9 hål på 47 min....

Japp det stämmer idag spelade jag 9 hål på 47 min. Hade jobbat i shoppen ett par timmar och egentligen orkade jag inte spela men Helena lyckades få mig mig ändå. Hon sa vi tar bara en klubba och så lirar vi ett par hål bara. OK! Vi fick låna golfbilen och med den gick rundan riktigt fort, kan också bero på att det inte var någon framför oss!? Kan inte säga att man är så seriös om man åker runt i en golfbil och en klubba och 3 bollar med sig.  Men det gick förvånadsvärt bra ändå. Mest förvånad vart jag över hur lyckat det gick att putta med järn 6, kanske mitt nya!?

image3
Bilen som tog oss runt på 47 min

image4
Gasen i botten!

Avslutade dagen med att gå in och ta ett dopp i poolen som idag var riktigt kall, tur att vi satt på bastun innan vi gick ut. Bastun var varm och mysig. När man är klar och på väg att gå säger Helena vi måste först äta min grape. Helena hade med sig blodgrap och detta kunde vi avnjuta i solen, hmm fanns det någon sol ute, nja med det var inte kallt iaf.

image5
Underbara poolen

image6
Smarta som vi var kom vi ihåg att sätta på denna innan vi gick ut.

image7
Sist men inte minst, detta var riktigt smarrigt.... 

Första listan...

Siter på landet och funderar på vad jag skulle hitta på. Hittade en lista som jag tänkte den fyller jag i. Listor är bra, ja gillar listor av olika slag.  Den vanligaste listan som förekommer hos mig är nog min ATT GÖRA LISTA. Det ligger en massa lappar över hela mitt skrivbord med anteckningar på vad jag ska göra. Skriver upp på små lappar så glömmer jag ej. Men nu till denna lista.

Nämn något som gjorde dig glad igår:
Det var fredag.
Vad gjorde du kl 8 i morse?
På väg ner till bilen för att åka och jobba
Vad gjorde du för 15 minuter sedan?
Pratade med en kompis på msn
Det sista du sa högt?
god natt
Vad har du druckit idag?
Vatten, Coca Cola och lite mera Coca Cola blivit mycket cola idag....
Vad var det senaste du åt?
Glass och chokladsås
Vad var det senaste du köpte?
En Coca Cola
Vad är det för färg på din ytterdörr?
Svart
Vad är det för väder hos dig just nu?
Kallt nära nollgradigt...burr
Godaste glass-smaken?
Gammeldagsvanilj
Tror du på kärlek vid första ögonkastet?
Nja jo kanske...
Sover du tungt?
Ibland, oftast.
Drömmer du mycket?
Kommer oftast inte ihåg om jag drömmt.
Mardrömmar?
Sällan, men har ju hänt...Senaste var efter en baskematch om matchen, usch så hemskt det var.
Det första du tänker på en "bra" morgon?
Jag får sova lite till :D
Det första du tänker på en "dålig" morgon?
Nej jag är sen och måste skynda mig en massa.
Vilket ämne var roligast i skolan?
Idrott
Trivs du med ditt jobb?
Pluggar nu mest. Men sommarjobbet som har tjuvstartat trivs jag med.
Favoritklädsel?
Mjukisar
Favoritlåt just nu?
Musik ska byggas utav glädje!
Vad ser du om du tittar åt höger?
Ett tomt glas och min träningskalender
Vad gör dig glad just nu?
Att det verkar bli ännu en vacker dag.
Vad ska du göra härnäst?
Gå och borsta tänderna och lägga mig.
Höger- eller vänsterhänt:
Högerhänt.
Humör just nu:
Hostig och lite trött.
Favoritgodis:
Zoo
Kläder just nu:
Mjukisar och t-shirt och huvtröja med blixtlås.
Musik just nu:
Ingen alls.
Sommarplaner:
Jobba,  golfa, träna, njuta av livet och bara njuta av solen.
Hur många kuddar sover du med:
Minst 2
Spelar du nåt instrument:
Nop
Morgon- eller nattmänniska:
Nattmänniska.
Vem är viktigast för dig:
Min familj
Bio eller promenad:
Promenad
Är du kittlig:
Under fötterna
Snarkar du:
Inte vad jag vet och ingen har sag tnågot...
Stjärntecken:
Fisk
Äckligaste insekten:
Hmm fästing är det en insekt?
Vad längtar du mest efter just nu?
Nästa torsdag kl 13.10 då e min tenta klar.

Sida för er som gillar listor.

Min hyllning till landet!

Ibland är teknologin helt underbar. När mamma och pappa köpte lilla stuga som jag nu sitter och skriver i fanns inte ens varmvatten i kranen. Nu kan jag sitta här med pappas bärbara dator och blogga. Kan koppla upp mig på nätet, även om det inte är bredband och det är uppringt så funkar det. Man kan kolla sin mail och ja lite så, hålla kontakten med omvärden. 

Lilla stugan jag sitter i Ligger i Gottröra, japp där planet kracha för en massa år sen. Landet köptes 1990 och sen har jag tillbringat en hel massa sommrar här. Älskar landet :) Man kan komma dit och man kan bara vara, Det går inte att beskriva varför jag älskar det så mycket men det är helt underbart, tänkt vad mycket minnen som finns här.

Men visst kan man bli tokig av att vara här också, det är lite långt ibland från det vanliga livet. Fast detta så har jag tillbringat nästan hela mina sommarlov här sedan -90. Förra sommaren bodde jag nog inte hemma en hel vecka. Men detta var för jag jobbade i närheten också. Jobbade på golklubben och var nog där mer än vad jag var på landet. Johannesberg är en stor del av varför jag tillbringat så mycket tid här på landet. Golfen har gett mig en anledning till att följa med upp på landet och nu är det en mycket stor anledning till varför jag sitter på landet. Imorgon ska jag jobba och sedan lira lite golf.

Det är inte en jätte stuga vi har, men jag tycker den är mysig. Visst det finns inte allt här men  kanske det som är charmen med det hela. Vi har ingen riktig toalett, utan mulltoa, inget utedass iaf. (Lena har ingen riktig toa, det var det som fastnade hos min kompis son som var här förra sommaren, då var han tre år) Vi har ingen dusch och det kanske det jag saknar mest, men går att duscha på golfklubben och badet ligger inte mer än 10 min promenad härifrån.

Huset är som sagt inte så stort. Man börjar men att komma i i en liten hall där även toaletten ligger, men går man istället in genom dörren kommer man in i vardagsrummet/matplatsen och in i köket. Det är ett rum men köket har en egen liten del. Där vi sitter och tittar på tv finns en av de mysigaste sakerna med stugan, den öppna spisen. Sen finns det två ganska små sovrum med en vångingssäg i varje rum. Nu får jag ha mitt rum själv men innan när bror bodde hemma delade vi de. Förstår inte hur vi lyckades dela rum under hela sommrarna hmm, men kanske därför mamma kallade detta för "ge igen backen."

image10
"Gei gen backen på vintern" 


Inte så stort hus dessto större tomt...detta fick jag inse förra veckan när jag krattade i 2 timmar och då var det inte ens halva tomten som var krattad, utan bar min lilla "plan". Pappa satte upp en basketkorg sommaren efter jag kommit hem från Grekland med basketen vilket var mellan 1 och 2 på gymnasiet. Ibland är det bra att vara gräsallergiker, slipper klippa gräset här på landet.

Kort och gott jag älskar landet!


Blev ingen final :(

Det blev ingen final och ingen ny chans på medalj. Även om det var länge sen man spelade om medalj...eller så länge sen var det inte faktiskt trot eller ej. Vi fick en silvermedalj i påskas under Easter Tournament även om det borde varit guld. Vi förlorade då mot ett "tant" lag (nä men de var säkert 30-35 +)  Men idag som sagt blev det ingen final. Vet inte vad resultatet blev exakt men tror vi torska med 13 tror jag. Men det blev ju nästan inga mål. Stod i sek och det var inte mycket som hände där. I sista perioden hade det blivit 3 p efter 5 min av båda lagen. Men jag menar verkligen inte att det var 2 så dåliga lag men det blev bara inte mål. Sen blev det lite mål iaf, men det var inte många.....Har inga mer kommentarer om matchen, finns inte så mycket att säga hände inte så mycket.  Men synd att det blev en förlust.

image2


Sen var känslan dubbel att stå på sidan av planen och inte få spela. Ville jag spela eller inte? Jo klart man ville spela och man kände suget att spela men ändå inte så mycket så att det riktigt kröp i benen på mig. Fast kanske var detta för att jag viste att jag verkligen inte fick spela för jag var för gammal. Kanske!?

Nu har vi ingen träning på hela Maj med laget kommer kännas lite konstigt faktiskt. Men Ensta och jag ska bli vänner. Ska försöka knyta på mig löparskorna minst 2 gånger i veckan och ut och ta en tur. Det är skönt att springa då kopplar man bort allt annat och det är skönt.

U22 semi ikväll

Ikväll har vi U22 semifinal mot Alvik. Ingen aning om vad de ställer upp med för lag eller vad de kan tänkas ha för lag. Vet egentligen inte så mycket om matchen ikväll. Jo jag vet att jag inte får spela, är för gammal. Men eftersom resten av mitt lag har åldern inne får de spela. Tänkt att jag är äldst? Skulle man nog egentligen inte tro, men det gäller att ha barnasinnet kvar.

Men jag kommer självklart att vara där och kolla på matchen, antingen från bänken eller så måste man stå i seketeriatet, vilket blir då ta tid eftersom skriva det kan jag ej. Eller kanske kan men har aldrig gjort det och idag kommer inte bli första gången heller...  Vet inte riktigt hur många som kommer spela eller vilka som kommer att spela, vi har lite bortfall skulle jag tro med skador. Det återstå att se ikväll blir det final nästa helg eller blir detta sista matchen på säsongen. Hoppas på final nästa helg, även om jag då inte kan vara där och titta eftersom att min kusin tar konfermationen och vi ska ner till Ängelholm.

                                                                      image1

Det gäller att ha barnasinnet kvar :)

Vaderna värker, torska i bowling men vilken underbar dag ändå!

Vilken underbar dag jag har haft idag. Jag känner mig verkligen lycklig nu, även om mina vader värker som bara den. Ajaj kan inte gå ibland utan att de värker. Inte träningsvärk men de känns som om de är stenhårda.... Ska nog fixa lite massage på de snart.

Dagen började med att jag tog en uppfriskande cyckel tur till norskolan där jag har vfu (verksamhetsförlagdutbildning). Det gick mycket fortare att cykla dit än vad jag först trodde så det var nice, slapp stressa. Kom i god tid utan att ens behöva skynda mig. Var på skolan till vid halv 3.

Skulle möta en gammal kompis i Centrum kl 15.00 och vi gick och tog en fika. Dags att uppdatera lite vad som hänt sedan vi senast sågs, vilket säkert var ett år sen. Vi pratade och pratade och tiden den gick... Tiden går fort när man har trevligt, ibland för fort.....Så ringer Lia, vi skulle ut och promenera och jag inser att klockan är mycket oj redan kvart i 5 och jag som skulle ut med Lukas och ge honom mat också. Jag är hemma innom en halvtimme. Lia kommer och jag har precis hunnit ge Lukas mat och vi tar med honom ut och går. En underbar promenix, tyckte nog Lukas också, vi mötte en massa hundar. Lukas är världens fånigaste och han ska lägga sig ner och hälsa på de flesta hundar vi möter och de flesta var mindre än honom. Men så fort de ger ifrån sig ett litet voff eller morr så springer han därifrån. 

En timme senare är vi hemma och slår oss ner i soffan och även nu rinner tiden iväg. Vi bestämmer oss för att gå på bio på kvällen. VArför ska då alla biofilmer börja så sent, det blev bowling istället. Jag som hade lovat pappa att laga ungspannkaka till honom.  Slår en pling och kollar när han hade tänkt att komma hem, inte på ett tag....Men eftersom vi hade tagit ut Lukas på en långpromenad så var han glad och han skulle köpa något på väg hem.
Min middag slutade på Mc Donalds och det som inte ens är gott...Men idag var det ändå lite gott.

Promenad till bowlingen, där åker jag på spö av Lia med ca 30 p. Jag var vekligen inge bra och Lia var duktig. Men efter lite matematik på vägen till bilen räknade Lia ut att jag hade 6 stikes Lia bara 5,  lika många spärrar, lika många i rännan, lika många 1 or men det hon vann över mig var att hon hade nästan dubbelt så många 8 och 9 som jag hade.... Men jag tar en torsk i bowling mot dig, hahha det var faktiskt över 2 år sen sen sist tror jag.

Så man skulle kunna sammanfatta denna dag att den var fylld av gamla minnen och nya minnen. Avslutade dessutom dagen med att skriva ett långt mail till en gamal vän i USA som jag inte sett eller hört av från efter gymnasiet. Fick hennes mail förra veckan så skrev ett mail och fick svar tillbaka så nu var det dags att berätta vad som hänt i mitt liv de 5 senaste åren. Kan ju inte blivit så långt, men trot eller ej det blev en del.

Nu är det dags att fixa vaderna! Ser fram emot de...undrar om mina vader gör de me?


Ett Stockholmsderby, men inget lag att heja på.

Innan matchen idag satt jag och pratade med en kompis via msn. Hon sa, Jag är så avundsjuk på dig. Ja för att jag skulle få gå och se matchen och denna match skulle vi inte stå i stånd och sälja utan gå omkring på läktaren. Det ända jag kunde ha till svar egentligen hoppas det blir 0-0. Ville varken att AIK eller Hammarby skulle vinna. Men så på vägen in kom jag fram till att om ett av lagen ska vinna få det väl bli Hammarby, känner nämligen fler AIKare som skulle kunna vara kul att få påpeka det för.

Hejar varken på  AIK eller Hammarby men kan inget annat än säga att det var stämning på Råsunda idag. Gick runt med en stor bricka på magen full med öl. Den var tung och skulle inte förvåna mig om jag har träningsvärk i ryggen imorgon. När man sen dessutom fyller brickan med 15 öl vart den inte lättare. Från början gick vi runt lite och var uppe på långsidan och gick men det gick väl halv bra, sen en sväng bort till Hammarbyklacken men sen var det dags att fylla på lagret. Efter denna gång kom vi inte längre än till AIK klacken. Där fastnade jag resten av matchen. Gick några rundor för att fylla på mer öl och så tillbaka till klacken. 

Och av ca 30 000 i publiken lyckas jag träffa 2 stycken jag känner, hur stor var den chansen. Visste visserligen att Mickis skulle stå på norra nedre men trodde aldrig att jag skulle träffa henne där ändå. Det var ändå rätt mycket folk där. 

En tanke som slog mig när jag stod där och såg glad ut var att det var hel del som var riktigt jäkla packade. Hur kul är det att gå på fotboll när man är så tankad att man knappt kan gå?

Det kommer snart ett nytt Stockholmsderby, den 28 Maj blir det kul. Då spelar Djurgården-AIK på Råsunda. Kanske ska vi sälja då med annars ska jag försöka att vara där ändå. Men ska vi gå omkring då kommer jag inte att välja att gå till norra nej tack. Då kan jag med glädje ta några extra steg bort till Södra.
 

Trögstartad!

Är otroligt trögstartad när det gäller vissa saker. Som att sätta igång att plugga. Skulle varit på vfu idag, men de hade studiedag så var välkommen imorgon istället, ja men va gjorde det? Inte så mycket, behövde inte två dagar för att se ett undervisningstillfälle. Så då får jag hela denna dag på att plugga istället. Bestämmer mig att jag ska cykla till biblioteket (älskar min nya cykel) även fast jag har busskort, men extra motion är bra. Men jag har fortfarande inte kommit iväg till bibblan, men måste snart iväg. Ska äta lite lunch först och sen ska jag iväg. Ska ta med mig min otroligt intressanta bok om Skinner. Måste läsa klart den idag eller imorgon, men har inte så långt kvar ca 150 sidor så det borde jag fixa om jag inte vore så trögstartad....varför just idag.

Sen ska jag också köra förbi, köra förbi och förbi ta en extra sväng till Löttinge och hämta mina tofflor som jag glömde där när jag jobba där förra gången. Måste ha de imorgon på vfun inge skönt att gå där i skolan utan innetofflor. Ända gången jag går i innetofflor inne är när jag jobbar eller är på vfu. Det är egentligen lite konstigt eftersom under hela min skoltid så hade jag nog aldrig inneskor. Men nu har jag det alltid om jag är där i skolan. Men ganska skönt hittar man ett par tofflor så är det underbart, som på sommaren att gå omkring i badtofflor så underbart. Men jag förstår ala barn att de inte vill ha inneskor på sig, ville ju inte jag heller ha när jag själv var lite, var bara jobbigt. 


image13
Mina älskade inneskor

Men nu är det dags för en bit mat i magen och sen ska jag bege mig till biblioteket. Måste få något gjort nu, för ikväll kommer jag inte hinna något. Ikväll är det derby AIK-Hammarby, hoppas på 0-0. Även fast jag inte gillar nått av lagen ska jag vara där och kommer ha bra "plats". Ska vara där och gå omkring och sälja dricka och snacks kanske, skulle tro öl. Vi ska inte stå i kioskerna utan ska vara några av de som går omkring med en bricka på magen. Men det ska nog gå bra!


Välkommen till min nya blogg!

Vad kommer man att kunna läsa här då? Bra fråga?

Det mesta kanske som rör sig i mitt huvud.

Ibland är det underbart att få skriva, spelar ingen roll vad man skriver men att få skriva. Egentligen hatar  jag att skriva, men detta är annurlunda. Ibland är det mycket lättare att skriva, men prata är egentligen det bästa i vissa lägen. Men skriva är skönt, ingen annan behöver förstå. Jag skriver för min skull, inte för någon annans skull.

Ibland räcker det att skriva för att glömma och när jag inte vill glömma skriver jag för att komma ihåg. Jag tänker för mycket, det är för mycket tankar i mitt huvud. Då är det skönt att skriva, även om ingen förstår.

RSS 2.0