Bästa med kusiner

är att när man träffas är det som det var igår man sågs fast det egentligen var över ett halvår. Det är sjukt att jag inte träffat tid Annapanna på över ett halvår kändes inte alls som det när vi sågs. Men inser vad jag saknar dig när vi inte ses, vi måste ses mycket oftare vi bor ju ändå bara 15 min med bil från varandra nu när du är hemma igen. Du har varit och rest en hel del och skaffat dig massa med livserfarenhet och andra saker som inte alla var lika lyckliga över ;) Jag måste ändå erkänna att visst är man lita avis. Jag vill också se plugga i Australien, jobba i Norge eller bara åka till Tailand för 10 dagar. Men jag skulle aldrig våga sätta mig på ett plan till Australien helt själv. 

Var ju tok länge sen vi sågs och tror nästan senaste gången var när Pysen fyllde år. Julen firade du i Norge men du var saknad här hemma. Men nu fick vi äntligen ses igen över midsommar och det kändes inte osm det var över ett halvår sen vi sågs. Det är underbart låt det alltid vara så det är då man inser hur mycket man älskar personen när det är så lätt att ses, vi kommer alltid ha en speciell relation mycket kanske för att vi är kusiner men också mycket för att du är en av mina bästa vänner.

Under midsommar hittade vi på en del kul saker och här är lite bilder.

På långpromenad hela familjen...

i skogen men med

underbar utsikt över Vättern.

Blåste lite kallt...burrr

men vi gunga oss varma.

Solen kom och vi skulle bada...
 
en bild säger mer än 1000 ord...ja det var kallt

16 grader i Vättern var inte varmt...Burr

men vi överlevde som alltid tillsammans.

3 dagar på landet och 119 kort

Japp det var resultatet av min och Mathildas vistelse i Gottröra ute på mitt landställe. Nu kommer äntligen några bilder upp på vad vi hittade på. 


Spelade Yatzy, slagit kåk

Jag räknar

Spelade Monopol gjorde vi också....

tacos till middag

Ute på promenad

efterrätt glass med popcorn ena dagen...

...och en annan hemmagjord blåbärspaj.

Helgen

Kom hem på torsdag vid 17-tiden och då var det ingen vila som gällde utan mamma satte en i arbete med en gång. Först gick vi en lång runda med Lukas och det var nice och sen tänkte jag nu ska jag vila en stund men icke. Nu skulle vindskivor målas, jag var så trött med det var bara att sätta igång. När det var klart fick jag mat och sen kunde jag vila ut lite efter lägret i soffan.

Somna ganska ovaggad vi halv elva på kvällen, men innan det ställde jag klockan på 05.50. Fredag morgon gick jag upp 06.10 och 07.00 åkte jag och mamma mot Edenhof GK där det var seriespel i div 2. Strax innan 9.00 slog jag och Ellen ut i Foursomen och efter 18 hål var det lunch och lite för lång vila och sedan var det 18 hål bästboll. Efter 2 foursomebollar och 2 bästbollar låg Johannesberg 2:a inför lördagens 4 singlar, bara 2 slag efter.

Lördagen var det singelspel som gällde och kl 9.08 skulle jag slå ut, lite nervös men efter en bra drive så var det lugnt. Jag började bra och låg bara +1 efter fem hål, sen gick det sämre men låg +6 efter 9 hål, vilket inte var så bra. Börja stabilt med birdie och sen bogie och sen birde igen men sen blev det inga par vet inte vad som inte ville sig men jag slutade på 85 slag vilket är ungefär 5 slag för mycket. Men spelade inte katastrof men tror inte orkade riktigt för när jag kom in var jag totalt slut. Jag kom in som första singel för Johannesberg och hoppades på det gott bättre för de tre andra. Det hade gått bra, ganska bra och mindre bra för de andra. Inför andra omgången ligger vi 2:a men vi har tappat greppet om de som ligger före oss, men det hoppas vi tar in nästa gång då hemma på Johannesberg.  


Juniorläger 2

Bara efter ett par timmar kunde vi konstatera att detta läger skulle det nog bli lite mera bus på, men också mera golf på. Första lägret var det mycket av allt, både bus och golf men detta läger skulle det ändå bli mera av allt det märktes tidigt.


Dagarna har flutit på bra och det har som sagt varit mycket golf och mycket bus. Även jag har hunnit med att spela lite golf första lägret lämnade inte mina klubbor rummet... Detta läger har jag gått 9 hål med mina egna klubbor, 6 hål med juniorklubbor och 2*9 hål scramble. Dagarna har som sagt flutit på bra och de har innehållit bla massa skratt, massa golf, smeknamn, nattmackor, god mat och en massa mera. Första kvällen kom nog den dummaste anledning till varför jag skulle prata med de nya banarbetarna, men jag behövde faktiskt en brödkniv. Fast komma ner och knacka på vid 21.10 och fråga om de hade en brödkniv kändes mest som en dålig bortförklaring till att ta kontakt, men nu var det verkligen så att vi behövde en brödkniv. Hur skulle jag annars dela upp 3 limpor på 15 juniorer?


Sista kvällen på läger är ju alltid den sista och den brukar innehålla lite mera bus och lite mera spring genom rummen och fönstren och det hör ändå lite till. Denna sista natt blev inte så, det var nog en av de lugnaste och tystaste nätterna under min tid som ledare. Av olika anledningar lovade alla juniorer oss att vara lugna och tysta och inte hoppa igenom fönster på natten och inget bus. Nej detta var inge trick från vår sida men nu var det så att det behövdes. Vi ledare vet hur det är sista kvällen och visst är det lite kul att springa och jaga junisar i de olika rummen. För att göra det lite roligt sista kvällen så lovade efter att fotbollen var slut så skulle de som ville få springa och kolla i gamla jordkällaren, som finns på första hålet, för att leta efter spår efter Botolfbonden. Strax efter 23.00 kom de tillbaka insmygande på hotellet och för några blev det nattmacka och för några var platsen i soffan en omedelbar plats direkt.

Hur det hela började vet jag inte riktigt men resultatet ca en timme senare var ett rejält uppskrämt gäng killar. De som fick de att sitta på helspänn var spökhistorier och andra historier om slott och ruiner i trakterna runt omkring. De bad om de själva för när vi sa att det var läggdags sa de men bara en till, en till bara. När vi skulle kolla att alla låg i sina rum hittade vi i det ena 3 bäddsrummet inte 3 junisar utan 8 stycken. I 3 sängar och på 2 madrasser låg de 8 stycken killar med varsin golfklubba, vilken underbar bild. Det var bara att låta de sova alla därinne. Så även om de kanske var den lugnaste natten så hade killarna puls i 180 när de gick och la sig. Jag lämnade deras rum en timme senare vid 01.00 tiden och då hade alla lyckats somna.


Tack alla junisar som gjorde detta till ett oförglömligt läger.  


Detta är ju inte klokt !!

Fick nyss reda på att man kan få se alla  pass-upplysningar  via Internet genom Schengens databaser.  Utan att ange lösenord!!!  Man skriver endast namn och nationalitet  på den man söker. Nyss hittade   Jag mitt eget pass med serienr., bild och  Allt.   Kolla om du hittar ditt eget pass på  nedanstående länk. Vad är det för  värld vi lever I?  
http://www.scrolllock.nl/passport


Hemma igen!

Mycket har hänt på de 3 veckor jag inte varit hemma. Det började med att jag och Mathilda spenderade ett par dagar uppe på landet i regnet. Sen var jag hemma och vände och packade kläder för sommaren och sedan tillbaka ut till landet. Mamma firades på kvällen, Grattis världens bästa MAMMA. På måndagen började juniorläger nr 1 och höll på framtill torsdag, under den tiden han världens bästa STOREBROR också fylla år, GRATTIS! Midsommar firades hos släkt och bekanta utanför Motala i Västanvik, det var trevligt och avslappnat. Efter det var det dags för juniorläger 2 att starta på måndagen och slutade också på torsdagen. Nu fredag och lördag har jag spelat seriespel på Edenhof GK och idag jobbat. NU är jag hemma i Täby igen, ja i alla fall för en vecka. Snart börjar ju Johannesbergsveckan fylld med tävlingar och partaj =)

Jag kommer i några följande inlägg bjuda på lite gobitar från mina 3 veckor.


4 timmars sömn och spöken

I natt har jag inte sovit mer än 4 timmar och allt beroende på alla spöken som finns i Roslagen. Igår kväll så var det spökhistorier timmen före midnatt och det var inte allt för kul. Kanske inte mest för mig utan kanske mest för knattarna och juniorerna som var på lägret. Det slutade med att jag satt inne i ett rum med tre sängar men åtta andra junisar som inte kunde sova. Sen var det ganska skönt att kunna ha en anledning till att inte gå och lägga sig på ett eget rum innan mr A hade kommit in i rummet. 

När klockan var några minuter över 01.00 så gick jag in i ledarrummet och efter en timme så ringer en av våra telefoner och sen fick vi sällskap på golvet av en av junisarna som inte kunde sova.
Själv somna man kanske vid 02.30 och sen ringde klockan 7.30 och det var dags att väcka junisar och sen kunde man komma ner till frukosten strax innan 8.30 och jag har varit piggare då.

Ska träna lite kanske nu när mamma kommer och hämtar mig annars blir det bara en duscha och sendan ikväll blir det en tidig natt i sängen eftersom det är seriespel imorgon 36 hål och på lördag 18 hål.

SMS hälsning

Igår innan matchen fick jag en jätte gullig bild på lilla Bubben i Sverige kläder. Var ju tvungen att skicka tillbaka en bild på min fina tröja dock inte lika söt. Efter ett tag får jag även en videohälsning via mms där bubben pratar. Måste dock erkänna att jag inte förstod allt vad han sa men gulligt var det. 
 

Läger 1 slut

Rösten är helt paj, kan inte prata men inte ska jag klaga...eller kanske min släkt som är mest glad att jag inte kan prata så mycket. Första lägret är slut och vi har haft jätte kul. Vi avsluta med tävling idag på 9hålaren och idag var första runda som ingen klaga på att de inte orkade gå eller inte ville gå alla ni hål. Det var fin fina resultat och alla var glada efter avslutningen och prisutdelningen.
Nu ska jag upp på mitt rum och slänga ihop lite saker och sedan åka upp till landet för att packa ny väska som jag ska ha med mig till midsommar som jag ska fira nere i Motala i Västanvik med mina kusiner.
Så nu blir det till att vila rösten ett tag tills nästa läger börjar på måndag.

Bilder från några dagar i Gottröra och från midsommar kommer att komma upp efter läger två och efter seriespelet.

Tar lite paus

Ibland måste man få ta en pause, jag gjorde det nu. Jag har försökt att mobilblogga två fina bilder från lägret men tydligen har de inte lyckats. Lägret går jätte bra och barnen är snälla nästan jämt. Ikväll är det match och jag och Pålgård har lovat alla 16 kids att bjuda på chips och läsk till matchen, varför lova en sån sak? Ja men de var först tvungen att vinna en chip tävling över oss och då skulle vi stå för läsk och chips och man måste hålla vad man lovar. 

Lägrets kommentar står ändå Amanda för, när hon säger till Becca. Jätte bra slag Becca men vart kom den? Hahaha

Nu är det dags att ut och kolla kidsen igen. På återseende!

Jobb och lägerplanering

Dgen har i stort sett sett ut av jobb och planering. Jobbat på klubben och så har jag planerat lite läger nästa vecka. Imorgon kommer 16 st förväntansfulla (hoppas jag) barn och ska vara här till på torsdag e.m själv får man lite ledigt för midsommar men sen drar nytt läger igång på måndag till nästa tor. Så jag kommer upp ikväll med väskan packad sen kommer jag bo här i ca 2 veckor, snacka skönt kommer bli sova i egen säng efter det. Men visst det ska bli roligt med läger och man får oftast tillbaka så mycket så det är kul. 
Nu ska jag låna en golfbil och ut och leta lite juniorer som är ute och tjuvtränar inför lägret nästa vecka och veckan efter det. Nej men nu kom de in men nu ska de ut igen när de ätit glass. Deras historier är ju alltid roliga. hahaha

Nu hoppas jag på en vecka med massa sol och många skratt.  

Landskamp

Är det EM slutspel och landskamp så är det, Sverige-Spanien och klart att vi var på plats för att se matchen. Eller vi var inte på plats där nere men vi såg matchen på storbildstv nere på bruket. Det var inte jätte mycket folk och stämningen är nog bättre på Kungsträdgården men jag klagar inte, inte alls. Det fanns lite försök att få igång en sverige klack , men den tonades ner lite. Kanske kan det bero på att matchen började kl 18.00 och jag är helt övertygad att stämningen hade varit lite annorlunda om matchen börjat 20.45 . 

Det var mycket gulblått och en stackare i röd landskampströja. Den stackaren kom ordningsvakten och hämtade 3 min innan halvlek för att slänga ut för att han hade fel tröja på sig....Även om skämtet var ganska dåligt så höll ordningsvakten god min hela tiden och såg riktigt allvarlig ut. 

Att matchen slutade 2-1 till Spanien efter att de gjort mål i 92 min är det väl ingen som missat. Nu inte ens pappan som vi snällt informerade på vägen tillbaka från bruket. 

Självklart måste man stödja Sverigen även vid förlust! 



  

Ska jag tro på det?

Igår visste jag inte om jag skulle tro på det eller inte. Idag skulle jag kolla upp om det var möjligt på en del och där blev det icke möjligt, vilket var riktigt tråkigt för nu är det en chans mindre att det blir som jag egentligen hoppas. FAN jag vill ju att du kommer på besök egentligen men jag kanske hoppades för mycket.

Ska jag glädjas eller blir jag besviken igen?

Idag pratade jag med en kompis som jag inte pratat med på länge. Vi träffades en sommar och får väl tacka två personer egentligen som verkligen fick mig att ta första initiativet till att hela sommaren blev som det blev. Först en servitris som fick mig att börja prata med personen från första början, tack tack. Det var nu ungefär två år sen vi kollade på Sverige-England och det var väl en av de första kvällarna vi egentligen snacka, men tyvärr kommer jag inte ihåg vad gult- och rött kort heter men något på jakarta (stavning?) tror jag. Sen får jag ta och tacka en gammal vän för att du verkligen fick mig att gå och prata med killarna överhuvudtaget dagen innan midsommar. Ja vad ska man säga utan den kvällen på rangen men ca 12 hinkar hade inte sommaren blivit som den blivit ändå.


Men sen måste jag ju säga att det finns en person som analyserat fram och tillbaka med mig och tur att jag hade dig då och även nu.


Datorn stod igång och jag gjorde ingenting då jag hörde att den ringde och kollar och kunde knappt tro det var sant när jag såg vem som ringt, han var ju offline? Så jag ringde upp men inget svar och testar att skriva Hi och får svar på en gång. Snacka om chock, men kul klart man blev glad. Efter ett tag så körde han inte som offline heller utan som tillfälligt borta. Men vi snacka i ca timmen och visst tiden bara rinner iväg när man sitter framför datorn.

Frågan är nu bara om jag ska våga tro på det du sa är det säkert att du kommer tillbaka till Sverige och hälsar på. Det skulle vara så kul, men kommer nog inte tro på det riktigt förrän jag får se biljetten eller får en tid då du kommer. Nu har du visserligen sagt ett datum när du kommer och när du åker hem och visst jag måste ju tro på dig, kan inte annat göra. Du lät helt annorlunda denna gången än de andra gångerna du pratat om att komma och hälsa på. Så snälla gör inte så här mot mig nu om du inte menar det, jag orkar inte det. Jag skulle ju ha en känslofri sommar och hur blir det om du kommer hit igen jag ska inte riva upp känslor. Nej och jag ska komma ihåg att du har aldrig gjort något dumt mot mig, du har aldrig svikit mig egentligen. Vi hade en oförglömlig sommar visst och jag har ingen rätt att var sur nej. Så nu ska jag glädjas åt att du kanske kommer hit igen.


Du pratade så annorlunda idag än de andra gångerna vi snackat och det var precis som det var den sommaren då allt var lätt bara, så snälla gör inte så här nu om du inte menar det.


Trevliga dagar i Gottröra

I onsdags morse hämtade jag upp Mathilda och vi begav oss mot Gottröra och landet. Vi åkte vägen över Rimbo och passade på att handla mat och lite så innan vi åkte vidare till stugan. Rundtur i stugan och lite så sen blev det kortspel. Vi hann lira en del innan vi tyckte att det var dags för lunch och vi åkte ner till golfklubben och åt lunch. Visa lite platser jag talat om innan, baracken, hotellet, poolen och rangen och lite så, vi träffade även lita av mina arbetskollegor där. På vägen hem åkte vi om macken och inhandlade bl.a. ett Yatzy som vi sedan har använt flitigt.


Dagarna onsdag, torsdag och idag fredag fram till lunch då vi åkte hem har varit super bra. Vi har bara chillat egentligen, bara gjort ingenting. Vädret har kanske inte varit det bästa, men inte stört oss egentligen. Det har regnat jätte mycket, hela onsdagen och nästan hela torsdagen och även idag har det kommit regn. Men jag klagar inte, det var skönt att var uppe i stugan då för hade jag bara varit hemma hade jag inte gjort någonting alls, bar kollat på TV eller så.


För att berätta kort vad vi har hittat på kan jag berätta att vi har.


•   varit i metropolen Rimbo

•   varit på Arlandastad

•   varit på Åbygårsdbutik

•   åkte bil i Gottröras rondell

•   gått rundan rundan och varit nere vid vattnet

•   gått min nya löprunda

•   ätit lunch på golfklubben

•   spelat kort x antal gånger

•   spelat Monopol 3 gånger

•   spelat Yatzy 14 gånger

•   kollat på fotboll 4 matcher

•   kollat på 3 filmer

•   tagit över 100 kort

•   läst KP

•   analyserat saker in i minsta detalj

•   börjat skapa våran egna ordlista


Sista natten hemma på tok länge

Japp i natt är det sista natten hemma i Täby på tok länge. Kanske inte blir tok länge kanske blir redan mellan lör-sön men vi får se hur det blir, om jag åker hem eller ej, men lutar mot de. Annars kommer det inte bli från veckan efter midsommar.

Imorgon åker jag och Toker upp till landet och ska var där till fre f.m då vi åker hem igen. Jag åker hem och packar det sista och åker upp till landet igen, mamma ska firas på kvällen. Lördag är det tävling och sen så kanske jag åker hem för att gå på Tegel och kolla match, men måste upp igen för jobbar sön. Sen kommer jag i princip bo på klubben i 2 veckor. Golflägret börjar på måndag men jag sover över redan från söndag. Golfläger mån-tor sen är det ju midsommar juste ja Pillepille och Annapanna ska ni ner till Västanvik eller? Pysen ska du med? men det har inte låtit som de men grymt kul om du skulle ju. Så blir det Västanvik förmodligen över midsommar med släkt och lite så. Hett tips är ficklampe kubpp i mörker en favorit i repris?

Kommer hem lör eller sön till landet, och nytt golfläger börjar på mån igen och japp blir sova där från söndag för mig. Läger mån-tor sen seriespel med klubben fre-lör och jobba söndag sen så ska jag hem och sova i min säng i Täby. Den kommer efter alla turer kännas gigantiskt stor och jag ska se till att ha en nybäddad säng när jag kommer hem, det är mys.

Ojoj vad jag kände att det där inlägget blev rörigt, undrar om någon hängde med?
Men nej jag kommer inte överge bloggen undertiden jag är borta, jag kommer berätta vad som sker i mitt liv ändå. Jag kommer inte vara helt ute i ödemarken kommer nog kunna leta reda på en dator ibland, jo jag vet vad jag ska finna en som jag kan låna.  

Årets match...

och nej jag talar inte om Grekland-Sverige. Jag pratar om en mycket viktigare match, årets match
Matchen mellan 5:orna och personalen på skolan. Jag skulle åka dit med böcker till en gammal kollega och denna dag var den som passa eftersom jag inte är hemma resten av veckan. Så jag tänkte måste åka och hälsa på 5:orna nu innan de slutar, vi börja ju ändå skolan tillsammans. De började i förskoleklassen och jag började jobba. Shit va tiden har gått snabbt, inte bara dessa tre åren jag pluggat utan att det var sex år sen snart jag börja jobba där.


Ja som sagt skulle åka dit med böcker och Mutola berätta att det var brännbollsmatch idag och sa klart du ska vara med, dina gamla 5:or ju. Ja jo vi får se, men åkte dit till matchen i alla fall och ja det hela slutade med att jag var med. Det var riktigt kul och det var ingen självklar seger från något håll, men personalen stod som segrare tillslut med 55-51 så bara 4 p som skilde lagen åt. Han prata lite med grabbsen innan gick tillbaka till skolan och sen börja knata hemåt.


Tack för en god match alla 5:or och tack personalen för att jag fick vara med, det var kul =)


Sommarspecial

Kom just på en bra idé! Skrämmande, nä det är helt normalt att jag kommer på bra idéer sen hur bra de egentligen är inget jag kommer gå in på nu. Men nu tänkte jag berätta om braiga idé jag kom på, jag ska läsa massa böcker i sommar. Ja jag tyckte det var en jätte bra idé eller det kom upp som en fin tanke av mig. Jag har en massa böcker som jag vill läsa och som jag bara inte har tid men nu i sommar ska jag minsann göra det. Det hela började med att jag läste Bokus nyhetsbrev som jag får ganska ofta, ibland lite kul och man hittar lite olika bra böcker. Såg att man kunde förhandsboka nya boken av Martina Haag där och då insåg jag att jag har typ inte läst någon av hennes böcker men är lite sugen på de, har en eller två av henne i bokhyllan. 

Så jag ska gå igenom lite böcker som jag vill läsa och så ska jag skriva upp de och så får det bli att pricka av när man läst de, sen så klart kommer de in i min lilla röda läsedagbok, där skriver jag in alla böcker jag läser (ej kurslitteratur) och det är lite intressant och se sen vad man läste och jag kan helt klart se olika perioder i mitt läsande och vad de är för böcker jag läste just då. 
Hur många böcker det blir återstår att se, men jag kommer presentera några böcker jag vill läs klart i sommar i alla fall.


Sommarspecial

Kom just på en bra idé! Skrämmande, nä det är helt normalt att jag kommer på bra idéer sen hur bra de egentligen är inget jag kommer gå in på nu. Men nu tänkte jag berätta om braiga idé jag kom på, jag ska läsa massa böcker i sommar. Ja jag tyckte det var en jätte bra idé eller det kom upp som en fin tanke av mig. Jag har en massa böcker som jag vill läsa och som jag bara inte har tid men nu i sommar ska jag minsann göra det. Det hela började med att jag läste Bokus nyhetsbrev som jag får ganska ofta, ibland lite kul och man hittar lite olika bra böcker. Såg att man kunde förhandsboka nya boken av Martina Haag där och då insåg jag att jag har typ inte läst någon av hennes böcker men är lite sugen på de, har en eller två av henne i bokhyllan. 

Så jag ska gå igenom lite böcker som jag vill läsa och så ska jag skriva upp de och så får det bli att pricka av när man läst de, sen så klart kommer de in i min lilla röda läsedagbok, där skriver jag in alla böcker jag läser (ej kurslitteratur) och det är lite intressant och se sen vad man läste och jag kan helt klart se olika perioder i mitt läsande och vad de är för böcker jag läste just då. 
Hur många böcker det blir återstår att se, men jag kommer presentera några böcker jag vill läs klart i sommar i alla fall.


Nu tar jag sommarlov!

Nu tar jag sommarlov, sen om allt är klart eller ej det vet jag inte. Men de två kompliteringarna håller på att skrivas ut i denna stund och C-uppsatsen är inskickad sen om jag får G på allt nu är en fråga som jag inte vet men hoppas på ett JA. Men annars kan jag inte göra mycket åt det nu utan det får då bli första veckan innan skolan startar igen. Då börjar jag min sista termin sen är jag klar efter 3½ år och det känns riktigt skönt, nu börja man se ljuset.

Nu blir det en runda med vovven och sedan in och lämna examinationen på skolan.

Rabarberpaj blev blåbärspaj

Hade bestämt träff med Maria idag på eftermiddagen, vi skulle träffas och ta en fika eller nått och jag tänkte smart som man är jag bakar en rabarberpaj, det kan väl vara gott. Men tydligen inte, hahaha. Maria sa snäll men jag kan nog äta den efter att ha övertalat lilla bubben att han tyckte minsann och de. Då fick man gå in och säga men om du inte tycker om rabarber så behöver jag inte göra det och det blev bestämt att det skulle bli en blåbärspaj eftersom hon hade blåbär i frysen. Vi började mer att chilla lite på balkongen vilket var skönt även om klockan var närmre 18. Bubben började bli hungrig och vi bestämde oss efter velande att köra en lätt variant på mat och så blev det och alla blev glada.

Kom hem igen och jag fick äran att göra paj medans hon ringde och kollade vad "tanten" hade för sig och kollade om hon ville komma förbi på en bit paj. Japp hon kom på 2 röda, så där satt vi alla tre och lilla bubben och smaska paj och om jag får säga det själv så var den riktigt god.

Blev så klart en hel del snack och allt och ingenting, trevlig fika helt enkelt.
Så här gör du en lika god paj!

Börjar med blåbär, frysta funkar.

sen smulpaj, leta efter bra recept jag hade mamma som receptbok ;)

Japp och sen bara ner i en form och sen in i ugnen och det är klart.

Konstig dröm

Vaknade imorse vid 5 tiden av en jätte konstig dröm. Nej det är ingen som är intresserad av att få reda på en dröm ändå så tänker nog inte skriva så mycket om den. Men under dagen har jag kommit fram till att denna kanske ändå var bra, men vet inte alls hur jag ska tolka den. Från början tänkte jag att det är precis så här det kommer vara, men sen blev det inte så i drömmen ändå.


Garpen om det nu finns en mening med allt, kan någon förklara eller tyda denna dröm för mig, för det behöver jag verkligen. Jag tror visserligen drömmen kanske var bra, för idag har jag verkligen funderat på saker från drömmen.


Trevligt återseende

Igår (fre) fick jag ett trevligt samtal från Helena, hon är hemma i Sverige och gästspelar en vecka från sitt reseledarjobb i Tunisien. Kunde inte följa med igår när hon skulle ut och ta en öl med några från Sleven men idag skulle hon förbi klubben och lämna KM bucklan (vandrarpris). Så då passade vi på att ses. Jag vaknade första gången vid 5 tiden av att jag hade drömt en helkonstig dröm (blir ett annat inslag) men lyckas ändå somna om.


Helena mötte jag på klubben vid 10 tiden och då mötte jag även Ellen som jag inte sett på 100 år på klubben. Eller kanske träffade henne där förra året en gång eller nått. Ellen skulle spela släktgolf på klubben, men henne kommer jag få se mer av i sommar (hahah lät nästan negativt men var inte så) i år kommer hon att spela för Johannesberg.


Helena och jag tog en klassisk fika ala Piff och Puff, äppelpaj med vaniljsås. Hur smarrigt lät inte de!?  Vi satt ute i solen även om vi inte tyckte det var så varmt då så ser jag det ikväll. Vi satt ute i solen säkert i 1 ½ timme och snackade om allt och ingenting. Så mysigt också och se någon så nykär som hon ändå är. Det sprudlade om henne när hon berättade om pojken. Vi tyckte som sagt inte att det var så varmt just då, det blåste lite svalt men ikväll märker jag av hur varmt det var.


Nationaldagen

Igår var det nationaldagen och det är väcker ju faktiskt en del minnen. Inte för att jag har firat nationaldagen speciellt någon gång egentligen för den betydelse den har som nationaldag. Men jag kommer alltid minnas 2002 nationaldag. Det var min STUDENT! 13.00 sprang jag ut från Tibble och möttes av släkt och vänner, solen stekte på hela dagen och hela dagen var jätte bra.


I år firades inte nationaldagen speciellt från min sida och inte att det var hela 6 år sen jag tog studenten heller. Jag spenderade nationaldagen på golfklubben. Det var jätte varmt och jätte skönt så jag passa på att fixa en liten fin golfbränna, hehe. Det som stod på dagens lista var flaggtävlingen. Frågan var om Winner Glimm skulle vinna i år igen, vi var ju titelförsvarare. Men jag tro att Irish Greensome passade oss lite bättre än vanlig Greensome...Nä men förra året spelade vi sjukt bra från hål 7 och in det gjorde vi inte i år, vi kom till mitten av 18 hålet. Men det som ändå glädje oss även om vi blev slagna av mina päron så var det att ingen kom längre än oss. Vi har fortfarande rekordet att hålat ut på hål 2 YES!


Efter att mamma och pappa shoppat nya saker i shoppen så drog vi oss ut till landet. Jag bestämde mig för att springa fram och tillbaka till Vängsjöberg (3.6km) och efter att ha kommit tillbaka kunde jag bara konstatera att det är bara upp, upp, upp på vägen dit och sen (visserligen) neråt på vägen hem. Men de backarna är inte så, de är branta och det är bara up och ner hela vägen den är ju nästan inte platt någonstans. Hade de inte varit för musiken i öronen hade jag gett upp... Nej det hade jag inte men det var tungt det var det.


Kom hem och stretcha ut på altanen som snart är helt klar, trappan blev klar idag och sen åkte vi ner och tog premiär doppet i Vängsjön och det var riktigt varmt. Trodde inte skulle vara så varmt men det var riktigt skönt.


underbar känsla!

MMS

Skön känsla att stretcha ut efter en löptur på landet.


Trevlig lunch och lite nya saker =)

Började ju bra med att jag glömde mobilen hemma. Jaja tänkte jag hade ju redan bestämt en tid med Gugge min gamla klasskamrat från åk 4 till Studenten, fotbollskamrat, även arbetskollega under ett par veckor och nu även studiekamrater även om du läser en termin efter mig. Vi träffas inte så ofta och nu var det riktigt länge sen sist, ja ett par månader för det var ju innan vi fyllde 25. Men vi håller kontakten via msn och lite sms och det är så lätt att träffas igen, spelar ingen roll om det var ett år sen sist.
Ja som sagt vi hade bestämt til 12.30 utanför Donken vid fiskarna och jag kom dit ett par minuter innan. Väntade och väntade men ingen syntes till och kollar på klockan okej bara 12.36 men tänk om hon har ringt? Bra att telefonen är hemma. Men jag bestämmer mig för att ändå gå upp till Nilssons där vi annars har setts vid våra träffar och just när jag kommer upp så träffarjag henne där. Hon hade tydligen messat mig och sagt att hon var sen och att vi skulle ses där utanför istället. Det måste varit tankeöverföring på hög nivå.

Efter att ha uträttat lite ärenden åt pappsi och fått en del beteende förklarat för mig så bestämde vi oss för att gå och äta. Det blir Thai maten utanför Metro. Där träffar jag på lilla Lukas och en stolt pappa, när Gugge påtalar hur lika far och son är, det är egentligen först då som jag tänker ordentligt på de att de är ju riktigt lika. 
Vi äter god mat och snackar en del om allt och ingenting. Efter maten bestämmer vi oss för att gå och kika lite grann och jag introducerar Carlings för min Gugge och hon säger att hon gillar den och provar en massa kläder men det slutade med att det var jag som gick därifrån med ett linne. Nu är det köpstopp för mig, men där hade jag ju presentkort. 

När kom hem höll de på att sätta upp nya markiser hemma och jag hade fått sms från posten att mina nya basketskor hade kommit så jag cyklade til Rösöhallen för att hämta de. 

 Nya linnet från Carlings

mina nya basketskor från www.basketballshop.com/

Ta aldrig ut en seger i förskott

Vi trodde igår att vi vara klara med C-uppsatsen och att vi bara väntade på betyget, men tydligen inte. Imorse fick vi mail och att vi var tvungna att kolla över en sak, åhh vi blir ju aldrig klara känns det som. Men nu har jag och Veronica kollat över de på olika håll och skickat över via mail. Skönt när hon har gjort förslag på ändringar och text som ska bort och vilken text som ska vara klar och vi tänkt lika dant. Ja men helt ärligt nu, av 6 sidor text har vi tagit bort samma stycken i 95 % av fallen nu, skönt att det inte var helt olika vi tänkt. Sen har jag ändrat om lite i texten men det ska hon kolla på senare i kväll efter sina barns dagisavslutning. Så nu ska jag ägna mig lite åt andra skoluppgifter som ska in på måndag. 
 

GIllar Frondas version bättre

Måste ändå säga att jag gillar denna version bättre än Markoolios, inget fel på Markoolio men jag tycker att Fronda skulle spelat in låten, den är ju bäst när de gör den.

Ensta nästa

Ska snart byta om och ta bilen och hämta upp Maria och sedan ska vi till Ensta och springa lite. Vilket spår det blir är nog inte klart tror jag. 5:an hade varit skönt men frågan e om det blir sent efetrsom vi nog inte kommer ut från vid 21.15 men jo då hinner man in till 22.00. Kanske ska springa 2.5 km istället, nej 5 an än nice jag gillar den. Nu är Ipoden laddad också så det blir musik till också, me like. 
Det återstå att se vad det blir för löprunda, ut och springa/jogga ska jag alla fall och ser fram emot det. Säger som Mr T sa: Det är en mognadsprocess :), jag tycker det är asskönt. Då ställde jag mig fråga om jag var mogen eller han sa så för att framställa sig själv som mogen. hahahMen visste det lät bra och tror ändå det ligger lite i vad han sa ockås att man måste inse att det inte är ett straff och att det ger någonting. 
Jag har kommit till den graden nu att jag tycker det är riktigt skönt och kommer ut och springer också, inte bara till det stadiet att jag tycker det är skönt men inte kommer ut så ofta jag vill...
Men nu byta om för nu är det spåret som gäller snart. 
 

Äntligen!!!

Det var med lite vemod vi tryckte på skicka knappen och arbetet kom iväg till våran examinator, men nu är det skickat och det käns ändå ganska bra. Efter oponeringen kändes det lite tugnt och vi funderade på hur vi skulle hinna klart innan fredag den 6 juni. Vi hade som mål att vara klara tor den 5 juni kl 12.00 och blev klara hela 25 TIMMAR innan utsatt mål, YES. Nu finns inget vi kan göra innan vi får reda på om vi är godkända eller ej.
Veronica som jag skrivit med är klar när hon fått det Godkänt och reser till USA ett ett par dagar på välförtjänt semester på fredag morgon. Ryktena går om att det kommer vara 30 plus på fredag och jag har insett att jag kommer grunda min golfränna rejält då....Jag ska spela tävling ute på klubben med en kompis, vi vann förra årets tävling och om vinner vi iår återstå att se. 
Nu ska jag ta tag i mina kompliteringar från Aou3. Hoppas på att bli klar med den första idag så ska jag ta tag i den andra imorgon och ta helgen till hjälp också. 
Men det känns skönt nu iaf att det är inskickat och nu kan vi inte göra mycket mer än att vänta.   

Så var man lite fattigare

Japp men ändå kanske bättre att göra av med pengarna nu när man har de än i augusti när man inte har de. Jag har precis köpt ett par nya basketskor från Basketbollshop.com blidde ett par Andone som jag kollat på ett bra tag nu men inte fått till att köpa bara. Efter dagens träning så kände jag att det var dags, får så ont i hälarna av mina skor, trro dämpningen börjar blir sliten.
Ja och då kanske mitt svar till nästa säsong är klarare också, jag jag kommer att lira basket nästa säsong också och jag tycker det ska bli skit kul.


Ta tag i dagen

Nu ska jag ta tag i dagen ordentligt.
♦ Lägga mig ute och sola och läsa igenom C-uppsattsen.
♦ Ringafrisören och boka tid
♦ Gå på promenad med vovven i underbara vädret
♦ Lämna vev och nyckel i Tibble
♦ Mot kvällen när solen inte tar ska jag fixa mitt rum klart

Avslutning men tjejerna

Tackar mamma för att jag han hem först innan skulle iväg igen, fick låna mammas cykel och kunde cykla hem från Roslagsnäsby och slapp gå och sparade ca 15 min på det. TACK! KOm hem vid 17.30 och 17.50 skulle Ryan komma och vi skulle åka till den stora matchen. Matchen mellan föräldrarna och tjejerna. !8.00 stod de första redo för utmaningen och jag undrar vilka som var mest laddade? Tjejerna tog snack och sen så började matchen. Jag säger så här hade spelat med en dommare som inte va en förälder hade tjejerna krossat, men nu var ju dommaren en förälder och det var ganska tufft för tjejerna att möta de som var mycket större än de själva. Tillägga gick matchen utomhus på asfalt och trots detta bara en skada. Tjejerna vann i alla fall rättvist på sista målet.


När matchen var slut och föräldrarna hämtat andan så åkte alla hem till Kajsa för att ha picknick. När vi coacher anslöt så badade nästan alla tjejer med kläderna på redan och frågan kom Lena kom ska inte du bada? och det var då jag insåg att jag kommer nog åka i vare sig jag vill eller ej, frågan är bara när?
Man fick i sig lite pastasallad från ICA STOP riktigt god och en (sten)hård bagett... Sen blev vi coacher tackade och fick en jätte fin bricka och tillbringare, riktigt sommrig och jag säger bara TUSEN TACK!
Tjejerna frågar om jag inte vill var amed på Knock out och jag vågar knappt gå med de speciellt inte när föräldrarna följer efter med kamera. Men vi spelade en ganska lång stund innan det var kört. Men jag varnade tjejerna och sa åker jag i så åker någon med, jag kommer dra med mig någon. Påhejade av alla föräldrar som stod upp på altanen åkte jag ner i poolen och trodde det skulle var akallt i vattnet men det var riktigt varmt. Kallare var det när man gick upp eller vad säger du Johanna? Tackar Kajsas mamma för flisen och mjukisarna jag fick låna efteråt.
 
Hade en jätte trevlig kväll med er i laget och jag tackar er för att jag fick komma med i ert lag och lära känna er, ni är ju ett underbart lag och fortsätt nu att träna på så kommer det gå bra för er, vi ses om inte tidigare nästa säsong.

C-uppsatsen snart klar

Åhh va skönt det var att gå ifrån skolan idag och känna att vi kommer kunna skicka in våran C-uppsats eller vårat examensarbete om man vill kalla det för det, vet inte riktigt vad skillnaden är men vi gör typ båda eller nått. HAde ingen bra känsla imorse när jag åkte till skolan, eller jo ganska bra ändå. På vägen ner till skolan så föll polletten ner vad gällande diskursanalys, jag börjar nu fatta vad den handlar om efter att ha läst samma text ungefär 3-4 gånger. Men kul att det går in någon gång.

Vi jobbade på riktigt bra och tog en tidig lunch redan vid 11 tiden. Vid den tiden höll vi på att skjuta de respektlösa tjejerna som satt i samma datasal som oss. De satt och gormade och åkte runt i datasalen och mina gamla elever jag hade i 5:an var lugnare än de. Jag och V höll på att bli tokiga. Det bästa var nog när de helt plötsligt kollar på youtube inlägg från parlamentet och det låter som de skulle visa en hel skolklass...Aaaaaa

Åt god macka ute i solen en Club Sanwich macka (färdig gjord) synd att jag aldrig mer kommer äta en riktig Club Sandwich, jo det skulle finnas en sak som får mig att ändra på mig och kommer du på den så visst då äter jag den.  
     
Vi kom in igen och visst var de där igen, vi jobbade på ett tag och bestämde oss för att gå och köpa glass och det var i lagom timing när vi höll på att få nippran på samma tjejer igen. Under rasten roade jag mig inte bara med att sola utan även att kolla på en skata som var och leta efter något ätbart i papperskorgen. Den hittade mat till slut men den städa inte så bra efter sig. Vi gjorde sista rycket och nu känner vi oss nästan reda att lämna in igen efter opponeringen. Sen kan vi inte göra mycket fram till midsommar då vi får reda på om vi är GODKÄNDA eller ej.

De fastnade på bild

Som jag skrev i tidigare inlägg mötte min kompis delar av landslaget på Arlanda när hon kom hem idag. Själv var hon nog chockad över mötet medans hennes mamma fick upp kameran och förevigade ögonblicket på bild. Självklart så bjuder jag på en bild och det är inte att man blir avundsjuk (har jag sagt det innna kanske?)


Allbäck

Zlatan

Ljungberg

AVUNDSJUK!

Fick nyss ett mess av en kompis som varit på mini semester och kom landade på Arlanda. Kan bara säga att ja var lite JÄTTE avis på hennes välkomms kommite. 
Kan avslöja det som som stod i messet.
Jaha då blev man välkomnad på Arlanda av självaste kommiten...Håll i hatten nu, Svensson larsson albäck ibra ljungberg chippen :p Jösses puls i 180.....
Kan bara säga att jag är GRYMT AVIS!

Konstig dröm

Imorse när telefonen ringde eller garpens telefon ringde för väckning och jag vaknar till eftersom vi låg i samma rum, men mest nog flr att det var grymt varmt i rummet. Undrar vad hon trodde, jag flög upp ur sängen och säger det är grymt varmt här inne och jag har drömt värsta störda drömmen. KOmmer inte riktigt ihåg drömmen men vet att jag gömt nått med det där förut, men nu var det bara då vi blev jagade. Tror de som var med var jag, Susan, Lia, Emma och ågra jagade oss och de skulle skjuta oss och vi sprang omkring inne i stan. De var jätte konstigt och helt plötsligt kommer jag på den smarta iden att pappa kan rädda oss hämta oss här, vilken lösning jag kommer på. Men telefonen ligger inte i fickan och men får låna en telefon av Susan men kan vekligen inte minnas pappas telefonnummer, vilket är jätte frustrerande för jag vet att han kan hjälpa oss komma undan. HUr det hela sluta vet jag inte eftersom jag vaknade mitt i allt och det var ganska skönt, för var lite jobbigt och läskigt att springa för livet där innen i stan. Jag var SKIT rädd, men ändå kan jag inte kalla det mardröm men helt klart en konstig dröm. 

Idag mår jag bra

Idag mår ja bra och jag ska snart ut i solen oc mysa. Lite sugen på att åka till en park med lite picknick och det lutar mot att det blir så. Jag och Lia ska ta bilen till solen och jag blir bara lycklig.

Kan också berätta att jag inte tagit dessa igår kväll och jag kände att jag inte ens behövde det, me vet någon som tog brus men inte av anledningen för det var ,ycket dricka i glasen men damen skulle upp och träna kl 10.00 idag.

Jag är också nyfiken på om dessa nu funka ?

RSS 2.0