på Idol och bara hade det skönt framför brasan och njöt av Lukas underbara sällskap. Lukas har också i helgen förklarat sin kärlek till Susan. 

Efter 11 timmars sömn blev det en långpromenad och jag fick visa Susan vart Gottröras egen kändisbonde bor. 

Brasan i svart vitt

Sötare hund får man leta efter och han älskar popcorn.
Lukas bara älskar popcorn.
Detta är mysigt med landet
På landet
Citerar Susan "I en sån här har jag aldrig stått"
Busskur modell äldre
Susan drömmer om Stjärnor på is!
Önskar hon vore med på Stjärnor på is.
Pappa gräver ut rabatten, så nu försvinner gravplatsen...

Mamma plockar sten

 

RSS 2.0