Det finns inga dåliga väder bara dåliga kläder

Detta kanske är en liten klycha men det stämmer ändå lite för någonstans ligger det ju ändå något i det. Jag och min kära promenadkompis hade bestämt att vi skulel gå runt 20 snåret rundan. När jag sen kollar ut vid 19.30 så spöregnar det ute inge kul alls. Men efter lite msn prat så bestämmer vi oss för att trotsa regnet och gå ut ändå. Vilket bra beslut, denna rundan var verkligen underbar. Även om man blev blöt så var det jätte skänt att komma ut och gå och få prata lite.

Mörtsjön runt med Lukas och musik.

Innan mamma åkte till jobbet öppnade hon min dörr och släppte in Lukas, meningen var nog att han skulle väcka mig, men det han gjorde var att sno en mössa som låg på golvet istället och sprang iväg.
Efter att ha laddat Ipoden men lite ny musik jag fick igår och slurplat i mig lite mjölk med K-special så var det tid att gå.

Jag och Lukas skulle ta vår promenad runt Mörtsjön och efter 1 timme och 15 min var vi hemma igen. Det är en mysig promenad speciellt runt Mörtsjön. Även om det är ett elljusspår så är det mysigt att gå där. Inte mycket folk och bara lugnt och skönt. Idag mötte jag visserligen lite folk och även några små hundar. 

Bilder säger mer än 1000 ord sägs det! Så jag gör så, lägger in lite bilder istället för att skriva så mycket.

image274
Inte bara jag som tycker det är mysigt att gå här.
image275
Lukas som älskar att bada
image276

Mycket har man fått gjort idag

Dagen började med en promenad med Lukas. Efter det åkte jag till Danderyd och träffade sjukgymnasten. Det gick jätte bra där, gjorde lite övningar och pratade lite. Hon bytte också plåster på såret och tejpade om det. Det gick upp lite men nu är det hoptejpat igen och nu kan jag duscha med det utan att linda in i gladpack, Tack. Sen åkte jag och bedrev lite slö tid vid Centralen där jag även passa på att äta. Var inne på Pocket shop och hittade en bok som jag var tvungen att köpa.

Sen var det dags att bege sig till skolan. Träffade min SA grupp och vi har nu gjort klart redovisningen inför torsdag. När det var klart åkte vi in till stan för att leta reda på lite böcker. Det gick väl sådär, böckerna fanns ju inte. Efter det började jag min jakt på en inflyttningspresent till Bror och Lina och nu är den klar. Jag ville också hitta en kjol, ja nu när jag vill ha en hittar jag ingen....men hitta en ny topp som jag kanske ska ha på lördag.


Mitt nya linne
image273

Promenera är underbart

Visst är det underbart med promenader? 
Fick en länk av min promenadkompis, hon skrev bara kolla denna och så en länk, http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article602525.ab
Ja visst är det underbart med promenader!

En helt vanlig söndag eller kanske inte...

Söndagen börjar med att jag vaknar till telefonens alarm klockan 8.40 men jag orkar inte gå upp och ställer om den till 09.00 och tänker jag kan snooza lite sen efter det. Snoozar en liten stund med sedan har jag gjort något, stängt av den och förmodligen tänkt att jag ska ställa om den men utan att ha gjort det. Vaknar upp kl 10.40 och inser att oj nu måste jag upp. Går upp och hör att datorn är på. HInner knappt logga in på msn inna Maria skriver God morgon! Har du ställt om klockan? Kollar på datorn och inser att klockan bara är 9.40 juste ja man ställer om till vintertid ju. Tack för det! Pratar lite planer för dagen och jag bestämmer mig att jag har tid att följa med till IKEA och förbi Centrum. Vann ju en timme imorse och så skulle jag inte kunna sitta hela dagen ändå och plugga. 
Ca 40 min senare hämtade Maria och alexander upp mig. Vi börjar med att åka till Centrum men de öppnade inte förren kl 11.00 och vi prkade inte vänta i 40 min så det blev IKEA först. 
På IKEA blev det det vanliga, servetter, värmeljus, stearinljus så köpte jag en ny skrivbordslampa. Sen åt vi korv och pizzaslice och tittade på folk. heheh Gillar att man kan få 2 pizzaslice och en dricka för 15 kr och det smakar helt ok. 
Centrum igen och nu funderade jag verkligen på allvar om jag inte skulle köpa mig ett Ps2. Maria hade köpt ett på fredagen med det var något knas med det, det lät jätte mycket. Så hon skulle byta sitt så vi skulle ju ändå in i butiken. Åhh så sugen jag var nu. 
Jag kom hem med ett silvrig Ps2 och ett Buzz paket. Det var ett bra pris på det eller om man ville ha SingStar. Men gjorde ett eget litet löfte. Jag fick inte packa upp spelet förren jag hade skickat in min examinationsupgift och sedan ska jag plocka bort min 15 år gamla Sega spel och göra iordning alla sladdar i videoskåpet och dammsuga där och även under sängen. 
Har inte öppnat det ännu och imorgon ska jag och mamma åka och se Solna-Marbro i Solnahallen kl 19.00 sen kan jag leka. 

Söndag eftermiddag beståd det mesta i att jag pluggade även om det gick ganska trögt....
Men annars en trevlig söndag =) 

image270
Mitt nya inköp
image272

Lite bilder från en lördag i Ockelbo

Tönkte skulle lägga in lite bilder från matchen i lördags mot Ockelbo. Eller inga bilder från matchen men lite innan och efter.

Först skulle det bli promenad efter promenaden eller för vissa under hann vi leka lite på korgen sen blev det uppvärmingochmera uppvärmning ochsmidighet vattenpaus streching  och efter matchen är vi glada för en seger! och på bussen hem, inga kommentarer! 

Bortaseger

Igår klockan 09.30 så lämnade bussen Tibblehallen och börja rulla mot Ockelbo. Matsäcken var gjord dagen innan, väskan packad och kudden var med. Men ändå något som saknades. Ja den stora röda väskan med matchkläder, skor, vattenflaska mm. Även om beskedet i onsdags var bra så dröjer det ett tag innan matchväskan kommer fram igen. Hur lång tid det vet jag inte? Men en bortamatch till Ockelbo kan man inte missa för det. Klart man åker med, man har väl inget annat vettigt att göra en lördag. 
Bussen börjar rulla och alla sitter eller ligger i sätena och några minuter senare så kommer valet av film upp. Det blir ganska snabbt bestämt att det är Vänner  som gäller på vägen upp och Holiday  på vägen hem. Dit färden gick ovanligt snabbt, kan det bero på att jag nog sov den större delen av resan? Vaknade till liv ganska lagom till det var dags att äta lite lunch. Äta matsäck på en buss är alltid gott, varför? Bra fråga?
Kommer fram till hallen och då är det 45 min innan vi har samling i omklädningsrummet. Jag går upp och sätter mig på läktaren när de andra går ut på en promenad. Det var varierande långa promenader folk tog. 

 
Promenad dags och även en rockie var med!
Innan samling så lekte Hanna lite medans Carpen såg väldigt ensam ut på läktaren...
image253
men Carpen fick snart sällskap på läktaren och alla tre ser riktigt taggade ut...
image254

Klockan 13.00 var det samling i omklädningsrummet för att lite senare börja uppvärmningen.
Matchen startar.
Vi inleder bra och spelar bra defense och lugnt i anfallet och får bra sving på bollen stundtals. I andra perioden står det ett tag 11-21 till oss sen gör de 9-0 på oss och man kan se hur stressade vi bli i anfall och bollen inte går i och detta syns även i defense och det ser stressat ut. Men bollen går i korgen och vi går till halvlek med en ledning på 3 poäng. Tredje perioden gör vi ett ryck och vinner med hela 3-13 skönt att bara släppa 3 poäng bakåt. I fjärde börjar de jaga men vi lyckas ändå vinna med 44-54 =) Första borta segern är klar och nu hoppas vi på fler.
Bussresa hem igen
På vägen hem började Carro L med att bjuda alla på hembakat brownie, den var super god. Sen blev det film och bussen tystnade.
När de flesta andra tittade på film kände jag av skolans plikt och var tvungen att öppna skolboken. Klart man kolla lite på filmen och inte så svårt att hänga med om man sett den typ 10 gånger redan. Lagom när filmen var slut så var vi även hemma igen. Ja och även om det är mysigt att åka buss på kvällen så var det ganska skönt att det inte var två timmar kvar på bussresan, även om vissa gärna hade suttit på bussen i två timmar till.

Mycket nu

Just nu är det mycket här som ska ner. Bortaseger igår mot Ockelbo =) och idag Ikea och Centrum och lite shopping och efter det plugg.... Men kommer inte på hur jag ska skriva nu så nu får det bli lite mera plugg så länge.

Du prickar alltid rätt!

Tack så jätte mycket för filmen Susan. Du sa att du hade fixat en grej till mig och du skrev på din blogg att du var så nöjd, det ska du vara den var KLOCKERS =) Tack så jätte mycket. Hon hade med sig ett litet paket och när jag fick det började jag ana att det var en dvd film men kunde inte tro det skulle vara den filmen. LOVE AND BASKETBOLL åhh jag bara älskar den filmen. Borde egentligen sova nu, men måste sätta på den nu och kolla lite iaf.
Annars har jag haft en toppen Idol kväll här hemma med Susan, mamma och pappa. Kollat Idol och sen Idol eftersnack och ätit popcorn och snackat en hel del. Stackars pappa fick inte en lugn stund här hemma ikväll.

Nu väntar dvd-spelaren på en skiva och sängen på mig och imorgon 9.30 startar bussresan mot Ockelbo för mig och mot Falun för Susan. Även om jag inte lirar så åker jag med och kollar och Susan åker till Falun och spelar skiten ur alla. Lycka till!

Idolkväll!

Ikväll är det Idolkväll! 
Först kommer Garpen hit på middag som jag så roligt lyckades lura igår. Hehhe Men hon hade ett så bra svar så det var inte lika roligt som några andra svar som kom. Men men det har jag redan pratat om. 
Som sagt kommer Garpen hit ikväll och pappa har lovat att laga middag. Sen blir det Idol, kanske på stora TVn därnere med mor och far eller på lilla TVn på mitt rum. Men om jag inte har helt fel så blir det Idolkväll med mamma och pappa eftersom pappa är ett stort Idolfan och kommer att sitta klistrad framför TVn kl 20.00 Pratar man så höjer han ljudet och säger TYST! 


 

Läs hela ordentligt innan du blir sur...

Igår fick jag ett mess av min tränare där det stod:
Har hört galet mycket rykten om dig!!
Nu började man fråga sig om detta var ett av hans roliga skämt och var det ett massutskick (som han ibland skickar ut till hela laget) eller var det bara jag som fått. Hmmm? Som tur logga en i laget in ganska snart in på msn och inte helt oväntat kom vi in på messet. Det var massutskick och nu började våra funderingar och tankar varför han skrivit som han gjort. Båda hade svarat och undrat men inget svar, varför inget svar. Man kan inte skriva A och inte sen säga B. Vi sitter och blir buttra för vi inte får något svar. Åhhh Jaja vi får väl en förklaring på träningen ikväll. Ca 90 min senare får man ett mess av honom, äntligen nu kommer svaret. Jo så här e de.... Scrolla ner å läs hela 1:a meddelandet. Det är bara att göra som det står...Letar fram meddelandet och långt ner i det står det. Hihi....lurad! :) Skicka vidare och se vilka som är så dumma att dom inte läser hela messet. Hahah det var inte alls roligt, inte då iaf. Även om det var kul att kunna skicka iväg det själv till lite olika folk och få luras lite så kommer man aldrig erkänna för Mange att det var lite kul.

Fick lite olika svar av folk som jag skicka det till. Min kusin blev jätte rädd skrev hon sen. Garpen kom med bästa svaret ändå, Du vet vad de säger om rykten...Tro på dem tills annat e bevisat ;) ha ha, nu blev jag sjukt nyfiken!

Sen fick jag svar av en person som skrev Vad då? Och jag svarade lite att det var en del, visste inte vart jag skulle börja men om du läser längst ner i messet så kanske du förstår. Men nu verkade det som han blev lite sur och inte lästa vad jag skrivit. Det gick lite mess fram och tillbaka och jag skrev åter igen läs hela första messet så förstår du, men det var tydligen raderat så skickar det igen. Får man höra att jag ska antingen säga eller sluta, men jag skulle bara göra klart att han skulle läsa hela. Tror han kanske sen förstod eller jag vet inte, men tror inte han uppskattade mitt lilla mess lika mycket som de andra gjorde.
Meningen var inte att du skulle bli sur, nej verkligen inte. Det var meningen att det skulle vara ett skämt och lite roligt. Hoppas att du har läst hela messet nu och förstått att det var ett skämt och inte är sur fortfarande eftersom jag inte fått något svar. Sorry!

!

3 saker ni inte visste om mig.

Fick ett mail av en kompis där det stod 3 saker du inte visste om mig. Så jag tänkte skulle redovisa detta här och var det något ni inte redan visste så har ni nu fått reda på det.

3 saker du kanske inte visste om mig...

Tre jobb jag haft i mitt liv
Elevassistent
Personlig assistent
Lägerledare
 
Tre platser där jag har bott:
Täby
Gottröra
Baracken (hahahha)

Tre serier jag gillar att se på TV:
Prison Break
En bra film
CSI

Tre favoriträtter:
Pappas special
Clubsandwich
Britts lasagne

Tre platser där jag helst skulle vilja vara just nu:
Hemma men helt frisk och kry bara.
På landet en varm sommardag
Hemma hos min bror (ska hälsa på snart)

Beskedet

Igår efter 2 ostmackor och lite funlight kom beskedet jag väntade på. Suttit och pratad med en dam i fika rummet och när läkaren kom så frågade hon om hon skulle gå ut. Men nä hon kunde lika bra sitta kvar, kunde egentligen bara få bra besked. Det värsta var ju att det stämde att korsbandet var helt av som MR visade. Det var fel =) Korsbandet hade bara gått av en liten bit, max 30 % sa hon och den lilla bit som hade gått av låg som en liten stump och den hade hon tagit bort. Hon hade ryckt och dragit i knäet medans jag var sövd och det kändes stabilt och nu kunde hon sträcka ut det helt också, kanske var den lilla stumpen som låg i vägen. Så nu behöver jag inte göra någon korsbandsoperation eller inte om allt fungerar bra. Ska till sjukgymnasten nästa tisdag och prata och så ska vi göra upp träning. Om allt då fungerar bra och att jag känner att det inte är ostabilt så behöver jag inte operera. Men för det har vi inte tagit bort möjligheten att operera senare, det kändes ändå skönt. Men nu ska jag snart få börja träna igen vilket känns jätte kul.
Ska tillbaka till läkaren igen efter 6-8 veckor och då ska vi utreda hur det känns. Så jag antar att jag ska få träna på inom den perioden, åh det känns riktigt skönt. Trodde ett tag att jag kanske inte skulle vara så sugen på att lira, men nu känns det riktigt bra. Jag vill träna snart snart basket igen.


Vaknar till liv igen

Det var lite läskigt att vakna till liv igen. Först viste jag nämligen inte om jag hade drömt att jag varit uppe och gått eller om jag verkligen hade gjort det. Var tvungen att fråga sjuksköterskorna när de kom med dropp och någon medicin. Det var ingen dröm. Jag hade varit uppe och knatat. Jag kommer ihåg att jag vaknar och tänkte jag måste gå på toa, tar på mig de blåa plastssockarna och går upp ur sängen och fram till toan, det är kö. istället ställer jag mig vid disken och där frågar sköterskan hur jag mår, inge bra och de följer mig tillbaka till sängen. Då får jag dropp och medicin sen somnar jag om och sover en bra stund till. Ett tag visste jag inte om det var en dröm eller ej men det var lite läskigt för var helt borta egentligen.
Som Susan sa tänk va mycket de får se och höra folk svamla när de kommer från narkosen. Hahah Kul att man kan roa någon ibland iaf.
Efter ett par timmars till sömn så vaknar jag äntligen till liv ordentligt. Då har jag redan sett de skicka hem två män som låg i samma rum som oss andra och vakna upp. Nu var det bara jag och en till dam som låg kvar, hon mådde nog inte riktigt bra heller. I början mådde jag inte så illa, det var värst efter jag vaknat till liv. Uch och fy!
Men kräktes bara en gång på sjukan, sen fick jag för första gången sen kl 23.00 dagen innan äta två ostmackor och dricka lite funlight och då var klockan 14.30 Sen prata jag med läkaren och sen kom mamma och hämtade mig. Hade inte åkt mer än 200 m innan jag säger till mamma stanna bilen, jag mår inge bra. Sen ingen efter 2 min sen tog det 10 min innan nästa gång och sen ytterligare 10 min och då var vi nästan hemma och då tyckte jag lite synd om mannen som stod ute och rökte. Ojoj inte en så trevlig syn han fick, men vad gör man. När jag äntligen kom hem kunde jag sedan dricka lite nyponsoppa och lite avslagen Cola. Inga fler spyor där inte, blev bara två och det räckte gott och väl. 


Däckad.....

Imorse rättare sagt kl 6.45 gick jag och mamma ut till bilen för att åka till Löwenströmska. 07.20 skulle jag vara där för att få mer information när jag skulle bli opererad. Kommer in och träffar jätte snälla sjuksystrar som tog så väl hand om en. Fick byta om till otroligt snygga kläder.... Sen var det bara att vänta, skulle haft med mig en bok. Men undrar om hade orkat läsa? Jag var så trött och ville gärna sova redan innan skulle in.
Ganska snabbt kom en dam och stack en nål i armen på mig, genom den skulle tydligen all medicin gå. Det gjorde ont, ajaj, men jag bara hatar allt med vad sprutor heter. Samtidigt som hon kom in så kom narkosläkaren, han fråga hur jag mådde. Nä inget bra sa jag men det beror på det där sa jag och peka på högerarm där hon skulle sätta in katetern. Tur att jag fick någon att prata med medans hon satte in den, det gjorde ont ett litet tag efteråt men det gick över.
 Tycker inte om!
Jag skulle komma in som nr två till operationen, så det var en del väntan innan jag skulle in. Men så kommer en syster och säger nu kan du komma med här. Fick följa med narkosläkaren in i ett rum och lägga mig på sängen och vänta. Nej fel rum säger han och kör ut mig igen, nej men fel igen in i samma rum hahaha. Han erkände att han var snurrig men det var tur att vi kom rätt tillslut. Lägger mig på operationssängen och så på med en massa mätare, blodtryck och puls och sånt. Fick smärtstillande i nålen och efter en stund så början lampan i taket gungar fram och tillbaka. Känner sig lite yr men ändå på ett rätt bra humör. Narkosläkaren berättar att detta är för man blir hög, detta var tydligen starkare än morfin. Efter knäet är tvättat och klart så ska jag få narkos. Nu somnar du säger han tänkte nu är jag ju pigg och kan inte sova. Men tog nog bara 10 sekunder så sov jag. Trodde inte det skulle gå så snabbt, men jag däckade totalt på 10 sekunder. Poff  

Redan imorgon!?

Kan du komma redan imorgon? Det var frågan jag fick av min läkare som jag träffade idag. Hon ville nämligen att vi skulle göra en titthålsoperation innan vi gjorde den planerade korsbandsoperationen. Hon tyckte att MR-svaret inte riktigt stämde överens med mitt knä :S nä men hon tyckte att det borde kännas mer ostabilt än vad det gjorde men på samma sätt så sa hon att jag känner att du har riktigt starka benmuskler och det kan var därför. Jag kan inte avgöra hur mycket dina muskler mörkar ostabiliteten. Så frågar hon mig eller vad tycker du själv? Ja men jag litar på dig och vi förlorar ingen tid på det så varför inte köra.
Så imorgon ska jag vara där redan kl 07.20 tidigt och jätte viktigt att jag inte äter eller dricker innan. Räcker med att jag ska gå upp tidigt för att jag ska tvätta mig med den speciella tvålen som man ska tvätta sig med innan. Så kommer att behöva gå upp tok tidigt för måste åka här hemifrån vid 06.50 shiit va tidigt. Behöver kanske ingen narkos kommer somna ändå.... 


Biljetterna bokade =)

Igår (söndag) bokade jag flygbiljetter ner till Sturup. I Sturup blir jag hämtad av TAXI Winnerstam. Jag flyger från Bromma flygplats tor 1 nov och flyger hem igen mån 5 nov. Så detta blir min lilla weekend jag har väntat på. Ska bli jätte kul att få träffa Magnus och Lina igen, det var jätte länge sen. Inte sett deras nya hus eller villan Höjan som det även heter. Höja har jag bara sett kort på och det ser jätte mysigt ut. 
På lördagen ska det bli Hallowen fest mellan gravkullarna. Det finns fyra gamla gravkullar där de bor, men det stod att de inte kunde lova att huset eller kullarna skulle hemsökas. Kanske tur för mig? Så för min del känns det nu lite tryggare att åka ner där. Gillar inte ställen där det går igen på....


Det gick ju riktigt bra

Imorse var jag hos sjukgymnasten. Hade lite svårt att hitta dit, skulle in genom huvudingången och så ner en trappa och gå till vänster. Jag hitta inte alls i början och var tvungen att fråga efter vägen mer än en gång. Men ska nog hitta när ska dit om 2 veckor.
Träffade en lite äldre dam, men jätte trevlig. Man ska icke döma folk på förhand det häll jag på att göra när jag såg henne, hon såg inte ut som en sjukgymnast jag hade föreställt mig.... Men hon var bra och trevlig tyckte jag iaf och fick ett bra intryck. Vi pratade lite om hur operationen skulle gå till, vad som händer efteråt och lite så. Efter det så gjorde hon lite "tester" och kollade rörlighet och lite styrka i knäet. Hon tyckte det också var lite konstigt att det inte svullnat upp men hade lite svar på varför det kanske inte gjort det. Om man har av korsbandet brukar knäet tydligen bli jätte svullet, men mitt svullna inte. Kanske berodde på att det var lindat så länge och hårt som de var. Sjukgymnasten frågade mig om jag varit stel i vaden? Ja det har jag varit, känt som det krampat i vaden och känt mig stel i den. Det kunde bero på någon kapsel i knäet som gått lite sönder och då rinner blodet ut i vaden istället för att bli svullet i knäet. Det var nog den sämsta förklaringen ja kunde ge, men jag förstod när hon berätta iaf. Så där fick jag en förklaring till det med.
Ska tillbaka om 2 veckor och då ska vi göra styrketest och kolla. Att vi inte gjorde det nu är för jag fått en smäll på knäet och hon sa att knäskålen som gör ont nu, men det skulle ge med sig. Nu är det bara att träna på i gymmet innan operationen, hon tyckte det såg bra ut. Det var bra besked och imorgon ska jag till Löwenströmska och prata med läkaren som ska operera mig.


Morgon/lunch promenad

Istället för att gå upp imorse så låg jag kvar i sängen och satte på Hundtricket. Så himla bra, älskar den filmen. Spola fram lite och idag blev det bara slutet jag såg. Går upp och tänker att jag ska ta en dusch men just då så kommer det ett mess. Svarar på messet och säger att jag kan vara klar om ca 30 min, så 30 min senare möter jag upp Maria och vi ska ta en promenad. Idag går vi utan stavar men ändå i ett snabbt tempo. Skönt att komma ut redan på morgonen, ja eller vid lunchtid för klockan var väl runt halv 12 när vi kom ut.


Favorit i repris

Efter matchen i lördags åkte jag direkt hem till Emma på hörnen som var hemma från London (där hon bor). Där var även lite annat folk från gymnasietiden, några som jag inte har sett på jätte länge, tror inte sen förra gången jag träffa Emma faktiskt. Det blev lite uppdatering av vad folk gjorde och lite så.
Efter varit hemma hos Emma så åkte jag och Susan och hyrde film och sen åkte vi och handla mat. Jag hade inte ätit någonting knappt på hela dagen och Susan hade ätit ungefär lika lite som jag så båda var hungriga och ville ha mat ganska snabbt. Det blev en favorit i repris från förra helgen.
   
Så det blev mat snack om det ena och det andra och sen film. Vi hade hyrt Linas kvällsbok, det var en film som man kunde skratta lite åt ändå. Inte en av de bästa filmerna jag sett men lättsam och ganska roligt. Precis en sån film man kunde se en kväll som denna.


Bortamatch igen

Nä inte en sådan bortamatch som man kan tänka på. Detta var säsongens andra bortamatch i div 2 med basketen. Denna lördag stod Blackeberg för motståndet borta i Vällingbyhallen. Det spännande började redan långt innan matchen började, det började när jag skulle hitta till hallen. Har varit och spelat i Vällingbyhallen hur många gånger som helst, så hitta dit borde inte vara så svårt....Men även om jag spelat matcher minst 2 gånger per år där i snart 2 år så brukar jag väl inte memorera vägen dit. Skrev ut fin karta från eniro.se och de gick riktigt bra. Så stolt jag blev av mig själv, kom dit innan matchen börja också.

Matchen börjar och den börjar väl inte så kul, Blacke gör lite som de vill känns det som eller de springer och springer i poäng och mera poäng och även om vi stoppar i lite bollar så leder de med en del i halvlek. Efter halvlek börjar vi få stopp på de med kan inte själva få i bollen. Efter slutsignal lyser resultatet med röda siffror på tavlan 68-51 till Blacke. Nu är det bara att ta nya tag i veckan för nästa lördag är det en bussresa som väntar till Ockelbo och en resa hem i buss efter en förlust är inte alls lika kul som en efter en vinst. Tro mig jag har upplevt båda.


Så var golfsäsongen slut....

Imorse åkte jag lite stressad först upp till landet och sen ut till golfklubben. Varit och haft golfavslutning med lite personal, det var personal från banan, restaurangen, kansliet och shoppen. Det hela började med lite sill och nubbe uppe i garaget sen kl 12.00 var det dags att slå ut. Vi var ett damlag, ett bananlag (banarbetarna) och ett det andra laget. Skulle inte spela så mycket, hade inte ens egna klubbor med mig. Jag var coach och meningen var att jag bara skulle chippa och putta lite. Men var ju tvungen att prova att slå ut på första hålet eftersom ingen haft något speciellt bra slag mitt blev verkligen inte heller bra. Det var det ändå utslaget jag gjorde också den runda, sen slog jag lite halvslag med mest armar ute på banan, men chippa och putta gick väl ok. Av de slagen jag slog som var över 80 meter kvar fick jag ett bra slag på, men handlar mycket om att jag vågar inte svinga ut och slå till bollen som jag brukar göra.

image241

Vi gick ändå 9 hål på 44 slag och då slarva vi ändå och killarna hade faktiskt 40 slag så...Men vi damer vann ändå =) vi var de ändå som fick pris. Vi sa att vi skulle ha lite hcp och eftersom dricka bilen aldrig kom till oss skulle vi få lite mer hcp vi var ju så törstiga.
Efter sill och nubben blev det varmkorv och glögg på första tee. Jag som inte brukar gilla glögg smaka ändå och det var ju ganska gott, värmde upp ett par kalla lungor om annat. Efter spelet blev det mat i restaurangen och vilken buffé det var, lite förrätt och så varmrätt. Rostbiff och potatisgratäng. Allt var super smarrigt och det var en trevlig dag. 
Lite synd att säsongen nu är slut :( även om jag inte kan lira mer ändå men det är hela grejen alla människor man träffat hela sommaren och lite så. Men snart är det julbord och då ses vi igen.  

GRATTIS DAWID!

GRATTIS DAWID på födelsedagen eller Happy birthday! 

(Kan tyvärr inte säga det på polska)

image240

Det har nu gått över ett år sen du åkte tillbaka till polen och exakt ett år sen till Oxford där du nu är, känns inte alls som det var så länge sen. Det började med en Sverige-England match och slutade med en polsk avslutningsfest med lite för många Bomba. Däremellan var det en midsommarafton som inte kunde blivit bättre, grönan, golf, skräckfilmer (har fortfarande mardrömmar...), Tegel, Norrtälje, Kräftskiva och ja kräftor är goda inte bara roliga att titta på och en massa massa mer saker. Hittade på så himla mycket roliga saker med er!
Sommar 2006 ♥

   
Midsommar           Hahah Vad gör ni?    Grillafton                    Jobb 
   
      I Täby                 Skål!                  Grillafton             Party i baracken
 
        På banan

Bästa filmen

En av mina topp 5 filmer är helt klart All is Fair in Love & Basketball den är helt underbar. Sett den ett flertal gånger men största problemet är att jag inte kan få tag på den på dvd. Innan kunde man hyra den på vhs i videoaffären men nu finns den inte mera där :(  Men problemet håller på att lösa sig och snart så kanske jag kan se den när jag vill :)
Några favoritrepliker ur filmen. 



♥  " Girls cant play no ball"
     " I Ball Better then you"

♥   "Who you goin to the dance wit, Spalding?"

♥   " All's fair in love and Basketball..right?"

image227

GRATTI JANICE

Grattis Janice på 16 årsdagen. Ikväll blir det skön sång av damlaget....Ja må hon leva...medans Janice får göra armhävningar, men du behöver bara göra 16 st.

image226

Nu borde man kunna detta

Idag skulle de som inte kunde skriva sek och gå på kurs. Vi vart bara 4st från damerna som gick. De som kunde skulle inte behöva gå. Tror några var på Råsunda och sålde bira till Svenska fans. Egentligen borde jag kunna skriva sek efter alla sek man har kollat och räknat poäng på när man för 100 år sen coachade ett lag. Men har aldrig skrivit en match så tänkte det var väl bra om man gick. Vi som skulle dit började med att träffas och äta lite mat ihop, tacos och sushi blev det. Sen bar det av till Tibble och eftersom det det roligaste vi kunde hitta att titta på var Caperios träning i CC så blev vi sittande där innan vi skulle börja. De var säkert jätte glada att de fick publik som dessutom började applådera (vissa, men nämner inga namn...) när de gjorde mål. Sen var det dags att sätta sig bakom skolbänken. Gick igenom hur man skrev och lite så, var inte så knepigt egentligen men det är väl det att man måste göra det en gång första gången på match. Men nu borde jag kunna det, tror jag iaf. 
Vi fick oss några skratt där vi satt längst bak, plus att jag tydligen fick en osportslig tack för den Mickan jag som gav dig en trea. Heheheh


  


Tider att hålla reda på

Nu är det mycket tider att hålla reda på. Måste skriva in i min kalender nu snarast. Idag var det skola men det blev inte en heldag som jag trodde igår. Läraren var sjuk så blev bara lektion från 13.00-16.00 men var ändå i skolan kl 10.00 och prata med SA-gruppen. Men 10.00 var ändå bättre än 9.00 

Väntat på samtal från sjukgymnasten och idag 13.05 ringde det från dolt nummer, var tvungen att springa ut ur klassrummet och svar. Var sjukgymnasten, så nu har jag fått tid där på måndag. Var nog trött idag när kom från skolan för kom på när jag satt på bussen mot Östra station för att ta roslagsbanan att jag åkte ju buss imorse och har ingen cykel vid roslagsbanan. Men blev en härlig promenad från roslagsbanan hem istället. När kommer hem hämtar jag posten fast jag aldrig får post men hämtar in den ändå. Jag har fått post kul nja. Fått en tid för tandläkaren och jag som bara hatar tandläkaren.... men så hade jag fått tid till ett besök på Löwenströmska. Så nu börjar det hända lite saker och jag kanske får reda på vad som händer också. Måste skriva in tider nu innan jag glömmer bort de.


Spräckte gränsen med råge

Igår gick jag 23402 steg.
VAr ute och gick med Maria igår med stavar, jag vet töntvarning.... men riktigt bra. Skönt och man fick upp tempot lite. Vi var ute i 51 min och 29 sek och gick 6.77 km. Vi får se vad dagens varv blir på kommer det gå fortare/långsammare? Svaret kommer vi få om ca 90 min för ska snart bege mig till startet på rundan. Missa fotbollsmatchen som börjar nu Sverige-Nordirland. Men men man kan inte få allt här i livet. Men behöver denna runda nu inte bara för att göra av mer lite överskottsenergi utan också för att ventilera lite snack.

Snart 15 000

Jag hade som mål idag att jag skulle gå 15 000 steg. Jag har hittills gått 14 932 så jag kommer att klara det. Jag ska ut på promenad ikväll. Men tror egentligen att jag har gått lite fler steg än det. Jag har min stegräknare på mobilen och den börjar bara räkna när man har gått 8 steg i följd, hur nu en mobil kan räkna när jag går....? Men har försökt att skaka ned och då hoppar inte stegen så jag vet inte riktigt hur den funkar? Så den räknar bara stegen om jag går fler än 8 i följd och bara när jag har den i fickan eller på mig, men går inte jämt med mobilen på mig så desperat är jag inte. Men en dag ska jag gå med "riktig" stegräknare och gå en runda och se hur det stämmer överens med varandra.

Idag har annars varit en skön dag. Inte gjort så mycket egentligen men om jag tänker efter lite så har jag faktiskt gjort en hel del ju.
*Börja med att gå en lång morgonpromenad med Lukas. Hittade min Ipod och vädret var lagom varmt.
*Ringt till Danderyd och pratat ang. min knäoperation och först visste de nästan inget. Men trevlig hon jag prata med och hon skrev lapp till min läkare. Lite senare ringde min läkare upp och han fixa så en sjukgymnast ska ringa mig och jag ska få tid hos deras sjukgymnast innan operationen.
*En lunch/eftermiddags runda med Lukas runt Mörtsjön. Ny trevlig promenad med Lukas och Ipoden i öronen.
*Åt upp resterna av fruktsalladen, smarrigt värre.
Lite av vad jag hittat på idag och som sagt blir en promenad ikväll också. Då ska vi testa stavarna och se hur det blir att gå med de. Alltid sagt att det ser lite töntigt ut med ändå tufft av de som går med de och nu ska man vara där själv.

Nu lite tv tittande och sen dags att skriva lite på min examination.


Älskar fruktsallad

Träning som vanligt nere i 5:an idag. Jag kunde vara med och leka lite på korgen innan de började idag, skjuta lite. Sen skulle de köra 9-manna vi börjar nästan alla träningar nuförtiden med det. Jag fick låna Mathildas Ipod eftersom min är spårlöst borta och gick in i gymmet. Satte mig på en cykel och börja trampa. 30 min senare och 5 min innan gymmet stängde gick jag av cykeln och gick in i hallen igen. Nu använde de bara halva planen och jag kan gå och skjuta lite. Blir lite vanliga skott och sen så blir det straffkast, förra veckan satta jag 16 i rad skulle jag kunna slå det. Nä blev bara 7 i rad och 8/10 men ska jag skjuta imorgon ska det bli fler. Sen skulle de spela 5-5 helplan och för mig blev det lite bollbehandling innan jag satte mig på en plint och kolla klart på träningen.


Innan träningen idag hade jag gjort en fruktsallad med päron, äpple, banan, apelsin och vindruvor. Smarrigt värre, jag älskar nämligen fruktsallad. Mamma och pappa hade ätit av den innan jag kom hem men det fanns fortfarande massa kvar till mig och jag vara bara tvungen att äta lite när jag kom hem. Gissa vad Lena kommer att äta till frukost imorgon?

Imorgon ska jag ringa läkaren också och kolla hur jag ska göra eller vad jag ska göra för att inte förslappa mina muskler. Sen har jag ju mitt mål imorgon att gå 15 000 steg, ingen aning om jag kommer klara det alls men man ska ha höga mål men kanske inte orimliga....men börjar med på morgonen att gå en runda med Lukas åh jag vill hitta min Ipod innan rundan. Promenad med Lukas, hyfsat väder och musik är underbart när man väl är ute och går.


Fick ett paket

HAde film och pizza kväll hemma hos Carro.

Hon hade hyrt två filmer, en romantisk komedi och en sportfilm. Det blev sportfilmen som hette ??? Minnet är kort. Men den var ganska bra, lite konstigt slut men ändå. Efter filmen blev jag jätte trött och tänkte jag skulle dra mig hemmåt. Men innan jag åkte hemmåt fick jag ett paket. Hon sa jag var på IKEA och såg denna och tänkte på dig. Hon kommer fram med ett stort paket till mig. Tack CARRO!

 
Ett stort fint paket och det var fint med blått snöre på innan jag hade öppnat det.
Öppnar paketet och detta är vad som ligger i det.


Just nu bor Linus som han heter på min fönsterbräda brevid vovven som tar bort spöken från fönster. Vovven har suttit i fönster i massa massa år och han ser till att inte kommer in några spöken genom fönster. Japp det stämmer. 

Det är ett jätte gulligt spöke och han kan lysa också

Bortaförlust

Det blev förlust i årets första bortamatch. Vi mötte Alvik och siffrorna blev 52-45.
   Uppvärming innan matchen.

Har inte så mycket som jag kan säga till denna match. Första perioden gör vi inte mål men vi släpper inte in mycket mål heller, men man måste göra mål för att kunna vinna. I andra perioden går det bättre och vi ligger endast undan med 2 p inför halvlek. Sen går vi in och lirar och går om men sen hände något. Vi släpper in lätta mål och passar bort bollar. Det var en konstig match ändå.
Lite egna tankar. Nu börjar det kännas ändå mera att man inte kan lira matcher denna säsong. Man skulle så gärna vilja gå in och göra något. Känslan man har innan match när Mange snackar är ungefär den samma som förra året, jag är i min egen värld men nu ändå inte på samma sätt. Innan var det mer i fokus nu är det på ett annat sätt. Snacket efter matchen är också svårt, vet inte hur jag ska tycka. Kan inte gå in imorgon på träningen och påverka något kan inte gå in efter halvlek och göra något annorlunda. 
Men jag har bestämt mig för att genomföra operationen och det var inget svårt val egentligen, om jag inte skulle göra det var det som att bara ge upp och det tänker jag ej göra. 
Nästa helg ny match och då ska vi komma därifrån med en vinst. KOM IGEN TÄBY!  


Pizza och film

Nu har jag precis dammsugat klart och det suger verkligen. Heheh, nä uch va tråkigt det var. Jag tycker det är så tråkigt att dammsuga speciellt hemma. På golfklubben går det väl än att dammsuga shoppen, då hör man riktigt hur skitit det är av allt smågrus även om det dammsugas där varje morgon. Men hemma är det stört tråkigt att dammsuga men nu är det iaf gjort och jag kan se fram emot en kväll med Pizza och film med Lindeberg.
 så tråkigt det är att dammsiga men skönt när klart.
Japp för ikväll blir det pizza och film med Lindeberg. Trevligt! På väg hem från matchen som vi torska säger hon jag ska nog köpa en pizza ikväll och hyra film och sen så bjöd jag in mig lite fint själv där. Heheh. Hon erbjöd sig att komma och hämta mig efetr hon uträttat lite ärenden och sen så skulle vi åka och köpa pizza. Hon ringde nyss och beskrev 4 filmer, hade inte sett någon av de. Två utländska och två svenska, de svenska kommer jag ihåg namnen på, Nina Frisk och Se upp för dårarna. Carro fick fria händer att välja vilken hon ville så det blir en överraskning.


Första bortamatchen

Imorgon (idag) är det första bortamatchen för oss. Matchen börjar kl 14.00 i Åkeshovshallen. Det känns lite tomt vet inte vad jag ska skriva. Det ända jag kan säga är jag vill också spela. Kommer iaf vara där imorgon och sitta på bänken och hoppas på vinst.
KOM IGEN TÄBY!

En dag med Lia

2 min i 10 ringde Lia jag låg fortfarande i sängen och hade inte gott upp. Vi skulle ju inte höras från kl 10 så varför gå upp innan det... Jag hade legat och snozat från 9.20 så var inte helt nyvaken och kom upp ganska snabbt ändå. 30 min och jag var klar och då hade jag hunnit med att prata med bror i telefon också. Utan frukost i magen var int ehungrig och det var snart dags för lunch så gick jag ut och vänta på Lia. Vi åkte iväg till Kista Galleria och skulle kolla runt lite men först blev det lunch.  
 Hamburgertallrik och nachostallrik  var det som det stod på menyn idag. Min portion var alldeles för stor och jag åt knappt 1/3 del av min mat. Efter det strosade vi omkring i olika affärer tills viinsåg att klockan blivit riktigt mycket. Oj va tiden gick snabbt. Vi gick tillbaka till bilen. Men vart stod nu bilen? Vi tittade omkring på parkeringen men ingen bil. Jag sa att vi bara åkte upp en rulltrappa men Lia var säker på att vi åkt upp två när vi parkerat bilen. Jag hade rätt och vi åkte upp en till rulltrappa och där hitta vi bilen. Hihihi


Fredagshäng hos Susan

Igår var jag hembjuden på middag hos Susan. Man tackar man tackar för insiativet, var ett tag sen vi sågs nu och jag behövdes verkligen muntras upp. Vi började med att gå och handla lite mat men det mesta hade redan Susans mamma köpt va snällt.
Sen var det dags att laga mat, vi visste egentligen inte själva hur det skulle smaka eftersom vi bara hade plockat ihop lite.
 Det blev lite sås, pasta och strimlad lövbiff. 
 Det börjar likna något... Det färdiga resultatet blev
 Det färdiga resultatet var mycket godare än vad det ser ut på bilder.
Självklart blev det en repris på våran allas favorit.
8 år av tradition kan inte upphöra bara för att Emma har flyttat till London, Lia var inte med denna kväll heller men vi håller traditionen i liv. 
Efter mat och Idol så blev det bloggkväll, fick hjälp av Susan med att fixa med min blogg. Då fattade jag ingenting men fattar lite mera nu när det ändå har smält in lite. Men ändå har jag lyckats radera två bilder som hon fixa in till mig så bra. Men förhoppningsvis har hon kvar de på datorn och kan skicka bilderna igen till mig så kan jag kanske fixa till det.

TACK SÅ MYCKET SUSAN

TACK SÅ MYCKET SUSAN med all hjälp med min blogg. Igår när jag var hemma hos Susan så hjälpte hon till att fixa lite med min blogg, tackar så jätte mycket för det. Den blev super fin.
Jag fattade typ hälften av vad hon höll på med och gjorde. Mycket var det om jag gör så här istället och sen så här och jag bara satt och sa aaa aaa. Nä för nu tog jag i lite mycket fattade kanske en tiondel av vad hon gjorde. Hehehe

Men nu har jag lyckats ta bort 2 av sakerna hon fixade åt mig. MIn profilbild gjorde hon större och just nu kan man inte se den för jag har lyckats radera den och samma sak men en bild till. Men jag väntar på att Susan ska komma hem och sen kan hon förhoppningsvis skicka bilderna till mig och jag kanske kan lyckas plocka in de igen. Den ena vet jag iaf vart jag ska sätta in tror jag, men den andra är jag lite mer osäker på. Men om jag inte lyckas själv så kanske jag kan få lite hjälp igen.

Tack för hjälpen!

Börjar inse nu

Nu börjar jag inse tror jag vad som egentligen har hänt. Jag har haft av främre korsbandet, det är helt av som läkaren sa. Usch jag vill bara spola tillbaka tiden och att det inte hände. Det hade inte ens gått 5 min av matchen FAN kan någon spola tillbaka tiden. Helgen var jätte rolig innan allt. Vi hade tränat tre pass och så skulle vi få spela match. Sen så ja det var för min del 3 min spel och sen poff. Men trodde aldrig det var så här, läkaren sa ju att det kändes stabilt och att det inte var kors- eller ledband. Fan också.

Jag börjar inse nu att jag inte kommer få lira mer basket denna säsong.  I tisdags på träningen sköt jag lite blandat. Då börja jag tänka fan jag vill ju träna. Men idag var det ännu jobbigare. Nu börjar jag inse att det inte handlar om att man är borta någon vecka till, vi snackar månader för många månader.  Hjärnskakningen förra säsongen i mars visste jag att jag inte fick träna basket på 6-8 veckor men sen skulle jag kunna träna igen. Men nu är det inte så, då visste jag inte hur jag ville göra efter säsongen heller. Men nu hade jag bestämt mig och nu hade vi alla matcher kvar att spela. Är inte så att jag missar tre matcher och sen kan lira igen, kommer att missa alla matcher under hela säsongen. Det är det som börjar kännas nu och alla träningar hela säsongen.
FAN också säger jag bara jag vill inte detta. Även om det kanske är som min kompis sa att allt som händer har en mening. Hjärnskakningen fick mig att få den pausen jag behövde men missa inga matcher. Men det kan inte finnas en mening med att dra av ett korsband. HELVETE HELLER!
JAG SAKNAR DETTA REDAN! 



 

Drogad

Det har varit en full dag på praktiken idag. En personal var sjuk och en borta på någonting hela dagen, så en ordienarie personal av 3 och en vikarie. Men från halv 11 tiden kom en in från en annan avdelning. Men dagen har ändå flutit på bra. Hade en föräldrarintervjuv idag och det gick jätte bra. Pratade med en jätte trevlig mamma och det fungerade verkligen bra.

Så dagen har varit bra egentligen men inte en bra knädag. Vet inte vad som gjort denna dag till det men. FAst hela denna vecka har varit inte bra knävecka. Idag när jag satt på bussen hem så bestämde jag mig iaf att jag skulle ta en värktablett när jag kom hem. Gjorde så och däckad blev jag. Sovit i 40 min nyss och när jag vakna kände jag mimg ganska pigg men ändå helt slut och då vaknade jag ändå 5 min innan klockan ringde. Vaknar upp och känner mig helt borta. Jag trodde det var morgon och tänkte shit jag har försovit mig, vad är klockan. Nu har jag varit uppe och gått lite, varit ute med Lukas och börjat med maten men känner mig fortfarande helt borta. Man blir typ drogad av Citodon tabletter, fattar inte hur jag kunde käka två åt gången innan. Shit!


Fredags och lördags häng bokat =)

På fredag ska jag träffa Susan och det var jätte längesen. Vi ska äta middag och kolla idol. Brukar alltid vara trevligt när vi ses och kommer säkert att vara det nu med. Skulle tro att kanske en och annan godis bit kanske ramlar ner eller varför inte en favorit i repris. Glass och chokladsås och maränger. Så gott och så längesen. Godis är inte gott egentligen heller ju.

Sen på lördag blir det häng med Lia och det var också jätte länge sen vi sågs. Det ska också bli jätte kul. Vi ska åka till Kista galleria och strosa runt lite och äta lunch.
Sen på söndag är det match borta mot Alvik.
Jag ser fram emot helgen =)

Kom ett paket på posten

Idag när jag kom hem titta jag i brevlådan och blev nästan lite besviken att det inte fanns någon papperslapp till mig en postavi men bläddrar ändå igenom posten och där fanns det ett kuvert till mig med en lapp i om att jag hade paket att hämta ut. MIn telefon har kommit. Tar cykeln och kör lite lugnt ner till Rösjöhallen för att hämta mitt paket. VA glad jag blev. Nu ska jag öppna upp telefonen ordentligt och leka lite. Wieeee

Och på vägen så ringde Susan upp och på fredag ska vi ha häng. Det var så länge sen vi sågs och det ska bli jätte kul. Nu är frågan bara om det blir bio eller hyrfilm, jag röstar nästan på video eller nä jag vet inte alls. Vi får se.

En deppig dag.....och hur man blir glad igen

Idag har jag haft en jätte deppig eftermiddag. Fick mitt MR svar ca 12.45 sen efter det har jag gått runt med en stor klump i halsen, mått illa.  Det var inte alls det beskedet jag fick som jag hade förväntat mig. När jag för ca 3 veckor sen gjorde illa mig och var på akuten så sa Läkaren att det kanske skulle var amenisken, men det kanske bar avar en smäll. Led- och korsbanden var hela för knät kändes stabilt. Men så kommer läkaren idag och ska ge besked från MR. Han börja ställa frågor som jag kände varför ställer han dessa. Vadå om jag hörde något som smällde eller om det kändes så, det hörs väl int eom menisken går sönder. Sen kom chocken -Du har en främre korsbands(någonting). Hann tänka lite possitivt och tänkte det är inte av helt bara uttänjt eller nått, då kom det, Det är helt av och så på röntgen ser man att du har fått en kraftig smäll på knät också meninget som är brutet. Sen efetr det så vet jag inte riktigt om allt gick in, men har iaf fått en remiss till operation och fyllt i något papper och fått lite kort information om hur det ska gå till.

Sen kom samtalet till mamma, det var tungt. Sen åt jag lite lunch, det var lite fick inte i mig något. Prata med Lindeberg va skönt att snacka med någon som vet hur det är eller varit. Var förbi Tibble och prata med Coach och då var våran sportchef där också så vi växla några ord. Jag bad bla Coach om att meddela resten av laget hur det låg till, palla inte det själv. Vad skulle jag säga, lika bra att han fixa det så visste alla på en gång också.

Men hur blir man glad igen då efter en deppig dag. Jo man spelar i världens skönaste lag ♥ Det betyder så mycket. Det är en anledning till att jag inte gav upp förra året och slutade efter säsongens slut. Laget! Tack för messen jag fick :) det värmer. Jag och Frallan har bestämt att vi ska satsa på årets funktionär, heheh. Frallan ska göra en titthålsoperation ganska snart men hoppas på att se dig på banan snart igen.
Måste bara citera lita av det Petra sa idag på msn.
P -Krya på dej! Det kan bara bli bättre från och med nu...
L -Det är sannt
P - Tänk possitivt...!!
L -Ja där sa du några kloka ord :)
P -Du lever iaf....och har en framtid! tänk på alla...döda
Hahah Petra du är underbar. Bara du skulle kunna skriva så där. Hahah

♥ Ett underbart lag ♥

2 rum o kök och 4 kusiner

Det är våra planer eller Anna var inte riktigt lika lycklig som Helena, Filip och Jag. Det var ju jätte smidigt alla vill ha lägenhet och vi kom fram till att vi skulle ha råd med en 2:a här i Täby men i Motala kunde vi köpa en villa, men vi vill inte bo i Motala.

Vi hade fina planer på hur vi kunde bo, det skulle vara jätte kul. Helena har lovat att stå för spriten, nu när hon fyllt 20, Filip skulle stå för allt det tekniska, jag kunde stå för maten som Anna sen skulle laga men när vi sa det till Anna sa hon -Jag ska inte bo med er. Hahhah

Men Helena kom ändå med den bästa kommentaren -Släktmiddagarna är fixade, bara hämta ut föräldrarna från ålderdomshemmet.


Mållös

Just nu är jag mållös. Jag mår illa kunde inte ens äta lunch, trött jag vill inte mera, vill egentligen bara gråta men kan inte.
Fick reda på mitt svar från Magnetröntgen idag. Det var inge kul, kunde lika bra skitit i det. Men nej det kunde jag inte gjort men lite så käns det som nu. Orkar inte nu. Mange skrev ut mess till laget, palla inte säga själv. Fick just mess av Nasse och det fick mig att börja gråta. Men det bettyde det var därför. TACK =)

Va skönt det var...

Ja men va skönt det var ute idag. Har varit ute och gått men Maria och Lukas fick också följa med. Kunde inte gå ikväll eftersom jag har träning, så blev en promenad innan maten istället. Eftersom Lukas skulle ut och gå efter sin mat så fick han följa med. Vi gick ner till Mörtsjön och runt den och tillbaka igen sammanlagt är det 5 km och det tog lite längre än timmen att gå. Klart det tar lite längre med Lukas men tyckte ändå att han skötte sig riktigt bra, han tvärnitade bara några gånger men för det mesta låg han längst fram i spåret. Det blir ju lite skillnad att gå med Lukas men det var skönt ändå det gick ju bra.
Kommer hem och då har min underbara mamma börjat med maten. Kycklingklubba i ugnen och ris, det var smarrigt.

Bara tjejer och sprit vart ska det sluta?

I detta fallet slutade det på Tegelbruket. Igår var jag hemma hos Maria och Anette som hade ställt till med fest för bara tjejer. Det var trevligt och det var en massa skratt.

Dörren stod öppen från kl 18.00 och jag hade planerat att ta bussen som gick vid 18.40. Det var min planering, min planering sprack när jag hörde bussen utanför fönstret och jag inte hade fått på mig mina jeans ännu. Hmm hur skulle jag göra, orkade inte gå. Jag kan ju ta bilen! Nej det kunde jag ju inte, eftersom jag inte hade någon läsk hemma så tog jag en cider till maten så bil var inte så bra ide. Jag tog cykeln kan ju hämta den imorgon tänkte jag.
Kommer fram och parkerar cykeln och redan då hör man musik innefrån, man hörde inte vad det var men musik i något slag var det. Kommer in och där står ena värden med en stört skön inlevelse och sjunger till Sing Star.  HAhah så underbart.

Det blev välkomstbål och efter det fick man fint glas med sitt namn på. Rikigt smart ide! Tänk vad man kan piffa upp ett plastglas med bara ett namn. Gillar iden och man behövde aldrig fundera vart man ställt glaset. Sing Star en hit, man märkte vilka som gillade att sjunga eller försöka sjunga kanske ska säga i mitt fall. Men efter ett par glas cider "sjöng" tom jag. Fast roligaste var nog ändå när vi DJURGÅRDARE lyckades vinna en match mot AIK och i slutet sjöng vi bara SM-GULD, SM-GULD, SM-GULD haha då fick vi fina beröm av datorn. Lyckat =) Hört att man ska sluta med flaggan i topp, så blev det inte tror det var den ändå matchen den kvällen vi vann.

När sing Star var slut och klockan började närma sig tolvslaget så var det dags för Tegel.
Började med att vi kom in gratis, hur vet jag inte riktigt men det var ju trevligt att slippa pröjsa 80 spänn där. Sen blev det lite DANSA DANSA. Även om kvällen inte slutade allt för sent, vi gick nog vid 2 tiden någon gång så var det trevligt. När vi gick hade jag verkligen ingen aning om när bussen gick hem så tänkte kan ju lika bra ta cykeln hem då. Promenara bort till mArknadsvägen med de andra tre som var kvar och hämta väskan eftersom jag hade lampan till cykeln där. Sen blev det en snabb tur hem. Hur snabbt man nu kan cykla på natten. 
Kom hem och så underbart att gå och lägga sig i sängen och få sova.  

GRATTIS PYSEN!

Idag är en stor dag för kära kusin Helena, hon fyller 20 år. Stort grattis till dig! Självklart så var vi där och fira henne och det som stod på menyn för dagen var Injera (stavning ingen aning) men gott är det. Det blev inte lasang som annars var en het gissning. Det brukar stå mellan de två rätterna, men så är det i våran släkt på mammas sida. Fyller man år så väljer man maträtt. I början av mars brukar vi oftast äta Pappas special hela släkten heheh för då fyller jag år.

Men idag är det Helenas dag och imorgon skulle hon till systemet. Tre stycken skulle hon hinna med, Täby, Vallentuna och Väsby. HAhHA så underbar du är.
image202

PARTY IKVÄLL men först en rättelse

Ska snart bege mig till bussen för att åka på partaj =) ska på tjejfest, bara tjejer och sen kommer det nog sluta på tegel. Brukar sluta där.

Men okey Mickan det kanske var du som sa det, förlåt om jag gjorde dig ledsen men erkänner här mitt misstag till dig.

Svar kommer snart

Äntligen ska jag få svar på min MR. Frågade mamma snällt i torsdags kväll, Tror du att du kan ringa och kolla hur det går med mmin MR? Ja jo det kunde hon tänka sig eftersom hon hade lite lättare att ringa än vad jag har just nu när jag är på praktik. På fredags e.m när jag är på väg hem från ringer jag och pratar med mamma och hon har fixat. TACK MAMMA du fixar alltid allt. Så nu ska jag dit på tisdag kl 12.30 och hoppas då att de har fått min svar. Tydligen hade inte de (Daneryd/läkaren) fått svaret från röntgen ännu, det som knappt skulle ta en vecka....Men de skulle skynda på det hela så att de hade svaret på tisdag när jag kom. Hoppas nu att det inte är någonting för jag vill lira boll nu.

Promenad efter matchen

Efter matchen så tittade Maria in där nere i Tibblehallen. Att hon hitta ner var bra gjort, men hon hade bara ringt 7 gånger, hehe fast vet faktiskt inte om det var därfor hon ringt. Denna gång utgick vi från Tibble och gick den vanliga rundan. Den är perfekt tar ca 50 min och eftersom vi idag utgick grån Tibble så gick vi hela vägen förbi Marknadsvägen tillbaka till Tibble och hämta min bil där på parkeringen. Sen körde jag hem Maria och sen hem till mig och mitt äpple. Min tanke var att jag skulle ta ett äpple när jag kom hem men blev ingenting. Drack ca ett halvt glas mjölk och lite vatten det var allt. Var faktiskt inte hungrig idag även om bara åt 2 potatisar till torsken idag till middag.

Mamma tyckte vi skulle gå med stavar och sa det idag när vi var ute och gick. Vi sa att det ser lite löjligt ut men det ger så mycket mer och eftersom vi har två par gångstavar här hemma så ska jag ta med mig de nästa gång vi ska ut och gå. Undrar när det blir. Kan hoppas på söndag om inte ska in till stan då. Kan vara skönt att komma ut och gå på söndag eftersom det är partaj på lördag =)

Härlig promenad idag med och jag kan tänka mig denna rutt även i vinter.

Så var det avklarat.....

Så var seriepremiären avklarad. Vi vann med ca 63-45 någonting sånt....
Lite från matchen innan den ens hade startat.
* Nytt omklädningsrummet som inte gick att låsa, trots nyckel...
* CD-spelaren fanns inte där den skulle. Vem använder sig av kassetband nu för tiden? Det blev alltså ingen musik på uppvärmningen. 
* När vi kommer ner värmer Järva upp på "våran" planhalva. Men som Emma sa, nytt år (ny säsong) ny planhalva heh. Kanske nya grejen, vem vet det var vår sista match i 5:an resten spelar vi i CC
* Ingen dommare hade kommit när kl var på matchstart.
Dommarfrågan löste sig genom att Mange hoppade in och dömde matchen.
Matchen då?
Ja jo det var inge skönlir alltid. Premiärnerver? Nu är den iaf över. Vi hade som mål innan matchen att vi skulle inte släppa fler än 10 offensiva returer och vi skulle ta 15 eller fler offensiva. Vi klarade det första målet men inte det andra vi kom inte upp i 2 siffrigt där. Stundtals var det mycket passningar fram och tillbaka bara och då menar jag bortpassade bollar. De hade ett grymt sänk i början men vi tappa också lätta saker i försvar. När vi börja springa så kom breaken och då släppte det lite och vi drog ifrån. Vi kan vinna mycket mer övertygande över detta lag. Men det kanske var lite premiärnerver i det hela. Nu är det bara att se fram emot nästa match som är nästa helg tror jag.

Jag ser fram emot nästa träning jag kan vara med helt och träna på. Frågan är nu imorgon, kan jag vara med lite grann och träna. Skjuta och lite så hoppas jag på att de ska göra så jag kanske kan vara med.
Blev bra sugen ändå på att lira. Det var nästan som man hoppades att Tompa skulle säga Lena byt. Innan matchen kändes det nästan som en U20 match som man skulle kolla på. Järva var unga och lite så. Men sen när matchen börja, så var känslan JAG VILL OCKSÅ LIRA. Men snart ska jag vara på plan igen.

        
Lite pix från uppvärmningen och Tompa som kollar seketeriatet

Seriepremiär

Snart, om 80 min är det uppkast i våran seriepremiär. Kommer inte stå på planen kommer sitta på bänken. Det känns väl inte så jätte kul att inte kunna lira. Men det är kul att äntligen matcherna drar igång och jag vill spela snart.
Nu ska jag sticka men säger bara.

KOM IGEN TÄBY
image186

GRATTIS SOFIE

Idag fyller Sofie även känd som "Oklahoma" 21 år. Ett stort grattis till dig!
Kul att prata med dig live idag, var länge sedan. Tråkigt att inga av matcherna kunde synkas ihop, vi som kom på så många olika förslag, men blir helt enkelt en vanlig helg och match som jag får se.
NJUT AV DAGEN DET ÄR DIN DAG HELA DAGEN!

image190
Grattis kompis! 
    


Innedag på lhs

Idag hade vi innedag i skolan. Det betyder att vi varit inne på lhs idag istället för att varit ute på vfu. Det var riktigt bra att vara där mellan 9-12 vi fick prata av oss som våran lärare sa. Det var kul men en del fall lite hemskt att höra hur andra hade ute på sina vfu-platser. Jag fick många nya tankar och kom på en del som hänt under min vfu period och vad jag kan skriva ner.
Det ska bli roligt imorgon att komma ut på vfun och se hur det är igen. Imorgon ska de ha en liten samling, undrar hur det kommer bli. Det ska bli spännande =)

Avslutningsgolf med killarna....

Igår var det avslutningsgolf för killarna. Arek och Lech slutar arbetar sin sista dag idag. Igår var vi ute och spela golf med de och åt middag tillsammans på klubben. Det var vi från shoppen, banarbetare och våran klubbchef och så en till som kände killarna och ja jag känner honom ockå.... Restaurangen kunde inte vara med så det kommer bli en till avslutningstävling mellan restaurang, shopp/kansli och banan. Men vet tyvärr inte om jag kommer kunna vara med på den. Examinations skrivning och träning så vet inte hur det blir med middagen, kanske bara blir lir.
Men åter till gårdagen.

Jag fick sluta min praktik lite tidigare och kom iväg strax efter 14.00 och jag var uppe vid klubben och begav mig ut i en golfbil vid 15.15 tiden för att leta efter mina kamrater. Fick ett fint välkommande =) De hade en golfbil, det var bra det efetrsom jag körde en jag me. De såg så kul ut i deras bil, de har likadana baggar, hehh

image182
Jag kom efer 9 hål så jag "spelade" bara 9 hål. Även fast jag spelade med damgrafitklubbor och inte vågade svinga ut ordentligt så fick jag till några bra slag iaf. Men det är en klar skillnad på mina egna klubbor, slår betydligt längre med mina egna klubbor. Kan också bero på att inte lirat på x-antal veckopr och inte vågade riktigt (för knät). Ska inte klaga på det nu, jag hade jätte kul. Våran boll måste ha skrattat helt klart mest.

Efter spelat blev det middag i restaurangen, vi åt jätte god mat. Efter det blev det lite efterrätter och snack i klubbrummet. Där serverades det också BOMBA. Tog det ändå lugnt eftersom jag skulle köra bil kl 7.30 morgonen efter. Det vart inte lika vilt som förra årets avslutningsfest. Då var det mer partaj och de hade bjudit mycket fler människor, deras kompisar utanför golfen var bjudna då med, nu bara golfpersonal.
  Så här fin inbjudan hade Dawid gjort förra året. Den festen var super kul =) men då skulle jag inte köra bil förren senast 16.30 för att hinna hem till träningen.

Tillbaka till gårdagen, även om det inte var samma tema på årets avslutning så var den jätte kul.
Arek häller upp lite BOMBA.
image184
Lech vid efterrättsbuffén
image185
Kvällen slutade inte så jätte sent. Jag kom i säng strax efter 12 slaget och det var ganska skönt med tanke på att jag skulle köra bil tidigt på morgonen. Men fick mig många skratt och inte visste jag att radiosportens intro var så roligt. heheh

Underbar promenad

Har just kommit hem från en underbar promenad. Var ute och gick med Maria, promenaden tog ca 55 min och det var precis lagom för att vi skulle få prata av oss. Det var riktigt skönt att få komma ut och gå.
När jag kom hem strax efter 21 tiden så var jag så hungrig. Tog ett äpple och faktiskt lite saft. Mammas fläderblommssaft, den kändes inte så jätte söt men ändå frisk. Men nu ska jag fylla flaskan med vatten och dricka för nu är mina tänder äppliga, efter det ska jag titta på lite bilder från gårdagen och sen kanske ett inlägg kommer om det också.

Har ändrat mig igen...för sista gången.

I måndags var jag och mamma på jakt efter en ny telefon till mig. Jag hade bestämt mig och nu skulle vi åka och köpa den. Det var fram och tillbaka i telefonbutiker i Täby Centrum, hade bestämt mig och då kommer jag på att jag får 5% rabatt i Arninge i en av butikerna där. Mamma och jag åker dit och där kollar vi på telefonen och pratar lite grann med en som jobbar där. Då bestämmer jag mig att byta till en annan telefon, de är ganska lika men denna har bla mer minne i telefonen och inte så mycket dyrare. Mer minne var ganska skönt för då behlvde jag inte köpa till ett minneskort på en gång för att kunna spara bilder och lite musik. Men så ska han bara gå och hämta den och så är den slut på lagret. Tur i oturen. Den skulle komma in i veckan. När kommer hem så kollar jag på nätet och där kan jag beställa den för ca 800 kr billigare. Där var den också slt i lagret men kom in på fredag så då ska jag beställa.

image181
Denna ska jag beställa, japp nu är det tredje gången gillt. Eftersom jag hittade den för 800 kr billigare än vad jag tänkt mig så kan jag ju faktiskt slå till att köpa ett minneskort med på en gång och få plats med massa musik och bilder.

Går (cyklar) frammåt

Idag cyklade jag i 20 min när de andra spelade. JAg vill också spela nu, mitt mål är att kunna träna nästa vecka. Nu väntar jag på besked från läkaren ang magnetröntgen. Men jag börjar fundera på och tänker att det var nog bara en smäll, det går ju frammåt hela tiden. Idag kunde jag cykla i 20 min utan att det nästan gjorde ont alls. Det är en konstig känsla i knät. Gör ont ovanför knäskålen och la man handen där när jag cykla var det som det hoppade där i? Går inte att förklara men men....

Sen roade jag mig med att göra lite mage och rygg. 

Träningen började med 11manna och Mange säger vad tysta ni är, ja alltså på planen. Undrar om detta är ett Täby fenomen på tjejsidan. Har liksom för mig att hört den kommentaren förr. När vi lira i 83 laget brukade våran tränare säga det att utanför planen kan ni snacka men gör det på planen också. Vi fick helt fria händer (nästan) men bara ni snackar. 

På torsdag är det seriepremiär mot BK Järva. JAg vill så gärna lira, men kan knappast springa nu. Men cyklingen idag gick bra. Men det kan också vara att jag är lite rädd för att de gånger jag inte tänkt mig för och tagit ett par kliv för mycket, har det kommit ryck i knät och det gör förjävligt ont i stunden även om går över inom 5 min. Men det frar till över knät. Vill nu bara få besked på vad det är om det inte är något så mycket bra. Då vill jag bara vet a vad jag ska göra för det inte ska göra ont mer.

Men nu natti natti!


Frukt och vatten ska stilla suget

När jag var på väg hem från vfun idag så fick jag vänta på bussen i ca 15 min och bestämde mig för att gå och köpa lite goda äpplen. HIttar äpplen och köper även lite natursnacks, men bara tre banaskivor och några chaschewnötter. Det kan väl vara ok eller? Men sen när jag kom hem nu så har jag druckit massa vatten. SÅ för att stoppa suget på annat för egentligen är jag lite hungrig så ska jag dricka massa vatten och snart gå ner och ta ett äpple.


Sista dagen och första dagen

Igår var sista dagen och idag (nu i natt) är första dagen.
Jag har sagt det förr, men nu ska det ske. Jag ska ta tag i mitt liv och göra något åt saken nu. Jag och mamma börjar våra "nya liv" idag (måndag). Det som gäller nu är bla regelbundna tider med mat. Måste lära mig att äta frukost t.ex. Kan inte hoppa över dagens viktigaste mål, det måste ätas, bättre äter lite iaf.
Jag ska inte äta mera godis, egentligen tycker jag inte ens om godis. Så varför ska jag äta det då? Idag (läs söndag) var jag otroligt sugen på godis, brukar jag inte vara, så bestämde mig för att efersom det är sista dagen idag så kan jag cykla ner till ICA och köpa lite. (cykleturen gick super med knät (= ) Men sen när jag väl hade köpt godiset var det inte gott, riktigt äckligt. Så det ska jag lägga av med, inte för det varit ett stort problem. Har ätit godis max 10 gånger sedan i påskas....Och chips äter jag inte heller för det är äckligt, visst händer det någon gång men inte ofta.
Men jag vet nu vad som gäller och nu ska jag och mamma "hålla koll" på varandra. Mitt största problem kommer nog ändå var sockerbehovet, tror jag är lite beroende av socker. Fast förra veckan fungerade ändå rätt ok.
Det käns bra attjag är på vfu nu i 2 veckor till. För där blir det regelbundna mattider, frukt på rasten vid 11.30-12.00 och sen lite mat kl 13.00 och sen inget mer förren middagen.

Men nu ska jag börja denna dag med att gå och lägga mig och sova.
God natt alla!

Framtidsdag

Idag har jag tillbringat tiden mellan 10.00-15.00 men paus för 1 timmes lunch genom att sitta uppe i konferansrummet på Johannesbergs G&CC för att tala om framtiden. HAde inga större förväntningar innan om jag ska vara helt ärlig men dagen var riktigt bra tyckte jag. Jag tyckte det var på ett sätt ändå givande och man kände att man kunde bidra med något även om det kanske inte var jätte mycket. Men det största arbetet var inte idag kanske utan det är att det ska genomföras nu, det vi pratade om. Men planeringen har redan börjat och det ända vi inte kunde göra något åt det är vårat geografiska läge eller vädrets makter. Synd är väl det ibland men men sånt är livet.

Hej då Puff igen =(

I onsdags kom Puff hem och på tisdag åker hon igen. Är visserligen jätte glad för hennes skull för detta är hon verkligen värd. Hon har utbildat sig till reseledare nu i 2 veckor och kom hem från det i ons och nu fått jobb och hon åker på tisdag. Då ska hon till Teneriffa i ca 7 mån och jobba där som reseledare. Kul kul att hon pker men jag komme ändå sakna dig, det kommer jag göra. Kännt dig hur länge som helst, sen vi var typ 13 och 11 kanske. Dte är lång tid. Även om vi inte alltid varit så bra kompisar och för något år sedan så träffades vi knappt och pratade lika lite med varandra. Men ändå har du funnits där och vi har hittat vänskapen igen, tack för det! Vi har gjort roliga saker tillsammans massa gånger. Minnen som man har kvar för alltid. Studenten är ett exempel spökhuset -07 är ett annat.

Sommaren har gått jätte snabbt och du har förgyllt min med många skratt. Kunna prata med dig och du förstår både när det gäller golfen och annat, tack för stödet iår.

Hoppas nu att du får en underbar visstelse där borta och jag hoppas att jag kan få ihop en extra slant för att kunna besöka dig. Ja jo men det ska jag fixa, jag vill ha värme och sol =)

Lite pix från sommaren kompis!


image174
Årets första runda!
image175
Slutet av April
image176
Åka golfbil är kul!
image180
Roadtrippen
image179
"Krökarcuppen"
image177
Kommer du ihåg? Det brann tillslut, heheh och massa potatis blev det över...
image178
Grönan =)

RSS 2.0