Kräftskiva/25 års fest

Igår så sprang jag stressad runt i centrum så klart i sista minuten för att hitta det sist ajag skulle ha på mig inför kvällens Greas tema på kräftskivan/25 årsfesten.

Några minuter innan 18 ringde telefonen och jag insåg att jag glömt den upp på mitt rum, åhh stressad springer jag upp och inser att min "taxi" redan är här. Missar samtalen och efter en stund ringer istället hemtelefonen så fick man leta upp den istället.

Det blev fördrink och mingel och sedan kräftor och paj och sist blev det efterrätt (kladdekaka).  När efterrätten var uppäten och borden bortplockade från ena rummet började jag faktiskt undra var Garpen var någonstans. Hon sa jag hör av mig när matchen är slut. Så när jag ringde var hon i princip klar för att gå. Tur att hon hade lite koll på vart hon skulle gå för min fina vägbeskrivning med hjälp av gamla klasskompisars hus vet jag inte om den var jätte mycket till hjälp, men hon hittade ju fram. Sen är det konstigt det där att det kändes som det var långt att gå dit men när vi skulle gå hem var det helt plötsligt ganska nära, hr gick det ihop?

Det var trevligt att träffa gamla gymnasiekompisar och det vart så klart en hel del uppdateringar. Men jag är också glad för att det var så enkelt att prata med vissa som jag egentligen aldrig pratat med så mycket, klart att det som fanns i glasen kanske gjorde lite men ändå...Kan sen bara hålla med Garpen om vad hon sa på vägen hem och låter mig citera från hennes blogg inlägg. "Vi intog även dansgolvet och efter ett tag stod jag på dansgolvet men en känsla av skoldisco, fast på ett positivt sätt. Musiken, kläderna, discokulan, lamporna, stämningen, lokalen...ja allt påminde om ett gammalt skoldisco. Det enda som saknades var killen man var kär i...haha =) " (Garpen)

Kvällen slutade med att jag och Garpen satt och åt lite makaroner och köttbullar hemma i köket 01.30 och pratade igenom kvällen och bara allmän skit så klart.

Kvällen var lyckad och visst är det skönt ibland att börja kl 18.00 och efter 6 timmar gemenskap gå hem och kunna hoppa i säng redan kl 02.00 riktigt skönt istället för 03.30 som det brukar bli.... 


Tidig lördagmorgon

Det blev en riktigt tidig lördagmorgon då jag var på Lindö Park redan 07.00 och hade då plockat ut golfklubborna i bilen och snörat på golfskorna. Jag hade bestämt mig för att vara lite spontan och vara med och spela TBG Open. Det var inte så många där utan det blev bara en 7 st förra året hade de tydligen varit några fler. Vi skulle spela Scramble och jag hamnade i det enda 3 manna laget sen blev det två 2 manna lag. Jag hamna i samma lag som ordföranden och en till herre. Ja det var för den delen bara killar med och spelade och så då jag, så jag spelade från gul tee det var ju lite roligare.

Så efter 18 hål kom vi in på +2 (3 boggies och 1 birdie) och så hade vi 7 slag att ta bort, så vi hamnade på totalt 65 slag. Hur det gick för de andra lagen fick vi reda på efter vi ätit en gemensam lunch. Vi stod som segrare och i år hade de tydligen tagit fram ett pris, har de tydligen inte haft förr om åren. Det var en pokal som ska graveras med namn och år och så fick vinnande laget en långärmad t-shirt. Jag har nu 3 stycken lika dana långärmade t-shirts, men de är otroligt sköna så det gör inte så mycket. Jag blev lika glad för de.


Kommer snart mera

Ska iväg nu och vara borta ett par timmar på ledarkickoff med basketen.
Men under kvällen kommer saker att klarna och då kommer även ni att få reda på det, hur saker klarnat (förhoppningsvis).

Lång dag

Dagen började kort med att jag gick upp vid halv 9 för att fixa lite. Sen har jag hunnit med en hel del saker som att lägga in tvätt, vara på apoteket röda mulen, prata i telefon i virrevarvet, fixa lunch, gå ut med Lukas och sen iväg till skolan för att vicka. Efter jag vickat och slutat så åkte jag kort förbi för att fira 15 åringen, det blev paketuddelning och alla var glada. Sen träning och den kommer jag ej att kommentera så mycket. Inget fel på träningen i sig men jag var arg och förbannad av olika saker som ej bör tas upp nu.
Fick erbjudande som innan träningen tyckte lät kul men efter träningen tackade jag först nej, orkade inte och var på dåligt humör. Efter lite tankar så ändrade jag mig och kanske bättre att komma bort än att sitta och sura hemma själv....
Kvällen har jag spenderat med Mutola och lillabubben, även om han somna ganska sabbt ändå. Suttit och kollat på gamla paradice hotell avsnitt och hur man kan bli så fast är en bra fråga?

NU väntar sängen för en ännu längre dag imorgon. Den startar vid 06.00 och slutar med partaj på kvällen, behöver nog få en liten eftermiddagslur där mellan. Jaja nu mot sängen.
GOD NATT mina vänner!

DAGENS GRATTIS!

Dagens grattis går till den bästa 15 åringen som jag känner!
Vi lärde känna varandra för 6 år sedan nästan exakt på dagen (dagen var igår...) Jobbade otroligt tight under 3 år då jag jobbade på skolan och även efter det så har vi hållit en riktigt bra kontakt. Vi träffas åtminstånde ett par gånger per år men pratar ett par gånger i månaden via sms eller msn. HAr alltid haft bra kontakt med hela familjen och känner sig så välkommen när man kommer förbi där.
Var förbi henne idag en snabbis och lämnade över en present på födelsedagen. Det var kul att komma förbi även om det bara var för ca 15 min, men ändå.

STORT GRATTIS på DIN 15 årsdag!

6 årsdagen!

Idag är det exakt 6 år sedan jag började på mitt första seriösa jobb, inte bar ett sommarjobb... Jag var tok nervös skulle jag tro, varit där dagen innan och träffat läraren och flickan jag skulle jobba med, träffade även rektor och föräldrarna och min chef och en massa mer människor som var på det där mötet. Men sen dagen efter som idag är 6 år sedan så gick jag in i 3-4Bs klassrum för första gången och träffade alla elever. Mellan mig och knäppisen sa det klick med en gång och det funkade riktigt bra från första dagen. Vill härmed också säga att hon är ingen knäppis men jag är hennes Pucko och hon min knäppis <3

Varför jag just kommer ihåg denna dag så starkt är för att det var dagen innan Knäppisen fyllde 9 år och imorgon fyller hon 15 år...

Hur dagen har firats, nja inte på något speciellt sätt faktiskt, men imorgon ska jag tillbaka till skolan och vicka på fritids på min gamla avdelning. Så imorgon får jag träffa alla gamla kollegor och även lite gamla barn även om "mina första" 6 åringar slutade i sommras så finns det en massa trevliga och roliga barn där nu med och man känner sig alltid välkommen när man kommer dit. Sen om det bara är på besök eller för att vikariera det spelar ingen roll, alltid lika trevligt.

Oväntade besök

Idag efter föreläsningen så träffade vi Blomman på lunchen och hon åt lunch med oss. Alltid lika trevligt att träffa henne och man skrattar en massa, men aj min mage gjorde ont idag (träningsvärk...)

Och efter vårat (försök) till sammanställningsmöte i skolan så knata vi ner till tunnelbanan vid 15 tiden. Hade sällskap till Odenplan sen skulle jag av och mitt sällskap vidare och byta vid Centralen. Gick upp för att ta bussen till Tekniska högskolan och där stötte jag på ett gammalt fritidsbarn och pappa. När jag började på skolan för exakt (idag) 6 år sen så började hans storebror förskoleklass och lillkillen var inte så gammal då. Så har träffat honom så många år och nästa år så börjar även lillasyster i förskoleklass.

Så jag fick sällskap hela vägen från Odenplan till Roslagsnäsby där de också gick av. Han berättade att han hade börjat på Adolf Fredriks musikklass nu och idag hade pappan varit på möte där och det var tydligen första gången de åkte tillsammans annars brukade han åka själv men en till från skolan som börjat på AF.

Dagens tredje oväntade besök och kanske det mest chockande var när ja kommit hem och gick ut med Lukas. Är ute och går med Lukas och har gått på andra sidan området när jag möter en bekant dam. Funderar på varför jag känner igen henne, men går vidare och då möter jag en man som jag känner igen och han säger HEJ LENA! Jag säger lite chockande hej. Han frågar om jag känner igen honom och visst gör jag det från fotbollen säger jag. Han frågar om jag spelar nått fortfarande men svaret blir nää bara basket. Så säger han, Hur gammal har du hunnit bli då? 25 år svara jag. Hahaha då är vi ju lika gamla nu och innan vi går skilda vägar säger han hälsa mamma!

Shit jag fick nästan en chock att Lillen som han kallas kom ihåg vad jag hette. Det var ju en 8-9 år sen jag la av med fotbollen och han har egentligen aldrig varit min tränare. Han hjälpte till med damerna tror jag när jag först börja träna med de. Roliga är att jag inte vet vad han heter utan för mig har han alltid varit lillen.


3 presenter fixade och klara

Idag har jag fixat tre presenter =) och nu är de klara. Jag, mamma och pappa var i centrum idag och vi köpte en present till Lina storebrors sambo och inom snar framtid (!?) fru... väntar fortfarande på ett datum och snart är det dags att det kommer. Jaja hon fyller 27 imorgon och om allt går som det ska så kommer det ett litet paket på posten imorgon.
Sen har jag fixat en present till Puckot också som fyller 15 på fredag. Shit imorgon är det exakt 6 år sedan jag träffade henne för första gången. Då fyllde hon 9 dagen efter och nu fyller hon 15 det är då man börjar inse att man blivit gammal...
Det var två presenter och den sista jag fixat klart är till Susan. Och allt detta jag ska skriva nu är enbart för att reta Susan för att jag vet att hon är sjukt nyfiken. Hahaha.
Presenten var egentligen fixad men nu är den iordning gjord. Tror att du kanske kommer kunna uppskatta den på söndag... eftersom det är kräftskiva på lördag. Inget mer om det, jo till slut vill jag säga att sätt dig tillbaka och bara njut och skratta en hel massa =)  

Igår tror jag det var så hade jag en del saker att fixa, hur gick det sen då?

Fixa alla mina kläder. KLART
Fixa Susans present del två (även om del 1 och 2 inte alls hänger ihop, så blir det del 2) KLART idag
Fixa en ny skolapärm KLART
Betala räkning KLART
Kolla om fått in betyg FÖRSÖKT KOLLA EN MASSA GÅNGER MEN BLIR BARA FEL HELA TIDEN

Tryggheten bakom bänken

Innan lunch idag hade vi en föreläsning på 2 timmar som handlade om en person som gjort en stor undersökning (uppsats) om en kommun A som hade särskolan integrerat i den "vanliga" skolan. Så det fanns alltså ingen särskola utan alla gick i samma skolor och samma klasser, men läste då efter olika kursplaner. Efter 2 timmar fick vi lunchrast för att sedan ha seminarium i 2 timmar. Vi fick prata ihop oss om ett fall som vi skulle diskutera i hela klassen sedan.
Denna övning och på vilket sätt som vi gjorde det var en av de bästa övningarna på länge. Det gav ut otroligt mycket och var samtidigt roligt. Alla kom till tals och alla vi verkligen chansen att prata. Det som kanske är svårt är att gå in i en roll och vara en annan person och uttrycka dens åsikter fast men egentligen kanske inte tyckte riktigt så. 

Våran lärare sa också en sak som fick mig att fundera lite. Hon sa till gruppen som skulle redovisa sitt fall nu får ni sätta er här och lämna tryggheten bakom bänkarna. Visst är det där lite lustigt egentligen att man känner den där tryggheten bakom bänken men så fort man ska ställa sig framför den så öppnar man upp sig, den där extra tryggheten försvinner och ligger kvar på bänken. Samma sak är när man har en redovisning och man (jag iaf) står gärna bakom en bänk eller en stol när jag talar. Då har man som ett skydd framför sig och gå framför den är det verkligen att lämna tryggheten bakom sig.  


Dags att ta tag i saker

Ja jag tror det är dags att ta tag i olika saker. Har lite saker som jag verkligen måste göra innan jag går och lägger mig ikväll. Hmmm nu ska vi se.
Fixa alla mina kläder.
Fixa Susans present del två (även om del 1 och 2 inte alls hänger ihop, så blir det del 2)
Fixa en ny skolapärm
Betala räkning
Kolla om fått in betyg

Allt detta borde jag gjort i f.m men så blev det inte. Vet inte vart förmiddagen tog vägen, den försvann helt enkelt. Sen har jag jobbat på fritids mellan 13-17.30 och sen direkt iväg till Ensta för löpning. Även om jag inte kunde vara med trist faktiskt...

KM i helgen

Japp KM gick ju av stapeln i helgen och som jag skrev tidigare kom jag 2:a. Det är klart att jag är lite besviken att jag inte vann men på ett sätt så var jag inte så besviken ändå. Pernilla spelade bra men lite otur båda dagarna och hon hade spelet i sig. På söndagen tyckte jag synd om henne, hon spelade så bra och jag och B spelade inte alls så bra. Det är tufft att hålla ihop spelet när två andra i bollen inte lirar bra... Men mina sista 9 är jag ändå ganska nöjd med, förutom hål 11 shit vilken katastrof... 3 p-bollar på andra slaget som tur hitta jag boll 2 men fick droppa och det blev 9 i tillslut på ett av bananas lättaste hål... Fick avsluta med en birdie på 16 fast lite synd att jag brände eagel putten på 1½ m och så på 18 blev det också en birdie så avslutningen blev ganska bra.

Men bara att ta nya tag till nästa säsong, hoppas på att kunna hinna med någon runda innan säsongen är över också. Kanske redan på fredag? Sen på lördag har jag anmält mig till TBG Open tänkt edet kunde var lite kul.

Här ska man väl inte ligga!?

Kul att droppa här sen...

tillslut ute på fairway

Nej jag tar inte i när jag slår...

Underbar bild :)

Birdie putten på 18

Ingen pokal men en medalj


Tackar våran underbara fotgraf Pether A för alla bilder och för att se fler bilder se Johannesbergs Golfklubb 

Man blir bara lycklig

Igår satt jag och pratade med en gammal barndomskompis, hon var så lycklig för hon var så där nykär. Hade jag sett henne så hade det säkert lyst om henne, åhh jag blir så glad för hennes skull och klart man nästan blir lite avundsjuk, ibland får jag den där känslan att jag vill också bli så där kär nu. Hon frågade mig hur det gått i sommar, nej denna sommar skulle vara känslofri och ganska bra har det gått  ändå. Kanske finns någon där ändå som jag skulle kunna tänka mig men det var ju inte det detta inlägg skulle handla om.

Hon berättade hur hon träffat honom och ibland måste man knaske göra det där oväntade, men ser man mannen som man ska gifta sig me så klart man kanske ska ge de en chans. Vad hade hon att förlora ingenting egentligen och vad hade hon att vinna ett lyckligt hjärta. Hon tog chansen och gjorde nått som jag nog ändå kanske inte skulle vågat göra.... men det är där man kanske ska våga, drömprinsen kommer ju inte komma och knacka på dörren. 

Jag önskar dig all lycka till och tror att allt kommer bli toppen bra, han måste ju bara insett att han träffat en toppen tjej! 
Så härligt att höra på dig när du berättade och ibland kan man känna av stämningen även på hur text skrivs. Det känns liksom är det stelt eller hur det är, denna var helt klart lycklig. Du fick mig även att börja tänka till och kanske ska ge det en chans ändå...ja så kanske en spontan fråga kanske inte behöver vara helt fel, för som sagt han kommer nog inte och knackar på dörren...
 
 


Sista terminens första dag

Den är redan över och man blir på en gång inslängd i allvaret igen. Imorgon (idag) ska redan sättas igång att läsa en bok. Jobbiga med den boken är att den finns på nätet och det är väl int edet optimala kanske men visst det är bra för det är gratis men jobbigare att läsa. Kanske kan fixa den utskriven men gillar inte att läsa den så heller, en bok passar mycket bättre. 

Dagen började i alla fall i allas favorit sal, nej ingen gillar den salen. Hårda stolar, ingen luft efter 5 min, ingen stans att lägga böckerna ja listan kan göras lång över klagomål på den salen. Drygt 1 timme stod vi ut där sen gav våran lärare upp och vi skulle ha upprop. Jag var 4 från slutet, och det är ju kul att sitta och vänta in 95 andra namn först när ska de börja nedifrån på en sådan lista? Efter uppropet fick vi möjlighet att lämna önskemål om i vilken grupp vi ville vara i, svårt att göra när man inte visste vilken grupp man var i ens :s men vi valde grupp B för vi gillade läraren och hamnade i den gruppen senare. Vi fick en lång lunch och efter det lektion från 13.00-16.00 sen var man helt slut i knoppen trots 50 min arbets rast/fika.

Underbar känsla: Detta är första dagen på min sista termin :)


Va jag blir trött på detta

Jag hade just skrivit ett långt inlägg om KM i helgen och sen försvann allt.
Jag orkar inte skriva om allt nu för nu ska jag sova. Kan berätta att jag kom 2:a och spelade inge vidare bra, men Pernilla som vann spelade helt ok och var en värdig vinnare. Jag är mest nöjd över mina två birdies på hål 16 och 18, även om det var lite surt på 16 att jag brände en 1½ meters putt för eagel, men det är sånt som händer var inte min dag idag. Kanske en annan dag, jag vet ju att jag kan.


KM i helgen

Årets tävling kanske man kan kalla det, KM (Klubbmästerskap) går i helgen på många golfklubbar och så även på våran bana. Har inte spelat så många KM pga av att det oftast låg under samma helg som vi åkte på träningsläger med basketen till Åland. Men har spelat 2 st DJKM (damjunior) med två vinster =) och så har jag spelat 2 KM med en vinst och en 4 plats. Så helt ok facit enligt mig egentligen. Den gången jag blev mest ledsen över att jag missade KM var 2006 då jag var titelförsvarare och inte kunde vara med. Jag var på Gotland, men visserligen resan dit skulle jag inte ha bytt bort. Jag och en golfvän var på Gotland och spelade riksfinal i Triss Lady och det var därför jag missade KM -06.
2005 vann jag och spelade riktigt bra och var därför extra glad.
2007 spelade jag dåligt på lördagen men låg ändå 2a och hade väl ca 5 slag att ta igen inte omöjligt men spelar man kass på söndagen så går det inte och jag kom 4a.
Men ingen kommer ihåg 2,3 an ändå det är ju att vinna som räknas.
JA lite så resonerar jag nu.
Jag spelar egentligen utan press inte jag som har lägst hcp. P spelar på 4.2 tror jag och jag har 4.5 så egentligen är det inte någonting som skiljer och sen H har nått på 6.5 så dit är det inte många slag heller.
Jag kan ta en förlust mot P det kan jag göra men ändå går jag ut för att spela mitt spel och klart jag spelar för vinst, annars är det ju ingen ide.... Kommer jag komma 2:a efter P som jag ser som det största hotet egentligen och jag själv har spelat bra så kommer jag klart vara nöjd men ändå besviken för i just denna tävling kommer ingen annan ihåg den än den som vinner, här är det bara vinst som gäller.
2005 var jag tok nervös innan tävlingen men då var det jag som hade lägst hcp och P var inte med och sen var det nog nått slag som skiljde upp till nästa, men då hade jag lite press på mig då sa de flesta detta kommer du vinna. Så i år spelar jag utan press och den enda pressen jag har är mot mig själv.

Pratat lite med Mange idag och lite om just detta, riktigt skönt att få prata och han har alltid en bra lösning på hur jag ska tänka och fokusera. Han får mina tankar att klarna och alltid skönt att få prata av sig lite med en som ändå förstår. Tack! 

Så här såg det ut på söndagen 2005 hur ser det ut på söndag? Svaret vet vi på söndag......

 

Fick en flygande start

Hade ställt alarmet först på 7.55 och sedan på 8.22 för att hinna ligga och dra mig lite för att sedan kunna gå upp och kolla på Jörgen Perssons kvartsfinal i OS i pingis. Precis när alarmet ringt första gången kommer mamma ingående på rummmet och konversationen lyder (M= mamma o L = jag)
M - JAG BEHÖVER DIN HJÄLP!
L - vaaa, men vadå?
M - Du måste köra mig till Stocksund
L - Va när då nu?
L - Jag som skulel kolla på matchen nu
M - Men annars kommer inte jag dit.
 L - När ska du var där
M - 08.30
L - Då måste vi ju åka typ nu och vart ligger föresten Stocksund?

Ja och med de orden så flög jag verkligen upp ur sängen och lagom när jag fått på mig ett par mjukisar så ringer mammas telefon. Mamma säger lite lugnt till mig, nu ringer hon nu slipper du nog köra men nu är du ju uppe. Nja jo jag var visserligen uppe men jag valde att gå och lägga mig i 20 min på sängen innan jag gick upp och kollade på matchen med frukost.
Så en flygande start blev det!


Tårarna bara rinner

Jag och lök är ingen bra kombination, det brukar nästan alltid sluta med att jag tårarna svider och att jag tillslut gråter.
Kan knappt skala en lök utan att det börjar svida i ögonen. Sen är jag inget större FAN av lök heller och skulle lika bra kunna leva utan lök, men ibland måste man ställa upp och skala och hacka lök ändå, idag var ett sådant tillfälle. JAg skulle laga mat och till det skulle det var två hackade lökar. Ögonen sved och tårarna rann....

Ja detta var ett litet tycka synd om sig själv inlägg...
Men om någon har en bra ide på hur jag ska kunna skala/hacka lök utan att tårarna rinner så visst.    

Vad nervös man kan bli...

Vad nervös man kan bli av ett telefonsamtal. Fick ett telefonsamtal igår kväll, ja rätt sent av ett nummer som jag inte kände igen, skulle först sänka ljudet bara men råkade istället skicka upptaget ton, ojoj. Tänkte skickar ett mess och frågar vem det var men kom inte så långt utan att personen ringde ingen. Hej hör man i luren och han säger vem det var. Kan inte först koppla vem det är men efter ett par sekunder så vet jag vem det var, det var då jag blev nervös.... Varför ringde han och varför nu, vem var med och massa frågor snurrade i mitt huvud. Men allt var lugnt och det var ju lite gulligt att de ringde, sen varför de ringde vet knappt jag, undrar om de vet de själva.
Sen är det klart att man blir glad när man får höra hur det gått för de båda. Riktiga små talanger är vad de är!

Nu kan man planera sitt liv...

Ja i alla fall fram till jul för då tar matchprogrammet slut. Men vi har fått matchfrogrammet nu och även träningstiderna vi ska ha säsongen ut. Kommer vara helt lediga på onsdagar och det är riktigt skönt mitt i veckan. Så nu har jag suttit och planerat in en massa saker i min kalender, det är träningar aug - (det som är kvar) sep, matcher fram till jul och så har jag även skrivit in mitt schema från skolan som gäller fram till v. 43 och efter det så har jag bara 10 veckor kvar sen blir det jul och efter det är det nya matcher som väntar och nytt schema förhoppningsvis ett schema från ett jobb.

Träning utan regn

Det blev en helt regnfri träning idag och det var ganska skönt. Regnet slutade lagom till 15 min innan vi drog igång, men just pga regnet så var det blött i gräset så det blev ingen fotboll som uppvärmning :( Vi började med 1.25 km som uppvärmning och det var skönt. Han även prata lite med min vän Toker som jag inte pratat med så här mycket på tok länge sen. Saknat dig så och våra enkla samtal om allt och ingenting.

När vi står där i början av spåret sedan för att göra oss klara att springa iväg på 2.5 km så kommer det en hel hög damer och män (undrar om det var någon man i det gänget) med stavar och ska ut i spåret. Coach hinner säga är ni redo så stick nu och vi kom iväg före dom och trodde nu är det över vi hann före dom, men icke. Vissa tog nog 5an medans vissa nog tog 1.25 an och de fick vi nämligen  mitt i spåret efter ett tag lagom till slutet. De suckade lite lätt när vi försökte korsa genom deras mur av 3-4 personer på rad. Men va 17 vi är ute i ett motionsspår där brukar folk faktiskt springa också. Bara för ni är där med friskis och svettis så betyder inte det att ni äger hela spåret, vilket man kunde tro ibland. 

När alla var i mål blev det aktiv vila, med stabiliseringsövningar för knän. Perfekt! Men jag tycker inte om att jag får känningar i mitt operationsärr, eller egentligen är det väl int eärret osm gör ont. Haft "problem" med att jag får som mjölksyra under ärret och tror att det kan vara att jag anstränger det lite mycket ibland. Har trotts allt dragit av en del av korsbandet så det är 20 % som saknas. Detta ska inte vara några problem om jag underhåller benen med fys och det är väl där sommarens plågor satt sina spår. Kom av mig lite när int ekunde träna på dryga 5 veckor. Vet inte vad det är men hoppas det försvinner snart igen.

Men varför aktiv vila? det måste ju betyda att vi gjorde nått efter, japp. Vi sprang intervaller runt lilla lilla spåret men det är längre än man tror. Först 3 st sen lite längre vila sen 2 längre vila och sist 1. 
Avsluta på gräsplätten som vanligt med gemensam stretching.

Träningens bästa: Måste nog bli målgången efter 2.5 km
En riktigt ja va underbart det var känsla
: Promenaden med Maria efter träningen, bara gick av all trötthet.  


Dagens Grattis!

Dagens Grattis går till ANNA! Grattis på 25 årsdagen!

Anna och jag gick i samma klass från åk 1-6 på trevliga Ellagårsskolan och där var vi som katt och råtta vissa dagar, veckor, månader....men ibland funkade det riktigt bra. Sedan dess har vi inte gått i samma klass men under gymnasiet så hamnade vi i parallelklass och hon gick med några av mina vänner så det är på den vägen vi träffades och tog upp kontakten igen. Sen har det blivit så att i gymnasiet och efter studenten så var vi ett gäng tjejer som "hängde" och fortfarande träffas ibland. Sen att två av oss int ehar allt för mycket fritid pga idrott har varit accepterat och kul att man fortfarande kan ha lite häng ibland. Snart blir hela gamla gänget återförenat när Anna har 25 års fest/kräftskiva och då får man se vart de andra har kommit i livet och vart man själv står....
GRATTIS ANNA iaf

Ser fram emot träning i regn

Det är blött ute och regnet det vara faller ner och om ca 34 min ska vi ut och springa i spåret i Ensta. Hur långt ingen aning men kan gissa på att det blir 2,5 km + 1,25*2 idag. Det kommer också förmodligen bli träning i regn, ganska skönt egentligen men luftfuktigheten gör att det blir jobbigare att andas. Men visserligen är det nästan jobbigare att springa när det är på väg att bli regn än när det verkligen regnar.
Så nu är det dags att knyta löparskorna (ordentligt denna gång) och fylla vattenflaskan för att bege sig till Ensta.

Ensta nästa!


Flera GRATTIS idag!

Det är inte bara Susan aka idrottspsykologen, pressfotografen... som fyller år idag, nej det är säkert en hel massa som jag inte känner som också fyller år, men de tänker jag inte gratta idag. (eller ok Grattis till er).
Idag fyller våran nya Coach Tompa år. Känns nästan lite fel att säga nya för han har varit med oss en massa år redan men då som ass. coach och nu är han bara Coach. Ser fram emot säsongen och det känns bra med Tompa som coach. ETT STORT GRATTIS TILL TOMPA IDAG på FÖDELSEDAGEN!

Sen finns det två till jag skulle vilja GRATTA idag, Magnus och Magnus Grattis på namnsdagen. Den ena är min älskade bror Magnus och den andra är min gamle coach Magnus. GRATTIS på Namnsdagen!

Slutkörd...

Träning i Ensta idag och det betyder löpning. Men det hela började ca 90 min innan träningen skulle dra igång. Väl hemma från fritids insåg jag att jag skulle behöva cykla till Ensta och träningen. Det är jätte skönt ändå att cykla hem, man får ut allt i benen och man slappnar av på annat sätt än att sätta sig i en bil, fast det där med att cykla dit var jag inte så tänd på. Nää jag var så seg i både knopp och kropp men efter att slängt i mig lite pasta (det som fanns hemma) och 7 min sömn så satte jag mig på cykeln och trampa iväg.

Vi sprang 5 an (5.4 km) och efter det så var det lite fys. Löpningen gick bättre än jag trodde med tanke på att jag var sjukt trött... Det första jag upptäcker är att jag inte knytit skorna ordentligt och bestämmer mig för att göra det ändå, klart man tappar lite tid på det men jag övervägde att springa med för löst knytna skor så blev det att knyta skorna.
Kom i mål och var totalt slut, inte slut att jag var sjukt trött och jobbigt att andas men hela kroppen sa ifrån jag ville bara lägga mig och gråta....Aaaaa känslan försvann efter ett ca 5 min och när alla var inne var det dags för fys och sist av allt den gemensamma stretchingen träningens bästa!
turen på cykeln hem var riktigt underbart! Jag tror inte jag tänkte på någonting under ca de 15 min de tog hemmåt.

Jag är ingen morgon människa men överlever ändå...

Att gå upp i ottan är egentligen inte min grej, jag vaknar inte till liv bara så där utom då just ibland. Drömmen är att få vakna upp bara helt ostört och bara slumra lite innan man går upp, men hur ofta händer det? Idag var en dag som jag chockade mig själv genom att bli pigg som en mört på ca 5 min. Både idag och igår började jag jobba kl 07.00 eftersom jag fått äran att öppna på fritids dessa två dagar. Igår vaknade jag och tittade på klockan 05.31 åhh jag kan sova i nästan 40 min till men jag var klarvaken. Nej mina ögon var klarvakna men kroppen trött = jag kan inte somna om. Men idag chockade jag kroppen genom att bara piggna till när klockan ringde och efter en snozning så var jag uppe på benen. 
Det blev 2 glas juise hemma och resten av frukosten intog jag i väntan på barnen. Första barnet kom ca 45 minuter efter att jag kommit och jag hade lagom ätit upp min frukost och hunnit prata med min favorit förskolelärare, sen droppade barnen in lite om vart annat. 

Dagen har varit bra idag fick man sig en timmes frisk luft också, vi var ute mellan 9.30 och 10.30 och sedan var jag ju ute och sprang flera gånger efter både lunch och mellis. Va underbart så här skulle det var jämt på fritids! 

När jag slutat fick jag mig den där dosen av riktigt härliga skratt. Den dosen skulle man vilja ha varje dag men så blir det inte alltid. Tackar sedan för bilfärden hem där skratten fortsatte.


DAGENS GRATTIS!

Dagens första och STÖRSTA GRATTIS går till min barndomskompis Susan, Grattis på 25 årsdagen!
Vi har känt varandra i all evighet känns det som men vi träffades väl första gången i 9-10 års åldern på någon fotbollsträning. Det var på en fotbollsplan det hela började och sedan dess har vi gjort en hel massa saker ihop och det bästa med Susan är att oavsett var någonstans vi befunnit oss så är vänskapen den samma. Eller rättare sagt var Susan än befunnit sig, jag har väl för det mest (alltid) stannat kvar i Sverige när hon varit ute på äventyr. Det kan ibland gå veckor utan att vi hörs av och inte ses på kanske 2 månader men det är ändå samma sak när vi träffas igen, det var som vi sågs dagen innan. 

Underbart när man har en kompis som säger jag skulle kunna sova över hos dig även fast inte du var hemma även om bara din mamma och pappa var hemma och jag känner precis samma sak. Det är så enkelt, ja man öppnar kylen och äter vad som önskas mm 

Men sen är Susan inte bara en av mina bästa vänner utan hon är även min idrottspykolog och sen är inte helt fel att ha en egen pressfotograf ;) Med ett motto som lyder det finns en mening med allt så löser hon mina mesta problem och även om hon inte löser de så får hon mig oftast att hitta en lösning på problemen.

ETT STORT GRATTIS!


MAMMA är BÄST!

Idag har jag haft en jätte mysig och trevlig kväll med världens bästa MAMMA. Vi möttes upp inne i stan vid hötorget och gick in på Kungshallen och åt. Vi åt Libanesikt? tror det var så, jag åt marinerad fläskfile och bilgur och mamma kycklingspett med bulgur. Man fick gigantisk portion som man verkligen inte orkade äta upp..

Efter maten gick vi och hämtade ut biobiljetterna till Sex and the City. Sen blev det att spilla lite dötid innan klockan blev 18.10 och bion skulle starta. Själv hade jag redan varit inne i derbybutiken och kollat lite och skulle nu visa badlakanet som pappa lovat mig när mitt examensarbete blev godkännt, även om jag helst av allt ville ha ett bäddsätt. Vi kollade vidare i butiken och hittade en fin tröja som mamma kom på att vi kunde kanske skicka till Mange i namnsdagspresent och hon frågade om jag ville ha badlakandet i namnsdagspresent. Jo det är klart att det är roligare med överraskningar men jag tackade inte nej ändå. Tack gulliga mamma.

När köpet var betalt och klart började stora jakten på en butik där de sålde kuvert som vi kunde skicka tröjan i, men största problemet vi hade var nog att komma på adressen. Mamma var lite förgrymmad på sig själv eftersom hon inte kom på den. Efter lite smarta tips av Pysen så letade vi rätt på adressen genom mobilen.

Lagom 17.58 stoppade vi kuvertet i en gul postlåda och han har den om allt går som det ska imorgon, på sin namnsdag.
Bion då? Sex and the City - Den var grym, lätt en film jag skulle vilja ha i min dvd hylla och en film som man kan se om man behöver bli lite glad, den var skit rolig och man fick sig en hel del skratt.


Slutligen har jag haft en underbar kväll med MAMMA ♥ TACK

Kul det var ju en som kom ihåg

Kul att det var en som kom ihåg min stora dag idag. Nej men brukar inte fira namnsdagen men på senare år har det blivit en anledning för mamma att bjuda mig och min bror på något extra det kan vara allt från en tröja till biocheckar och idag ett badlakan. Min bror har namnsdag dagen efter mig och tror det är därför mamma också kommer ihåg båda två och hon får en anledning att skicka nått till min bror nere i Skåne och då lämnar hon inte mig tomhänt här hemma.
Men idag hade hon nästan glömt bort min "stora" dag. Hahah vad gjorde det, det hade jag också gjort innan jag fick ett mess idag av min gamla coach där det stod ett stort grattis på namnsdagen, Lena. Nu började mina tankar, hmm har han namnsdag imorgon eller var det igår? Det var imorgon så nu ska jag bara komma ihåg att Gratta honom. Sen finns det andra som jag heller inte ska glömma att gratta :p av andra anledningar.

Mamma kom inte på att det var min namnsdag förrän jag sa, vet du vad det är för dag idag, hihi


Helgen

I fredags åkte jag upp till landet efter lunch, ja eller efter lunchtid för lunch hade jag inte ätit. Först åkte jag förbi skolan och skulle få en genomgång av larmet och det var ju mycket enklare än jag trodde, är inte nervös längre... Det går säkert bra... Tänkte att eftersom jag nästan redan är ute på motorvägen så tar jag den upp till landet och åker direkt till klubben. Det var vid Roslagsstoppet jag fick en klump i magen när jag såg olyckan eller såg inte olyckan när den hände men kom dit ca 10 minuter efter det smällt, tackar för jag slapp se olyckan. 

Efter lite chatter nere i shoppen så skulle jag äntligen få äta lunch, började bli lite hungrig nu faktiskt. Åt en jätte god dagens i restaurangen som bestod av nudlar, kyckling, cocossås och lite grönsaker = grymt gott men så är det också grymt god mat där. (Fast ibland saknar jag CS) 

När jag kom upp till landet så funderade jag ett tag på om jag skulel komma in genom dörren eftersom det där stod en stor byggnadställning precis utanför. Förklaringen är att de lägger om vårat tak i Gottröra. Men in genom dörren kom jag och när jag tycker att det är skitigt och tycker det behövs dammsugas är det nog läge att göra det. Dammsuga var det första jag gjorde och sen blev det soffan och OS tennis, semifinal och det var ju jätte spännande. Var så spännande att jag somna direkt efter matchen och tog en nap på 45 min, heheh

Mamma och pappa kom upp på kvällen och det blev mat framför Jönsonligan.

Lördagen spenderade jag och mamma en stund först på klubben för att släppa ut 6 "tanter" på tävling och sedan var vi på SAS MASTERS och tittade. Håll tummarna för att mamma vinner en ny telefon till mig nu ;) Hon var grym och satte en putt på någon banan och är nu med i utlottningen om en TV som SAMSUNG och sen andra priser som ny mobiltelefon.

Idag (söndag) har jag och mamma (pappa banga) varit och spelat golf. Det blev bara 9 hål, vi gick av efter 6 och fortsatte 16-18 istället. Det regnade lite grann och vi ville inte bli mera blöta än vi redan var. Nja var inte så blöta men vi ville inte bli heller....

Mamma funderar vart bollen kom...

Vad jag funderar på är en bra fråga?


Man får en klump i halsen...

Det är ändå att man får en klump i halsen när man åker förbi en sån stor olycka. Eftersom att jag varit förbi skolan först så bestämde jag mig att köra motorvägen till landet. När jag kom fram till Roslagsstoppet så ser jag en massa utryckningsfordon, det är en massa polisbilar, en ambulanshelikopter, säkert 3 brandbilar och vanliga ambulanser. Vägen är avspärrad och det börjar bildas kö. 
Ringer till mamma och berättar vad jag sett och hon säger bara lungt Kör försiktigt nu. Efter ett par minuter ringer hon igen och säger att hon läst på DN.se att det är en olycka men en bil som voltat och tre barn och två vuxna skadade. Jag har läst vidare på DN.se nu efter min lunch här ute på klubben att alla var vid medvetande men skadade men hur allvarligt framkom inte. Vägen hade varit avstängd i en timme, så skönt att man inte var på väg åt det hållet. Har nog aldrig hört mamma säga, Kör nu försiktigt så många gånger på så kort tid. 
Men det är ju ändå så att man får en klump i halsen när man ser nått sånt.  

Kul saker händer!

Just nu är det en del kul saker som jag har att se fram emot =)
Helgen som kommer så ska jag bar ata det lugnt hade jag tänkt och även att försöka hinna med en löprunda men samtidigt vila ut ordentligt och somna tidigt på söndag efter som jag måste upp tok tidigt både måndag och tisdag. Ska jobba på fritids och det är alltid lika kul att komma tillbaka dit, även om jag ska öppna både måndag och tisdag kl 07.00 men visserligen jobbar jag bara till 15.00 så har eftermiddagen fri.

Flera saker som jag ser fram emot just nu bara de närmaste dagarna.


•  Idag efter lunch åker jag upp till klubben och där väntar ett kuvert på mig. Blev erbjuden gratisibiljett till SAS Masters som pågår just nu och då tackar man inte nej, speciellt eftersom jag och mamma hade pratat om att gå men att jag är pank...

•  Imorgon ska jag och mamma gå på SAS Masters på Arlandastad Golf. 

•  På Söndag ska jag spela golf igen, var länge sen och blir nog årets första runda med pappa (mamma följer också med)

•  På Måndag ska jag och mamma ha tjejafton. Vi ska först åka in till stan och äta middag och sedan ska vi gå på bio bara hon och jag, ja sen alla andra på bion så klart ;)

Så har lite att se fram emot och jag är glad och lycklig =)  


EMMA Mias dotter

Sommarbok nr 7 blev utläst idag. Shit jag är nästan själv förvånad över hur många böcker jag slukat i sommar, från Juli dessutom så det är på knappt 1½ månad. Så här mycket böcker brukar jag i vanliga fall inte läsa på ett år...
I tis fick jag av en slup se att det kommit ut en fortsättning på Gömda, Asyl och Mias hemlighet en fjärde bok som heter EMMA Mias dotter. Jag var bara tvungen att köpa den, tänkte först beställa den på nätet men orkade inte vänta 3-4 dagar så på onsdag e.m var jag i centrum och köpte boken och så i e.m var den utläst. Den är skriven av Maria Eriksson och denna skildrar hur Emma dotterna ser på saker och ting. Det är hennes tankar som är nedskrivna, man får följa hennes första minnen från att inte kunna vara ute och leka till när hon en dag börjar läsa i den "svarta boken" och får en helt annan syn på varför de har behövt flytt och vem hennes riktiga pappa är. Här börjar även hennes kamp och hur boken slutar tänker jag inte avslöja det får ni läsa själva.
Denna bok var riktigt bra och jag tyckte att det var intressant att få läsa om hur Emma upplevde saker och ting.


En bild säger mer än 1000 ord...

Ja jag vet inte riktigt vad jag ska säga jag tror bilden talar för sig själv.

Förra fredagen när vi var på äventyr i Fruängen och hälsa på i en lägenhet blev denna framplockad nästan med en gång, men förklaringen DET ÄR EN KAPSYLÖPPNARE. Ja jo det må vara en kapsylöppnare men jag vet inte om jag skulle vilja ha den i min kökslåda. Hahahah
Ordspråket en bild säger mer än 1000 odr stämmer väl ganska bra in här....


Kräftfotboll och löpning

Igår var vi 15 idag 7, undrar varför det alltid är färre på Ensta träningarna än inneträningarna. Okey lite folk försvann ju för de mest var där på besök, men ändå det brukar bli så här.

Planen var att vi skulle springa 2,5 km på tid och sen 1,25 *2 km, vi följde inte planen idag. Hahah. Först så tyckte vi att det var ju inge kul att springa 2,5 på tid utan att vara uppvärmd, men Coach hade tänkt att vi skulle köra löpskolning först. Men vi tyckte att fotboll var mycket roligare som uppvärmning och så blev det. Vi började med kräftfotboll, det blev först till 1 och jag lyckades att göra en nästan "äkta" bicacletas (hur det nu stavs?) Efter det blev det vanlig fotboll, först till 7, mitt lag vann =)

Nu var man lagom uppvärmd och redo att ge sig ut i spåret, då inser jag att jag glömt min Ipod, åhh nej. Löpning utan musik är mjukglass utan strut. Vilken dålig jämförelse, men jag blev lite ledsen men överlevde. Vi sprang först 2,5 km på tid, tiden har jag redan glömt bort men är någorlunda nöjd. Efter det fysa vi i gräset och vad det kliade på armar och ben efter det.  

Som näst sista grej så blev det en 1,25 km och även denna på tid men inget som skulle kommas ihåg. Avslutningsvis blev det gemensam stretching och det var riktigt skönt.


Träningens bästa: Det var en så himla rolig uppvärmning =)

Min värsta känsla idag: När jag kom på att jag glömt musik =(


Vänsterhäntas dag!

Idag firas vänsterhäntas dag, undrar om det finns en dag för högerhänta också?

Så idag kan man passa på att säga grattis till alla som är vänsterhänta för idag är tydligen eran dag.


Så lite onödiga fakta om vänsterhänta:

  • Omkring 16% av befolkningen uppskattas vara vänsterhänt.
  • Undersökningar tyder på att vänsterhänta är överrepresenterade såväl bland mycket begåvade som mindre begåvade; spridningen är således större än bland högerhänta.
  • Einstein föddes vänsterhänt, men som så många vänsterhänta under den tiden så tvingades han använda högerhand i skolan.
  • Man tror att det finns något fler vänsterhänta pojkar än flickor.
  • Vänsterhänthet kan vara genetiskt men kan också bero på en hjärnskada.
  • Vänsterhänta är något överrepresenterade bland exempelvis dansare, musiker och vissa idrottsgrupper.

Vänsterhänta kändisar
Robert De Niro
Lauryn Hill
Drew Barrymore
Leonardo da Vinci
Eminem
Nicole Kidman
Jerry Seinfeld
Greta Garbo
Mahatma Gandhi
Celine Dion
Albert Einstein
Julia Roberts


Nu kommer de där samtalen igen

Nu kommer de där samtalen igen var ett av de första Nasse sa när hon ringde i måndags. Visst kunde jag ta med mig lite hårspray till henne när hon kom direkt från jobbet och hade glömt de. Med de där samtalen menade hon de där samtalen när jag ringer och har glömt saker, hahah. Idag på f.m fick jag ett meddelande och en fråga om jag kunde ta med mig ett par shorts till henne, hahah. Vet inte vad som hänt med Nasse men glömt så här mycket saker på 3 dagar det brukar inte tillhöra vanligheterna. I vanliga fall anser jag att hon är en person med koll men nu vet jag inte riktigt längre. Jo men hon brukar ha koll!

Det gick ju bra

Första spontana kommentaren så här efter första basketpasset efter sommaren är: Jag har ingen kommentar! Jag kan inte få fram rätta känslan efter passet mer än att det var ganska jobbigt men kul, nästan jämt. Vi sprang en hel del men och även utan boll. Det bleb en Frodo-drill men ingen 11 manna, men Frodo drill fick vi köra och man kan ju inte få allt vad man vill eller hur!?
Vi var hela 15 stycken osm tränade idag, men det kändes nästan som vi var 25 stundtals. Från truppen som kommer lira var vi 7 st... De andra 8 stycken beståd av 2 spelare som bara kommer träna och inte spela matcher av olika anledningar, sen var det någon spelare som snart ska flytta, några syskon som lirar basket och sen två nya som ska träna med oss nu ett tag för att se hur det blir sen. 
Det var som dagt mycket spring och mycket mera spring men när man springer med boll så blir det inte lika jobbigt eller man märker inte att man är lika trött. Men det märktes när vi skulle göra 5 manna flätan och sätta tre i rad, det gick bra nästan alla gånger utom den ena. Tror vi höll på att springa fram och tillbaka säkert 10 gånger innan vi lyckades få till det, efter det var man rätt slut....
Fem olika känslor!
Bästa känslan: 
DET VAR KUL!
Konstigaste känslan: Skjuta straffkast
Skönaste känslan: Stretcha ut efter träningen
Underbar känsla: Inse att jag hade bil till träningen när det regna när vi kom ut (och inte cyklen som jag hade tänkt).
Värsta känslan: Skavsår, men tror inte kan skylla på nya skor, skyller på har inte haft höga skor på hela sommaren.   

Imorgon är det Ensta att se fram emot igen och imorgon blir det 2,5 km + 1,25*2 Ganska skönt att det inte blir 5:an imrogn med. Imorgon blir det kort bana och jag gillar 2.5 km spåret ändå.

Föll dit efter 8 månader

8 månader och 10 dagar tog det för migt att falla dit igen, eller egentligen tog det 7 dagar och sen 8 månader och 3 dagar. Men vad räknas ett nobless flan och jag var inte riktigt i mitt fulla sinne då den kvällen.
Men på väg hem från Nora i söndags stannade bilen i Hummelsta men inte vid godisbutiken utan vid macken. Springer in och besöker en toa och kommer tillbaka till bilen och mamma är borta och pappa pekar bortåt. Jag tänkte jag går dit bara för att fördriva tiden och kommer in och tänker har jag klarat mig i 8 månader så kan jag väl få äta godis en dag, blir ändå inget mera på måndag. Och så blev plockade ut mina riktiga favoriter från cirka 500 sorter, mest sugen var jag ändå på choklad och jag so egentligen inte är så förtjust i det. Efter att ätit godis sen och nästan är på väg hem så känner jag bara hur illa jag mår, uch uch. Sparade påsen till filmen som vi hyrde på kvällen och de som då var kvar i påsen ligger just nu i sopen.
Men visst var det underbart att falla dit igen.

Första innepasset efter sommaren

Ikväll är det basket som gäller på schemat, ska bli kul att komma ner i källaren och knyta på sig skorna igen. Fast egentligen är det inte igen eftersom jag köpte nya skor när säsongen nästan var över innan sommaren men han alrig prova de så ikväll blir det premiär.

Finns dock vissa saker jag inte ser fram emot med att komma ner till hallen idag.
* Det kommer troligtvis vara tokvarmt i hallen och ingen luft. Så är det alltid på sommaren och sen på vintern kallt. Men hallen har sin charm ändå, tränat där sen jag kan minnas och det är ändå nått visst med den.
* Man kommer behöva dricka tok mycket vatten för att det är så varmt i hallen och då kommer man behöva springa på toa hela natten.
Men i övrigt ser jag riktigt fram emot att komma in i hall idag. Ska bli spännande att se de två nya också som ska träna med oss nu ett par veckor för att se, spännande ska det bli.
Igår fick vi reda på att träningen ikväll kommer bestå mycket av löpning med boll. En 11- manna att se fram emot kanske eller kankse en Frodo drill? Hoppas går ju alltid.

Nya skorna som gör debut ikväll.

Ensta igen med laget

Idag var det dags för lagträning igen efter sommaren. På schemat stod det 18.00 Ensta, klart man undrar vad vi ska göra där eller inte undrar så för man vet att vi kommer att springa med frågan var hur långt. Jag var bara tvungen att förbereda mig lite för vad som komma skulle och fick på e.m reda på att vi skulle springa 5 km och och sedan lite lättare fys. Jag blev lite lugnare av att få reda ändå på vad vi skulle göra.

Så kl 18.00 var det dags att bege sit ut i löpspåret. 5.4 km spår hade vi framför oss att se fram emot. Egentligen gillar jag att springa 5:an i Ensta, man kan nästan varenda kurva och vet exakt vart skyltarna med km visningar står. Fast idag insåg jag att jag har nog aldrig riktigt reagerat på vart 3 km skylten är, men det gjorde jag idag och känslan när jag såg den var bara åhh skit det är 3 km kvar, det var hemskt. När jag sedan kom till skylten som visar 2 km vart jag lite gladare men känslan var ändå samtidigt nä nu spyr jag snart. Mördarbacken som man lärt sig nu och kan ta sig igenom utan större problem egentligen levde upp till sitt namn idag, när jag kom fram till den var jag totalt stum i benen. Efter mördarbacken vet man att skylten med 1 km kvar är strax och då brukar det bar avara att släppa ut löpsteget och löpa av sig, inte idag. Det var stumt. När kom i mål var jag ändå ganska nöjd det gick fortare idag än igår och då visste jag att jag var inne under 30 min. 
Även om jag kom in 1 min senare än vad jag gjorde innan sommaren så är jag ändå lite nöjd. 

Efter löpningen så blev det lite lättare ben fys på gräset. Issa kunde konstatera att det är sååå mycket roligare att fysa ute än att göra det inne i hall och kan bara hålla med henne. Annan känsla ute även om vi skulle gjort precis samma sak inne. Carpen kom på en ny övning som inte var en ny favoritövning, nej tack inte igen! 

Känslan idag efter passet: 
F*N va skönt att vara igång på riktigt igen med laget. 
Ser fram emot denna säsong även om jag tidigare tvekat. 
Vet att kan förbättra denna tid med över 1 min och får chansen redan på onsdag. 
Ska bli kul att lira basket imorgon =)  


Trevligt återseende

Idag har jag träffat mitt gamla assistent barn, jag jobbade som assistent åt henne från åk 3 och sen i 3 år frammåt. När hon sedan bytte skola så började jag i samma veva plugga. Det sa klick redan från början och vi har alltid fungerat bra ihop så även nu. Jag har lovat att se henne ta studenten och det ska jag göra. Kommer aldrig glömma dig, du har en väligt speciell plats i mitt hjärta. Klart det hände att du blev arg på mig och som du sa idag oftast på mattelektionerna, hahah. Hade nog varit konstigt om vi dragit jämt hela tiden, vi var ju faktiskt super tighta när vi jobbade ihop, för det var det vi gjorde, vi var ett team ett bra team <3
Idag gjorde jag ett kärt återseende hos henne, det var länge sedan vi träffades nu men när hon fråga igår om vi skulle ses så funkade det perfekt.
Hon tyckte vi skulle baka ihop och så blev det, sen att det blev ganska misslyckade chokladbollar vad gör det vi hade skit kul.
Det började med att vi tog fram allt vi skulle ha.  

Då hittar vi ingen kakao och hon säger Oboy funkar lika bra...

Ner med smöret...

och blanda om

men något måste blivit fel ska de se ut så här? Blir inga chockladbollar av detta detta är ju bara mjöligt...

Jaha vi skulle ha smält smöret...

Men kanske man måste ta mer av de andra ingridienserna också...
men se så fina chokladbollar det blev...

Nja vi kan kalla de mjölbollar som storasyster sa de smaka. Ja det hade nog varit bättre med den grova mjölmixen istället. Hahah
Men som sagt vad gör det vi hade skit kul!  

I en annan del av Bromma

I lördags på väg ner till Nora läste jag ut min 6 sommarbok, I en annan del av Bromma av Martina Haag. Detta är en fristående fortsättning på Underbar och älskad av alla (och på jobbet går det också bra). Har slukat Matrina Haags tre andra böcker och så blev det nu även med hennes fjärde. Riktigt bra bok och slutet var inte som jag trodde ändå men jag blev inte besviken, det var bra. Jag gillade boken och man får sig sina skratt mellan åt. 

Boken är lättläst precis som hennes andra böcker och jag läste ut denna på ett par dagar. Nu önskar jag så att hon kommer me någon till bok snart, men efetrsom denna är ganska ny så kanske det tar ett tag.... 

Nu gäller det att hitta fler böcker som är så där riktigt bra som man bara kan sluka massa böcker av samma författare. I sommar har jag fått en ljupare inblick i det där med tjusningen att läsa böcker.

Vad det blir för nästa bok? Vet inte men tror det blir någon spännande nu.

Säger bara läs denna!

Hemma igen

Nu är man hemma igen från Nora och har redan hunnit med att springa runt Mörtsjön, var en plåga jag trodde jag skulle spy, handlat och lagat mat till mor och far och varit med Mutola och hyrt film, I am Legend, den var bra. 

Nu ska jag roa mig med att kolla igenom alla bilder som min kamera har tagit under 2 dagar, eller ungefär 24 timmar som det blir eftersom vi kom till Nora runt lunch igår och åkte runt lunch idag. (bra information för alla...) Mina planer är att jag ska försöka få ihop ett bildspel av bilderna (då inspererad av Maria) och skicka till de deltagande.

Kan avslöja att idag har jag ätit frukost som jag aldrig sett mat förut. Det är något visst med hotellfrukost så är det bara och jag som nästan aldrig kan äta mer än en macka på morgonen får i mig massor bara fär vi är på hotell. Idag lyckades jag äta: 
* En tallrik skogsbärsyougurt med K-special
* Två grova små bagetter, en med ost och gurka och en med leverpastej och tomat (lite nyttig med grönsak på)
* Ett glas Oboy (inte nyttigt)
* Ett glas appelsinjuise
* Ett glas mjölk
* Ett hårdkokt ägg
Ja ser man på shit va mycket det blev...men sen satt vi ju där i nästan en timme också och det blev ingen lunch åt faktiskt inte mat förren 18.30 igen, så man var ganska mätt.

Löpskorna väntar ;)

Precis kommit hem från Nora och släktträff som var mycket nice. Men just nu så längtar jag bara efter en sak, att ut och springa i spåret. Ska byta om nu medans Ipoden laddar lite till och sen snöra på mig skorna för att ut och springa ner till Mörtsjön och runt och tillbaka igen = ca 5 km. Ska bli underbart skönt att få springa igen och jag längtar. Efter det blir det dusch och sen har jag lovat att laga mat till kvällen, det blir tortelini ala Lena ;)
Skönt att inte like mycket kläder behövs idag....

På ett hotellrum i Nora

Sitter med pappas dator i knät på ett hotellrum 7 km utanför Nora. Just nu är jag lycklig att det finns trådlöst nätverk på hotellet så jag kan sitta och leka med datorn. Jag är inte speciellt trött nu, men börjar bli efter en full eftermiddag. Vi åkte hemifrån strax efter 8 och jag somnade och åt frukost i bilen vid 10 tiden, skönt att sova med tanke på att jag bara sov drygt 3 timmar mellan fre-lör. Väl framme i Nora gick vi på en prommenix och sedan gick vi och åt lunch.

Kl 13.00 var stora delar av pappas släkt samlad. Jag hade 2 farbröder där med fruar en faster med man och 7 kusiner plus en fru och ett litet kusin barn. De som saknades var en kusin med familj (fru och två kusinbarn) och ytterligare två kusiner och min bror och fästmö. Idag var vi totalt 18 st tror jag men om alla samlas blir vi upp emot en 30 stycken.

Vad hittar man på när man är 18 st i åldern 5 månader upp till 58 år och dessutom när det sen visar sig regna. Jo man skrattar en massa, pratar lite gamla minnen och man delar faktiskt upp sig olika och olika gör olika saker. Vi åkte ut  till en ö som finns här i Nora och där gick vissa på promenad medans vissa stod kvar och kast frisbee för att sedan i lagom tid till att regnet kom bestämma sig för att gå och bada. Vi var 7 st tappra som badade i regnet och efter en stunds hoppande så var man inte så frusen. Efter badet blev det fika, smarrigt.

Kvällen har spenderats på en restaurang där vi åt god mat och tror eller ej så beställde jag in fisk, Lena åt lax! Maten var smarrig och sällskapet trevligt. Vi skratt, prata körde viskleken och även ABC leken och det som fick de festa att skratta var nog på C-stava har jag aldrig kunnat.

Haft en jätte trevlig dag och får se vad morgondagen bjuder på. Just nu ser jag fram emot att ev bli väckt av en pigg och glad liten kusin för att sedan äta god hotellfrukost och skulle jag inte bli väckt av lillkusinen så möter jag ju de till frukost och det förgyller dagen lika mycket det.

Nu ska jag nog ändå hoppa ner i sängen och försöka sova, tror inte det kommer vara några större problem...


Vilken spontankväll

Sitter på ett hotell i Nora mer om varför i nästa inlägg. Men sitter och tänker på hur gårdagen var. Igår blev det en riktigt spontankväll för min del. Efter att ha kommit hem från spontankvällen i Fruängen så satte jag mig med en skål poppcorn framför datorn en stund. Gick in och borstade tänderna och när jag kom tillbaka hade min kära kusin Pysen skrivit till mig, Hon föreslog att vi skulle åka in till staden eftersom att det var stor fest där. Jag var lite sugen på att åka in men med tanke på att klockan redan var över 22 så pallade jag egentligen inte då jag skulle åka hemmifrån redan vi 8 tiden. Hur skull jag orka med det? Efter att ha pratat lite i telefon så blev det bestämt att vi skulle åka in och ses på centralen strax innan tolvslaget. Efter att ha mötts så gick vi ner till Stureplan och mötte alla andra 35.000 människor som var där, det var sjukt med folk, ja det var helt stört mycket folk. Efter bara ett par minuter vid stureplan gav vi upp och begav oss längre in mot stan. Vi hamnade på ett ställe och där tog vi oss en öl och en cider och dansa lite men på dansgolvet var det för varmt och ingen luft. 

Innan vi bestämde oss för att gå så fick se lite ögongodis på dansgolvet eller på careokegolvet kanske man ska säga. Riktigt sexigt så säger vi ;) nej men helt ärligt det var en grym sista dans.   

Spontankväll i Fruängen

Fredagen har varit ganska spontan, sen om det har med att göra att det är 080808 idag eller bara att den varit spontan, ja den som visste det.
På dagen gjorde jag ingenting i stort sett, jo löste ett par korsord. Lösa korsord kanske är pensions varning på men det är ta me sjutton kul ju. Sen kolla ja på Days så klart! Innan dess har jag hunnit med att gå en runda med Lukas också med musik i öronen förutom den stunden en gubbe börja prata med mig om hur otroligt luktsinne hundar har. Jajaj han var nog bara ensamm och ville prata.

Efter lunch förljde jag med Maria till jobbet, hon skulle fixa nått papper. Trevligt att komma tillbaka och hälsa på även om det var inte var så mycket barn där och lite personal. Det var efter detta Maria började bli lite spontan. Vi hade pratat innan om att det vore kul att åka in till 080808 festen ikväll men det var inge roligt väder och vi ville inte åka in om det skulle regna. Det blev en tripp till Fruängen istället, ja med bilen. Vi hälsa på Marias syster och pojkvänn (numera sambo och fästman säger man så?) Det blev mat från lokala matbutiken och så nyheterna ungefär 4 gånger innan vi satte oss i bilen på vägen hem igen. Då vi kommer på att vi glömde fotta k.... den nya kappsylöppnaren. Vi ringde tillbaka och självklart skulle hon fixa det åt oss och jag lovar att jag kommer bjuda på en bild. hahahh att man stoppar ner den i sin kökslåda vet jag inte hur man kan göra men den kan inte ligga framme heller direkt. Jaja ni kommer få se en bild på den inom snar framtid.

Hos tant på besök

Gårdagskvällen spenderades hos tanten med käringarna, Observera att jag inte skrev kärringarna.

Det blev en trevlig promenad dit utan regn och den trevliga promenaden hem byttes ut mot Taxi Winnerstam det var inte något trevligt väder längre och himmelen var svart. Sen att Taxin ringde och erbjöd sina tjänster så kunde vi ju inte tacka nej. Hade en jätte trevlig kväll med en massa skratt och en hel del tjatter också. Tant hade bakat en jätte god kladdekaka som vi tackar så mycket för. Tack tack för en trevlig kväll!  


Dagens fynd

Vaknade med ett ryck kolla på klockan och insåg att det var nog dags att gå upp. Klockan var väl runt 09.40 men skulle följa med Mutola in till stan när hon skulle färga håret. Promenaden ner till tåget slutade med att vi ser tåget komma in och vi springer, ja helt i onödan....

Inne i stan så hade de total utförsäljning på Wedins och Mutola hittade ett par skor och jag köpte två likadana men ett par svarta och ett par röda. Kunde inte få de till bättre pris, 149 kr för två par (ord. pris 199 kr/st) och Mutola fick betala 74.50 för sina skor. Då blir man lycklig och även en sån men min ekonomi hade råd.

 

Mutolas färgning blev jätte bra och hon vart lyckligast efter att förstått att det var OK att ha hårsprej i även efter denna färgning.


I tidningen fick vi även läsa dagens citat: Poff, poff, poff, poff och dyblöt


Utgång

Onsdagens utgång är en på länge där ordet spontanitet är nattens ord inte förekom så mycket. Varför det har jag faktiskt ingen aning om? Ordet brukar annars förekomma minst 10 gånger under våra utekvällar, men glömdes bort lite igår. Kanske var för att Lena drack vin som det hände annars har jag ingen bra förklaring. Gårdagen började med en tripp i centrum, mat skulle fixas, apoteket röda näsan skulle besökas och en pengaspottare var sista stoppet.


Kvällens nyhet på dricka fronten blev för mig vitt vin med sprite. Dagen efter så mådde jag riktigt bra också även om jag drack vin som jag aldrig brukar göra men sagt att jag "måste" lära mig dricka vin så detta var ju en början. Sagt att jag borde lära mig dricka vin för det sociala ibland. Men det kan vi gå in på en annan gång, jag är i alla fall en bit på väg.


 Vi kom in glidande på Tegel ganska enkelt och den nya vakten släppte in oss och han släppte tom in oss bakvägen till garderoben, snäll kille det där. Så när vi hängt av oss lite ytterkläder så var det time att ta en runda och se om vi kände igen lite folk och det dröjde inte lång tid innan jag sprang in i ett välkänt ansikte, kattastrofen som jag sedan sprang in i ett flertal gånger. Höll även på att smälla henne på käften, ojoj. Men det var ju någon som nöp (grep tag) i min rumpa och jag blev lite chockad. Men så var det bara hon, tur att jag inte lappa till dig. Hahha


Träffa lite olika folk där och tackar speciellt F för hjälpen i garderoben. Gick ju hur smidigt som helst med din hjälp.


Kan också kort sammanfatta att det var smått på Tegel igår, men kan bero på att det var onsdag och då det är 18 år i dörren så.... Vi hade kul ändå och det blir inte annat än vad man gör det till.


Snart är det dags att studsa boll igen

Snart är det dags att sätta bollen i rörelse igenoch börja lira basket. För två år sen vid denna tid så var jag på Åland och tränade basket. Förra året skulle vi inte åka dit med laget och inte iår heller. Fick chansen att åka dit som ledare med F-94 laget men eftersom jag inte visste hur jag jobbade kunde jag inte åka med. På ett sätt ganska skönt att inte vara p Åland men på ett sätt är det en jätte skön start på säsongen, men enligt min mening så ligger det lite för tidigt i tiden på sommaren. Varför lägretligger så tidigt är nått med att de böjar tidigare i skolan än här i Sverige.
Igår fick jag ett mess om att det fanns chans att träna i Tibble vid 18.00, vet int evilka som skulle dyka upp men kanske några från laget mer vet jag inte. Konstig känsla att säga nej, hade vi haft träning med laget som nästa vecka hade jag inte sagt nej. Men igår var det annurlunda, hade inte rätta känslan. Sen käns det konstigt att jag tvekar inför detta nu. I slutet av förra säsongen och inför sista kvalmatchen så var jag nästan 100 på att detta var min sista match som jag skulle lira. Men sen så hände nåot och jag bestämde mig för att ge det en chans till och jag kände att jag ville lira basket igen. Men nu har känslan lite vänt och jag vet inte om jag lovat för mycket. Jag är lite nervös inför denna säsong, har en konstig känsla men den kanske försvinner när vi sätter igång träningen på måndag. På månda är det träning tror jag i Ensta, men eftersom jag inte har riktig koll så är jag inte 100% på att det är träning på månag. Hoppas nästan på att det är träning så man bara kan springa av sig all skit som jag tänker på just nu.

Jag ÄLSKAR ju att spela basket och vill inte sluta, jag vill så gärna tycka det är kul och ha en bra känsla inför detta. Just nu känner jag ingenting, varken ja eller nej, varken kärlek eller hat.

Onsdag = Lilllördag

Så var det onsdag igen och ibland betyder onsdagar att det är lill Lördag, inte allt för ofta i min värld kanske men det händer ju på sommaren. Ibland på sommaren är det lilllördag lite allt för ofta och inte bara på onsdagar, men det är ju bara sommar en gån per år så.
Ikväll är dey party som gäller, jag och Mutola ska ner till Bruket på sista After Beachen.
Vet inte vad det är för speciellt med att gå ut på onsdagar men nått visst är det ändå med det hela. En sak som gör det är att de gånger jag oftast går ut är på sommaren. Det är ycket skönare att kunna gå ut på sommaren, gå dit utan jacka och hem utan jacka och det är varmt och skönt eller åtminstonde svalt ute på kvällen när man knatar hemmåt.

Förra onsdagen när vi var ute fick man sällskap nästan hela vägen hem till dörren och nu menar jag inte Garpen som slagga hos mig då. Vi fick sällskap på vägen hem av två andra killar, fast prata faktiskt ingenting med den ena. Den andra prata vi lite med och kommer formodligen träffa honom igen eftersom att han jobbade där jag brukar tillbringa en hel del av min kvällstid från slutet av augusti och fram till maj.
Om man får sällskap hem idag är frågan, men oavsett det eller inte så hoppas jag på lyckad och oförglömlig kväll på allra bästa sätt.

Det var kräftor överallt

I lördags var det dags för årets kräftscramla och som vanligt brukar avslutas med "årets" kräftskiva och så var det klart även iår. Ett rekord stort startfält på många år och det var starttider från 8.40-13.10 och det var 111 startande. När vi gick ut hade redan två bollar kommit in. Grattis för de gick 18 hål i fint väder medens en annan gick 18 hål i regn, men klagar inte regnet störde inte så mycket. Fick ställa mig på första tee och byta om, av med kjol och på med regnbyxor och på med en långärmad t-shirt under pikén. Åhh så syntes inte mammas och min matchning längre. Jag och mamma hade matchat fint och Bosse Bana och son hade matchat ganska lika, men det syntes inte för regnkläder. Vi hade också ett av de finaste namnen, Far å Son å Mor å Dotter. 

Vi gick som sagt ut på första tee i regn och hålade ut på 18 hålet i regn. Då är det skönt att komma in som nästa sista boll och nu hade det slutat och regna också eller så var det att man bara inte orkade bry sig längre!? Mamma tog hand om resultatet och trots våran plump på sista så kunde vi vid prisutdelningen gå fram som 3:a och hämta pris =)

Efter en kall öl och massa snack så var det äntligen dags för duschen. Varm dusch och kvällens kläder skulle på.
Det var fram och tillbaka och när jag skulle dra upp mina grejer till rummet så regnade det så klart och jag blev blöt igen....

Kvällens middag bestod självklart av kräftor då det var kräftskiva. Det blev en och annan öl också och en nubbe till maten. Efter maten satte playboys igång och spelade och det var ett riktigt drag fram till kl 01.00 då de slutade spela men vi slutade inte för de, vi blev kvar till kl 02.00 och då var det dags att hitta hem till sängen. Jag undrar om alla hittade hem?
Även om sällskapet inte var riktigt i min ålder, jo det fanns några som var i min ålder men jag kan nog påstå att från cirkus 22 tiden så var jag nog yngst... De Rimbobor som var där har jag visserligen ingen koll på, så jag säger inget med säkerhet. Men av de jag talade med iaf. Lustigt hur man kan sitta och snacka med de som är 50+ om allting. Fick ett ordentligt prat med min trogna vän P, lustigt att jag skulle lika bra kunnat ha samma samtal med hans dotter som är lika gammal som mig.

Kvällens kommentar står nog ändå P själv. - Lena jag har pratat med din mamma nu och vi kan gifta oss imorgon!  

Hur denna hamnat i mitt fönster kommer jag inte att avslöja, men kan vara så ärlig och säga att jag har inte stulit den, jag fick den faktiskt... för är man på kräftskiva så måste man bjuda lite på sig själv....


Rhapsody

I fredags var jag, mamma och pappa på Rhapsody in Rock på Waxholms kastell. Det var rikigt bra, allt från skratt, tårar, rysningar och värk i axlarna efter klappningar. Vi satt på 4 raden och et var helt klart värt de extra kronorna de kostade (TACK MAMMA OCH PAPPA).
Det är svårt att beskriva men säger bara har ni möjlighet att gå och kolla någon gång så gör det.

Eftersom en bild säger mer än 1000 ord så...

Båten på väg dit!
  
Nu börjar det

Hennes sång gav rysningar...

detta fick tårarna att rinna....

Waxholm på kvällen

Efter en timme i kö kom vi på båten som tog oss till fastlandet.

Ett litet problem mindre...

Imorgon ska jag och Verran titta på våran C-uppsats och finslipa det sista, ska bli skönt att kunna skicka in den igen och nu förhoppningsvis bli godkända. Så i samma veva kollade jag mina studiebetyg och insåg att jag hade fått godkännt på en av de tentorna som jag kompletterat från första delen förra terminen. Vi läste först 2*7,5 p och sen 15p och de två första kurserna skulle jag komplettera båda två. Så när jag skickat in kompletteringarna så hade jag fått G på den ena och när jag inte sett något resultat från den andra antog jag att den inte var riktigt Godkänd, men så idag när jag kolla hade den blivit godkänd drygt en vecka senare så nu har jag bara c-uppsatsen och en ny termin framför mig och känner mig så glad. Kanske låter mycket om jag säger bara c-uppsattsen men vi har bara kvar lite finjusteringar och har redan försvarat den och så så det största är faktiskt över, vilket är en befrielse.


Var är solen?

Idag är man ledig och jag undrar vara är solen? Jag ville ha en massa sol idag så man kunde ligga och mysa i solen med en bra bok. Är hemmkommen från landet nu efter sommaren och stannar hemma mer än i 2 dagar. Imorgon ska jag och V skriva klart, göra det sista på våran c-uppsats eftersom den inte fick sitt G till fullo, men ska nog lösa sig på 2 dagar. Tisdag och Onsdag ägnas åt det. Resten av veckan har jag lite planer på att göra olika saker. Blir najs brukar oftast bli det, ska vara lite spontan också kanske och våga göra det man inte tänkt att man skulle göra men ändå vill. 

I helgen (lör-sön) ska vi till Nora för slöktträff på pappas sida, blir nog trevligt de också. Då hoppas jag att vädergudarna håller i sig och att det blir fint väder. Ryktena säger att vi har egen strand på hotellet där Pappa, mamma, jag och Lukas bor och även min faster med familj kommer bo. Kommer bli trevligt och undrar om man får lika mysig prommenad i Nora på lördag kvällen som sist. Underbart var det att kunna gå med kusinerna och prata om allting och ingenting. Älskar er så <3

Nu till dagens planer som först är att sätta på sig annat än nattkläder och sen fixa sig lite för at sedan bli upphämtad av Mutola för att åka och handla lite. Solen är ju inte roilig idag ändå så man får passa på att vara då :p


Hemma igen

Så är man hemma igen i Täby och nu kommer det bli lättare att lägga upp bilder och har en del bilder att bjuda på inom en snar framtid.

Status just nu:

- Rätt så sliten...
- Rätt så trött...
- Kommit fram till beslut gällande en person (känns rätt)
- Kräftscramlan var skit kul, trots regn i 5 timmar.
- Vi kom 3:a av 28 lag, trots våran plump på sista hålet.
- Kräftskivan igår kväll var riktigt j*kla lyckad =)
- Jag kunde sova ut imorse trots jag inte sov i egen säng....
- Jag har blivit grym på att bädda sängar...
- JAG ÄR LYCKLIG!


RSS 2.0