Lillkusinen på besök

Igår fick jag besök på jobbet av lillkusinen från Ängelholm. Då resten av de som kommit upp till Stockholm var inne i stan och kollade i affärer så kom lillkusinen till mitt jobb och hälsade på en stund. Kom förbi lagom till vi skulle äta och samlingen innan lunch har jag då aldrig sett barnen så tysta, hehe. Visst de var bara 8 st (plus matvärden) men ändå. Efter maten satte hon sig i soffan och det tog inte så lång tid innan hon fick frågan om hon kunde läsa för ett av barnen, efter någon minut var det knäppt tyst och hon hade en liten i knät och 2 st uppkruna i soffan brevid sig och hon klarade den vilan super bra. När hon läst klart för de kom den andra vilan och frågade om hon inte kunde läsa för de också och ja visst. Efter hon fått "jobba" lite så var det Hanna och 9 st barn runt ena bordet som satt och degade med nya trolldegen. En härlig syn! =) 

Lillkusinen som dock bara är 11 år blev genast poppulär bland barnen och de var så snälla mot henne och hon skötte sig jätte bra och snäll mot barnen med. Det är roligt att se hur barnen funderade, för ja hon är ju inte barn som de men hon är ju inte vuxen heller....  Kl 13.00 slutade jag och jag och lillkusinen traska hem till Ellagård för att låna den lilla röda. Blev lite inhandling av ägg och socker och sen hem och baka. 

                                     

Bakade en kladdekaka som vi fikade med idag när faster och familj kom på besök. tack så mycket för fina dukarna och handduken och skålarna. Passar perfekt till jul så får jag lite juligt hemma också =)  


Hade en jätte trevlig dag med lillkusinen och du är välkommen tillbaka när du vill och så klart de andra ängelholmarna också ;) Så trevligt när ni kom förbi idag och igår trevligt middag hos mamma och pappa. Ikväll blir det musikal som gäller och middag i stan innan de.

 


Kyl och frys problem löst

Efter kusinerna varit här och fikat så har jag, mamma och pappa och Lukas åkt Täby runt för att kolla på en ny kyl och frys. Vi började på Elgiganten och tillslut slutade vi på Elgiganten också. Får snacka med en försäljare och så får vi reda på att den vi har valt ut inte finns och det är beställningsstopp på den, ja vad de nu betyder... Men den fanns iaf inte. Mamma blir lite grinig på honom och detta lönade sig. Han erbjöd istället en annan kyl och frys som var mycket bättre men även några (ganska många) kronor kronor dyrare, men säger snabbt jag kan sänka priset på den med 500 kr. Ja så nu blev det så att jag fick (fick och fick) en kyl och frys som var mycket bättre för bara 500 kr mera än den jag hade valt ut från början.

Ska hämta den imorgon och efter att ha hämtat den så blir det en tur till IKEA, ja där jag bla ska köpa 18 filtar...


Kyl och frys problem

Redan när jag flyttade in så visste jag att min kyl och frys inte var de bästa, utan mer ett "billigt" alternativ. Men vadå det stod ju redan där så inte så att jag köper nytt då. Men nu till helgen är det dags, för nu behöver jag verkligen ett. Frysen håller visserligen sina -18 grader i ena hyllan och nu ligger tempen inne för att kolla andra delar av frysen. Kylen däremot är inte max 8 grader utan på vissa ställen 10-12 grader och vid ena väggen är den 22 grader varm. Och nej jag har inte känns på utsidan av kylen och den liggen inte emot nått på den sidan. Imorgon när mamma och papap kommer hit med min faster och familj ska de få kolla lite på kylen och med största sannorlikhet så åker vi på lördag och köper en ny kyl och frys. Värsta är ju att det rinner en del pengar iväg då.. =( Efter träningen idag fick jag ett annat erbjudande av en som knacka på dörren och visst jo det lockar mycket, har ju tänkt tanken av delav av det förr och de ska göras. Men nu  hela paketet och 12000 det har jag inte bara sådär...Det blir att ta en verklig funderare och ska svara innan kl 20.00 imorgon.


Allt jag behövde veta lärde jag mig på dagis...

                              Visst har man ett underbart jobb!

Jag lärde mig allt jag egentligen behövde veta på dagis
Hur man ska leva, vad man ska göra och fur man ska vara.
Visdomen var inte störst på gymnasiet, utan i sandlådan på dagis.
De här sakerna lärde jag mig:

Dela med dig
Spela rättvist.
Slå inte andra.
Ställ tillbaka saker efter dig.
Städa upp
Ta inte andras saker.
Säg förlåt när du gjort någon illa.
Spola.
Bröd och kall mjölk är bra för dig.

Lev ett balanserat liv; Lär lite, rita lite, måla och sjung varje dag.
Ta en tupplur varje eftermiddag.
När du går ut i världen, håll någon i handen, se upp i trafiken och håll ihop.

Tänk på alla under; Kom ihåg det där lilla fröet i plastmuggen Rötterna växer ner, plantan växer upp och ingen vet egentligen varför, men alla gör vi så.

Guldfiskar, hamstar, vita, möss och också det där lilla fröet, dör.
Vi också.

Kom ihåg alla pekböcker och det första ordet du lärde dig det största.
Titta!

Allt du behöver finns där någonstans;
Den gyllene regeln, kärlek grundläggande hygien.
Ekologi och politik och jämställdhet och ett sunt leverne.

Ta någon av de här sakerna och gör om dem till ett stort vuxet ord och använd det i din familj, eller arbete eller regering eller i din värld och det kommer att vara sant klart och fast: Tänk vilken bra värld det skulle vara om vi alla, i hela världen, åt mjölk och bröd klockan tre varje efetrmiddag och se´n lade oss ner med våra filtar för en liten tupplur....

Och tänk om alla regeringar hade som poletik att alltid ställa tillbaka saker där de hittat dem och alltid städa upp efter sig.

Och det är fortfarande sant, hur gammal du än är, att när du går ut i världen är det bäst att hålla någon i handen, och hålla ihop.

//Robert Fulgham


Vila för att bli frisk inte sjuk

Tränade inte igår och hoppades på att vara frisk idag. Efter att ha somnat i soffan 21.30 igår så vaknade jag upp i sängen och insåg att sovit riktigt skönt och det var ett tag sen jag sov hela natten utan att vakna. Ja jo vaknade ju efter en timme i soffan men gick då in till sängen. Halsen sved lite och kände mig helt täppt i näsan. F*N jag skulle inte bli mer sjuk. Dagen har annars flytit på bra förutom huvudvärken och snuvan. Blir ingen träning ikväll heller men har bestämt mig att träna på Torsdag för då ska jag bli vara frisk. Om jag vilar idag med så måste jag vara frisk på torsdag. 

Det blir en tidig kväll för mig idag me! 

HA en bra tisdag kväll! 

Mörkt när jag gick och när jag kom hem

06.12 traska jag ut genom dörren och klev in i hissen för att åka ner 15 trappor. Småsprang/gick till Tibble för att ta bussen. På vägen upptäcker jag att jag är ju inte så trött konstigt men det kommer väl om en timme eller nått och ja det kan man säga att det gjorde. Var så trött innan lunch och sen även vid 14.30 tiden jag kunde knappt hålla ögonen öppna och det var inte bara jag som var så trött. Såg faktiskt de som slumra till... Men sen vid 16.20 var man ganska (jätte) lycklig att man fick åka hem 40 min tidigare än planerat. Var så skönt att komma hem vid 17.45 och bara inte göra nått.

Men varför gå upp så tidigt och komma hem så sent? Jag som har valt att jobba i Täby för att slippa dessa resor ju. Men så idag var det utbildningsdag och skulle vara inne på Stora Essingel mellan 08.00-17.00 för att lyssna på lite saker, bla nya läroplanen för förskolan (blev dock mycket kortare eftersom föreläsaren blev sjuk) sen har vi lyssnat på matematikföreläsning i över 3 timmar. Först 45 min sen lunch och sen 2.45 till. Ja och efter de var man rätt trött. Skönt att dagenavslutades ca 40 min tidigare som sagt.

Nu blir det mat och en alvedon och sen ska ner till Tibble och kolla på våran senaste match på DVD sen ska jag hem och kracha i sängen.

Små saker som gör en glad

Igår så vaknade jag till på soffan vid 18.40 och insåg att min 5 min power nap mer blev 30-40 min utdragen power nap. Han tänka både jag struntar i middag och nää jag vill ha mat måst ju äta. Tur att man bor nära centrum säger jag bara, jag var nere på Metro ca 18.50 och in snabbt och handla det jag skulle ha och så hade de inte tacoost som ville ha så springer upp på Hemköp och in några minuter innan stängningsdags och när kommer fram till kassan inser jag att jag har ungefär 1 min på mig att plocka lite godis om jag ville ha de. Men med händerna fulla var det inte det lättaste att göra. Jag tar den enkla vägen ut och går runt lösgodiset och kommer fram till påsgodis och plockar en påse med lite blandat, ja och lite var nog ordet för mycket godis i påsen var det inte men jag blev nöjd. 

Till dagens små glädjespridare måste nog ändå vara samtalet som jag fick idag. Ligger i soffan och gör ingenting då telefonen ringer med ett nummer jag inte känner igen. Svarar och hör ju vem det är i telefon, en vän som var tok länge sen jag pratade med. Hade ett trevligt uppdaterande samtal och skönt att få reflektera av lite saker som har behövts också. Skönt att höra att inte bara jag som tänkt i samma banor om saker och ting.  

Ja ibland är det så lite som gör en så glad =)

Nu ska vi se om städning kan göra mig glad...


GLÖM INTE KLOCKAN!!!

Kom på det nyss och hade jag inte läst om det hade jag totalt glömt bort de. Så imorgon GLÖM INTE att man får sova en timme längre, för när klockan äe 03.00 blir hon 02.00 =) Så det är ikväll man ska vara ute på krogen egentligen ju ;)


ICA reklamen

ICAs reklam om den nya praktikanten har varit lite omtalad och tidigare har jag bara sett den första på tv men när jag fick se denna så skratta jag så, praktikanten är så klockren. Ulf du får inte skylla på praktikanten!
Tycker att reklamen för övrigt är bra för den kanske kan få bort lite fördommar som finns. Praktikanten är stört skön! 


Fick ett mail

Fick ett mail av en vännen som hade tömt sin systemkamera på diverse bilder och fann bland annat dessa två och ja de ska nog upp på min blivande tavla. Juste ja det är ett prodjekt jag måste ta tag i. Skulle vara kul att få ihop de innan jul. Min egen julklapp =)



Vill inte bli sjuk...

Vill inte bli sjuk nu... Vaknade 05.15 imorse och kände att det sved i halsen, min första tanke var nej jag vill inte bli sjuk. Somnade om och har sedan jag pallra mig upp haft lite ont i halsen och sen huvudvärk till och från under dagen. Gick över lite runt rasten, men kan ju bero på att hitta en tablett och ta. Sen när jag slutade jobbet idag var det som all spänning släppte och huvudvärken och tröttheten tog verkligen tag i mig. Ska leta fram ny tablett nu och krypa ner i soffan under täcket. Gäller bara att hålla sig vaken fram til Idol kl 20.00 för tidigare än så är det inte bra att somna.

Skulel egentligen tränat nu, men känner mig inge bra och vill inte bli mera sjuk. Halsen svider och huvudet värker, men tror egentligen att jag mest behöver sova mycket. Hade en helg för ett par veckor sen där jag sov dryga 30 timmar på 3 dagar tror skulle behöva det igen. 

Dags att ta tag i disken och lite mat för att sedan krypa ner i soffan.... 

Hunger

Det var det jag kände när jag gick ner till ettan för att ha fys efter basketen. Basketträningen var rolig och tiden gick super snabbt, visserligen har vi bara 60 min tid på plan idag men ändå. De återstående 21 min fys gick inte lika fort.... Aldrig har väl 30 sekunder gått så långsamt som när skulle göra sista övningen på cirkelträningen. Det var mycket mage/rygg och så lite armar (armhävningar på bänk) ryktena säger att man får grym träningsvärk av dessa. Så får se imorgon hur det känns... Vi körde som sagt cirkelträning på fysen och hade 7 stationer som vi jobba på i 3 min eller rättare sagt 3*30 sekunder så 1,5 min totalt. 
Gillar cirkelträning och även hinderbanorna vi körde förra året, även om man är totalt slut när man är klar så är det en skön känsla. 

Nu blir det nog soffan en stund och får se om somnar där eller i sängen. 

Imorgon är det fredag och planerna för helgen är fortfarande öppna. Lite sugen på att testa ett frukostställe men vi får se hur det blir med de, någon annan som är sugen?
  

Spontanbio

Det är så här det ska vara, gillar när man får frågan speciellt en onsdag (min fria dag) vad gör du ikväll, ska vi gå på bio. 

Det kunde inte kommit lägligare och det är precis dig jag behövde träffa också. Så nu blir det iväg till Kista galleria och äta mat och kolla bio!


Varför....

Jag orkar inte med detta nu, jo men självklart är jag super glad för mina vänner skull men ibland vill man inte att det ska gå så fort. Just nu är det verkligen så!

En av mina bästa och äldsta vänner har ett beslut som är taget men det vet jag att det kommer inte göra så mycket åt saken. Du kommer alltid finnas där och det är inget jag oroar mig för vad som än händer, det är jag inte minsta rädd för. Är så otroligt glad för din skulle och räkna med ett besök av mig, det stod redan på min "innan jag dör lista" så nu är det en chans att pricka av en sak.

Idag fick jag ytterligare ett samtal från en av mina bästa vänner. För ett tag sen fick jag reda på att du skulel flytta långt bort och vara borta i ett år, nu när din blivande man fått visum och allt i Sverige. Du skulle flytta efter bröllopet i Januari och så idag får jag reda på att nää du flyttar om ca 2 veckor. Det är ju tok snart fattar du de, men som tur kommer du hem över jul och då hoppas jag verkligen att vi ses. Det måste vi för kommer aldrig hinna skaffa fram en bröllopspresent på 2 veckor... Åhh jag kommer sakna dig en massa för du vet hur mycket du har betytt för mig de här senaste åren. Vi har känt varandra i massa massa år men det är på senaste åren jag inser hur mycket du verkligen betytt för mig och du har hjälpt och stöttat mig i massor.

Ni två betyder jätte mycket för mig och önskar er all lycka till i allt ni ska göra. Kommer sakna er men vet att vad somän händer kommer jag alltid kunna prata med er!

Ja folk bara försvinner och du är på väg du också men ibland tänker jag kanske lika bra de.... Det värsta med dig är att du inte gett en förklaring, du kan ju faktiskt säga vad det är jag gjort eller inte gjort nu så mycket som vi har pratat kan jag fasktiskt tycka att det kan man vara värd. Men nu är det upp till dig att komma med en bra förklaring funderar faktiskt allvarligt på att ta bort ditt nummer nu.

När man är i dessa tankar så är det underbart att veta att man snart ska sova och sen gå till ett underbart jobb imorgon för där vet jag att jag slipper tänka på detta. Så skönt! Har en liten knodde som bara är så underbar när han kommer och sträcker upp armarna och säger, jag vill bara kramas lite. Man smälter, ja det är svårt att inte göra de.


Fick rosa papper

Matchen skulle starta 16.15 och när klockan var 16.02 var det bara 8 st ombytta tjejer som värmde upp och det som var det som var mest konstigt var väl att alla hade vita Täbylinnen på sig! 16.03 kom det in 3 tjejer och började lite smått värma upp, men men klockan var 16.10 så var de 5 spelare och 1 coach från motståndarna där. Det u20 lag vi ställde upp med idag var 3 damlagspelare och 2 U20 spelare och 3 st från mitt gäng födda 94. Ja så inget direkt sammansvettsat lag om man yttrycker sig så. Visst U20 spelarna tränar ju med oss men ändå. Att de inte spelat så mycket ihop var däremot ingen som lyste igenom matchen, de gjorde de jätte bra. De äldre tog hand om de yngre och de yngre lyssnade verkligen på de äldre. (De äldre spec. damlagspelare och de yngre är 94orna) Jag blev imponerad äver vilken laganda de lyckades få ihop på så kort tid.

Jätte nyttigt för mina tjejer att få vara med på dessa matcher för de går framförallt fortare och är inte lika lätt att göra saker som det är i deras serie. Sen nyttigt för de andra att få ta ett helt annat ansvar i dessa matcher än vad de har på dammatcherna.

Matchen igår däremot är jag inte så glad över....

Vi startar bra 21-17 i första och 16-19 i andra så 1 upp i halvlek. Sen började ja ja vet inte alls...vi spelade så illa, vi spelade inte längre som ett lag utan och så gjorde vi det så svårt för oss själva.. Vi förlorar tredje med 11-24 och sista med 11-18 och totalt 59-78.

Hr inge mer kommentarer än att vi inte är så dåliga men när ska vi kunna bevisa för coach, för våra fans, för klubben och inte minst för oss själva att vi kan spela bra basket i en hel match!

Min egen instats är jag inte alls nöjd med. Som vår ass.coach sa idag, du gjorde det alldeles för svårt för dig själv. Skrapade ihop 10 p (varav 8 i första halvlek) 6 returer (5 i andra halvlek) men har för många T.O (5 st). VAr så himla missnöjd över min egen insatts igår.

Men nu är det bara att BRYTA IHOP OCH KOMMA IGEN!
fick ju vara med om ett rosa papper idag ;)

 


Hatar gula papper....

Jag hatar att få gula protokoll och även om det inte var jag som fick det i handen igår så fick vi i laget ett gult protokoll och det gillar jag inte.... JAG HATAR att förlora och alla som känner mig vet att jag verkligen gör de. Jag kan ta en förlust om den är rättvis eller om man känner att man gjort en bra insatts men förlusten igår kan jag inte ta.

Ska snart icäg och coacha u20 match med våran ass.coach och hoppas där på ett rosa protokoll.

Nu blir det lite lunch och sen promenad till Tibble. Berättar om matcherna (båda) lite senare ikväll. Även ett annat inlägg på G som handlar om bröllopet.

Utgång blir det...

Matchen idag blev en tråkig historia så den berättar jag om en annan dag.....

Ikväll blir det utgång, var ett tag sen med denna underbara person och ryktas om att det kommer fler personer också, kul.

Nu har jag legat och slappat i soffan efter lite mat och mår väl lite bättre, får se hur man känner sig efter ett par glas. Då är det tur att man inte ska långt bort. Nu är det ombyte som gäller och en promenad ute i det kalla vädret.. Burr burr som sagt tur att det inte är långt.

Underbara onsdag

Kom ingen överaskning till jobbet idag...kanske bra för hade nog skrämmt upp en liten plutt lite väl kanske... men den kommen förhoppningsvis efter sin semester om 2 veckor.
När jag cykla till jobbet började jag med att nästan köra om kull för jag halka på isen, tanken slog mig måste köpa en tunn tunn mössa så kan ha hjälm på mig nu också även om kallt. Kanske ännu viktigare nu när det är halt ute. Vill kunna cykla så länge som möjligt spar ju ändå lite ganska många kronor på de varje månad. Lagom när kommer till jobbet börjar det snöa. Barnen som var där var helt överlyckliga och inte kunde jag få göra de besvikna att säga näää ni kommer inte kunna göra snögubbar eller kasta snöbollar på marken. Jag sa bara vi får se när vi går ut om snön är kvar.

Efter jobbet så hämtade mamam upp mig hemma och vi skulle in till stan för att köpa basketskor. Dock kom vi inte längre än till Solna, där var det nästan tok stopp och vi skulle förmodligen inte alls hinna in till stan, vi körde en sväng inom Solna Centrum och nää hittade inga skor där heller. :( Ska nog beställa skor ändå från nätet. 

Kom hem bytte om och begav mig lite motvilligt till Tibble och badet. Att simma är skönt eller mest efteråt och så var det verkligen idag. Simmade 1 km = 40 vänder i bassängen = segt. Det var ganska mycket folk, men det hade funkat om det inte hade varit för de där macho grabbarna som skulle ta upp hela längden för de skulle träna bland motionssimmarna. 

 

 


Nu ska jag ta tag i mitt liv...

...Det var me de orden jag avslutade samtalet med min kära kollega. Hon frågade vilket liv? Ja tack för den men mitt liv, nää men det jag menade egentligen var att jag skulle gå och laga mat. Dagens rätt som står på menyn är köttbullar och potatismos men lingon till. Gott och såå länge sen jag åt!

Dagen har förövrigt varit bra och ska till maten planera 94 träningen, inte lika mycket försvar nu idag kanske men jo en del får det bli.

Nu börjar vädret blir inte lika skönt och ja vi sitter gärna ute och äter mellis längre...

På förmiddagen försökte jag få tag på min vän som ev ska göra besök på förskolan. Berättade för ett av barnen att jag nyss ringt till en polis och han blev helt ställd. Tusen frågor kom ju upp. Varför ringde du en polis, varför känner du en polis, jag vill inte hamna i fängelse... Frågorna sprudlade. Roligt att se honom om min vän kommer på besök, kanske redan imorgon kanske om 2 veckor. Vi får se hur det bli imorgon om det blir besök eller inte kanske passar bättre om några veckor.

Nej nu till stekandet av köttbullar sen ikväll är det träning själv först och sen för tjejerna.


Mardrömsmjölken

Jag ÄLSKAR mjölk och dricker en hel del även om det blivit mindre sen jag flyttade, varför vet jag inte.
Så imorse öppnade jag ett nytt paket som går skulle gå ut imorgon. Börjar hälla upp i ett glas som är halvfullt med mjölk redan... och det är bara vatten... tar paketet till vasken och häller i stället och mjölken är som gräddfil. Tittar en gång till på datumet, jo den ska gå ut imorgon. Hur kunde den vara så äcklig och paketet var ju inte ens öppet, det var inte så att den var lite gammal utan jätte gammal. 

UCH som tur hade jag druckit ett halvt glas mjölk innan jag skulle fylla på med ny mjölk!


Inte ett öga var torrt...

Tror det inte var ett öga torrt i hela biosalongen stundtals under filmen. Den var såååå bra säger bara gå och se den!!!

Klicka på bilden för att se trailer...


Så glad för din skull!!!

Är så lycklig för din skull men samtidigt glad att det är en tid kvar. Kommer sakna dig en massa men nu har jag verkligen en anlednig till att pricka av en sak på min "innan jag dör lista".

Men oavsett vart du eller jag befinner oss så vet jag att bandet är lika starkt ändå!!!


Jakten på nya skor.

Ska nu in till stora staden och leta efter basketskor eftersom mina är verkligen sjunger på sista versen. Haft mina dryga året eller är det kanske längre och de är så underbart sköna och jag älskar de men de är helt trasiga i hälen och till matchen igår så tejpade jag hälen. Kanske dags nu att köpa nya?!

Får se vad jag hittar och hört att and one är såå ute just nu hahha och bara adidas som gäller. Kanske dags att tänka om vad det gäller skor nu efter haft and one i hur många år som hellst.


Mina favoriter är inte så här fina längre....


En vinst en förlust blev det idag...

När kom ner till tibble spelade pojkar 94 matchen innan tjejernas match och den var stundtals bra men inte så jätte välspelad. Men det var tydkligen två av sveriges 6 bästa lag som möttes så det var tufft och den svängde ett par gånger. Det som inte svängde var tiden och det var försenat och drog ut på tiden... Segt speciellt eftersom jag skulle iväg på match själv. Hade verkligen inte räknat med att skulle bli så tight med tid som det blev.
Matchen då?
Ja vi började inte bra och tjejerna verka ha blivit lite skrämda av att de såg så bra ut när de kom in i hallen. Första perioden spelade vi verkligen inte vårt spel och det som fick godkännt var försvaret och det kan vi tacka för att vi inte ligger under med mera. Men finns en liten hake med de man måste ju göra mål också. Spelade inte som ett lag utan mycket 1-5. I halvlek står det 23-23 och de har börjat rycka upp sig och spela mera som ett lag. Pratar om att börja matchen från början nu och två nya perioder kvar och 0-0. Detta funkar bra och vi gör en helt godkänd tredje period och i sista rycker vi lite och lyckas vinna matchen med 55-43. Jag måste sett lite oengagerad ut i slutet av matchen då jag satt och messa när de är 4 min kvar och vi leder med ett par poäng. Anledningen var att jag hade samling med några i tibble och skulle inte hinna dit.
Så ännu en seger för tjejerna, de är verkligen ett skönt gäng!

Bara hem och vända och så på väg till Lidingö för att spela dammatch. Fick äta maten i bilen och när kom fram till hallen hade jag sån huvudvärk, tog en pilla och mådde lite bättre. Men tror var lite stressad över att tjejernas match vart så sen.
 
Våran match då?
Ja vi inleder på sämsta tänkbara sätt och första halvlek vill jag inte tala om eller egentligen första perioden. Vi släpper de alldeles för lätt och vägar inte i anfall. Men varför sitta och tänka på det som inte var bra. Vi ligger under med ca 20-25 p efter 2 perioder. I halvlek snacka vi om vad vi skulle göra och i andra halvlek går vi in på plan som ett helt annat lag. Vi kliver upp och börjar prata i försvar och i anfallet så spelar vi runt och spelar som vi kan. Vi måste vunnit andra halvlek då vi ändå tar igen så det bara blir 72-60 till Lidingö. Men frågan är väl när vi ska inse att vi måste höja upp tempot från början och inte låta de ta en 20 poängsledning till halvlek, det är så tungt att ta igen.

Egen utvärdering!
Jag inleder med att dra en shit faul och blir så förbannad! Verkligen inte nöjd med min första period. Tvekar när får bollen och spelar mesigt försvar. Är ganska nöjd med andra perioden men mest nöjd att jag lyckas rycka upp mig i halvlek och sen lossna det lite. Så är väl kanske nöjd med 3/4 perioder... 
Blev utnämnd till matchens lirare i Täby och fick en chokladask och klart man blev lite glad då. Men är verkligen inte nöjd med min start. Ingen aning om statistik för fanns ingen nyss... men blev då inte 12 returer idag!  

Bara att bryta ihop och komma igen!!!


Basketfylld dag

Idag är det basket som står på schemat.

Först 13.45 (jag som hela tiden trott 13.30, bra coach?!) har mina tjejer match hemma i Tibble. Ska vi se vad det blir för motstånd idag då? Ja förra gången var det int emycket till motstånd om man vinner med 13-80. Men hoppas på lite bättre motstånd idag men så klart jag hoppas på vinst, jag tror nämligen vi kan gå obesegrade genom denna serie. Vi har hamnat i en alldeles för lätt serie och varför vet jag inte men det är lite fel mot tjejerna de hade behövt lite motstånd för att utvecklas ännu mera. Fast ändå tränar tjejerna verkligen bra och det känns att de går frammåt bara på denna korta tid som säsongen varit.

Efter deras match så har jag egen match 17.30 mot Lidingö bort i Hersbyhallen. Ska bli riktigt kul och vi har skrällt mot Lidingö förr (första året i basketettan för massa år sen) så nu är det dags att göra det igen. Tycker det är ganska bra att jag har match med tjejerna först för då kan jag fokusera på nått annat än att bara gå och vänta på våran match.

Dessutom ska 3 av mina tjejer spela u20 match i Tenstahallen mot just Tensta samtidigt som våran dammatch 17.30 Lycka till tjejer!



Middagsbesök

När kom hem från träningen idag så var dörren öppen och en vovve mötte mig i hallen och det var inte vilken hund som helst utan världens bästa, Lukas. Pappa och Lukas hade kommit över på besök eftersom mamma hade klädparty hemma. Så fick sällskap till middagen ikväll och det blev Nasse special och nu enligt receptet och det var super gott.

Har även kokt kaffe för första gången i lägenheten så det betyder att jag har packat upp 1/3 saker ur mitt frukostpaket. Nu bara vattenkokaren och brödrosten kvar att packa upp, och tänkte ta tag i allt på söndag. Vet dock inte hur många gånger jag har sagt det där men nu är det faktiskt så att jag ska göra de på söndag. Ska gå ner till källaren och lämna lite kartonger och så.

Nu ska jag sova men först ska jag ta hand om kladdEkakan som står på diskbänken. Kom ju på att jag hade fredagsfikat imorgon på jobbet, så nu ska jag bara inte glömma den imorgon och tur att jag inte behövde cykla imorgon.

Lite bilder från bröllopet <3




DAGENS GRATTIS

Dagens GRATTIS går till en person som fick denna beskrivning på bröllopet i helgen, Kaxig brud i lyxförpackning. Är yngst av kusinerna Bjunö och det hörs... Fråga om det är piiinsamt?

Stort GRATTIS PYSEN!



Senaste bilden på mig och Pysen som är japp från bröllopet.


Bröllopet <3

Dagen då min bror gifte sig, 3 oktober 2009

Vaknade upp i Villan och idag var en stor dag och det kändes liksom i hela huset, det var lite spänning på alla som var där. Lite som julafton men samtidigt en helt annan spänning. En känsla som inte går att förklara, fatta att vakna upp och känna idag ska jag gifta mig! och nu var det inte ens jag som skulle gifta mig.

Lördag f.m gick såå fort men samtidigt så långsamt. Men när det äntligen var dags att åka vid 14.45 tiden och vi nästan är framme så inser jag att jag glömt batteriet till kameran. Blev att lämna av mamma och pappa och sedan vända hem och hämta de. Jag skulle ju hinna i tid med marginal ändå det var ju trots allt bara 5 min med bil. Hem hämta batteriet och sedan var det att hälsa på folk och träffa massa släkt vilket alltid är trevligt.

Kan berätta först redan nu att jag har inte massor av bilder eftersom de hade 2 fotografer som fotta och filma typ allt. Har dock ingen bild från vigseln eller på mig själv i klänning men kanske har kusinen det sist nämnda och det första vet jag finns på bild.

16.00 gick de in i salen (de gifte sig inte i kyrkan utan ute på gården) och det var där vigseln var. Jag säger bara hade den varit lite längre hade jag börjat gråta... Det går inte att förklara känslan men den var undebar man såg verkligen hur lyckliga de var.

Efter det blev det middag ute i ladan eller vad man nu ska kalla de. Stort jätte hus som nu var både med tak och golv som tidigare funnits djur i och nu en silo. Underbar mat och fint dukat (så klart jag hade ju hjälpt till...hihi) och en massa fina tal (mitt eget kommer i senare inlägg). Mitt tal gick bra och han knappt bli nervös innan, försökte verkligen ta det lugnt och funkade kanske och fått fina komplimanger efer så jag kände mig glad att jag höll de. Men det talet som jag föll för mest var Linas själv. Egentligen mer kanske ett tacktal och samtidigt så berättade hon vad som tidigare varit hemligt vad de skulle hete i efternamn. VÄLKOMMNAR YTTERLIGARE EN WINNERSTAMARE!

Efter mat och tal blev det dans och bröllopstårta i salen igen och sist men inte minst bröllopsfesten satte igång på riktigt.

Hade en helt oförglömlig lördag 3 oktober 2009 ett datum jag kommer komma ihåg.  


Imorgon är en ny dag

Slutar visserligen 15.15 idag men ändå känns det inte som någon tidig dag. Men haft full fart hela dagen, först jobba jobba ut i skogen såg en jätte myrstack i skogen och hade en trevlig skogspromenad.

Efter jobbet till banken för att byt amin digipass, där upptäcker jag att jag glömt plånboken men leg i hemma, låter bilen stå och går hem och hämtar plånbok och nycklar till mamma och pappa. Fixar banken och sen hem till Lukas ut med honom och sen iväg och handla och hem laga mat och sen träna och så tjejernas träning. BLir mer och mer imponerad över deras inställning nu till träningen och det är riktigt roligt att se.

De fick lite beröm men kan ge de lite till på tor ang matchen i helgen. Kråkan var så imponerad och det var roligt att se att höra att de skötte sig så pass bra. Ja undrar så hur de hade gjort sig i en högre serie? Synd att de hamna i denna ska bli intressant om får något svar på mitt mail jag skickade iväg....

Nu väntar dusch och så en tankeställare till imorgon, vad ska man ha på sig det är ju fotografering på jobbet! Inte för uppklädd men vill ju inte ha slappotröja som man kan ha ibland. Dagens klädsel hade varit bra, varför tänkte jag inte på det imorse för?!

Tillbaka till verkligheten!

Igår kväll strax innan midnatt kom jag tillbaka till verkligheten igen. Så imorse var det upp på morgonen igen och iväg till jobbet som vilken vardag och måndag som helst. Men egentligen är det inte vilken måndag som helst utan det är måndagen efter en av de bästa festerna jag varit på någonsin, min brors bröllop. Men mer om det imorgon när jag samlat ihop tankarna och kollat igenom lite bilder. 

Idag har varit en lång dag. Jobba 8.30-17.30 sen hem till mamma och pappa och äta middag och så tillbaka till jobet 18.30 för föräldrarmöte en timme senare. Ett möte som gick bra och det föräldrargruppen verkade enig om saker vi ville få fram också.

Mötte på jobbet av små söta knoddar och visst blir man glad när de kommer fram springade och ropar ens namn och slänger sig runt halsen på en. Fick även höra kommentaren av ett barn idag som värmde mitt hjärta och gjorde min dag. r du kom tillbaka då blev jag glad =)


RSS 2.0