Planterar

Idag på eftermiddagen har jag och mamma planeterat om en av mina blommor (min enda). Nja det var nog mest mamma som plantera men någon måste ju hålla i kameran också ;) Men eftersom mamma var så snäll och hjälpte mig så gick jag tillbaka till Ellaträdgård en gång till och köpte en till kruka till den andra blomman hon skulle plantera om.

Mamma planterar om min blomma som jag fick av Emmsibubblan när jag fyllde 20 eller 21?

image537
TACK MAMMA <3

Bästa sommarjobbet börjar i helgen

Japp i helgen börjar jag på mitt sommarjobb, vilket är det bästa sommarjobbet jag haft...Haft ungefär ett annat sommarjobb och detta är ändå helt klart det bästa. Blir tredje sommaren som jag ska jobba på samma ställe nu och en av de bästa sakerna med jobbet är att jag trivs så himla bra. Sen är det så bra för jag har ganska mycket friheter när jag vill jobba och kan jobba lite tider då det passar. Visst finns det dagar då man kanske känner att jag orkar inte jobba idag, men ändå måste jobba men jag trivs jätte bra. Ska börja jobba redan i helgen ett par timmar, sen får vi se hur mycket det blir i maj. Sitter ju med mitt examensarbete så det hindrar lite att jobba fler helger och sen åker vi till Berlin snart. 

Men i helgen börjar jag jobba, blir nästan heldag på lör och på söndag f.m och sen mellan 13-15 så är det knattedag som jag ska vara med på. Hoppas det kommer många knattar dit som man kan få retas med :p hahah 

Jag ska bli Fadder

Jag har bestämt mig för att bli fadder, men just nu har jag lite svårt att bestämma mig. Det kostar 100 kr månaden och det tycker jag att jag kan lägga på detta. Antingen ska jag bli späckhuggarfadder, jag älskar späckhuggare så j*vla häftiga eller djungelfadder som det egentligen lutar mest mot. Det var det jag fick upp ögonen för och det var nu när jag undersökte saken lite mer som jag inåg att man kunde bli späckhuggarfadder.
Det tog bara ett par minuter och så var det klart! 

Jag har nu bestämt mig och det är nu inskickat och jag har nu blivit DJUNGELFADDER. Gå in på Värdsnaturfondens WWF hemsida du med och kolla och bli fadder.


image535

Franz

image534

Satt och läste igenom PUNKT SE imorse på väg till skolan och var tvungen att spara denna.

Underbar promenad

Igår efter middagen med pappa som förövrigt blev riktigt god och riktigt trevlig så tänkte jag diska efter att plockat ner i maskinen, men pappa putta undan mig och jag slapp diska. Tack pappa säger jag :) 

Jag tog bilen till Mörby och gick ner till tunnelbanan för att åka in till Mate och gå på promenad. Fick vänta i 8 min på tåget, lite segt men sen vid Centralen slapp jag vänta. Jajaj intresseklubben antecknar...·· Solen sken, ja den lyste i alla fall lite och det var perfekt promenad väder. Vi skulle leta upp Hagaparken men hittade inte den och när vi varit ute en stund ja ganska länge och var på väg hemåt så säger Mate nej men vi går hit. Vi skulle minsann hitta parken och några minuter senare var vi framme vid Brunnsviken, det var de vi letade efter. Där gick vi en sväng och efter ett tag satte vi oss på en bänk och läste sms, hihi.
Sen insåg vi att oj det börjar bli mörkt så då knatade vi tillbaka. Efter en underbar promenad på cirkus 2 timmar så blev det tee och lite mera prat. 

Underbart det var att få prata av sig idag. Vi pratade om allt från basket till lammkött. Man skulle nästan kunna dela upp det och säga att första 45 min gick åt att prata basket och olika situationer som vi varit med om och saker som vi spekulerar om till nästa säsong och vad vi kanske önskar skulle ske. 

Resten av tiden pratade vi om annat och mycket var om..... relationer, kärlek, bekräftelse ja allt möjligt. Visst är det skönt att hitta en person som man verkligen kan prata med allt om, det värdesätter jag högt. 

En underbar promenad i solen med dig och som vi sa igår ibland så måste man få ventilera av sig lite. Sen har vi fått lite svar idag på mailen som vi undrade över, fast vi vill egentligen ha mera svar detta var bara en sån liten grej. Men vi slipper i alla fall ta tag i detta själva men det andra är det bara att ge chansen. Nu har jag tagit chansen så nu är det din tur ;)


GRATTIS EMMA!

GRATTIS EMMA 25 ÅR!

I dag fyller Emma på Hörnen 25 år! Just nu befinner hon sig i London, tror det i alla fall om hon inte är på resandes fot någonstans. Men hon pluggar i London i alla fall och är snart klar. Nej jag är inte avundsjuk, vill inte jobba på bank när jag är klar och dessutom allt på engelska, nej tack. Men visserligen hade jag inte tackat nej till att bli klar inom 1 månad eller så... Själv är man klar i jan -09

Emma på Hörnen som jag sa när jag var liten lärde känna varandra någongång för ja en sådär 23 år sen nått i en sandlåda i Ellagård. Vi gick inte i samma klass förren på gymnasiet och efter studenten -02 så åkte Emma och jag och två tjejkompisar till Grekland och bara njöt i två veckor. Två underbara veckor och troro minsann ska kolla igenom våran dagbok efter den resan ikväll när kommer hem.

Ja men allt jag ville säga är ETT JÄTTE STORT GRATTIS!
och jag hoppas vi ses snart så kom till Sverige snart, eller jag kanske kan hinna med den där resan till London som vi pratat om så länge nu....lite pinsamt nästan att inte varit och hälsat på.


Blev rörd

Fick nyss ett mail och jag blev lite rörd faktiskt. Efter detta mail kommer jag kunna somna gott och med ett leende på läpparna. Pratat mycket om bekräftelse innan och detta var bekräftelse på något jag gjort och att det lyckats eller varit uppskattat. Jag älskar det och hoppas att det kommer lösa sig på ett bra plan senare också, det är ju faktiskt SKIT kul.

Lax till middag

Laxen är innen i ugnen och salladen står på bordet och dressingen är klar. Så nu väntar jag bara på att laxen ska bli klar sen ska jag och pappa äta middag. Mamma är borta på DK möte och äter där antar jag. Nu bör maten snart vara klar och jag ska nog kila ner till köket och plocka ut laxen ur ugnen.
Om allt vill sig ikväll så blir det mys promenad i stan annars så får det bli samma som igår men musik i öronen, men jag behöver promenaden i stan behöver prata med dig. Inte över msn inte samma sak, jag vill berätta live. Så svara nu på mitt mess och säg JA.

Promenix

Det blev en promenix ikväll. I saknaden av vän/vänner som ville gå med mig så blev det musik i öronen och jag traska runt ute i vildmarken helt själv i dryga timmen. Vildmarken var kanske och ta i, jag gick ju faktiskt bara på trottoarer som var bredvid stora vägar. Kände inte riktigt för att gå ut och gå på ängarna och där inga bilar var eller man inte mötte folk.
Men musik i öronen gick jag och tänkte på allt och ingenting. Inser att ibland så gick tankarna för fullt och ibland så tänkte jag inte alls. Promenaden var jätte skön och behövde gå ut och rensa skallen och det var så mycket skönare än jag trodde att det skulle vara.

SVARENS BOK!

Finns det någon eller något som har alla svar på det man önskar sig veta. Jag har hittat boken som har alla svar på de flesta frågor man ställer sig, eller iaf jag ställer mig.
Köpte boken mest för att jag tyckte detta var en kul grej, men jag har hittat min bibel. Har inte fått alla svaren jag kanske velat ha men det har fungerat in rätt bra ändå och det har inte varit katastrof.
Ställde nyss frågan ska jag gå på promenad idag? Får svaret kanske, sen det spelar ingen roll. Så hur ska jag nu göra.
Men sen ställde jag mig frågan som jag inte själv vet svaret på. Kommer jag spela basket nästa år. Nej uch vad läskigt tänk om jag hade fått svaret NEJ! Men jag fick svaret, det är betydelsefullt. Ja basket är betydelsefullt och jag älskar det så varför sluta med något man älskar? Men verkligen inte att jag skulle ta ett sånt beslut från en bok, men de andra svaren jag fått av boken har jag lyssnat på och hittills har det gått bra.

image533

Söndag

Söndag var det idag och imorgon måndag. Fick sova ut lite idag och det var skönt, men vaknade med värsta ryggvärken, ajaja. Men det har blivit mycket bättre under dagen och vi får se hur det blir imorgon. Imorgon ska jag också ta tag i och ringa till doktorn ang knät. Blåmärket är borta men det gör sjukt ont ibland och man kan inte ens peta på det utan att det gör ont och nu ser det ut som en stor knöl...
Men nog om det! 
Mamma och pappa skulle iväg till centrum för att fixa något, så jag bestämde mig för att åka med mest för att ödsla lite tid. Slutade med att jag kom hem med lite ganska mycket mindre i plånboken. Slutade med att jag kom hem med ett nytt linne, nya jeans och två par nya skor. Jag var lycklig men plånboken inte lika lycklig och har hittat ett spel som jag ska köpa, BUZZ pop quis =) Blir nog CDON på den. 

Så tänkte faktiskt visa vad jag köpt. 
 Nya Converse skor. Trots att det var brustna hjärtan på så var de såååå sköna. 





 Linnet hittade jag och föll för direkt. 






 Dessa replay skor hittade jag i fredags med Kråkan och det var kärlek vid första ögonblicket, tur att jag gick förbi idag med. Älskar de redan, mina nya party skor =)
 

kom precis hem från en vän, eller precis det var kanske 30 min sen, men ja ja vem bryr sig egentligen. Men spenderat kvällen där med att snacka lite och läsa lite mess men inte analyserat så mycket som det kanske skulle varit i vanliga fall. Men ganska skönt.
Dagen innan har jag tillbringat i Brännkyrkahallen med F94 gänget. Hade match imorse 10.30 och så vann de den och ny match 15.45 och orkade inte riktigt åka hem, så det blev Donken med några av tjejerna och slappa i hallen. Vi åkte ut i Kvartsfinalen av Lions efetr en förlust med 7 p mot Sigtuna. De hade två tjejer som var längre än mig...De var jätte långa (ja iaf för att vara född 94:a) Men vi orkade inte riktigt, men visst vad var detta vår 9 match på 9 dagar. De spelade jätte bra i morse och krossa andra laget. Kul för tjejerna och jag har insett att jag tycker det är typ sjukt kul att coacha igen.
Sen åt jag god middag med mamma och pappa, var duktig och tog hand om disken och åkte sen iväg till kompis.
Så nu sitter jag och filosoferar över livet men det kommer i ett annat inlägg vad jag kommer fram till...


En fredagkväll i Brännkyrka hallen

Japp det var där jag tillbringade min fredagkväll. Eller var där mellan ca 18.20-20.45 och varför väljer man att tillbringa den där kan man fråga sig. Jo hade match med mina F-94 tjejer där kl 19.15. Vi hade sextondelsfinal i Lions Cup och skulel möta Bollstanäs. Hade ingen aning om motståndet innan matchen, det ända jag sett var att de kommit 2 i sin grupp och vunnit matcherna med ganska mycket ca 15 p. Innan matchen fick jag reda på att de har ett riktigt bra lag men om detta var deras B-lag så skulle vi kanske ha en chans. Vi spelade jätte bra och det är jämt i första perioden, andra rycker vi och vinner med 10 p och sen är det fortfarande jämt i andra halvlek. Vi vinner med 28-37. Det roliga är att 7/10 spelare gör allt från 2-11p.
 Så nu är det ny match imorgon kl 10.30 då vi möter Djursholm eller Åkersberga som inte har en aning om vad de är för lag, vet bara att de spelat tidigare i F94 div 1. Ska bli kul men om man tittar på resultat så skulle detta kunna gå vägen och vi skulle kunna få möta Sigtuna i Kvartsfinal imorgon e.m Jag hoppas på det för tjejernas skull för de förtjänar verkligen de. De utvecklades JÄTTE mycket under Billys och jag och andra coachen kan inte annat än vara stolta för hur de spelade idag. 

Imorgon 10.30 håll tummarna!   


Möte på klubben

Våren är här och med det så börjar golfsässongen, jag har inet rört mina klubbor på nästan hela vintern. Eller vänt ajag har inte rört mina klubbor på hela vintern. Nej det var riktigt länge sen jag gjorde ett sånt här jätte avbräck från golfen. Men säsongen slutade lite tidigare i och med att knät gjorde sig illa. MEn eftersom det inte var så farligt som det verkade från början kommer dett ainet påverka min golf och jag är lycklig.

Banana har redan öppnat och det är tidigt. Jag ska ut till klubben idag för att vara med på möte ang juniorläger som kommer att ske på klubben. Ska vara med på ett innan midsommar och ett efter midsommar som ledare. Ser fram emot detta och tror det kommer bli riktigt kul. Träffat några knoddar som ska vara med iår igen som var med förra året och de är bara kul.

Så nu ska jag iväg på möte och förhoppningsvis får jag reda på lite hur det blir med sommarjobb också, annars har jag en reservplan B om det skulle skita sig. Men det borde bli bra, jag blev ju faktiskt erbjuden jobb =)


Måndagens outfits

Hahah nej jag ska inte börja med dagens outfits eller så men visst ibland måste man bjuda på sig själv och eftersom dessa bilder snart med största sannorlikhet kommer upp på FB så kan jag bjuda på en bild här först. 

Vi börjar med kvällens smink och håret! 

Börjar med en gul nyans som grund till det hela. Eftersom jag var Scar heheh så är jag riktigt mörk runt ögonen, svart glitter ögonskugga. Nosen och morrhåren är sminkade med svart penna. Lägger lite vitt under för att framhöva nosen lite mer och sen kom även lite prickar i det vita. Sitter även här och måla mina naglar svarta.
För att få rätta manen i håret så ca 10 kg hårspray....Bytte hårband inna jag gick, till ett svart med taggar på. 
image527

Kvällens kläder!
Som synes på bilden var det mjukisdräkt som gällde för kvällen. Riktigt skönt att kunna parta loss i mjukisbyxor och linne, det blev lite varmt med luvtröja därav linnet under tjocktröjan. Men stora delar av kvällen blev det ändå luvtröja och jag gillar fickan på magen den är mysig. 
För att göra det lite mindre varmt så kavlades byxorna upp en bit och under byxorna så var det fisknätstrumpbyxor som gällde. Det är riktigt hett...(NOT) dessa ben går även under namnet kasslerbenen, hahah!
image529

Dagens låttips!

När jag gick hem från tåget idag så lyssna jag på denna låt flera gånger i rad, vet inte vad som fick mig att fastna för denna just idag men jag fastna verkligen för den. En sak kan vara att den fick mig att tänka på så mycket saker som pratat om med vänner på senaste tiden. 

MADONNA 'HEY YOU'

Derby AIK-DIF

Derby på Råsunda och det var 34 000 personer där och kolla och jag var inte en av de. Men kände en hel hög av folk som var där, jag ville också gå. Men vi hade möte med basketen. Men blev inte mycket klokare av det mötet faktiskt. Nästan lite besviken, jag vill ju veta hur det ser ut nästa säsong. Men det verkade som de inte visste själva så då kanske det är svårt att ge svar. Men det vi fick reda på var hur det såg ut fram till midsommar. Possitivt är att vi kommer att få ha 2 pass basket inne i veckan och sen kommer vi ha ett pass i Ensta. Så man kommer att överleva försäsongen iår. Brukar var 3 pass i Ensta typ. Sen så kommer vi inte träna onsdagar och det betyder att Analystimmen fortfarande kan ha sin tid på onsdagar :D

Ja men derbyt då hur slutade det. 1-1 Aik gkorde mål efter 3.43 och jag ville inte tro på Coach när han sa det, men sen så lyckades DIF kvittera i slutet av matchen. Spelar ingen roll att det var på straff, mål som mål. Djurgården fortfarande obesegrade i Allsvenskan 2008


SMS för dig som inte vågar prata

Det är det som kommer från min telefon när jag får meddelande och till stor del stämmer det, SMS är för den som inte vågar prata, Mycket lättare ibland att skicka mess, men hade man vågat säga det rakt ut? Det är frågan och i många fall är nog svaret NEJ! Men sen finns det tillfällen man inte bör ha med sig telefonen ut, tex ut på krogen i vissa lägen. Senaste gången jag var ute (ja i måndags) så skickade jag ca 20-30 sms under kvällen, men då räknar jag med när jag var hemkommen på natten också. Men denna gång så var det inga riktiga fylle mess (som det skulel ha hänt tidigare :p) Är så lycklig att jag fixa Comviq student, det har räddat min ekonomi massor (=jag skickar gratis sms).

SMS kan också förbrylla och ställa till det för sig. Men oftast blir jag lycklig när jag får SMS, någon som tänker på en. Sen får man ju bestämma sig om man ska ha telefonen på ljudlöst eller om man ska ha den på på natten. Ibland får man tänka på sin omgivning när man ska messa och detta gäller även på tåg/tunnelbana/buss eller liknande. Då försöker jag stänga av ljudet det är ju lite pinigt att det låter en massa hela tiden när man skickar fram och tillbaka till varandra. Men varför i dessa lägen inte bara ringa upp och bestämma? Det går ju faktiskt mycket snabbare oftast också. Men nej SMS är lättare ibland. 

SMS kan också analyseras på 100 olika sätt varför det är lite jobbigt ibland också. Men hur jag ska tolka de senaste SMS vet jag inte, de var inte så mycket att tolka egentligen, men frågan e o jag vågar ha kvar de? Kanske finns bättre ställen att ha de sakerna på, inte så att jag glömmer vad det stod. Nej inte i första taget!
Kodat inlägg nej inte alls, men jag vet iaf en som förstår sig på lite av vad jag skriver och det räcker mycket väl och ja du ska få veta allt sen ;)

Analystimmen =)

Det blev inte den vanliga analystimmens runda med stavar. Nej för nu är det vår ute och solen sken så vi bestämde oss för att prova Ensta idag. Det blev halvmilen det känns mycket längre att säga så än 5 km spåret, heheh. Men vi sprang inte under bron så blev lite kortare. Det var underbart att komma ut i Ensta igen och det kändes riktigt bra. Mest förvånad var jag kanske att jag kunde prata hela vägen runt. Idag var det jag som snacka hela spåret runt, Mutola fick på vägen dit och sen skulle hon vila rösten och jag fick berätta allt. Låter ju som jag inte brukar få prata men så är det inte. Det var i vilket fall som helst jätte skönt att komma ut och springa/jogga. Mutula sa när jag pratat klart, ja jag svarar när vi är framme för pratar jag nu så orkar jag inte. Visst inga problem jag kunde berätta lite mera. Men visst var det lite svårt att berätta vissa saker när man sprang, det liksom ryser i en och då är det svårt att springa.
Men blev en riktig analystimme fast i Enstaspåret.



 


Analystimmen 19.00

Ikväll är analystimmen åter tillbaka men nu en timme tidigare än vad brukar vara. Brukar oftast gå vid 20.00 men idag går den redan kl 19.00 och utan stavar. Men underbart att den är tillbaka har saknat den. Den har uteblivit nu en massa veckor pga spelande matcher, kollat matcher och ja mera basket. Oj känner att jag är stor grund till att analystimmen har försvunnit ett tag nu men nu så ska jag nog få rätt på det igen.
Så 19.00 Analystimmen missa inte den!

image524

God morgon!

God morgon alla glada ja och alla andra också för den delen.
Ska snart åka till skolan om ca 45 min men andra ord. Först ska jag hinna med att äta lite frulle, inte orkat göra det ännu och så ska jag hinna med att göra en matlåda till lunch. Så kanske blir att äter en frukt till frukost och så blir det luch istället. Jag vet att man inte får göra så men ibland så har nöden ingen lag. På väg till skolan ska jag läs lite och i helgen har jag en del jag måste göra med skolan som jag känner att jag ligger lite efter med. Även om jag är bra sugen på en utgång i stan så är det nog bra att det inte blir så. Ja det är nog bäst så.

Nu vill jag ut i solen och njuta av våren som är här, kanske ska man åka ut till landet och mysa lite av vårvärmen i helgen. Kanske spela golf!? Hmmm får se hur det blir, eller som så kommer helgen bli i en baskethall helt beroende på hur det går för tjejerna på fredag.

Nu ner för att fixa matlåda.

En frukost jag inte hade bangat på, ta bort kaffet så ser det riktigt gott ut.
image523

Lejonens afton!

Vi kom, vi såg, vi segrade!
Kan kortfattat beskriva gårdagens utgång. Utgång en måndag måste vara något extra! Japp Emma hade skiva och jag hade tacka ja ändå, även fast jag från början sagt nej och så glad att jag gick dit ändå av många olika anledningar.
Förfesten hade vi hos Carro och det var jag, Carro och Petra. Det blev mat och det blev lite dricka och det blev skratt och det blev utklädning och sminkning. Det blev hemma gjorda shottar a la Carro och de var farligt. Resultatet är att jag ska aldrig med bli på pickelurven av shottar (man mår inte så bra dagen efter). Min snälla bror kom och plockade upp oss för att agera taxi in till stan. Man tackar (även om han var mutad). Han fick höra skönsång i bilen och det bästa med det är kanske när första låten vi börjar sjunga på när vi ska sjunga en låt från Lejonkungen är Havet är djupt. Inte ens rätt film, hahaha Väl inne på stället blev det mer foto och mera dricka (nej inte där inne) Det blev en del utgångar och olika barrundor. Träffa en kille som var 38 som vi sedan försökte dumpa. Men när vi väl kommit in på våran djurfest så ser jag honom därinne. Nej jag ville tyvärr inte prata med honom och tog till flykt. Flykten blev bra, hahah ett lejon på flykt som sökte skydd hos en koala. Hahahah
Det blev mycket prat om att lejon gillar lammkött och på den har jag inga kommentarer. Nej faktiskt inga alls!

Kan däremot avslöja att kvällen blev rik på sms, förstår fortfarande inte att det blev så många 20-30 st, får inte ihop det, är bara glad att jag skickar gratis sms.


image522
Nala, Scar och Simba

Men jag stängde ju av ljudet efetr en stund....

Igår var det skiva och hur jag mår idag? Ja jag får nog skriva bra eftersom vissa som läser här har jag redan sagt att jag mår bra till nu...Nä jag blir juint ebaksi längre mamma.
Men en sak är säker jag ska aldrig mera dricka hemma gjorda shotts och bli på pickelurven på de.
Igår blev det en del SMS ja jo en sådär ca 30 stycken, ojoj. Mne några av de skickades ganska sent till min mammas stora lycka. Hon frågade mig vad höll ni på med igår (undrar fortfarande vilka vi var) eftersom jag kom hem själv. Hon sa jag hörde en massa SMS för dig som inte vågar prata. MItt svar var men jag stängde ju av ljudet sen, sen att det helt plötsligt ringde mitt i allt och jag inte ville svara kunde ju inte jag hjälpa. Vaknade vid 3 tiden och insåg att jag bara skrivit klart halva sms så skrev klart det då och skickade iväg det. Ojoj det blev ett konstigt svar.
Nu dags att ge sig iväg på träning med tjejerna och sen på match mellan Solna-Telge sista avgörande finalen. Ska bli spännande, hejar nästan lite på Tege.
Är jag på bra humör ikväll kommer det bilder ;)


Lejon syntes på Söder

Det går väldiga rykten om 3 fria lejon på Söders slätter i natt. De har ryktas synats till på Underbara bar, stället mittemot, en vitlöksbar och sedan Underbara igen och sist men inte minst Mc Donalds. Efter McDonalds sågs ett lejon plockas upp i en korsning en bit från Donken men ryktena säger att de andra två lejonen redan satt i bilen.
Er som sett dessa lejon hö gärna av er snarast!

Dagens sanning!

Min hjärna inte bara vandrar iväg ibland - ibland lämnar den mig totalt.




Billys cup

Billys Cup är över för denna gång och ja det har varit jätte kul. Fick både bra minnen och onda minnen från Eskilstuna. Många olika minnen från denna lilla stad har jag. Tre olika basketcuper som egentligen är samma (men olika namn) Sprit Cup med 83-laget, Dumle Cup med 88-laget (som coach) och nu Billys Cup med F-94 (som coach), sen har vi x-antal SM-gruppspel, träningsläger ja det är mycket. Sista träningslägret var jätte kul tills matchen kom och det är därifrån onda minnen jag har. Det var då en del av korsbandet gick av, men nu är man tillbaka i staden som inget här hänt. 

Men nu var vi alltså här för att lira Billys cup.
Vi kom fram på fredagen och han packa upp lite saker och sedan begav vi oss till matchen. Vi mötte Uppsala och det var bara 2 poäng ner i halvlek, men sen rasa det till för oss och vi tappa spelet totalt. Förlust. Tillbaka till skolan fort, fort för att få mat. Lördagen började med tidig morgon match 8.15 och vi mötte ett Finskt lag och de var bra, de spelade ut oss. 2 förluster på 2 matcher :( lite lunch i magarna och lite förutsättningar för tjejerna innan nästa match. Vid förlust så blir det match när discot är, men vid vinst så blir det match på sön morgon = DISCO och de får äta godis vid 15 tiden. Tjejerna är jätte taggade och ett helt nytt lag stiger in på banan och de spelar riktigt bra. Vi vinner ca 25 poäng.

Nu är det ganska många timmar ledigt och det blir en hel del snack och klädbyte för tjejerna. Sen kom första SMSet, du har vunnit Billys kepsar till hela laget, strax efter du har vunnit en Billys Collagetröja. Vi går iväg ett gäng ner till Sporthallen för att hämta priserna. Vi hinner lagom komma tillbaka tills nästa SMS kommer, Du har vunnit en mp3 spelar, sen du har vunnit en ryggsäck och sist du har vunnit billys t-shirtar till hela laget. De hade tydligen tävlat och 5 st från vårat lag vann olika priser kul.

Sen väntade disco för tjejerna och de blev lämnade själva och klarade detta galant!

Söndag morgon blev ganska tidig också, då vi skulle spela B-kvart. Vi anade att vi skulle möta Ockelbo när de gick på samma buss som oss. Ännu en gång så spelar de riktigt bra och poängen rasar in och vi vinner med 50-8. Dusch och kolla på Täbys p93 som spelade en riktigt spännande match som de tillslut vinner med 1 p. En tupplur (måste varit trött, för att kunnat somna bland allt kackel), en promenad och en cheesburgar senare så var det B-semi mot ett Södertälje lag och även denna match spelar tjejerna jätte bra och vinner ca 25 poäng. B-final vänatde nu. Efter matc och packning var det ett glatt men lite trött gäng som klev in på planen och Helsingborg stod för motståndet. Det blev en tuff final men tyvärr förlust med 22-25. 

Kort sagt vill jag bara säga att det har varit jätte kul att få vara med tjejerna under helgen.  

Jag har insett hur mycket jag ÄLSKAR BASKET!


?

Ligger vaken om Natten, frågar mig själv Hur ska jag göra? En röst säger då, Det här kommer Ta längre än en Natt..

Billys Cup fre-sön

Imorgon åker vi till Billys Cup i Eskilstuna. Det är med 94 tjejerna som jag ska åka och så deras Coach (jag är ass.coach). Ska bli jätte kul och tror tjejerna tycker det med. Vi pratade lite om cuppen efter träningen idag. Inget godis innan sista matchen samma dag, läggtider, eget ansvar, bus ja det var lite som kom upp. Tjejerna är kloka även om ibland jag kan tro annorlunda... Har skickat ut en packlista men hade visst stavat fel på en sak, en av tjejerna mamma förstod inte vad liggeunderlag var, heheh. Slant visst in ett e där i ordet. Till en av tjejerna hade jag gjort en egen packlista med bilder på, men hon sa så fint att jag hade ju glömt att skriva upp toffsar. HAHAHAHA hur kunde jag glömma det, det är ju det hon glömde mina två första träningar med detta lag.
Min väska kommer inte bli stor eller den kommer bli stor men inte mycket saker så kan jag uttrycka mig. Kommer bestå av ungefär detta. Lite kläder och ombyte mjukisar och ett par vanliga byxor typ, inneskor, badkläder, luftmadrass+pump (elektrisk=)) sovsäckstäcke, kudde och en extra sovsäck till Janice som åker dit med sina små tjejer.
Ska ta med mig världens bästa barnbok också, så kan läsa godnatt saga för tjejerna, hahahah. Sen en kortlek kan vara bra att ha med sig. ja det blir väl det.


Torsdag

Så har denna dag också snart tagit slut. Idag känns det som dagen mest har varit att avverka. Imorse kände jag en stor tomhet och visste inte alls vad jag ville. Det var bara jobbigt. Men sen har dagen flytit på och fått skratta lite.
Började med att ta en promenad till centrum och tog ut pengar och sen gick jag till Tibble för att ha PO-dag. Promenaden var jobbig för jag fick tid att tänka och den tiden behövde jag inte, orkar inte tänka mera. Po-dagen var roligare än väntat och fick skratta en hel del. Jag var ganska låg när jag kom dit men gick med ett leende därifrån. Gick sen till Skarpäng för att ha träning med tjejerna. Träningen gick ganska bra, känner att man börjar känna de lite bättre nu och synd bara att säsongen snart är slut. Men imorgon åker vi till Eskilstuna och sen har vi Lions Cup slutspel kvar. Ser fram emot båda och hoppas de gör de lika mycket men det är jag säker på att de gör. 
Efter träningen så blev jag upplockad av Carro och vi åkte till Solna för att kolla Solna-Telge men några till från laget. Det var kul, men matchen var inte så spännande, Telge krossa Solna och det blir spännande om Solna kan vända detta nu från 2-1 underläge genom att två raka?  


Känner fortfarande tomhet

Känner mig fortfarande tom, somnade innan midnatt men vaknade vid 7 tiden och trode kl var 11. Men som tur kollade jag på klockan och insåg att jag kunde somna om. Tog sovmorgon idag, vi ska reflektera över en teater vi sett och ska ha skrivit ner lite till kl 13.00 när vi ska träffas för att ha PO-dag. Ska väl skriva det snart, ska också skriva ut en packlista till tjejerna har ju lovat de hoppas jag inte glömmer något.
Har ungefär 1 timme på mig att fixa allt, trro det ska fixa sig, packlistan har jag redan börjat på. Sen teaterbesöket reflektionen får bli som den blir. Känner bara en stor tomhet just nu och har inte lust att göra någonting. Vet inte varför jag känner så här extremt men just nu gör jag det.

Åhh SKIT! hade skrivit mera och så försvann det. Orkar inte skriva om, kanske meningen att det inte skulle komma upp.
Men tackar de två små som kom ner och hälsa efter matchen, blev faktiskt lite rörd.

Nu ska jag göra det som måste göras innan lunchen och innan jag ska gå ner till Tibble. Till Tibble men inte för att träna utan vi ska ha våran PO-dag där.

Tomhet!

Har nog aldrig känt mig så här tom efter en match! JO jag vet efter en match som jag fällt lika många tårar. Det var under USM 2000. Vi var i Final Four och vi var en match från finalen. Vi mötte Blackeberg som vi vunnit över hela säsongen. Men vi lyckas inte göra det i typ den viktigaste matchen vi har. Vi var tvungna att vinna den matchen eftersom vi förlorat mot SBBK (tro jag det var). Vi förlorar mot Blackeberg och att se hur lyckliga de blir efter att ha vunnit och tagit sig till Final i USM var hjärtskärande. År 2000 vann vi inte ett USM brons, vi gav bort en FINAL plats. Visst kan man i efterhand vara glad att vi ändå tog 2 USM brons (-99, -00) men just då var det jätte tungt. Vi vann alltså bronsmatchen som var mot Högsbo detta år igen, även -99 
Jag drömde om matchen i efterhand, att vi vann det var så konstigt.

Lite samma känsla har jag efter denna match. Även om den inte alls betyder samma sak. Detta var en kvalmatch till Basketettan. Vi mötte Skuru och var tvungna att vinna med 12 pinnar om vi skulle ha chansen att gå upp till basketettan. Vi förlorar med 56-60 och det var en tung tung förlust. Undrar om den känslan går att beskriva som jag känner nu. Vet bara att det är svårt. Visst vi har inte förlorat en SM final eller nått sånt, bara en till kvalmatch och det kanske inte är hela värden. Men just nu är det de. Fått reda på saker ikväll och det gör mig ledsen. Själv vet jag inte vad jag vill nästa säsong och tänker inte tänka på det nu. Men det är svårt att inte göra det ändå. Kanske var detta min sista dammatch? Nej men Tyskland är kvar och det kommer ju att bli jätte kul. Men jag vet inte vad jag vill eller vad jag känner inför nästa säsong, just nu känner jag mig bara tom och jag vet att jag inte ville att det skulle sluta såhär. En vinst hade varit så underbart, även om den inte var med 12 pinnar i nuläget hade 1 poäng räckt. Men hade vi "bara" vunnit med 1 poäng hade det också känts tugnt kanske men ändå.

Nu ska jag sova och jag vill inte drömma om denna match inte inatt i alla fall. Om jag ska drömma kan det väl vara något kul.


Känslorna svallar

ÖVER! Jag är rädd för mitt svar, hur jag tänker. Just nu svallar tankarna och jag vet inte om det är rätt att skriva. Kanske inte är det för just att känslorna svallar.
Men just nu käns det inte ens tomt som det brukar göra. Jag är bara så hima ledsen, jag ikväll har jag fällit många tårar, ojojoj att jag skrev det nu.
Men det var för mycket känslor i svallning ikväll.


Till Emmsibubblan

Emmsibubblan detta inlägg är speciellt till dig så hoppas nu att du läser detta. Annars kommer jag blir väldigt besviken och tårar kommer rinna ner för min kind....

Jag kommer bara säga detta en gång men det är inget erkännande, tycker fortfarande inte basket är en farlig sport. Jag har ju inte dött av den. Hur många har man inte hört som dött på fotbollsplanen, jag vet tom folk som dött på golfbanan. Dte är säkert mycket farligare att gå över gatan än att spela basket. 
Men Emmsibubblan som alltid påstått att det är farligt att spela basket kanske har rätt i vissa lägen. Men jag tror på det garpen brukar säga, allt sker med en mening, så:
* Hjärnskakningen förra året fick mig ju att vila 6 veckor.... och tänka över vissa beslut
* Knäskadan i början på denna säsongen, meningen med den ? Ja det är fortfarande en fråga jag undrar men jag börja min säsong lite senare och tycker det är riktigt kul att lira nu, bra timing till kvalet :)
* Blåmärket nu....ja meningen är nog inte att jag ska gå i kjol eller kortbyxor på 1-2 veckor. Så Billys Cup i eskilstuna bada nja vet inte. Men finns säkert en mening med det också. heheh

Så Emmsibubblan se nu detta inte som ett erkännande bara en förklaring till vissa saker som händer på basketplanen. Har ju faktiskt aldrig brutit eller fått sytt någon gång.. ;)
 

Tur att du inte ska ha kjol på dig!

Ja den kommentaren fick jag av Maria igår. Idag fick jag höra ungefär samma kommentar fast från mina tränare, hehe. Igår sa Coach att det kommer typ försvinna i augusti, ja verkligen jätte kul. Men jag fattar fortfarande inte att jag kunde få en sån jätte blödning i benet, det är fortfarande oförståligt enligt mig. Ja tur att man ska på Cup med tjejerna i helgen och inte på bröllop. De sa även en annan liten klok sak. Om det inte hade suttit så på insidan äv knät hade du sett misshandlad ut mmm tack för den.
Nä nu ska jag sluta beklaga mig för detta blåmärke. Men det gör faktiskt lite ont fortfarande men imorgon på matchen så ska jag förtränga undan smärtan och bara köra.
Bjuder på en bild från dagen!


Irriterad

Ska snart gå och lägga mig, men just nu är jag lite irriterad och ja egentligen vet jag varför. Men vill inte att detta ska få påverka. Imorgon är sista kvalmatchen för våran del och jag vill verkligen vinna. Mitt blåmärke är nog snyggare nu än det var innan, men gör lite mindre ont. Men imorgon är det bara att bita ihop och ge gärnet. Kan inte hålla igen imorgon, för har allt att vinna imorgon. Vi har inget att förlora.

Var nere på 91/92 träningen idag men sköt bara. Vårat pass skulle utgå eftersom våran coach tyckte att de som ville träna istället skulle göra det med 91/92 för att få lira lite och så skulle det inte bli så sent. Men jag ville egentligen bara skjuta för att passa på att vila benet lite, men ändå inte vara helt still. Så bestämde mig för att skjuta loss lite istället för att springa. Det kändes skönt. Sköt lite straffkast eller inte så lite heller en hel massa.
Blev riktigt STOLT över hur många jag satte och att jag orkade koncentrera mig hela vägen.
Resultat 44/50 sen fortsatte jag 88/100 sen tillslut tog det mig 114 straffkast att sätta 100 straffar =)

Så det borde jag inte vara irriterad men det är inte det som jag är irriterad över. Vill bara få fram att jag kan lira imorgon och tro int eatt jag har ont, om det gör för ont så kan jag säga till. 

3*3 saker borde bli 9

Tre saker jag inte förstår mig på:
1. MIg själv ibland.....
2. Min förkärlek för ordet TYP 
3. Ett visst spån

Tre saker jag vill göra innan jag dör:
1. Gå på Kinesiska muren
2. Åka Vasaloppet
3. Se späckhuggare på riktigt

Tre saker jag skulle vilja lära mig:
1. Sluta säga TYP
2. Förstå hur vissa tänker
3. Spela golf från vänster


Bror är hemma igen

Idag ställde jag klockan på 07.45 för att hinna med att snoza lite innan jag skulel gå upp. Kl 09.50 skulle jag hämta bror min på Arlanda. Jag åkte hemmifrån strax efter 9 och var på Arlanda vid 9.35 och ser då att planet redan hade landat. Efter 10 min ringer jag bror och undrar var han tar vägen, de hade landat på utrikesterminalen och skulle bussas till inrikes. Hoppas nästan landningen var planerad där så de inte bara landade fel....Snäll som jag är hämtade jag väskan när den kom på rullbandet även fast bror inte var kommen, så när han kom så kunde vi gå på en gång.
Mange fick äran att köra hem eftersom mitt ben inte mår jätte bra och mycket skönare att inte föra något med det, bara vila än att köra. Får se om jag skjuter lite ikväll eller kanske är hemma och sover. Match imorgon då j*vlar!


Hemskt det som hände.

Måndag den 14 april kl. 21.00 tänder vi ett ljus i
våra fönster för Engla och hennes familj.

image521




Fortfarande ajajaj

Nu ska jag beklaga mig lite ja för det är ju faktiskt lite synd om mig....Men det var som Maria sa tur att det inte är kjol väder. Ja verkligen hade inte kunnat gå i kjol eller shorts på säkert en vecka. Insidan av mitt knä är nu extremt fult, sen ut om jag har tappat en burk målarfärg på det. Men blåmärke kan jag ta men det gör ont i det, mindre svullet idag och gör lite mindre ont, idag kan jag peta på det utan att det gör jätte ont.
Hur träningen ska gå ikväll vet jag inte, antingen så går det bra eller så går det inte alls bra eller så kanske det går lite bra. Jag hoppas på att det inte gör allt för ont när jag börjar komma igång och springa. Nu ska jag byta om till träningen och sen så ska jag kolla Telge-Solna 2:a damfinalen en stund på tv. 
 


Tung vinst men ändå inte...

Alvik borta stod på schemat idag. Uppkast kl 16.00 och dagen till ära skulle vi få spela på stor plan i Åkeshov. Läktaren var nere på ena sidan och senast man spelade på stor plan i Åkeshov måste varit Stadium final i U22 för nått år sedan. Men nu var det annat som det gällde. Kvalet till Basketettan.
Hade laddat upp genom att gå Mörtsjön runt med mamma och Lukas på morgonen. Mamma väckte mig 08.30 och vid 09.15 började vi knata och ca 90 min senare var vi hemma igen. Sen plockade jag in alla mina kläder i nya garderben. Sen var det lunch och då börjar laddningen på allvar för min del.

Kom till Åkeshov och under uppvärmningen fick jag lyssna på min låt och som vanlig kom den i högtalaren mer än en gång. Att den låten kan få mig så taggad är lustigt men I LOVE IT =) Uppvärmingen var nice, jag var taggad och jag och Toker sprang och puttade på varandra en hel del och taggade upp varandra ännu mera.

Matchen startar och den var inte direkt ett målkalas från början direkt. Vi ligger under med 11 pinnar i halvlek. Vi börjar snacka lite om hur vi ska göra för att kunna komma igen och bestämmer oss för att det måste ske nu och att vi måste ge allt nu inför sista halvlek. Coach kommer in och säger ett par väl valda ord.
I andra halvlek går vi in och verkligen sliter och kämpar och det går nästan hela vägen vi kommer ikapp och tappar och kommer ikapp igen och matchen slutar tillslut med en 3 poängs förlust (60-57)

Tankar under och matchen. 
Jag var verkligen jätte taggad under uppvärmningen och jag gillade starkt första femman, (nej inte bara för jag fick starta). Jag tänkte ja vi är unga som startar idag, men inte jag heheh (är man älst så är man).
Hade nog min bästa straffkast % på många matcher, satte 6/6 raka innan jag bröt det genom att missa 2 på raken. Men tror jag var lite fokuserad på att inte visa för dommaren att det blödde på armen, jag ville ju inte gå av.

Matchens AJAJAJ.

I första perioden tror jag det var, får jag ett knä i sidan av knät och delar av låret. Ja jag fick foul men var nog den som fick ont. Kändes först som en lårkaka men på sidan av knät. Blev rött och lite svullet men tänkte det går nog att spela vidare. Gick ju det gjorde det. I bytena satte jag vattenflaskan på sidan av knät och vid minsta beröring så gjorde det nästan fånigt ont. I halvlek så var det inte långt till att smärtan gick över gränsen, F*N va ont det gjorde då, blev väl lite kall. Men efter matchen var ändå värst. AJAJAJ och fint blått är det nu också, riktigt groteskt blåmärke och svullet är det nu. Det ända jag kan se possitivt med detta nu är att det gör bara ont där jag fick smällen inte i knät. Tackar för det!

Känsla och tanke efter matchen
Det är alltid trist att förlora och speciellt en sån här match. Ändå har jag svårt att vara riktigt besviken efter denna match. Som Coach sa efter matchen så kändes detta nästan som en seger på ett sätt. Ja på ett sätt så är jag ledsen och det var en tung förlust men på ett sätt så var det en liten seger ändå. Vi bevisade att vi kan, vi kan lira riktigt bra. Även om det rann saltvatten efter matchen så var det nog lika mycket smärta i knät som det var av förlusten om inte mer av smärta fysikt än psykiskt och så har det inte varit i de andra två kvalmatcherna.

Nu är det Skuru som gäller på onsdag! 19.00 Tibble CC kom och heja vett ja!

Vilken härlig vinst

Igår hade 94 tjejerna match ute på Lidingö i Hersbyhallen, vi skulle som sagt möta Lidingö.
Vi kommer till hallen och en av tjejerna utbrister ett NEEEEJ! Vad nu då? Jag har inga skor med mig. Alltså denna lilla tjej slutar aldrig att förvåna mig. Men som tur var hennes pappa snäll att komma med hennes skor, ska nog ge henne en överraskning till Billys Cup en packlista. Det löste sig och hon fick sina skor till matchen och gör sin bästa match jag sett. Jag har följt detta gäng sen jan 08. Jätte roligt och se, även om hon inte gör massa poäng (slutade på 2 p) så sliter hon hela matchen och kämpar i defens.

Vi börjar matchen jätte bra och vinner första, vinner andra och vinner tredje perioden och leder med 10 p inför susta 8 min. Sen blev det lite måltorka, vi förlorar sista perioden med 13-5 vilket (som alla mattegeni har räknat ut redan är 8 p) vilket betyder att vi vinner matchen med 2 poäng. YEEEEES men på vilket sätt de gör de. När de är knappa minuten kvar leder vi med 4 poäng men de lyckas ta ikapp och med ca 14 sekunder kvar är det lika och vi dribblar upp bollen, sen vet jag inte vad som händer riktigt, fast de sista sekunderna går i slowmotion. Bollen svingas som på ett snöre medans både jag och Ryan står och skriker skjut. Vem ska våga ta avslut bollen kommer upp på höger kant och skottet går och Lidingö tatchar bollen och sekunden senare går klockan tiden är slut, men bollen är i luften och den GÅR iiiiiiii. Vi vinner med 2 poäng =) Underbart!
Undrar vem som hoppa högst, jag Ryan eller tjejerna? Det var lycka på hög nivå, heheh

Detta tyckte Ryan att vi skulel fira med glass :D några hann åka men de blev ett glatt gäng som åkte till Donken för att fira med glass. När vi kom in så lovade jag att fixa en ballong till en spelade och hon hittade en sak till mig, hon tyckte att den var så fin. Så ja jag bjuder på denna bild.

image515

Förra helgen!

Förra helgen det var då internet dog ut här hemma och jag kunde samtidigt sova första natten i mitt nya rum. Nu börjar alla bitar falla på plats också i rummet =) La in alla kläder i garderoben idag (stolt). Jaja men förra helgen hade jag först 94 match och vi torska med 4 p. Dommarna var mindre bra, men det var inte därför vi torska egentligen kanske.
Efter matchen så åkte jag direkt hem till Mutola och där möttes jag av en härlig doft från köket. Det luktade så gott och maten var nästan klar. Garpen hade anslutit sig lite tidigare och var också där. Det blev det vanliga med undantag på laxen då, istället jätte god kyckling. Det blev som sagt det vanliga men alltid lika trevligt =) Middag, Sing Star, massa (tjej) snack lite dricka och sist en promenad till Tegel.

På Tegel så mötte jag en kompis som var där med några från sitt jobb. Jag brukar ha en lyckans tur när jag messar folk och då ska de dit. Träffade även kusinen där med hans vänner, vilket var väldigt trevligt och snäll som jag var bjöd jag honom på en drink tyckte han förtjänade det. Innan vi knatade hemmåt för att slagga så gav vi våra rosor jag och Mutola hade fått till korvgubben och det var inte till han som köpte korven.

Smarrigt värre =)
image512

Tidig morgonpromenad

Ojojoj, insåg att jag har en del att ta igen här nu. Nej inte hänt så mycket men saknat min blogg lite faktiskt måste jag erkänna, hahah det där lät inte så bra. Men nu är internet lagat hemma och jag hoppas att det blir som vanligt igen.
Förra lördagen så var vi och dansa loss på Tegel och igår så var jag hemma hos Maria och kolla lite TV och prata lite strunt. Lille anser att vi pratar allt för mycket ibland, heheh. 
Hade 94 match igår och kommer bjuda på en och annan bild både från den och förra lördagen snart.

Nu ska jag och mamma ta med Lukas och gå runt Mörtsjön, det är lite duggregn ute men som man säger finns inga dåliga väder-bara dåliga kläder....

Baskettankar

I måndags var det ingen träning för att 91/92 skulle spela mot ett amerikanskt High School lag. Kollade på den och även på killarna som spelade innan. Killarna vann och tjejerna förlorade. Men det var lite skönt häng i Tibble under ett par timmar. Varför har inte vi så mycket folk under våra matcher? Kom och kolla på våra matcher också.

Igår var det ingen träning heller, vi brukar ju inte träna lagpass på tisdagar utan bara ha skottpass eller med 91/92 om man vill de. Kanske hade varit lägligt att ha en träning igår, nu har vi bara träning tor, fre innan matchen på söndag. Vi kunde välja igår mellan att skjuta fritt eller kolla p herrmatch i Solnahallen. Jag valde att skjuta och med facit i hand var det ett bra val. Hörde att matchen var bra men det kändes ändå riktigt skönt att skjuta. Jag och Janice var och sköt i ca 45-50 min, vi var duktiga och hade fokus hela tiden. Avslutade med att sätta 18/20 straffakast, kan det fortsätta så här nu tack. Sen kom Ollie och katta och skulle skjuta och vi lämnade hallen strax efter att det slutat tjuta något fruktansvärt. Det var typ larmet som gick eller nått, men varför är det ingen som vet?


Nu ser jag fram emot matchen på söndag men först två bra träningar. Åhhh jag vill så gärna vinna, inte bara för att vinna för det är till kvalet, utan mera för att bevisa att vi kan.

Tagga nu alla till matchen!


Att blogga

Att skriva blogg är som en drog, det har jag tidigare sagt. Men inte en negativ drog på det sättet, men det är lite som en öppen dagbok. Insett det när nu jag inte har något Internet hemma, hur klarar jag mig. Inte så lyckat. Jo men kanske är bra på ett sätt ändå, igår gick jag och la mig kl 22.20 och somna typ på en gång. Skönt!


Öppen dagbok, nej verkligen inte att jag skriver allt som jag skulle skriva i en dagbok men det är ändå ett sätt att skriva av sig, jätte skönt och ibland slipper man säga saker som man ändå till förmedla till folk. Det går inte riktigt att förklara men men. Nu sitter jag på skolan och har arbetat klart lite för dagen och min skrivarkompis var tvungen att gå iväg och vikariera på sin förskola eftersom det är ett föräldrarkooperativ (tror det heter så). Så nu innan jag ska gå och äta lunch så passar jag på att fixa lite saker.


Ska in till stan senare och kolla om jag hittar något kul, bla på Body Shop, oväntat eller?


Snart skola....

snart ska jag iväg på föreläsning om ca 20 min. Men först tänkte jag bara berätta att jag har inget internet hemma för det är något som är paj =( pappa fråga klarar du dig nu, ja det är inte så att jag har något val. Mne jag kommer klar mig.
Har bytt rum u och nu är det bara mina kläder som ska in i garderoben, just nu står de på golvet, ska fixa det ikväll.
nu ska jag gå och lägga in min mat i kylen och sen gå iväg på förelsning, måste hinna läsa garpens blogg också idag, blir nu eller i eftermiddag efter skolan.

Nu till H-salen = skolans sämsta föreläsningssal....

Medaljer

Den stora rensningen av mitt rum är i full gång, även om den kanske skulle gått fortare om kvällen igår inte varit som den var. Den var jätte rolig, kanske lite för rolig!? Mer om den kommer sen. Det har blivit lite för lite sova i natt och jag är rätt sliten ja jag erkänner jag har mått mycket bättre.
Jag Mamma och pappa har fått in in alla möbler i mitt nya rum och nya garderoben är uppe men lite inredning ska in. Jag håller just nu på att tömma mina väggar. Nyss tog jag steget att lägga ner alla medaljer jag har från olika idrottstävlingar i en skokartong. Det var som pappa sa kanske lite jobbigt att lägga ner men ett kliv i rätt riktning, hehe. Vet inte vad jag ska göra med alla medaljer men jag har bara inte mage att slänga de. I glasskåpet som jag har i min bokhylla ska jag ta bort gamla pokaler och bara ha aktuella saker. Det kommer nog bli jätte bra.

Nu åter till jobbet!.


Glöm inte jackan....

Ikväll gäller en sak att komma ihåg.

Viktigt att inte glömma jackan, där finns viktiga saker. 

Vissa säger det är fånigt, vissa säger det är LYCKA!

Full dag

Var uppe tidigt imorse och åkte iväg till IKEA redan vid 9.15 och det slutade att vi fick stå utanför ingången och köa för att komma in på IKEA. Ja verkligen jätte kul....IKEA sprang vi igenom och fixade det vi skulle handla och sen var det bara att paketera in varorna i bilen.
Hem och börja tömma skrivbordet och bokhyllan och området ovanför garderoben. Den nya garderoben är nog klar i skrivandes stund.
Vid 16 tiden var det iväg på 94 match. Tjejerna spelade verkligen bra mendans dommarna ... ja de var inte ens värd en kommentar.

Nu har jag precis ätit en jätte god middag hemma hos Mutola. Ikväll är det PARTY.

Rensa skrivbordet nu

Nu är det dags att sätta igång att rensa skrivbordet. Måste fixa det idag, för imorgon ska jag börja flytta in saker i mitt "nya" rum. Undrar om det är helt klart nu, måste gå och kolla. Ojsan jag såg int eså mycket det var alldeles mörkt. Strömmen är inte på därinne, något med kontakten. Listerna är upp och det ändå som jag såg saknades var en dörrkarm (heter det så?)

image511
 Storebror inspekterar sitt verk.

Vanlig fredag igen

Idag har varit en helt vanlig fredag. Jag har gjort det som jag nästan alltid gör på fredagar, fast ändå brukar de int ese lika dana ut. Men det börjar nästan alltid med att jag packar basket väskan och går ut från dörren med basketväskan över axeln och kommer tillbaka mycket senare efter egna träningen.

Idag var det skolan so stod på schemat och var där mellan ca 10.00-14.30 vi fick en del gjort och nu är vi iaf på G i vårt arbete, bara 9 veckor kvar.... Sen Blev det tunnelbana, buss, roslagsbana och sist en promenad till Tibble. Där skulle jag ha 94 träning men var ganska tidig, men mötte M och R på vägen in i Tibble. Så hann leka av mig i ca 30 min innan träningen började. Fick besök av en trevlig polis också =)
Efter deras träning så blev det att hänga av lite tid innan egen träning (hela 60 min) Avverkade ca 30 av dom med att tala telefon. Hade lite flyt också för Coach kom efter ca 15 och öppna upp till klubbis, så kunde inta soffan och fick vila lite. Sen så kom det lite folk från laget och blev lite chill innan träningen. Träningen gick som den gick, men inte dåligt men var inte riktigt på humör idag.

Sen blev det fredagsmiddag framför Så ska det låta, efter det lite TV på rummet och bra samtal med en vänn, tack för samtalet det kändes bra.

Japp så intressant har min fredag varit!

Vad är lycka?

image510

Tack Garpen för fina ramen =)

Polisen och Trolldeg

Torsdag och jag skulle ha längsta dagen med 1:orna. De slutade 14.00 och de hade en lång dag framför sig.
På schemat stod det bland annat praktiskt matte. Men innan först var det något annat som tog upp lite tid. Polisen stod på skolans parkering och hade bälteskontroll. Snäll som jag är lovade jag så klart att jag skulle berätta vad polisen gjorde där. De undrade ju och ni skulle sett deras miner när de insåg att polisen åkte och vi fortfarande inte hade pratat OM de. Varför vi inte gjort de var för vi gick igenom dagens datum och väder. När polisen åkte sa de - Men Lena du sa att du skulle berätta varför polisen var här. Fick lugnt säga ja vi ska prata om det snart, de köpte de svaret. Vi pratade om säkerhetsbälten, klotter, fängelse ja om en massa som saker runt polisen.

Efter rasten började de göra trolldeg. Trolldeg är verkligen super lätt, lika delar salt och vatten och dubbelt så mycket mjöl, vill man ha färg på den blanda i lite karamellfärg. Det blev kladd, kladd och så var den för torr mera vatten --> för blöt mera mjöl så var det för två av de tre grupperna. Den ena gruppen fick till den med en gång. Dela upp degen i 4 lika stora delar löste de också riktigt bra. Efter lunch så skapade de figurer som ska målas när tiden kommer.

Vi avslutade dagen med ett långt pass på 90 min. De jobbade på bra så vi slutade med lite lek, musikstopp och frågesport.

Tack för tre roliga dagar, det har varit jätte roligt och va jätte fina era teckningar blev på väggen!
Undrar om fröken ser att ni har satt upp de ;)


Glad o lycklig samtidigt arg o besviken får man vara det?

Ja det undrar jag. Tänkte nästan skriva först kan man vara det, men det kan jag svara på, för det är jag. Just nu sitter jag och tänker med en klump i halsen. Jag mår nästan lite illa, men det är nog inte beroende på det. Först måste jag bara slänga ur mig lite klagande, jag är så trött, ont i ryggen och känner mig allmänt seg i hela kroppen. Fast inte mörbultad som förra matchen efter idag är det mest trötthet.

Spelade andra kvalmatchen idag mot Alvik hemma i Tibble CC. Vi förlorade tillslut med 20 poäng nått. Vet inte vad resultatet blev och det har inte kommit upp på nätet ännu. Men vi var inte så mycket sämre anser jag. Men vi tappade i tredje och då rasade det lite för mycket. Vi ledde med 4 i halvlek och vi skulle kunna ha slutat matchen på de pluss resultatet med, men som sagt något hände och det blev inte så.

Det värsta var att det rann iväg lite på slutet och vi vet inte hur många lag som går upp i ettan och Alvik och Skuru har inte mötts ännu. Hur det ska gå i den matchen det vet jag inte riktigt vad jag tycker ännu, allt beror ju på hur många lag som går vidare och lite så och det orkar jag inte spekulera i nu. 

Direkt efter matchen så fick jag en känsla som bara var, det går inte att förklara, men jag hatar verkligen att förlora och den känslan kom fram nu. Sparkade iväg vattenflaskan och hade gärna sparkat på något annat också men istället gick jag direkt bort till läktaren och pratade först med mamma och sendan med Mutola som var och kolla på matchen. Detta fick mig att tänka på annat kanske det jag behövde. Men sen kunde jag knappt hålla tillbaka känslorna under samligen, det var svårt med det gick ändå lite grann. Men de kom nästan fram igen av ett telefonsamtal jag fick när jag nästan var hemma. Men blev glad över telefonsamtalet, det blev jag verkligen. Att så lite kan betyda så mycket!

Spontanbesök

Idag har jag vikarierat igen och det går bra om jag får säga det själv. Ja det är i alla fall ingen som har klagat hittills, hahah nej men barnen är så snälla och det har flytit på riktigt smidigt och bra. Har en planering som jag följer men får om jag vill göra något annat. Så imorgon blir det bara en praktisk matte övning, orkar inte slabba med vatten men ettorna, vi sattsar på trolldegen istället. 

Slutade vid 13.30 efter att haft åk 2 i engelska och det gick super bra, vi tittade på film och lekte lite. Kom ifrån skolan ca kvarten efter och började gå mot Täby Centrum eftersom att bussen gick om så lång tid. Men så på vägen tänkte jag måste ringa en speciell vän. Gjorde så och resultatet slutade med en lite träff, var trevligt och kika förbi och bara snacka lite. Efter träffen gick jag vidare till centrum och handlade lite frukt och fil och sen tog jag bussen hem och började med maten samtidigt som jag började på allvar ladda inför match.

Välkommen till verkligheten

Om mindre än ett år, eller om knappt 10 månader så är jag färdigutbildad. Fast färdigutbildad blir man nog aldrig, man lär sig något nytt varje dag. Men idag fick jag prova på hur det var att ha en klass helt själv. Visserligen har jag haft det flera gånger, jag har ju haft en 4-5 själv i några dagar faktiskt. Men idag så var det en åk 1 jag skulle ha hand om. Har varit i klassen idag och ska vara där imorgon och på torsdag också. Detta är verkligen nyttigt och hemskt kul att få komma ut i verkligheten och nu inslängd i vardagen också på skolan.

Ja jo när man tänker på hur dagen varit så skulle jag nog kunna tänka mig ha en åk 1 klass ändå, fast jag den senare tiden kommit på att jag vill jobba inom förskolan. Men inga dörrar är stängda, är nog ändå mest inne mot förskolan nu eller kanske fritids det är också lockande.

Idag var jag tillbaka på min gamla skola där jag jobbade under 3 års tid efter gymnasiet och innan jag började plugga på lhs. Idag var jag som sagt i en åk 1:a och de var jätte snälla hela tiden. Hade de fram till de slutade innan lunchrasten och efter lunchrasten hade jag åk 3 i engelska. Ja ni som känner mig undrar nog hur det gick, men det gick bra. De var jätte duktiga och flitiga och jobbade på det var nästan det roligaste passet. Men nej engelska lärare ska jag inte bli. Charmen dessa små ettor har slår ju faktiskt det mest ändå. 

Måste bara berätta en lite gullig händelse som utspelade sig imorse när de väntar utanför idrotten. När de insåg att det var jag som skulle vara vikarie sa någon, jaha det är du Lena, jag trodde det skulle vara någon annan Lena. (jag tolkade detta positivt bör tilläggas) Sen börjar de prat om Sune och hur hans klass hade gjort när de hade haft vikarie och så säger de tänk om vi skulle göra så. Göra vad? får jag inte veta, inte just nu. Men så säger samma tjej som kommit på de, men det går ju inte För Lena känner ju oss redan. Sen berättar de om Sune. Sunes klass hade bytt namn med varandra och lurat vikarien. Hahah men det var ju tur att jag redan känner denna klass. Har vickat en del på fritids under deras tid som 6-åringar och även nu några gånger detta år. 

Nej nu väntar sängen för mig, för imorgon 8.20 väntar ett tiotal 7 åringar på att få börja sin lektion och då bör man vara pigg!   


Skavsår efter 200 meter?

I lördags gick jag och Garpen Brunnsviken runt, det tog cirkus 2 timmar att ta sig runt. Det blev en hel del steg både i trappor, lera, grus och på berg. Först rundan jag tar runt vattnet där men helt klart inte den sista det var en riktigt mysig promenad.

Men nästa gång jag går denna runda ska jag se till att inte ha samma skor på mig. Förstår fortfarande inte varför jag får skavsår av dessa skor. Jag sprang i de hela förra sommaren utan att få det minsta lilla skavsår. Men efter ca 200 meter började jag känna lite, men jag gick vidare 1.2 mil utan att det gjorde jätte, jätte, jätte ont. (men klart det kändes) Fast när jag stanna och tog av mig skorna när vi kom hem och skulle sätta på mig de igen, då hade jag ont. Men jag överlevde det men frågan var om jag skulle överleva hungern....


När vi kom i mål var vi sjukt hungriga och gick och pratade om vad vi skulle äta. Något snabbt och enkelt.  Båda tänkte på samma sak när vi pratade om hur gått det skulle vara med tzatsiki, vi går till grekgrillen och käkar. Det var grymt j*kla gott och därifråbn gick man mätt och belåten, men med skavsår...


Lite bilder snodda av Garpen

image508
Mysigt men stundtals lite lerigt...
image509

Okla kommer till stan

Igår kom Okla och till Täby. Fick mess i söndags då hon berättade det och va kul =)


I måndags mötte jag henne inne på centralen och vi tog en fika innan vi åkte hem. På kvällen var hon med och träna med oss. Först gick det 9 månader utan att vi ses, sen ses vi två gånger inom 3 veckor. Sen beroende på när hon får biljetter hem på onsdag så får vi se om hon kan se vår kval match eller ej. Men kul att hon kommer hit, snacka om att vara SPONTAN! Det gillar vi ;) Har fått reda på idag att hon tyvärr inte kan se våran kvalmatch. Men om vi inet ses tidigare så kommer vi ses i BERLIN för de ska också dit.


Ska flytta, men bara 3 meter

Mange är hemma :D och han håller på att renovera om på övervåningen. Han ska tapetsera om, måla taket och lägga nytt golv i mitt rum, hallen + trappen och hans gamla rum. Det kommer bli jätte fint. Alla saker i Manges gamla rum är nu uppe på vinden eller nere i vardagsrummet och väntar på att få flytta in i ett nytt rum. Tankarna innan helgen var att jag också skulle ha tömt mitt rum, men planerna ändrades ganska mycket. Jag ska byta rum nu, jag ska flytta in i Manges gamla rum. Det började med att vi Mange sa att du kanske ska flytta in här istället så behöver du bara ta dina grejer från ena rummet till det andra och på den vägen är det.


Så nu är det bestämt jag ska flytta in i Manges gamla rum. Ska kanske få en ny garderob och jag har hittat en jag vill ha, så nu får vi se hur det blir. Men det ska bli riktig kul ändå med lite ny miljö.


Blogg.se åter i funktion

Så nu går det att blogga igen. Det tidigare stoppet var pga att blogg.se skulle byta något och hade stopp. Men nu är den åter igång. Kan inte annat än att erkänna att bloggandet blivit nästan som en liten drog och driftstoppet på 47 timmar har gjort en nästan lite olycklig :p Men nu är det som det ska igen och har några inlägg på lager. Men nu först 94 träning och sen egen träning sen bloggande.

RSS 2.0