Min hyllning till landet!

Ibland är teknologin helt underbar. När mamma och pappa köpte lilla stuga som jag nu sitter och skriver i fanns inte ens varmvatten i kranen. Nu kan jag sitta här med pappas bärbara dator och blogga. Kan koppla upp mig på nätet, även om det inte är bredband och det är uppringt så funkar det. Man kan kolla sin mail och ja lite så, hålla kontakten med omvärden. 

Lilla stugan jag sitter i Ligger i Gottröra, japp där planet kracha för en massa år sen. Landet köptes 1990 och sen har jag tillbringat en hel massa sommrar här. Älskar landet :) Man kan komma dit och man kan bara vara, Det går inte att beskriva varför jag älskar det så mycket men det är helt underbart, tänkt vad mycket minnen som finns här.

Men visst kan man bli tokig av att vara här också, det är lite långt ibland från det vanliga livet. Fast detta så har jag tillbringat nästan hela mina sommarlov här sedan -90. Förra sommaren bodde jag nog inte hemma en hel vecka. Men detta var för jag jobbade i närheten också. Jobbade på golklubben och var nog där mer än vad jag var på landet. Johannesberg är en stor del av varför jag tillbringat så mycket tid här på landet. Golfen har gett mig en anledning till att följa med upp på landet och nu är det en mycket stor anledning till varför jag sitter på landet. Imorgon ska jag jobba och sedan lira lite golf.

Det är inte en jätte stuga vi har, men jag tycker den är mysig. Visst det finns inte allt här men  kanske det som är charmen med det hela. Vi har ingen riktig toalett, utan mulltoa, inget utedass iaf. (Lena har ingen riktig toa, det var det som fastnade hos min kompis son som var här förra sommaren, då var han tre år) Vi har ingen dusch och det kanske det jag saknar mest, men går att duscha på golfklubben och badet ligger inte mer än 10 min promenad härifrån.

Huset är som sagt inte så stort. Man börjar men att komma i i en liten hall där även toaletten ligger, men går man istället in genom dörren kommer man in i vardagsrummet/matplatsen och in i köket. Det är ett rum men köket har en egen liten del. Där vi sitter och tittar på tv finns en av de mysigaste sakerna med stugan, den öppna spisen. Sen finns det två ganska små sovrum med en vångingssäg i varje rum. Nu får jag ha mitt rum själv men innan när bror bodde hemma delade vi de. Förstår inte hur vi lyckades dela rum under hela sommrarna hmm, men kanske därför mamma kallade detta för "ge igen backen."

image10
"Gei gen backen på vintern" 


Inte så stort hus dessto större tomt...detta fick jag inse förra veckan när jag krattade i 2 timmar och då var det inte ens halva tomten som var krattad, utan bar min lilla "plan". Pappa satte upp en basketkorg sommaren efter jag kommit hem från Grekland med basketen vilket var mellan 1 och 2 på gymnasiet. Ibland är det bra att vara gräsallergiker, slipper klippa gräset här på landet.

Kort och gott jag älskar landet!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0