Skåneveckan del 2

Japp så dags för del 2 i min Skånevecka. Kom som sagt med hjälp av mr T till Trelleborg och till Magnus och Lina och alla katter och även mamma o papap var där. Blev lite prat och efter en stund konstaterade de att vi kan faktiskt sitta ner istället för att stå upp. Blev kvar uppe lite längre än alla trott. Säga hej då till mr T som skulle jobba dagen efter. Själv fick man gå och lägga sig på en madrass helt själv. Sov väl sisådär den där natten, luftmadrass är ju inte det bästa och spec om man inte riktigt pumpar upp den utan kändes mer som sov i en vattensäng, jaja men man ska inte klaga.

Vi kom väl iväg vid 9-10 snåret någon gång och nu skulle vi se Skåne, ja för att hitta på medan M & L jobbade. Vi åkte från Trelleborg upp till Svedala→Ystad→Kåseberga→Simrishamn→Kivik→Brösarp→Tomelilla→Ystad→Smygehuk→Trelleborg. Ja så det blev en del åka bil men var av på några ställen och tittade. Bla i Kåseberga där vi gick till Ale stenar, nått känd stensättning. Där var det även en hel del flygare, ja har inge bra namn på de men sånna som som flyger utanför klippor, tror har en bild på de. I smygehuk köpte vi fisk till middagen och var nere i en riktig liten fiskebutik nere i hamnen.

Lina kom hem samtidigt som vi och plockade fram god dricka och sa ja men ni har ju semester och ja jag kan väl lossas ;) Kvällen blev inte så sen senare M & L skulle ju jobba på tor och vi skulle vidare till Ängelholm.

På torsdags morgon fick jag reda på att T skulle åka samma väg som vi skulle och hade vi lite flyt så skulle vi kunna träffas på vägen. Jag, mamma, pappa och Lukas satte oss i bilen och vårat första stopp skulle vara i Malmö, malmö kyrkogård. Där besökte vi mormors grav. Sen vidare till en annan kyrkogård i Malmö där mammas mormor låg (tror va så). Körde igenom Malmö på en lite tripp och körde förbi alla gamlas lägenheter, där mamma växte upp, där pappa växte upp och så förbi en del skolor där de gott.

Nästa stopp Landskrona och där besökte vi farmor och farfars grav och även en till grav (pappas farbror och nått mer). När vi var där ringde T och han var också i Landskrona men hade bråttom till Helsingborg så vi kunde inte ses :( men även han skulle upp till Höganäs så där skulle vi kunna ses :) Vi körde vidare och en bit utanför Helsingborg fick vi tråkiga besked, vi skulle inte kunna ses ändå han skulle inte upp dit... Trist när vi var så nära. Väl i Höganäs blev det lunchstopp på ett mysigt litet kafe och sen vidare till stora Outleten som finns där där de säljer glas och mera glas och tallrikar och ja en massa sånt i andra handssortering eller utgående modeller. Då kom glada nyheter T var på väg till Höganäs ändå och vi kunde ses iaf en kort stund. Fick träffa honom på parkeringen och även om inte var så lång stund så var det trevligt att få säga hej när man var så nära.

Sen var det raka vägen till Ängelholm och vi var framme i Ängelholm lagom till 17 snåret och hämtade upp kusin Anna på stationen.

Sen blev det kramkalas hemma hos fasters familj och Lukas och Laban fann varandra direkt igen, så kul att se.

Vad som hände på fredagen tror jag får ett egen del och kommer förhoppningsvis imorgon.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0