Kreativitet

Haft en lyckad dag (som så många andra dagar) på jobbet idag!

Idag pratade vi blandannat om former och färger på samlingen och tog sedan en liten promenad till skogen. På vägen skulle de ut och leta former och de hitta former överallt, på lyktstolpar, brunnslock, skyltar mm. Lika lyckliga varje gång och vi fota och fota vad barnen hitta för former. I skogen sen gjorde barnen former av pinnar och kottar och tillslut av varandra och vilken kreativitet de visade, helt underbart. Vi pedagoger bara stod och njöt. Men det slutade inte när vi kom hem igen utan även vid maten och resten av dagen hittade de rektanglar, trianglar, cirklar, kvadrater, ovaler, ja sexkanterna var lite svårare att hitta.

Vi fick också en hel del bilder som vi skrivit ut och ska sättas upp imorgonbitti. Får se hur vi går vidare med detta, kanske blir de att leta former inne eller markera de former de hittat.

Blir så imponerad av barn och deras kreativa sida i såna här lägen och dessa barn är i 4-5 års åldern. Vilket intresse för att lära och de bara suger in kunskapen. Tänk om de hade samma förmåga till de när det gäller att inte springa inne eller prata alla på en gång i samlingen ;) Samtidigt kanske det är charmen med dessa att det just är så?!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0