Sovdags

Klockan är snart midnatt och jag borde kanske gå och lägga mig och försöka sova. Men först om jag orkar hålla ögonen öppna kommer det bli ett avsnitt av One Three Hill, säsong 2.

Har inte sovit så bra i natt. Somna sent (03.30 kanske) och vakna första gången 7.40 och kunde inte somna om, men efter ett tag så, sen sov jag till ca 10.30 = skönt. Men vaknade till flera gånger och hade ont i hela kroppen, kände mig lite mörbultat och det är väl säkert från matchen igår. Men nu känns det faktiskt bättre och ibalnd måste man bara få klaga lite.

Har försökt göra så mycket som möjligt av dagen för att inte bli trött eller trött har jag varot hela dagen men. Jag och Lukas har gått en underbar runda runt mörtsjön. Sen blev det promenad till tåget och in till skolan och lämna in arbetena och sen blev det en till promenad från roslagsnäsby till tibble. Sen var det ca 45 min kvar till träningen. Segade lite i klubbis och nu började jag känna mig riktigt seg. Träningen tyckte jag var rätt seg men det var nog mest för jag kände mig seg. Men egentligen var träningen ganska kul. 
 


Inlämnad och kan inte göra nått åt saken längre

Idag vid cirkus 16.15 lämnade jag först in min OVBL examination och sedan några minuter efter in min YEPS examination. Efteråt kändes det riktigt skönt. Nu kan jag inte göra nått åt det på ett tag och det känns jätte skönt. Efter att ha suttit uppe halva natten så kändes det som att det var riktigt skönt att ha gjort det och att jag slapp göra det idag. Ja men det kändes som att det var rätt val.

Nu är i alla fall de inlämnade och nu får vi reda på svaret inom 3 veckor. Vet inte om jag vill veta egentligen, eller jo kanske.


Skuru-Täby

Det blev inte den känslan jag hade hoppats på. Känslan som är större än när Djurgården krossar AIK eller Hammarby. Men känslor var det gott om ändå. Men kan inte beskriva att känslan men är på ett sätt riktigt glad men på ett sätt inte alls. Går inte att förklara, men jag är med facit i hand kanske inte missnöjd.

Vi förlorade med 11 poäng, men med bara någon minut kvar låg vi under med 19 poäng och sen gjorde vi 8-0 på de, viktigt viktigt.

Redan innan vi kom in i hallen fick jag känslan här lira vi för inte så länge sen. Men kunde inte alls koppla när det var. Men när kom in i hallen så insåg jag när det var (tror jag iaf). Förra året spelade vi U22 match här mot Skuru och allt gick vägen för mig kan jag säga. Gjorde en hel del poäng och slog mitt eget poängrekord =) Satte 4 treor och helt ok straffprocent typ 5/7 och slutade på 33 pinnar. Så klart att när man får den känslan innan match så känns det bra. Jag var i något brus ända från uppvärmningen då jag var tvungen att sätta på Ipoden på högsta volym för att överrösta musiken som kom i hallen. Men jag var tvungen att höra en viss låt, Klappa händerna när du är riktigt glad. Lyssnar alltid på den låten innan match och den får mig att bli glad.

Men matchen då!


Ja vi spelade mot Skuru och förlorade med 11 poäng. Vet inte riktigt vad jag ska skriva om matchen, jag vet inte riktigt. Tänker jag på matchen ser jag den som en dröm nästan, men säger det igen tror jag var hög matchen igenom för jag minns F*N typ inte. Vet att vi spelade riktigt bra försvar och det var att slita som gällde under korgarna. Men i anfall gick det inte riktigt som vi ville, vi blev lite stillastående och det ville sig inte riktigt. Men vi kan F*N ta Skuru hemma och underbart skulle vara om vi gjorde det med minst 12 poäng och får inbördes på de. Vi låg under i stort sett hela matchen med ett undantag i 2 eller 3 då vi ledde ett tag med typ 2 poäng. Men med bara några minuter kvar av matchen ledde de helt plötsligt med 19 pinnar och då gör vi 8-0 på de och va skönt. 

När matchen avslutades var det som all min spänning släppte och då kommer det känslor fram. Det var så mycket som påverkade hur jag mådde, men egentligen kanske inte mest ledsen utan mest åhhhh. Jag hatar och förlora och detta var en match som jag verkligen ville vinna. Men det hjälpte jätte mycket de orden jag fick höra nästan direkt efter matchen. Kom på det när jag gick till bilen, sa till mamma. Kan egentligen inte var arg för jag är nog egentligen riktigt nöjd med min match. Att jag kan erkänna det för mig själv är ett stort steg för mig själv. Ingen aning om vad jag slutade på, men det är inte det viktiga, det viktiga är känslan.

Bilfärden efter en sån här match brukar vara mycket jobbigare, men idag var jag nästan glad att den tog den tiden det tog att åka hem från matchen. Jag hann verkligen tänka efter och när jag gjort det var jag nog ganska nöjd ändå =)


Känslorna bubblar

Sitter och tänker efter hur var det egentligen?
Vad har jag för minnen kvar av dagens match?

Svaren blir just nu: Mina armar värker och blåmärken och rivsår börjar komma upp mer tydligt nu. Ajaja det gör ont att lägag ner underarmen på skrivbordet, fast egentligen spelar dt inte så stor roll om den är i luften den gör ont ändå.  Det måste betyda att matchen var fysisk, ja det slog och rappade en hel del under korgarna. Men fick med mig en del straffkast men % kan inte ha varit bra. Ta en studs och titta i marken, sen en när du tittar på korgen då går den i. Varför gjorde jag inte så varje gång för? 
Ja tankarna är kanske inte så många efter en sån här match egentligen, jag känner mig mest tom. Men mest tom på energi, tror jag var inne i något konstigt rus under matchen för jag kan inte riktigt tänka tillbaka på den. Jo klart jag känner spelet om jag vill och ser hallen när vi spelar om jag vill, lite som i en dröm.

Vi förlorade första kvalmatchen mot Skuru borta med 11 poäng. Det är ingen omöjlighet att slå de hemma med 12 nej verkligen inte. Men nu har vi först Alvik att se fram emot och jag vill verkligen ha samma känsla på ons innan matchen som jag hade idag. För känslan innan matchen idag den bara bubbla. Går inte att beskriva men jag var lycklig. Jag hade en sån bra känsla och det var för förra matchen i den hallen gick det riktigt bra för mig.


Paus i tänkandet

Var tvungen att ta en paus i mitt tänkande, hjärnan snurrar för fullt och snart början magen säga att det är dags för lunch också.
Sitter och skriver på min YEPS uppsatts. Den ska var 6-8 sidor och jag har just ni knaprat ihop 4 sidor. Men en halv sida till har jag utan problem men sen är det de där resterande 2 sidorna jag ska knapra iho var tanken. Ska slå upp alla böcker och mina anteckningar från föreläsningar vart på och försöka hitta lite koppling till litteraturen och på det viset ska jag nog kunna få ihop 2 sidor till. Min tanke är att allt ska vara klart till kl 17.00 och bara ha fin justeringen imorgon som innehållsförteckning och framsida då.
Ska förbi förskolan på e.m också men det blir bara en snabbis, ska fota min dokumentation efetrsom jag var smart att glömma bort att göra det innan jag gick därifrån. Smart är man ibland.

Nu ska jag se vad som finns i kylen och vad som kan tänkas äta till lunch.

// På återseende
ps! Håll tummarna ikväll kl 20.30 då spelar vi första matchen i kvalet!

Bättre känsla än när DIF spöar HAMMARBY och AIK

Imorgon är det match mot SKURU. Det är kval match till basketettan (allsvenskan), Damligan är den högsta serien. I år har vi lirat i div 2 men tidigare har jag lirat i basketettan i 4 säsonger så jag ser verkligen fram emot kvalet.
Pratade kort med Mr T nyss och han sa Fan va skönt att knäcka skuru, kommer blir tufft men skönt :) Ja men vad kan man svara på det mer än ja underbar känsla, bättre än när Djurgårn knäcker AIK lr Hammarby :).

Imorgon kommer det bli tufft men skoj. Jag ser verkligen fram emot matchen men får inte överladda nu. Bara slappna av och spela så går det bäst.

image507

Rörigt

Just nu är det riktigt rörigt. Det är YEPS hit och OVBL hit och man har ingen riktigt kolla på vilket som tillhör vilket. Det ända som jag kan säga till blivande studenter som ska läsa AUO3 är att det är första och sista terminen det blir så här och det har nu lärarna meddelat.

Igår hade vi muntlig examination i YEPS och idag ska våran examination i OVBL vara klar för kamratbedömning. Så igår var det att sitta och skriva på OVBL och idag på YEPS men vi ska ha lektion i OVBL. Ja rörigt kanske det låter och det är minst lika rörigt som det låter. Fick nyss lite panik och ringde till en kursare men när jag sedan sagt typ Hej så insåg jag att jag tänkte lite fel, jag blandar ihop kurserna och lektionerna. AAAAAAAA jag bara längtar till fre och jag har har lämnat i dessa två examinationer. En i OVBL och en i YEPS. På fredag ska jag åka in och lämna det och efter det ska jag direkt till gymmet rensa skallen på allt och sen gå och träna basket. Sen när jag kommer hem är bror min hemma =) 

Ska njuta av en helg som jag inte ska göra någonting på, inget plugg ingen basket, ingen utgång. BARA tömma hela mitt rum på alla saker. Men mer om det en annan dag! Nu lunch sen till skolan för att ha lektion i OVBL, nej eller jo juste så är det.  

Muntlig examination

Så var den muntliga examinationen över så nu är det bara två skriftliga kvar som ska lämnas in på fredag. Fast den ena ska i princip vara klar i morgon så den ska jag skriva klart ikväll. Det jag ska göra är att få in lite referenser från böcker som jag har läst i ämnet. Men det ska nog gå bra hoppas jag. Senaste kvällarna jag suttit så har tangenterna börjat knappra som mest vid just denna tid, det är då jag fått min insperation. Så målet är att vara klar med OVBL innan mindnatt så dags att sätta igång.

Den muntliga examinationen var i YEPS och var inte så läskig som jag trodde den skulle vara. Vi diskuterade ett fall som vi läst till mötet och timmen gick snabbare än jag trodde. Så det var jätte skönt!  


Vad vinner man?

För att få en morot till våra mål så har jag och Garpen bestämt oss för att vi ska ha som en tävling, fast inte en tävling ändå jo mot oss själva. Det hela börjar 1 april och då ska allt vara fixat och det är en del som ska göras (mätas...) och första april är snart, kanske blir helgen en start i det hela. Kommer berätta mera om vad det hela går ut på senare, kanske. Jo men lite grann kommer jag att berätta. Vi disskuterade i alla fall detta med mamma när vi häromdagen satt och åt våfflor och frågade om mamma ville vara med. Hon sa ja utan att tveka :) Det är det som är så bra att alla kan vara med ovavsett ålder, kön eller så för man tävlar bara mot sig själv. Garpen skulle försöka få med sig sin mamma också. 

Efter ett tag vi suttit och pratat om detta säger min mamma, VA VINNER MAN? hahah äran nej men vi skulle ju inte ha något pris men garpen lova så snällt att om du vinner ska du få ett pris. Så vinner du så ska jag också fixa ett pris till dig ;) Måste börja min design på diplomet nu bara ;)  
Men jag kom just på en sak som vi skulle kunna ha som delmål om 2 månader om det har gått bra. En spa kryssning vi fyra. Kanske kunde vara mysigt mor och dotter resa liksom, under 23 timmar eller nått. Vad tycker du Garp?

I denna familj är det faktiskt min mor trot eller ej som är den största tävlingsmänniskan och jag tror nog att hon kan få en utmaning av Garpens mamma om hon bestämmer att hon ska vara med. Jag hoppas på det och kom ihåg vi tävlar endast mot oss själva egentlligen.


Kreativ på natten

Varför ska det vara så svårt att få något gjort på dagtid? Man har hela dagen på sig och då får man typ ingenitng gjort men så börjar klockan närma sig kvällstid och då rasslar det till på tangenterna. Det är alltid så här, måste alltså ha lite press på mig för att fingrarna ska kunna få fram lite elle rvad är det som är fel. Nu senaste timmen har jag kunnat få ner mer tankar och funderingar på arbetet än typ under hela dagen. Det är väl jätte konstigt, är det bara jag som tycker det?

Ska fortsätta skriva på uppgiften nu när fingrarna är igång och innan läggdags ska jag åter igen läsa igenom en 4 sidor text på engelska som vi har muntlig examination på imorgon och lite konstigt för jag är INTE nervös inför den. Jag borde vara det, men jag kanske har missförstått hela den uppgiften och imorgon när jag sitter där så går det åt pipsvängen. Nä sså får man inet tänka det går säkert bra.

Innan hoppar in sängen ska jag också avslöja vem som är den största tävlingsmänniskan i familjen!

Spännande innebandy på tv

Just sett upplösningen av Täby-Storvreta på TV4 Sport. Såg lite innan maten början av matchen och Storvreta gjorde ganska snabbt 0-2. När jag kom upp efter maten stod det 3-5 och ett par minuter kvar att spela och vid full tid stod det 5-5 och det blev sudden fortfarande 5-5 och nu straffar.

Även om jag inte spelar innebandy själv måste jag säga att vissa straffar var riktigt heta.

Kände inte riktigt igen golvet i Tibblehallen det hade de lagt ut något annat än de vi brukar lira på. Men skulle gärna ha den publiken de hade, jag vill också spela inför ett fullsatt CC.

Promenaden avslutades med nygräddade våfflor

Garpen kom hit till Täby och vi hade bestämt att vi skulel ta en långpromenad men Lukas runt Mörtsjön. Det var lite kyligt ute även om solen stod på och värmde upp lite men efter ett tag så rann tårarna på en. Under promenaden så han vi prata om en massa saker och det var fram och tillbaka och även så kom det in lite analyser i det hela.
Vi han också med en del gamla fotbollsminnen och då vi som lag trotsade våran coach och sa NEJ! Vad säger man som tränare när 15 st 13 åringar bara säger NEJ?

När Lukas gick ut på isen blev Susan nervös och ja jo det blev jag ju också lite, han fick inte gå så långt ut. Men inegn av oss förstod de som åkte långfärsskridskor på sjön. Eller det var inte på hela sjön utan bara på en liten del av sjön. De måste varit tokiga jag skulle då aldrig gått ut på sjön.


Garpen och Lukas

image503
Lukas ute på isen
image504
Jag och Lukas
image505

När vi nästan var hemma sa vi det att det är lika trevligt att träffas och gå en promenad som att träffas över en fika. Ja och nu har vi varit duktig och varit ute och gått i dryga 1 ½ timme. Men det där med nyttiga sprack nästan så fort vi kom hem. Mamma och pappa ställde till med våffelkalas och vi tackade inte nej till en våffla eller två. Det är ju trots allt våffeldagen på tisdag och jag lär då inte få några våfflor då.... Jag kan inet minnas när jag senast åt våfflor, men med lite eftertanke kan jag det visst. Det var vid rönningeby en varm vårdag efter partaj och jag och Mutola gick en av våra många analysrundor ;)
Mumsi :)
image506
Så det är klart man får unnan sig en våffla en gång per år.

Middag med laget =)

I lördags kväll så åkte lilla röda sin färd mot Hägernäs för att spendera en kväll frånskild från sina vanliga vänner. Lilla röda skulel få stå ute bland okända vänner och vänta medans jag rode mig på annat håll. Den skulle komma till ett nytt ställe där den inte kände sig så hemma, eller vägen och ena parkeringen känner den sig hemma på men den har inte varit där så länge själv förut utan då oftast haft sällskap. Hemma står den också ute men bland sina egna vänner på parkeringen men ibland gäller det att vara spontan och våga göra nått nytt. Hahahah spontanitet!

Kvällen skulle spenderas hemma hos Issa (och Mathilda) för att fira att någon fyllt år. Det blev lite fördrink och paketöppning och sedan blev det mat.

Middagens kommentar: När basketlaget äter blir det alltid så tyst och alla bara äter...

Kvällen fortsatte i temat lekar. Det var allt från Jag har aldrig till Guitar Hero. Vi var 9 stycken från laget som var hemma och kunde komma, men det var SUPER trevligt.


Det kom upp många saker som vi inte pratat om innan och det vart inte så mycket basket snack faktiskt. En av lekarna/spelet vi körde var det en massa påstående och man skulle värdera på en skala på 4 vad man tyckte eller trodde om en person. Från håller helt med till håller inte alls med. Roligt spel att köra med vänner, men lagets svåraste var nog att se detta utanför basketen. Se hur bra man känner varandra egentligen och det stämde överens nästan jämt, ja till stor del i alla fall.


När kvällen blev natt var det dags att gå ut till lilla röda och låta den bli lite varm för att sedan komma hem och nanna på sin egen plats. Men den mådde jätte bra där den stod hela kvällen!  


Skulle köpa jeans blev en jacka

Åkte in till stan med Mutola idag. Skulle bland annat kolla jeans, eller det var det jag skulel köpa var tanken och titta på annat kanske. Men har inte många kronor över denna månad så de skulle bli fönstershopping mest och jag inte hitta byxor. Fick pengar av mamma och pappa när jag fyllde år till att köpa jeans/byxor för. Så de hade jag fått idag och tanken var att jag skulle köpa de om jag hitta. Men hittade inga snygga som jag ville ha inne i stan. Problemet är också att jag HATAR att prova jeans, man blir ju inte lycklig av det direkt. Istället så hittade jag en jacka som jag tyckte om, även om jag tvekade lite i början. Visste inte riktigt om jag hade pengar nu. Men varför vänta, för väntar jag så kommer den inte finnas kvar i min storlek och denna finns inte i centrum så jag köpte den ändå. Mutola köpte en likadan men svart. Även om hennes beslut gick lite fortare än mitt.
 
Sen tog vi en tur förbi centrum där jag provade ett par olika jeans med olika resultat, men de som passade bäst är inte min stil alls. Nej så det blev inga jeans idag, men ska kolla måndag med mamma.
Jackan!
image500

Fredag kväll i bilder

Fredagar brukar betyda mat framför Lets Dance eftersom jag tränar till 19.30 och hinner lagom hem och duscha till kl 20.00. Idag på långfredagen så tränade vi inte. Då kan vi passa på att inte äta mat framför tvn utan ha gjort den till klockan 20.00 istället. Det blev middag inne i vardagsrummet och det brukar oftast vara lite mysigare.

Lukas med sin ena favorit godis (grisöra mmm jätte gott...)
image494
Fint dukat vid bordet
image495
Men först lite snacks
image496
Får jag en puss av Lukas så får han
image497
en popcorn eller två. Lukas älskar popcorn lika mycket som jag!
image498
Efter det lite mys i soffan.
image499


Shoppat saker idag

Först så träffade jag Mickan i centrum och vi skulle köpa present till Issa som fyllde år i onsdags. STort GRATTIS till ISABELLE 19 ÅR!

Vi hade planerat lite vad vi skulle köpa eller rättare sagt vi hade kommit fram till vad men inte exakt till vad ändå. Det tog ca 40 min för oss att hitta rätt och vi tror på detta. Vi var ganska nöjda efteråt så nu hoppas vi att vi har prickat rätt. Hehehe efter det gick vi och åt glass på Donken.

Efter glass på Donken så mötte jag mamma och vi skulle kolla på byxor till mig, men eftersom det är ett av de saker jag hatar mest (eller inte kolla men prova) så blev det bara kolla. Imorgon kanske jag provar om jag hittar fina byxor. Men ville ha en lång tröja som jag kan ha till thights också. Hittade ett par coola randiga på Gina som jag köpte men ingen tröja :( Men när de börjar slå igen dörrarna på MQ (klockan var 16.59) så hittar jag en lång tröja och jag blir lite små kär. Hinner inte prova den men den ser lagom ut och vi tar den. Skulle den inte passa så går det ju faktiskt att byta, men den passa perfa!
image493

HUr gick det med "mycket att göra listan"?

Hur gick det egentligen med listan jag skrev i onsdags som jag skulle fixa?
Ja jag har gjort nästan allting utom det som stod längst ner på listan och varför jag inte gjort det är en bra fråga. Men innan jag lägger mig ikväll ska det vara fixat. Varför skjuta upp det gör det med en gång istället.

Plocka in kläder
Plocka undan på golvet
Skriva inköpslista till middagen jag ska fixa
Leta reda på receptet
Maila ang sommaren och jobb
Maila/ringa ang vicka på förskolan
Återigen kolla om vi fått våran handledare
Stoppa in PS2 där den ska stå

Skönt när man är klar, även om man egentligen inte orkar.

I tisdags var jag glad att jag pallrade mig ner till gymmet även fast jag inte var så sugen. Men så fick jag mina tankar att tänka på vad skönt det är när jag väl har gymmat. Så fick den tanken att övertyga mig att gå ner och gymma och så blev det i tisdags. Efteråt så var jag riktigt nöjd, kändes bra.


Idag (torsdag) däremot så var det en helt annan känsla. Idag var jag mycket mer taggad, hahah taggad att gymma fint det lät.... Var nästan inga människor nere i källarlokalen där gymmet ligger och va skönt. Mycket roligare att gymma när det är lite folk där, man behöver inte vänta och det är inte konstiga människor som kollar överallt. Inget fel på gymmet alls, men det är en speciell sorts människor där. Nej nu ska jag inte döma folk som är där och det låter som jag tycker de är underliga så är inte alls fallet. Jag tycker gymmet är bra, det är ju inte SATS, Feel Good eller NAUTILUS och säger nu inte att det är något fel på dessa. Skulle gärna ha kort på ett av de träningsanläggningarna men har inte riktigt de pengarna nu som student. Sen STORT PLUS till källarlokalen är att det ligger vägg i vägg med vår träningshall. Har tränat där sedan gymnasiet och trivs därnere och kommer att fortsätta med det så länge jag lirar boll.

Men nu var det ju inte det jag skulle skriva om från början det bara blev så och kände att jag ville förklara mina tankar lite kring de gymmen.


Som jag nämnde tidigare var jag "taggad" inför gymmet idag och det gick bra. Lugnt med folk och träffade en person som jag pratade lite med som egentligen aldrig pratat med innan bara hälsat på. Han är trevlig och kanske kommer han kvala in till ett stort mästerskap snart. Då menar jag mycket större än SM.

Jajaja idag kändes det bra, körde pass 2 på skivstångsprogrammet . Som bland annat innehåller bänkpress....

image490
men nu i lite mer ordnade former än denna gång sommaren 2006 ;)

Så sugen men NEJ får inte!

Var så sugen, men måste motstå. Har klarar mig nu i 2 månader och 20 dagar, okey jag erkänner en Nobless den 7 januari, men det var en liten nobless och jag tänkte mig inte för och hade ångest efteråt, helt ärligt hade typ de. Men så kom jag ner idag och frågade vad mamma och pappa hade ätit och mamma säger godis och jag blev såååå SUGEN.

Men VARFÖR hade mamma och pappa köpt såååå mycket godis, när typ ingen här hemma äter? Förra året kom det en del påskkärringar hit och vi hade inge godis, ingen frukt nä typ ingenting hemma. Så mamma tänkte hon skulle vara förbered i år och hade köpt hem en stooor påse med påskgodis. Men när mamma kom hem och frågade om det hade varit någon här kunde jag bara svara NÄÄÄÄ. Så det var därför de hade köpt en massa godis och så åt de idag och jag blev så sugen, men avstod och tog en apelsin och det var riktigt smarrigt.


Rolig tävling

Anmälde mig just till en rolig tävling och priset är riktigt kul, speciellt eftersom jag älskar pannkakor. Brukar inte tävla på andras bloggar men när jag fann denna så var jag tvungen. Hittade den här (klicka)

image489

Slutspel i damligan

Varit och kollat på damliga match idag i solnahallen och det var ett riktigt derby som hemmalaget vann med 3 pinnar. Matchen var jämn nästan hela tiden men Solna lyckades med att dra det längsta stråt i slutet och höll undan för 08 och vann. Var där med Kråkan, Toker och så några till från olika håll.

De har i år testat en ny slutspelavariant. Där lagen som kom på 1-4 plats i serien gör upp och 3 semifinalsplatser och de lagen som kom på 5-8 plats i serien gör upp om 1 semifinalplats. Anledningen var någonting med att göra fler jämna matcher för alla lagen och att inte det inte ska bli 3 raka (av 5 matcher) i kvartsfinalerna. Med detta de har gjort nu så kommer ett av de 4 bästa lagen i serien inte kunna spela semifinal.
Jag tycker att det är rätt sätt och det blir fler spännande och jämna matcher men jag tycker samtidigt tycker jag det är knas. Ett av de 4 bästa lagen kan ju inte ens nå semifinal. Jag tycker att 4 i ena gruppen på ett sätt borde möta 1 i den andra gruppen och göra upp om sista semifinalsgruppen. Visserligen skulle det bli att de får spela extra matcher till skillnad från nu när alla har lirat lika många. Lite orättvist är detta nya system kanske, men livet är ju inte rättvist alltid.

Matchen var ganska underhållande men det som fick oss att skratta mest var nog ändå när en viss person helt plötsligt skriker, 10 kvar och när vi börjar skratta säger ja men det var ju de. Hahah


Vilket väder!

Idag har det verkligen varit konstigt väder. Ena minuten skiner solen och andra minuten snöar det och sen skiner solen och efter en stund haglar det. Mysko väder har det varit idag och det är snart slutet av mars och då ska det snart bli VÅR tycker jag. Ingen snö i vinter knappt och då behöver den inte komma nu...

Nej fram med solen nu!
image487

Skickat in bild till "bästa hundbild"

I måndags ville de ha mailet och bilden i tävlingen "bästa hundbilden". Jag kom hem i måndags och skickade äntligen iväg mailet. Det är TäbyDanderyd tidning som söker "bästa hundbilden" Bilderna kommer att publiceras i tidningen den 4 april och sen kommer läsarna kunna rösta på bilderna. Får se om bilden kom med nu.
Jag har skickat in denna bild på Lukas, kanske inte världens bästa bild men han är ju så söt. (Skulle ju ha klippt bort telefonen, men tänkte inte på det fick lite bråttom) 

Lukas som alltid vill vara med!
image488

Mycket att ta tag i nu

Nu har jag en del att ta tag i, det är mycket som händer denna vecko och nästa vecka. Men ska börja med att berätta att min Bror kommer hem nästa onsdag, han ska lägga gol och tapetsera på övervåningen. Ska nog se till att han kommer med och ser första kvalmatchen på torsdag. Han har ju inte sett en basketmatch på säkert 10 år så det är dags nu.

Men nu ska jag ta tag att:

Plocka in kläder
Plocka undan på golvet
Skriva inköpslista till middagen jag ska fixa
Leta reda på receptet
Maila ang sommaren och jobb
Maila/ringa ang vicka på förskolan
Återigen kolla om vi fått våran handledare
Stoppa in PS2 där den ska stå


Kval snart och riktigt snart blev det =)

Idag på träningen fick vi nytt månadsprogram och på det stod det alla våra 6 kvalmatcher som väntar oss. Ska bli riktigt kul och det börjar redan nästa torsdag med borta match mot Skuru i Nacka någonstans, gissar på sporthallen.

Det ska bli riktigt kul även om vi inte vet hur många lag som gå upp men det är bara vinster som gäller. 
På träningen idag spelade vi mot P94 och det var en annurlunda match, men ganska kul ändå. Innan träningen blev jag nästan lite besviken när jag hörde att vi skulle möta de, men det var roligare än jag trodde.

Nu ska jag sova och imorgon (idag) ska jag Kråkan, Mate och 2 snubbar till åka och kolla Solna-08 i damligans slutspel och jag hoppas på en jämn och spännande match.

Nattti natti alla!

Ännu en dag i mitt liv

Andra dagen på mitt så kallade påskuppehåll. Men eftersom vi ska ha muyntlig examination på tisdag och ska lämna in två examinationer på fredag så kanske man får göra nått vettigt denna vecka. Ja jag måste läsa lite till och så ska jag börja skriva på den examination som jag inte börjat på.

Vaknade av att telefonen ringde kl 08.15  åhhh tänkte jag. Men svarade ändå, mamma ringde och frågade om jag inte kunde gå med Lukas eftersom pappa tydligen försovit sig och bara gått ut en kortis med Lukas. Så så blev det, mamma lovade att ringa igen kl 09.00 och väcka mig. Gullig mamma jag har som ringer och väcker mig.
Så började dagen att gå med Lukas, sedan åt jag två ägg till frukost och kollade på Våra bästa år, det har inte hänt något på 4 veckor...

Innan lunch var jag och gymma och det var skönt efteråt och glad att jag ändå gick dit. Funderade ett tag på att strunta helt i det men tänkte skönt när man gjort det och så blev det. Precis när jag kom hem så ringde de och jag fick reda på att ett möte som jag skulel haft uppe på golfklubben blivit inställt. Ganska skönt ändå att slippa åka upp dit för ett möte.

Blev att jag gick på tjejernas träning istället och det var tema SKOTT idag, de sköt i princip hela träningen. Hem äta och så förbi Mutola och lämna över 5 års presenten, blev en kort visit för sedan var det dags för egen träning. Men kommer och hälsar på en längre tid en annan dag och då kan vi lägga pussel eller bygga med lego.


SNÖ

Vid 14-tiden i måndags åkte bussen in i Örebro och där fanns ingen snö alls. Vet inte riktigt vart snön tog vägen men någonstans mellan Karlstad och Örebro. I Örebro fanns inte en gnutta snö, inte ens slask bara regn.


När vi vaknade på morgonen och tittade ut var det alldeles vitt.
image484
Vi såg att det snöade på Söndag kväll men varken jag, Okla eller F trodde nog att det skulle komma så mycket snö som det gjorde. Men lite mysigt med snö när man tittade ut, men den kom ca 1 ½ månad för sent.
Så här trist var det i Örebro.
image485

Tankar från en buss (Nu på väg hem)

Nu sitter jag på en buss igen, men denna gång på väg hem från Karlstad. Nej det blir ingen flytt hit, prinsen finns inte här i alla fall inte min... Men nu var det inte så att jag reste hit för att träffa prinsen, åkte hit för att träffa Okla. Det ar varit en jätte trevlig semester även om den har innehållit underliga saker som polisen och ingen vet något - ingen får reda på något. Men det löste sig bra och det var väl det som var huvudsaken, men det var nog egentligen ingen som trodde annat men när man inte får reda på saker är det klart att man spekulerar.


Okla och L mötte upp mig vid busstationen men jag såg inte riktigt för det var mörkt ute. Men de började vinka en massa och jag vinka tillbaka. Då slog de mig, var det rätt personer var det till mig de vinka? Jag såg ju inte... Men det var rätt som tur var annars hade jag väl fått gå under jorden eller nått. L hade jag aldrig träffat tidigare, men vi har mött varandra i basketen men om jag ska vara helt ärlig så minns jag inte så mycket av henne. Men vi lyckades ändå prata gamla Täby-Ockelbo match minnen senare i helgen. Från oss (Täby) en tung förlust hemma med 3 poäng och för de (Ocklebo) en lycklig vinst med 3 poäng borta.


Jag och Okla kom i alla fall fram till att det var 9 månader sedan vi sågs, men så kändes det inte alls. Det skulle lika bra bara kunnat vara 3 veckor och det betyder riktig vänskap att det är så.


Jag har trivts jätte bra på ungdomsgården (var ju nästan som det denna helg) och haft en toppen helg.

Jag har bland annat:

  • Kollat basket
  • Sett stan
  • Åkt orange bussar, både som skolungdom 20-25 år (19kr) och som ungdom under 20 år (11kr). Det roliga med det var att jag åkte som ungdom kl 02.30 tycker det borde vara mer logiskt om det varit tvärt om.
  • Träffat kontrollanter på bussen
  • Partat på ett av Sveriges största uteställen och det var gigantiskt.
  • Planerat att spela streetball, fotboll, basket (inne), planerat att kolla fotboll kolla på filmen Honey men alllt det gick i stöpet.

Jag har egentligen ingenting att klaga på. Sovit ca 8-9 timmar varje natt på en luftmadrass. Tror jag behövde sova lite ganska mycket.

image483

Haft en toppen helg och nu ser jag fram emot kvalet som börjar efter påsk. Men först en bussresa hemåt.  


Sitter i en baskethall och väntar på basketmatch (Lördag)

Bollarna studsar, domarna kom precis in i hallen och nu kommer motståndarna också in. De är ganska långa och ska snart kvala till Damligan. Det kryper i benen och det kliar i fingrarna, jag vill också spela. Nu är det ca 40 min kvar tills matchen mellan Karlstad- EOS börjar. Ska bli kul att se. Men varför sitter jag och kollar på denna match. Jo för att Okla ska spela och håller just nu på att värma upp. EOS ska som sagt kvala till Damligan snart och ska bli intressant att se vad Karlstad kan göra.



Med Facit i hand.


Matchen var ganska kul men mest första halvlek. Matchen slutade 49-72 men Karlstad ledde efter första med 10 p (17-7) och i halvlek ledde de med 4 p, på väg mot en skräll? Men i tredje så ryckte EOS upp sig och Karlstad såg ut att nästan vara kvar i omklädningsrummet, men stora fallet kom i fjärde då orkade de inte riktigt längre. Men de gör en riktigt bra första halvlek. Sen kan man ha synpunkter hur de spelar runt på de 8-9 spelare de hade. När spelare springer och man ser att de inte orkar, byt in en spelare som orkar och låt den trötta vila.


Tankar från en luftmadrass (FRAMME)

Ligger på en luftmadrass hos Okla och funderar. Kvällen har varit jätte trevlig. Oklas och L hämtade upp mig vid bussen. L är jätte trevlig och det känns nästan som vi pratats vid förr, en väldigt enkel person. Hemma hos Okla var även två stycken killkompisar och efter vi slängt i oss pizza (vilken jag bara åt halva, skulle beställt barnpizza) så åkte vi och hämtade Oklas F Oklas pojkvänn. En väldigt trevlig och gullig person och är glad för Oklas skull de är så gulliga ihop.


Nu ska jag nog sova, natti natti! Men först en bild på Okla när hon pumpar madrassen jag just nu ligger på och ja jag pumpade också, så klart!

image482
Bra att hon fortfarande tänker på oss i Täby Basket

Tankar från en buss (fredag)

Klockan är ca 19.30 och jag sitter på en buss på väg ner till Karlstad och bussen har precis lämnat Örebro (jag åkte från Stockholm). Bussresor länge än 50 min brukar betyda att jag (vi laget) är på väg till en basket match men inte idag, idag sitter jag själv på bussen. Ska visserligen kolla Karlstad-EOS imorgon (lör) men inte därför jag åker till Karlstad. Jag ska hälsa på Okla =) Det var jätte länge sedan vi sågs och det ska bli jätte kul.


Att sitta på en buss för med dig många tankar, men egentligen har jag inte tänkt så mycket på saker jag kanske trott jag skulle tänka på. Lät rörigt vet inte ens om jag fatta de där själv!? Skönt med denna bussresa är att jag har bara slappnat av och låtit tankarna pendla.  


Nyss läste jag tankar (som jag skrivit i denna bok) från i somras och från Linköping. Tankarna från i somras är släppta till största delen även om några dök upp som en j*vla gubben i lådan i lördags men gubben försvann egentligen lika snabbt som han dök upp och lika bra kanske de var...


Tankarna från Linköping var innan jag drog av delar av korsbandet men nu när kvalet väntar var de nyttiga att läsa.


Om ca 80 min är bussen framme och då ska jag få pizza. Länge sen jag åt det och hungrig börjar jag bli då man bara ätit 2 kokta vid 16 tiden. En liten tupplur nu och jag är framme.  


Tankar från en resans gång ur en bok

Eftersom jag inte kunde blogga när jag var borta så skrev jag ner saker i en bok. Ibland så är jag smart ju, hahaha. Så nu kommer det komma lite tankar och inlägg från resans gång.

Hemma igen

Nu är jag hemma igen. Kan kort säga BORTA BRA MEN HEMMA BÄST!

Haft en otroligt skön och trevlig helg och detta var nog precis vad jag behövde. Komma bort från olika saker, skolan, basketen, hemmet och så komma och träffa Okla igen. Det var jätte trevligt och det kommer komma tankar och funderingar från olika delar av helgen och vad som har hänt kommer också komma med lite bilder. Men det blir lite senare för nu ska jag iväg och träna. Tack ni som har kollat in i bloggen under tiden jag varit borta men tyvärr inte sett någon uppdatering men den kommer ikväll.

Karlstad på mini semester

Vid 17- tiden idag fredag så sitter jag på en buss mot Karlstad, vart vi är någonstans vet jag inte riktigt med ca 30 min från Centralen. Är framme vid 21-tiden och då kommer Okla och möter mig vid bussen.
Så jag ska alltså åka och hälsa på Okla imorgon och kommer hem på måndag eftermiddag. Så jag tror jag kanske inte kommer kunna blogga nu över helgen men ni som läser får reda på allt när jag kommer hem igen.
Det som jag vet är planerat är att ska kolla på match imorgon mellan Karlstad - EOS Okla spelar och på kvällen skulle några tjejer i hennes lag ha schlagerkväll så då var vi bjudna dit och om jag fatta rätt så blir det utgång efter det. 

Ska bli jätte kul att komma iväg och inte göra någonting egentligen. Tror kommer slockna ganska snabbt på bussen men måste försöka läsa lite skolböcker. 

Nu är det dags för mig att sova, sista dagen på praktiken imorgon och kommer sakna de faktiskt. Men får väl komma och hälsa på någongång. 

Ha det bäst!  


Vi ska få KVALA =) och det är snart

Idag på torsdagsträningen fick vi reda på att det blir kval snart. Kvalet börjar efter påsk och vi kommer att spela 6 matcher, det blir 3 hemma matcher och 3 borta matcher. Lagen vi ska möta blir Alvik, Skuru (kom upp till den här såsongen) och så Kramfors. Hur många lag som går upp vet vi i nuläget inte, det är lite beroende på vilka lag som vinner i kvalet till Damligan. Men kul ska det bli med kval nu och kul med många matcher. Jag ser verkligen fram emot detta.

Du slutar aldrig att förvåna mig....

Det finns en i 94 gänget som aldrig slutar att förvåna mig. Första träningen jag hade med de så hade hon glömt tofsen och tränade med utsläppt hår. Nu är det inte så att hon har lärt sig att man ska ta med sig tofs utan har glömt den minst en gång till...men idag slog hon ändå priset, hahahah. Öppnar väskan och ska ta upp sina grejor och säger Jag har glömt mina saker, men jag har skorna med mig. Hon har glömt shorts och t-shirt men lyckats ta med sig skorna och bollen och tofs. Hon löste problemet när hon kom på att hon kunde träna i sina leggins och hon såg ut som en friidrottare. Sen kom hon på att eftersom matchkläderna var där och hon ändå skulle ta med de hem så kunde hon träna i de.


Men varför var jag inte förvånad att det var du. Hahahha

Men ska inte klaga på tjejerna de är ett riktigt roligt gäng =) 


Föreläsning om värdegrunden

Ja och hur kul låter det, ska jag vara helt ärlig 3 av 10 kanske jag var inte alls taggad inför 3 timmar om värdegrunden. Han började med att fånga våran uppmärksamhet genom att skrika på någon i grön tröja, alla tystnade på en gång även fast det inte fanns någon i grön tröja.


Även om han började med att säga att han gillade alla människor utom Djurgårdare (för de var Djurgårdare) och skåningar (för han inte förstod vad de sa) så tyckte jag att han var bra. Klart att man kan ha synpunkter på vissa saker men så är det väl alltid. Trodde faktiskt inte att det skulle vara så givande att sitta i 3 timmar och lyssna på en föreläsning om värdegrunden, men det var det. Han tog många bra exempel från idrottsvärlden och gav tid för att diskutera det. Han arbetade själv aktivt inom AIK och sa att han skulle prata lite om deras jobb kring värdegrunden och om etik och moral men det var inte så mycket specifikt från AIK.


Gick ut ur hörsalen på Tibble med lite andra funderingar än när jag gick in och min syn på en föreläsning om värdegrunden hade helt klart ändrat sig. Nu ingen 3 längre mer än 8 kanske.


Efter föreläsningen var det lunch och vi gick iväg 7 st till Centrum för att äta på Sawadee. Trevlig lunch, hade blivit fundersam om det inte blivit så med denna lilla grupp. En liten nackdel med denna lilla grupp är väl att vi har en förmåga att skrämma iväg personen, eller så blir vi kanske lite högljudda ibland?


Efter lunch blev det träff med gruppen och vi hade fått in lite nya gruppmedlemmar. Våran lärare beskrev våran grupp väldigt fint, hahah. Gillar våran lärare och tror jag inte har helt fel när jag säger att hon gillar våran klass också ;)


Det blev en onsdag kväll med Rihanna konsert

Igår ringde Garpen mig och frågade om jag ville/kunde gå med på Rihannas på Hovet eftersom kompisen hon skulle gå med var sjuk. Jag missade bubbens 5 års kalas tyvärr men detta var grymt. Jag rös vid flera gånger och speciellt till sista låten, Umbrella.


När vi kommer fram är det jätte jätte lång kö, men bara till en ingång varför förstod vi inte men vi skulle inte in till den så knata förbi hela den långa kön och hittade en som var mycket kortare. Där stod vi snällt i regnet och väntade på att få gå in. När vi kommer fram ska de kolla våra väskor och Garpen säger lite snällt jag har bara en systemkamera i den. Vakten säger då får du gå och lämna i den, Va är det ett skämt? Nej det var inget skämt förstod vi efter ett tag...men han säger sen lite trevligt (tror han försökte verka snäll) men du behöver inte ställa dig i kö igen bara att komma hit så kan ni gå in.


Adam Tensta spelade för fullt när vi kom in och efter att han slutat så var det bara att vänta vänta i nästan 1 ½ timme innan Rihanna stormade scenen inför ett ljublande hovet.

Adam Tensta
image479

Det tog tyvärr slut fortare än man ville (tiden går fort när man har roligt). När hon börjar sjunga till Umbrella börjar jag spela in och när jag ska försöka skicka iväg det i ett sms till Mutola får jag sms från Mutola. Var bara tvungen att ringa upp och sätta på högtalartelefonen och hon får höra sista minuten på låten och vilket jubel också det blev när låten var slut. Lustigt lustigt att hon messa och skrev om Umbrella precis när jag skulle skicka till henne och just när den låten gick. Slumben är ingen tillfällighet.

Rihanna
image480

Mellan Adam Tensta och Rihanna roade vi oss med att spana lite på folk och en som vi reagerade på och inte bara vi eftersom vi hörde andra också prata om henne var damen i rosa/rött. Hahaha Sen var frågan också skulle vakten dela (flytta på till olika delar av golvet) på de som bråkade, svaret blev tjejen ställde sig i mellan.



EN grym konsert och två glada!  
image481

Dagens goda gärning

Dagens goda gärning kommer från en okänd man i 45-55 års åldern. Jag skulle parkera utanför Mörby idag vid 17.30 tiden och det var betalning fram till 18.00. Jag rotar fram lite mynt och går och ska betala, stoppar i 3 kronor men det räckte bara till 17.47 så jag trycker ångra och ska stoppa i en 5 kr istället (eftersom det kostade 10 kr/timmen) men kan inte få i den och då kommer han och ropar, Du behöver inte betala. Jag hinner tänka på automaten som var trasig igår och tänkte om han menade att jag skulle ringa men det var ju inte här det var ju lite längre bort. Medans minn hjärna tänker på de säger han du kan få min biljett och går glatt förbi. Jag tackar så mycket och han säger ja du kan stå här till imorgonbitti. Jag tackar igen och säger att det var jätte snällt, så ler han och säger aa sån e jag.
Visserligen var det bara 5 kr som jag inte betalade men det var inte det som var grejen utan den goda gärningen var att han bara helt snällt erbjöd mig sin biljett för han skulle åka.  
Så dagens goda gärning går till den okända man som jag fick parkeringsbiljetten av. Tack!

Underbar powenap

Har jsut klivit upp ur sängen efter 15 sömn och det var verkligen bara 15 min också. Skulle kunna sova mycket längre men nu ska jag iv'g till Mörby centrum för att möta Garpen. Vi ska in till hocet och kolla på Rihanna. GArpen skulle gått dit med med en annan polare egentligen men hon blev sjuk och ringde mig igår kväll och kolla om jag ville/kunde följa med. Japp och så blev det, trevligt. Men tyvärr missar jag bubbens kalas idag, men Mutola sa ju klart du ska gå. Ja och hans paket ligger därnere och det får han så snart vi ses.

Frieri

På vägen hem från förskolan lyssnade jag på RIX FM och de pratade om frierier och giftemål och då kom jag och tänka på denna video som jag tidigare sett. Ojoj lyckat eller inte se själva.


Djungelboken på Stadsteatern

Åhh vill börja med att jag hade skrivit ett fint inlägg men sp försvann det, eller sjag klantade mig...så nu blir det lite kortare, kanske blir längre senare.

Igår var det dags att åter igen gå på teater med PO-gruppen. Jag, E och P åkte int till stadsteatern för att titta på Djungelboken. Jag hade ingen aning om hur den skulle vara, men hade förstått lite att den skulle vara nja ljup. Hade hört av en person att den skulle vara svår att förstå. Så hade inga försväntningar direkt.
Jag hade ju ingen koll vart vi skulle gå ens....men när vi står utanför stadsteatern får jag reda på att den utspelar sig år 2107 och vid sergels torg. Kan kort sagt säga:
Betyg av bäst av 7
Platserna: 3 extraplatser som var flipstolar och väldigt obekväma, hade hellre suttit på en vanlig köksstol. Betygets höjs ändå upp och blir 3 för att man såg riktigt bra.
Pjäsen: 6 blir det här, den var riktigt rolig och bra även fast den var lite konstig. En del saker jag inte fatta riktigt...
Sällskapet: 7
Resan: 7 alltid massa skratt med E o P

GRATTIS ALEXANDER!

Stort GRATTIS till ALEXANDER som fyller 5 år idag!


Har man koll så har man...

Idag vaknade jag upp vid 7.37 av sms, fick frågan om jag ville bli upphämtat ca 16.50 och då slog det mig ju. Jag ska på teater ikväll med skolan. Visste att det var den 11 skulle gå men på samma gång trodde jag att det var nästa tisdag var helt övertygad om det. Allting löste sig tillslut också fast höll på att glömma bort att skulle på träning med tjejerna. Det löste sig också när jag kommit hem och hittat nummret.

När vi var på väg in till Stadsteatern där vi skulle se Djungelboken i en ny tappning så fick jag dagens andra "jag har ingen koll" upplysning. Vi har PO-dag på torsdag, men det vill jag inte alls och funderade ett tag på att vara på förskolan istället men det funkar inte. Åhhh men hela grejen är att jag inte har sagt att jag inte sagt till förskolan att jag inte är där på torsdag, men det löser sig säkert bra ändå. Bara nu PO-dagen blir nyttig annars kan jag lika bra strunta i den.

Står där saker betyder.

Fick ett ljus som var så fint i liten 25 års present, den riktiga presenten hade jag redan fått. Detta ljus står nu på en betydelsefull plats. Den står i mitt fönsterbräde och där står saker som betyder. Det är allt från kort till spöken, heheh. Har ett gossedjur som skrämmer bort monster från fönstrena och ett eget litet spöke som jag inte behöver vara rädd för och det ligger en hjärtsten och små pärldjur där också.
Ljuset står i mitten och det passar toppen. 
image476

L och Ch var förbi idag och fika och jag fick en jätte fin present. Det ar en massa minnen ;) som vi gjort tillsammans. Börjar bli en del år vi känt varandra nu och du hade fått med alla de saker som varit starkast minnen hos mig, enda som jag saknade var våran vandring i snöstormen hahah. Men albumet var underbart och du är underbar. Tack! Men tyvärr är albumet lite för stort för min fönserkarm, annars hade den stått där.
Ps! Snart ska jag spöa dig i bowling igen.   

Vill bara banka och slå någonstans....

det var känslan när jag lämnade hallen efter träningen idag. Kan inte förklara varför jag var på illa humör men jag var med milda ord sagt, ARG. Vet inte vad det var som gjorde att jag var så arg men jag var bara det och ibland får man väl vara det också. Det var faktiskt länge sen jag kände så här. Mycket känslor som kom upp, varför tränar jag nu...jo det är kval snart, de andra har semi i U22 men det får inte jag lira så om det inte vore för kvalet så har jag inget kvar. Jo BERLIN om vi nu åker dit, men det käns så långt bort. Efter denna träning fick jag verkligen känslan, hur ska jag göra nästa år? Vill inte tänka på det nu, nej verkligen inte. Vill ha ett datum för kvalet och vet a hur vi ska göra, hur det går till, jag tycker det är jobbigt att inte veta. Jag vill veta.

Allt blir bara fel just nu också.
? Min telefon är trasig och alla bilder, låtar och mess som finns där och nummer som jag inte vet om de finns sparade på mitt sim kort. Aaaaa måste bara få igång telefonen så jag kan få bilderna, annars kommer det komma kråkodiltårar.....
? Jag drömde om dig, VARFÖR NU? jag orkar inte det, inte nu och jag vill inte de. Visserligen var drömmen bra och om det nu är så det blir när vi ses så käns det kanske ändå bra. Men vill ju veta, men vågar inte fråga.
? Saknar dig LUKAS, älskar dig mest. Du finns där när jag kommer hem du ler mot mig och dina ögon kan man inte motstå, nej det går bara inte. ÄLSKAR DIG SÅ!
? PRICKEN ÖVER I idag är nog ändå efter träningen, jag skulle åka och handla hade jag tänkt men inser att jag glömt plånboken hemma. FAN

GRATTIS ANNA

STORT GRATTIS till kusinen ANNA som fyller 23 år idag.
Mamma & Pappa är i fjällen men de sänder en hälsning därifån.
Skål ANNA och hoppas att du tar hand om dig i Norge ;)
image475

GRATTIS FILIP

STORT GRATTIS till kusinen FILIP som fyller 23 år idag.
Mamma & Pappa är i fjällen men de sänder en hälsning därifån.
image474

GRATTIS LINNÈA

Idag fyller blev det skönsång innan träningen och Linnéa fick göra 20 armhävningar vilket betyder att hon fyller 20 år idag. STORT GRATTIS till dig!
image471

Försenat GRATTIS CARRO

I torsdags så fyllde allas våran Capten år. Ett stort GRATTIS till dig i efterskott, men jag kom ihå att messa iaf ;)
image473

Storhandla

Ska snart åka iväg och handla mat inför veckan. Det ska handlas frukost och middag vad vet jag inte riktigt men var riktigt sugen på spagetti och köttfärssås så funderar på det idag kanske. Frukost är ju inte så svårt, mest mjölk och lite fil resten har jag hemma. Men sen vad ska jag äta tis, ons, tor? Några förslag? Kanske inte pastasallad för den är faktiskt slut nästan. Jag och Mutola åt upp lite rester igår, smarrigt.

Bra att träningen är sent idag, för jag ska hinna med att handla en present till bubben också, blir så stor snart 5 år.

När du får oväntat besök....

Olika oväntade besök kan man säga att helgen varit full av men även av väntade besök. I lördags blev det båda delarna. Väntade besök först men även besök som var väntade men inte blev av av olika anledningar men de jag tänker på var av sjukdom.
När vi gick till bussen i lördags så möttes vi av minst sagt oväntat besök när vi mötte Chippi och några, hahah det var roligt.

Inne i stan mötte Mutola sin kusin en kortis och kråkan väntade besök. Själv däremot så åkte man hem till inget oväntat besök...huset var tomt.

I dag (läs Söndag) så blev det att jag åkte över till Mutola med lite rester från gårdagen och har fortfarnade massa pastasallad kvar. Vi åt middag och snacka lite och chilla lite framför TVn (hahah, det ordet). Vi kolla bla Mastermind och den var kreeeepy.

Helgen har som sagt stött på en del oväntande/väntade besök men också en del konstiga saker. Med besök menar jag inte bara besök det kan vara mess eller ord som sagts också..... 
Men säger som Garpen. 
I den lugnaste vatten simmar de fulaste fiskarna. 


Mycket spring blev de

Hade igår lovat att jag skulel kunna ställa upp som domare i Sportexligan, eller norrortsligan som den ibland kallas. I den lirar lag från Täby, Järfälla, Åkersberga, Lidingö, Djursholm. Denna omgång var det flickor och pojkar -98 och -99 som skulle lira. De lirar idag också, nu i skrivandes stund. Jag dömde 5 matcher igår och det F-98 matcher men med ett täby lag som spelade med sina F-99. Det svåraste var nog att veta på vilken nivå man skulle blåsa på. Skönt att jag inte behövde döma första matchen själv utan fick hjälp då, sen dömde jag någon match själv och sedan kom en tjej och dömde med mig. Det svåraste när man var själv var att se om bollen var ute eller ej, det gick ju ganska snabbt i spelvändningarna om man säger så... och det var ganska många spelvändningar också. Ena hållet och i nästa sekund hade andra laget bollen och sen andra laget bollen igen. Så mycket spring blev det, fram och tillbaka.

Men det var riktigt kul att döma, roligare än jag trode det skull vara. Har dömt de här två matcher förut men då på små planer men att döma stora planer var mycket roligare och man fick ju ha på sig en sån gul fin tröja.

Det som var trist var att när jag dömde så spelade damerna U22 kvart i hallen brevid. Jag och Kråkan som nu är tillbaka är de ända som inte får lira U22 lite trist är det faktiskt men vad ska man göra. Men tråkigaste med att döma var ju att man missa matchen, men de vann ganska överlägset så den var ingen spännande match man missade.


Mycket snack och bilder blev det

Mycket snack och mycket bilder så kan man kanske kortfatta middagen och den planerade utgången igår. Vi kom ut och in till stan men sen så blev det som det blev. Ja vi var kanske 30 min in för sent, det var tok långa köer överallt. Vi konstaterade att vi skulle tagit en tidigare buss....
Middagen var jätte trevlig och vissa (en av oss) öppnade upp sig och pratade mer än vad hon nog hade planerat, men kan inte säga att det var det som var i glaset som påverkade alls. Men en viss M har en förmåga tror jag att få folk att prata, heheh och inget negativt med det. Vi var så glada för din skull och att du pratade. LÅter kanske rörigt men jag tror ni förstår som bör förstå.
Det blev en hel del bilder under kvällen men inte mest från min kamera. Mutola har köpt ny kamera och sa hela tiden jag ska fota som ni brukar göra HELA TIDEN och blixten gick varm. När jag får de bilderna ska de kollas igenom och så får vi se vilka som vågas visa.
image470
Salladen och den kan jag äta nu i en vecka.
(gjorde kanske lite mycket....?)

GRATTIS GUNILLA!

Idag fyller min gamla barndomskompis " Gugge" 25 år.
Hon gick i B och jag gick i A från åk 1-3 men sedan i 4an slogs våra klasserna ihop, sen har vi gått i samma klass från åk 4-studenten. När vi slutade mellanstadiet valde båda att börja idrottsklass och sedan till gymnasiet så hamnade vi i samma klass igen. Nu går vi också på samma skola, lhs eller universitetet som det nu heter. Men men olika inriktningar och hon ligger ett år "efter" mig.
Vi har även spelat fotboll ihop i en massa år.
En vän som man kan prata med även om det gått lång tid och det har ibland varit nästan ett år sen vi sågs men åndå så lätt att prata om allt.

SÅ ETT STOR GRATTIS GUNILLA!

PARTAJ IKVÄLL

Ikväll är det PARTAJ och ska in till stora staden.

Annars har jag gjort en massa olika saker idag och det har hänt en del saker, men det hinner jag inte gå in på nu. Nu ska jag ner och göra iordning maten som vi ska äta ikväll.

På återseende för ikväll ska det firas!

Kvällens ord har mamma bestämt - Det är kvinnodagen idag.
Kvällens fråga? Vem får första drinken?  hahahaha

image469
 

Fredagen full som vanligt...

Nej inte full full, insåg just hur dumt det lät men den var full från kl 8.10 när jag gick hemmifrån till kl 23.45 när jag gick och kom i säng.
Först var det praktik mellan 9.00-15.00 det var lika trevligt som vanligt. Gillar verkligen min praktikplats trivs jätte bra och kommer sakna den lite sen när näste vecka är slut.
Fick erbjudande om att gå tidigare eftersom jag var med på föräldrarmötet igårkväll men jag sparade det till nästa fredag då jag ska åka till Karlstad och träffa Okla. Så tog bussen strax efter 15 till centrum och där avhandlande jag lite ärenden sen klockan 16.00-17.00 var det träning med tjejerna, den gick bra. Efter det fick jag hänga lite utanför klubbis själv men efter ca 25 min kom våran tränare och öppna upp till klubbis. Egen träning mellan 18.15-19.30 sen hem till Lets Dance =)
Fredagar är mysiga, då kommer man hem och får maten serverad kl 20.00 i soffan framför Lets Dance. Kolla Lets Dance och i pausen kolla vi på Så ska det låta och så klart fick Lucas lite popcorn, det går inte att motstå de ögonen.
När TV tittandet var klart så skulle mamma invigas i Sing Star. Kan kort sagt säga att det var en klar utveckling från första låten till sista. Hon frågade till och med om hon fick låna detta till deras personalfest eller vad det var de skulle ha. Hon sa flera gånger att detta är ju kul men jag kan INTE sjunga. hahahh kan inte jag heller men ändå slog jag nytt rekord =) 6990 p ojoj, innan var det 5500 p.
En bra dag och en underhållande kväll.

Mamma sjunger!

image468

Den är tillbaka och den har varit saknad

Idag var analystimmen tillbaka. Skrev i tidigare inlägg att jag skulll missa träningen idag pga föräldrarmöte och så blev det, träning mellan 19.30-20.45 blir svår när det skulle vara på förskolan mellan ca 18.00-20.30. Skrev att jag funderade på att ta en sen runda istället, så blev det också. Fick ett samtal på väg till föräldrarmötet om att gå rundan ikväll och jag hade helt ärligt nästan glömt bort att jag planerade att göra de. Nunär samtalet kom så var det inte svårt att säga nej, ville ju ut och gå men hade bara glömt att höra av mig.
Idag blev det promenad och det var riktigt skönt, var säkert 2 veckor sen i var ute och gick och idag var det inte så kallt heller. Nu måste jag (vi) komma igång med rundan igen, men varit lite mycket nu ett tag men nu så sk vi komma igång igen. Åhh det är så skönt efteråt och nu längtar jag tills det blir lite varmare men mest ljusare så man kan komma ut i löpspåret jag längtar faktiskt.


Första föräldrarmötet

Så har man varit på sitt första föräldrarmöte, inte som förälder och inte som pedagog så de debuterna har jag fortfarande kvar, men idag var jag på föräldrarmöte som student. Detta blev mitt första föräldrarmöte och har nog om jag tänker efter aldrig varit på föräldrarmöte innan.
Det var ganska avslappnat och bra stämning. Alla föräldrar verkade nöjda och barnen är ju glada hela tiden och det är väl det som är viktigast ändå att barnen trivs och är glada.

Full torsdag

Börjar med att jag får lite sovmorgon imorgon, eller jag behöver inte äta frukost eftersom vi ska iväg på skogsfrukost på morgonen. Så då passar jag på att sova lite längre istället för att äta frukost och äter den då istället.

Efter förskolan så är det direkt till f-94 träningen och sen hem och äta och sedan tillbaka till förskolan för att vara med på föräldrarmötet de ska ha. Vilket leder till att jag missar träningen imorgon eftersom föräldrarmötet slutar ungefär när våran träning slutar. Vad ska jag hitta på då isället en sen promme kanske? Ja men det kanske det få bli.

Nu ska jag sova!

67 års kalas

Idag har jag, Carpen och Frallan haft 67 års kalas för laget.
Jag kom till Carpen ca 15.30 och 16.17 gick vi ut från matbutiken och hade handlat allt. Jag åkte hem och hämta ps2 och Buzz och Sing Star och hämta upp Frallan på vägen. Nu började stöket med tre personer i köket, pastan stod redan och koka och korven var på plattan. Frallan tog tag i prodjekt göra tårta och jag hjälpte till med salladen. Salladen, dressing, tårtan och bålen var klar lagom till de första kom.
När alla kommit åt vi och man märkte att alla var hungriga, oj va tyst det var vid ett bord med 13 tjejer....Efter maten blev det presentutdelning, TACK alla snälla för de fina paketen. När presentutdelningen var klar blev det tårta och popcorn. Tur att vi köpte 12 pack det gick pt en del popcorn, heheh.
Efter det skulle det bli Sing Star men då upptäcker jag att jag glömt en sladd hemma, men Kråkan hade bil som tur var så vi åkte och hämtade den. Det blev svenska schlager som sattes i ps2 och sången kunde starta. De första tog ton och sedan följde flera upp. Det blev lagtävling och röda laget vann, vilket inte var mitt lag :( Efter att vi åkt på däng så blev det Buzz och jag, Frallan och Kråkan gick ut lite lagom hårt och sen gick vi om och vann hela rubbet.
En mycket trevlig kväll med laget och extra kul var att det endast saknade 3 spelare från damtruppen. Kul att det var så många som kunde komma :)
Glömde däremot min kamera hemma hos Carpen så kommer inga bilden idag men de kanske kommer upp på fredag när ja fått tillbaka min kamera.
Underbar kväll fylld med skratt och glädje.

Toppen dag avslutades med toppen kväll :)

Vaknade imorse av "skönsång" och fick paket på sängen =) Av mamma och pappa fick jag lite olika saker presentkort på jeans, Sing Star men svenska hits schlager, body butter från body shop, 6 st glas till min samling → nu måste jag bara lära mig dricka vin.... och papper, hahahah. Av min kära storebror och hans fästmö fick jag en stegräknare och minigögtalare att koppla till telefon och ipod. TACK MAMMA & PAPPA och MAGNUS OCH LINA ♥
  
Sen har jag varit på förskolan men eftersom jag inte sagt något så viste ingen att jag fyllde år...men haft en toppen dag där. Hade sångsamling på morgonen och sen har vi varit ute på promenad och sen varit inne och lekt, spelat spel och läst böcker. Och även idag har jag läst för de små, Stugan är trång som en skokartong.
Sen var jag iväg en kortis på tjejernas träning, var där i ca 45 min och de var trevligt. Fick avslut amed 25 armhävningar där med...ibland ska man bara vara tyst, men jag var inte själv, men hon behövde ju bara göra 14.

Mamma och pappa har varit så gulliga och fixat mat till mig idag och mina gäster, min favorit rätt fixa pappa igår och idag fixa mamma allting till middagen. Tack!
Strax efter 18.00 ringde det på dörren och jag fick gäster. Maria och Alexander kom förbi på middag och fika, pappas special och kladdekaka. Trevlig middag och Lukas har fått en ny kompis. Efter maten blev det favorit kaka, det var en som var bänkad i soffan innan vi andra ens hunnit resa oss.

Fick en fin påse när de kom. I påsen låg det saker från alexander och ett kort som han skrivit själv. Det som låg i påsen var en tvål och en duschtvål från Body Shop med coconut doft, bubben hade tydligen valt och perfekt val. Sen fick jag av Maria en inbjudan till en dag att avnjuta på Centralbadet, Låter jätte mysigt =) Vilken underbar idé längtar redan tills datumet är fixat. 
Tack så jätte mycket för allt båda två. 
  

image467

Tack för alla snälla söta sms!

Vill bara säga tack för alla söta och gulliga sms och samtal jag har fått idag. Fick första messet vid 06.55 när jag öppna paket och jag gissa på vem det skulle vara från och visst hade jag rätt, känner inte så många som skickar mess så tidigt nämligen. Men sen har det droppat lite under dagen och har blivit så glad.
Fick ett mess av en kompis som Gratta mig igår redan och idag fick jag ett mess där det stod. Bara så du vet har jag redan sagt grattis till dig o jag tänker inte ödsla ett till sms på att säga det :p
Hahaha det var ju faktiskt riktigt fyndigt! Tack Kråkan

Så var man 25 år då...

Jaha klockan har slagit över midnatt och så var man ett helt år äldre än för ett par minuter sen. Ja och det har inte kommit någonting och svept igenom mig så jag känner mig mycket äldre. Nä det känns precis som för 10 min sen. Nja sen är det klart att man har vissa känslor nu ändå. Men sen det kommer nog mer om ett par timmar när mamma och pappa kommer med paket =) För de har lovat att väcka mig och komma med paket på sängen. Vi avslyrde den traditionen för ett par år sen och istället kom jag ner och öppna paketen till frukosten. Men mamma och pappa ska iväg tidigt imorgon idag så då skulle de komma med paket på sängen. 
Nä nu ska jag sova och kanske när jag vaknar upp jag känner mig mycket äldre. hehehe  

Petter och hans 4 getter

Petter och hans 4 getter.

I en stuga bodde Petter. Med en katt och fyra getter.

Första geten hette Röd. Den åt bara smör och bröd.

Andra geten hette Blå. Den var starkare än två.

Tredje geten hette Gul. Den var julbock varje jul.

Fjärde geten hette Vit. Han var känd för sin aptit.

Katten hette Murre svart - Tog en råtta varje kvart.

Hela dagen måste Petter valla sina fyra getter.

Röd och Blå och Gul och Vit Sprang i skogen hit och dit.

Mitt i skogen o en sten, bodde trollet Ludenben.

Ludenben var alltid arg - Alltid hungrig som en varg.

Petters getter åt han opp, Fastän Petter ropa "Stopp!"

Så här börjar Petter och hans 4 getter men hur det går sen får du läsa själv. Jag har en väldigt speciell relation till denna saga/bok. Det är en underbar bok som alla borde läsa. Denna saga läste farfar ofta för mig när jag var liten och även när man blev äldre ville han gärna berätta denna. Jag undrar ibland om det var den enda som han kunde....

TACK FARFAR FÖR ALLA GÅNGER DU LÄSTE DENNA FÖR MIG!


Födelsedag som väcker minnen...

Imorgon fyller jag 25 år. FInns en födelsedag som jag aldrig kommer glömma, det var den då jag fyllde 22 år. Jag vaknade eller om mamma eller pappa knacka på dörren, det minns jag inte. Var nere i Ängelholm i farmor och farfars hus och jag låg i lilla gästrummet, men inte i det jag brukade sova det ville jag inte. Gick ner till frukosten och där mötte jag pappa, mamma och farmor med dukat frukostbord och på bordet låg det paket till mig. Kommer ihåg att jag bla fick ett par byxor och en tröja, men bästa presenten var ändå boken. Fick boken Petter och hans 4 getter. Det var som en hyllning, ja den boken betyder.

Resten av dagen är lite dimmig. Minns visserligen när jag först möter mina små kusiner och de kommer fram och ger mig en kram och säger Grattis, Tack det fick mig att le. Sen var det en jobbig timme, men många tårar. Efter det blev det fika och mat och man kunde le ändå även om det kändes konstigt men på ett sätt bra ändå.
Kvällen spenderade vi hemma i farmor (och farfars) hus. En kväll med många kusiner och släktingar, det var trevligt. Då var jag glad och det kändes som födelsedagen ändå blev bra.

Även om det är en av de dagar då jag fällt mest tårar, en skit jobbig dag men ändå så flög det något iväg. Men det gick inte på annat sätt och jag klandrar ingen för att det blev så. Det gick inte att fixa på annat sätt. Min födelsedag hade jag mamma och pappa och farmor firat på kvällen innan genom att gå och äta en jätte god middag på en restaurang inne i Ängelholm. Det var mysigt och det var en trevlig kväll!

Sa tidigare att det skulle vara den värsta födelsedagen i hela mitt liv och jag aldrig kommer glömma den. Det var det också och jag kommer aldrig glömma den. Den var jobbig men minns den ändå med glädje och varje födelsedag så kommer jag läsa en speciell bok och tänka på dig FARFAR. Vi så gärna höra dina ord, vill du höra en saga? Ska jag ta den om Petter och hans 4 getter.
Kommer aldrig glömma 4 mars 2005 då jag la handen på din kista och sa Jag älskar dig vi ses i Nagijala.


KladdEkakan till bubben klar

Idag har jag hunnit med en del efter min praktik.
♣ Satt in sista papprena i mina pärmar.
♣ Bakat kladdekaka
♣ Dammsugat hela övervåningen
♣ Ätit mat i lugn och ro
♣ Torkat/dammat av inne på mitt rum
♣ Burit upp och ner dammsugaren

Kladdekakan har jag gjort speciellt åt en person, åt lilla bubben. När han fått reda på att han skulle hit när jag fyllde år hade han önskat att de skulle få de med grädde. Han måste ha gillat den eftersom det var ett år sen han fick den, men eftersom jag också har en förkärlek för mormors kladdekaka så klart man skulle göra den. Gör den typ aldrig annars, men nu har jag ju en anledning att speciellt göra den. Annars brukar den vara me på bussresa till Sundsvall och de var nog senaste gången jag åt den. Så ska bli så smarrigt imorgon.
Nu ska iväg och träna men först ska vi planera lite inför kalaset vi ska ha på onsdag. Mycket kalas blir det och många som firas nu i Mars.


Bussen är bokad till Karlstad

Skulle ju berätta någonting roligt osm jag har gjort idag (men eftersom klockan har slagit 00.00 just nu blir det ju igår jag gjorde det). Ja men vad gjorde jag då, mer än tillbringat några timmar med Mutola och bubben.Vi var på IKEA och sen på MAX och spana på poliser och sne in på Elgiganten och där hitta Mutola en kamera.
Dagens fråga:
A-
 Mamma ska vi handla meeeera nu?
M- Nä nu vi ska åka hem nu.
A- Vaaa skönt att vi bara ska åka hem (2 min senare sov han)
Hehehe

När jag kom hem så bestämde jag mig för att ta tag i skrivbordet och sätta in alla papper i pärmarna. Men först skulle jag ringa ett viktigt samtal.
En signal gick och sen fick jag svar. Efter lite snack och så var det bestämt med tid och allt. Nu är också biljetten bokad. På fredagen om någon vecka så ska jag åka och hälsa på Okla och sen på lördagen ska jag kolla på match som hon spelar och sen åker jag hem på måndag igen. Sen vad som händer på lördagen efter matchen vet vi inte ännu, kanske utgång eller bara chill framför melodifestivalen. Men det ska bli jätte kul att hälsa på Okla igen, var ju jätte länge sen vi sågs. Har lyckats missa dig båda gångerna när du varit här i Täby ;( men nu så har vi lyckats hitta ett datum som passa båda :) wiieee.
Ska bli riktigt kul att se dig igen och ska bli så skönt att komma bort från Täby och bara göra något annat. Ingenting spec bokat bara göra något annat. Skönt!

Bio med mamma och pappa

Varit och kollat på PS I Love You med mamma och pappa ikväll. Hade inga förväntningar på filmen innan och det var väl bra. Den fick en att tänka på en del saker som jag inte kan förklara, det är komplicerat, men jag tror att det är en kanske som vet vad jag pratar om.
Filmen var riktigt bra, musiken till filmen gjorde sig liksom i den. Gillar den Irländska naturen de stundtals visade och även musiken.
Bra film att se en söndagkväll!

Dålig uppdatering ikväll....

Idag har det varit dåligt bloggande....och snart ska jag iväg på bio med mams och paps så, men efter kommit tillbaka från den ska jag berätta något roligt jag bokade och ser fram emot idag.

GRATTIS PAPPA!

Stort GRATTIS PAPPA ♥
image458
Älskar dig!  


Operation storstädning

Har bestämt mig nu för att ta tag i operation storstädning innan jag gör något annat roligt. Så innan jag lägger in bilder på mina två köp idag så är det alltså operation storstädning.
Liten lisa på vad jag ska göra.

→ Plocka in mina rentvättade kläder
→ Lägga in kläder som ligger i min väska
→ Rensa mitt skrivbord
→ Sätta in papper i mina pärmar (mest räkningar och viktigt att veta)
→ Lika bra att damsuga när man ändå är igång. Om jag inte tar hela övervåningen imorgon. (lutar mot de)

Det är väl det mesta skulle jag tro. Men det kommer nog t asin lilla tid (spec skrivbordet, alla papper), bäst att sätta igång.

RSS 2.0