Försvar och fys träningens tema!

Först måste jag säga att jag bara blir så ledsen, hade skrivit ett långt inlägg och så tänkte jag jag kopierar detta om nått händer, men gör det inte och när jag ska publicera så funkar det inte och allt är borta.

Dagens träning var det temat försvar och fys på. Vi har under ett par längre veckor haft mycket fokus på anfall men nu verkar det som vi kommer ha mera fokus på försvar jag iaf efter denna träning.  Dagens träning var det mycket försvarsspel på och vi hann även med mitt i allt en fysbana. Den beståd av grodhopp, hjärtarmhävningar, sliding, sit ups, indianhopp, jogging, kosackhopp, sprint kort, sprint lite längre och sprint i mål och så klart gjorde vi alltihopa med en medicinboll. Det blev tre varv och även fast det var jobbigt så var det inte helt fel, det kändes ganska bra ja förutom de sista kosackhoppen då var benen stela men sen skönt att få springa av sig de. Även om fysbanorna som coach sätter upp är jobbiga så är de ändå ganska roliga på ett sätt, jag gillar de. 

Började träningen med att få tårar i ögonen och avslutade med att jag nästan grät av samma anledning, min vad och få den utstretchad. Jag vill inte ha två små köttbullar kvar i vaden så detta är kanske det jag måste lida mig igenom för att få bukt med det. Nästan så att det är värt de minuterna äv smärta som de är istället för att vaden krampar större delen av träningen. Innan träningen när jag fick hjälp så var det nästan behagligt men det gjorde fortfarande ont men efter träningen när jag fick hjälp av coach var det inte behagligt någonstans. Nästan så tårarna började rinna, jag kände hur tårarna samlades och fick höra kommentaren Lena varför gråter du? Men det gjorde så j*vla ont. Men jag vill inte ha köttbullar i min vad så nu ska jag försöka hitta någon som vill massera min vad innan träningsmatchen på torsdag och då är det väl dags igen för att tortera min vad. Ajaja men ska inte klaga de finns de som har det värre....

Gott och blandat från Borlänge

Tänkte bjuda på lite gott och blandat från resan till och från Borlänge.

Laddade ner bilderna från kameran idag till datorn och det blev en hel del fler bilder än jag trodde det skulle vara. Hela 161 st, ojoj våran pressfotograf Frallan hade gjort ett bra jobb speciellt med tanke på att det inte var en enda bild från matchen så hon låg i innan och sen blev det ju en del bilder efter matchen också och på bussen hem.

Så här vill jag att du alltid ska se ut innan match, lite lömsk i blicken. Du gör en grym match!
Blev så glad när man kunde få dig glad på uppvärmingen det taggade mig också =)

Trodde detta skulle hjälpa först....

....men jag har tydligen två köttbullar i vaden och hur ska jag få de att försvinna då, detta är ett smärtsamt sätt. Ajajaj


Coach snackar innan matchen i omklädningsrummet, vi lyssnar....

Mathilda smidig

1,2,3,4,5,6,7,8,9 hopp...

Skott och jag lyften nästan från marken....

Ibland vill man inte vara med på kort....detta är ett sånt....

detta är ett annat....

hej då hallen

nu är vi på väg hem med bussen


Eftermiddag i Barkaby

Jag och Lia spenderade eftermiddagen i Barkaby och det var ett par trevliga timmar som vi spenderade tillsammans, det var länge sen vi sågs bara vi och det var kul att göra det nu. Vi gick en promenad genom Barkaby handelsplats och där hittade jag Prison Break 3 som jag bara var tvungen att köpa och hittade den för samma pris som på cdon.se så jag blev riktigt glad.

Vi besökte även IKEA och hittade lite roliga saker, eller rättare sagt Lia hittade lite saker jag gick därifrån utan att gjort av med ett öra (om vi inte räknar med fikan..) och det var länge sen man kom från IKEA tomhänt.

Kommer sakna dig när flytten sker...


Borlänge tur och retur

Vi åkte kl 08.00 och kom hem drygt 12 timmar senare, då hade vi hunnit stanna i Aversta (tro jag det var?), gått på promenad, spelat match gått på promenad till Coop, kollat på herrmatchen och stannat ytterligare en gång i Avesta och sen så var vi hemma igen. 
Seripremiären är över och nu har vi bara hemmapremiär kvar sen är serien igång på fullt allvar. Även om den har startat nu så känns det som när man spelat hemma då är det ändå lite extra.
Vi vann matchen med ca 30 p och vi spelade bra i 3 perioder i tredje perioden fick vi en liten svacka och spelade inge bra alls lite tråkigt eftersom matchen för övrigt var bra. Vi hade en riktigt bra sving på bollen och vi fick dit en del spel som var nice. Riktigt kul att komma in på planen och spela och även om jag varit lite nervös innan så är jag ändå ganska nöjd med matchen för min del.

Nu ska jag sova efter att ha spenderat ett par timmar hemma hos Maria och pratar om lite nödvändiga saker. Hahah, som jag sa bara allt fortsätter att flyta på som det gör just nu så kommer jag fortsätta vara glad. 

Finns en hel del bilder från resan, dock inte från matchen men bussresan och uppvärmningen, bjuder på en del när jag laddat ner de i datorn och blir nog någon gång under morgondagen.


Lycklig!

När jag kommit hem från träningen och hade hunit med att duscha och bytt om till mjukisdressen så var det dags för mat. Jag kommer nertrallande (nja trallande kanske var fel ord, men) i köket och mamma tittar på mig och frågar, gick träningen bra idag? Du är ju så glad. Men vadå kan man inte bara var glad så där? Jag är just nu sådär glad, bara är lyclig och livet leker liksom.

Igår hade jag ett bra samtal med coach och jag känner mig mindre nervös nu inför matchen än vad jag gjorde innan. Som en av mina första tränare sa innan USM en dag, Man ska var alite nervös i magen, men inte i huvudet! Det stämmer riktigt bra tycker jag, är man lite nervös i magen så brukar det ändå gå bra. Den känslan jag försöker finna nu är den känslan som jag hade innan kvalmatcherna förra säsongen, då lossna allt och det gick faktiskt skit bra för mig och det var grymt kul att lira.

Så just nu går basketen inte bara bra utan det är riktigt jäkla kul att lira också och det är klart att det påverkar mitt liv i stort också.

I början av veckan eller i slutet av helgen kanske det var, så var jag förbryllad över en lite ruta som dykt upp på dataskärmen, det förbrylar mig inte längre. Det kanske var den dagen för sedan dess har den inte synts till och jag bryr mig faktiskt inte. Men klart jag bryr mig lite när den dök upp men ändå inte....

I går hade jag som sagt ett bra samtal med coach och sen så var träningen skit kul och det gick bra och jag var på riktigt toppen humör när jag lämnade hallen, vilken undebar känsla. Sen på kvällen så fick jag mig ett oväntat leende också, lilla rutan som dök upp då var en helt annan ruta men den gjorde mig glad bara glad. Vilken skön känsla det är ibland att sitta framför datorn och le i sin egen lilla värld, ingen som ser ingen som hör men jag fick ändå berätta att jag var så glad.

Nu väntar sängen för det blir tidig avfärd imorgon.

Sen så jag säger inget om en bussresa till Borlänge de finns de som reser betydligt längre i buss denna helg, så visst man ska inte klaga. Jag klagar inte jag tycker ändå det är lite mys med en sån här bussresa vi ska göra imorgon.

Jag är glad och lycklig just nu!


Borlänge nästa!

Imorgon kl 08.00 är det samling i Tibble och vi ska gå på en buss som ska ta oss till Borlänge. I Borlänge har vi seriepremiär och det ska bli riktigt kul och ja vi möter Borlänge. Förra året så vann vi med ganska mycket i båda matcherna och Borlänge borta förra året en match som det började lossna lite för mig efter knäskadan.

Vi åker upp med både damer och herrar. Vi damer spelar första matchen och efter oss spelar herrarna, jag är glad att det är i den ordningen för skönare att spela match först och sedan kolla på en match än tvärtom så tycker jag iaf.

Träningen idag var mycket skott blandat med spel och det var riktigt roligt. Just nu har vi bra tempo och riktigt bra sving på bollen, tar vi nu bort händerna i försvar så kommer det att bli en riktigt rolig match.

Hittade inga bilder från Borlänge men denna bild från Falun är underbar!

Basket är så himla kul ibland

Idag var verkligen en sådan dag. Jag känner mig så lycklig nu och är på ett riktigt bra humör, det känns riktigt bra. Vet inte vad det var men både mån och tis var jag på riktigt dåligt humör men mest var det i tis, då var det illa... så ska det inte vara. i tis sa jag till att det var en sådan dag och det kändes bra att kunna säga det ändå. Idag när jag kom ner så började Petrovich och slå på mig och idag var jag på ett sådant där glatt humör, hahah kan inte beskriva men jag var liksom glad redan innan.

Träningen gick ändå riktig bra, det var så himla roligt och jag typ njöt hela tiden fast det var riktigt jobbigt. Efter en sån här träning så när jag tänker tillbaka på vad vi gjorde så vet jag inte riktigt, men vi sprang en hel del och sköt en hel del. Riktigt rolig träning och ser så himla mycket fram emot matchen på lördag men bara inte det slår över och jag vill för mycket och blir besviken. Kanske bra då att jag är lite nervös ändå för då kanske jag inte laddar för mycket.

En träning kvar och sen åker vi till Borlänge på lördag och tar vi bara med oss det spelet så är jag övertygad om att det kommer gå riktigt bra. Imorgon blir det en lugn träning men ändå men intensitet i det vi gör och bra fokus.

Ibland är det så himla kul med basket och idag är verkligen en sådan dag. Just nu så är jag bara så lycklig att jag valde att fortsätt och jag trivs som fisken i vattnet.

Förra matchen mot Borlänge så blev det en del straffkast för min del, men hade varit roligare om fler satt också... men på lördag så :p


Somna inte sen igen ju

Jag somnade i sängen framför Tv strax efter 21 igår och vaknade upp vid 21.45 och var helt slut och tänkte nu går jag och lägger mig och sover. Så blev det inte.... Jag började läsa lite grann och kunde inte sluta läsa, boken är ju helt underbar och jag vill bara läsa mera, slutade efter jag nästan läst 100 sidor. Läser just nu Vänninan av Denise Rudberg och jag är så lycig för när jag är klar med den så har hon 5 till böcker som jag kan läsa. Har kommit in i en fas nu efter sommaren där jag insett hur underbart det är att hitta en författare som man gillar och bara läsa massa böcker av samma författare. Lycklig jag kan bli av lite ibland.

Dagen har också varit bra och ska snart ner och skala potatis som för övrigt är nästan lika tråkigt som att plocka ur diskmasinen... men även det ett måste. Blir lax i ugnen och potatis till, Gott!

I morse var det skogsfrukost och jag var med blå och röd grupp och åt frukosten vid Ängsholmsbadet och innan jag gick hem fick jag se en massa fina bilder (hahaha som jag fottat :p) Mycket trevlig frukost och visst är det underbart att få betalt (sen när jag börjar jobba) för att sitta och dingla med benen på en brygga i september solen. 
Har även varit duktig och skickat i väg mail om mötet som kommer komma och tror det blir bra det. 

Ikväll blir det träning och den ser jag fram emot jag är sugen på att bara springa en massa.  

Somna visst

Jag sa igår att jag skulle lägga mig tidigt och så blev det nästan, somna visst i sängen när jag kolla på TV i sovrummet. Vaknade upp nyss och ska väl istället gå och lägga mig i min egen säng och sova lite. Jag som tänkte jag skulle läsa idag, men blir nog inte alls så.
Mötet blev bra idag och känns som vi kommit på en bra lösning eller en bra lösning för lagen kanske man ska säga. Orkar inte maila ut idag så det blir morgondagens att göra.
Sov nu gott, det ska jag göra!

Dagens GRATTIS!

Dagens Grattis går till Jossan Kozzan.

Vi har gått i samma klass från 4-6 sen i gymnasiet ett år och spelat basket ihop i minst 10 år. Så idag vill jag säga ett stort GRATTIS på 25 års dagen!

Ett argt litet bi

Ibland så känne rjag mig som ett argt litet bi, speciellt när allt blir fel och ingenting fungerar. Idag på eftermiddagen har varit en sån dag. Tjejernas träning var inte den bästa, vet int evad de var med de och jag orkade inte tjata om och om igen vad vi skulle göra.

Våran träning började bättre och det var underbart skönt att springa i 25 min ute, vi sprang intervaller på en mörk fotbollsplan och vi sprang 1 min snabbt sen 1 min jogging och så gjorde vi i 15 min. Men mitt i träningen så vet jag inte vad det blev men jag orkade inte håll uppe längre, jag blev förbannad och då kom lilla biet fram igen. Vte int evad det var men när det inte funkar blir jag arg och visst så måste man kontrollera ilskan och det är inte så att jag slänger saker eller skriker rakt ut utan vänder det nog ganska mycket innåt och gör egentligen inte saken lättare. Även om jag nog på mitt kroppspråk visar att jag är förbannad men låt mig vara då bara. Det gick bra idag och jag kände att det som jag förlorade mest på i min ilska var när vi skulle skjuta straffkast. Just nu kan jag ta mig sjutton inte skjuta straffkast, de går i bakkant och ut och det är så irriterande. Efter träningen var det skönt att kunna stretcha ut och sen cykla hem relativt snabbt efter träningen slut. Hoppas nu på en bra träning med tjejerna imorgon, det bli mycket skott och sedan ett bra och givande möte.
Sen en ny dag på torsdag som börjar med skogsfrukost och sen ett förhoppningsvis bra samtal och sen en rolig egen träning utan att biet kommer fram.


Orka vila...sluta bara gör ont...

Jag vill inte gå till läkaren för jag tror bara att han eller ja hon kommer säga att det typ är en inflamation och vila i 10 dagar. Men jag vill inte! Jag har vilat i 10 dagar innan men det går ju ändå inte över och nu drar matcherna igång och då har jag inte tid att vila... Jag vilade när jag var sjuk och febrig då tränade jag inte på 10 dagar och det kändes ganska ok i foten men nu känns det ju igen och då vilade jag ändå hela förra veckan. Jag tränade inte (skjuta lite räknas inte) från måndag till söndag vilket är 7 hela dagar och varöfr får jag så jävla ont i foten idag då? En tanke som slog mig bara så där nyss är kanske är det mina löparskor som jag får ont av, fast nää det kan det inte vara. För får ju ont i basketskorna med speciellt när man springer vänstersvängar. Hmm mysko det där och jag vill egentligen bara få reda på vad det är men jag vill fortsätta träna och inte alls vila nu. Så lagom att kolla upp foten om det inte blivit bättre är väl i mitten av december då matcherna innan jul är färdigspelade.  
Ber ju inte om några större mirakel som fred på jorden eller så (även om det inte hade varit helt fel) ber ju bara att det ska sluta göra ont nu tack!

Hemma men åker igen

Hemma för en kort stund, tisdagar just nu är helt fulla. Hemma från förskolan vid 15.50 och sen så ska jag gå ner till jallen vid 16.25 och tränar tjejerna till 18.00 så är hemma strax därefter. Sen kl 19.30 ska man vara klar att ge sig ut och springa för att sedan få spela basket åter igen i Skarpäng. Skönt att det bara är 5 min till hallen då och att pappa har idag lovat att laga mat till mig =) 
Kanske löst mitt problem att jag kännt mig nervös inför helgen, vi får se i slutet av veckan om det är löst men jag tror så.  

Lite nervös ändå

Seriepremiär på lördag, ska bli kul, ska bli riktigt kul tror jag. För just nu är jag lite nervös, brukar inte vara nervös och var inte nervös inför matcherna i Örebro. Då hade jag varit sjuk i 10 dagar och sen tränat i en vecka och sen var det dags för Örebro. Efter Örebro kommer det sammanlagt hunnit bli 7 basketpass och jag kommer att ha tränat 4 av dom. (Peppar peppar ta i trä) Hela förra veckan så tränade inte jag pga. hjärnskakningen så nu är det 3 pass kvar denna vecka jag hinner träna på 1 han jag ju med idag.
Vi är 13 i truppen som är med och ska spela matcher med damlaget men vi spelar ju bara 12 på match, så en kommer inte att spela? Men någon är sjuk och så har vi tre spelare som ska klara tiden på 5.4 km först. Så frågan är hur många vi blir på matchen, men tror nog ändå de kommer klara tiden.

Jag känner mig lite nervös ändå inför lördagen och inför matchen. Uppkast kl 12.45 i en hall i Borlänge någonstans. Tydligen spelar herrarna efter oss så vi kommer inte hem från sent.
Men matchen då, ja som sagt jag är lite nervös. Men varför egentligen? Känner inför denna säsong ingen press från någon annan och egentligen ingen press på mig själv heller. Vet inte vad det är som gör mig nervös så här pass långt innan. Ska försöka prata med coach i veckan också kanske lite om detta för ändå har lite andra frågor jag funderat på och som känner att jag kanske skulle vilja ha svar på, svaren kanske kan få mig att inte vara så nervös också. Sen finns det alltid en person jag kan ringa till, en som alltid kommer med bra svar eller kanske inte svar men får mig att tänka till och känner att speciellt nu efter förra säsongen känner jag att jag skulle kunna ringa och prata om detta. 

Ny matchring på lördag och då i Borlänge

En jobbig liten ruta

Ser en liten ruta dyka upp på datorn och jag går som en klump i magen, jag vill inte men på ett sätt så vill jag ändå. Saknar dig på ett sätt men på ett sätt inte alls, på ett sätt tycker jag numera att du är en stor svikare. Men kanske är det sättet som allting tog slut på som gör det hela jobbigare när rutan där i hörnet dyker upp. Kan sammanfatta våra senaste konversationer med svek och lögner så varför jag ska bry mig förstår jag egentligen inte. Men nu har jag sagt vad jag tycker så nu är det upp till dig att säga förlåt om du forfarande är intresserad av en vänskap. Kanske lite bra att radera ut dig för alltid men alltid när jag gjort det så dyker gubben i lådan upp igen. Känslorna är ju inte desamma inte alls och de är borta för länge sen nu söker jag nog mest av en förklaring till hur en sådan vänskap kan försvinna bara sådär eller var det kanske inte vänskap vi hade, bara ett stort jävla spel från din sida.

Bio med mamma ikväll =)

Haft en bra dag idag och var sugen på att gå på en långpromenad tänkte skulle gå min runda här i trakten men så kom jag på att kanske skulle gå på bio istället.
När mamma kom hem så fick hon frågan och nu har jag köpt biljetter till mamma och mig för att gå och se Patrik 1.5. När jag beställt biljetterna säger hon, jaha men jag hade kunnat betala, hon fick svaret nu har jag gjort det du kan få bjuda på något annat popcorn kanske ;)


Ändrade planer

Som skrev kort igår så blev det ändrade planer för gårdagen. Trots de ändrade planerna hade jag lika trevligt ändå och idag mår jag toppen.
Säger bara en sak, det kan inte få gå till så här. DS har gjort en jätte tabbe och nu ska de få veta om detta också. Jag har bara bra intryck av DS annars och alltid fått bra bemötande när jag varit där, oftast då på akuten... Men en miss i kommunikationen ska inte behöva få dessa konsikvenser. Nu gick allting bra med hjälp av antibiotika men uch jag vill inte tänka längre.

Vi bestämde oss istället för att bara hänga lite, med facit i hand så mådde nog mitt huvud bra av det också. Först blev det häng i Centrum där vi även träffade LL med barnen och gick runt och strosa lite. Efter det blev det en riktigt skön promenad runt Rönningesjön och solen sken och va mycket man hinner säga om allt och ingenting under en sådan runda. Väl hemma igen så insåg vi att man är ju faktiskt lite hungrig och på en riskakak blir ingen mätt. Var och handlade mat och även hemma och hämtade en film, det blev Swimfan. En film som fick mig att svettas, den var inte äcklig att man blev rädd, men den var jobbigt läskig så jag satt och var nervös hela tiden. Men egentligen kanske ingen höjdar film men ändå en OK film att se.



Till middag bjöds det på sallad med korv i och till efterrätt lite smått och gott.

Vad kan vi hitta här då? 

Maten nästan klar

Middagen klar... 

och smått och gott!


Ändrarde planer

Sitter hemma hos Mutola nu men i glasen är det fläderblomsdryck och inget annat. Planen var att det skulle varit annat i glasen och att vi skulle dra vidare lite senare ikväll. Istället blir det en lugn hemmkväll med film och lite godis :p
Men som jag skrev via mess redan imorse Bruket står faktiskt kvar! 

Uppdrag barn!

Gör som många andra redan gjort och stöd Childhood.
Childhood och Vattenfall vill främja debatten om utsatta barn i världen. Därför ger vi dig möjlighet att kommentera alla inlägg i vår blogg - dessutom skänker Vattenfall 20 kronor för varje inlägg du gör i din egen blogg som länkar till uppdragbarn.se. Pengarna går oavkortat till Childhoods verksamhet.


Hahahha

Måste bjuda på en dagens Outfit, brukar verkligen inte ha det i min blogg och det är inte jag själv som står för den utan Janices som står för den, den är underbar! 
När vi ska åka hem från träningen får Janice ett lite ryck och jag är bara tvungen att fotta henne, hennes klädstil är ju underbar. Hon ser ut som hon är typ 130 cm lång och hennes ben är extremt långa. hahahaha

(Värt att notera är kanske att Janice brukar se normal ut...ibland!?)  


När du får oväntat besök

Okla kommer imorgon =) Hon messade i helgen och skrev jag kommer till Täby på fredag ska vi ses men pizza och film. Jajaja klart vi ska göra det =)
Såg henne senast i Karlstad och då var det snö när vi vaknade upp så det var ett tag sen. Ska bli jätte kul att träffa henne och hennes pojkvän igen. Hittar hon till Näsbydal kommer de dit direkt annars möts vi upp på vägen för att ta sig hemmåt till huset. Där blir det mat och en massa prat, stackars F han kommer få skavsår, jag och Okla har ju inte sett på jätte länge och har en massa att prata om.

Ledig dag, huvudvärk och träning

Idag hade vi huxflux ingen PO-dag/basgruppsdag, ganska skönt ändå jag behöver nog vila huvudet och kroppen med. Känner att det tar mera att gå ut på praktiken än vad jag trodde. Sovit över 9 timmar i natt och har ändå nu på eftermiddagen tagit en nap på ca 1 timme och känner mig ändå trött nu.
Ska iväg på träningen nu men blir bara lite skott idag me, känner att huvudvärken måste släppa lite mera först. Tyckte den hade gjort det men tydligen inte, nu kommer den tillbaka igen och det är väl dags för en tablett igen.....

Men ska ändå bli skönt att komma ner till träningen och skjuta lite, brukar ändå kunna slappna av på träning och då släpper huvuidvärken lite. När jag kommer hem ska jag ta tag i det sista på rummet med mina kläder och sen lägga mig tidigt (tanken är det iaf). Ska vara på praktiken 8.30 imorgon men äter frukost där då det är skönt, spar man den tiden på morgonen.

4 hjärnskakningen men nu bara lätt...

Skrev innan att jag inte riktigt hade någon koll på Skuru matchen av vissa skäl även klagat på en del huvudvärk och liknande senaste dagarna. Förklaringen kommer.
Matchen mot Skuru började bra för min del tycker jag själv och det kändes så roligt att spela, men varför ska det roliga alltid ta slut för snabbt?
I andra perioden så får jag en smäll och det känns som någon rycker undan fötterna på mig och jag landar på armbågen och sen slår jag bakhuvudet i golvet.
Det som hände var, (fick jag förklarat för mig igår) tack Olli. Jag är strax under korgen och hoppar på en retur då en tjej från Skuru kommer och ska hoppa efter samma retur och kommer i fart framåt och hoppar in i mig och jag välter omkull och ja landar som jag gjorde.  
Jag vet att jag hör massa röster och några som pratar och ligger på mage och håller mig för huvudet, FY FAN va ont det gjorde i huvudet. Går av planen och får en kylpåse mot huvudet och känner att jag börjar må illa. Mår så illa så tror jag ska kräkas men kan inte, hatar att kräkas.


Matchen går och jag sitter med kylpåse på huvudet, vilket känns jätte konstigt och nästan bara är jobbigt. Efter ett tag ger jag upp med kylpåsen. Inser att min farbror och min ena kusin sitter på läktaren och går och växlar ett par ord med dem. Han frågar hur jag mår och om jag kommer spela något mer av matchen. Svaret får tyvärr bli Nej. Så himla gulligt att de kom och kolla och när jag frågar när de kom blir svaret - Vi kom när du låg på golvet. Kul att de fick se lite av matchen och då var de ju kul att jag iaf var inne på plan när de såg....


Efter matchen så pratade coach om matchen och jag inser att jag har ingen koll på matchen. Det är som man varit där fast ändå inte.


Glad att vi kunde ordna så jag slapp köra hem, hade nog inte kunnat göra det, mådde inge bra. Vi stannade på Donken efter Eskilstuna och det jag fick i mig var en glass och en cheeseburgare.


Väl hemma så blev det bestämt efter lite telefonsamtal att jag skulle åka in till Danderyd för att kolla upp huvudet. Som att jag ens funderade på att ringa en ambulans nej tack. På akuten träffade jag en jätte snäll sjuksyster som tog hand om mig först och jag skulle få träffa läkaren först sa hon. Mitt blodtryck var lite (ganska mycket) för högt, men blev bättre efter ett tag. Tror det kanske var därför de satte en nål i armen på mig, då fick jag panik och kände hur ögonen blev blöta. Jag måste annars verkligen förbereda mig för att ta sprutor, inte bara hux flux det funkar inte. Sen kom läkaren och kände på min nacke och gjorde en massa "tester" för att se att allt stod rätt till i mitt huvud och när han var klar med huvudet så undersökte han min armbåge, den var bara lite blå den hade jag ju inte ont i.. Innan vi gick frågade läkaren om jag hade match snart igen.

Ja vi har seriepremiär om 2 veckor.

Läkaren - Ja man brukar säga vila 1-2 veckor, så en vecka bör du iaf vila från all fysik aktivitet. Men han var inte orolig för att jag skulle få en ny smäll, det hade mer med koncentrationen och huvudvärken kunde ta längre tid att få ordning på om man startade för tidigt.

Så gick ifrån akuten efter bara någon timme då lika öde som när jag kom med lite ordningsregler. Mamma skulle se efter mig, blev jag sämre skulle jag lova att åka in, vila på måndagen och inte gå till dagiset (han skulle tom skriva sjukintyg om jag behövde). Läkaren var jätte snäll och konstaterade att denna gång var det "bara" en lättare hjärnskakning, jag vågade inte säga nått om de 3 andra.....


Scandic Örebro Basket Cup 2008

Det började med en riktigt tidig lördagsmorgon. Klockan var ställd på 05.00 och vid 05.15 ramla jag ur sängen och ner för trappen och gjorde lite frukost. Mathilda hade slaggat hos mig och vi gjorde i ordning frukosten som vi skulle ha i bilen, det blev lite choklad och en macka och Yalla. Klockan 06.00 så var nästan hela laget samlat i Tibble, men det var en som saknades som skulle vara i Tibble. Frallan hade lyckats vakna 05.50 ojoj men hon var snart där. Den lilla röda bilen plockade upp Issa vid Mörby och var sedan ca 20 min efter de andra men eftersom jag nu hade en kartläsare så skulle det nog inte kunna gå fel. Nja började nästan med att vi (okey jag) åker upp på fel håll på motorvägen igen men svänger fint runt i rondellen och nu var vi på rätt väg. Undrar om coach ringde lika många gånger till den andra bilen som han gjorde till våran bil för att kolla hur det gick, hmmm.....


När vi väl var framme i Örebro, efter ett kort stopp för tankning och frukost på Donken (vilken höjdare) själv drack jag en mjölk, så var det dags att snöra på skorna för match och på med linne och shorts.

Arvika stod för motståndet om jag inte minns helt fel. Det blev förlängning och där kom vi in helt fel och vi torskade efter förlängning, lite trist men så är det tyvärr ibland. Första matchen är spelad och det är alltid skönt att ha den gjord ändå.


Efter lunchen blev det incheckning på Scandic hotell, kanske därför det hette Scandic Örebro Basket Cup!? Vi sov 3 och 3 och jag delade rum med Toker och Karlstad. Vi hade varit på rummet i ca 10 min innan alla tre sov sött i sina sängar...


Kl 16.30 stod Örebro för motståndet och den matchen blev också en förlust. Trist att förlora det är det verkligen men vi får inte slarva som vi gör.


Efter mycket om och men så blev det ändå Max till kvällsmål. Jag och Nasse som beställde en kycklingsallad funderade ett tag på om det var så att de skulle avliva kycklingen innan den kunde serveras, så segt som det gick. Men den smakade senare när vi fick den helt ok, även om bulguren var lite kall.


Det blev hotellhäng nere vid receptionen och strax efter 21.10 gick 11 trötta spelare upp på sina rum, eller vissa in på sina rum andra in på andra rum. Hahahha


Själv så kom man i säng och skickade svarade på ett mess 21.34 och sen 10 min senare så sov jag. Hel underbart men när senast sov jag innan 22.00 och nu dessutom då typ 21.40. Underbart med nästan 9 timmars sömn ändå fast tidig morgon.


Söndag morgon var vi nere vid frukosten 06.55 och kl 07.20 åkte vi bort till hallen för att byta om och börja värma. 08.20 skulle uppkastet mot Karlstad ske.

Karlstad satte allt men vi kan inte skylla förlusten på det, utan vi spelade inte alls bra de två sista perioderna och blev riktigt stressade och spelade inte alls som vi kan, sen underlättar det inte då att de sen sätter allt i sitt spel.


Lite hallhäng, lunch på trottoaren, lite hallhäng och en långpromenad senare var det dags för sista matchen denna mot Skuru och vi hade så mycket vilja att vinna denna match. Även om jag kanske inte har riktigt koll på denna match av vissa skäl så kan jag säga att det kändes som att det inte bara var en vinst mot i turneringen som stod på spel även utan en stor revange som stod på spel. De senaste mötena (senast i kvalen till basketettan) så har vi förlorat men ville vi annat. Vi tog ledningen från första början och spelade sedan stabilt och hade en riktigt bra fart på bollen och bra tempo på sving och pratade bra i försvaret.

Det blev en vinst och vilken härlig sådan och vad passar inte bättre då än ett lagfotto =)


Dags att uppdatera lite kanske

Så känner att det är dags att uppdatera lite kanske. Helgen som varit i Örebro och sjukhusbesök och praktik och lite sånt, ja det har hänt en del saker på ett par korta dagar. Haft lite mycket i huvudet eller kanske är så att det försvunnit lite mycket från mitt huvud de senaste dagarna och det som rört till det för mig....
Nu känner jag att jag har lite mera ork och då tänkte jag berätta lite om vad som hänt, men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.

SÅ LYCKLIG =)

Jag är så lycklig just nu, all skit som varit innan är glömd och jag är överlycklig =) Vad är en lättare hjärnskakning ingenting är så glad nu så jag vet inte vad. Mamma sa ja ska vi ut och fira nu och det ska vi, nästan så jag skulle kunna dricka ett glas Cola och äta en pizza, hihi men vi får se.

Varför denna lycka?
Jo detta mailet är svaret.
 
Hej Ert arbete är nu godkänt. Både jag och Rebecca har varit/är sjuka, därav förseningen. Ni ska ge ett ex av uppsatsen till Rebecca för arkivering.  
Grattis!   Anna-Lena


Huvudet snurrar men sitter kvar.

Har haft den här känslan förut, det var ungefär 1 ½ år sen sist men då var det ändå värre, denna gång är det bättre. Känslan kan beskrivas som man hade fått i sig lite för mycket dricka dagen innan. Huvudet snurrar och illamående är man hela tiden, kan knappt äta men fått i mig lite lunch i alla fall.
Ska iväg på möte nu det går nog bra, det jobbiga tror jag är allt ljud och alla människor i Centrum. Men kan vila när jag kommer hem och ska nog försöka ta mamma med mig på en långpromenad om jag orkar ikväll också, känner att jag behöver frisk luft.

Nu mot ett fika möte i Centrum, bara packa väska, sne gå mot bussen.

Ungefär så här känner jag mig....

Trötter så trött

Just nu vill jag bara sova, men skriver mer och berättar sen när jag orkar, men kan säga att jag mår ändå bra, men är så trött men det är tydligen så det kan vara samma med illamåendet... 
 
Kom hem igår från Örebro. Det har varit en rolig helg i Örebro (ändå men kunde slutat bättre...) och när vi åkte hem kändes det inte som vi bara varit borta en natt. Eller det kändes som flera dagar men en natt, hängde ni me....
Vi har mött Arvika, Karlstad, Örebro och Skuru. Vinst i sista matchen mot Skuru och torsk i de andra, (mot Arvika efter förlängning).

Orkar inte skriva mera just nu, ska lägga mig i soffan och vila lite igen. Har ändå sofit 9 timmar mellan lör sön och nästan 10 timmar i natt men så trött så trött ändå.


Crazy h'äng

En bild säger mer än 1000 ord! Vad säger då flera bilder?














Karta har jag behöver en kartläsare bara

Nu har jag kollat upp lite inför imorgon och det är nog denna jag ska följa så vi hamnar rätt... Så nu behöver jag bara en som är vaken hela tiden och läser av kartan rätt, annars kan jag ju alltid skylla på kartläsaren :p

Tibble →Örebro

GIllar spontanhänget

Både idag och igår så har jag och Mathilda haft spontanhäng vilket har varit mycket trevligt. Ryktena går även om att det blir häng i morgon också efter träningen. Ryktena säger att det blir middag (spagetti och köttfärssås) och sen blir det en tidig sömn eftersom bilen till Örebro går redan kl 06.00.
Idag bestämdes dock hänget nästan 3 timmar innan och igår var det bestämt på en halvtimme ungefär. Idag blev det middag och lite allmänt snack och bara häng. Underbart att bara hänga och det roliga är att folk i laget skulle verkligen bli chockade om de hörde, för de tror typ att vi bara bråkar. Hahhah

Här ett av våra underbara snack

Dagens GRATTIS!

Dagens grattis går tioll Petra som idag efter ett tag på träningen lyckas klämma ur sig att hon tagit körkort idag. Det är väl det första man säger när man kommer till träningen.

PETRA ETT STORT GRATTIS TILL DIG!

F*n va kul det var!

Idag var det träningsmatch mot Bk Järva. BK Järva spelar även de i div 2 men inte i samma serie som vi, det finns 3 olika div 2 serier innan jul och efter jul görs de om. Så vi kommer inte spela mot BK Järva innan jul i alla fall. Alltid kul att möta motstånd som man inte kommer möta igen men ändå som är bra.

Dagens matchstatus var:
Vi spelade i vita t-shirts eller linnen och de i svarta, så inga matchställ, vi spelade i 5 min perioder och vi bytte i femmor. Vi dömde matchen själva tror det var en faul utkallad under hela matchen och den var solklar så den behövdes inte ens kallas.

Det var riktigt kul att spela igen på allvar liksom och skönt att ha spelat av sig en match nu innan det gäller på riktigt. Serien drar igång snart och Örebro i helgen ska bli riktigt kul. Örebro känns riktigt kul och hoppas nu att alla damlagsspelare hinner friskna till sig så de är redo att lira på lördag förmiddag. Även om denna vecka inte ser så ljus ut på träningsfronten så tror jag att det kan vara bra för många i laget att vila (pga sjukdom) så de kan vara pigga och friska på lördag och söndag.

Själva matchen var riktigt kul att lira och det kändes riktigt bra vissa gånger men vet att jag kan så mycket mera egentligen. Det jag hade sett framemot inför kvällens match men som inte fick tillfälle att göra det var att lira med våra nya spelare, vi har två helt nya spelare och det skulle varit kul att få lira i samma femma som de för att testa liksom. Inte för att vi vanligtvis spelar i femmor, det händer ju aldrig egentligen men idag gjorde vi det.

Var tvungen att skicka ett mess till en person och bara skriva. Ville bara säga va roligt det var idag :)  

Vilken glad dag!

På tåget imorse så bestämde jag mig för att läsa Metro istället för mig bok. Bläddrade igenom tidningen men hitta inget speciellt kul så satte mig och läste dagens horoskop istället. Där stod Du kommer att träffa din älskade idag. Så då började väl dagen bra? Även om jag inte tror så mycket på horoskop men de är ganska kul att läsa i alla fall.
Var i skolan mellan 9.30 och cirkus 15.15 och det var en bra dag i skolan och det var där jag träffade honom med stort H. Vi möttes i dörren och jag öppnade den och han tittade lite glatt och så gick vi förbi varandra och kommer förmodligen aldrig mera se varandra. I kommer med kommentaren där var han ju, din älskade. Ja han tittade så på dig när du gick förbi och nästan log. hahahah.

På vägen hem fick jag ett trevligt samtal från toker. Jag åkte ner och snackade lite med tjejerna och sedan hämtade jag upp Toker vid roslagsnäsby och vi åkte hem och åt lite mat och chillade innan samlingen i Tibble, det var ju dags för träningsmatch ute i Husby senare på kvällen.

Haft en underbart bra dag men många bra saker som hänt under dagen och under kvällen. Tänk va lite ett vykort kan göra, TACK Tanten åhh så glad jag blev. Sen fått lite mail som fått mig att le också.

Tänk ibland va lite som an göra en att det känns så bra.



Jag dog inte...

Jag har inte tränat på 10 dagar, jag har inte gjort någonting på hela 10 dagar. Jo en golfrunda för 11 dagar sedan men det räknas inte direkt. Idag var 11 dagen och jag kunde äntligen träna igen. Förra helgen skulle jag vila foten och hoppade därför löppasset som var inlagt under helgen. Sen blev jag sjuk och var sjuk från måndagen och var sjuk hela veckan och nu i helgen när det var träningsläger i Eskilstuna kunde jag inte träna för inte var riktigt frisk. Tänkte gå ner och skjuta imorgon men det var tydligen ingen annan som hade tänkt sig det. Men har viss förståelse för det eftersom de tränat 9 (5 pass) timmar på 3 dagar så jag förstår om de ville vila. Under min tid i Eskilstuna så hann jag med att avlossa en hel del skott och bara det var ju typ jobbigt. Så igår blev det en vila och handla dag för mig.
Men idag så äntligen på 11 dagen kände jag mig tillräckligt frisk för att träna. Efter 94 träningen så åkte jag till Ensta och satte musiken i öronen eller nej det gjorde jag inte för den var hemma.... Men jag sprang femman minus under bron vilket är ungefär 4 km och det kändes helt ok, jag dog inte och kunde nog orkat springa hela femman också men tänkte ta det lite lugnt idag.
Imorgon är det basket som står på schemat men inte i Tibble hallen inte ens i Täby utan mot Järva borta i Husbyhallen. Ska bli kul att spela och det kommer gå i 5 min perioder rinnande tid och vi kommer att döma själva. Ska bli jätte kul att testa på spelet och lära känna laget lite på allvar innan Örebro i helgen. 

Jag är grymt sugen på att spela basket nu det var ju faktiskt ett tag sedan nu.

  


Vilken skillnad!?

Det var inte bara golvet i Skarpäng som det var skillnad på idag när jag kom in i hallen, efter ett tag såg man skillnad på tjejerna också. Kan inte svara på om det var för att det var deras första träning eller om det var något annat. Hade en riktigt rolig träning och tjejerna hade riktigt bra tempo och koncentration på alla övningar de gjorde. Vi började träningen med nästan 15 min bollbehandling och detta brukar man kunna göra med de i 5 min sen tröttnar de men idag höll de fokus hela tiden, grymt tjejer. Bästa kommentaren idag var nog. -Men Lena tänk nu på att vi är bar 94:or inte damlagsspelare. Hahah kommentaren kom efter att jag berättat att detta gjorde vi (damlaget) i helgen under vår träning. Men de klarade ju av att köra två studs framför och två bakom så varför gnälla då... :p

Sen måste jag tänka varje gång jag säger vi, för jag kan inte säga vi hade träning i helgen och att jag menar vi i damlaget. Tjejerna blev så nervösa att de hade missat en träning och jag får väl bara glädjas för att när jag säger vi så menar jag 94 laget. 
Ett riktigt roligt gäng och idag var det extra skoj, träningen gick riktigt bra och ser redan fram emot att träffa de igen. Lite ledsen blir jag dock att jag missar deras två första matcher i helgen. Jag ska med damerna till Örebro och det kommer att bli jätte kul de med =D  


Blir tacos till middag

Ska iväg och storhandla nu var tanken. Men så jobbigt att komma på vad man ska äta i en vecka, hm. Men har kommit fram till att det blir tacos idag och så kan man ta resterna och göra matlåda till imorgon och till onsdag också för det kommer bli massa köttfärs över. Så ska fixa ihop något jag kan äta i veckan iaf och sedan så blir det nog något till matlådor också.

Så nu ska jag iväg och handla så får vi se vad kylen fylls med när jag kommer hem.

Jag bjuder på den!

Vi har ju pratat i laget om att man ska bjuda på sig själv och jag får väl bjuda på denna....
I går hade coach gjort upp en fin tipspromenad och alla spelare och coacher var omnämnda med en "egen" fråga. Som han sa innan hoppas att alla kan bjuda lite på sig själva och det gjorde hela laget så glatt och det blev en hel del skratt.

Så i dag skulle vi ju åka hem från Eskilstuna. Jag kör den lilla röda och i bilen sitter även en av våra rockies våran yngsta junior och våran chippi. Hade lovat att stanna på Donken först och så blev det och sen tanka vi, men eftersom jag ville tanka på Statiol så stannade vi vid nästa avfart och skulle tanka. Allt så bra så länge!
Sen började äventyret hitta hem.....
Vi (jag) tittar efter en skylt mot Stockholm men finner ingen men hittar en mot Uppsala och tänker det måste ju vara samma, men tydligen inte. Vi kommer upp på motorvägen och är på väg tillbaka till Eskilstuna... Åhh och det var en bit innan nästa avfart kommer, då vi (okey jag) kör av i hopp att kunna vända. Det blev inte så gick inte att vända men vi kör ut i skogen på en väg där det står Uppsala och efter en stund kommer vi till en skylt med Södertälje också då blev vi lite gladare eftersom vi ska igenom Södertälje och inte Uppsala.... Men denna väg vi hittar är en landsväg och går genom skogarna och inte alls någon fin motorväg som det egentligen är mellan Eskilstuna och Stockholm.
Efter att irrat runt på de där vägarna och delvis åkt bredvid motorvägen ser vi ytterligare en skylt där det står Södertälje och denna leder ut mot motorvägen men nej den fortsätter bredvid motorvägen och sen helt plötsligt in i skogen igen. Kan erkänna att vissa stunder på denna väg så kändes det som vi var riktigt lost...

Men tillslut så kom vi äntligen ut på motorvägen och även och junioren då var helt övertygad om att vi kört ut mot Eskilstuna igen så var vi äntligen på rätt väg = motorvägen mot Stockholm och ingen liten landsväg med 70 på. 

Men vi var hemma och det tog bara dryga 30-40 min längre tid än vi tänkt oss.....

Tack och hej för en som funder på hur vi ska komma till Örebro nästa helg, jag kanske inte ska köra om vi vill hitta fram i tid.....


Så var man hemma igen!

För mig som inte ens har tränat kändes det som vi var där jätte länge, undrar hur de då kändes för de som tränade 5 pass? Jag kom dit lagom till lunch igår och då hade de hunnit med att träna två pass (ett fredag kväll och ett lördag f.m) Efter lunch blev det teoripass, men inte ett passa bakom skolbänken, utan vi pratade bla om målsättningar och liknande inför säsongen. Fick lite övningar som vi ska göra i samband med uppvärmning och även några fys övningar till varje pass. Mycket för att knästabiliteten och för att vi ska orka trycka på lite mera. 

Efter lite teori blev det ytterligare ett basketpass innan kvällens aktiviteter. Vi hade tillgång till två hallar som låg bredvid varandra och där var jag en del och sköt och han prata en hel del med våran nya junior. Sköt och snackade en hel del med henne detta passet och trots att ålderskillnaden ändå är ganska stor så var det enkelt och vi gick i genom hela läkarsystemet och hur konstigt det egentligen är. Vem får vård vem får inte vård?

Kvällen bjöd på en hel del skratt som alltid när Täbys damer intager ett dagis. Haha. Coach hade gjort iordning en fin tipspromenad med frågor om alla som var med inklusive våra två coacher. Detta gjorde att man fick reda på lite mera information om spelare som man kanske aldrig skulle får reda på. Tex, vem som stängt in sin lillasyster i en resväska, vem som skulle gifta sig med Michael Jackson, vem som satt igång larmet på ett dagis (på natten), ja listan kan göras lång.

Söndagen var det 2 basket pass och under det första så blev det en hel del skott för mig, jag och chippen sköt 100 straffkast och jag är lite besviken över mitt resultat 73/100 borde sätta minst 80... Andra passet så blev det mer att titta på, var så trött och så seg och lekte lite fotograf istället.

Lägret avslutades med lite kompismassage, så skönt!


Nått hände i natt

och jag är glad för det. För i dag mår jag mycket bättre än igår, egentligen det ända sm är sig likt är att jag är så trött. Är så trött men kan ändå inte sova. Hur det där går ihop vet jag inte?

I dag var det dags att åka till Eskilstuna för att träna basket i helgen. Jag åkte inte med idag, men om allt är bra imorgon så ska jag åka ner då. Hur jag ska hitta ner själv till Eskilstuna kan bli intressant men det går säkert bra, tror sista biten ärden svåraste. Fast förra året så HIttade Kråkan det ganska snabbt så tror inte ska vara några problem.
Tror inte komer ta med mig några träningskläder för tror kanske det är bätre att jag inte tränar utan bara kollar på och kanske skjuter lite. Skulle sen mamma eller pappa få reda på att jag tränat tror int jag de skulle bli så glada.... Tänker jag efter lite själv så kanske det är smartast ändå att vila i helgen och träna på måndag istället. På måndag är det inplanerat ett skottpass men det skulle tydligen kollas upp hur många sm skulle vara där. Tis har vi ingen träning eftersom vi ska spela på onsdag, men ska ha 94 tjejerna på tisdag så kanske kan köra lite me de annars får jag väl ut och springa kanske bara för att komma igång i nästa vecka.
 
Just nu är jag glad över att kunna åka till Eskilstuna imorgon, tanken är att jag ska äa ner till lunch någon gång.   

Rockstar!

Denna låt med Nickelback är helt underbar, jag älskar den. Kan lyssna på den om och om igen.
Nickelback - Rockstar

Lyssna även på den omgjorda versionen av den, den är ju faktiskt lite rolig... Nickelback Rockstar Spoof - Popstar 

Sker det inte ett mirakel ikväll så...

...kommer jag att missa Eskilstuna i helgen. Att det finns en mening till allt visst men meningen till att inte kunna åka med nu förstår jag inte alls?
 
Vi ska ner till Eskilstuna i repris som förra året bo på samma dagis och träna i samma hall och äta utanför hallen precis som förra året. I år kommer det bli en träning på fredagen, två träningar på lördagen och två på söndagen plus ett teori pass på lördagen. Träningarna är kansk einte det man kommer missa mest, jo klart man vill kunna träna men det är det där att hänga med laget jag kommer att sakna mest. Det är alltid lika kul och det är det jag missar mest. sen har Mr T knopat ihop nått till lördag kvällen men olika historier från alla som ska med. Detta kommer man att missa, trist =( 
Jag som såg fram emot att sova på luftmadrass på ett litet dagis där vi förra året fick städa undan knäckebröd och pyttipanna innan vi kunde bädda och sen på kvällen se på när två i laget går lös på maskeradkläderna, som var några storlekar för små... Det kanske är mest sånt man missar och så klart en helg med laget, men det kommer det fler men ingen är den andra sig lik. Örebro nästa helg ser jag redan fram emot, men då lite allvarligare för då ska vi på cup och det är alltid lika kul. 
Sen är det nästan lite skrämmande nu detta att jag inte kan åka med. För i sommras när jag var ute och spelade golf med Mange sa han. Ja jag hörde att ni skulle till Eskilstuna i år också, men stannar du hemma i år eller?  Men detta syftade han på att det var förra året i Eskilstuna jag drog av en bit av mitt korsband och ingen repris på det tack. MEn han fick ändå lite rätt men av en helt annan anledning. 

Så trist att inte kunna åka men, jag hoppas fortfarande på ett mirakel. 
 

Jag skulle ju bli frisk

Natten var skit men inte lite hems som de tidigare, jag har ju sovit lite i alla fall och vaknade nog bara 2 eller 3 gånger i natt. Men det gör så jätte ont när jag hostar och därför vill jag inte göra det på natten men är man tvungen så är man... Vaknade imorse vid 9 tiden och kände att jag mådde ganska bra och kollade tempen men visst hade jag lite feber ändå (men inte mycket alls), det var ju skit... La mig nere i soffan med täcke och läste lite och tog en tablett för huvudvärken. Kollade tempen igen vid lunch och helt plötsligt hade man feber igen, åhh så trött jag blir. Halsen rossla och feber igen.
Idag har jag mest legat i soffan och läst lite men även kommit ut på en kortare promenad, mamma han inte ta Lukas så jag fick göra det. Ganska skönt att komma ut för i alla fall i 10 min. Men känner mig friskare nu är på ett par dagar, även om jag inte haft en dunderförkylning eller jätte hög feber så har det varit halsen som varit det stora problemet, det var länge sen jag hade så ont i halsen.
Nu vill jag bara bli frisk, jag som skulle till Eskilstuna och allt imorgon. Vi skulle dit med hela den trupp som just nu tränar med damerna så en del junisar skulle också med, tror det är hela 20 st som åker imorgon. Jag som bara skulel bli frisk till de, men då ska det nog ske något under i natt om det ska bli så. Även om det tar emot så kanske det ändå är bättre att vara hemma och kurera sig ordentligt och sattsa på att kunna träna måndag eftersom vi ska till Örebro nästa fredag och då ska jag vara frisk. 
 


Varför denna titel?

I går läste jag ut Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö av Håkan Nesser.
Det jag inte kan förstå är valet av titeln på boken, får inte riktigt ihop den men så är det ibland. Boken var iaf ganska bra nu är jag läste hela. Fick denna bok med i någon tidning för en del år sedan och började då läsa den men kom inte igenom den. Men bestämde mig för ett par veckor sen att läsa den på landet och så blev det, men eftersom jag typ aldrig är på landet nu mera när sommaren är slut så tog jag hem den och i går läste jag alltså klart den.

Boken handlar om den fjortonårige Eriks vars mamma ligger för döden i canser, och pappan ordnar så att Erik och kompisen Edmund får hålla till på sommarstället "Genesaret" tillsammans med Eriks 22-årige storebror Henry, reporter och fd sjöman, som ska skriva en bok. Under sommaren inleder Henry ett förhållande med Ewa Kaludis, som har varit lärarvikarie i pojkarnas skola och är beundrad för sin skönhet (därför jämförd med Kim Novak). Ewa är fästmö till den kände handbollsspelaren Berra Albertsson. En kväll kommer en blåslagen Ewa till Genesaret, misshandlad av sin fästman. Nästa dag hittas Berra mördad på en parkeringsplats i närheten. Vem som är mördaren är det delade meningar om och får man egentligen riktigt veta det? Nja det får ni ta reda på själva.

Boken är ganska lättläst och är en sådan bok man skulle kunna läsa klart på ett par dagar och är en bra på resande fot bok. Ja tex. om man pendlar eller liknande är den lätt att läsa. 

Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö. Bok av håkan Nesser

Fundersam glädje

De senaste dagarna har jag fått olika små meddelande som gjort mig på bra humör men ändå fått mig att börja analysera lite olika saker.
Varför just nu, varför du, varför jag?

Ja som Garpen säger att allt sker av en mening så är det väl bara att luta sig tillbaka och vara glad egentligen. Fast samtidigt kan jag inte göra det. Blir så förvirrad när du gör så där, men visst.
Mutola sa men tänk att just DU var utvald och se det från den ljusa sidan och det var lättare att göra med det ena meddelandet och där fick jag in ett ganska fint svar, gjorde det inte så seriöst men fick ändå fram det jag ville :p


Kick Off

Så idag var man bänkad ytterligare en gång för att gå på basket Kick Off vet inte för vilken gång detta är men det är en massa gånger i alla fall, även om de senaste åren inte blivit att vi (damlaget) behövt gå dit. Egentligen är det ju mest för de yngre som ska träffa sina coacher och att de ska få träningstider. Men eftersom vi nu tränat en massa år regelbundet efter Åland så brukar inte vi behöva gå dit.  I år var jag där i egneskap av ledare. Hade egentligen inte tänkt att gå pga jag är sjuk, men när jag fick samtal om att Ryan skulle flytta tillbaka till USA och inte var kvar som tjejernas tränare kände jag att jag behövde vara där för att reda ut lite frågor med tjejerna. Nu verkar det ändå se lite ljusare ut än när vi kom dit och fått tag på ett namn som var intresserad att hjälpa till med laget. Nu är det bara dagen som ska ses över om det är så att det finns någon tid som skulle funka.
Jag hoppas för tjejernas skull att det löser sig snart och på bästa sätt!

Feberdrömmar

Är det bara jag eller är det fler som drömmer konstigt när de har feber?
Eller egentligen kanske det inte är drömmar men det är känslor i kroppen som jag bara får vid feber. Det är som att musklerna brar ihop sig och blir jätte små och det värker, men det är på ett konstigt sätt det gör ont, inte ont ont utan mera som man har mjölksyra i musklerna. Det där kanske var helt obegripligt men jajaj.

Idag mår kroppen lite bättre, hade nästan ingen feber imorse när jag vaknade vid 7 tiden men senare vid 10 tiden efter en alvedon hade jag höjt tempen med en hel grad och då kändes det i kroppen att febern var där. Nu har febern sjunkit igen, den går lite som en jojo upp och ner, så fort jag rör på mig så går den uppåt.... Halsen mår bättre, eller lite i alla fall har ju kunnat sova i natt utan så stora problem, har fortfarande problem att det känns som den är sönderriven och gör så sjukt ont att dricka/äta jucie eller frukt för att få i sig c-vitamin.
 
Annars mår jag bättre idag än igår men kan fortfarande inte svara på om jag kan gå på Kickoffen, även om jag kanske verkligen skulle behöva göra det. Men kanske inte lyckat att gå dit när inte mår bra, vill ju inte smitta ner någon annan.

Ska sätta mig och läsa lite i en skolbok nu, det orkade jag ju inte göra i går så har lite att läsa.

Hoppas fortfarande på mirakel att jag ska kunna träna i Eskilstuna (men det kanske är att hoppas för mycket) just nu käns det som jag ska vara glad om jag är feberfri på fredag.

Sjukis... =(

Vad gör man när man inte kan sova en hel natt och bara ligger och kollar på klockan, jo man sätter sig och bloggar klockan halv 4 mitt i natten... Nja det blev inte så men jag var på god väg. Jag hade ju så otroligt tråkigt och tror inte jag har sovit många timmar i natt och ändå är jag relativt pigg just nu börjar även känna av lite hunger.

I går när jag kom hem från skolan så somnade jag och mellan cirkus 14.30 och 17.00 och det var nog det som satte sina spår i natt. Satt och tittade på CSI med mamma och då var jag riktigt trött, men sen när jag skulle osva kunde jag inte somna. Provade allt men funkade inte. Så i natt har jag mest legat vaken och tänk igenom livet.  
Sov en stund vet jag mellan 5-6 och strax innan 8 skickade jag iväg ett mess om att jag inte kunde jobba, med facit i hand var det rätt beslut. För känner mig inte direkt piggare nu. Jag som verkligen trode att jag skulel bli frisk, tränade inte igår drack massa te med honung, åt halstabletter i (tom äckliga från apoteket) och gjorde det jag skulle för att bli frisk.

Känner att detta blir ett litet klagoinlägg men eftersom jag inte är sjuk så ofta så har jag rätt till det just nu. Har nästan lite feber nu också trots alvedon i kroppen. Åhh jag vill bara bli frisk nu!!!

Nu väntar jag på att mamma ska komma hem och hon lovade att fixa med sig nudlar hem också ;) gullig hon är. Var riktigt sugen på det, men har annars ingen större aptit men ändå är jag hungrig, hur går det ihop? 

Dessa är min favorit just nu...
 

Sjuk... =(

Imorse vaknade jag med lite halsont men tänkte det går över jag tränar ikväll ändå. Åkte till skolan och tänkte inte så mycket på halsen, inte då hade bara lite ont. Under föreläsningen som bara var 2 timmar lång så börjar kag känna mig allt sämre och börjar få ont i huvudet och i pausen bstämmer jag mig för att inte bli så långvarig i skolan. Jag ska nog åka hem efter förelsningen och inte alls gå på seminariet. Så när jag lyckas på tag på min gamla kursare som jag skulle byta böcker med så blev det att jag åkte hem. Bra dag att glömma mobilen hemma på! Så jag kom hem strax innan 14 och messade våran tränare om att inte mådde så bra och inte skulle träna.

Vaknar upp ca 2 ½ timmar senare och inser att klockan nästan är 17 och kanske är dags att kliva upp ur sängen. Ska verkligen försöka gå och lägga mig tidiigt i ikväll och sova ut imorgon. Åhh jag som skulle jobba ett par timmar imorgon, bara jag inte får feber så ska det nog lösa sig. Halsen kan jag ju ändå kanske sova bort... hoppas jag iaf. 

Jag har inte tid att vara sjukis nu, så nu vill jag bara bli frisk!   

Ledar Kickoff och Friends

Idag (Söndag) har jag suttit på ledar kickoff mellan 13.00 -16.00 och det var inte så seg historia som jag trodde det kanske skulel bli från början. Först pratade våran klubbchef och sedan en från styrelsen lite, det var en hel del snack om hemsidan, TBC, kläder och detta ska bli intressant undrar om vi i damerna kommer kunna få lite snygga dressar att gå i till och från matcher med, önska går ju.
Efter ca 20-30 min snack så var det en tjej från Friends som ställde sig längst fram och skrämmde skiten ur en när hon skriker. -Men kan inte ni bara hålla käften nu! Sen började hon säga massa andra fula ord och som hon skulle beskriva det kränkningar. När hon fortsatte skrika det var då man insåg att det var en del i föreläsningen.
Så nu har jag genomgått steg 1 i Friends ledarutbildning och kommer vara med på genomgång 2 under en senare tid. Det var väl ganska intressant och det som togs upp är mycket man känner igen om man jopbbat med friends i skolan.

När Friends var klara så blev det kort genomgång av viktiga saker som vad gör man om man ställer in träningen, nycklar till hallen, träningstider mm

På Onsdag är det den stora Kickoffen i CC och då får vi se hur många tjejer från laget som kommer dit, jag hoppas iaf på ett tiotal.

RSS 2.0