En helt vanlig vilodag eller???

Onsdagen beståd av allt från tårar till en massa skratt.
Satt i min ensamhet och kollade på friidrotts VM. Har just sett Susanna Kallur springa i mål i 100 m häck finalen, att hon kom fyra var det väl ingen som missa. Hon hade som mål att springa det fortaste hon gjort och det gjorde hon mer kan man väl inte göra. Så nära men ändå så långt ifrån. 

Just i denna stund så kommer ett mess till telefonen. Messet är från en vän och egentligen stod där inget som gjort mig ledsen. Men nu känslorna fram, tåren bara rann ner för kinden. Vill inte känna såhär egentligen bara jobbigt men gör det ändå. Det var inte svaret det var fel på det var fint, det var det jag skrev som kom så plötsligt på mig. Jag känner såhär fast jag vet inte om jag orkar göra det. Men nu har jag lagt ner, ska sparka över bollen på andra sidan nu och kommer den tillbaka så gör det det annars kanske ska inse att den inte gör det. Jag kan bara önska att bollen ändå på ett sätt kommer tillbaka, behöver inte var med en jätte fart men bara att den kommer tillbaka.

På kvällen var jag på middag hos en kompis och efter det åkte jag vidare till en annan kompis. Vi skulle ut och lira golf på torsdagen så skulle slafa där. Ibland är det skönt att komma bort hemmifrån. Jag behövde detta, komma ifrån datorn, komma ifrån det där på datorn, komma ifrån tankarna.

Onsdagen slutade i skratt och det var precis vad jag behövde.

Typiskt

Dagen började med att jag kunde sova ut och det var helt underbart. Behövde nog sova lite, kom i säng kanske lite för sent natten innan. Sen var jag i Centrum och fixa lite saker, kolla på biblioteket efter en skolbok men fanns ej. Var förbi och lät någon kolla på bilen, den lät ju som något var lös. Det var något som var löst men det var snabbt åtgärdat och behövde inte ens betala en krona. Det var trevligt och det gick på max 10 min så var det klart. Bestämmer mig för att ta bilen in till stan för att åka och köpa boken som inte fanns på biblioteket. Komme in till stan och frågar efter boken och får svaret att -Nä den har sålts ut tidigare idag. Åhhh inte min dag. Sen fick jag sitta i kö i 10 min utan att komma någonstans och desstutom åt fel håll. När jag lyckades vända så kom jag hem ganska smidigt ändå. JAg trodde det skulle vara mera bilar ute och att skulle få sitta i mera kö men slapp det.

Snabbt hem in i duschen och packa väskan och sen skulle iväg till kompis för att äta middag.


Listan blev aldrig klar

Jag hade en lista som jag skulle göra klart, den blev aldrig klar illa....
Lite kunde jag pricka av iaf.

Klart * Leta fram böcker innan Pernilla kommer vid 17.50, bra att ha de redo då.
Klart * Messa X om Grönan nu på lördag.
Klart * Messa Lina som fyller år idag. (har jag precis gjort) 
Återstår * Plocka upp mina kläder som haft på landet hela sommaren.
Återstår * Rensa skrivbordet (kommer ta 100 år...)

Dagens att göra lista

Varit i skolan (lhs) idag, första dagen på terminen och ny 20 p kurs har startat. Ska nu läsa att arbeta med barn i åldrarna 1-6 år. Första dagen gick bra. Men nu väntar en massa göra som ska göras idag.

Dagens att göra lista.

* Leta fram böcker innan Pernilla kommer vid 17.50, bra att ha de redo då.
* Messa X om Grönan nu på lördag.
* Messa Lina som fyller år idag. (har jag precis gjort)
* Plocka upp mina kläder som haft på landet hela sommaren.
* Rensa skrivbordet (kommer ta 100 år...)

Men kanske dags att sätta igång nu.


Tack för att du finns!

Vet inte riktigt hur jag skulle klara mig igenom mitt liv just nu utan er. Ni betyder en massa för mig hoppas ni inser vad ni betuder. Ni är så olika men ändå så viktiga bitar i mitt liv. Ni lyssnar och förstår utan att jag egentligen behöver förklara. Tackar dig som jämt får lyssna på mig, kan säga allt till dig och du förstår precis och du som varit med mig hela sommaren och lyssnat på mig när jag tvekat och funderat. Ni har lyssnat på mig, gett mig råd på så olika sätt men att ni förstår och kan dela mina tankar är helt underbart, vad skulle jag gjort utan er. Så olika ni är men ändå så förstår ni så väl vad jag menar.
 
image88
En riktig vän 

Skillnaden mellan en riktig och en simpel vän är att En simpel vän aldrig har sett dig gråta, medans En riktig vän har axlarna våta.
En simpel vän förväntar sig att du alltid ska finnas, En riktig vän förväntar sig själv att alltid finnas för dig.
En simpel vän skulle skratta om du föll framför vännerna, En riktig vän skulle ramla och skratta med dig istället för åt dig.
En simpel vän undrar om du e kär, En riktig vän vet redan när den ser dig.
En simpel vän skulle prata med dig om du stog på en bro, En riktig skulle ställa sig på kanten o gå med dig till sista andetaget.
En simpel vän hittar man överallt, medans en riktig finns bara i hjärtat...

<3


Bara ta det lugnt

Efter KM så fick jag åka med Puff hem till landet. Tackar vänligast för det eftersom mamma redan åkt hem. Kommer till landet och där så gick jag och mamma en promenad med vovven och sen skulle mamma klippa gräs och pappa fortsätta med altanbygget. Han har rivit delar av altanen (den älsta delen) och håller nu på att bygga ut den, den blir större. Själv fanns inget som jag kunde göra eller behövde göra. Fråga faktiskt! 
Sätter mig inne i soffan och på med lite friidrott i bakgrunden och tar fram en bok och läser. Kom inte så jätte långt innna jag insåg vad det skulle vara skönt att sova en stund. Lägger mig ner och tar en power nap, det var underbart.
 

image84
Mamma klipper gräset, vilken focus hon har, vilken blick.

image85
  Pappa river räcket för att kunna lägga nya bräder

image86
Här är den nygamla altanen under konstruktion.

image87
Medans mamma och pappa "jobba" fick jag chansen att läsa i boken.

KM

I helgen har det varit KM.

Jag kan kort fatta mig att jag är Glad för Helenas (Puff) skulle som vann :D Fick inte jag vinna så var det Helena som skulle vinna. Men sen är det ingen som minns trean man kommer ihåg fyran, den som missa medaljen.

Så kan jag kort fatta KM helgen. Pungt slut!

En vecka har gått....

Det har gått en vecka sedan jag sklrev här nästan. Orkar inte skriva allt som har hänt. Det har inte hänt så mycket. VArit uppe på landet sen i onsdags kväll och inte haft någon dator så inte skrivit därför. Men mycket här väl hänt och mycket har jag tänkt. Men skriver om det en annan dag.

Trötta ben

Ikväll är det med trötta ben som jag ska krypa ner i sängen. Klockan 18.00 var det dags för träning i Näsbydal ute. Vi började med att leka lekar för att bli uppvärmda. Först blev det plåsterkull, undra vad de som gick förbi trodde om oss, heheh. Är ni varma nää inte riktigt vi vill leka mera, blev Under Hökens Vida Vingar Kom (tror heter så). Efter det började backträningen. Näsbydalsbacken är en seg slingrande backe med en massa lyktstolpar. Idag behövde vi bara räkna till fyra stolpar. Träningen flöt på och vi gjorde allt från höga knän och löpa ut till skridskohopp baklänges. Vi fick avsluta med favorit i repris. GRODHOPP Jag bara hatar grodhopp som tur var det bara framlänges idag baklänges är ännu värre. Aaaaaaaaa

Kommer hem och mamma och pappa hade lagat omelett och gjort trattisstuvning till. Det gick ju inte att motstå och lite i magen skulle man ju ha.

Efter lite mat i magen loggar jag in på msn för att kolla en sak innan duschen vänta. Får förfrågan om inte skulle med och ta en tur i Ensta. Jo men kände ändå lite sug att springa inte bara hoppa grodhopp. Hade haft tankarna på en långpromenad ändå. Blev Ensta med Mutola. Känslan efter var ändå FN va skönt det var att få röra på benen. Sen att vi hade roligt och bra utsikt på ett annat lag som träna där gjorde inte saken värre...heheh.

Men det är med trötta ben jag går till sömns snart.

Inspererad av en 11 åring

Häromdagen (tis) var jag ute och lira med en kille som är 11 år. Vi skulle gå en fadderrunda. Efter något hål säger jag till honom att det är lika nyttigt för mig att gå med dig som det är för dig att spela med mig. Egentligen kanske denna runda var mer nyttig för mig. Jag kände igen mig i honom på så många sätt. Att bli riktigt förbannad så nästan tårarna rann, ja så kan jag också bli. Även om jag inte blir det längre på golfbanan, men finns andra tillfällen då jag kan bli det.

Kan inte förklara vad det var som fick mig att verkligen fundera men något var det med denna runda. Rundan var otroligt nyttig för mitt psyke. Kunde se så mycket som jag verkligen jobbade på förra säsongen och se att ja det kan ge reslutat. Det var en insperation att jobba vidare med detta, kan inte säga vad det var men något var det som fick mig att tänka så mycket klarare. Denna runda var otroliigt nyttig för mig och kände hur jag växte som människa när jag var klar efter rundan. Det fanns så mycket som jag kan (och kommer att göra) ta med mig till basketen.
Man får bli arg och det måste man få, men man får inte låta det påverka spelet för långe, då måste man kunna släppa det och gå vidare. Men visst det där visste jag redan. Men då fick jag se det med så andra ögon, jag blev verkligen insperarad av denna lilla killen. Denna runda gick det inte så bra för honom men blev så glad för hans skull dagen efter (igår) när han kommer in efter 9 hå l och har skrapat ihop 19 p. Nu har han fått sitt officiella hcp, stort GRATTTIS RIMBO! ja och vi som gjorde en deal så nu är det bara för mig att leta fram grodan där hemma.

image83
Träning ger fördighet!
GRATTIS killen!

Tankar om en rund boll!?

Det är med kluvna tankar jag sitter och tänker på kvällen som komma skall. Första inneträningen och borde kännas hur kul som hellst, men just nu känns det ganska skönt att inte kunna gå. Jobbar så hinner inte hem till träningen. Men så här ska det inte kännas, inte alls. Detta man ska ha väntat på hela sommaren att få komma in i hall och träna igen. Men kännes ingenting!? Mina tankar har säkert med hur det kändes förra året i slutet av sässongen. Jag börjadetveka redan förra året hur jag kände, vi ramla ur en div och allt kändes på ett sett som att det blev att åhhh. Lite som en slog undan benen på en. Men det var inte bara det som gjorde det, det var flera saker som hände.

Avslutade säsongen och de sista minuterna i div 1 på golvet i en hall i Uppsala med hjärnskakning. Hade det inte varit för Lathis och att vi skulle dit så vet jag inet alls hur det hade gott. Men det blev lite basketspel ändå i Finland. Va skönt det var att spela där, inte tränat på en massa veckor men ändå få spela och det bara gick. Inga förväntningar alls, det mesta flöt på då. Det var riktigt kul. Tänkte yes det känns bra, men sen var det som det försvann ändå.

Det är mycket som spelar in p mitt val hur jag ska göra, men har sagt att jag ska ge det chansen nu och se hur det känns. Det kanske känns jätte bra och hur jätte kul och det är väl det jag hoppas på egentligen. En sak som känns riktigt bra är att Kråkan kommer tillbaka och ska lira iaf en säsong med oss. Jag blev jätte glad när jag fick reda på detta och detta val har fått mig mer att stanna kvar än att välja det andra alternativet.


En söndag i Nora

Vaknar upp kl 8.20 av att hotelltelefonen ringer. Masar mig upp och tar telefonen. På vägen hinner jag tänka, varför ringer mamma och pappa inte på mobilen? Svarar och får höra en annan röst i luren än jag förväntat mig. Det är min kusin som ringer och säger att de ska gå och äta frukost kl 8.30 istället för 9.00 så hon skulle ringa och säga det till mig. Så gulligt, den rösten är det okey att bli väckt av då. Ringer pappa som precis kommit hem från promenad med Lukas och säger att det blir tidigare frukost.
Kommer ner till frukosten och vi kom i rättan tid, ingen kö, men 10 min senare mycket mer folk. Vi fick plats alla 8 vid samma bord trevligt med långbord till frukosten.

Efter frukosten fick jag besök av två kusiner. Där blev det allsång till Trasdockorna heheh. Någon har fått en ny favorit låt tror jag.

Det var dags att säga hej då till Laban och familj för denna gång. Hoppas vi ses snart igen snart! Stockholm är fint :P Men vet att nästa år kommer en kusin och hälsar på det har hon sagt redan.

Vi som var kvar i Nora gick och titta på en massa skräp, nä inte bara skräp. Det var auktion i Nora, mycket skräp fanns det. Det var inte det roligaste jag har varit på men man överlevde.

Innan avfärden hem blev det Noraglass, den var riktigt smarrig. Sen blev det en färd hemmåt. Avslutningsvis blev det Tai mat från ett ställe i Täby.

Men andra ord en Trevlig och Lyckad släktträff. Hoppas vi ses snart igen.


Släktträff

I lördags morse åkte vi till Nora för att träffa släkten och fira att farbror Göran blivit 50 år i sommar. Vi kom ner vid halv 12 tiden och kunde redan då checka in på hotellet där mamma, pappa och jag skulle bo. Jag fick ett enkelrum och de ett rum där även Lukas skulle sova. Strax efter vi kommit kom min faster och hennes man och tre barn och deras lilla bebis Laban, en lite Golden valp. Jätte söt :) Han och Lukas är kompisar, även om Lukas kanske tycker han är lite jobbig ibland, men Laban e ju inte så stor.

image82
Lukas och Laban


Efter incheckning så var det dags att gå ner till tåget som skulle varit ett ånglok men blev ej så men trevligt ändå som skulle ta oss till vårat matställe. Vi åkte en bit och kom fram till ....... bara för de glömde jag bort vad det hette i skrivandes stund. Där gick vi först och strosa lite och titta på omgivningen och sen var det dags för mat. Smarrig mat fick vi i en gammal omgjord tågvagn. Kaffe och efterrätt bestämdes att vi skulle äta när vi kom tillbaka till Nora. Men först skulle det bli gruppfotto för de som var med. Det var tre bröder och en syster med respektive och så lite barn till de (ja mina kusiner blir det ju) Det blev kaffe och kaka för de som ville när vi kom tillbaka till Nora och för de som föredrog glass blev det de. När man inte är så gammal ännu...blev det glass för mig, kulglass hur smarrigt är inte de =) 

Lite senare på eftermiddagen blev det bad i sjön som låg precis vid fikastället. Nora låg alldeles vid vattnet och var en jätte mysig liten "stad". Innan badet blev det lite avsked till några som skulle hemmåt och så ner i plurret. De hade redan hunnit bada och sa att det var inte kallt och det var faktiskt riktigt skönt i vattnet. 

Efter att ha dykt, hoppat, ramlat i vattnet en massa massa gånger så var det dags att gå upp. Det blev en liten promenad till hotellet för att byta kläder för att sedan gå iväg till en restaurang för att äta middag. Kommer in på restaurangen som se ut som en gammal lada, mycket trevligt. (tur bara att det inte lukta häst) Efter att ha fått beställa åt vi en massa god mat, potatisklyftor fanns det i mängder, heheh. 

Maten slank ner och klockan gick och nu började det krypa lite i benen, det var kaffedags för de stora (inte vuxit från e.m). Jag och 2 kusiner bestämde oss för att gå ner till bryggan där det skulle vara dans. Samtidigt skulle vi hitta någonstans som var öppet där man kunde hitta godis  eller något smarrigt till kvällen. Vi går ner till bryggan och dansen är slut. Vilken besvikelse! Men glasskiosken var öppen och de hade jätte god glass, så det blev glass. BNu hade de strukit en del smaker som tagit slut, stora frågan var väl Hur kunde ENGELSK SOPPA tagit slut??? Man hör ju på namnet. Med glass i handen upptäckte vi 3 kusiner Nora och prata om allt möjligt allt från ska man ta i hand eller kramas till likbilar... trevligt promenad var det =) 

Kommer tillbaka till restaurangen och det hela slutade med att alla tog en promenad ner till vattnet igen. 


Imorgon kusinträff

Imorgon åker mamma, pappa och jag (och Lukas så klart) till Nora. Min ena farbror fyllde 50 i sommras så vi ska ner och fira lite och så är det släktträff också. Ska bli kul att träffa lite släkt igen. Ska också bli skönt att komma bort och göra något annat. Varken jobba eller spela golf. Bara vara i en helg, ska inte ens köra bil dit det gör ju pappa och kanske mamma.

En sak som jag blev så sugen på var att spela minigolf. Tänkte kanske finns chansen till det på kvällen, vet inte ens om det finns minigolf där. Men man kan alltid hoppas och så vet jag inte ens om kommer att finnas tid, men kanske den som lever får se.

image81
Söta kusiner <3
Min faster tre knoddar (som inte är så små längre...)

Hade så kul i går!

Igår var jag som sagt på Tegel. Hade ås himla roligt, det var band där som spela dyga timmen och sen var det party. Jag hade så himla roligt igår, det var verkligen skit skoj.

Tänker gör jag för mycket....

Satt och borsta tänderna när telefonen ringer och jag har hela munnen full med tandkräm. Det var inte mamma som ringde som jag trodde, ojoj. Höll på att dregla ner hela skrivbordet med tandkräm...det hade inte varit en vacker syn. Det var någon från OKQ8 som ringde och skulle egentligen prata med pappa om något släp, fatta inte riktigt vad han sa men jag vet iaf att jag skulle hälsa att han skulle hämta flaket i Näsbydal istället. Det var något med problem, dubbelbokningar, byte av kunder...ja men det viktiga var att han fick samma flak men i NÄsbydal istället.

Innan telefonen ringde sattt jag och funderade på gårdagen. Var först hemma hos Maria och sen var vi på Tegel. Träffade en massa gamla ansikten. Det var riktigt riktigt trevligt. Först satt vi och chattra med lite gamla (till mig iaf gamla) kollegor och sen gick jag och Maria ner till bruket. Det var nice =)
Men samtidigt som allt var trevligt och kul, har jag kanske gjort något dumt. Ska lämna min telefon hemma nästa gång tror jag, förlåt säger jag bara. Jag tänker inte skriva vad jag gjorde här, men det kanske inte var så jätte smart igentligen. Men jag var egentligen inte taskig och inte någon på min sida om telefonen heller. Men jag säger förlåt ändå.

Nu ska jag först en snabbis till centrum för att inhandla voltarengel till min fot, för shit idag mår den inte så bra. Men ska vila den nu idag och imorgon och i helgen och så hoppas jag det går över. Nu måste jag sticka till centrum för att hinna, ska börja jobba om 3 timmar senast.

Vattenmelon får mig att fundera....

Sitter på landet ooch kollar lite på tv. det är DN galan som går i repris. Kan inte säga att jag följer det så noga, den är mest på. Hade en halv vattenmelon som låg i kylen från helgen. Aaaa smarrigt tänkte jag och skar upp hela, ja det blev en massa bitar och va gott. Sitter alltså i soffan med datorn i knät och äter vattenmelon med tv i bakgrunden...undrar om det är vattenmelonen som får mig att fundera eller vad det nu kan vara.

Ja just nu är det ganska mycket takar som far genom mitt huvud. Både bra tankar och inte så roliga tankar. Vet inte vad jag ska tycka eller kanske mest tro. Det finns en sak som gör mig otroligt förrvirrad, frågan är om man verkligen vill veta just nu eller är det det hela som gör et roligare att inte veta. Roligare var väl inte rätt ord, för hade jag ändå vetat s hade jag kanske inte behövt tro, nä hade jag vetat hade jag ite behövt tro, då hade jag ju vetat. Men på ett sätt vill jag veta men på ett sätt så e jag nog rädd för svaret. Det är ine bara ett negativt svar som skrämmer mig, uan även ett possitivt svar är lite skrämmande. Är det bara jag som funderar i dessa tankar eller kan det vara så att det finns en annan som funderar som jag??? Det får jag nog inte veta, för jag är för feg för att fråga. Då e det lättare att försöka att fundera.
 
NU åter til min vattenmelon och ska ta ett samtal till min mamma som nyss ringde. Hon är lyckligt ovetande om hur jag funderar, nog lika bra det. Men om hon visste vad jag tykte skulle hon bli glad det är jag hundra på, för hon harfaktiskt sagt det själv att hon tycker jag ska göra det.

Rhapsody In Rock

Mamma, pappa och jag packade väskorna för något som man skulle kunna vara en picknicktur eller en mindre dagsfärd. Men så var det inte vi skulle bara till Waxholms kastell och titta på Rhapsody In Rock. Visserligen det var väl inte så bara det var riktigt bra. Finns inte så mycket att säga än att det måste ses på plats men det var riktigt bra.

Lite bilder kommer istället för ord.

image73
Mamma redo för att ge sig iväg.

image74
Båten dit.

image75
Nu börjar showen om några minuter.

image76
Partner från Så Ska Det Låta

image77
Showen avslutades med stort fyrverkeri

image79
Tack och hej!

image80
På bussen hem fick jag lite tid att fundera över livet, heheh

RSS 2.0