Fredags häng

Slutade kl 15.00 i fredags och passade på att kolla om en gammal kollega var hemma. Hemma och jag tittar förbi en stund. Direkt från Kicki blev det färd till Maria. Eftersom hennes bil hade knasat dagen innan så stod den där. Efter mycket turer fram och tillbaka att jag skulle köra mamma till Centrum eller inte så blev det så att mamma kom och lämnade bien och hon gick till Centrum och jag fick bilnycklarna. 
Sen gick vi till Centrum och skulle äta mat och kolla lite. Eftersom att Coach inte skulle vara på träningen och jag inte kunde vara med och träna ändå pga knät som den dagen inte var en jätte bra knädag senare... så blev det så att jag inte tillbringade tiden mellan 18.00-19.30 i Tibble 2 för att kolla på träningen.
Det blev käk och sen gick vi och strosa lite och kolla lite telefoner och jag har nu hittat en ny kärlek. Har bytt telefon jag vill ha och nu ska jag slå till imorgon (måndag) och gå och köpa den.
 image173Men jag vill inte ha den i denna färg, jag ska ha den i svart och lite grön. Jag tror jag är KÄR! 

KLockan blev mycket och affärerna stängde. Vi knata för bi videoaffären men där var tok lång kö, så det sket vi i, vi gick och köpte lite godis istället. Ja men det var faktiskt bara lite. Sen efetr det hade vi chill framför tvn och kolla lite bilder på datan och så. Trött som man var såg man på Idol men kan inte minnas mycket av det ändå...En trevlig avkopplande fredag kväll med trevligt sällskap. 
Slutade med att jag hämtade upp mamma i Roslagsn'sby innan jag kom hem till sängen och kunde sova.



 

Varför denna dag fått mig att le

Idag (torsdag) har jag hunnit med en del känns det som. Riktigt stolt =)
Jag började dagen med att gå upp lite för sent (ja mamma jag erkänner) så jag missade bussen med bara någon minut och fick gå i rask takt till Centrum för att ta bussen. Det tog ca 7 min längre än vad jag brukar gå på, när mitt knä inte spökar. Men det gick bra med knät ändå, det gör lite ont ibland och efter nästan halva vägen högg det till men gick över. Sen var jag på praktik mellan 9.00 och 13.50 efter det raka vägen till Löttinge för att jobba lite till 16.30. Sen promenad igen upp till Katrin för att lämna över en över en månad försenad present. Sen missa jag återigen bussen och knata till Gribbylunds centrum och vänta på bussen där. Kommer hem strax efter 18 och mamma har lagat mat (va nice) Tack mamma!  Liftar med pappa till träningen, han skulle ju ändå ut och åka bil. Träning, jag gymma lite, vill studsa boll nu! Kommer hem och pratar med Emma som var jätte länge sen prata med. Synd att videosamtalet inte funka. Sen har jag tillbringat massa dötid framför datorn.
Ja så har kort min dag sett ut!

Några höjdpunkter.

* Trivs riktigt bra på min vfu-förskola (praktik) plats. 
* Alltid kul att komma tillbaka och jobba på gamla skolan.
* Idag möttes jag av ett stort leende av några killar i 5:an. Tar åt mig så himla mycket när de kommer och ger en en stor kram, då blir man glad.
* Träffa Katrin idag, det var jätte länge sen.
* De roliga och betydelsefulla telefonsamtalen jag haft. Ja plus ett sms som inte blev ett samtal, lite synd men kommer snart.

Uttråkad

Jag är uttråkad.
När kom hem från vfun iddag hade jag ont i knät, tog en Citodontablett och sen slockna jag. Sov i nästan samanlagt i en timme. Det var underbart skönt. Efter det så lagade jag mat åt mig och pappa eftersom mamma inte var hemma. Blev spagetti och köttfärssås, köttfärsåsen hade jag visserligen gjort veckan innan och tog ut den ur frysen imorse och nu var den bara att värma och koka lite spagetti. Smarrigt och jag ÄLSKAR spagetti och köttfärssås.
Efter det gick pappa ut med Lukas och jag väntade på att tiden skulle gå så kunde knata ner till träningen. Och så blev klockan äntligen dags att gå ner till träningen. Skönt att ha träning nära (i Skarpäng). Kommer ner till träningen och de börjar träna och jag sitter och kolar på. Skjuter lite och så men idag har inte varit en bra knä dag. (ska prova linda imorgon igen, glömde idag kanske blir det bättre???) Men nä knät gör ont av att bara gå runt och skjuta lite. Men efter ett tag blir så uttråkad av att bara sitta så bestämmer mig för att skjuta lite ändå när de bara spela halvplan. Gick väl ok, sköt mest straffkast. Jag som skulle skjuta snabbare detta blir ju nu total motsatts för kan inte hoppa in och skjuta.
Nu har jag fått skriva av mig lite om min uttråkande kväll. JAG VILL OCKSÅ KUNNA SPRINGA OCH TRÄNA! På torsdag ska jag prova att cykla lite annars iaf gymma.

När man blir lite större då blir man kär

Idag var min första dag på min vfu (verksamhetsförlagd undervisning). Jag ska vara där i tre veckor till är på en förskola och idag var jag på en avdelning med barn i åldrarna 3-5 men sen ska jag vara på en avdelning 1-3 år. Personalen är jätte trevlig och barnen så söta och gulliga och glada. I dag var mer en dag att lära känna stugan och gården ganska skön dag men oj va fort det gick ändå. De har dokumentation till varje barn i en pärm och efter vi hade varit ute så fick jag titta i en pärm. Tog ner en pärm från en hylla och börja titta. Ganska snabbt kom ett barn fram och ville visa sin pärm. Efter en stund kom en liten kille fram som stott och tittat lite brevid och vill visa sin pärm.
Frågade flickan hur gammal hon var och hon visar upp 4 fingrar. Sen öppnar hon pärmen och säger där är jag, där är mamma, där är pappa, där är farfar, där är farmor. Byter sida och där är jag, där är jag, där har jag ritat kladd, där är jag, där är kladd... Det var mycket där är jag. Inte så konstigt kanske eftersom att detta är en domumentation om de själva. Massa bilder och teckningar som de har gjort. Det är sånt här man minns och kan tycka är kul när man blir äldre. Kommer ihåg en pärm som vi gjorde när jag gick på sexårsverksamhet på dagis, tror den ligger på vinden någonstans.

När vi sitter där och tittar i pärmarna kommern en annan kille fram och säger varför har du en papegoja på dig. På min tröja har jag två underlater. Han frågade vad de hette och sa jag vet inte? Vad tycker du? Han titta lite frågande på mig och peka på den gula och säger den skulle jag vilja vara.

image172

Barn komme med så gulliga kommentarer. Samtidigt så sitter två flickor och en pojke vid ett litet bord och riter. Killen frågar flickan om hon var kär, nä det var hon inte, inte han heller. Men han sa när jag är lite större då kommer jga bli kär i en flicka. Ja för det brukar hända när man är lite större då blir man kär. Ja men då vet man det när man blir stor då blir man kär.

Inte som alla andra...

Satt och kolla på tjuvlyssnat.se och läste denna. HAHAHAH Klockren!

ICA, Värnamo

Tjej ~14: Pappa jag behöver en ny mobil! Verkligen.
Pappan: Kan du ringa med den?
Tjejen: Mjo... Men!
Pappa: Vad är det då för fel?
Tjejen: Alla andra har mycket finare och bättre!
Pappa: Men du vill ju aldrig vara som alla andra!
Tjejen: Men...

Själv sitter jag och söker en ny mobil själv och jag har hittat en jag vill ha. Men frågan jag ställer mig till "min" nya mobil är, är den för tunn/för liten???

Denna vill jag ha ---->

image171


Börjar ta form nu

Nu börjar skrivbordet äntligen komma fram. Det är inte så mycket kvar nu. Det mesta som ska göras nu är att sätta typ 100 papper i olika pärmar och sen göra en ny skolhög. Skolhög = hög med aktuella böcker i skolan just nu. Men det värsta är att ju st nu ser skrivbordet värren ut än det gjorde innan jag började. Men snart ska det bli klart.

image170


Promenad med mamma

I lör när jag kom hem från jobbet kände jag bara att jag måste gå ut och röra på mig. Efter nästan 9 timmar på jobbet så kände jag även om jag hade lite ont i knät när kom hem att jag behövde röra på mig. Mamma skulle gå ut med Lukas så jag bestämde mig för att följa med. Stickorna fick följa med som lite avlastning och med den hjälpen kunde jag även sträcka ut benet lite mera och gå nästan normalt. Det var riktigt skönt att komma ut och gå lite.

Lite bilder från promenaden.

image165
Altanen börjar ta form
image166
Redo att gå ut och gå
image167
Mamma vände i "rondellen" i Gottröra.
image168
Mamma och Lukas
image169
Underbar sol

Känner mig inte så ynklig....

Just nu känner jag mig ganska yngklig, men inte jätte mycket, men lite. Jag är trött och förkyld, huvudet värker och knät mår som det gör. Men ska inte sitta och tycka synd om mig själv nu bara. Nä det har tillräckligt många redan gjort åt mig idag. Jobba på golfklubben i dag. Kände mig ganska pigg i morse ändå när jag öppna vid 7.30 och ganska pigg när jag gick låste vid 16.15. Men sen när kom hem till landet villa jag mest bara sova, skulle varit helt underbart bara glida bort en liten stund. Dagen har annars varit bara bra, fast ändå var den nog roligare att jobba igår. Det hände lite mera saker och det var en del gäng med riktigt roliga och trevliga människor. Idag på morgonen var det tävling och visst medlemmarna är trevliga de med men inte samma sak.
Kände inte mig så sjuk när stod där men lät nog lite rasslig i halsen för det var några som fråga Hur e det Lena känner du dig sjuk. Det är fråga som när man känner sig inte så sjuk får en att fundera hur ser jag ut???

Men nu ska jag lägga mig på sängen en stund och vila innan jag lägger in lite bilder från mammas och min promenad med Lukas igår efter jobbet.

Så har man varit på jobbet från 7.35 ännu en lördag

Japp varit på jobbet från ca 7.35 imorse. Visst är det skönt med helger och en helg som är ledig från basketen. Varit två uppbokade helgen nu med basketen men varit jätte kul. Men så en helg och ingen basket. Nä men då har man jobbat. Men varit en hittills bara bra dag. Det har varit mycket folk hela dagen. Men det har kommit i lagom strömmar så att det har aldrig varit stressigt. Det har varit ett stort gäng på ca 30 personen och sen två mindre gäng med hotellgäster som också skulle lira. Alla hjar varit jätte trevliga och sen har det varit en del medlemmar på morgonen. Men mest har det nog varit greenfeegäster ändå idag.

Slutar om ca 45 min och då ska kassa räknas. Men idag blir det inge bottenrekord iaf, heheh. Det har gått bra idag, sålt en del saker. Lite kläder och bollar och en klubb bla. Så kanske blir lite klirr i kassan idag.

image164

Fann likheten med en seriefigur

På väg hem från skolan när jag sitter på 4ans buss på väg från Odenplan till tekniska högskolan ligger det en City framför mig. Tar upp tidningen och bläddrar lite men målet var nog egentligen att läsa horoskopet. Tror egentligen inte på de som står i tidningarnas horoskop men ändå kul att läsa. Men det var inte det jag fastnade för nu. Jag fastnade och kände varför skulle jag kunna komma med en sån här kommentar....?

image162

Träning

Idag var det åter träning i Tibbles källare.... Längst ner i Tibblehallen i en hall med blåa väggar och ett grönt golv. I denna hall har man spelat matcher och tränat sen 100 år tillbaka. Men idag var det ingen träning för mig, det var att sitta på en bänk och titta på. Var finbesök på träningen också. Klacken var nere och tittade på träningen idag. Trevligt fick man ju någon att fördriva lite tid med, sen så roade jag mig lite med att fotta lite. Hade kameran i väskan så varför inte? 

Knät känns mycket bättre nu och idag kunde jag gå mycket bättre och kan böja det lite mera idag. Ja det är på rätt väg. Var visserligen tvungen att ta piller när kom hem efter träningen för knät värkte. Men då hade jag inte ätit det sen vid 12 tiden idag. 

 Lite bilder från träningen.


image157
Besök

image158
Skotttävling, guld

image159
Guld och byte av korg

image160
2-2 övning

MIn storebror

MIn bror är 4 år äldre än mig och bor sedan en massa år nere i Skåne, det är snart 10 år sen han flytta oj vad tiden går snabbt. Tidigare har han bott i Lund men nu flyttat till Trelleborg, Vi träffas allt för sällan och pratar allt för sällan med. Jag tänker ganska ofta på honom och tänker att nu ska jag ringa, men så kommer något i mellan. I sommras var mamma och pappa nere och titta på nya huset, men kunde inte åka med för jag jobba. Men ska innom en snar framtid planera en resa ner dit. En helg eller nått bara.

En bror


En bror ger stöd och trygghet

som pojke och som man.

När man behöver hjälp

Så gör han vad man kan.


image154

Han ger gärna goda råd,

ett handtag och sin tid.

I livets alla skeden

Så finns han här bredvid.


image155

Tillsammans har man minnen

från en tid i samma hus...

Alla lekar som man lekte

Och en hel del hyss och bus.


image156

Ja, en brorsa är en dyrgrip

Som liten och som stor...

Och nog var det extra bonus

att få just dig till bror.


image153
<3

Obehagliga besök...

Förra helgen var vi i Linköping på försässongsturnering med basketen och denna helg var vi i Eskilstuna på träningsläger och spela en match med damerna. Helgerna har vari toppen men det är nästan lite läskigt för en viss person förföljer oss. Döden. Vi lyckades träffa på döden i Linköping på stället där vi åt och nu även i Eskilstuna på dagiset. På dagiset spreds ryktena även om av vissa av oss såg Golum denna helg....
Jag blir nästan lite rädd för nästa helg som ska tillbringas med laget kommer yxtanten komma då?

I Linköping.....

image151
och i Eskilstuna sågs döden....
image152
och nu bevisat att även Golum var i Eskilstuna, det var inte bara rykten....
image163

Snabba puckar

Fick brev igår från Danderyd sjukhus. Tänkte har jag redan fått besked om MR tid. Men nä de hade skickat över min MR till Täby röntgen pga lång väntetid. Gör ju inget vart jag ska rönta mig.
Så idag kommer mamma upp med ett brev efter lunchen och jag har nu fått tid. Det gick riktigt snabbt innna fick tid =) Ska dit redan på tisdag.

Sen är det bara att vänta på svaren som denna MR visar.

image146

En extra dag ledigt =)

Fick just reda på att jag är ledig imorgon. Ja och eftersom vi skulle haft Basgruppsdag och inte kommer att a det så är jag helt ledig. Inga måste imorgon med skolan. Men har ett par egna måste som jag måste fixa.

*Mitt skrivbor ser ut som kom och hjälp mig!!!!
* Massa kläder som ska sorteras.
*Massa papper som ska sättas i pärmar (från skrivbordet)
*Ska skriva lärarfilosofin och skicka in.

Japp och tänk va skönt om skulle fixat allt detta idag då är jag tokigt ledig imorgon och kan ägna mig åt lite läsning i biblioteket innan ska träffa Gunilla och ta en fika. Hoppas de planerna fortfarande funkar. 

Så här ska det inte se ut imorgon....
 
image145

Jag kan ju om jag vill =)

Nu ska jag inte skryta, men jag kan ju faktiskt om jag vill. Men det kan vara så (ja mamma o pappa ni har rätt) att jag är lite lat ibland....Men bara ibland va!? 

Men idag skulle jag iaf laga mat åt oss här hemma. Det som stode på menyn var korvgryta med pasta. Man brukar ju äsga att en bild säger mer än 1000 ord så varför inte visa i bilder istället. 

Även om jag gjorde detta flera gånger innan så tyckte mamma och pappa att det var smarrigt! (De var va de sa iaf)

Börja med att Lukas fick mat. 

image140

Vad skulle lagas? Juste korvgryta!

image141
Maten på spisen
image142
Vad gör du medans du väntar?
Jag roade mig med detta.
image143
Ljupt koncentrerad
image144

En helg i Eskilstuna.

I lördags kl 8.40 hämtade Carro upp mig innan samlingen i Tibble. Samlingen var kl 8.45 och bilarna skulle börja rulla senast 9.00. När var vi färdipackade in i bilar så här snabbt senast? det tog inte lång tid och vi var iväg riktigt snabbt. Färden till Eskilstuna bestod av massa skratt, allsång med disney och andra barnlåtar, heheh ja det var ungefär det. När vi nästan är framme tar Carro upp telefonen och det första man hör henne säga är -Får jag byta ut personerna i bilen på väg hem... Men sen var det hon som som höjde musiken och börja sjunga med igen. JAg vet att hon uppskattade bilresan ner, lika mycket som vi andra i bilen.

Kommer fram till hallen där vi ska träna, äta och nej inte sova. Vi sov ca 100 m från hallen på ett dagis. Vi sov på avdelningen Blixten. JA men innan vi kunde packa upp och slänga ut alla luftmadrasser var vi tvugna att städa lite, var nog någon som glömt det innan.....Jag och Olli hade lyckan att få äran att sopa golvet. Vi kastade tärning och den som hade lägst skulle sopa. Vi är lägst på en 3a.

Vi tränar 2 pass på lördagen. Första passet var innan lunchen. Efter lite vila en promenad till närmsta mataffär som var en OKQ8 som långt långt bort var det dags för lite kort teori.

image136
Vi letar efter en mataffär och alla vi fråga visste ingenting, eller var det så att vi skrämde alla vi fråga?

image137
Issa så glad nu när hon äntligen fick en påse.

Vi skulle prata lite om kommande säsong. Min grupp satte oss i gröna rummer (ett vilorumm men massa små madrasser) Vi glömde bort tiden innan våran tränare kom och sa till oss -Vill inte avbryta någon men klockan är snart kvart i. Träningen började hel. Träning i 2 timmar, det var två snabba timmar och efter det mat. God mat var det.

image138
Gröna rummet var mysigt barnens vilorum.

Efter mat var det frilek på schemat. Nja inte riktigt men nästan. Kl 20.00 skulle vi gå igenom vad vi sagt i de olika grupperna. Sen vid 21 då började den fria leken. heheh

image147
Mange och Tompas rum, hoppas den som sov innerst inte mmåste gå upp på kvällen...heheh

Det slutade med att hela laget sitter inne vid våra tränares madrasser och kastar en tärning om olika "uppdrag" som ska göras om tärningen hamnar på rätt siffra. Fast i slutet blir det bara uppdrag som ingen godkänner och det hela spårar ut ganska mycket ingen tärning kastas men skratten de hörs över hela dagiset. =)

Dags för sömn.

Söndag

Det började med frukost och sen träning och efter träningen var det lunch. Åter en god lunch, de hade lyckats riktigt bra med maten och den var jätte god. Sen var det dags att gå tillbaka till dagiset för att städa och ställa tillbaka alla stolar och bord som det stod innan vi kom.

Efter lite vila, städning, dansuppvisning så kunde jag slänga in mina saker i Carros bil och de som inte åkte med Carro la sina grejer i rummet där vi ätit i hallen. Det var dags för match =) Vi skulle möta Eskilstunas B-lag eller om det var ett ihop plock av spelare, fatta inte riktigt men men vi skulle få lira boll.

15.00 startar matchen och vi var 14 st som skulle spela. Vi var 11 st damlagsspelare som hade åkt med denna helg (stackars Emma var hemma och var sjuk) och så hade vi med oss en 91 och två 92 som ska träna vissa pass med oss. Men de yngre spelarna som åkte med hade ju inga linnen, hur skulle detta lösas? Lösningen var röda t-shirts och coachtejp. 

image148
Linnea tejpar linnen

image149
Carp gör sig redo

image150
Mickan gör sig också reda.

Klockan slår 15.00 och uppvärmningen är klar och matchen kan starta. Startar matchen och hinner spela ca 3-4 min. Sen får jag ett knä på utsidan av högra knät och det bara gör jätte ont. Är i luften när det small till och bara ramlar ihop. Hör inte vem som säger men hör bara foten eller knät, foten eller knät? Knät får jag fram och snart så var knät lindat. Ajajaja det värker. Kommer av plan och sen så får jag tillbringa resten av matchen nere i ena hörnet liggande och kollande på matchen. Kommer ihåg att jag kollar på klockan och tänte det har bara gått ca 5 min av matchen. Aldrig har väl en match tagit så lång tid. Ligger med knät över 2 väskor och lindat. Efter halvlek så fanns det inga tårar kvar. Tårarna hade bara runnit innan, kan inte minnas när jag grät så här mycket senast. Inte så att man låg och skaka av gråten men tårarna bara rann.
När det är ca 5 min kvar av matchen så trampar Olivia snett och jag får sällskap. Efter ett par minuter frågar Olivia mig, hur är det? JAg säger nä inge vidare men det värsta av allt är att jag är så j*vla kissenödig! (hade jag varit de senaste 3 min också och låg bara och räkna ner minuterna till matchen sluta). Olivia börjar skratta och jag inser hur dumt det måste låtit. Heheh, värsta av allt..... Kan inte titta på henne igen utan att börja skratta. Blir ju inte mindre kissenödig av att jag skrattar och det gjorde ju inte mindre ont i knät när jag skratta.
 
Färden hem blev i Lindebergs bil ännu en gång och det var trots smärta en trevlig resa hem men Mickan och Carro. Vi som skulle stanna på McDonalds och äta. Den första vi kom till var under ombyggnad eller nått sånt iaf inte öppen,  den andra missa vi avfarten till. Men tredje gången gillt. Nästan framme men men vi skulle få lite mat. Det spöregnade när vi går ut men men. Fick oss ett par skratt där också. Heheh

Trevlig helg! Gillar verkligen vårat lag!

Var bara 48 sekunder kvar men får inte veta hur matchen sluta?

Det var bara 48 sekunder kvar av matchen och vi låg under med 1 p. Det var straffkast och då ringer telefonen och jag vaknar och inser att det var en dröm. Blev nästan lite sur på mamma som ringde, förlåt mamma inte meningen. Men jag fick ju inte veta hur matchen sluta. Jag hade sett hela matchen och varit inne på plan. Jag vet exakt hur planen såg ut och det var inte en jätte stor hall. Men den påminner om Vasalundshallen för det båsen var som hockey bås. Men hade en stor pelare mitt i "båset" men man såg ändå planen. Det var också mysko för det var hela tiden två små barn kanske i 3-4 års åldern som sprang utvänstersidan av planen.

Kan inte minnas när jag spelade men vet att jag kom in efter byte och hur våra coacher snackade innan förlängningen. Förlängning var det också på matchen, detta var helt skumt. Vet unte vilka vi mötte men kommer ihåg att vi var röda och de vi mötte var vita. Det var mycket kamp under korgarna och bollen ville inte riktigt i för våran skull. Men stora frågan är ju HUR SLUTADE MATCHEN? Men det kommer jag aldrig få veta.


Vill bara sova

Just nu är jag trötter trötter och vill bara sova men kan inte det. Har försökt nu i ca en timme, men de bankar nått fruktansvärt på taket. Vi har några här hemma som lägger om vårat tak och dagen till ära så är det just nu precis ovanför mitt rum. De spikar och hammrar och sågar och allt låter jätte mycket.

Inte kunde jag sova i morse heller. Kom hem från akuten vid 23.45 efter att ha varit där sen kl 20.15 och innan det varit hemma i kanske 10 min. Innan det kom jag direkt från Eskilstuna. Men orkar inte dra det nu kan bara säga kort att Eskilstuna med laget var TOPPEN KUL! Sen att det hela sluta som det gjorde för min del är en annan historia (blogginlägg).

Vaknar av att det värker jätte mycket i knät, men än de 14 andra gångerna jag vaknat. Bestämmer mig för att kolla på klockan denna gång 06.03 kan inte somna. Inser att nu börjar nog värktabletterna ta slut. Haltar upp på toa och lägger mig igen, kan inte sova, knät värker. Ajajaj. Får meddelande kl 06.55 och insett att jag legat vaken i nästan en timme. MEn lyckas ändå somna om snart efter 7. Vaknar till liv igen av att Lukas skäller jätte mycket och inser att nu kommer de som ska fortsätta jobba på taket. Sen börjar de att banka en massa, klockan är bara 08.20 och de börjar nu på min sida av huset = ovanför mitt rum och min säng. Det går bara inte att sova men ligger ändå kvar i sängen en timme innan jag masar mig upp. Men nu ska jag ta en bok och lägga mig i soffan därnere och se om jag kanske kan läsa mig till sömn.


Vad jag kände att jag tyckte synd om mig själv i detta inlägg, men nästa inlägg blir om hur Eskilstuna och helgen och den var Toppen fram till ca 15.04


Dagens kommentar

Dagens kommentar får jag nog stå för själv. Eller han inte säga den men de två jag satt och åt med insåg va jag skulle säga och inga ord behövdes. Vi sitter och äter i skolan då en av mina kursare säger att hon ska åka hem efetr skolan och plocka gurka. -Det är så gott att gå och plocka gurka i växthus och äta direkt. Vet inte riktigt hur det komme upp men jag får bara fram några ord....innan jag inser själv vad jag är på väg att säga. Nej men inlagd gurka kan man inte plocka i växthus, de måste först läggas in. jag inser lika snabbt som mina två kursare vad jag höll på att säga och jag blir röd som en tomat i ansiktet. Hehheh Men tur att vi kunde skratta åt de allihopa.

Hittade en kul lista

Hittade en kul lista på en blogg när jag satt och bara kolla runt lite.

Det går ut på att man skriver in svaren på frågorna i google sökaren för bilder och tar först bilden som kommer upp.

Förnamn?
image124

Efternamn?
image125 (Då dök min kusin upp, heheh)

Bor?
image126

Favoritfärg?
image127

Favorit mat?
image128

Köpte senast?
image129 
(Kände att denna krävde en förklaring, jag skrev MAT)

Vill ha?
image130

Utför sport?
image131

Favoritdjur?
image132

Vad skulle du heta om var pojke?
image133

Vad ska du göra nu?
image134

Trött...

Just nu är jag jätte trött...Var uppe tidigt imorse. Nä ska inte sitta här och klaga men tycker bara lite synd om mig själv. Var på jobbet kl 7.20 och stänger 16.00. Sen ska jag hem till Täby igen och hinna laga lite mat innan man ska iväg och träna. Men när ska jag hinna ta en sovpaus? Det skulle jag verkligen behöva idag, jag känner det. Har jag tur kommer jag iväg snabbt från jobbet och hinner ta en tupplur när kommer hem efter jag har ätit mat. Blir nog köttbullar och makaroner till middag. Det är smarrigt.

Snabbare skott

Igår hade vi frivillig/öppen träning. Vet inte riktigt vad man ska kalla träningen. Det är en individuell träning och vi tränar egen teknik på dessa pass. Men det är inte obligatoriskt att komma på detta pass. När träningen startade var vi tre stycken där men det kom ganska snart tre till 6/12 spelare där. Ingen aning om  hur många vi kommer vara på tisdagarna. Kanske alla kanske som igår?

Mitt mål för träningen böev att skjuta snabbare. Måste skjuta snabbare när jag skjuter och det var ju lättare sagt än gjort. Hade fått instruktioner av våran tränare hur jag skulle skjuta och nu var det bara att börja skjuta. Efter bara några skott kommer våran tränare fram och säger du måste skjuta ännu snabbare och ska visa hur det ser ut när jag skjuter. Ja det ser hel knäppt ut, även om han överdriver lite när han skjuter men det ser helt knas ut. Ser ut som jag hoppar in i slowmotion... Så nu ska jag skjuta snabbare än snabbast känns det som. Eller egentligen inte skjuta snabbare men hopas kortare och avlossa skottet snabbare och inte ha fötterna i marken så länge.

Efetr ca 30 min skott och ca 80 treor senare kändes det bättre och när skulle börja skjuta närmare så kände jag faktiskt lite skillnad. Ja så detta blir att träna på på tisdagar att skjuta snabbare. Det var en kul träning även om jag kände mig jätte frustrerad i början av att skotten blev ganska knas. Men nu är det bara att komma ihåg detta varje ång man skjuter annars också inte bara på tisdagar ska skjuta snabbare.

image122

Det var inte bara mörkt det var svart

Skulle köra upp till landet i måndags kväll. Ja men jag kom iväg alldeles för sent och har bara mig själv att skylla. Men bestämmer mig ändå att köra upp, det var ju inte så mörkt och klockan var strax efter 20.00. På väg upp kommer jag på att jag har ingen frukost när kommer upp, bäst att handla på vägen. Det drar ut på tiden och jag kommer inte iväg från vid 20.40. När har kört nästan halva vägen inser jag att det verkligen är jätte mörkt ute, även när man kör med helljus. Börjar starkt fundera på att vända och köra hem igen, men bestämmer mig för att köra hela vägen nu.

Kommer fram till landet och kommer på att mamma sa att måste gå upp bakvägen på altanen eftersom pappa håller på att bygga om den. Det är jätte mörkt och jag ställer bilen med lamporna mot stugan och låter lamporna vara igång. Springer och låser upp och tänder alla lampor i huset och går sedan ner till bilen och parkerar den ordentligt. Men lika läskig väg igen att gå upp igen även om det var lite ljusare nu. Låser om mig och lägger mig i soffan och sätter på en film. Mne hinner inte se så mycket av filmen innan ag somnar och vaknar till med ett ryck och inser att jag kanske ska lägga mig i sängen istället. Släcker ner i rummen och springer in på mitt rum och stänger dörren. På med Lugna favoriter och jag somnar med nästan en gång.

Skola, handla, storkok, promenad.

Dagen började med att jag fick lite sovmorgon, vilket jag gillar starkt. Men vart inte jätte lång sovmorgon, men snoza i ca 1 timme, då jag skulle till biblioteket på morgonen först innnan skolan. Inte lång sovmorgon och kunde snoza i en timme? Ja det blir så när man ställer klockan på 8 och inte går upp förren strax efter 9. Hur som hellst skönt.

Tog cykleln till biblioteket och precis när ska ta ut den ur förådet ringer pappa och vill att jag ska mäta min handled. Hmm? men tror mig ana att jag ska få ett armband beställt, det har jag pratat om innan =) Så lika bra att fixa på en gång. Cyklar iväg till bibblan och lånar en bok och så vidare till Roslagsnäsby och tar roslagsbanan till skolan. Hinner läsa lite i boken på väg in och det var en lättläst och intressant bok. Är i skolan och där har vi träning inför kommande föräldrarsamtal vi ska ha när vi kommer ut i verkligheten. Det var lite läskigt men gick väl ändå ganska bra. Skönt att vi hade halvklass bara, i våran grupp var vi bara 9 st det var alldeles lagom.

Efter skolan åker jag till Roslagsnäsby för att hämta cykleln och där står jag i valet och kvalet vart jag ska handla. Hmm Slutar med att jag cyklar till Centrum och handlar på Metro. Blir lite pasta och lite köttfärs och två gröna paprikor. Kommer hem och sätter igång och lagar köttfärsås. Måste ju skryta lite nu men den blev grymt god. Varför lagar jag inte detta oftare? Mitt i lagandet ringer Maria och hon har precis kommit ifrån jobbet och hon kommer och hämtar upp mig för en promenad. Jag var ju ändå inte hungrig och köttfärsen skulle jag ju ha till på onsdag till min matlåda. Perfekt den kan kallna.  

Vi går till Ensta och där beger vi oss ut i spåret och går och går och när vi kommit en bra bit säger Maria. -Vilken färg följer vi? Jag har ingen koll. Där hade vi att välja på att gå 5 km eller 10 km, det blev 5 km och det var alldeles lagom. Vi han disskutera och analysera en hel del, heheh. Härlig promenad!

KOmmer hem och fryser in köttfärsen och sne var det dags att ge sig upp till landet.


Morgon match 8.30 och en till 13.45

Morgon matcher är väl aldrig jätte kul och speciellt inte när den börjar 8.30. Kändes lite segt i början men kanske inte så konstigt. Vi spelade en match kl 21.00 och sen gick och la oss på luftmadrasser och sov. Men match är match och man kan väl alltid tagga till, även om det är tidigt på morgonen.

Vi vann över Kalmar med siffror som jag inte kan alls, men hitta nyss på nätet. Vi vann med 69-32, så det var ju ganska övertygande siffror kan tyckas.

Även denna match har jag svårt att få i bollen, jag missar enkla saker som när man kommer nästan helt fri. Får inte tänkta på det men kommer bli tokig.

Sen var det dags för lunch och en kort vilostund innan nästa match mot Skuru spelades kl 13.45.

Några bilder hur det såg ut innan uppvärmningen började mot Skuru.


image113

image121

image114
image119

image115
image120

image116

Denna match var inte siffrorna lika övertygande för oss utan var helt tvärt om 32-69 till Skuru. Inte för att skillnaden var så stor, det var den inte. Men vi stressade ortoligt mycket och hade hur många turn over som hellst. Där tappa vi mycket på att vi slängde bort bollar och när vi kom upp i anfall var vi jätte stressade.

Vi prata lite i laget efter matchen om varför det gick som det gick och visst vi kanske var trötta men kändes inte osm man kunde ha det som bortförklaring till varför vi spelade så illa ändå. Även om det var 3 matchen på mindre än 24 timmar (elle ja mindre än 17 timmar) Men vi hade inte lyckats tagga till till matchen riktigt ändå. Men vi får en ny chans dagen efter att bevisa att vi kan lira basket.

Nu väntade lite mera vila och sen kolla en av killarnas matcher som gick och så lite vila innan vi skulle gå och äta ute och kolla Sverige-Danmark i fotboll.

image117
På väg till stället vi skulle äta middag och se Sverige-Danmark

image118
Glada och snart börjar matchen =)

Läggdags

Klockan han bli ganska mycket innan vi kom till förläggningen där vi skulle sova och bo de två närmaste nätterna. Våran första match på fredagen var kl 21.00 och så skulle vi duscha, ja och vissa är inte kända för att vara snabba direkt.

Men när vi kommer till våran sal där vi ska sova så började pumpandet av madrasser. Våran coach stod för den största madrassen, en dubbelsäng till luftmadrass som först liknade en pool mer än en säng men då saknades det tydligen en del. Hur många luftmadrasser har två delar??? Men snart var alla madrasser pumpade och vi kunde släcka och tänka på lite sömn vi skulle upp tidigt nästa morgon då matchen började kl 8.30 (men som tur var i samma byggnad)

image106
Första delen upppumpad

image107
"poolen"

image108
Mathilda och Petra pumpar

image109
Linnea och Carro

image110
Så i med del två

image111
Carro använder handkraft

Första matchen i Lindköping Cup.

Första matchen spelade vi mot Lundby och vi vinner med ca 10 p tror jag. Kanske lite mer kanske lite mindre.... Först amatchen fick jag starta och det kändes ändå bra/kul. När första perioden hade gått hade alla 12 spelare varit inne på plan och känt på bollen. Känslan efter matchen är ändå att vi ska var anöjda med matchen iaf inte missnöjda. Vi vann matchen och vi vet att vi kan mera.

Det kändes ganska bra i spelet men jag missar för mycket enkla saker. Det är bara att jobba vidare med det denna säsong att inte låta det påverka spelet. Tog ett kliv frammåt med det förra säsongen men iår ska det klivet bli större. Under matchen så fick jag ett par puffar och några leende blickar och det fick mig att tänka på juste upp med huvudet nu. Att du visste att jag behövde de var viktigt. Tack så mycket.

Fick en jobbig period i matchen också. En sån där där det är jobbigt att andas och man blir helt plötsligt helt slut. Men nu när gick av blev jag också riktigt illa mående. Uch men det gick över men mådde illa efter matchen med. Men kanske var man bara trött.  

Första maskinen

JAg kom hem från Linköping nu för dryga timmen sen. EN av de första sakerna jag gör är att ta hand om smutstvätten. Den bestod i princip av matchställen, lite toppar, strumpor, trosor och cykelbyxor. Så så svårt var det inte att sortera tvätten. In med första tvätten i maskin som blev mörkt och tänkte nu handla innan den var klar. Har inte handlat ännu och den är nog snart klar. Ska gå ner nu och kolla vad som finns i kylen och sen åka och handla och tror nog att det blir en pizza med mig på vägen hem. Orkar bara inte laga mat, är seg och trött och måste tvätta mera sen och kolla vad som ska göras i skolan till imorgon. Nej nu ska jag checka kylen.

Linköping nästa

Idag kl 15.00 ska vi samlas vid Tibble för att stuva in oss i en bil och en mini buss för att åka till Linköping. VAd kommer man ha för packning med sig? Mjukisar ör ett självklart val att åka iaf. Sen blir det matchlinnen *2 (vita och röda), basketskor och allt man ska ha med sig där. Cyckelbyxorna ska inte glömmas, tror någ har flera så kan man byta mellan matcherna känns ganska nice. Plånbok får man inte glömma! Ipod och kamera kan vara trrevligt att ta med sig, en bra bok, skolböcker ja måste...Ja sen kommer det komma en massa mer onödiga saker som jag plockar ner i sist minuten så är det oftast.

Vi ska sova i klassrum och på luftmadrass imorgon, Like old time heheh. Men ska bli ganska mys egentligen det är en annan känsla att sova en massa i klassrum än som vi de senaste gångerna vi varit borta med laget sovit på hotell eller i Estland i 2 stora rum med vångingsängar. Har införskaffat mig en ny luftmadrass men problemet är just nu bara att jag kan inte pumpa upp den med vanlig pump....Ska tillbaka till butiken och kolla, för de sa att det skulle funka. Annars kanske jag offrar 180 kr på att köpa en pump som blåser upp den poff.
Men nu ska jag sova lite så man inte är ganga trött imorgon.

...

Jag vet inte vad jag ska säga, men jag tror jag har fått svaret jag väntade på. Även om det inte är ett svar för det är ett uteblivit svar som jag tolkar. Men finns inte så många sätt att tolka detta på. Jag ska fråga en annan person om varför det kan blivit så här, hoppas att X kan ge mig ett litet svar eller kanske bara svara ? för där tror jag ändå kanske jag kan få ett svar, även om det inte var så här jag ville att det skulle blir.
Men men...

Det är dags att byta skor nu...

Igår var det träning. Innan träningen kände jag mig riktigt seg och tog en skän sovpaus på e.m det var underbart. Som sat sen på kvällen var det träning och pratade med en kompis innan träningen och vi pratade lite om träningen. Men bestämde mig för att komma till träningen med ett leende. Gjorde jag mötte henne och log. Senare på kvällen sa jag till henne, jag kom till träningen med ett leende ja men det försvann lite när du skulle stretcha...Ja just nu är jag smidig som en älg.......

Men träningen flöt på och det var rätt rolig träning. Vi fick gå igenom ett nytt anfall som heter 3, det var inte så kompliserat. Som våran tränare sa nu ska vi göra det med 5 spelare istället, innna har vi gjort det i små delar bara. Lite som vi letat reda på alla bitar och nu skulle det bli ett färdigt pussel med 5 bitar. Igår kändes det helt ok, men kan F*N inte lägga i bollen iår heller....Jag blir så frustrerad och arg när inte bollen går i. Men Lena tänk nu på vad du lärde dig av att spela golf med Rimbo i sommras....Eller som en kompis sa efter träningen lite senare på msn missar man, forget it and keep play'in.. ja och sa ju att skulle lyssna på henne så.

Efter kommit hem från träningen bestämmer jag mig för att nu måste jag verkligen byta ut mina gamla skor mot de nya som jag har i en skokartong. Så nu har jag äntligen lyft ur (jo men brukar vädra de ibland, de bor inte jämt i väskan...) mina trasiga men så sköna basketskor ur väskan för att lämna plats åt ett par nya. Även om jag inte vet om de är lika sköna, de är lite högre så behöver jag nya skor nu.


image103
MIna underbart älskade skor, men lite trasiga och ursprungna....

image105
MIna nya skor, kommer de bli en lika stor favorit???

Bilder från Grönan

Tänkte skulle lägga in lite bilder från när var på Gröna Lund i lördags.

image93
På väg in med båt från slussen

image92
Första åket blev kvasten och det var kööööö

image94
Kö är inge kul.....

image95
Allt annat än att titta in i kameran

image96
Lustiga Huset var kul

image97
Trapporna

image98
Åka kana

image99
I väntan på katapulten var vi glada

image100
Men nu var inte alla lika glada längre....

image101
Uppskjutet var fint på kvällen, men högt för högt....
Tur att man inte kan fotta ljud.....


image102
Men detta var det värsta på hela dagen. 12 min skräck....En gång aldrig mer...

Trött

Idag har varit en sån där dag då jag tänkt en massa på en speciell sak. Undrar när tankarna kommer släppa om det är så att det kommer att släppa. Det är knas. VArför ska jag sitta och tänka på det varför, men det börjar när jag har tråkigt och så kommer tankarna....Ikväll ska bli riktigt skönt att komma iväg och träna, slippa tänka på allt. Det är skönt med träningen man kan släppa de andra tankarna. Men träningen är inte förren ganska sent ikväll och nu ska jag lägag mig och ta en power nap. Sängen väntar.

image90
Men nu är den inte så fint bäddad....måste verkligen städa mitt rum nu.

Helgen

Orjar inte skriva så mycket nu. Men helgen kan kortfattat beskrivas i filmkväll, tidig morgon, jobb, Gröna Lund, sovmorgon, golf, middag och bio besök. JA det är ungefär så min helg har sett ut. Nu har jag kommit på en del saker som måste fixas innan skolan börjar imorgon, hoppas det är på e.m annars får jag panik.
Men nu först ska jag sova.

Fingerramsa?

Jag ska till imorgon kl 13.00 kommit på en finger- eller rörelseramsa som jag hörde när jag var liten eller jag har hört under min VFU. Jag kommer inte ihåg någon alls som jag har hört. Det står helt still i mitt huvud och detta har jag funderat på sen i förra veckan. Hmm jag kommer inte på någon. Eller kommer på en som jag lärde mig av en av de elever jag hade då jag jobbade, tror han då gick i 4:an. Det handlade om fingrarna och den var så söt liten ramsa, men hur sjutton gick den nu då? Åhh komme rinte på. 
Måste komma på något snart, ska sätta igång min tankeverksamhet ordentligt nu.  


Säger bara FY FAAAN

Skojar inte det här är nog det värsta jag gjort i hela mitt liv... Kommer sova med lampan tänd nu hela långa mörka vintern lång. Nä uch säger bara som en kompis till mig säger FY FAAN. Detta var vidrigt det var en mardrömm. Kunde inte anan att det skulle vara så vidrigt, var där inne förra året men då träffa jag nästan inga spöken och då vart jag inte så rädd. Men idag var det en massa spöken överallt och det var hemskt. När jag kom ut trodde jag att jag skulle börja gråta helt ärligt, det var inte långt ifrån att tårana kom rinnande. Jag var helt skakis, benen skaka och händerna lika så. Det var tur att jag hade vunnit en mjukbil innan precis så jag hade något att håll i. Jag hade min bil i famnen hela vägen genom spökhuset, sen gick jag tätt intill Puff och även bakom de andra. Puff och skratta och jag skrek, jag har ingen riktig röst nu. Kan inte prata. Men tacka vet jag min blixten som jag vann, hade inte klarat mig utan den. Men nu har någon snått den i ett ögonblick var den obevakad och poff borta. Synd :( MEn spökhuset var nog det vidrigaste jag gjort på riktigt länge och just nu finns det bara en person som kanske skulle få tillbaka mig dit igen. Nej aldrig mera, men ändå känns det som att jag inte kommer kunna hålla det. För står ju inte där helt själv utanför om alla kompisar går in. Men den dagen den sorgen.

image89

Kan inte sova

Jag kan inte sova men egentligen borde jag verkligen göra det. Ska åka hemmifrån cirkus 07.00 imorgon bitti för att hinna till jobbet vid 07.45. Imorgon ska jag bara jobba förmiddag fram till killarna är klara på banan. Sen ska vi åka in till Gröna Lund. Kråkan kanske ska med och fick mess om att kanske Puff också åker med. Det ska bli riktigt kul, hoppas nu inte bara blir allt för kallt. Men det är inte därför jag inte kan sova. 

Kom ganska nyligen hem från en kompis där jag spenderat kvällen. Det var en trevlig kväll med prat va skönt det är när någon förstår vad jag menar när jag pratar om detta. Tack för att du alltid lyssnar och kommer med de bästa råden.

Så kommer jag hem och jag hade ju bestämt mig redan innan. Sätt igång filmen Coyote Ugly och lägga mig ner i sängen och somna. Men så blev ej fallet eller filmen går men det är en sak som får mig att inte kunna sova. Åhh varför ska det vara så här. Jag vill bara vara liten nu och inte ha dessa frågor i mitt huvud....Vet att inte svaren förmodligen kommer om inte jag frågar men på ett sätt känns svaren redan besvarade. Men det är på ett j*kla tarvligt sätt om det ska vara på detta viset. Man kan faktiskt vara trevligt, vet inte vad som hände från att vara trevlig och till ingenting.

Nä nu måste jag ändå försöka sova. Somnar kanske poff bara men just nu känner jag mig inte trött.....Men ska upp tidigt imorgon så måste sova.

Natti natti!

RSS 2.0