I morgon åker jag mot Trelleborg

I morgon kl 12.00 bör jag sitta på ett pågatåg mot Malmö. Kl 12.03 så har det nämligen avgång och då ska jag vara där. Sen kommer jag sitta på tåget i ca 85 min och sen leta upp en buss som jag ska ta mot Trelleborg, som jag ska sitta på ett tag. Sen i Trelleborg kommer min bror och hämtar mig.

Väl i Trelleborg ska jag var fram till den 2 januari. Den 2 januari på kvällen kommer jag med ett flyg till Arlanda. Då har jag varit på resandes fot i en vecka. Just nu är det jätte skönt att ha kommit hemmifrån och spenderat ett par dagar hos min faster och mina kusiner. Trivs jätte bra här och känner min som en av de, känner mig trygg här och det har jag visserligen alltid gjort när jag varit på besök här.
Kommer säkert tycka det är skönt att komma hem igen och det jag saknar lite är att träna, men ganska skönt med en veckas paus också. Hade packat ner träningskläder och skor men det vart för tungt, så de fick stanna hemma. Kanske världens sämsta bortförklarning men det var t tugnt och räcker med att jag nästan kommer få övervikt ändå på vägen hem på flyget. Det är för att jag har en tung luftmadrass hos bror som ska hem. Men när jag kommer hem så ska jag till gymmet åhh va skönt det kommer bli. Kan faktiskt se fram emot de.

Nä nu ska jag gå och titta på TV med min faster.
Och som sagt skrivet så åker jag till bror imorgon för att fira nyår och då tror jag det blir svårare med uppdateringarna. Men då kommer ett inlägg när jag kommer hem och då med bilder.

Hej svejs så länge!
Ps! ja jo pappa jag ringer imorgon ;)

Lite shopping

I går så var vi inne i Ängelholm och kollade lite.

I dag så var vi på Familia och på Väla centrum. det första var vi mest på för att lillkussen skulle gå och leka i ett lekland där. Jag min faster och min andra kusin var och kolla lite så länge. Men efter en timme så åkte vi ca 10 min till Väla istället. Där fanns det mesta av butiker även om det inte är lika stort som Täby Centrum så gick detta lika bra. Kul att komma någon annanstans istället för att bara gå och kolla i Centrum. Jag hittade ett Linne från JC, lite underkläder från Carlings och hudkräm och läppbalsam från Body Shop.

Det är ungefär vad vi har gjort idag. Varit ute och knatat med 2*J och Laban idag också. Smällde lite smällare och Laban han tyckte mest det verkade intressant, heheh.


Förtrollad

I går var jag och lillkusinen och kollade på den nya Disney filmen Förtrollad. Jag blev förtrollad, trodde inte att den skulle vara så bra som den var. den var riktigt rolig stundtals och riktigt bra. Den var blandat mellan tecknad och "riktig" och blandningen hade de gjort bra. 

Filmen gick på lilla sallongen i Ängelholm och den var ja ganska liten. Ibland är det bra att man inte är så jätte lång....för det var ganska trångt. Men ska inte klaga, nej inte alls. 

Jag hade en jätte trevlig biostund med lillkusinen.  

Läget just nu!

Just nu i skrivandes stund sitter jag hos min faster och mina kusiner nere i Ängelholm. Här ska jag bedriva ett par dagar innan jag åker vidare ner till Trelleborg till Magnus och Lina där jag ska fira nyår. 

Därför vet jag inte hur det blir med bloggandet dagarna som kommer fram till den 2 januari. Kanske kommer något inlägg kanske inte. men den som kollar får se. Annars kan man räkna med ett långt långt när jag kommer hem. 
 
Snart är det mat tror jag så nu blir det inge mer skrivande för denna stund. kanks ekommer det ett i kväll, lite senare. Hur som helst så gick bilresan med Mange och Lina ner bara fint.

TAck för denna gång!

Buzz Buzz Buzz

Jag ölskar detta PS2 spel, Buzz. I söndags satt jag Storebror och Lina och spela Buzz och idag har jag storebror, Lina och Mamma suttit och spelat Buzz. Vi har spelat Mega Quiz och idag Hollywood Quiz. Det senare köpte jag idag när vi var på Onoff och kolla lite kort. 

Buzz är skit kul och vi spelade det med Ganget också innan när vi hade middag. 
 

Julafton den var precis lika bra som den brukar vara

Så var årets julafton över och idag är den juldagen och ikväll är det biobesök som gäller. Hela familjen ska på bio ikväll det är en grej vi egentligen började med när sagan om ringen filmerna kom ut. Trevligt tycker jag att gå på bio hela familjen.
Men hur var julafton då?

Den var lika bra som vanligt. Samma skämt och samma diskussioner kom upp. Den klassiska nrä ska julklapparna delas ut? Innan eller efter gröten och när äter vi gröten innan eller efter mandelmusslorna? Stora frågor som alltid kommer upp och helt ärligt tror jag vi inte gör lika något år. I år  blev det först glögg när kusinerna kom sen julbord, mmm så gott.

Kalle Anka, skillnaden mellan i år och andra år var att alla satt där nere och kolla. Sen att några kolla mer än andra är en annan sak. Britt höll i alla fall kvar i sin tradition genom att somna. Ingvar rimma, mamma diska, Mange och Lina ute med vovven och pappa vet jag inte vad han gjorde diska kanske eller om han också var ute och gick?
Efter Kalle Anka blev det inte gröt, som några trodde på utan det blev mandelmusslor, Pysens lycka var enorm. Efter detta blev det julklappsutdelning och vi säger alla år att vi inte ska ha så mycket klappar men tycker aldrig det funkar. i år var det många klappar.

I år hade jag snott ett gröt rim som lät så här
Jungfru Maria var villig och våt
Ropa på Josef att nu är jag våt
Josef gav Maria ett saftig pul
och detta är grunden till vi firar jul
Filip hade lyckan att finna mandeln och fick ta emot mandelgåvan.

Kvällen avslutades med lite julgrogg och Aladdin ask och en 4-5 clementiner. Jag och Pysen spelade en omgång i Monopol och jag kan bara se mig besegrad. Men jag tar det, allt för de små ska vara glada.

En trevlig julafton som var som den brukar vara.

Lucka 24, julafton och traditioner

Vänta vänta på kusinerna ska komma, lägga in paket under trappan, serveras lite glögg och så äntligen få äta julbord. Sen Kalle Anka och alla sover utom vi barn, nu räknas jag fortfarande som barn eftersom jag inte sover.  

I år fick vi rotera lite på platserna kring julbordet men alla sitter nästan på samma platser. Mange sa -Va ska jag sitta på barnkanten? Men när den yngsta är 20 år så har vi ingen barnsida längre, det var när vi var små. Så nu är alla stora barn. 

Diskussionen kommer säkert komma upp när ska klapparna delas ut, innan eller efter gröten. Tror det blir efter gröten innan mandelmusslorna.

För att klara en jul hos Winnerstam/Bjunö släkten bör man tänka på några små saker.
* Innan man får äta av gröten så måste man rimma. (Ska komma på ett icke nödrim iår. Nja för jag har ett rim, eller även om jag har snott det från en av Gert fylkings fredagsfräckisar men den handlar om julen.)
* Winnerstams släkten har den värsta humorn, iaf enligt Pysen, men vi gillar henne ändå.
* Alla över 30 sover alltid under Kalle Anka och de skickar upp "barnen" där uppe för att se på Kalle Anka.
* Rimma gärna på paketen, helt ok med nödrim.
* Är du orolig att du inte ska få paket, köp ett själv och slå in och skriv GOD JUL ...... önska Tomten.

Och självklart undrar jag hur många paket som kommer vara från tomten i år. Jag vet 2 redan....


Middag med Ganget

I lördags var ganget samlade, men tyvärr saknade vi en kompis som just nu befinner sig i Thailand.

Det blev middag för 4 istället för 5. Hade en jätte trevlig kväll och god mat var det också. Som vanligt vid våra möten så finns det en hel del att snacka om, speciellt eftersom den ena av oss bor i London. Så träffarna sker lite för sällan men när hon är hemma på besök i Sverige försöker vi ses och det gillar vi.  

Efter en del snackande bestämde vi oss tillslut att det kanske var dags för efterrätt, det som stod på menyn var fruktsallad. Det blev mycket fruktsallad och efter vi var klara så skulle man kunna tro att vi inte hade rört den. Men först röjde vi lite i köket. Lia tog på sig hanskar och började diska. När jag ser någon diska i hanskar tänker jag på Garpen i Grekland. hahhah vilka minnen. Det är inte det största köket som vi hade nu att jobba i, men vi löste det riktigt bra. Anna fick sitta ner och bara ta det lugnt medans Lia diskade och jag började hacka frukt. Sen att vi ibland nästan stod på varandra vad gjorde de ;)

Det där med att det var mycket vitlök i maten...hmm stämde nog. För när mamma öppna dörren på morgonen utbrast hon -Oj du måste vädra det stinker vitlök här. Kände inte jag...men tur kanske att man inte skulle ut och slira på kvällen.

Efter middagen var planerna att vi skulle lira Buzz. Planerna var så iaf. Vi kopplar ihop allting men sen kan vi inte hitta kanalen. Vi blir mer och mer frustrerade över att det inte fungerar. Prövar alla sätt, kopplar annorlunda, kanalsöker ja vi provar allt. Lia hon tänker så det knakar. Efter mycket o och men så hittar vi felet, vi skulle byta video kanal. Svårare än så var det inte, jaha men nu vet vi det.

Kan avslöja att stolt vinnare av BUZZ blev Emma. GRATTIS!
  


Lucka 23, spagetti och köttfärssås

Kvällen innan julafton. Det är kvällen som det rimmas på, de sista paketen slås in och till middag blir det så klart spagetti och köttfärsås.  

Det där med köttfärssås började för en massa massa år sen när min farbrors familj kom upp hit (innan de flyttade till Kyrkbyn). Det skulle lagas barnvänlig mat och något som gick ganska snabbt. Det blev spagetti och köttfärssås och på den vägen är det. Det har blivit en tradition och jag skulle inte kunna vara utan den, det tillhör liksom att man äter det på lillejulafton.

Nu ska jag snart gå ner och dricka kaffe med resten där nere och sen ska jag sätta mig med min skål med popcorn och försöka rimma lite.


Lucka 22, julpynt hemma

Denna lucka blev som tidigare befarat öppnat en dag försent. Men hade tjuvkikat i luckan och den innehöll julpyssel hemma. Mamma tog fram "allt" julpyssel igår, nu känns det riktigt att det är jul, så underbart mysigt. Även om det inte är mycket så är det lite lagom och bilder får förklara.

   
 Åh denna söta tomte har mormor stickat till mig, Magnus har så klart en likadan fast med ett M på.

Lucka 22 kommer inte bli öppnad förren 23 är jag rädd för.

Om ca 15 min kommer Emmsibubblan hit och vi ska åka vidare på middag med ganget. På den tiden ska jag hinna plocka ihop mitt PS2 som ska med också, skynda skynda nu.
Så lucka 22 kommer förmodligen inte bli öppnad innan 12 slaget idag utan det sker nog imorgon istället. 

FAst jag har tjuvtittat och det handlar om julpynt hemma hos oss.


GRATTIS PETRA!

Ett stort GRATTIS till PETRA som idag fyller 20 år.

image345

En bild säger mer än 1000 ord vad säger då 200 bilder?

Vet inte vart jag ska börja....Igår var vi med laget och fira Petra som fyller 20 år idag. Det var skitkul igår och de timmarna av detta dygn som var med också.

Jag var ute i god tid och hoppa in och duscha redan vid 16.40 och hur kommer det sig då att jag inte är klar till 18.15? När jag har lång tid på mig så blir jag alltid mycket mer stressad än vad jag är annars.
Höll på att glömma presenten också men som tur kom jag på den i sista stund.

Först var det lite klapp utdelning och så middag. Verkade som alla var riktigt hungriga för maten försvann fort från bordet. Det konstaterades att det är nog bra om man börjar med vanlig dricka och går in på lite tyngre saker efter maten, man skulle ju palla hela kvällen.

Efter middagen blev det bål och så började kortspelandet. Kärt barn har många namn brukar man ju säga. Kan man kalla detta spel också, en del kallar det ölspelet en del, kungen ja det finns säkert lika många namn på det som regler. Det hela går egentligen kort och gott ut på att man ska få i sig en del att dricka. Kan säga att den fjärde kungen är minst eftertraktad. För varje kung som kommer upp så ska man hälla i en klunk i ett glas av det man har i glaset, vilket var i vårat fall en tillbringare. Under andra omgången drog jag nitlotten att dra sista kungen. Blandningen av xider, bål, smirnoff och mer xider var nja inte det värsta jag druckit för det smaka ändå ganska gott. Men det var ganska mycket man skulle dricka.

Från att varit 45 min kvar tills vi skulle gå till bussen var det helt plötsligt 3 min till vi var tvungna att gå. Ojoj alla fick bråttom. Men vi hann till bussen och där sjöng vi jätte fint för födelsedagsbarnet. Där träffade vi två killar som Petra tydligen visste vem den ena var, gått på Tibble. Det hela slutade med att de följde med oss dit vi skulle.

Väl inne på stället inne i stan så blev det party party. Strax efter 12-slaget hade Petras party crew fixat så de spelade Ja må on leva.


När det vara dags för drinkar så blev det drinkar tillslut, även fast ingen hade namn på drinken men party Crew hade koll. Tur att hon var med för hon fixa så jag kunde få min favorit också, piggelin eller Päronsplit som jag brukar kalla den, som tydligen heter P2 eller nått.


Vi bestämde oss för att dra vidare till något mera ställe. Ja vi hade ju inte betalat för att komma in på första stället så ett inträde skulle man kunna betala. Men när vi kommer fram så börjar några banga och är mer sugna på Donken. Det sluta på Donken för allihopa istället för att vakten var jätte otrevlig och där ville vi då inte gå in. Orkar inte gå in på detaljer här men vakten var helt sajko, men vi fick faktiskt rätt ändå och killen som han tvångt skulle neka fick komma in. Han skulle träffa någon därinne och gick in och vi andra drog till Donken innan vi gick till tunnelbanan för att dra oss hemåt.


En super najs kväll kan man kort sammanfatta det. Och så mycket bilder som finns, ojoj. Jag hade över 120 st och då har jag inte fått från Petra ännu eller från Chippen.


Skåne snart kommer jag

Idag bokade jag flygbiljett hem från Sturup. Den 2 januari flyger jag hem till Stockholm. MEn jag måste ju komma ner dit för att kunna flyga hem igen. Imorgon kommer Magnus och Lina hem :D och när de åker den 26 dec så pker jag med de, fast inte hela vägen hem. Jag blir avsläppt nere i Ängelholm och min fasters familj, där ska jag vara ett par dagar innan jag åker till bror för att fira Nyår. Sen så åker jag som sagt hem igen den 2 dec, så jag befinner mig i skåne 26/12-2/1 ska bli jätte skönt att bara få komma bort.

Det är jätte kul att bror och Lina kommer imorgon, synd bara att jag inte är hemma på kvällen när de kommer. Sen så ska det bli jätte kul att träffa kusinerna igen, saknar mina änglar. Sen så får jag träffa Magnus och Lina igen, wieee vilket jullov. Känns riktigt bra!


Lucka 21, stress stress och massa folk

Var i Täby Centrum idag över lunchen. Det var ingen bra idé, det var jag och 10 000 andra människor som säkert tyckte likadant. Jag och mamma åkte dit för att snabbt gå in och kolla och jag kunde hitta något "roligt" till pappa och sen något litet till kusinerna. Sen åt vi en snabb lunch på Donken, nuggets bitar, det var länge sen. Jag ville egentligen inte ha deras pommes för de smakar inge gott men orkade inte så det blev så ändå. 
Klapparna hittade vi i samma butik alla tre och även om det var mycket folk där inne så hitta vi en kassa som gick snabbt. 

Efter det så lämnade mamma av mig och jag skulle ta bussen hem. Men först så skulle jag in på Systemet, åh nej tänkte jag. Det är löning idag, sista vardagen innan julafton så det kommer säkert vara massor av folk där. Men nej så fel man hade. Inga köer och man kunde gå i gångarna helt fritt, det var nästan inga människor där åhh va skönt. 

Skulle inte vilja gå in i en matbutik för de såg överfulla ut och överallt var det massa människor som trängdes. Åhh jag är så otroligt glad att jag har fixat alla mina klappar så jag slipper stressa runt med alla andra människor som är ute och letar klappar. 

Jag är lugn och känner ingen stress inför detta med julen. Men vem vet kanske kommer på söndag.  

Toker och Gladers äventyr i Solna

Vid fyra tiden så var jag tillräckligt uttråkad för att inte ha gjort någonting de senaste 40 min. Så jag messar till min kompis och säger att jag åker nu. Vi skulle ses inne på Solna Centrum. I vanliga fall tar det kanske 20 min att åka in dit med bil, idag tog det lite längre tid av olika anledningar....


Kommer på först att juste ja jag skulle åka förbi Carpen och hämta paketen till

image341

coacherna. Så när det var gjort så skulle jag ta mig ut på motorvägen mot Solna. Det gick bra hela vägen från till Frösunda. Där orkade jag inte sitta i en eventuell kö så kör genom Frösunda istället, fick smidigt och bra. Nu bara 5 min kvar till Solna Centrum och då tar det stopp. Bara vänta och vänta det är hur segt som helst. Jag klarar inte av att sitta i kö, det är så segt. Jaja men sen är man väl framme i Solna Centrum. Hittar en parkeringsplats och ska sen bara hitta Mathilda.


När vi efter ett telefonsamtal kunnat lokalisera varandra så fick hon sin lilla julklapp. Varnade henne innan hon öppnade den, hahah och hon fick sig ett litet skratt. Kommer inte skriva någonting om vad det är för allt kommer misstolkas.


Middag hmm vart ska vi gå? Inte så svårt val blir det gamla goda, Taco Bar! Mathilda slår på stort och byter meny och vilken succé det blir, hon har en ny favorit. Jag vågade inte på mig något nytt utan tog en gammal vanlig meny.

image340När vi ska gå till bilen inser vi att vi har gått ut genom fel ingång. Men eftersom vi har så pass lång tid på oss så går vi ute i friska luften istället för att gå in och sen ut igen. Här någonstans ska bilen stå säger jag efter en stund. Ja jag fick gå nedåt för att komma till en P-automat. När kommit ner till P-automaten insåg jag att det var lite för långt ner och det var bara att börja gå upp igen....men vadå vi hade ju lång tid på oss och jag tänkte frisk luft skadar ju inte. (Så mycket frisk luft man får på en parkering...)

Vi var ganska tidiga till Solna hallen och stod där och vänta in resten av laget som skulle komma. De var inte riktigt lika tidiga som oss, som sagt idag var det många bilar som skulle till Solna. När vi står där och väntar säger T ni vet att ni kan gå in om ni vill. Nej men vi väntar på de andra, Jaha säger T jag som trodde ni höll mig sällskap. Ja jo så klart det är så :p För inte så att du stod och pratade med några andra. heheh

Så nu kan vi gå in på matchen. Matchen var ganska spännande i slutet då Solna inte gjorde några poäng medans 08 gjorde det och det blev bara 3 eller 5 poäng som skilde i slutet. 

Matchen var stundtals lite seg och jag var inte på mitt bästa humör för att kolla basket. Inte så att matchen inte var bra, men ett derby brukar var roligare. Mathilda ger sig nu på mig helt oskyldigt och förstör min fina frisyr....Frallan uttrycker sig lite fint, asså ni två...Vadå vi har ju redan spenderat flera timmar ihop och varit jätte snälla mot varandra. Hahah

Efter matchen så blev det lite klapputdelning till coacherna och de verka gilla klapparna. När vi äntligen fått coachernas uppmärksamhet så springer två spelare istället iväg och för att inte avslöja vad som skulle komma med klapparna var det bara kom nu. Ja nu, kolla sen. heheh

I bilen hem blev det lite allsång också Härligt. Nu är det bara att ladda inför morgondagen, då Petra ska ha sin 20 års fest med laget. Ska bli kul kul!

Kort sagt en trevlig och rolig kväll i Solna!

Mormor gråter

Hahahha! Finns inte mycket mer att säga.


Lucka 20, julmusik

Julmusik hör man överallt just nu.

Jag gillar julmusiken till viss del. Ibland är det mysigt, men var och kollade på dammatch idag mellan Solna-08 och där passade inte riktigt julmusiken in. Nej inte på en basketmatch.

Fick en hel massa jullåtar av Toker förra veckan, tack så mycket. Men en av mina favorit jullåtar är denna med Mariah Carey. Här sjunger hon live från Disneyland 2004

Fått lite gjort

Har skickat in mina reflektioner från två av PO-dagarna vi haft i år, den tredje missade jag pga ett läkarbesök. Så imorgon har jag bestämt mig att jag äntligen ska skicka in min nya version av min lärarfilosofi.

Nu har jag precis ätit lite lunch. Fick ta lite vad som fanns hemma så det blev tortelini och lite stekt bacon, smakade helt ok. Så nu ska jag snabbt lägga ner mina nytvättade kläder i lådorna och sätta på mig något annat än mjukisar, som är så skönt. Fast ska in till Solna centrum och träffa en kompis och kanske inte ska ha mjukisar på mig då. Sen ska vi med laget och kolla på Solna-08 i solnahallen så kanske inte mjukisar hela dagen.

Nej men nu ska jag göra klart det sista, måste förbi bibblan också innan jag åker och förbi Carpen och hämta en sak.


Skön vinterpromenad

Efter lite snoozande imorse så gick jag upp åt lite filmjölk med lite pepparkakor i, det var länge sen sist men lika gott. Efter lite frukost så gick jag och Lukas en skön vinterpromenad runt Mörtsjön. Alltid lika skönt att gå där med Lukas. Idag var det med musik i öronen och snö på marken. Det blev underställ och mjukisar och mössa och fingervantar, alldeles lagom. Inte för varmt och frös gjorde jag inte heller.

Ska gå ut med Lukas en till promenad nu, men denna gången blir det inte runt Mörtsjön, för ska snart iväg till centrum och fixa lite.


Några år kvar att leva, jag ska bli 101 år

Jag läste på baloos blogg och hittade där ett test om hur gammal man skulle bli. Var tvungen att testa och jag skulle bli 101 år gammal. Prova själv! Hur gammal skulle du bli?

Utdrag om det som sen stod om mig...
MYCKET BRA RESULTAT!
Du har goda chanser att leva längre än dom flesta. Du har en sund livsstil och både njuter av livet och samtidigt lever livet. Precis som man ska göra.


Kommentarer man inte glömmer

Vissa saker folk säger kommer man alltid ihåg, en del kanske inte är så roliga men en del är det. Jag har valt att plocka fram tre av de kommentarer som jag aldrig kommer att glömma. En annan dag kanske det kommer tre andra, vem vet? Finns som sagt många många fler men dessa är några som jag mins mycket av olika själ...


*När är klockan kvart över fyra? Då börjar min bustid!
(Kommer från ett av mina gamla fritidsbarn då 6-7 år gammalt) 


*I did it only for you!
(Dawid efter hans flaggplaceringen under krögarcuppen -06)  


*Bli inte arg nu Lena.

(Detta fick jag höra av en killkompis i somras efter ett inte så bra slag, tänkt på ibland efter dåliga slag)


Sista klappen nästan klar

Har precis varit och köpt en av mina sista klappar. Det var till pappa och även om han tror att jag jätte gärna vill berätta vad det är så tänker jag det ej. Även om jag skulle behöva lite rim hjälp. Men eftersom pappa läser här så tänker jag ej skriva ut vad det är, nop så kul ska vi inte ha. 

Så får väl sitta och fililura på något rim. 

Fast först ska jag titta på massa gamla bilder från förra sommaren och i somras och göra två olika CD-skivor med bilder som ska postas imorgon.

Lucka 19, Basketavslutning

I dag är det julavslutning med basketen. Det är alltid basketavslutning och ett fyllt CC med massa små knoddar vid denna tid, alltid ungefär samma tid på året. Kanske ska passa på att köpa en julklapp till sig sjölv, hihi.

Precis som vanligt börjar den kl 18.00 och sen är tiden oviss hur länge den håller på med ca timmen. Det ska som vanligt delas ut priser till de yngre lagen, träningsflitigaste och justaste lirare. De är bara att sitta där och klappa. När man var lite var avslutningen rolig men nu är det inte så kul längre, man har varit på en 13-14 st så och det är mer kul för de små. Ja vi ska inte ens dit med laget, några ska spela U20 match. 
Jag ska visserligen till avslutningen, har lovat att räkna poäng i 2 Ball tävlingen som ska vara.  Två stycken från vårat lag ska vara med och från början trodde vi att det bara var en "uppvisning" men de ska tydligen tävla mot andra ag. Nu måste de ju vinna.

Äntligen jullov

Idag startade mitt jullov, eller som det står på mitt shema JULUPPEHÅLL.

Fast imorgon ska jag faktiskt göra lite till skolan, skönare att göra det nu än att behöva göra det i slutet av lovet. Lika bra att ha det gjort.

Detta jullov ska jag ta det lugnt, borde läsa lite böcker så ska ta en tur till biblioteket imorgon på dagen och kolla. Ja det är efter skolböcker så så kul var det inte, men det funkar. Sen i helgen kommer min bror och hans tjej hem för att fira jul i Täby. När de åker hem den 26 åker jag med och åker till Ängelholm till mina kusiner. Där ska jag vara ett par dagar innan jag ska åka till min bror för att fira nyår hos honom.

Fortfarande bedövad

Var hos standläkaren imorse kl 10.00 och skulle borra. Uch hatar tandläkaren och sprutor, men idag gick det bra. Fast jag tror jag har fått tok för mycket bedövning, visserligen kändes det ingenting när de borra men den har inte släppt ännu. NU är det ju över 3 timmar sen jag fick bedövningen och den har visserligen börja släppa men jag har för mig att det brukar vara borta vid denna tid. Ska lägga mig på sängen och fira att jag har fått jullov nu och försäka sova bort bedövningen.

Tandläkaren imorgon ;(

Uch jag bara hatar tandläkaren, jag tycker inte om. Mest nervös när jag går dit för kontroll är att de ska säga att jag har hål och måste laga. Då kommer skräcken att laga, för jag skulle aldrig tänka mig att någon borra i mina tänder utan bedövning, men samtidigt så hatar jag sprutor. Så imorgon ska jag till tandläkaren för att laga ett hål, nej jag vill inte. Jag har hört rykten om att man får ha Ipod med sig och lyssna på musik om man inte gillar att höra hur det låter, tror nästan jag ska fråga om det imorgon. Men en sak som faktiskt är värre än att laga är att ta bort tandsten. Det har jag gjort en gång och aldrig mer tack!

Sista dagen på förskolan

I dag var det sista dagen på min VFU (verksamhetsförlagda undervisning) eller med annat ord praktik. Jag har varit på förskolan i ca 4 veckor och kommer sakna de massa. Jag har trivts jätte bra både med personal och barnen. Jag har fått vara med de i deras vanliga arbete och så här innan jul har det varit en del julförberedelser. Fast kanske inte så mycket ändå, det jag gillar är att det inte har varit en massproduktion av julpyssel utan lagom. De har gjort lite grejer var barnen. Jag gjorde klart min egna uppgift idag, lucia tåg med äggkartong. Barnens blev jätte fina. Har tyvärr ingen bild på de här för de glömde jag på skolan i deras dator.
Innan jag gick hem idag så fick jag en jätte söt blomma av personalen på min avdelning. Ett jätte tack till er fyra som jag fick blomman ifrån och tack till alla barn för att ni har varit så snälla. Det har varit jätte roligt att vara på eran avdelning och jag kommer gärna tillbaka och hälsar på eller vickar om ni behöver hjälp. Jag har trivts toppen och jag känner nu att jag har valt rätt. En av de få gångerna jag har kännt så här starkt att detta är rätt det jag pluggar nu, innan har det varit lite mer ja det är nog rätt, men nu känns det verkligen rätt.  

Lucka 18, julstressen

Jag tycker att det snacka om julstressen varje år. Ska jag vara helt ärlig i år så känner jag ingen direkt stress. Känns bra, de flesta klapparna är klara och jag får jullov imorgon och resten av klapparna kan jag fixa på torsdag under dagen. Ledig fredag också men ska bort på kvällen. Lördag blir nog till att sova ut eftersom det är utgång på fredag och sen på lördag blir det middag med ganget (men minus Garpen som är i Thailand).

Så som sagt känner mig ganska lugnt inför julen, men kanske får lite panik på tor, fre och inser att massa saker jag måste fixa.

Trötter trötter

Kom just upp från 5 min power nap, dagens andra. Den första kom när jag kom hem från förskolan vid kvart över fyra. Var så trött så trött och sov i ca 40 min vilket var helt underbart. Men var ganska frussen när jag vakna och då var det inte så kul att gå ut med Luke men ut skulle han ju.
Om 30 min ska jag ta bussen två stationer till träningen. Går nog fortare att gå än att åka buss, men skulle möta kompis på bussen. Undrar också om det inte är nästan längre att gå från bussen än hemmifrån? nä det kan det ju inte var men det är säkert lika långt, nä lite kortare tror jag.
Kanske ska ta och byta om nu. Fri träning idag som alltid på tisdagar. Vad ska man hitta på, jo jag ska försöka hitta mitt skott. Tror jag har tappat det någonstans, men frågan är var? Hoppas på att kunna hitta det ikväll igen.

Det är inte okey att skratt så tårarna rinner åt sina egna skämt....

Det hela började i söndags inne på Åhléns när jag och min kompis stod och kolla på duntofflor. Skämtet urartade redan där. Det hela började med att Lia tar upp en toffla och säger titta man får bara en toffel här. Då kom vi på att man kunde slå in de i olika paket och sen kom vi på att man tar ett paket från butiken och sen slår man in den andra toffeln i ett annat paket som inte ser lika dant ut. Det var ju jätte kul, man kunde först skylla på de i butiken, men oj då har de bara lagt ner en toffel...ojoj.

Så idag när jag mamma och pappa sitter och äter middag så pratar vi om julklappar. Jag sitter och är så nöjd med att jag fixat nästan alla mina. Kommer in på att jag har för många paket till mamma och pappa säger så kan du ju inte säga. Sen kom vi in på att jag hade köpt strumpor till henne. För vi Sergels torg sålde de 9 par för 100 kr. Mina skämt börjar nu urarta och jag berättar om mina 18 paket jag gjort till mamma. Det hela slutar med att jag sitter och skrattar så tårarna rinner och mamma och pappa tittar på mig som jag vore helt dum i huvudet. Kanske inte så konstigt för mina urartade skämt var inte roliga....jo kanske lite.


Lucka 17, julavslutningar

I år blir det ingen riktig julavslutning...min termin slutar ju inte förrän i mitten av januari och kommer inte gå på någon skolavslutning heller. LIte tråkigt för det är ändå speciellt med julavslutningar.

Det var mysigt, man samlades i klassrummet och hade det lite juligt och ute var det förhoppningsvis lite snö. Det var en viss känsla i luften. Inte samma känsla som inför sommaravslutningen utan en annan känsla, julavslutningskänsla. När det hade varit julavslutning så var det ju snart jul. 


1 vecka kvar till julafton

Nästa måndag vid denna tid så vet jag inte riktigt vad jag gör men lite av vad som har hänt. Kusinerna har kommit och julbordet är ätit, tittat på Kalle Anka (fast de är bara vi yngre, de äldre sover då...) sen så är all disk bortplockad. Just vid denna tid så tror jag att det kommer bli så att vi sen så småningom ska äta gröten.

I lördags var jag och pappa och köpte en gran och i söndags hade pappa satt upp den.
Nu är det nästan lite mysigt att komma hem när det är mörkt ute och granen lyser.

image338

Pepparkakshusbyggandet slutade med att bilen blev omringad av polisbilar

Efter glöggpartyt följde jag med Lia hem för att hjälpa henne med att påbörja byggandet av hennes pepparkakshus. Lia är jätte duktig på att baka pepparkakshus och har redan gjort ett med garage och uppfälld carport och allt och balkong. Men detta som hon nu ska göra är snäppet vassare. Hon ska bygga en kopia av hennes mammas hus. Vi började med ritningen och det tog sin lilla tid, ja efter dryga timmen var vi fortfarande inte klara. 

Men bara några minuter innan Ch kom hem från jobbet var ritningen klar. Då skulle vi inte hinna börja grädda delar utan det blev ett projekt som vi ska göra nästa lördag istället. Kanske kommer Lia att tjuvstarta innan, vilket jag tror hon kommer att göra, men det gör inget alls.

Lite bilder från kvällen innan Donken besöket.
Baksidan och en sida av huset.  
  
Sen var det att mäta, rita och klippa tills hela ritningen blev klar.
   

Efter det så var Ch hungrig och visst skulle vi kunna få i oss lite mat i magen. Så vi åker ner till Mc Donalds i Hägernäs och ska käka. När vi ställer oss i kassan säger Ch men bara för man är utryckningsfordon behöver man inte köra mot färdriktningen. Strax efter det går han bort till fönstret och massa andra människor med. Det kommer massa polisbilar dit och tydligen internationella insatsstyrkan var också där. En snubbe ligger ner på marken och polisen står runt omkring. Bredvid alltihop står min (pappas) bil parkerad, den var ja fast där den stod. De stängd av drive thru och där var inga bilar som kom förbi. Inte skulle jag kunna ta ut bilen därifrån heller. Lia tyckte jag skulle ringa hem till pappa och säga att bilen var omringad av polisbilar, men Ch tyckte det var lite elakt. Men jag ringde ändå men kunde inte riktigt hålla mig för skratt. När jag sa att internationella insatsstyrkan var där så sa pappa bara lite lugnt. Det är tuffa killar det, sitt du kvar en stund. Ja inte hade jag tänkt och gå ut och säga Ursäkt amen jag skulel vilja ta ut min bil nu, kan ni flytta er lite.  Efter ett tag så åkte polisbilarna bort och en bärgaren kom och flyttade flyktbilen. Ingen aning om varför han hade flytt eller så. Men polisen var tydligen efter honom. Men är man så dum då så man åker in på Mc Donalds, men vem vet han kanske var hungrig. 

När en polisman kom ingående tystnade hela Donken och alla titta på polisen, det enda han bad om var en papperspåse. En kille som jobbade på Donken går efter och Ursäkta men i jakten så körde ni sänder våran skylt. hahah Nä vi vet inte exakt vad han sa men han gick och peka på den trasiga skylten och prata om den. Det var det han tänkte på, hahah. 

Men jag kom iaf hem hel och det var skönt det. Nu undrar jag bara vad som hänt, har faktiskt ingen aning.  


Glöggparty

Först på f.m har jag och en kompis varit inne i stan och handlat julklappar. Jag hittade 2 paket till mamma och ett paket till min bror. Så nu är de personerna klara. Jag ska hitta något till pappa och kanske något till kusinerna två som kommer hit också. Men vad? Så vad köper man till någon som är 20 och 22 år gamla? och pappa vad önskar du dig, redan hittat den perfekta julklappen, men något kuligt mera.

På e.m hade mamma och pappa bjudit lite folk på glöggpart, Lia var också med. Det var trevligt och lite nya spännande smårätter hade mamma och pappa gjort. Även om inte alla föll mig i smaken så var det gott. Men så är det alltid, man kan ju inte gilla allt.

Efter det blev jag hembjuden till Lia för att hjälpa henne att bygga hennes pepparkakshus. Det gick fint eller vi han bara göra ritningen. Hon ska göra en kopia av hennes mammas hus, vilket inte var det lättaste. Sen blev det lite kvällsmat på Donken och där blev vi fast länge...men mer om det i ett annat inlägg.


Lucka 16, julrim

Julen är nog den enda tid som jag rimmar på. Det ska rimmar på julklapparna och till gröten. I våran släkt och familj så får man inte börja äta gröten förrän man har rimmat. Men man vill inte sitta allt för länge och vänta innan man börjar heller, man vill äta i samma takt som resten vid bordet. Vill heller int ebara dra fram ett nödrim som nu jag äta denna gröt och då blir jag så söt. Så iår ska jag försköka rimma på minst 2 paket och komma på ett gröt rim tidigare än 5 min innan, vill ha ett roligt inte bara ett nödrim.


Riktigt kul :)

På YouTube kan man hitta allting. Ibland när man har tråkigt så kan man gå in där och så hittar man något kul att roa sig med.
Men denna video hittade jag när jag satt och kolla lite bloggar och kom in på Hallon8 blogg.


Varje dag lär man sig något nytt!

Sitter och pratar med en kompis på msn, vi ska förmodligen åka in till stan imorgon.

Lia - tänkte kanske ta bilen, det är ju gratis parkering och ingen trängselskatt... kan ju hämta dig då i såna fall

Lena.....ja gärna

Lena.....gratis parkering vart?

Lia - överallt på gatorna

Lena..... jaha ingen aning om det

Lia - alltid på helgerna är det det och efter 17-18 på vardagarna

Lena.....jasså

Lena..... varje dag lär man sig något nytt

Lia - jajamensan

Lena.....tänk vad mycket mer jag vet än dig då

Lena..... eftersom jag är många fler dagar äldre än dig

Lia - eller hur.

Lia - jag klådde ju dig i buzz

Tänk att hon alltid på ett eller annat sätt får in det där med Buzz. Nu har hon tydligen försökt lägga upp en pakt mot mig till våran tjejmiddag som snart ska komma. Jag kommer krossa alla.


Lucka 15, julgran

I dag var pappa och jag och köpte en julgran, Lukas var också med. Men det blev bara en utegran, ingen innegran. Det har snöat ute idag och va fint det blir sen när granen står på sin plats med ljus i, mysigt, då känns julen så mycket närmare.

När vi var mindre så hade vi gran inne också men vi slutade med det för vi började åka till fjällen över nyår. Då tyckte mamma och pappa att granen bara stod och barra när vi inte var hemma, så med det försvann gran inne hos oss. Men jag kan fortfarande minnas som det vore igår när man kom ner på julaftonsmorgon och tittade på den nyklädda granen.
Pappa brukade klä granen på kvällen den 23 när jag och min bror hade gått och lagt sig. När man sedan kom ner på morgonen på julafton så var granen klädd. Vet inte hur gammal jag var men har ett jätte starkt minne av detta. Jag gick ner sakta för trappan och efter ett av de första trappstegen så ser man ner in i vardagsrummet, där satte jag mig och titta på granan, den var så fin. Det är så jag vill ha det den 24 nu med egentligen men vet att det inte kommer vara så eftersom vi inte har gran inne. Men minnet är kvar och när jag går ner för trappan på julaftonsmorgon så kommer jag se granen ändå, även om den inte finns där på riktigt. 


Det snöar

Jag ser det snöa jag ser det snö det var väl roligt hurra. Ja men det var på tiden att det kom lite snö här. Tydligen så snöar det inte ens i hela Täby utan tar slut ca 10 min härifrån, stackars de som bor där. Men här snöar det och det gjorde det tom roligt att städa.
Tillbaka till städningen nu.

PowerPiont kvällen då inget gick som vi ville...

Efter träningen idag så var jag hemma hos Maria. Blev först lite pizza, oj va länge sen jag åt det. Sen skulle vi bränna lite bildspel från datorn. Ja bildspelen hade hon redan på datorn och musiken var inlagd så så länge var allt bra. Vi bränner över den första och sen när vi ska kolla på det så finns det ingen musik, aaaaaaaaaa. Vi kan inte komma på problemet varför funkar det inte. Är det snälla någon som kan hjälpa till med detta så säg till.

Ringde några som trodde kanske kunde hjälpa till men bror svarade inte och kusin och vän kunde inte hjälpa. Åhh och jag blir så störd på detta varför det inte funkar. JAg måste fixa det, kommer annars bli tokig.  

I övrigt så var kvällen självklart fylld med en del skratt, även om denna kväll ägnad åt datorn och det gick inte alls som vi ville. Åhhh


Lucka 14, en julklapp jag minns

Jag har den bästa storebror man kan tänka sig. Visst vi har inte alltid dragit jämt och visst har vi haft våra duster, men trots detta är han den bästa bror man kan ha. När jag var ca 15 så flyttade han till Lund och har bott därnere sen dess, numera precis utanför Trelleborg. Tyvärr så tror jag att han blir kvar i Skåne också. Men jag ska snart få träffa honom. Han kommer hem till jul och sen så ska jag ner till honom över nyår och det var inte allt förlänge sen jag var där nere och hälsa på honom. Annars ses vi allt för sällan. Enn eller två gånger per år är för lite att se sin bror på. Men nu handlade det inte bara om detta, utan om jul också. 

Jag har alltid fått jätte fina presenter av hoom och genomtänkta. Lite gulligt är det ändå att han alltid ger mig en bok i julklapp bara för att han vill att jag ska läsa lite böcker. Men en av de presenter jag minns bäst är julen 1996 och jag fick en svart Nike T-shirt av honom och jag fick även en biljett till AIK-BARCELONA, han sa jag vet att du inte hejar på AIK men det är en bra match. Så klart hade han köpt en biljett till sig också. Vi hade jätte bra platser på långsidan och ganska långt ner, perfekt. Köpte man en Expressen så fick man ett sittunderlag på köpet så det är det som jag har kvar av matchen och en del minnen så klart.

image330

Lucka 13, Lucia

I dag är det som sagt Lucia och det tror jag ingen har missat. Var och såg på luciafirande på förskolan imorse, men kan erkänna att så inte så mycket hörde mest. Jag stod nämligen delvis bakom hela tåget eller på sidan om. Men det jag såg var de fint och de sjöng så bra. Lagom också till de skulle gå ut genom dörrarna imorse så började det snöa lite lätt. Jätte mysigt, kunde inte bli bättre.

Började tänka tillbaka på ens egen tid då man gick lucia tåg. På dagis var ju alla lucia, stjärngossar, tärnor eller kanske en tomte. Tro det visserligen mest var lucior och stjärngossar i våra tåg eller det är iaf som jag minns. Fast det stämmer inte med de kort som jag hittade från ett luciatåg på dagis, jag tror det var -87 så jag var lite mer än 3 ½ år. Jag var grå- och rödklädd nästan som en liten tomte, men hade ingen luva men tror då inte jag var någon lucia eller tärna då.

Efter min dagistid tog slut som 6 åring så har jag bara varit med i 2 ytterligare luciatåg. Ett på scouterna och då gick jag kanske i 3an och sen ett när vi gick i 5 eller 6an i skolan. Då skulle man vara tärna och detta var på en helt annan nivå än de jag tidigare varit med i. Klart det är skillnad från dagis, annars vore väl konstigt. Nu var det bara en lucia och med levande ljus i håret och vi hade levande tärnljus. Mycket man skulle tänka på var det då, men det var det visserligen för barnen idag med. Stå och sjunga ute och hålla i ett ljus och samtidigt stå och titta på mamma/pappa och kanske syskon eller släkt som var där.

Men de skötte sig med bravur och jag har återigen fått sett ett fint luciatåg.


GRATTIS LIA!

I dag fyller världens bästa Lia år. Stort GRATTIS till dig.
image329
Bilden är från midsommar 2006

Har ingen bra rubrik på detta

Idag är det Lucia och en av mina bästa vänner fyller år. Grattis! Har kollat på lucia tåg på förskolan och ätit gott julbord på förskolan. Men det tog ända till jag kom hem som jag åt en lussebulle. Jag tänkte på lucia måste man ju faktisk äta en lussekatt och blev så sugen på julmust under julbordet (fick fick nämligen julmust då). Så i väntan på bussen köpte jag med mig lite fika hem, trots att jag egentligen är propp mätt efter julbordet. 
image327 image328

Killar är häftiga och tjejer är fina och söta

Killar är coola, häftiga och tuffa och tjejer är söta och snygga detta kommer från mina tre lunchkamrater som var två killar på 3 och 4 år och en tjej på 5 år. Vet inte riktigt hur det började men de satt och beskrev killar som coola, häftiga och tuffa då frågade jag bara om inte tjejer kunde vara det. Njaa de är mer fina, söta och gulliga liksom. Detta var lika självklart för de som att tomten skulle komma på julafton. De var så kul att höra de prata om detta för de var inget att den killar eller tjejer var bättre än varandra. För tjejen som satt vid bordet hon var ju fin när killarna var häftiga.


Lucka 12, jultomten

Jag kommer inte ihåg när jag inte längre började tro på tomten eller varför. Men kan det vara så att det har med att göra att jag har en bror som är fyra år äldre än mig? Kanske jag vet inte. 

image326

Satt och åt lunch på förskolan idag med 3 barn de var 3, och 5 år gamla. Vi prata lite om vad de önskade sig i julklapp och de var lite olika. Hur får tomten reda på vad ni önskar er då? Jo de hade skrivit önskelistor och skickat till tomten och någon hade kryssat för i en leksakskatalog. Tror bara tomten vet vad de önskar sig.

Det var helt självklart för de att tomten skulle komma och den ena killen berättade -Jag har träffat tomten, han finns jag har till och med kramat honom. Flickan som är äldst av dem börjar berätta Vet ni vad som var konstigt. När jag var hos mormor och morfar innan då var mormor tomten. Nej tänker jag säg nu inte att tomten finns, jag orkar inte med någon dum förklaring nu. Men sen säger hon själv, men mormor var tomte för tomten kunde inte komma och hon var det för tomten skulle vara där bara. Men det gjorde ingenting för tomten hade redan lämnat paketen under granen. Ja så då gjorde det inget att mormor var tomte för riktiga tomten hade redan varit där och delat ut paket under granen. Ja de löste ju sig på bästa sätt själv.

Mamma och jag ska och shoppa

Nu väntar jag bara på mamma som snart ska komma hem, sen ska jag och mamma ha en helkväll i Kista galleria. Hoppas på att hitta lite julklappar där, men kanske måste förbi centrum först och kolla en affär. Men vi får se hur det blir med det.
Tjingelingen!

Fan fan fan

En kompis har suttit och lagt in musik i ett bildspel de gjort på jobbet. Jätte fint är det! Men så när hon ska skicka till mig så jag kan få se hur det blev med musik hör jag ingenting. Aaaaa men varför? Någon som är haj på datorer ovh kan förklara detta för mig, snälla???

Lucka 11, slå in julklappar

Att slå in julklappar är speciellt och jätte mysigt. Jag älskar att slå in julklappar, men det är nästan lika roligt när man får de jätte fint inslagna i affären.
Jag kan fortfarande minnas hur det var när man var liten. Den 23 brukade pappa säga, ska ni inte gå upp och titta på tv eller nått på era rum. Då fick man inte komma ner igen om man inte fråga först för därnere att de och slog in julklappar. Nu är det inte riktigt samma sak längre. Jag sitter oftast på mitt rum och slår in mina julklappar. Det är en speciell känsla att slå in julklappar, mycket roligare än att slå in födelsedagspaket egentligen. Varför det vet jag inte.
Ska nog slå in ett till paket snart, men redan hunnit slå in två paket idag. Snart väntar Lukas paket på att bli inslaget.
Dessa har jag slagit in idag. 


Trevlig måndagkväll :)

Eftermiddagen har jag tillbringat med en lagkamrat, vi har handlat julklappar, tittat på julklappar och bara pratat en massa. Det har varit en jätte trevlig kväll, haft supermysigt.

Efter praktiken idag åkte jag först till Centrum och lämna tillbaka en bok på biblioteket som var lite försenad. Oj jösses 20 kr fick i böter, trodde jag skulle få hälften kanske.

Efter det så åkte jag in till stan för att möta min kompis. Mötte Mathilda någon gång innan 17 och fick smaka en så god lussekatt hon hade gjort. Sen började vi vår shopping vandring. Vi gick runt i lite affärer men stannade ganska fort inne på Body Shop. Där hittade vi lite olika klappar till lite personer, tänker inte skriva till vem och vad här....men fina paket fick jag till paketen. Vi gick vidare och Mathilda hittade en klapp till men jag hittade inte någon present till kussen, vet fortfarande inte riktigt vad han ska få men har mina idéer.

   
Vi åt på Taco Bar och satt där och pratade en stund. Efter en promenad så gick vi hem till Mathilda och drack te i jätte stora muggar. Älskar att dricka te i stora muggar. Vi har pratat om allt mellan himmel och gjord. Lite plock från det vi prat om var, ålderskillnader, basket (kort kort), killar, framtiden och ja allt möjlig mera.

Haft en underbar kväll och det var skönt att få prata av sig lite. Msn är en sak men live är ändå en helt annan sak. Tack för du är du!


 


Lucka 10, julpyssel

Julpyssel, julpyssel och mera julpyssel kan man ju tänka sig att det är på förskolor runt om kring i landet just nu. Barnen kommer hem med en massa pyssel som man inte riktigt vet vart man ska ha någonstans. Eller jag kan inte säga att det är så, för jag har inga egna barn som kommer hem till mig med pyssel men när man var liten så gjorde man väl det. Det var tomtar hit och tomtar hit. Visserligen kul nu för det är ändå ganska mycket av det julpynt som vi har uppe som är från min och min brors dagistid.

Vi har inte julpysslat överdrivet mycket på förskolan där jag är nu. Fast det börjar bli mer och mer nu, idag gjorde de jätte söta tomtar Har jag tur kan jag få in ett foto en dag. Vi gjorde de i trolldeg och imorgon ska de målas. Det som var så fint är att varje tomte har sin charm efter varje barn, jätte gulliga tomtar blev det. Barnen har också gjort jätte fina "grankoner" vet inte hur jag ska förklara de men de är gjorda som koner och några röda och några i guld. De är verkligen jätte fina tillsammans (ska försöka fixa foto). Barnen har målat de och har valt färg själva och sedan dekorerat de och de är jätte fina.

Imorgon blir tomtarna klara :D


Detta var kaxigt att köra i en final

Zillah och Totte tog innan sommaren hem Talang 2007 och det var på ett ganska kaxigt sätt de gjorde det också. Undrar om hon kom till USA och fortsatte med buktaleriet, skulle tro det. Hon var riktigt grym, det är som det är två personer som snackar. Detta var faktiskt riktigt bra!


Lucka 9, julbak

I dag är det den andra advent och jag har fikat lite med en lussebulle och lite pepparkakor och Cola (blev ingen röd saft). Nästa söndag så är planerna att jag vid denna tid har ätit egna lussebullar. Nästa lördag är nämligen mina planer att jag ska baka lussekatter. Det är mycket godare att baka de själva än att köpa de i affären och eftersom mamma och pappa ska ha glöggfika nästa söndag så ska jag baka lussekatter på lördagen. 

I år kan jag inte heller baka något pepparkakshus, har ingenstans att ställa det. Tror inte riktigt vågar ställa det på tv-bänken risken att Lukas skulle smaka är lite stor. Lite trist att inte baka pepparkakshus men okey då. Kanske ska slå till att laga pepparkakor en kväll istället, kanske imorgon. Hmm men är inte så avancerad att jag gör egen deg, utan det blir att köpa Annas pepparkaksdeg och sen "bara" grädda egna gubbar och så dekorera de fint. Så det blir lite julbak i år också. När man börjar julbaka då känner man julen komma :D


BK Järva borta, vinst men blev onödigt spännande på slutet

BK Järva borta, vinst men blev onödigt spännande på slutet


Så skulle man kort kunna beskriva matchen igår. Vi vann med 2 poäng men det blev som sagt onödigt spännande på slutet. Slutresultatet skrevs till 64-66 och en till bortavinst för oss. Inför sista perioden leder vi med 15 p och är under fjärde perioden uppe i 20 poängsledning men sen händer något. Vi stressar upp bollen i anfall och kommer inte riktigt över halvplan och de sätter fler och fler bollar. Avståndet kryper allt mer och mer och tillslut är det 4 poäng som skiljer och 12 sekunder kvar och deras boll vid halvplan. Vi har lag foul och det är deras boll. De får in bollen och tiden går, tick tick sakta 12 sekunder kan gå. De gör 2 poäng och vi får in bollen under korgen och det är 1.9 sekunder kvar och vi leder med 2 poäng. Vi får in bollen och vinner matchen, Underbart! 

Vi spelade riktigt bra försvarsspel och det är det vi vinner matchen på. Som Carp sa under matchen, det är ju roligt att spela försvar. Vi växla mycket mellan zoon och man-man och det fungerade bra. Riktigt roligt att spela igår men som sagt lite onödigt spännande på slutet. 

Detta var årets sista seriematch och nu har vi inte match igen förrän i mitten av januari igen. Känns tråkigt, men ganska skönt att inte ha matcher precis efter Täby Basket cup (2-5 jan) som vi annars nästan jämt har haft. Fast på ett sätt så tycker jag att det är trist att vi inte har fler matcher just nu. Jag missa ju massa matcher i början av säsongen och därför vill jag ju spela nu när jag kan. Men men man får väl se fram emot träningarna istället, det är ju faktiskt ganska kul det med.


Vilken seg dag

Jag vakna vid 11.30 idag och insåg att det kanske var dags att gå upp. Men oj va skönt det var att sova så länge, även om jag int ekom i säng förän vid 2 tiden i natt så fick jag sova näsan 10 timmar ändå, va underbart.

Har precis stängt av ps2 som roat mig senaste timmen. Nu blir det istället en runda med Lukas och lite lunch i magen innan jag ska gå ner till Skarpäng för att dömma 2 basketmatcher med typ p98 eller nått sånt. Kanske man ska bege sig nu då.

Hej svejs så länge!

Lucka 8, Ingen vanlig jul...

Julafton är om 16 dagar. Det känns som det är mycket längre kvar än 16 dagar. Men oj vad tiden dessutom går fort, snart är det bara någon dag kvar och så är det jul.
Ju äldre man blir ju mer förändras julafton på ett sätt. Eller egentligen är det samma sak som händer på julafton om vi är hemma, men folket. För många, många år sen så var mormor alltid hemma hos oss och firade jul och även farmor och farfar har varit här ibland. Men av naturliga själ så går inte det längre. Men de finns med oss på ett sätt ändå.

I år blir det också annorlunda fast vi ska vara hemma. Storebror kommer förhoppningsvis upp och har med sig sin tjej, vilket bara är trevligt. Så kommer morbror och hans fru och deras tre två barn (mina kusiner). Men den tredje kommer inte i år, hon är i Norge och jobbar. Kommer att sakna dig massa på julafton. Saknar dig nu med och det är tur att msn finns. Men en jul här hemma utan dig kommer inte vara samma sak. Vem ska sitta på din plats runt julbordet och vem ska stå för det där underbara skrattet som bara du kan ha?

image321

Jag kommer bli jätte stark!

Jag och min tränare har gjort en deal. Det hela började igår när vi pratade i telefon, han ringde för att fråga något (och vips så ska man tydligen agera domare på söndag när små kids spelar).

Han sa någon och förmodligen med en svordom och han sa att han svor alldeles för mycket och sa att varje gång han svär så skulle han få böta, men vad? 5 armhävningar nej va mycket bara 2. Okey om du gör det så gör jag 5 armhävningar varje gång jag säger typ, sa jag.
Its a deal, shit jag kommer få göra armhävningar hela tiden. Det roliga var att han blev lite orolig för matchen imorgon, då kommer jag ju få göra massa armhävningar efter den...hahahh Det jobbiga var att när skulle säga vissa saker så "behövde" jag säga typ efter (fast egentligen bara dum vana kanske!?) men då blev det helt tyst istället. Aaaaa jag kommer aldrig klara en hel träning utan att få göra armhävningar.
Bara efter vårt samtal så fick jag göra 10 armhävningar. Ojoj jag kommer bli jätte stark!


Köra bil i mörker och massa regn är inge kul!

Idag har det typ regnat hela dagen. När jag gick hemifrån vid 9 för att komma till skolan och när jag åkte från skolan vid 13 tiden. Sen fortsatte det hela dagen när jag skulle åka ut till klubben för att gå på julbord. Idag har jag som sagt varit på julbord ute på klubben, ja det har jag ju tjatat om en del innan..... Det var jätte trevligt men lite tråkigt att det inte var snö ute istället för regn. Men kan man inte göra något åt. Det var trevligt och det var god mat det var väl det som räknades.
Men ska jag klaga på något så var det väl på regnet då rå. Regna massor när åkte dit och det var riktigt tråkigt. Mycket bilar på motorvägen och det stänkte massa vatten. Då var det skönt med stora bilen och inte den lilla röda. På vägen hem ar det ännu tråkigare, det var jätte mörkt ute och när precis kört ut ur Rimbo så kommer jag ikapp en stor bil med stort flak som det stor BRED LAST på, åhh och den hade jag framför mig ändå till motorvägen. Gick inte att köra om för den var ganska bred och det regna och stänkte och var kolsvart ute så man såg inte. Det var bara att ligga bakom och vänta.


Lucka 7, julkalendrar

När jag spontant tänker på julkalendrar så tänker jag på Sunes julkalender. En av de bästa julkalendrarna enligt mig.
I år har jag inte sett ett enda avsnitt av julkalendern, men måste väl göra det en dag. Det är något man bara måste liksom, lite som att se ett avsnitt av sommarlovsmorgon varje år. Men där är julkalendern viktigare. 
1991 gick den som jag kommer ihåg bäst, SUNES JUL. Jätte rolig och här kommer ett av mina favorit avsnitt.

-Nästa gång ska jag gömma det i Sunes strumpor så får han springa 4 varav runt huset.
-Älskling, i år tar jag knäcken
 


Lucka 6, julklappar

Tiden går fort när det är jul, ibland för fort. Nu är julafton snart här och jag ska ha köpt klart mina klappar. Men jag vill först få lite julkänsla innan jag köper julklappar. Det är ingen snö ute, bara mörkt och tråkigt och regn. Jag vill ha snö nu!
Oavsett snö eller ej så måste jag snart komma på vad jag ska köpa för julklappar.
Pappa har börjat spåna och är på gång med lite idéer. 
Mamma ingen aning :S 
Storebror och Lina vet jag en grej men får inte tag på.  Vad jag annars ska köpa vte jag ej = problem.
Sen har vi kusinerna, som jag inte heller vet vad jag ska köpa till.
Har bara en klapp fixad och den är jag ganska nöjd med om jag får säga det själv. hehhe kan säga att det är en liten grej som vi snackat om. Mer än så säger jag ej!  


Nu blir jag arg och butter

Jag hade skrivit min lucka 6 i min julkalender och skulle bara publicera så går det int eför fel på denna sida och nu är allt borta. Skit också, hungrig är jag också.
Hoppas fins riskakor i skafferiet.

Läkarbesök i 5 min.

Imorse åkte jag till Upplands Wäsby för att komma till Löwenströmska för att göra ett återbesök hos läkaren. Var inne hos läkaren i kanske 5 min max. Men allt gick jätte bra.
Hon fråga mig hur det hade gått med träning och lite så och så sa jag bara bra och sa att spelat min första riktiga match i helgen, då sa hon Vill jag veta det där? Jag får bara fram, men sjukgymnasten sa att det var ok. Hon skrattar till och säger nej det var jätte kul. Tack för det, blev lite nervös där ett tag.
Hon kände på knät och jag fick trycka lite för att känna styrkan mellan höger och vänster ben och hon sa det känns jätte bra. Det var super stabilt.

Vi satt och prata lite och hon sa att det hade gått väldigt fort allting, var ändå bara 6 veckor sen vi gjorde operationen. 6 veckor är lång tid tycker jag och det sa hon också, även om du tycker det är lång tid så är det kort tid för mig. Men hon såg ingen anledning till att operera mitt korsband nu och det känns skönt i nuläget. Visst kunde hon inte garantera att det alltid kommer att hålla eller så men kan man inte med ett helt friskt heller.

För mig är det viktigaste att jag fortsätter med grundträningen nu och så ska det nog gå bra. Kändes jätte skönt att få detta positiva besked från henne. Detta kan jag leva på länge nu.


 


Lucka 5, julkort

Snart är det dags att ha skrivit klart alla julkort. Vilket datum det nu är man ska ha skickat iväg de senast vet jag inte riktigt, men chansar på att det är den 16, ett datum som hoppa upp i mitt huvud nu. 
Det brukar vara så att jag och mamma sitter sista kvällen i sista minuten och skriver julkort. För att sedan i sistan minuten åka till en sista minuten låda och posta julkorten. Och varje jul sen så tänker jag att jag ska vara ute i god tid och inte sitta i sita minuten. Undrar hur det blir i år, tanken är att jag ska skriva de innan sista minuten. men känner jag mig själv så..... 

Tacos ikväll

När jag kom hem såg jag ett "paket" med mat på diskbänken. Kollade var det var och tänkte vad blir det ikväll till mat. Ser att det är köttfärs som låg och tina. Hmm hoppas det blir tacos tänkte jag.
Så nyss ringde mamma och sa att hon snart skulle åka hem, hon skulle handla lite saker bara. Hon berätta att hon tagit fram köttfärs i kylen och vi ska äta Tacos till middag. Wieeee va glad jag blev. Var så sugen på tacos så detta blev perfekt.

Med tacos i magen ska jag nog kunna skriva klart min komplettering. Den ska in i kväll på mailen till läraren. Senast vad ska vi säga 22.30 japp så blir det! 

Nu ska jag gå ner och kolla om Lukepuke vill gå ut och gå och sen ska han få lite mat.  


Årets första julbord på fredag

På fredag ska jag åka upp till golfklubben för att gå på julbord. Det blir julbord för all personal och jag ska dit för andra året i rad. Ska bli roligt och gott. Men jag är nog egentligen ganska tråkig att bjuda på julbord. Äter inte sill och lax och sånt. Eller jo lax kan jag nog smaka något, det har jag börjat att äta nu. Men det som är mina favoriter på julbordet är ändå köttbullarna och möjligtvis janssonsfrestelse men bara om det inte är för mycket fisk i den. Fast jag ser fram emot julbordet på fredag jätte mycket. Synd att man missar träningen men ska bli trevligt att träffa folk man jobbat med i sommar igen.

Det ändå negativa med det hela är att det kommer vara kolsvart att åka hem på kvällen, det blir nog motorvägen hem inte kringelekrokvägen.

Värdelöst

Idag har vi "träning" precis som vi brukar ha på tisdagar. Det är ett frivilligt pass därför vi kallar det för "träning" och inte träning. Om vi vill ha en vanlig träning kan vi välja att träna med 91/92 som har passet innan oss. Våran tränare brukar vara på våran träning men inte idag. Vet inte om jag missa att han sa det igår men jag kom dit ca 30 min innan och då bara insåg jag att vi har nog ingen träning. Hade jag vetat det hade jag nog tränat med 91/92 orna innan som två andra i vårat lag gjorde. Men nu blev det inte så, visst kunde fått låna nyckeln och veva hissa upp korgarna själv men så roligt är det inte att träna helt själv. Nä kändes lite värdelöst faktiskt.

Lucka 4, Julspelet i 2:an

För 16 år sen så spelade vi upp ett julspel i skolan. Julspelet som vi spelad upp spelades upp varje år av 2:orna på skolan i samband med skolavslutningen (tror jag) det var iaf i jultiderna.
Har egentligen inte så mycket minne av själva julspelet men lite grann. Vet att vi änglar (som jag var) vi var typ kör och det var väl för oss som inte hade någon roll. Vi spelade upp Jesus födelse tror jag att det var, när hedarna och de vise männen kom och gav gåvor. Detta var något som 2:orna alltid gjorde och vi spelade upp det i Tibble kyrka. Om jag inte minns helt fel så var det för föräldrarna på kvällen och dagen efter på morgonen för resten av barnen på skolan.

Jag är och förblir en liten ängel!

image320

Sjukgymnasten var sjuk men blev styrketest tillslut ändå

Kommer till sjukgymnasten strax innan 10 då jag skull vara där. Får då reda på att hon är sjuk men hon hade en vikarie. Träffar henne och hon säger att du kan väl börja på marken lite, jag ska bara göra lite övningar med en annan, jag börjar cykla.

Patienten hon har gör lite olika övningar och de pratar lite och man hör typ allt utan att tjuvlyssna. Rummet är inte så stort och de stod typ 10 meter ifrån mig och prata. Blev nästan rädd för det jag hörde. Han stappla runt med hjälp av kryckor men som han enligt sjukgymnasten inte behövde. Han sa att han orkade gå 50 meter sen orkade han inte längre. Okej okej men det som var skrämmande var att han KÖRDE BIL. VAAAA??? Jag blev rädd och tänkte han vill inte jag möta på vägen.

1 mil senare och ca 30 min på cykeln så skulle jag bli fastspänd för att göra ett nytt styrketest. De spänner fast en så man verkligen sitter fast. Hela överkroppen är fastspänd, första gången tänkte jag varför ska man behöva detta? Men det behövs, man ska sparka benet och ta i allt vad man har och när man gör det behöver man verkligen sitta fast. Låter kanske helt knas men svårt att förklara.
Testet gick tillslut bra att göra efter lite knas. Det var bara en "spark" som på något sätt inte kom med, men gjorde inte så mycket för testet. Var fortfarande lite starkare i vänster än i höger men det var inte alls så stor skillnad som innan. Den totala skillnaden nu på både styrkan och uthålligheten är 7 % och det var tydligen ok. Men känner ingen större skillnad nu som jag gjorde innan. Så på torsdag ska jag till läkaren och utvärdera och det hoppas jag går bra.  


Sjukgymnasten imorgon betyder nytt styrketest

Imorgon ska jag till sjukgymnasten igen för att göra om mitt styrketest. Förhoppningsvis så har det hänt en del, jag hoppas på mycket. Jag fick en jätte bra sjukgymnast som jag träffat ett par gånger. Det skulle blivit många många fler men eftersom inte korsbandet var helt av så blev det inte så mycket som vi trodde från början. Jag var där för knappa 4 veckor sen och gjorde testet. Då var det ca 20 % skillnad mellan höger och vänster ben, jag var svagare i höger (det jag operera) och imorgon hoppas jag på att det inte är så stor skillnad.

Har tränat benen på gymmet sen jag var där sist och gjort de övningarna jag fick av henne så jag hoppas att det har hänt något. Men om det inte har hänt något är det knas. NU känner jag inte samma skillnad längre och det gör inte ont längre när jag gör vissa övningar. Imorgon bli en spännande dag.

Sen på torsdag ska jag til läkaren och kolla upp hur allting har gått. Då var det ca 6 veckor efter operationen och vi ska utvärdera, jag tycker det har gått bra. Hoppas att läkaren också tycker det. Är bara en fråga jag ska fråga och varför det gör ont när jag tar i ibland på ett sätt och vad för konstig smal rand det känns som jag har i knät.

Är trötthet en sjukdom?

Jag vet inte vad det är med mig? Kan man vara sjuk bara för man är trött, isåfall tror jag att jag är det.
Igår var jag sjukt trött efter matchen, slockna typ på en gång i bussen och sen när jag kom hem så sov jag ändå i säkert 7 timmar.

Har inte varit jätte trött under dagen idag, men när jag kom hem. Inte ås att jag år så trött så ögonen går i kors men bara trött i hela kroppen. Jag la mig på sängen och satte på radion, somna vaknar efter ca en timme av att pappa ringer, ja jag går upp snart. Vaknar igen efter ca 30 min att pappa och mamma kommer hem. Jag lyckades sova mellan ca 16.30-18.00.

Kanske inte så lyckat, för nu efter träningen är jag ganska pigg. Eller pigg var fel ord egentligen, för tror att så fort jag lägger huvudet på kudden kommer jag nog sova ganska på en gång. Men måste kolla klart Prison break först.


3 dec betyder lucka 3

Denna dag bli det inget julminne. Det blir en gratulation. Idag fick Emma B en tidig julklapp. STORT GRATTIS till körkortet!
Så det blev lucka 3, Grattis igen!
Idag har du rätt att vara lite mallig!

image319

Shoppat med mamma

I söndags var jag och mamma och shoppade.
Det kanske var jag som stod för det mesta shoppandet med mamma hittade något iaf. Jag kom hem med lite nya saker och lite som jag hade planerat också. Kom hem med nya underkläder, en ny kjol, två nya långärmade t-shirts (perfekt för uppvärmning innan träning) och en CD-skiva och en DVD-skiva. Sen kom jag ju hem med en julklapp fixad också men kan jag inte skriva här ju vad det är :p
Så här ser iaf tröjorna ut, kjolen blev så knepig när skulle fotta. Orkade inte leta fram kameran så blev med telefonen därav färgen.
image318

Bortaseger med stora siffror (26-90)

Igår gick bussen mot Borlänge och ett par timmar senare rullade bussen in framför Maserhallen och det var dryga timmen till samling och dryga två timmar till match. Skulle vi kunna lägga bussresan bakom oss och ladda inför match nu? Tre kastade snöbollar och en promenad senare så var det samling och vi pratade om hur vi skulle börja från början att lira som vi kan. En av sakerna var att vi skulle börja med att kliva upp 3/4 eller hela planen.

Lite om matchen då. Det blev stora siffror i bortasegern igår mot Borlänge. Vi vann med hela 26-90. När väl matchen startat visade det sig ganska snabbt att det egentligen aldrig något snack om att vi skulle vinna igår, frågan var väl bara med vad? Efter första perioden stod det 8-25 och vi började inse att vi kunde komma upp i 100 med denna fart. I halvlek stod det 16-51. Vi satte nu upp som mål att göra 100 själva och inte släppa in mer än 30p. Vi lyckades med ett av målen, de gjorde inte mer än 30. Skönt med seger, riktigt skönt att vi fick stoppa i lite pinnar också framåt. 

Ska man klaga på något denna match så måste det bli på domarna. De var inte alls bra, men visst vi ska inte klaga när vi vinner så stort men de var verkligen kass. Sen så blev vi lite buttra på Borlänge redan innan matchen, vi fick spela med en "clown-boll" istället för Molten som vi alltid brukar göra. Sen spelade de i orange ställ, brukar inte alltid hemma laget vara ljust? Vi spelade i rött och det var inte så stor skillnad på färgerna men men som Coach sa innan match. Nu är det krig! heheh

Egna spelet då? Jag är riktigt nöjd med min match och detta känns som om det var första matchen på riktigt för mig. Kändes som det lossna lite i fredags på träningen och var nästan lite nervös att det inte skulle hålla i sig. Men jag är nöjd, det var riktigt kul att lira. Mamma och pappa fråga när jag kom hem om jag gjort några poäng, ja kanske 7 p varav en 3:a tror jag. Så när kolla på våran hemsida sen hade jag gjort 11p det trodde jag inte, men en glad överraskning, även om poängen verkligen inte är allt.


Borlänge tur och retur.

Strax efter 11 gick bussen från tibblehallen mot Borlänge. Senast vi var  Borlänge och spela match var jätte länge sen men efter matchen då blev vi så här glada. Några ansikten känner man igen som är kvar. 2*Carro

image317

Efter matchen idag var vi också så här glada kan jag säga. Blev vinst med 90-26 :D men mer om det imorgon.
För nu ska jag sova för är så sjukt trött.

2 dec betyder lucka 2

Idag så blir det ett julminne som inte är ett minne ännu, men hoppas det blir ett minne. Var det någon som hängde med? Men först lite kort bakgrund till det hela och det är väl kanske det som blir inlägget minnet som jag hoppas på ska ni få veta om ni läser hela inlägget.

Förra året var min morbror och fru och mina kusiner i Etiopien över jul och nyår och min bror firade nere i Trelleborg hos sin sambos föräldrar. Jag, mamma och pappa hade bokat en stuga i Stöten och hoppades på en vit jul. Det blev inte så mycket vit jul, eller en backe var öppen med konstsnö och nedanför den var det vitt och mysigt. Så det kändes ändå som det var vitt när man var där, skönt att vi bodde så nära backen då.

I år kommer det också bli annorlunda. Min morbror och familj kommer fast med ett barn mindre. Min ena kusin är i Norge och jobbar och kommer inte hem över jul :( Men de kommer iaf fyra av 5 stycken. Men det som jag kanske ser mest fram emot och hoppas blir ett bra minne det är att min bror och L kommer upp till julafton :D Försökte ringa bror idag och kolla hur det blir eftersom jag sen ska ner över nyår men fick inte tag på honom. Fick meddelande sen och där skrev han att han och L förmodligen kommer upp till julafton. Sen åker de hem juldagen eller annandagen så jag ska kolla tåg/flyg biljetter nu till nyår.


1 december

Satt och tänkte på ett av mina första julminnen jag har.
Mitt första minne av tomten är från när jag är runt 2 år skulle jag tro. Jag mamma, pappa, min bror, min morbror och familj firade jul nere hos mormor i Malmö. Det som är starkast av detta är mitt minne av tomten. Vi står vid fönstret i mormors lägenhet och tittar ut genom det och vad ser vi inte komma om inte tomten. Tomten går med lykta och som jag vill minnas det är det snö ute. Ser tomten som sagt komma där och gå med stor säck och lykta. Sen har jag inget minne av att tomten kommer in i till osss och delar ut paket. Men det gjorde han tydligen. Men det som jag minns är när jag ser tomten komma. Detta måste varit stort för mig för det är nog mitt först minne av tomten. 

Kommer tomten komma den 24? Jag tror kanske inte jag får träffa honom men kanske har han lämnat några paket utanför dörren, jag hoppas på det.    

Min egen julkalender

Snack hit och dit om julkalendrar. Jag har bestämt mig för att göra en egen. En julkalender har ju 24 luckor så min julkalender har också 24 luckor eller inlägg. Varje dag fram till julafton kommer jag skriva ner ett minne, visa en bild eller bara skriva något som har med min jul att göra.  


TV-kväll i Solnalandet

Sitter hemma hos Garpen och kollar på Babsen. Ätit middag, jap det blev en favorit i repris och som vanligt lika gott. Nu har det blivit lite tacos chips och dip och TV.
Carola är faktiskt väldigt speciell, finns inget annat att säga.

Trevlig middag var det och kvällen hoppas jag bara fortsätter som den brukar. Men brukar alltid bli så så varför tro någonting annat.

Promenad redan innan lunch idag.

Har redan varit ute och gått för dagen. Maria kom hit strax innan 11 tiden och vi började knata mot Mörtsjön och sen runt och så tillbaka hem igen. Skönt väder ute var det, inte för kallt och inte för varmt. HAde nästan på mig lite för mycket tröjor på mig men underställsbyxor var toppen under mjukisarna. Har sagt det förut men visst kanske lite tantvarning på att gå med stavar men underbart skönt. Speciellt då man går i backe käns som man riktigt kan ta i och man har samma tempo hela tiden.  

Nu är det dags att gå ner och äta lunch och sen efter det ska jag och mamma åka till Barkaby och kika lite.


RSS 2.0