Hahha alltid klockren

Denna är bara klockren och även den har ett par år på nacken är den alltid lika rolig. Jag fick tom pappa att sitta och skratta åt den.
Hahah kan ses hur många gånger som helst.


Det lossna idag och va glad jag är.

Träningen börjar med som vanligt med 11manna drillen. Det var riktigt länge sen vi inte började en träning med detta, skulle bli jätte chockad om vi inte skulle göra det. Men det är ganska kul och speciellt när vi får bra tempo i övningen. 
Innan träningen börjar så kommer Mange fram och slänger ut en av sina "roliga" kommentarer. Sen säger han idag ska jag jävlas med dig hela träningen. Ja och de kan jag säga att jag fick höra massa knäppa kommentarer från honom, det var ju inte elaka kommentarer mest knäppa och konstiga. Hade han inte sagt något innan träningen hade jag verkligen undrat vad det var med honom.

Vi fick spela mycket 5-5 i slutet och det var riktigt kul, vita laget vann alla matcher utom sista. Jag vet inte om det var för att jag ett tag blev så irriterad på lite knas i försvaret eller om det var kommentarerna eller bara att jag sluta tänka som fick det att lossna idag. Idag så tänkte jag inte alls på knät och det kändes som det var ett annat spel, vågade attackera mera och var inte "rädd". Det var som det lossna, som någon bara tryckt på en knapp. En underbar känsla som jag hoppas håller i sig på söndag också. Hoppas att jag får chansen att visa då att nu vill jag lira. Idag var det riktigt bra och jag var på spelhumör. Svårt att beskriva känslan men det var en underbar känsla helt enkelt. 


 

Paus i Idol

Man får passa på att skriva ner lite ord här när det är paus i Idol. Idag kan det inte var anågon snack om saken, efter ikväll måste det bli säkert att en tjej vinner Idol. Hoppas verkligen får se Amanda och Marie i final, allt annars skulle vara en jätte skräll. Visserligen så var det en jätte skräll att Daniel åkte ut förra veckan men men en gång är ingen gång. Jag vill se två tjejer i final.  


En lista innan läggdags.

Jag är: Trött

Jag sover: med kuddar i sängen och min nalle

Jag blir glad av: det mesta

Vem kramade du senast?: Kicki

Vad sa du senast?: God natt

Gröna eller röda äpplen: gröna

Vem ringer du när du är arg/ledsen?: En av bästa vännen

Vad skulle du behöva nu: mera tid

Vad har du just nu?: Tråkigt

Har du snygga skor? Annars vill jag ju inte ha de

Vilken tid gick du upp idag: 07.30

Vad var det första du sa i morse?: Gomorron

Har du sovit i din egna säng inatt?: japp

Har någon annan sovit i din säng inatt?: min nalle

Vad såg du senast på tv?: Insider

Kan du spela fotboll?: Spelat i 9 år, så ja

Senaste personen du skickade sms till: Carro L

Senaste personen du fick sms av: Carro L

Senaste personen som du ringde till: Hem (pappa svara)

Senaste personen som ringde dig: Mamma

Senaste personen som fick dig att skratta: Lukas

Senaste personen du hörde sjunga: Någon på youtube skulle jag tro

Senaste personen som fick dig arg: Inte en person bara hela grejen

Senaste personen som trampade på din fot: Hmmm

Senaste filmen du såg: Sagan om ringer

Senaste låten du lyssnade på: Idas sommarvisa

Ditt liv med ett ord: katastrof....nej men gott och blandat

Gjort idag: vaknat, varit på vfu (praktik), ätit middag, tränat

Vad ska du göra i morgon: Vara på vfu (praktik)

Vad gjorde du igår kväll: Ute och gick med mamma och Lukas

Danska, Finska, eller Norska: norska

TV: Finns inget kul på längre

Hur många hamstrar har du haft sammanlagt: aldrig haft nån hamster

Har du gråtit till en film någongång?: Japp


Tur att det är kallt ute

Imorse vakna jag till ordentligt när telefonen ringde halv 8. Jag tycker inte om när det ringer så tidigt, får en obehaglig känsla då att det har hänt något. Det handlar bara inte om att jag blir väckt utan det är andra saker, men det får bli en annan gång.
Jag hör bara mamma och pappa prata om något som är trasigt och inte funkar och bara hoppas att inte det är strömmen eller nått. Tänker bara åhh hoppas duschen funkar, jag ska duscha. Reflekterar inte över att lamporna lyser i hallen eller så. När jag har duschat och kommer ner till frukosten så frågar jag varför pappa ringde. Får höra att kylen är paj. Åhhh.
Filmjölken var jummen, vilket inte var gott.
 
När jag satt och åt mat kom mamma och pappa kom hem efter att ha varit och kollat på kylskåp. Hur gick det då, har ni köpte något? Ja jo det hade de gjort men vi får inte det förrän nästa torsdag. Jag tänker det är ju imorgon, men nej om en hel vecka. Vi kommer inte ha ett fungerande kylskåp på en vecka. All mat som stod i kylskåpet står nu i förrådet och det är tur att det är kallt ute så det är kallt i förrådet. Vad skulle vi annars ha gjort om det typ var sommar? Levt på burkmat i en vecka? 


När man tänker på detta inser man hur bra man har det egentligen, att man i vanliga fall bara kan ställa i mat i en kall kyl och den håller. En sak är i alla fall säker jag kommer dricka så mycket mindre mjölk denna vecka, ja av ren lathet för kommer inte orka gå ut i förrådet hela tiden.


Börjat med julklapparna rekordtidigt detta år!

Detta år har jag börjat rekordtidigt att skaffa julklappar eller jag har inte fixat klart de men iaf börjat. Det kommer jag väl sitta med den 23 ändå och verkligen fixa det sista. Igår beställde jag en sak och den är visserligen klar när jag får den, ska bara slås in. Sen beställde jag lite mera saker i måndags. En av de sakerna jag köpte blir julklapp en del av den och den andra saken jag beställde var julkort. Ska göra egna julkort eller skriva ut egna julkort. Vet inte hur det kommer bli ännu, antingen får jag ta ett kort eller fixa något kul på annat sätt. Hoppas bara nu att det blir bra, har ju ingen aning.

Idag köpte jag också en julklapp till familjen, men den ska jag förbereda lite mera. Mamma fick se den i ett snabbt ögonblick för att vi skulle prata om vart vi ska kunna ha den.

Har även bestämt mig vad jag ska köpa till bror och hans sambo. Men kanske ska fixa något mera, men vad ska fixa som är roligt till de då? Hmmm


Två röda kinder...

Imorse var det super kallt ute -8 grader. Även om det inte kanske är super kallt men innan man vant sig vid kylan så är det kallt.
Idag innan lunchen bestämde vi oss för att ta en promenad, istället för att bara vara på gården. Så det var bar apå med täckisar, mössa, vantar och så. Det var riktigt skönt ute, speciellt när man kom ut i solen. Efter lunch var vi inne en stund och sen utgång en stund innan de skulle gå in. Jag hann få på mig alla kläder innan jag skulle gå hem igen så då var det bara av med töckisar igen och in och byta jacka.

Var lite tidig till bussen men inte så pass tidig så att jag skulle hinna till nästa hållplats, men med facit i hand skulle jag hunnit. Bussen var nästan 10 min sen :(

När jag kom hem gick jag ut med Lukas nästan på en gång och nu sitter man här med röda kinder som värmer och ute snöar det. Åh mys med snö.

Glöm aldrig bort att leka.

Fick ett mail idag med ett par kloka ord i.

Vi slutar inte leka för att vi är gamla......vi blir gamla för att vi slutar leka.

Trevlig fika det är som det brukar vara

Idag blev det fika med två gamla kollegor. Fick en liten promenad hem från förskolan idag och gick förbi skolan och sa hej. Fick sen skjuts hem av Maria eller blev inte hem utan stanna över på mat . Vi åt paj och till lillkillen blev det pannkakor. När vi ätit kom Kicki förbi. Som lillkillen sa, undrar om Kicki har bullar med sig. Japp hade hon, hon är den bästa på att baka och när hon hade med sig mjuk pepparkaka kunde man ju inte tacka nej.
Vi satt och pratade om ditten och datten och hade riktigt trevligt med många skratt.
Kicki har berättade att hon skulle fixa msn så hon kunde prata lite. Hehe. Det blir nog bra, nu kan man skicka sms till henne och hon svarar via sms också och inte ringer upp för hon inte kan skicka sms. Även om svaren kan vara förkortade men nu handlar det nog mer om att det tar lång tid annars att skriva inte att det kostar efter hur många tecken man skriver, hihi.
 
Trevlig fika blev det, som alltid det bli i deras sällskap =)


Jag vill bli riktigt kär!

Igår så hade jag ett riktigt bra samtal med ML om kärlek. Vi pratade om allt möjligt men som har med kärlek att göra. Att man vill bli kär liksom. Men mest om lycklig kärlek för det är det man vill att det ska vara nu. Hitta någon som man kan dela allt med, någon som tycker om en för den man är. Att bli kär och att det är ömsesidigt. Det ska vara lyckligt kär inte olyckligt kär. Det vill man inte, det är inte så roligt.

Men kärlek kommer liksom inte bara sådär, inte direkt att man går in på ICA och säger hej jag undrar vart kärlek finns. Ja hyllan efter mjölken där står den. 

Man kan inte gå på jakt efter kärleken, man får inte skrämma den. Den måste finna oss när vi är som mest lämpliga för den. Men när är man det då? Det är det man inte vet. Ja och det är det som är det jobbiga. Ja och man kan inte få sig själv att bli kär, man bara blir det. Ja och det är väl det som är det jobbiga ibland också att man bara blir det. Men kanske är det just det som utmärker själva kärleken? 

Att vara kär är som att leva i ett lyckobrus, att sväva på moln och det är en härlig känsla. Men det är kanske det värsta med den också att den bara kommer att man inte kan styra över den, den bara slår till. Men kanske det som är hela grejen med det, att det är en sån speciell känsla, en underbar känsla. Kanske är tur att man inte kan hitta den hursomhelst, för då hade det ju inte varit något speciellt. 

Vill hitta den där perfekta killen, eller egentligen är han inte perfekt för då är det ju något knas. ML sa de rätta orden, perfekt på det sättet att allt inte är perfekt men funkar ändå . 

image315

Hur gör man när man bara badar en gång till?

Idag var jag för första gången på Mörbybadet och bada. Största skillnaden mellan Mörbybadet och Tibblebadet är att Mörbybadet är mer som ett badhus och Tibblebadet mer som en simhall. Mörbybadet är ju faktiskt roligare, även om jag inte åkte kana vattenrutschbana. 

Jag var där med Maria och hennes son. Är det inte underbart att få se en 4 årig jätte lycklig när han springer ner i vattnet eller när han drar undan fötterna för krokodilen. När vi efter mycket badande ska gå upp säger han bara en gång till. Vad bara en gång till? Bada. Hur kan man bara en gång till bada?

Det var riktigt skönt att bada och sen hann vi med att basta en stund också. Länge sen man basta, det är ganska skönt. Men inte för länge bara sådär lagom länge.

Trevlig tur till Mörbybadet och tack för jag fick följa med. Skönt att släppa allt annat som har med skola och basket för en stund.


Elefanter ett underligt djur

Satt igår kväll och kolla på ett programom elefanter samtidigt som jag fördrev tiden framför datorn.
Elefanter är underliga och samtidigt häftiga djur. De är häftiga, jag beundrar de på ett sätt. 
Ett helt onödigt fakta om dessa underliga djur som jag lärde mig.
>En elefant har 100 000 muskler i snabeln.

Måste bara lära mig laga mat och göra barn.....golf kan jag redan spela.

Mamma ringde och ringde strax efter 23.10 idag och frågade om jag kunde hämta henne och pappa. De ar varit på middag hos goda vänner. JO men visst det kan ag väl göra, gjorde ju inget roligt ändå. Sen slutar det alltid med samma sak, man ska bara hämta hem de men blir aldrig så. Denna gång kom jag hem vid 00.30. Fast jag klagar inte, det är ganska kul att höra deras disskusioner de har. De satt 6 vuxna och inte helt nyktra och pratar. Dessa 6 har en tävling en till 2 gånger per år som heter Molly Masters och det var denna de pratade om när jag kom. Hur den ska fortlöpa och inte ha dött ut om 200 år. 
Det fanns några kriterier för att få vara med.
>måste kunna laga mat
>spela golf
>måste vara rakt nedstigande led, ja som son/dotter eller barnbarn.
Den sista var nog det som var allra iktigaste, för det är int evem som hellst som får vara med. Sen kom den biten me att laga mat och sist var det golfen.
Sen hade de olika teorier hur man skulle få komma in i tävlingen, skulle en över en dö först (ja låter hemskt) och då skulle jag kanske inte få vara med förren om 30 år....Där var lite olika teorier om när man skulle få komma med in i tävlingen.
Men de kom fram till att jag måste ju snart börja producera barn....det faktum att jag inte har någon pojkvänn änu verkade inte bekymmra de. De sa rent ut sagt till mig varöfr är du här då, ska du inte skaffa barn. Ja denna dissusion är kanske inte den jag vill ha med min mamma och pappa och ders vänner. Hahha Nä men det var faktiskt lite roligt, inte så farligt. 
Nu är det nog dags att åka hem, ja nu går taxi W om 5 min och jag går utoch bakcar ut bilen. För jag gör nog det hellst själv och inte med 4 andra som ska tala om för mig ur jag ska göra. Nu med lite eftertanke så sa det inte ett enda ord om hur jag körde. Bara pappa en gång som inte trode jag hitta, men taxi W har kört där förut. Men mamma har nu minsann fått höra att det är slut att vara vaken och stlla 20 frågor på kvällen när jag kmmer hem efter en utekväll. Gör hon det igen är det bara för mig att ringa I och H även om klockan är 02.30 och säga nu var hon vaken.

Nä nu är det nog dags att g och nanna sängen.


Imorgon får man leka i Mörbybadet

Fick frågan av en kompis i veckan om jag ville följa med henne och hennes son till Mörbybadet och bada. Ja men visst va roligt. Har aldrig varit i Mörbybadet så det ska bli kul. Bada är kul och kan vara skönt att tänka på något helt annat. Ja det ska bli riktigt skönt att göra något annat.


Finns inget att säga

Finns inte mycket att säga om dagens match. Vi förlora tillslut med ca 20-25 p men vi är inte så mycket sämre. Verkligen inte. Men vi spela utan defens och var mesiga i anfall. I början så fick de typ göra vad de ville i anfall eller nära korgen iaf och när vi skulle anfalla så var vi ganska mesiga. Men orkar inte kommentera matchen så mycket.

Skulle kunna skriva mycket nu egentligen om matchen, för efteråt var jag så himla lack. Men ska ite skriva ner en massa skit bara. Eller det är inte skit det är mina känslor. Men jag orkar inte skriva ner de nu... Men jag var inte bara besviken över förlusten utan över annat också, men som sagt orkar inte gå in på det här.

Men tack för skjutsen hem och tack för att kunde prata av mig lite. Behövde nog det, annars hade jag grubblat en massa. Även om det är som du sa att du inte vet så mycket om basket så sa du en el del kloka ord. Sen var det riktigt skönt att komma ut och gå med vovven och bara släppa av tankarna.  


Inga ordspråksbananer idag

Idag blir det ingen bananutdelning innan matchen. Lindeberg är inte med på matchen idag, hon var borta igår på träningen också, skulle någonstans med jobbet. Lite synd att hon inte är med, hon är en frisk fläkt.

Ska snart sätta mig ner och läsa lite Harry Potter sista boken. Sen blir det lunch och då börjar uppladdningen inför matchen. Kanske är knäpp men gör alltid samma sak inför varje hemma match. Det känns bra att göra det. Äter lunch när man är lite halvklar, sen gör man det sista som typ packar ner lite frukt i väskan och kollar att allt är med. Linne, shorts, vattenflaska, boll, skor och ombyte. Sist men viktigast i med Ipoden i öronen och så på med jackan och väskan på ryggen och börja knata. Det är något visst att gå till matcher, man kan komma in i sin egen värld lite och bara tänka på ingenting. Alltid haft samma musik också som lyssnat på och vissa låtar ska man höra vid vissa ställen på promenaden. Ja men det är underbart. Fast idag ska jag nog göra en ny lista, lite ny musik och självklart en del gamla som man vill ha med. Får se hur det går.

Nu in i duschen och sen hopp i sängen och läsa Harry Potter.  


Det är helt sjukt!!!

Det är helt sjukt!
De två personerna som sitter löst är verkligen de två personerna som skulle suttit säkert. Daniel får verkligen inte åka ut, men vill inte att Amanda åker ut heller, de var de två jag ville se i finalen.
Men Daniel kan inte åka ut nu gör han det är det ett skämt. Trodde ett tag att de hade sagt fel att de som satt fel var de som satt säkert.
Nu kommer svaret vem åker ut.....ja kom då......
Den som lämnar oss är Daniel. Det är ett skämt. Juryn satt ju typ och grät.

Alvik imorgon

16.30 imorgon i Tibble CC är matchens första och enda uppkast. I basket är det bara ett uppkast och det sker ju först i matchen. Sen kommer det vara match i 40 min, 4*10 min. Alvik är ett lag vi redan mött i serien och det känns lite trist helt ärligt att vi möter de så snabbt igen. Det finns fortfarande lag som vi inte mött i serien och nu möter vi Alvik redan igen. Alvik är ett av de två lagen som ligger före oss i tabellen. Därför på ett sätt hade det varit skönare att haft de om ett par matcher, inte så snart igen liksom.
Men hur som helst ska det bli riktigt kul att lira match. För mig blir det hemmapremiär, även om man inte kan hoppas för mycket men de minuterna jag får ska jag bevisa att jag är tillbaka. Har inte ont i knät nu, får bara lite ont efter vissa gymövningar jag gör. Men går ändå bra, håller på att stärka upp benmusklerna igen. Hade tappat lite men inte så farligt. Skulle ju träna på sa sjukgymnasten och det funkar. Så när jag ska tillbaka nu snart till läkaren känns en operation väldigt långt bort och det känns sjukt bra =) 
Mamma har präntat in lite saker i mitt huvud som jag ska tänka på. Det är inget i knät som har varit trasigt och ska läka. Den biten som var av är borttagen. Jag behöver inte vara orolig att det är något som inte ska ha läkt som det ska ingen som behövt läka, allt annat såg ju jätte bra ut. Det var ett otroligt skönt besked. Tror också lite på det mamma säger att nu sitter min svaghet mer i huvudet än i knät på mig. Detta är något som jag jobbar vidare på varje träning och tycker ändå att det går framåt. 

Imorgon match och det ska bli grymt kul.     


Kan ni lösa detta?

Jag fick ett mail med en mattekluring, kunde inte öppna en vanlig exelfil om jag inte löste talet. Detta låter som virus men nää. Filen var lösenordskyddad. Första gången blev det totalt fel kan jag säga. Men sen efter en stund så.
Här kommer problemet, kan ni lösa det så skicka rätt svar så får ni se om det stämmer.

I en buss sitter det 7 barn.
Varje barn har sju ryggsäckar.
I varje ryggsäck finns det 7 stora katter.
Varje stor katt har 7 små katter.
Varje katt har 4 ben.
FRÅGA: hur många ben finns i bussen?

Maskerad

Imorse när jag kom till förskolan möttes jag av inte av en massa barn utan av prinsessor, pirater, poliser. Det var maskerad på hela förskolan och på f.m innan vilan var det disco i stora lekrummet. Va roligt det var att se allt från 1 åringar till 5 åringar dansa. Alla hade verkligen sin egen stil och de är så söta när de dansar omkring. De flesta i personalen hade också klätt ut sig. Kommit på att det behövs inte så mycket för att klä ut sig. Jag var pirat. MEn så mycket grejer behövdes inte, för att bli pirat. Ett par jeans, en tröja med döskallar på, en snusnäsduk med döskallar på, en lapp för ögat, ett rött tygstycke till skärp, stor ring i örat. JA det var de jag hade på mig idag och barnen såg direkt att jag var pirat. Heheh
När vi kommer in efter att ha varit ute säger barnen vi vill byta om nu, men vi ska äta nu och inte så lyckat att sitta i en prinsesskläning och äta kanske. Men efter maten och läsningen så kom barnen och ville byta om. Ja men det är ju bara maskerad en gång per år, så nu fick vi se små prinsessor och liknande igen. De var så fina!

Hinner inte skriva mer just nu

Just nu så ska jag byta om och hinnan äta innan jag ska åka ner till träningen. Hur jag kommer dit vet jag inte riktigt ännu, kanske blir bil, kanske buss eller kanske en promme. Får se. Men nu ska jag byta om. Resten av dagen får jag skriva om sen efter träningen.

Dagen blev mycket bättre än morgonen...

Dagen började inget bra. Nej den börja typ katastrof. Ja bland annat med detta  Sen hade jag visserligen lite tur att pappa kunde köra mig till förskolan och jag slapp åka buss, men jag kom ändå dit en timme senare än vad jag hade tänkt.
Jätte trevligt att vara tillbaka till förskolan igen. När jag kom dit var de minsta på väg ut. Några tittade på mig och pekade och log. Jag tog det som de kände igen mig. Var ute tills jag gick in på rast en stund och efter rasten gick jag in till den avdelningen jag ska vara på nu i 4 veckor. De hade precis kommit hem från en utflykt till en trafiklekplats.
Åt lunch och lyssnade på barnens låtsasspråk som de hade vid matbordet.
När barnen lekte kom en liten pojke och sa till mig. Kan du spela med mig? Okej, vi ska spela ett spel som liknade memory men man slog en tärning och skulle vända på tuppar och hitta rätt färg. Det var ju jätte svårt, han vände på en 2-5 tuppar och jag fick bara vända på 1. Rättvist, näää men man kan ju inte fuska mot en 3 åring.
När vi lite senare ska bygga med Geomeg (eller vad det heter) magnetstavar klättrar denna lilla charmiga 3åring ner från sin stol och går fram till mig och börjar klättra upp. Jag frågar om han vill sitta i mitt knä och han svara Ja jag vill sitta här.  Ja men det är såna här stunder och även stunden när vi satt och åt och när vi spela tupp spelet som får ens dag att lysa upp.
Imorgon är det maskerad och visst lite måste man ju klä ut sig. Barnen skulle klä ut sig till bla häxa, skelett och indian. De barnen som jag lärde mig namnen på igår kommer jag ju inte kunna känna igen imorgon.


Allt som kan gå fel har gjort det denna dag

Jag gick upp i tid och skulle tagit bilen vid kvart i 9 till min vfu plats. Hade det gått som planerat hade jag varit där vid 8 snåret. Men nu blev inte allt som planerat. Först imorse så insåg jag att jag glömt mina inneskor på gamla skolan. Men lugnt de kan jag hämta efter vfun, det bli en sväng på 5 min med bilen och passa på att säga hejhej till barnen där. Sen när jag kommer ut så regnar det, går in och hämtar regnbyxor och passar på att hämta kalendern som jag glömt. Ja men jag hinner till 9.00 ändå, trodde ja ja!

Ska starta bilen och åker ca 10 m och det låter konstigt? Är det lite luft i däcken ändå, även om mamma säger att det är för vinterdäcken så måste jag kolla. Motor lägger av, jajaj startar om den vill inte. Inte nu igen. Detta problem hade vi för ett par veckor sedan då vi fick fixat nycklarna. Ringer till pappa och han säger att får jag inte igång bilen med de andra nycklarna får han åka hem på lunchen till Lukas som jag annars skulle gjort eftersom mamma är i Göteborg. Tar andra nycklarna bilen startar men det låter knas, går runt bilen och kollar. FAN det är ju punka på ett av däcken. Inte lite heller, det är typ inge luft alls. Bara att ringa till pappa igen och säga, du måste tyvärr åka hem på lunchen ändå.

Jag får ta bussen. Går in och ringer till förskolan och säger jag skulle varit hos er nu, men bilen lalala. Jag kommer så fort jag kan med bussen. Det var ingen större fara de skulle på utflykt med sin avdelning och var tillbaka runt halv 12. Jag kollar samtidigt i mitt samtal till förskolan när bussen går. Ja bussen går 9.11 och klockan var då 9.10 åhh vad jag blir trött på detta. Ingen ide att gå till centrum heller för då får jag vänta på bussen där istället. För skulle inte hinna med bussen därifrån ändå och gå hela vägen skulle ta lika lång tid som att vänta på nästa buss. Så nu väntar jag på att tiden ska gå lite och bussen ska komma. 
Åhh dagen kan ju bara bli bättre, ja jag hoppas på det i alla fall. 


Gör som grodan lev på hoppet!   

Jag hann =)

Jag hann installera min skrivare ikväll. Plockade undan på skrivbordet innan jag stack till träningen och sen så installera jag den efter jag kommit hem. Det blev riktigt bra och jag är nöjd. Även om min första cd-skiva jag skulle printa på inte blev den bästa men men med lite andra skivor kan det nog bli snyggt.
En bild kommer också.
image313

Kommer jag att hinna?

JApp men nu ska det ske, idag ska skrivare upp. Har nu ca 25 min på mig att röja på skrivbordet innan jag ska byta om till träningen. Kommer jag hinna? Någon som inte tror det? För er ska jag bevisa motsatsen. Bildbevis kommer forhoppningsvis ikväll :p

Prison Break

Satt och titta runt på lite bloggar och kom in på Fröken E och hon hade skrivit ett inlägg om PB. Jag blev lite inspirerad av henne och tänkte jag skulle skriva ner lite tankar om PB.
Det är inte samma sak längre. Första säsongen var ju guld och jag kunde inte missa en minut av de. Har första boxen och hoppas på andra boxen i julklapp. Andra säsongen missade jag något avsnitt på men det var inte lika bra som första ändå. Nu tredje blir man nästan lite besviken på, nej så ska jag inte säga för jag kollar fortfarnade på det. Men det är nästan som att man insåg vilken hög tittarsiffra första säsongen gjorde och då var man tvungen att göra ännu flera. Hur många kommer det att bli, är det en fjärde efter denna nu. Från första början handlade det ju om att de skulle komma ut ur fängelset, men nu är de fast i ett nytt fängelse. Nu missar jag de första 20 min varje måndag nästan pga träning men det gör inte så mycket, det funkar. Men skulle inte vilja missa det helt måste ju ändå veta vad som händer.

Internationella toalettdagen....något att fira????

På väg till skolan idag läste jag i tidningen om en speciell grej idag. Det är internationella toalettdagen "World toilet day". Hur firar man detta? Inte alls är mitt tips!
Det var någon artikel om att man skulle bygga fler offentliga toaletter på stan. Läste artikeln mest bar aför att den var så knasig.
Även om jag inte gillar offentliga toaletter och en sån här skulle jag inte vilja gå in på även om det fanns fler i staden.  image312 Måste jag ändå säga att vid Normalmstorg utanför spärrarna finns det trevliga offentliga toaletter som kan vara värda 5kr när nöden har sin lag.  


Dagen började inte så bra

Jag hade ställt klockan imorse på halv 8 och tänkte kunde snoza lite, men blev ett tag och sen måste jag snozat väldigt länge för kan bara snoza i 1 timme sen stängs alarmet av. Vaknar upp och kollar på klockan 09.02 oj shit jag skulle vara i skolan kl 10.00. Det betyder att jag borde åka nu senast med bussen. Jag flyger upp ur sängen och på med lite kläder och messar iväg till en kursare att jag försovit mig men kommer så snabbt jag kan.
Gick ner till bussen och jag kom faktiskt inte så sent till skolan, var i skolan ca 20 min försent. Vilket egentligen inte var så farligt med tanke på att jag vakna när jag borde ha tagit bussen.

Var i skolan ungefär fram till 12 snåret och på innan jag åkte därifrån hade jag hunnit äta lunch också. På vägen hem var jag förbi Biblioteket i Centrum och hämta ut en bok som jag reserverat och sen en skön promenad hem. 

Så nu är det väl dags att krypa upp i sängen och läsa lite. 


Höll på att glömma matchen

När vi kom tillbaka från promenaden var det lite coach snack och ombyte till matchställ och sen var det tid för uppvärmning.

Lite nervös var jag faktiskt, viste inte om jag skulle få spela något eller inte alls. Jag räknade inte med att få tid men klart man ville spela. Redan missat 5 matcher för knät. Men nu har jag börjat träna och gjorde egentligen min första hela basketträning i tisdags. Men när Mange fråga i fredags om jag ville dressa så var inte svaret så svårt. Ja jo det är klart jag ville, jag blev jäte glad. Men räknade som sagt inte med tid, i fredags var det mer ja jag kan ju värma upp iaf.

Men till matchen nu då. Vi började segt, riktigt segt. Men jag tycker inte det var något snack om saken vilket lag som var bäst på plan eller borde var bäst på plan, vi spelar riktigt mesigt och kunde ha sprungit över dem. Vi leder med 18-29 i halvlek men det kunde ha varit mycket större skillnad. I tredje rycker vi upp oss lite men i fjärde kom det riktiga lyftet och vi stoppar i poäng. Vi gör hela 6-33 på de i sista perioden och vinner matchen med 34-77 =)
Innan matchen skulle vi sätta upp mål, steals och returer, vi vågade knappt säga högt inne i omklädningsrummet vad vi skulle göra, men det slutade på att vi skulle hamna på tvåsiffrigt och det gjorde vi. Men stor råge på stelas.


En som hade fart under fötterna idag var Janice, vilken speed hon får upp när hon väl vill. Nice 19 pinnar hörde jag också men undrar så hur många steal du tog i sista perioden, det var nog en del. NICE =)


Jag fick komma in första gången i tredje perioden och visst var det ändå lite nervöst men det kändes ändå ok. Fick även komma in i fjärde perioden och jag är faktiskt riktigt nöjd med denna debut idag. Det var riktigt kul att lira igen, sen missa jag två straffkast de borde jag ju ha lagt i (en av de saker jag skjutit en massa nu i 8 veckor). Men men det var riktigt kul och ser fram emot träningen imorgon.

Nu ska jag sova och gör det med ett leende på läpparna!


En söndag i Falun

Klockan 10.00 idag så började bussen rulla mot Falun.
Första frågan blir nästan alltid, vad ska vi kolla på? På vägen upp idag blev det Hundtricket. Jag bara älskar den filmen men orkade inte kolla ändå, så tog inte allt för lång stund innan jag sov. Men såg min favorit scen i tvättrummet när Micke säger. Jag lägger upp bollen på straffpunkten, knyter dina skor, och hur tackar du mig? Genom att skjuta över, du e ju fan sämre än gnaget ju. Hahah denna kan jag se om och om igen och det är inte bara för sista meningen :p
Efter filmtime blev det lunch på bussen. Alltid lika smarrigt.
Vi kommer av bussen och lämnar grejerna i hallen och sen går vi på en långpromenad. Vi konstaterar också att det är alldeles dött i Falun denna dag och vi möter endast 3 personer på vår runda. Antingen så bor det inga människor i husen som fanns runt hallen eller så var de rädda för oss för vi såg då inga.

Lite bilder från promenaden.

Utanför hallen
image304
Laget på promenad....
image305
pinsamt bara att vi glömt en person...ojoj
image306
En av många lagbilder vi tog =)
image308
Sen kom Capten på en kul ide, men de porträttbilderna får ni se en annan gång....
image309
Passa på att ta en fika vid vattnet, hahah
image310
Tillbaka i hallen igen!
image311

Rolig sida =)

Måste bara skriva in en länk till en sida jag hitta av en slump.
Detta är en nedräkningssida.
Nu till tre av mina favoriter =)

JULAFTON

Nyår

MIn 25 årsdag

Bortamatch mot Falun

KL 10.00 idag så går bussen mot Falun. Bortamatch och denna gången så ska jag iaf ha med mig matchkläderna, sen om jag får spela vet jag inte. Men jag ska iaf dressa som våran coach säger. Bara det ska bli kul. Då är det exakt 8 veckor sen och detta hade jag verkligen inte trått för bara 3 veckor sen, så nu är jag jätte glad och måste sova.  


Fixarkväll

Efter varit på kalasfika hos Mickan så åkte jag och hämta mina matchställ och på vägen hem blev det lite handlande av mat. Matsäck inför Falun resan. Kommer hem och pappa sitter i telefon. Han pratar hur länge som helst i telefonen med bror min och de pratar och pratar. Jag och mamma börjar nästan äta förrätten utan honom. En trevlig middag och va skönt det är ibland att bara sitta ner och prata utan någon stress. Efter maten så försvann pappa ut med Lukas och jag tror mamma hade fått "disksjukan". Hon var så inne på att diska. Jag började baka, jätte god Bjärred Hannas "kladdekaka". Det är den bästa! Min mormors gamla recept. Eftersom jag hade en vit tröja på mig så hade jag förkläde på mig för att inte kladda ner tröjan med kakao (som jag säkert annars hade gjort) och pappa var tvungen att ta kort. hehhe

image303
 Inte smakad på kakan ännu, det blir imorgon efter matchen.
Sen skulle jag bara ta det lugnt var tanken och fixa matlåda inför matchen mot Falun.
Springer förbi datorn en snabbis och blir där lätt övertalad att åka hem till en kompis som var på väg ut. Nej ingen utgång för mig idag, jag körde bil. Det var jätte kul att vara där innan och se hur de båda inte blev nyktrare direkt. Jag släppte av de vid tegelbruket kl 23.30 när jag var på väg hem.
Innan jag åkte dit bara var jag tvungen att fixa min matlåda. Kokar tortelini och gör sås. Kakan då, orkade inte riktigt vänt apå att den skulle bli klar. Gjorde som min kompis sa, fråga mamma snällt och titta på henne och se sådär söt ut som du kan då plockar hon säkert ut den. Ja och visst gjorde hon det. Tack mamma! Sen när jag gjort min matlåda så nästan körde mamma ut mig ur köket. Men jag ska bara diska, nej men åk du nu så diskar jag, jag orkar inte se dig här nu. Tack för den, men tack för din släng av "disksjukan" idag mamma.
Haft en underbar dag.

GRATTIS MICKAN!

GRATTIS MICKAN PÅ FÖDELSEDAGEN!
Imorgon blir det armhävningar så njut av denna dag så länge du kan. Hoppas att du får en toppen dag, men skulle jag tro att du får. Du har ju bjudit in laget på fika om några timmar och vem skulle inte få en bra dag då. Hehhe
Njut av dagen idag är det du som är kung!
image302

En runda runt mörtsjön ja det kan behöva idag.

Idag blir det en runda men den blir inte runda som vi brukar ta. Det blir en runda runt mörtsjön istället. Kände inte för att köra bil just nu, tror kanske inte så bra heller just nu. Så Maria kommer hit istället och så går vi hos mig. Ska bli riktigt skönt att komma ut i luften. Pallra mig upp ur sängen vid 12 snåret och det var ändå ganska skönt. Rummet får lätt en känsla av instängt när man vaknar upp efter att ha varit på partaj.
Så nu ska jag äta lite frulle och sen klä på mig så jag kan vara redo att gå sen om ca 40 min.

Mycket att göra annars idag.
Fixa en present
Fika hos Mickan
Hämta mina matchställ
Först måste jag bara hämta bilen hos Carro

Snart ska man leka med en boll igen

Japp snart och ca en timme är det träning. Får man se hur mycket man är med denna gång, kanske mer eller kanske som innan. Jajja orkar inte bry mig om det just nu.
Nu ska jag packa väskan för nu ska jag snart sticka och kommer int ehem förren sent, för efter träning är det partaj hos Kråkan och sen utgång.

Som sagt idag var det kjolfredag!

Idag har jag varit på mitt gamla jobb och vickat. Vickade i en 2-3a men inte på "min" gamla avdelning men nästan. Så tänkte eftersom det var fredag idag att jag skulle ha kjol på mig dagen till ära.
Innan rasten gick jag bort till 4-5ans korridor för att säga hej. Kommer dit och träffar några av 4 tjejerna. De var när dessa tjejer gick i 6års som vi började med fredagskjol. Det hela började en dag i början på veckan, tjejerna satt och pratade med sin förskolelärare och de sa att jag aldrig hade kjol. Då sa jag på fredag ska jag ha kjol, och så blev det. Vår förskolelärare sa ja fredagkjol, ja och så blev det. Kjol blev det flera fredagar det året. Glömde man kjol på fredag kunde de komma och säga du har ju inte kjol på dig. Det blev en grej att ha kjol på fredag, lite roligt faktiskt spec. eftersom jag nästan aldrig annars går i kjol. Ja så nu tänkte jag det är klart jag måste ha kjol på mig idag, det är ju fredag.

Ja och idag när jag träffade personal på skolan så fick jag höra av några, va fint med kjol, ja men det är ju klart det är fredag, hehhe.


Ett litet bildbevis på att jag faktiskt haft kjol på mig idag. Bilden är visserligen inte den bästa man kan tänka sig, men men...

 


Kjolfredag

Idag är det kjolfredag. Mer hinner jag inte skriva nu men så är det bara. Nu ska jag åka iväg till mitt gamla jobb och vicka i en 2-3:a kul.

FAN jag vill ju bara lira egentligen

Idag efter träningen var jag tvungen att köra en runda med bilen. Ja vi kan skylla på att den behövde bli lite varm. Men var så besviken efter träningen idag. Vet inte vad jag hade tänkt mig innan träningen men det blev iaf inte som jag hade tänkt. I tisdags träna jag hela träningen med B-juniorerna, visst inte samma tempo alls men idag var jag med i typ 10 min. Var med på typ uppvärmningen, sen skulle de delas in i lag. Ja det vita och resten är svarta utom invalidosarna...ja men även om det var på skoj det uttrycket. Då gick vi in i gymmet en stund, sen blev det att skjuta. De använde ju bara halva planen. Men just nu skjuter jag helt moffigt och det är bara skit mitt skott. Blev kanske lite besviken att inte kunde (fick) vara med längre och sen när skotten gick skit så var det bara tråkigt. Kände hur mer och mer grinig jag blev och det gick bara sämre och sämre.... Skönt ibland att man bara skjuter själv då. Men ändå gillar jag inte tanken på att det inte var kul. Skrämmande tanke. På söndag är det 2 månader sen jag spelade de där minuterna som fick säsongen att inte börja som jag hade tänkt mig. Fan också säger jag bara. 
Får se hur det blir med träningen imorgon ett nytt gym pass eller kanske en lektion med hopprepet igen. Jag orkar inte bry mig egentligen, det är ju som det är. Kommer ta ett tag innan spela match ändå och just nu så känns det som om det är väldigt lång tid kvar och är det värt att lägga ner den tiden på att bli besviken om det sen inte går bra? Hur många matcher kommer jag hinna spela? Redan missat 5 med den på söndag. Kommer säkert missa några till om det ska gå med denna fart. FAN jag vill ju bara lira egentligen, inte hålla på så här. Fan kan man dra tillbaka tiden ca 2 månader och göra om något där, inte börja matchen eller vad som helst. 
Hört att jag inte ska tänka att det just nu har varit nästan att bara kasta 2 månader i sjön utan se det positivt att inte korsbandet var helt av och inget spel från nästa augusti, men så kan jag inte tänka nu. Just nu så känns det som jag bara kastat bort 2 månaders träning. FAN!    


Bra snack med pappi idag!

Idag på väg hem så blev jag upplockad av pappa vid Danderyds sjukhus, va skönt med en varm bil. På vägen hem pratade vi om fredagskvällen.
Jag - Kunde jag låna bilen eller inte och ställa hos Kråkan?
Pappa - Ja jo det gick bra, så kan du hämta den på söndag. 
Jag - Men på söndag ska vi till Falun.
Pappa - Men har du frågat om den kan stå där till på måndag?  
Jag -  Men jag kan hämta den på lördag.
Pappa - Nä inte med all den sprit du ska dricka..... jag har minsann läst din blogg.
Jag - Så mycket ska jag inte dricka och det har jag aldrig skrivit...
Nu skrattar pappa mest och himlar lite med ögonen. 
Låter ju som jag har skrivit att jag ska supa skallen av mig och det har jag aldrig planerat. 

Hem till lille Luke och så gå ut med honom. Stackaren idag hade han fått ligga ensam länge, han brukar inte ligga hemma själv så länge som idag. Han kom framviftande på svansen när vi kom hem men hade inte extremt bråttom ut.

Innan jag och Luke gick ut hann jag och pappa ha en ytterligare en rolig diskussion. Pappa skulle nämligen åka och handla mat till imorgon. Frågade om de skulle handla mat till på lördag också. Nä det planerade det att göra på lördag. Bra för jag tänkte ev bjuda hem någon på lördag. Ja men det går väl bra säger pappa. Hahahh ja man vet ju aldrig om jag träffar någon på fredag som jag kan bjuda hem. Pappa tyckte det var en trevlig idé. Ja som ofta det skulle ske, Hej vill du komma på middag hos mina föräldrar imorgon?
Kan jag väl bjuda hem någon redan på kvällen så är han ju redan här på lördagen. Ja så hinner ni lära känna varandra innan middagen ju. Ja det är ok. Ja det är ju bra att jag vet att det är ok att jag tar hem någon på fredag så ni vet det sen att han kommer på middag.

Denna diskussion hade jag egentligen nog tyckt vara jobbig att ha med mamma men med pappa kom den helt naturligt. Det var inte jobbigt, jag inser att han egentligen struntar vad jag gör. Som han sagt innan, du är så pass stor nu så du kan sköta dig själv. Ja men ganska skönt ändå att ha denna diskussion med honom fast den inte var seriös liksom. Den var egentligen väldigt oseriös. Hahahh
Nä har inte planerat att ta hem någon på fredag som jag sedan ska bjuda på middag på lördag. Nä har inte planerat att bjuda hem någon alls på fredag. Inte riktigt den stilen jag har och om jag skulle göra det skulle jag nog välja en helg där mamma och pappa inte var hemma....

♥ Jag och pappa

image300

Ska sluta skriva inlägg så sent

Ska sluta skriva inlägg så sent på kvällen. Men de senaste dagarna har det bara blivit så att klockan har blivit mycket och jag kommit på vad jag ska skriva. Idag tänkte jag verkligen ha skrivit innan men det blev inte så.
Imorse när jag blev väckt av mamma, (sicken lyx näää inte idag) hon öppna dörren till rummet och sa Ska inte du iväg snart? Nej jag har ställt klockan. Bara för jag fortfarande bor hemma behöver hon inte väcka mig. Men visst ibland är det underbart att någon väcker en så man slipper ha koll själv. Hihi. Imorse skulle hon bara säga att hon skulle gå nu. Jaja hej då och så somna jag om en stund efter jag ställt om min klocka. Låg sedan och snoza i dryga halvtimmen = underbart. Då var jag lite piggare, på morgonen första gången jag vakna var jag helt stört trött. Varit trött hela dagen sen. Nu borde jag gå och lägga mig istället för att sitta här och skriva. Snart ska jag nanna. Tänderna är ju borstade och det ändå som saknas egentligen är att krypa ner i sängen och somna med TVn på. Men först ska jag göra av med lite tankar om allt och ingenting. 


 

Snart fecke

Snart är det fest :D Ska blir riktigt kul och jag är riktigt sugen. Vet inte så mycket, vet inte vart det slutar om det slutar på Tegel eller inne i stan men jag vet iaf att det början hemma hos Kråkan. Först träning sen blir det PARTY!
Jag är glad också för den lilla röda är tillbaka och jag kan låna den på fredag. Den får bo hos Kråkan över natten så hämtar jag den när jag är i körbruk på lördagen.

Var på Systemet idag med mamma och skulle handla lite. Hon sa lite fint till mig, räcker inte det där? Det var inte så att jag hade köpt en massa nej verkligen inte, nu ska ni inte tro att jag köpt massa för så var det ej. Men jag tror inte man ska gå på systemet med sin mamma. Hmm.... Det är som när man kommer hem och varit ute så frar man alltid bort en eller två öl/cider i summan av vad man druckit. (nej pappa du behöver inte skvallra för mamma, för jag vet att du läser detta) Men egentligen tror jag att de hon inte är så omedveten som man tror men hon vill gärna låtsats vara det och så länge det är så är det bra. Vi låter det vara så då! Både hon och pappa säger ändå bara dagen efter man mår som man förtjänar och ibland kan det ju stämma :p 

Men som sagt först träning på fredagskväll och sedan blir det partaj hos Kråkan. Laget är bjudet men tyvärr har jag redan hört rykten om återbud, tråkigt :( Sen kommer det dit fler folk, någon/några man träffat innan och några nya ansikten. 
Jag ska ladda inför en toppen kväll, men man ska hålla i hatten annars blir man bara besviken!   


Trevliga samtal

Idag har jag pratat med folk som det var länge sedan jag prata med och så har jag varit ute och promenerat med en annan vän. Promenaden idag var utan stavar men lika skönt ändå, han prata av sig lite. Som pappa sa häromdagen egentligen. Ni måste ha mycket att prata om. Jo men visst är det underbart att kunna gå ut och gå flera gånger i veckan knappa timmen och bara analysera, skratta och prata och sedan inte ens hunnit med allt man skulle säga. Tack!

Idag har jag också pratat med folk som var länge sen jag såg. Prata med Okla lite (eller egentligen mess men ändå) och vet inte om vi kommer hinna ses innan jul även om det skulle varit jätte kul. Men tror det får bli ett besök en ledig helg efter jul.

Sen pratade jag med A idag också, alltid lika roligt. Även om kontakten idag inte var den bästa, men hoppas vi snart kan ses. Så mycket lättare att prata med dig när man ses än över telefon eller Skype. Imponerad även din engelska nu och även din svenska även om inte blev så mycket idag. Jo då mådde ju bro :) heheh lite gulligt ändå. När vi ses ska jag nog bara prata svenska.


Bättre känsla idag.

När jag kom hem efter en nästan heldag i skolan lagade jag lite mat. Spagetti och köttfärssås. Men fick äta maten själv eftersom ingen var hemma. Mamma var gullig och gjorde en matlåda till mig till imorgon. TACK MAMMA! 
Efter ätit hade jag fortfarande ganska mycket tid kvar till träningen. Efter lite snack med Mange så bestämde jag att det blev träning med 91/92 orna idag och sen skjuta på vårt pass också kanske. Det var fler från damerna med de idag. (På tisdagar har vi valet att träna med de, köra individuellt på vår träning, eller ta en vilodag eller göra alternativ träning. Men eftersom vårt pass brukar snitta 1-2 personer så... ) Det var bra att komma igång och lira igen utan att tempot var tok högt, detta var skönt att bara få komma och lira igen. 

Även om jag var lite skeptiskt till träningen innan så var det riktigt kul. Tränade först med de och sen så sköt jag lite efteråt på damtiden. På promenaden hem idag från hallen gick jag med ett leende. Det var en mycket bättre känsla i kroppen idag än vad jag hade igår. Underbart att den har kommit tillbaka, så glad. På torsdag är det ny träning och får se hur mycket jag ska vara med då.
Även om är lite öm i knät nu så är jag på riktigt bra humör och ganska trött så ska nog gå och nanna snart.


Klump i halsen och konstig känsla

Träning idag som jag var så laddad inför. Men blev inte som jag hade tänkt mig alls... Jo det var verkligen kul att lira igen det var inte det. Men det går inte riktigt att förklara det var bara inte som jag hade tänkt mig. Kanske var det för att jag kunde typ vara med i 10 min sen lira de 4-4-4 över hela planen typ resten av träningen. Då kändes det som de har gjort de 7 senaste veckorna igen. Tråkigt att inte gymmet är öppet sent på måndagar, de stänger 21.30 så dit kunde jag inte heller gå. Det gick ju bra att springa och så men klart det kändes lite ovant och svängarna blev typ U-svängar istället för raka vändningar.

Imorgon är det "träning" och sitter och funderar på om det är någon som kommer vara där. Skönt visserligen att bara skjuta loss men vad jag har jag gjort nu i massa veckor när inte varit i gymmet jo gått runt och skjutit lite. Känns lite mysko nu, vill ju börja lira igen nu med en gång. Kanske kan vara med lite på torsdag eller fredag men vet inte om det går.

Ja va fan skulle jag överhuvudtaget göra illa mig för 7 veckor sen. Fan snart 2 månader åt helvete. Om det är en mening med allt kan någon vara snäll och förklara vad detta skulle vara bra för???


 


Hade det inte regnat hade jag gått nu.....men får nog vänta på bussen

Om va 1 ½ timme börjar träningen. Ska vara där om drygt 1 timme och värma upp. Länge sen man gjorde det, värma upp alltså. Men idag ska jag träna och det ska bli riktigt kul. Nästan 2 månader utan riktig basketträning, det är nästan som Garpen sa extra sommarlov. Men nu så äntligen, hoppas bara inte jag har allt för stora förväntningar nu utan att det går bra. På ett sätt känns det lite nervöst ändå, men som en av mina första tränare sa. Lite nervös i magen är bra, så länge man inte är det i huvudet. Just nu kan jag nästan känna små fjärilar i magen. Börjar bli rastlös nu också, varit hemma hela dagen. Pluggat lite och lite sånt. 
Nu ska jag gå och byta om och sen får jag se om jag knatar ner till träningen en skön promenad på ca 20 min men inte om det regnar. Men kanske har gått över när jag är klar men funderar på om det egentligen regnar eller det bara låter så?
Får se hur det blir, promme skulle vara riktigt skönt. Lutar nog mot det ändå, för lite duggregn ska nog gå att gå i.

Snart ska jag studsa boll :D


"Ledig" är inte alltid bra att vara

Idag är en sådan dag då det inte är allt för bra för mig att vara "ledig". Finns en hel del för mig att göra, men får inget gjort. Borde rensa skrivbordet för att installera nya skrivaren, läsa i böcker, plocka in kläder mm. Ja men jag får bara inget gjort. Men innan kl 17.00 har jag nu bestämt mig att skrivbordet ska vara rensat och läst ut ena boken. Borde klara det om jag sätter igång och läser lite nu.

Måste bara dra en funderare också. All min färg i skrivaren har varit slut i säkert en månad. I helgen tog jag tag i det och tänkte att jag skulle beställa ny färg. Det är svin dyrt med färg, skulle kosta mig över 500 kr att beställa både svart- och färgpatroner och då med studentrabatt. Det blev ingen färg istället blev det en ny skrivare. Ja det låter kanske helt knas men hittade en som jag är riktigt nöjd med för 650 kr. Det var bara 150 kr mer och då ingick det ju färg, helt mysko egentligen. Med min nya skrivare kan jag nu dessutom skriva ut foto och även skriva på cd-skivor så ikväll blir det leka av =)

Men först till boken som ska läsas.


Ni måste ha mycket att prata om....

När jag mamma och pappa satt och åt middag idag pratade vi om att jag om min vandrande kompis skulle ta rundan idag. Eftersom den lilla röda inte fungerar så var hon så snäll och erbjöd sig att hämta upp mig. Men att ni inte går här då. Ja jo men rundan vet man hur lång tid den tar och den är lagom. Skulle kunna gå runt Mörtsjön men inte nu på kvällen då är det så mörkt ute, visst finns det lampor där, men ändå nej tack.
Börja promenera där vi annars går med Lukas blir också knas, man vet inte hur lång tid man går och hur lång tid det ska ta. Men andra ord rundan är bäst! Pappa frågar hur länge är ni ute och går då? Ja det beror på hur mycket vi har att prata om eller att analysera. Om vi går snabbt tar det 49 min om vi går sakta 51 min.  Det är där vi brukar ligga mellan. Men nu har vi förlängt den lite och går lite längre. Idag gick vi runt Statoil men det tog ändå bara 49.03 min att gå runt och då gick vi lite segt i början. Till sommaren kan vi nog kommit ner under 45 kanske vi ska ha som mål då. Kapa tiden med 4 min är ganska mycket men vi har ändå till sommaren på oss. I vinter är det klart man inte går så snabbt men gå ska vi försöka göra. Det är underbart!
Man får snacka av sig och samtidigt av med överskottsenergi så där innan läggdags.

image299

Fars dag, inget firande men kaka blev det ändå.

Idag är det fars dag. Har inte firat på speciellt sätt, jo lite grann. Pappa var och jobba när jag gick upp idag men jag skickade ett mess till honom iaf och gratta eller vad man nu gör på fars dag.
Sen när pappa kom hem så hade jag bakat en mjuk kaka med säsongens bär. Det blev med plommon. Bakade denna kaka första gången förra helgen och då var jag lite skeptisk till att ha plommon i kakan men den är jätte god.

 För de stor blev det kaffe
 men en annan dricker hellre saft

Kakan som är riktigt smarrig, mmmm
image298

Varför utsätter man sig själv för sådant....

Blev en favorit rätt till middag igår efter matchen. Pappas special, grön spagetti med fläskfilé och kantareller som är blandat i en sås. Grymt gott och har jag tur finns det kvar till lunch imorgon.

Åkte hem till en kompis för lite häng. Först blev det tittande på väskorna (deal or no deal) hon gjorde en bra deal, vilket flyt hon hade i början, shit.

Efter det blev det film, Kallt byte.  En norsk skräckis. Handlade om 5 ungdomar som skulle åka bräda i fjällen och den ena bryter benet och de hittar ett gammalt övergivet hotell som de ska spendera natten på. Men de inser ganska snart att de inte är själva....Varför ska man utsätta sig för sådant här helt frivilligt? Snart kommer SAW IV ut också och det kanske bli ett biobesök, men usch jag vet inte alls om jag vågar. Kommer komma ut gråtande från biografen isåfall. 

Vi börjar snacka om allt och ingenting och kommer in på en av mina favoriter när det gäller filmer. Hundtricket, helt underbar film.  Efter lite fixande och trixande så kunde vi se den =) åhh jag älskar den filmen.
En av mina favoritrepliker - Jag lägger upp bollen på straffpunkten, knyter dina skor, och hur tackar du mig? Genom att skjuta över, du e ju fan sämre än gnaget ju.

Efter hundtricket så blev det lite snicke snack och klockan bara rann iväg. Ojoj helt plötsligt var klockan strax efter 03.00 och det kanske var dags att åka hem. En toppen kväll med film och popcorn och en massa snack.


Hemma match

Var länge sen jag hade sådan dålig koll. När jag satt och åt lunch igår frågade mamma mig, vilka möter ni idag? Ingen koll om jag ska vara helt ärlig....Kanske Alvik, nä de har vi mött nyss, tror de kan vara Uppsala. Så när jag blev upplockad av Carro fick jag svar. Det var Uppsala som stod för motståndet.
Matchen idag fick man se från sekretariatet, inte för att jag hade så jobbig uppgift, bara vända på en pil och hjälpa till att se vem som gjorde vad. Men hoppas att snart kunna vara spelklar och kunna spela. Ska träna lite mera igen på måndag.
Innan våran match var det handbollsmatch och jag och Frallan sitter på läktaren och kollar lite medan laget värmde upp någonstans. Det är time out i handbollsmatchen och in genom en dörr i ena hörnet kommer en i vårat lag in. Hon inser inte att det är match på gång och vi säger snart går hon in på planen och studsar bollen. Men vi hann ropa till henne innan. Det är match, och hon flög ut genom dörren och försökte se osynlig ut, hahhaha. När hon sedan kommer ner till oss på läktaren hade hon bara hört oss ropa inte sett oss. Hahhah dagens syn.

Matchen då.

In på plan kommer mormor och hennes kompisar.....Nja men nästan. En av de vi skulle möta har jag sett sedan jag var 10år och spelade mot Uppsalas F-83 lag, hon hade döttrar  i det laget. Men nu var hon inte riktigt ensam i det laget, om jag skulle spelat där skulle tom jag vara ung.

Det blev tillslut en seger med ganska stor marginal, 85-58. Det var länge sen vi gjorde så mycket poäng, härligt. Samtidigt var det många som gjorde poäng och det var ingen som gjorde en massa utan det var ganska jämt fördelat.  Nu gäller det att denna segersvit vi har fått in nu håller i sig.
Nästa helg är det Falun som gäller på söndag. En ny bussresa och det är ju kul det med.
Men först 4 nya träningar och jag ska vara med och träna lite, ska bli jätte kul :D


Trevligt sällskap

Vid 10 tiden idag kom Lia på besök och Lukas blev alldeles till sig, en av hans stora favoriter hade kommit på besök. Vi började med att gå en promenad med Lukas runt Mörtsjön och han var verkligen jätte glad. Längs spåret runt sjön fanns det flera vattenpölar och dessa var jätte roligt att springa i och självklart så fick han bada sen i slutet också.
Innan vi gick hem så gick jag in på ICA för att handla lite lunch. Det blev Garpiz special men med en annan smak denna gång. Istället för franska örter blev det paprika och chili men detta var också mycket gott.  Till efterrätt blev det fruktsallad med lite glass till  och efter att ha ätit det blir man så här glad  heheh. Även lille Luke ville vara med och när vi ätit upp så intog han sin egna plats vid bordet.

Vi avslutade denna lilla lunchtimme med att gå upp och spela Buzz Mega Quis. Det var skit kul även om Lia vann. Fast visserligen så fuskade inte jag och tryckte ner någon annans Buzz knapp som någon annan gjorde.....
Trevliga timmar med dig som snart måste göras om.


Hur tänker vissa egentligen?

Jag förstår mig ej på vissa människor. Finns nog inget att göra åt saken heller det är nog bara så att det är så. Hur kan man vissa stunder bara strunta i personen och vissa gånger som kommer ett svar inom 30 sekunder. Fattar inte, men det jobbiga är nog att jag trodde vi var vänner, eller iaf kompisar. Kunde ju prata med personen i somras men sen har det väl slagit slit någonstans. Vet inte om jag gjort något speciellt eller det kanske bara är så att personen är ett spån. Det tror jag mest på just nu. Tänk om du kunde säga något, eller egentligen vill jag inte veta, har massa svar ändå. Du säger inget så då tolkar jag. Ibland inte det bästa kanske men just nu så är det så. Jag ska inte bry mig, inte vara trevlig, nu inte jag som varit ett spån det är du.
Jag orkar inte fundera längre, tur att det finns de som är värda mer att lägga tid på, men ändå kan jag inte riktigt släppa taget. Vill ju veta vad jag gjort som är så fel.  


Basket träning igen efter 7 veckor

På söndag är det 7 veckor sen vi var i Eskilstuna och träna och spela match. Det var också 7 veckor sen jag tillbringade min söndagskväll efter att ha kommit hem från Eskilstuna på Danderyds akut. Det var ett fint rum jag låg i där, men besöker det gärna inte igen.
Fick då besked av läkaren att led- och korsband inte skulle vara av för det kändes så stabilt knät. Men han sa Eftersom du spelar basket får du en MR tid på en gång. Det var bara att tacka och ta emot. Fick tid redan veckan efter och sen vänta på svaret.
När jag sen träffar läkaren som ska meddela svaret får jag reda på att korsbandet är av. Vaaaaa? Det var ju inte det. Blir skickad till Löwenströmska pga kortare väntetid och där får jag sedan träffa en jätte bra läkare som skulle operera mitt knä. Hon tycker inte att MR svaret stämmer överrens med mitt knä. Hon säger Det känns så stabilt, men vet visserligen inte hur mycket dina muskler mörkar det hela. Hon berättar hur hon tänker kring det hela och vill göra en titthålsoperation innan för att verkligen få reda på att korsbandet är av och kolla om det är någon annat knas i knät eftersom jag inte kan sträcka ut det helt. Har jätte tur och hon har ett återbud dagen efter och jag får den tiden. Så för exakt två veckor sen så började jag vakna till liv igen efetr operationen. Det hade gått bra och det var bra att vi gjorde den. Det visade sig att mitt korsband inte var helt av utan max 30 % av det var av.
Har rehab tränat nu och imorgon ska jag få springa med boll och vara med lite grann på träningen. Men det dröjer ett litet tag innan kan spela, vi ska börja lugnt och se hur det känns. Springa med boll och stanna och vända och lite så. Fast visserligen så ska jag helst ha tränat och spelat innan ska på återbesök till läkare på Löwenströmska i början av december. Innan dess ska jag tillbaka till sjukgymnasten och göra styrkeprov igen. Gjorde ett idag när man sitter i en maskin och testar musklerna. Det var jobbigt. Det gick väl ganska bra, tappat lite muskelmassa i högra benet (det skadade) men det ska jag kunna bygga upp relativt snabbt sa sjukgymnasten.
Imorgon är det träning och jag tycker det ska bli riktigt kul =)


Fryshuset ikväll

Klockan 17.30 kommer Lindeberg och hämtar upp mig och sen tror jag vi kanske ska plocka upp Linnea och Emma på vägen innan vi ska till frysen. 18.45 är det samling utanför Fryshuset. Ja jo vi 'r ute i god tid men ingen aning om hur trafiken är den där tiden och inte jag som bestämde tid, jag sa bara det blir bra det.
19.00 är det uppkast mellan 08 Stockholm - Pays d'Aix Basket det ska bli spännande att se dambasket på hög nivå. Kan nu bar ahopåpas på en underhållande match.


Teatern kan ju vara roligt ibland

Ojojoj vad mycket kulturell (finns det ett ord som heter det?) jag har varit de två senaste dagarna. I måndags var jag på två olika museer och i tisdags kväll var jag på teater. Teatern var med Lhs och vårt partnerområde. Det börjar jätte bra med att jag inte ens vet vart vi ska gå på teater någonstans, men fick på väg in i bilen reda på att det var på Dramaten vi var på väg in till. Vet egentligen ingenting om pjäsen eller nått, men får lite information. När jag ringer mamma för att säga nått jag glömt har jag fått information om att det är Lars Norén som skrivit pjäsen och när mamma hör detta säger hon bara OJ. Det var inget man ville höra.
Men teatern var över all förväntan, den var stundtals väldigt tragiskt men ibland rolig. kan kort säga att den var 100 gånger bättre än vad jag hade trott att den skulle vara.
Men nu har jag fått nog av kulturella saker på ett tag...heheh


Hunden fanns kvar efter 12 år

I måndags så skulle jag ta planet 17.45 från Sturup. Innan det skulle jag och bror bedriva lite tid i Malmö. Först var vi och promenera i södra hamnen. På sommaren kan jag tänka att det är jätte mysigt där, det var fint där nu också men lite kallt. Titta på Öresundsbron, fina lägenheter, massa nybyggen och på Turning Torso.
Öresundsbron i bakgrunden och vad bror funderar på är det ingen som vet...
image285
image287
Om Öresundsbron var en mäktig syn då var Turning Torso var en häftig syn.
Se själva
image286
Fick inte ens med hela på ett kort, men på väg till bilen så kunde jag få med hela.
image288
Magnus hade kommit på den smarta idén att vi kanske kunde luncha med Lina. Lina jobbar i Malmö och det var ju där vi befann oss så det var ju smart. Innan vi åkte och träffa Lina körde vi in på någon liten väg och vips så kände jag minsann igen mig, vi körde in på Tärningholmsvägen. Vi var på väg hem till mormors gamla lägenhet. Va roligt och vi stannar bilen och jag är bara tvungen att gå ut och fotta en skylt. Denna skylt har suttit där så länge jag kan minnas och alltid när mormor bott där och nu var det nog en 12 år sen hon bodde i sin lägenhet i Malmö.
Denna bild har suttit där så länge jag kan minnas. Var tvungen att fotta den bara helt underbart att den var kvar. 
image289
Efter detta var vi och ät lunch med Lina och kunde säga hej då på ett ordentligt sätt.
 
Magnus föreslog nu att vi skulle åka till Malmö hus och Tekniska museet och så blev det. När Lina gick tillbaka till sitt jobb åkte jag och bror först till Malmö hus. Jag har varit där när jag var liten men har inte så mycket minnen av det. Magnus har varit där betydligt fler gånger än vad jag var som liten så för honom blev det väl också en liten tidsresa. Malmö hus är ett väldigt speciellt museum där finns allt från terrarium och giftiga ormar till Malmös historia och samtidigt var det en utställning om mattor i ett rum. Men helt klart värt ett besök om man är i Malmö. Vi gick vidare till Tekniska museet och där kommer jag ihåg lite ifrån sen jag var liten. Mest av allt kommer jag ihåg ubåten som man kan gå in i. Jag kan bara konstatera att jag hade aldrig gått in i den om den var nere i vattnet. Det var super trångt där inne och hade inte klarat mig där under vattnet, jag skulle fått panik. 

Tiden började rulla mot sitt slut och vi åkte bort till Sturup och efter att vi suttit i vänthallen och väntat ca 30 min gick jag in bakom spärrarna och det var bara att säga hej då. Hoppas vi ses snart igen. Ja det gör vi nog, ska ner till nyår till bror och Lina. 

En helt underbar helg!  

Festen

Ja som sagt gästerna kom typ innan jag var klar. Men lagom när jag kom ner för trappan så kom gästerna in och även jag kunde hälsa, hade träffat nästan alla någon gång innan. Mingel och lite chips och pizzabullar  bjöds det på först. Efter ett tag var middagen klar och vi fick gå och sätta oss till nydukat bord.

image282
Maten var jätte god och hela middagen trevlig, mera mingel och lite Ska vi kolla lite ute (men inte för mig) gillar kodordet dör ska vi gå ut och röka. Efterrätten blev framdukad och tillslut kom även gästerna till bordet för kaffe och kaka. Ja jo jag kände mig lite liten när jag var den ända av 10 personer som inte drack kaffe. Roligt var det att kakan blev en riktig hit, wiee speciellt kul eftersom jag gjort den =)

Efter efterrätten blev det soffan som gällde. Det var kul att se hur folk rörde sig mot tomma platser i soffan hela tiden. hehhe. Sen kom en av kvällens höjdpunkter, Chit Chat. Jag hade aldrig lekt denna musiklek innan med det var riktigt kul. Orkar inte dra hur man gjorde här och nu kanske en annan gång. Första gången förlorade mitt lag Chat med bara några ynka poäng som egentligen skulle varit en massa om vi inte fått bonuspoäng av Magnus lite då och då. Tack tack =) Ganska mycket senare på kvällen blev det en ny omgång Chit Chat och nu vann vi stort över det andra laget utan orättvist inkände bonuspoäng.
Magnus som lekledare
image284
Kvällen var jätte rolig och bara bra. Sen att det kanske blev en bira för mycket och lite sent i säng (05.30) så...men vad gör det. Jag mådde faktiskt ganska bra till frukosten på morgonen, det var värre vid 4 snåret då var man rätt seg.

Börja med en massa städning och fixande

Lördagen bestod till en början med en massa städning och lite mat fixande. Mange fixade en massa saker ute, som att hämta ved och göra lite andra saker som jag inte riktigt vet vad, jo fixa lyktor och så. Jag och Lina var inne och städade. Vi dammsög och våttorka golv och lite så. Jag hann också bli riktigt grym på att skala potatis, skalade nästan 2 kg till potatisgratängen. Var riktigt rofyllt jobb, han tänka på allt och ingenting och sen när blev det kul att skala potatis?
 Vi han med en lunch från Donken och där kom väl en av dagens kommentarer från bror min. Vi diskuterade att Donken inte var så nyttigt och att det inte bara var pommes som var onyttigt. Lina säger köttet är inte så nyttigt heller. Då säger Magnus -Jag hade ätit veggoburgare om det inte vore för dressingen för det är den som är god. Jag och Lina säger -Men du kan ju be om veggoburgare fast med dressing. Magnus blir alldeles tyst, oj då nu vart han tyst. I Trelleborg och tydligen i andra delar av Skåne serverar de på Donken veggoburgare, det gör det inte vad jag vet iaf i Stockholm, rätta mig om jag har fel?
Efter lunchen fick jag stora äran att baka efterrätt. Bara till att börja vispa ägg och socker det vispades länge. Sen så klart lite mjöl och smält smör ner och sen hälla smeten över plommonen och in i ugnen.
Jag fick även den stora äran att göra dipp, oj vilket hedersuppdrag heheh. Efter det fick jag även tid att komma i duschen och lagom till jag nästan var klar kom gästerna.


Vi hann med en hel del men ändå inte allt...

Fredagen började med en trevlig frukost, jag Lina och Magnus. Magnus var så social, nej men jag ska bara läsa lite till (han läste tidningen) Nej nu ska jag inte lägga massa skit på honom, det var en trevlig frukost.
Efter frukosten så åkte vi och bytte bilen till en modell större. Var och hälsade på Linas föräldrar och det var även där vi bytte bilen. Efter det åkte jag och Magnus först till Malmö kyrkogård (som egentligen heter Limhamn?) Köpte en krans och ett ljus som vi sedan la på mormors grav. Vi hade lite problem att tända ljuset, men som tur löste det sig.
Det var med en klump i halsen jag gick därifrån, men ändå med en lättnad och glädje. Det är mycket som kommer tillbaka, minnen bra minnen. Inte speciella minnen men jag bara saknar henne så. Varit här många gånger förut, men aldrig med min bror. Det var speciellt. Jag han säga allt som behövdes säga. Vi lämnade graven så fin. När jag var där så inser jag att jag saknar dig, men jag vet att du alltid finns med mig, för i mitt minne lever du för alltid kvar.

Efter det så åkte vi vidare mot Öresundsbron. Det var som Magnus sa när vi satte oss i bilen, nu åker vi från en grav till Danmark för att köpa öl, det känns konstigt. Det var verkligen från det ena till det andra.
Det blev nog mitt kortaste besök i Danmark någonsin. Det var in på Netto och köpa vin och sen in till en annan och köpa lite vin. Sen hem igen, tror inte vi var där mer än i 30 min.

På väg till Sverige igen
image278


image279
MÄKTIGT
image280

När vi kom hem fick vi lunch som Lina lagat, smarrigt. Vad som skulle serveras till efterrätt var inte riktigt klart och jag och Lina letade lite, så passade Mange på att skriva en inköpslista. Magnus- Jag skriver inköpslista efter vart i butiken varorna finns. Det roliga med den kommentaren är att det skulle lika bra kunnat vara pappa som sa det.
image281
Vi åkte och handla massa mat, ja en hel del mat blev det. Efter det lite städning och sen var det dags för middag och sen blev det soffan och vi skulle kolla på en så otroligt bra komedi på dansk TV. Som tur var filmen på engelska men med dansk text, men fatta ändå. Filmen var måndag hela veckan och den var totalt överskattad från Magnus sida, iaf enligt mig och tror Lina delade min uppfattning.

Jag hittade min bror utan skylt

I torsdags kväll flög jag ner till Sturup och där skulle jag möta min bror. Flög från Bromma och på väg in på Bromma flygplats roade jag mig med att räkna taxibilar. Vilket nöje ja eller hur...Men när jag var uppe i 80 då la jag av. Sen väl framme vid Sturup så är det säkert 20 taxichaufförer som står med namnskyltar och väntar på folk. Min bror hade tänkt att göra samma sak till mig. Skriva en skylt med mitt efternamn med stora bokstäver. Fin tanke, och ibland är det tur att det är tanken som räknas....heheh
Kom fram på kvällen och vi tog en bira eller två och spelade Kampen mellan kvinna och man. Som jag köpt i inflyttningspresent =) men vi behöver inte säga något resultat.


Snart är det fest

Kom ner i torsdags kväll och sedan dess har jag hunnit med en hel del. Varit förbi mormors grav och lagt blommor, åkt över Öresundsbron till Danmark för att köpa öl (nog mitt kortaste besök i Danmark), spelat spel och förlorat :( 
Idag har vi städat en hel del och snart är det nog dags för lite lunch och sen dags att börja med maten.
Har hittills haft det bara bra här och ikväll blir det fest och det ska bli jätte kul.
När jag kommer hem så kommer det lite bilder och lite mera om vad jag har hittat på under min minisemester i kära Skåne.
Ha en trevlig kväll allihopa föär det ska jag ha!


Imorgon flyger jag till Sturup och väntar på taxi Winnerstam

Imorgon kl 19.15 sitter jag på ett plan som ska lyfta från Bromma till Sturup och 20.20 ska jag vara framme på Sturup. Ringde till bror idag innan för att checka av lite saker. Han började med att muppa sig i telefonen men när jag väl fick kontakt med honom så fortsatte han att vara störig bror.
Men jag trodde på honom i början. Han säger ja du kommer fram 20.20 då går det en flygbuss och så tar du den och går av i (hmm någonstans var det) och sen där (ja det var ju inte omöjligt han jag tänka och så hämtar han mig där) ja så får du vänta på en annan buss i ca 30 min....hahahah jätte kul skämt hörru. Han är alltid lika kul min bror. Nej han skulle hämta mig på Sturup.
Sen var det lite saker att komma ihåg att ta med sig.
*Lakan
*Luftmadrass + min el-pump (för jag blåser inte upp den för hand, kalla mig lat om ni vill)
*Alla presenter till Magnus. Va besviken han kommer att bli när han inte får några paket.....Eller har jag varit snäll och slagit in något till honom?
Eftersom jag får skjuts både till och från flygplatsen kunde jag ju ta med mig tältsäng också när jag ändå skulle komma.
Varför jag ska ha med mig luftmadrass och lakan är för att de kommer ett 10 tal till som ska sova över i huset mellan lör-sön. Det är då det är Halloween-fest =)
Det ska bli jätte kul att komma ner och hälsa på Magnus och Lina nu var det jätte länge sen jag träffade de senast.

Ja men vart går taxi Winnerstam efter Sturup. Den går till ett hus som ligger utanför Trelleborg. Eller som de själva hade beskrivit det i inbjudan. Ensligt beläget mellan två gravkullar på Söderslätt, ligger ett gammalt hus. Huset heter Höja om jag förstått allting rätt, eftersom det står det ovanför dörren så chansar jag på det.

Det är alltså här jag ska spendera mina närmaste dagar.
image277

RSS 2.0